Grupp: Huvudforum

C-Rad GE Healtcare bara början!

0
Ogilla!
8
Gilla!
2013-02-18 23:03:53

Ett premiärinlägg från mig, Markin, här på AG. Vill som första ämne ta upp det fantastiska läget i C-Rad som jag är övertygad om råder nu. Om man går in på dagens nivå på ca 21 SEK så kommer utväxlingen bli mycket bra, det är min övertygelse!

Här nedan följer en liten färsk sammanfattning av läget i C-Rad, som också är mitt bästa aktietips just nu. Både i närtid och på sikt är det dags att kolla upp bolaget:

Inledning Trendbrott i C-Rad

Jag har varit mycket sparsam med inlägg på olika forum under en tid då jag medvetet inväntat den definitiva vändningen i C-Rad. Det har tagit längre tid än vad jag räknat med, men nu efter att ha varit aktieägare sedan 2007/2008 så är det nu äntligen dags för den turn-around jag väntat på ganska länge nu.

Nu är det dags. Ett trendbrott var när sjukhuset i Herlev, Danmark, beställde 8 st Catalyst och 2 st Sentinel för lev i q4 -12 och q1 -13. En så stor order till ett så litet land säger det mesta om vilka nyheter som nu kommer att avlösa varandra.

Samarbete med GE Healthcare -Större än marknaden inser

Nu till dagens PM om samarbete med GE:

Dagens nyhet var lika fantastisk som efterlängtad!

GE är ett världsledande bolag inom sektorn och att man nu vill använda Sentinel till sina CT-system innebär enorma möjligheter för C-Rad. Jag tror inte alla förstår hur stort just detta avtal kan bli, av några speciella anledningar, en del nämnda tidigare idag:

* GE har 38,5% av världsmarknaden inom CT-system.

* Enligt analys av Visiongain 2012 så förväntas detta gälla så långt analysen sträcker sig, till 2022.

* GE sålde 2010 CT-system för 1,5 mdr USD.

* Den enskilt största faktorn som gör just detta avtal så oerhört intressant för C-Rad och då Sentinel-försäljningen, är det samarbete som inleddes mellan Varian och Siemens 2012.

Bakgrunden är följande:

1. I november 2011 meddelade Siemens att man ämnar lämna strålterapimarknaden och då försäljningen av accelleratorer.

2. Den 25 april 2012 meddelar Varian och Siemens att man inleder ett globalt samarbete. Det innebär att Varian globalt kommer att representera Siemens inom CT-system där Siemens är nr 2 i världen, efter GE.

3. Siemens kommer i sin tur att representera Varian inom strålterapi där Varian är störst i världen. Ett genialt samarbete kan man konstatera.

4. Som ett led i detta så innebär det att Varian INTE längre kommer att samarbeta med GE inom CT-system. Samarbetet fram tills dess innebar att GE använde sig av Varian´s RPM-system inom 4DCT.

Ringer det några klockor?

Då Varian/Siemens inlett sitt globala samarbete inom CT och strålterapi den 25 april 2012 så innebar det också att Varian och GE inte längre samarbetar inom 4DCT.

Varian inleder då istället samarbete med den direkt största konkurrenten till GE inom CT-system, Siemens.

GE kan då inte längre nu använda sig av Varian´s RPM-system inom 4DCT.

Av naturliga skäl vill ju inte Varian gynna den största konkurrenten GE inom detta område.

Detta har då lett till att GE sökt efter ett alternativ till Varian´s RPM-system.

Valet föll alltså på C-Rad och Sentinel. Detta är fantstiskt för både C-Rad och dess aktieägare.

GE avser nu då att leverera Sentinel i lika stort antal som tidigare Varian´s RPM-system!

Hur stort är då detta för C-Rad?

Det kommer att bli av oerhört stor betydelse för en ökande försäljning. Har inte fått exakta siffror än men vet att GE som världsledande aktör inom detta område säljer mellan 200-500 st CT-system/år!

Som jag ser det så är detta nog det största C-Rad åstadkommit i ett enskilt samarbete, hittills.

Försäljningen kommer att bli mycket stor genom detta samarbete, det står helt klart.

Tycker att det nu är många tecken på att C-Rad nu går en mycket ljus framtid till mötes. Det är nu bolaget börjar leverera på allvar OCH som äntligen också snart kommer att visa sig i rapporterna.

Framgångsfaktorer - Nu inleds en offensiv från C-Rad

Nedan ytterligare faktorer som bevisar att C-Rad nu kommer att bli oerhört framgångsrikt:

Det finns nu tydliga tecken om att C-Rad helt säkert går en mycket stor uppvärderingsfas till mötes. Jag är helt säker på att vi nu står inför den största uppvärderingen någonsin i C-Rad. Här kommer några anledningar till denna nu inledda uppgångsfas:

* Den 10/9 -12 beställdes 2 Catalyst till Danmark.

* Den 19/10 -12 kom en beställning till 1 enda sjukhus i Danmark då det till Herlev beställdes 8 st Catalyst och 2 st Sentinel.

* Den 16/11 -12 kom beskedet att man ämnade köpa ett företag för att bredda produktportföljen. Det som är så pass stort i detta är att när C-Rad nu får in ytterligare minst 1 produkt i sin portfölj så gör det att man nu i många fall kan kapa distributörsledet då man nu kan sälja direkt mot sjukhus och klinikerna. Med bara Sentinel och Catalyst att erbjuda så har man nästan enbart kunnat sälja via distributörer och då via Varian och Elekta i upphandlingarna.

Med en 3:e produkt välkomnar kliniker och sjukhus nu C-Rad´s säljare för införsäljningsarbete. Detta gör att C-Rad till sin redan höga marginal också kan tillgodogöra sig den ca 30-35%-iga rabatt som man ger till sina distributörer.

* Den 27/11 -12 meddelades om ett avtal för GEMini med Holländska Cablon/Teraview. Bolaget kommer att sälja GEMini till begagnade (!) acceleratorer när de behöver byta ut sina bilddetektorer. Cablon har levererat ca 100 EPID-system av sin egen variant, men nu är den föråldrad och då har man nu valt GEMini. Ett mycket stort genombrott för C-Rad!

* Den 28/11 -12 meddelades att man i högre instans åter vunnit den konflikt man hade med LAP. Nu har rykten dykt upp om att parterna gjort upp sinsemellan. Detta innebär att LAP gett upp hoppet om att vinna och att man betalat C-Rad ca 4 MSEK för denna tvist. 4 mycket välkomna miljoner direkt in i C-Rad´s kassa.

* Den 18/12 -12 meddelades om order till Tyskland på 2 Catalyst och 1 Sentinel.

* Den 3/1 -13 meddelades om order på 6 system, troligtvis 2 Sentinel och 4 Catalyst till Sydkorea.

* Den 7/1 -13 meddelades om en order på 2 Catalyst och 1 Sentinel till Finland.

* Den 21/1 -13 kom det positiva beskedet att man nu lyckats sälja in de 2 första Catalyst till Kina, en oerhört positiv nyhet då Kina är på väg att bli den viktigaste marknaden inom strålterapin.

* Den 21/1 -13 meddelades en order på 6,1 MSEK till IBA.

* Räknar också med att antalet ströorder som INTE kommuniceras nu också växt i antal under q4 -12.

MEN detta är, trots att det är ett mycket stort trendbrott i försäljningen, en mycket liten del av det som jag nu räknar med är på gång.:

* Elektas interface för Catalyst verkar äntligen vara på gång. Något som kommer att öka försäljningen enormt. Detta för att Elekta valt Catalyst som standard när man leverera acceleratorer för andningsstyrd strålterapi. Det är då Catalyst som Elekta valt för att styra hela behandlingen. Denna strålterapimetod kommer att bli mycket vanlig. I Herlev kommer samtliga 8 acceleratorsystem att ha denna funktionalitet. Där ersätts dessutom Varians RPM-system av just Catalyst.

Alltså levereras nu Catalyst till både Varian och Elekta via de avtal som finns mellan dessa bolag och C-Rad. 2 Giganter som står för ca 85% av världsmarknaden inom strålterapisystem.

* GEMini är mycket nära att klassas som bäst på alla punkter jämfört med konkurrenten PerkinElmer. Ett stort genombrott verkar vara mycket nära.

* Sentinel inom 4DCT har nu interface klara för Siemens, Philips, Toshiba. Detta är ett område som verkar bli mycket stort för C-Rad. Idag även PM om GE.

* Omsättning och orderingång ökar nu i snabb takt. Jag tror att q4 kommer att överraska marknaden. 2013 kommer definitivt innebära en mycket stark tillväxt, det brukar premieras på aktiemarknaden. Dessutom tror jag i C-Rad´s fall att detta kan kryddas ordentligt av att bolaget kommer att leverera en betydande vinst. Framtiden är nu utstakad.

Efter alla år som jag följt C-Rad så är jag nu helt övertygad om att vi står inför den största uppvärderingen någonsin för C-Rad.

Vi är mycket nära att passera 30 SEK. När bolagsstämman hålls den 31/5 räknar jag med att kursen handlas i intervallet 40-50 SEK. Minst.

Jag vill bara avsluta med ett enda ord efter att ha följt och analyserat C-Rad sedan 2007:

ÄNTLIGEN!

Mvh

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-02-18 23:32:15

Välkommen till AG Markin:)

Härlig pm idag !!

Tack för ett trevligt inlägg

Godnatt

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-02-19 07:56:19

Tack Markin för ett mycket informativt inlägg!

Har föjt c-rad och dina inlägg sedan första köpet 2007 och kan bara hålla med om att Erik nu på stort allvar börjat att sätta samman de pusselbitar som de mycket strategiskt placerat ut under ett flertal år.

Nu äntligen kommer den stora uppgång som jag förväntat mig länge, och som även fått smaka på tidigare, denna gång är den dock odiskutabel då den grundar sig på faktiska avtal och på produkter som fått genomslag på en hel världsmarknad.

Tack återigen för ett bra inlägg och jag hoppas naturligtvis på många fler här från dig så man slipper söka dig på den bisarra sidan VCW.:)

Mvh

0
Ogilla!
7
Gilla!
2013-02-19 08:29:40

C-Rad-Samarbete med alla stora aktörer i branschen.

C-Rad har nu ett etablerat samarbete med Elekta och Varian som täcker ca. 80% av världsmarknaden på LINACsidan .

Igår fick vi information om CT sidan och C-Rad har nu samarbete med nedanstående aktörer som täcker mer än 90% av världsmarknaden:

• GE Healthcare (subsidiary of GE)

• Siemens Healthcare (subsidiary of Siemens)

• Philips Healthcare (subsidiary of Philips)

• Toshiba Medical Systems (subsidiary of Toshiba).

Vad som känns helt givet är att vi kommer närmare och närmare avtal om serieproduktion, s.k Industriorder. När dessa börjar komma så kommer vinsterna snabbt öka och att aktiekursen då lär få glädjefnatt är ju inte alltför svårt att räkna ut.

Att vi dessutom nu har fått GEMini i skarpt kommersiellt läge gör ju investeringscaset giovetvis än mer aptitretande.

Nu prick en vecka kvar tills vi får läsa en högintressant Q4 rapport samt kommuniké.

Spännande ?

Jo, verkligen

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-02-19 09:23:46

Tack Markin för en högokatning analys och uppdatering.

Nu förstår jag varför Erik studsade upp vid sin produktgenomgång på stämman förra året, när jag i min enfald frågade om tanken var att Sentinel i framtiden skulle fasas ut (det verkade ju som Catalyst skulle klara av många av Sentinels funktioner).

Erik backade snabbt bandet och visade "dumbomen" vilken viktig funktion Sentinel hade och skulle komma att få inom CT-området Idag inser även jag det....

0
Ogilla!
7
Gilla!
2013-02-19 09:53:43

Man kan ju tydligt märka att många vill ta sig in i aktien utan att driva kursen allför hårt.

Små poster köps för att ej skrämma upp kursen.

Härligt!!

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-02-19 10:36:20

Välkommen! Roligt att läsa din artikel och jag håller med dig till fullo. Riktigt intressant nu!

Hur ser du på Elektas strategi i allt det här? Då menar jag med uppköpsrykten och varför de väljer att säga att de ska släppa interfacet (även om de inte gjort det än)?

Själv är jag helt övertygad över att Elekta kommer att lägga vantarna på C-rad ganska omgående efter att GEMini uppvisat den kvalité som det pratas om. Vore intressant att höra din inställning.

Kind Regards

/NEWS

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-19 11:16:24

HÄRLIGT! Välkommen Markin! Var det min efterfrågan som fick dig att börja? :D Gött att ha dig här iallafall.

Ska shoppa lite idag igen. Det här är roligare än på krogen:D

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-02-19 11:28:36

#6

Du hittade Markins inlägg och tackar gör jag med ett annat bra inlägg som precis lades ut av Aktiesiaren.:D:D Blir definitivt shopping idag, förhoppningsvis om jag får till mitt fiskande :D

2013-02-19, 11:06

Nu är det verkligen dags!

Efter en tid av segt trampande i låga kursnivåer så är det nu dags att verkligen ta steget upp för C-rad. Det har länge funnits många triggers som vi har väntat på men nu börjar de synas och det gör, och kommer att göra, att en klar och tydlig uppvärdering för bolaget är att vänta.

PM:et som kom igår var underbart att läsa. Ni som har följt mina spalter här på aktieexperterna vet att jag har nämnt GE både en och två gånger i mina spekulationer om samarbetspartner. Nu är det alltså sant. Det är förståeligt att kursen fortsätter upp idag eftersom det trots allt var en ganska beskedlig reaktion igår med tanke på vad det här samarbetet antagligen kommer att leda till i slutändan på sista raden...

GE är ett av USAs största företag och har gigantiska resurser. Att få till ett avtal med en sådan gigant som också är "bosatt" i världens största marknad och är världsledande inom området. Under 2010 sålde alltså GE CT-system för 1,5 Miljarder USD! Inga småsummor direkt! Om C-rad kan få in Sentinel på varje såld CT så kan vi som har ett innehav i C-rad gå hem och pilla oss i naveln resten av livet... Det är inte så omöjligt som det låter att C-rad får överta samarbetet efter Varian och deras RPM-System. Snarare troligt! Snacka om nyhet! Erik är dock smart och skriver inte det rakt ut innan allt är klart och som vanligt håller han relativt låg profil vilket han alltid har gjort.

Sen har vi den kommande releasen av interfacet från Elekta vilket, enligt utsago, har sagts ska levereras i vår. Det kommer att sätta fart på försäljningen något otroligt. Jag tror dock att det finns något mer i Elektas strategi än att bara släppa ett interface... De har större planer på g, var så säkra! Och jag är övertygad om att Elekta kommer att uppvakta Erik ganska omgående efter att GEMini uppvisar vad de lovar.

GEMini kommer snart att visa sig från den starka sida som vi alla förespråkare har talat om länge. Snart är den bättre än PerkinElmer, PÅ ALLA PLAN! Den är oslagbar vilket snart kommer att visa sig och med hjälp av samarbetet som C-rad har lyckats skapa med Cablon så kommer det här att gå fort! Jag tror på ett OEM avtal relativt snart, Elekta?, och det skulle vara en dröm!

Snart är det dags för en otroligt spännande Q4 och jag tror att C-rad kan leverera första "vettiga" rapporten i bolagets historia! Oerhört intressant att följa!

Snart kommer även C-rad att flyttas till OMX och Smallcap-listan där bolaget kommer bli synligare och tillgänglig för större investerare vilket kommer att bidra till en högre exponering för intressenter och det kommer att bidra till en högre omsättning i aktien vilket jag tycker är väldigt positivt.

Jag tror att vi kommer att vara uppe runt 30:- i slutet på nästa vecka och det är bara början på en lång uppgång för det här högintressanta bolag!

Mvh AS

0
Ogilla!
5
Gilla!
2013-02-19 11:31:02
Ladda ned

Utbrott ur större/mindre OHS ? bara att välja ;)

MVH

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-19 11:53:00

Looking good! :D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-19 12:50:28

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-19 13:33:21

Förstår inte de som säljer nu... verkar dock vara vissa som vill ut! Fattar inte..

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-19 13:39:16

folk som säkrar lite vinster, inte fel. De kommer att komma tillbaka!

Kind Regards

/NEWS

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-19 13:53:47

De är kvar hela tiden och tradar.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-19 15:20:20

Kom igen! Sälj nu till mig på 23! Jag lägger mig där och fiskar en stund...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-19 15:25:49

Sådär ja, 20 k friska :)

0
Ogilla!
5
Gilla!
2013-02-19 15:52:22

16

Är det alltså du som är storfeskarn på Skandiabanken ?

;-)

0
Ogilla!
7
Gilla!
2013-02-19 15:55:59

23,50

Fint bett i C-Rad pärlan nu ;-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-19 16:15:14

Haha, nä inte riktigt men jag skulle gärna vilja :D

Jag har inte mer än 15 k i min portfölj nu men de är 100% pärla ;)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-19 16:19:56

Verkligen en härlig framfart. Det bästa är ju att det här bara är början! Jag väntar med spänning på rapporten och även på en nyhet innan rapport...

Kind Regards

/NEWS

0
Ogilla!
7
Gilla!
2013-02-19 16:28:31

20

Jo tänk bara när serieorder ramlar in + GEMiniavtal, kommer ju bara säga pang...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-19 16:36:59

Ja verkligen. Undrar hur nära en serieorder egentligen är. Känns inte helt otänkbart att Elekta redan har en "gömd" beställning på GEMini och GE´s tankar lär inte vara mindre när det gäller Sentinel...

Det kommer braka loss ordentligt snart och får vi en bra rapport på det... då jäklar smäller det ordentligt!

Kind Regards

/NEWS

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-19 16:39:27

Det var ingen liten köporder som dök upp på 23 :- där ett tag! Undrar vad den personen vet.. som köpte cirkus 30 k aktier för 23 kr.

Jag trodde att det var du Storfesken ;)

Kind Regards

/NEWS

0
Ogilla!
5
Gilla!
2013-02-19 16:42:42

23

Vi får vänja oss vid att köparna attackerar från alla flanker.

;-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-19 16:45:42

Gick med i morse efter att ha läst den senaste analysen på redeye gick med på 21.5 10k.

Känns bra just nu :)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-19 16:47:57

Jag lovar att det är en och annan som trejdat bort sig från 18 - 19 kronors-nivån nu.

0
Ogilla!
7
Gilla!
2013-02-19 16:48:32

25

Grattis !

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-02-19 16:50:56

24

Helt säkert är det så. Det kommer större och större investerare dessutom, det står nu helt klart. Jag kommer att behålla alla mina aktier ett bra tag nu. Inte bara för att C-rad som företag ser ut som ett "miljoncase" utan även för att Elekta är och hugger underifrån och snart får de sig ett bett...

Kind Regards

/NEWS

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-19 16:54:34

#23

Jo jag önskade att det var jag men tyvärr.. Jag fiskar på andra nivåer och andra storlekar på fiskar :D Jäkligt spännande dock när det kommer sådana stora köporders. Man undrar ju precis som du skrev vad de har i kikaren! Kanske någon som vet något om Elekta och som pungar in med storkorvan nu för att ta del av chansen?!?!

Jaja, ser lovande ut!

#25

Bra gjort! Jag gick in vid 16-17 och blev hånad av några polare. HA, inte nu längre dock:D Nu får man istället bjuda på krogen :D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-19 16:58:13

Blir det något shoppingrace i slutet förresten? Key? :D Inte läge nu kanske:D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-19 17:06:43

Nybörjar flyt :p

# 29

Samma sak här. Sa till en kompis att han skulle ta en titt igårkväll, eftersom jag misstänkte de kunde dra på ordentligt idag. Han blev rätt snopen när jag sa vi var uppe i 23.5 hehe

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-19 17:09:11

Haha, jaja vissa personer är bara alltid försent på det. Klart att det är lite flyt, även för mig men man vinner ju aldrig om man inte vågar!

Jag är rätt övertygad om att kursen fortsätter uppåt fram emot Q4.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-02-19 17:19:00

29

Att gå in vid 16 var en bragd, bra gjort. Själv gick jag in vid 13... ;) Och precis som du skrev så skrek många att det var galet och att kursen skulle ligga på 6-7 kr inom kort! Undrar var de är nu?

Bra gjort LillKnasten!

Kind Regards

/NEWS

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-19 17:24:05

Tack NEWS!

Kommer vi sluta över 24?? Ser riktigt bra ut och det kommer att fortsätta imorgon! :D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-19 17:28:17

Tack tack :) som sagt mest flyt. Nu får vi hoppas på en stabil utveckling, blir intressant vad de blir för resultat på Q4 så i alla fall mycket intressant ut även för mig som inte kan mycket.

0
Ogilla!
9
Gilla!
2013-02-19 17:33:27

Helt ok börsdag detta ;-)

Lär bli fortsatt hyggligt köptryck de sista 4 dagarna innan rapport !

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-19 17:41:36

Helt grymt ju! Över 24! Härligt. Och jag tror inte att vi kommer att stanna här, folk vill inte sitta utan aktier nu när den omvända vinstvarning lyder för c-rads q4.

Du har väl gjort dig en miljon idag Key? :D

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-02-19 17:57:33

37

Säg så här jag ska unna mig en god lunch imorgon på C-Rad träffen.

;-)

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-02-19 18:30:29

Haha, härligt! Jag kan i alla fall köpa en pizza till helgen med ALLT PÅ! :D Det är ungefär där jag ligger :D Skämt o sido. Jag ligger ju rejält plus men det bästa är att det inte är slut än.

0
Ogilla!
7
Gilla!
2013-02-19 20:03:56

Jag har gjort bra och dåliga aktieaffärer genom åren. För att vara ärlig så har min förkärlek till spännande högriskaktier troligen gjort att jag gjort fler dåliga affärer än bra.

C-rad verkar bli en god affär och dagen i dag går till historien för mig. 2 aktier i portföljen, C-rad samt en annan av dagens rysar rusare Allenex.

Det sjuka var att jag senast köpte aktier i går förmiddag för 0,78kr och sållde i dag precis före stängning för 1,98...

Å andra sidan började jag handla den aktien runt 26kr...

Blir nog till att växla över till C-rad ännu mer med tiden.

Jag tror ju fortfarande att C-rad skulle kunna ha nytta av att köpa Oncolog av Allenex.

/Martin

0
Ogilla!
5
Gilla!
2013-02-19 22:57:49

Ja nu gäller det att hänga med. Är säker på att vi nu äntligen ser den stora turn-arounden!

C-Rad har under många år utvecklat produkter som nu är i toppskiktet på världsmarknaden inom strålterapi.

GE hade tidigare Varian´s RPM-system. Nu är det Sentinel som gäller framöver. GE världens största bolag inom CT-system, med 38,5% av världsmarknaden, sålde 2010 CT-system för 1,5 mdr USD.

Nu väljer alltså detta stora bolag Sentinel. GE säljer mellan 200-500 CT-system/år!

För Catalyst gällde detsamma. Ordern på 2 Sentinel och 8 Catalyst till Herlev i Danmark innebar att man på sjukhuset i Herlev valde att byta ut samtliga Varian´s RPM-system till Catalyst.

Varian är världens största bolag inom strålterapi med ca 55-60 % av världsmarknaden.

Varian har också som bekant utvecklat interface till Catalyst så att Catalyst kan styra Varians accelleratorsystem vid strålbehandlingen.

Tycker att det är mycket respektingivande att C-Rad med sina produkter både ersätter Varians system OCH har ett samarbete med Varian. Ett mycket bekräftande kvitto på att C-Rad nu etablerar sig bland de stora på allvar.

På bolagsstämman den 1/6 -12 fick vi också veta att Civco från USA vill använda sig av Catalyst till sitt nya behandlingsbord. Civco sålde under första halvåret man lanserat behandlingsbordet ca 16 system, nu är man uppe på ca 50 st, uppskattningsvis ca 50% av dessa skulle vara aktuella för Catalyst.

När avtalet kommer med Civco så innebär det ett stort steg för C-Rad in i USA, liksom samarbetet med GE och Sentinel. Civco ökar sin försäljning starkt och det är rimligt att det framöver kommer att kunna handla om mellan 25-50 st Catalyst/år bara mot Civco.

Varian är som sagt redan klart med Catalyst och snart även Elekta och då ett serietillverkningsavtal med stora volymer!

Snart kommer också GEMini att på allvar etablera sig på marknaden. Det finns ett LOI-avtal med Cablon/Teraview i Holland som snart borde utmynna i ett formellt avtal.

Då kommer Cablon att erbjuda GEMini till sina kunder. Man kommer även att erbjuda kunderna uppgradering av deras system när de behöver byta ut nuvarande bildplattan som för ett antal år sedan tillverkats av Cablon. Nu är den för gammal och då kommer Cablon SOM ENDA ALTERNATIV erbjuda GEMini från C-Rad.

Ett signat avtal med Cablon skulle vara ett enormt genombrott för både GEMini, men även för C-Rad som bolag. Då kommer C-Rad att nå helt andra nivåer. Ett avtal med Cablon om GEMini skulle direkt ge minst 5-10 SEK på kursen.

I dagens kurs finns inte GEMini inräknat alls. Bara Sentinel och Catalyst tillsammans motiverar en fortsatt uppgång med de stora avtal som nu skrivs och skrivits mellan C-Rad och världsledande bolag.

TÄNK då på vad som händer när C-Rad skriver avtal för GEMini! Tror att det är riktigt nära nu, annars hade inte LOI-avtalet med Cablon signats.

Men det marknaden inte alls inser är att C-Rad också nu måste vara väldigt nära att börja redovisa vinster. Inte säkert att de gör det redan i kommande q4 (-12) rapport i nästa vecka, men bara en höjd försäljning och orderingång ger tillräckligt för fortsatt uppvärdering. Är helt övertygad om att siffrorna resultatmässigt också är betydligt bättre nu än tidigare, är dom det så är signalerna tydliga om att C-Rad nu snart är ett starkt vinstdrivande bolag!

Skulle man nå vinst redan för q4 -12 så vore det fantastiskt. I såna fall är det mycket starkt då man än så länge inte haft de stora avtalen på plats, dom kan man räkna med från q1 och q2.

Men något hände under hösten -12, försäljningen ökade rejält och en stor del av beställningen från Danmark levererades under q4.

2013 kommer att bli belöningens år för oss som varit med så länge nu i C-Rad. Jag har aldrig tidigare ägt så mycket aktier som nu och jag är helt säker på att vi går mot nya kursrekord.

Alla avtal och de produkter som C-Rad nu har kommer att leda till höga vinster för bolaget.

Mvh

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-02-19 23:30:42

Några frågor som ställts till mig under dagen:

Några har efterfrågat mig om att delta här på AG. Verkar vara ett bra ställe så varför inte!

På frågan om Elekta så tycker jag att det finns många faktorer som talar för ett uppköp av C-Rad:

* Elekta har flera avtal för Sentinel. I Kina som standard till sina Axesse-system.

* Elekta har avtal för Catalyst. Catalyst är Elektas val vid andningsstyrd strålterapi. Vid samtliga accelleratorer som tillverkas av Elekta med denna funktionalitet så KOMMER det att inkludera Catalyst.

För att ge en bild av att denna funktionalitet blir mycket vanligt förekommande framöver så vet jag att alla 8 beställda Catalyst till Herlev i Danmark i höstas kommer att användas för andningsstyrd strålbehandling.

* GEMini utvecklas i Salzburg på en klinik som heter "Paracelsus Medical University". Detta "råkar" vara Elekta´s referensklinik.

Testerna utförs också på Elekta-linac och i samråd med Elekta.

* En teori jag haft är också att Elekta dragit ut på tiden när det gäller lanseringen av interfacet till Catalyst. Jag vet att när C-Rad gjorde samma sak med Varian så tog dom fram interfacet på relativt kort tid medans Elekta dragit ut på detta.

Medvetet från Elekta?

Jag tror det. Alla vet att detta interface från Elekta, tillsammans med redan kommunicerade infon om att Catalyst blir standardlösning för andningsstyrd strålbehandling, kommer att generera mycket stora volymer på sålda Catalyst mot Elekta-linac´s.

Det skulle genererat många sålda Catalyst, betydande vinster för C-Rad och definitivt betydligt högre värdering än vad vi ser nu i C-Rad.

Ett bud på C-Rad skulle då hamna på en kurs mycket högre än dagens.

* Jag tror dessutom inte att det är en slump att det nu sägs vara nära lansering för Elekta´s interface.

Det "råkar" hamna väldigt nära i tid för att GEMini-avtal är på gång! Och att nu GEMini är klart. (Cablon-avtal bekräftar detta)

Har Elekta medvetet hållt inne med interfacet för att kunna slå till med ett bud på C-Rad OM/NÄR GEMini når marknaden som färdig produkt?

Ja, det tror jag. Fantastiskt smart taktik av Elekta i sådana fall. Interfacet hade kunnat vara klart sedan minst 1 år tillbaka och hade inte varit svårt att få fram OM man velat på Elekta.

C-Rad har hållits tillbaka pga av att inte ha den volymförsäljning som man hade haft av Catalyst till Elekta annars.

* Elekta brukar ingå avtal med bolag om produkter för att efter ett tag köpa upp hela bolagen. Så gjordes bla med Medical Intelligience, först avtal om produkt, senare uppköp.

* Elekta för en ständig kamp med Varian. Det är de 2 stora antagonisterna i strålterapivärlden och efter samarbetet inleddes mellan Varian/Siemens så råder det nästan ett "krig" mellan dessa 2 giganter.

Elekta skulle kunna sätta stora käppar i hjulet för Varian om man köpte upp C-Rad och hindrade Varian att använda C-Rad´s produkter.

Kom ihåg att C-Rad för teknik i Catalyst erhållit patent i USA på projicering och återprojicering av information direkt på patienten. Ingen annan får använda sig av denna teknik som är det absolut mest effektiva sättet för en bra, säker och effektiv behandling. Catalyst kommer att bli en mycket vanligt förekommande produkt överallt inom strålterapin.

Ser det som omöjligt att det inte kommer att sluta med att Elekta köper upp C-Rad, men Varian skulle säkert inte ge sig frivilligt. Några miljarder för Varian och Elekta är inga summor att tala om, men för C-Rad och oss aktieägare kommer det att bli guld värt!

Jag är övertygad om att ett uppköp kommer och jag tror att det närmar sig.

Alla 3 produkter är mycket värdefulla för Elekta och det går med lätthet att räkna ut att ett bud många gånger över dagens kurs skulle vara en bra affär för Elekta så man sparar stora summor under många år med att själv äga dessa produkter som kommer att bli så vanligt förekommande tillsammans med Elekta´s system.

Det finns alla skäl till att hålla i sina aktier nu. C-Rad kommer att leverera stora vinster framöver och ett bud lär komma. Det är det mest logiska.

Mvh

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-20 00:07:12

Tack för ett väldigt uttömmande svar. Uppskattas. Att vi sedan delar samma uppfattning om Elektas syn och strategi mot C-rad gör saken än mer intressant. Precis som du skriver så är tajmingen lite väl bra för att vara en tillfällighet. Tänker då främst på:

* Konvertibler under föregående år från Elekta som genererade i ca 1,7 miljarder SEK. Enligt utsago från Puusepp ska dessa inriktas mot distribution och medicinteknik och jag är relativt övertygad om att det blir det senare.

* Interfacet och att de väljer släppa det nu. (Tillfällighet?)

* Presentation av ny teknik den 1 mars, i samma tidspann som de sagt släppa interfacet. (Tillfällighet?)

* GEMini är enligt utsago mkt nära att kunna uppvisa världsledande egenskaper på alla plan i närtid. Skulle tro under q1-q2. (Tillfällighet?)

* C-rad är på väg mot sin bästa rapport någonsin under samma tidsram. Även om jag är försiktig och kanske inte tror att de skulle visa vinst så är jag absolut övertygad på rekord i orderingång, försäljning och omsättning vilket är oerhört viktigt. Vinst är dock inte uteslutet, absolut inte. Dock en grym bonus. (Tillfällighet?)

Jag är övertygad om att Elekta kommer lägga vantarna på C-rad ganska omgående. Får de bara positiva besked från Salzburg angående GEMini så tror jag att Erik kommer bli uppvaktad av Tomas snabbare än snabbt.

Vad tror du kommer vara ett accepterande bud? Jag vet att en premie om +30% på dåvarande aktiekurs är något av en norm. Det fungerar dock inte riktigt på ett bolag som C-rad som har en enorm kapacitet och har en helt ny produkt, färdig och klar för försäljning. Och precis som du skriver så är inte den värderingen intagen i dagens kurs och därför är det svårt att sia. Jag tror på ett pris kring 60-70 kr per aktie, det anser jag vara ett mycket bra pris för Elekta och ett godkänt och acceptabelt bud för C-rad. Vad tror du?

Jag skulle vilja se en order från Michigan och Protonkliniken. Där är det segare. Jag har för mig att Erik har sagt någon gång att de har offerter ute till just protonkliniker.

Håll hårt i era C-rads!

Kind Regards

/NEWS

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-20 06:01:07

Här säljs inte en enda detta året.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-20 08:12:04

KeyMan tippade kurser på ca 30kr till rapport vill jag minnas och det verkar infrias gött e de!

0
Ogilla!
7
Gilla!
2013-02-20 08:15:57

Det finns inte mycket smolk som kan dyka upp i glädhebägaren när man ser alla triggers i närtid och på långsikt.

Visst fortsätter resan norröver idag, inte ska väl en ev, uppköpare komma undan alltför billigt för den här pärlan!!!

Tack för bra inlägg ni andra!

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-02-20 08:26:00

Intresset tilltar !

C-Rad aktien har nu definitivt vaknat ur sin vinterdvala !

Många har velat avvakta nästa tisdags Q4 rapport samt bokslutskommuniké men nu insett det lönlösa i att vänta då rapporten av allt att döma knappast kan vara dålig.

Igår kunde vi se att någon på SkandiaBanken stortankade och vi kunde se internationella aktörer såsom Deutsche Bank och Jyske Bank på köpsidan.

Jag kan inte låta bli att gå händelserna lite i förtid och tänka på sommarens listbyte, medial exponering, (särskilt med något/några volymavtal i ryggen) och det intresse som då lär attraheras runt bolaget och aktien.

Vilka aktörer attackerar idag ?

Spännande ?

Indeed !

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-20 09:00:03

Verkligen! Ser superduper bra ut! Kul med en bra diskussion här på forumet. Håller med både Markin och News!

:D

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-02-20 09:28:32

##42-43

Trevlig morgonlektyr! Tack Markin för att du håller oss uppdaterade.

Det här blir spännande att följa.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-20 10:19:20

Jaha grus i maskineriet.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-20 10:34:35

Haha, ja verkligen! Bara + 4% idag efter 1,5 h... Skit också :D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-20 11:06:11

Det är lätt att bli fartblind.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-02-20 11:29:22

Ja precis. Men jag kan berätta för dig att tåget inte har stannat än så hoppa inte av även om det upplevs som att det står stilla...

Fartblindhet kan vara farligt vettu!

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-02-20 13:45:45

ok, då ska vi se om det inte handeln precis som igår kan komma igång på eftermiddagen.

Skulle ju sitta mumma med ett pm med låt säga en större order imorgon eller fredag...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-20 13:53:52

Det hade inte varit fel! Tror du på det? :-/

0
Ogilla!
9
Gilla!
2013-02-20 13:58:22

55

Vet ju att C-Rad:s fiskekrokar hänger och dinglar aptiretande så möjligheterna till ovanstående scenario ser jag som rätt goda ;-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-20 13:59:23

Låter härligt! :D

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-02-20 14:18:26

Jag tror på försäljnings pm innan rapport! ;)

Kind Regards

/NEWS

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-20 14:54:56

http://www.businesswire.com/news/home/20110915005751/en/GE-Healthcare-Invest-1-Billion-Oncology-Solutions

GE storsatsar på cancerområdet. Och i den satsningen med endast optimala lösningar ingår c-rad och konkurrerar ut varian som partner till GE. Ser riktigt bra ut på alla fronter:)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-20 15:09:35

En annan intressant aspekt på c-rads framgångssaga är att vision rt inte genomfört en enda installation det senaste halvåret i Europa och Asien. Finns inte heller några Units on order i dessa geografiska områden. I Europa och Asien har inte c-rad någon konkurrent längre. Den enda marknaden som återstår att ta över är USA. Den logiska förklaringen till varför vision rt fortfarande har en stark ställning I USA är att usa är först med att introducera nya avancerade lösningar inom strålterapi. Vision rt har helt enkelt bara ett litet tidsförsprång här. Men nu med ssamarbetet med ge så kommer detta ändras. Det enda som behövs för att ta över marknaden från vision rt är att bli mer kända för klinikerna. Detta åstadkommer c-rad med bolaget i USA och ssamarbete med varian och Elekta och GE. Det finns så klart ingen idé för klinikerna i USA att nöja sig med något mindre än den bästa lösningen. Inom ett år är nog bolaget vision rt historia och c-rad står utan konkurrenter på det snabbast växande området inom strålterapi och där hela framtiden ligger. Sug på den :)

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-02-20 15:46:12

C-rad kommer att kunna påvisa mycket goda resultat på flera håll framöver. Samarbetet med GE är ett stort steg i rätt riktning och ingen vet än hur stort det kan tänkas bli.. Jag tror, precis som Markin, att Sentinel kommer att ta över efter Varians RPM system och då är det serietillverkning som gäller. Inga småorder här och där. Eftersom de redan har beslutat om samarbete så tror jag även att det är ganska bråttom för GE att få skrida till verket. De behöver ju täcka upp för de uteblivna RPM-systemen. Jag tror att vi kommer att få se resultat av det här samarbetet relativt snart!

Kind Regards

/NEWS

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-02-20 15:50:04

60

Frågan är ju om jag inte får anledning att ordentligt jacka upp min riktkurs på ca 50 kr vid stämman sista maj.

Det ser onekligen enormt positivt ut...

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-02-20 16:02:41

Eftersom ni är så j-vla fega med era riktkurser så skriver jag en här:

Innan rapport: 28

Efter rapport: 32

Vid q1 slut: 45

Någon som har några invändningar så tas de tacksamt emots :D

0
Ogilla!
5
Gilla!
2013-02-20 16:20:36

Bra rapport och vi har närmre 40 kr ;-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-20 16:40:22

53

Ingen risk är inne på tredje året med c-rad då säljer man inte på mållinjen.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-20 16:40:43

Möjligt men frågan är ju då vad en bra rapport är :D

För min del så är ett bättre resultat än tidigare kvartal och med ökad orderingång och omsättning en bra rapport. Får vi vinst så är det magiskt bra! Mycket mer än bara bra.. :D

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-02-20 17:19:12

66

Klipper in skribenten konserverad gröts, (BS) inlägg från i morse angående rapporten på tisdag som jag tycker belyser saken på bästa sätt.

Sen får jag väl erkänna att jag både tror och hoppas att rapporten kommer bli "magisk" enligt storfeskarns definition ;-)

"Tror inte vi ska häng upp oss på vilken sida nollan som Q4an kommer att landa.

Det viktiga är att få ett solitt kvitto på att C-rad utvecklas som vi aktieägare önskar.

För mig är det viktigare att se att C-rads produkter efterfrågas på världsmarknaden och att viktiga handelskontrakt signeras än att Q4an tvunget ska visa plusresultat, även om det naturligtvis skulle vara trevligt att redan nu se svarta siffror.

Personligen tror jag att visionerna som utmålas i kommunikén har långt större impakt på aktiekursen än vad ett Q-resultat har. Vet vi aktieägare bara att bolaget fortsätter att utvecklas i rätt riktning och att marknaden efterfrågar deras produkter så får vi en rejäl kursstegring nästa vecka.

Det är det fundamentala i bolaget som jag vill ha ett kvitto p, inte att det tvunget ska visa svarta siffror i Q4an.

C-rad kommer (om kommunikén visar det vi vill se) att inom kort visa på MYCKET stora vinster. När vi sedan tar steget in på smallcap kommer de riktigt stora elefanterna att investera i bolaget och då känns det helt okey att redan ligga inne med sin andel i portföljen."

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-20 17:29:32

Bra sammanfattning. Håller med till fullo. Bara rapporten visar på stabil fram marsch och gärna med någon överraskning så blir jag nöjd.

Jag säljer inte av min andel förrän tidigast i sommar! :D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-20 18:54:54

Hoppas maten smakade bra idag grabbar! Själv hade jag fullt upp på jkpgs gator och torg! Blev en hämtlåda från guvernören- kålpudding, inte helt fel! Helt fel är inte heller dit c-rad är på väg, spikrakt uppåt! Känns riktigt bra att ha satsat på denna guldklimp!

Må väl!

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-02-20 23:16:16

Lunchen satt fint!

Ser väldigt mycket fram emot nyheter och besked från C-Rad den närmaste tiden. Jag tror ärligt talat att C-Rad kommer att överraska marknaden på en rad punkter, bolaget går mot en mycket intressant tid.

Med allt som nu är på gång så lär uppvärderingen nå betydligt högre inom kort. Som jag sagt så tror jag 50 SEK till bolagsstämman den 31/5 är fullt möjligt. Men på sikt så lär kommande år ge betydligt högre kurser än så.

Efter att ha följt bolaget sedan 2007 så är jag oerhört glad att nu sitta på mer aktier än någonsin tidigare, det ska bli mycket intressant att vara med på denna resan nu!

Mvh

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-02-21 12:46:14

Är personligen helt övertygad om två saker inför tisdagens förmodat actionfyllda börsdag.

Dels att vi kommer få den första siffermässigt fina rapporten i bolagets historia MEN framförallt att VD Erik Hedlund i bokslutskommunikén kommer måla upp mycket positiva framtidsutsikter.

Får vi denna symbios ja då är tiden under 30 kr passé på tisdag !

0
Ogilla!
7
Gilla!
2013-02-21 12:48:45

By the way, nåt säger mig att jag nästa vecka får anledning att bocka av mer än en trigger på min digra lista ;-)

0
Ogilla!
5
Gilla!
2013-02-21 12:56:32

#71

Key!

En dag som denna, sätter jag inte emot dig om en kurs på 30:- nästa vecka. Misstänker att du får rätt i din ungdomliga entusiasm. Något som alla gamla, såväl som nya C-radare kommer att kunna glädjas åt.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-21 13:37:29

32 efter rapport säger jag juh :D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-21 14:28:25

Ja nu har ni köpt klart..

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-21 14:29:39

Ke?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-21 14:39:09

Sera sera

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-21 14:58:55

Är du fartblind nu igen? Haha, du verkar lite snurrig! :D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-21 15:08:52

Tankade inte du på dippen?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-21 15:16:46

Nej för fan, jag är totalfet :D

Däremot kanske jag kan tanka lite i morgon igen, då borde mina cls pengar komma in på mitt andra konto :D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-21 15:21:18

Trevligt,trevligt

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-21 21:30:54

Kommer den en liten höjning av kursen i morgon? Känns så, lite vinsthemtagningar i dag och kursen klarade sig bra trots det.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-02-21 23:12:57

Det är bara 2 handelsdagar kvar innan rapporten på tisdag. Jag räknar med att intresset höjs under dessa dagar.

Det är så mycket stora saker som händer i C-Rad att det måste vara fler än vi här som ser att ett stort genombrott är ofrånkomligt!

* Den 19/10 kom order på 8 Catalyst och 2 Sentinel till ett enda sjukhus i Herlev, Danmark. Enligt EP Access en order på 14 MSEK. Den största delen för leverans i q4 2012. Vi har alltså uppskattningsvis ca 8 MSEK i fakturering i q4 bara från denna enstaka order.

* GE-samarbete nyligen inom 4 DCT med Sentinel som logiskt sett kommer att bli enormt stort.

* Det finns redan samarbete med de övriga 3 stora inom 4 DCT. C-Rad har till Siemens, Philips och Toshiba redan levererat Sentinel på detta område. Nu tillsammans med GE så täcker C-Rad in drygt 90% av hela världsmarknaden inom 4 DCT.

* Civco i USA vill ha Catalyst till sina system. Avtal borde vara nära nu.

* Elekta-avtal om serietillverkning för Catalyst närmar sig. Volymerna för Catalyst kommer att bli stora.

* Avtal med Varian finns redan. Tillsammans med Elekta täcker nu C-Rad in 85-90 % av världsmarknaden för accelleratorsystem.

* Avtal med Cablon för GEMini borde vara klart snart. Ett oerhört stort genombrott där Cablon med sitt LOI-avtal bekräftar att det är GEMini man vill erbjuda sina kunder när de skall ersätta sina gamla, från Cablon levererade, EPID-bildplattor. Dessa EPID-plattor har Cablon haft i 15-20 år och nu ersätter man alltså dessa i sin produktportfölj med GEMini som ENDA alternativet till sina kunder.

Marknaden har totalt missat vilket stort genombrott detta kommer att vara för både GEMini som produkt men även för C-Rad som bolag.

Ni som läst prospekt från C-Rad vet att bolaget där rangordnat potentialen för sina produkter och då visat att marknaden för GEMini är absolut störst med en marknadspotential uppgående till 1000 MSEK/år!

I dagens kurs finns inget värde från GEMini inräknat, snart kommer det att finnas all anledning att inse att även denna produkt kommer att bli mycket framgångsrik inom strålterapin på världsmarknaden.

Jag är helt säker på att vi går mot betydligt högre nivåer på kursen och att bla ovan nämnda, säker fler, faktorer gör att det kan komma att gå mycket snabbt upp mot 40-50 SEK i första hand.

C-Rad är just nu på väg att bli det vi alla hoppats på under många år nu - Ett världsledande bolag inom positionering på strålterapimarknaden och ett starkt vinstdrivande sådant.

Mvh

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-02-22 08:51:10

Varje litet, ( och för all del även större ) steg som från och med nu bekräftar C-Rad:s turnaround status kommer rycka upp kursen. Hur mycket beror på stegens dignitet.

Spännande ?

Jepp

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-22 09:45:50

Ser onekligen väldigt bra ut :D

Funderar lite inför rapport. Hur kan man se på kostnadsidan? Hur stor ni att den kan komma att vara? Intäktsidan är lite enklare att räkna på.

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-02-22 10:20:59

85

kostnaden för förra Q4 låg runt 10 msek och jag förmodar att den har ökat en del så jag räknar med 15 msek inkl eventuella avskrivningar. Räknar ganska högt för att vara på säkra sidan.

Kind Regards

/NEWS

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-02-22 11:00:09

Rätt säker på att de som "safar" och säljer av nu kommer få anledning att ångra sig rejält nästa vecka...

0
Ogilla!
5
Gilla!
2013-02-22 15:08:03

Countdown initiated !

Nu lite drygt 1 handelsdag kvar innan VD Erik Hedlund via bolagets första "fina" rapport plockar bort den röda extraprislappen på aktien.

Ett Q4 i närheten av svarta siffror, (eller varför inte plusvisande t.o.m) och en bokslutskommuniké som andas positivism räcker för ett lättnadsrally på ca. 20 %.

Kom ihåg att bolaget aldrig varit i närheten av några vinstsiffror och en hel del har nu efter senaste tidens uppgång sålt av utifall aktien som den gjort många gånger tidigare skulle dra ner efter en dålig rapport. Vid en bra rapport kommer dessa köpa in sig igen.

Jag betecknar ett resultat som ovan "fint" beroende på att rapportperioden är ju innan kommande OEMavtal (avtal om serieproduktion) och Interface mot stora aktörer (Elekta och GE exempelvis) kommer ge en mycket positiv inverkan på resultatet.

Som sagt lite drygt en handelsdag kvar, countdown initiated !

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-22 16:27:01

#86

Thx News! Det låter rimligt. Har en polare som snackade om att förseningar kan hota rapporten, han menade då på intäktsidan. Men är det inte relativt säkert att de får in sin orderstock?

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-02-24 09:40:44

Finns det någon här som har en lösning på hur man på sin Iphone kan titta på c-rads rapporter från deras hemsida, som det är nu kan man inte klicka på videon och få igång den. Måste man ladda ner något program eller är det bara så att det inte fungerar med IPhone?

Tisdagens rapport vill man ju liksom inte missa!:)

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-02-24 10:14:28

Dragons!

Tror att det är pga din iphone tyvärr

Har också försökt med min iphone men funkar ej

Nån som det funkar för??

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-02-24 11:23:24

Ja, allt är inte klockrent med IPhone!:(

Finns ju många här som är duktiga på siffror så vad tror ni om tisdagens rapport?

Omsättning?

Resultat?

Orderingång?

Håller ni ett extra vakande öga på något specifikt i rapporten?

Mvh

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-24 12:37:30

#92

Orderläge och förändringar i orderstock, resultat före avskrivningar, VD-ord och framför allt då om framtiden. Kassaflöde. Om förvärv fortfarande gäller så är det väl bra att ha ett bokslut som impar på säljaren. Och förvärv tror jag fortfarande gäller;-).

Iphone. Är det senaste modellen? Har precis fått min.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-24 12:43:41

#90 ladda ner puffin webbrowser till din iphone stodier flash o allt de där så ska du nog kunna titta på allt.

0
Ogilla!
7
Gilla!
2013-02-24 13:14:32

Tack för det fina tipset LillKnasten:)

Grym webläsare!!

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-02-24 14:10:59

#90

Tackar, fungerar utmärkt! :)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-24 16:02:52

#90 ladda ner puffin webbrowser till din iphone stodier flash o allt de där så ska du nog kunna titta på allt.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-02-24 16:04:47

Sorry för spammandet safari på iphone e inte alltid de optimala :P

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-07-03 23:43:28

I apologise for writing in American but there is little discussed about this company on US forums. I have been investing in radiation therapy companies for the last 2 decades and a buddy of mine suggested i might like to take a look at this little Swedish company. I know the market and technology well having also worked in the field but i wanted to do some due dilligence as I have never heard of these guys before. With the help of google translate, i've read through some of the posts. First of all, i'm confused about the potential of this company. Catalyst is by no means unique. There is huge competition in the field of gating with Varian’s RPM, Philips bellows, Anzai, DynR, Elekta’s ABC system and Vision RT’s GateCT/GateRT to name but a few. There is also huge competition in the field of patient positioning and motion tracking with othet optical systems such as Brainlab’s Exactrac and Vision RT’s AlignRT system as well as other technologies such as Ultrasound (Elekta Clarity) and RF (Varian Claypso, Micropos Raypilot). These companies eclipse C-rad, by a huge margin, in terms of systems sold. Given that Elekta already have their own solution to respiratory motion management in their ABC system and Varian have their own solution (RPM) and have also signed a worldwide distribution agreement with Vision RT, why do C-rad think that have any chance with either of the linac vendors? When it comes to 4DCT, there is also major competion. Although the Sentinel may have advantages over some systems, it isn't clear that there is any benefit over Vision RT's GateCT system. Is there something that I'm missing or is this all smoke and mirrors? any advice gratefully received.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-04 07:52:53

The question should be asked to the actual buyers of Catalyst. Why did they choose it over the namned competitors. Our assumption is the superior technical advantage.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-07-04 08:21:20

"writing in American"

Kul!

Lägg ner!!!

Mvh

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-04 11:07:57

I have also read about the 'superior technical advantages' on other forums but i have not seen it written what these advantages actually are. It's an easy thing to say but these claims should be substantiated. Is the system more accurate (what are the figures), is it faster (what are the figures for frame rate and latency), are the images better or are the some important unique features? It would be nice to have a balanced opinion. Again, I very much appreciate your assistance.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-04 11:14:42

I can't help you get the data you are asking for since it's a lot of work.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-07-04 11:15:39

The thing is you call yourself an RT investor and you are on the same row comparing Catalyst/sentinel with Micropos medicals system raypilot.

Thats make me think that youre not an american investor.

And now is the time 3 am in your country and your sitting and making a comment.

For instance you did forget to comment on the techonological shift with the flat panel detectors. (GEMini)

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-07-04 11:25:27

Pinsamt försök men ändå lite roligt:)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-04 13:10:47

Are these systems not both used for patient positioning and tracking, or am i missing something?

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.