Grupp: Huvudforum

Därför det föll!?

0
Ogilla!
11
Gilla!
2014-10-24 08:52:12

"Är detta en förklaring till att börserna föll? Det är i alla fall vad Goldman Sachs anser. Den amerikanska investmentbanken hävdar att börsernas fall beror på minskade återköp av aktier. Sedan den så kallade finanskrisen 2008 har de 500 företag vars aktier ingår i S&P 500 spenderat mer än 2 triljoner dollar på att återköpa sina egna aktier.

Vissa marknadsbedömare varnade emellertid för att minskade återköp skulle leda till att aktiekurserna skulle falla. Goldman Sachs David ä r en av dem och han är av den åsikten att en tillfällig minskning av återköpen är förklaringen till att S&P 500 har rasat från sitt all-time high på 2,019 på 19 september i år.

De flesta företag är förhindrade att delta i aktieåterköp under de fem veckor som föregår publiceringen av deras rapporter. Jämför med den så kallade "döda perioden" under vilken styrelseledamöter och andra insiders inte får köpa eller sälja aktier. För många av de amerikanska företagen sammanföll detta med att S&P 500 nådde sin topp den 18 september.

Samtidigt sålde många investerare aktier, men då den enskilt st&ou ml;rsta efterfrågekällan för aktier försvann betydde det att säljarna behövde sänka sina säljorder och sänka dem ännu mer. Kursfall under de fem veckor som föregår rapportperioden är emellertid inget ovanligt, och volatiliteten tenderar att stiga med 1,2 procent under denna period, baserat på en 25 år lång studie.

Merparten av Q3 resultaten för bolagen i S&P 500 kommer ut i slutet av oktober, en tidpunkt när Kostin tror att företagens aktieåterköp kommer att ta fart igen. Han skriver att Goldman Sachs räknar med att företagen kommer vara aktiva när det gäller att återköpa sina egna aktier under både november och december. Han skriver att sedan 2007 har i snitt 25 procent av alla återköp skett under de två sista månaderna på året. Han avslutar med att skriva att han tror att aktie&arin g;terköpen kommer att driva S&P 500 till en ännu högre nivå än vad vi redan sett, han tror att detta index skall upp till 2 050. Vad anser Du?"

Källa:

http://www.axier.se/

Mvh Civ

0
Ogilla!
8
Gilla!
2014-10-24 08:56:36

Ja, tydigen kommer november vara en rekordmånad för återköp

0
Ogilla!
8
Gilla!
2014-10-24 09:09:52
Ladda ned

En anledning till alla buybacks är att företagen har kunnat låna billigt för att köpa tillbaka aktier.

Det i sin tur pressar ju upp kurserna och gör att man kan sälja sina optioner till bättre priser. Girighet är ju en av dom bästa motivators som finns.

För det är en rätt snygg korrelationen mellan corporate borrowing och buybacks.

Med ökande räntor nu när QE försvinner så minskar möjligheten att göra det här på längre sikt, plus att kostnaderna för existerande lån ökar.

0
Ogilla!
15
Gilla!
2014-10-24 11:48:07

Huvudet på spiken aldur.

om ecb nu köper Bonds så kommer bl a tre saker hända:

Bonds går upp, räntan ner på Bonds. De ger då väldigt låg avkastning att ha Bond-pappret -> pengar tvingas in i aktier

Företagen ersätter EK med lån genom buybacks. En köpare till.. Aktier upp allt annat lika

Räntekostnaden i resultaträkningen i företagen ner. -> vinsten upp

Listigt? På kort sikt är det ju väldigt "smart". På lång sikt.. Hmm

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.