Grupp: Huvudforum

Osäkerheten kring C-rad

0
Ogilla!
4
Gilla!
#0   Av: Troja » Redigera
2013-03-04 09:04:45

Osäkerheten kring C-rad!

Jag tänkte att jag skulle försöka bringa lite klarhet i hur läget nu ser ut i C-rad och hur det faktiskt antagligen kommer att se ut de kommande veckorna och vad vi aktieägare kan vänta oss. Vi är trots allt inne i en NE period och de brukar ha en tendens av ”skitkastande”, överdrivna positiva samt negativa analyser.

Först och främst kan vi bara konstatera att det inte verka komma några tunga nyheter idag heller, som många dyrkare var säkra på i fredags, och vi kommer nu med all säkerhet att dala några kr till innan botten är nådd. Den här nyheten om utökning av organisationen är väl positiv men hade väntat mig mer. Det här känns som ett desperat försök att hålla uppe kursen. Tyvärr. Nu lär det dröja innan nästa nyhet kommer är jag rädd. Jag tänker inte säga ”vad var det jag sa”, även om det är frestande mot vissa som absolut inte kan acceptera det faktum att kursen är på väg neråt.

Det är nämligen många som sitter illa till med depåer fulla till bredden av C-rad aktier som hade hoppats på en positiv rapport och nu måste få ut likvida medel för att betala sina TR. Det kommer att pressa kursen ytterligare. Det är även folk som har belåning och då inte tål en allt för stor kurspress. Trist för dessa personer men alla kursnivåer ovanför TR-kursen är fortfarande ok för ett ”byte” mot TR för 12kr. Det är ett faktum och därför kommer vi att få se 12 kr inom kort. Det är även mot den här bakgrunden som vi får se väldigt hög aktivitet från investerare som skriker sig hesa med köpråd och att genombrottet är nära. De klarar helt enkelt inte av den sänkning av kursen som nu sker. Är verkligen genombrottet nära?

Var är försäljningarna till USA?

C-rad har kommit igång bra med försäljningen i Europa och framförallt i Norden. Bra är väl det men vart har försäljningen i USA tagit vägen? Det här är den absolut största marknaden och det är lite skrämmande att det förväntade genombrottet som många pratade om inte har kommit. Vi har väntat väldigt länge nu och det kan man inte blunda för.

Det var många som försökte snacka bort risken för en ny NE och tyvärr kostade det nog många investerare en hel del besparingar. Tro alltid på era egna instinkter! Det som jag har lärt mig genom åren är att om det verkar skumt så är det skumt.

Något gör att vi inte får några orders från den amerikanska jättemarknaden och det är inte bra! Om man tittar tillbaka något år så var det många skribenter som förespråkade att C-rad skulle skörda enorma framgångar i det stora landet i väst och det omgående. Tyvärr har det inte blivit någon framgång överhuvudtaget och bortförklaringarna från dessa skribenter får i alla fall mig att börja ana oråd. Var försiktiga!

GEMini ED

Den här ”giganten” som många pratar om och som ska slå marknaden med storm ska ”snart” lanseras. Ja, så låter det. Är det verkligen så?

Den 16 januari 2012, alltså över ett år sedan, fick vi ett PM om den första ordern av en GEMini ED.

https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=486068&lang=en

Det var Universitetskliniken i Salzburg, Österrike som var ”köparen”. Jag skriver ”köparen” eftersom det här inte är en vanlig köpare utan en samarbetspartner där C-rad bedriver kliniska tester och utvecklar GEMini tillsammans med Universitetskliniken. Då skrek samma personer som nu skriker att genombrottet är nära att GEMini nu kommer att explodera och att det kommer ramla in OEM orders från flera stora aktörer. Det är alltså mer än ett år sedan!!

Att GEMini har en hög potential är en sak men att den snart kommer att lanseras och levereras är en annan. Erik har sagt även till mig att de bör, och hoppas på, att kunna påvisa resultat från bildutvecklingen i slutet på mars. Men vad blir resultaten? Det kan mycket väl vara så att det blir ytterligare förseningar. Många sa samma sak för över ett år sedan att ”klart att GEMini är färdig! Vem hade annars köpt produkten?”. Nu står vi här över ett år senare och med en ny NE i bagaget.

Att utveckla kliniska produkter inom medicinteknik tar tid och måste leverera när de väl kommer ut. Att Erik vill uppvisa den bästa produkten på marknaden när den väl presenteras är kanon, det är inte det jag ifrågasätter. Jag är tveksam till den naivt positiva inställningen kring tidsplanen. Vi ska inte förvänta oss några stora nyheter från GEMini som ”räddar” kursen. Testresultat, på sin höjd, i slutet av mars.

Elekta samarbetet, det omdiskuterade interfacet och Varian

Även här är det många frågetecken! Senast jag frågade Erik om interfacet så sa han att det var klart men att Elekta inte valt att släppa det. Jag frågade varför och om han inte tyckte det var konstigt? Han svarade att han inte hade en aning och att han bara fått beskedet att Elekta avvaktar. Det tycker jag är väldigt märkligt. Om nu C-rads produkter är dessa marknadsledande spetsprodukter så borde väl Elekta vara väldigt måna om att få in de som extra alternativ till sina acceleratorer? Det här är helt klart skumt. Det ska även tilläggas att den här diskussionen med Erik var, även den, för över ett år sedan! Allting tar tid.

Många påstår att Elekta har inväntat att släppa interfacet för att inte låta C-rad skena i väg i pris för ett eventuellt uppköp. Tveksam teori tycker jag. C-rad ligger helt i händerna på de stora giganterna av acceleratortillverkning Varian och Elekta. Väljer Elekta att inte fullfölja sin plan med C-rad utan fortsätter på egen hand och kommer upp med andra lösningar så kommer C-rad inte att överleva.

Varian å sin sida har mer och mer gått över till sin landsfrände och kommande partner Vision RT. Det är en ren konkurrent till C-rad som enligt många självuttalande ”experter” har mycket sämre produkter än C-rad. Är det då inte konstigt att världens största acceleratortillverkare Varian väljer Vision RT i allt högre grad istället för C-rad? Jag bara frågar och jag tycker att det är skumt.

Förvärvet – Cyrpa

Det här ser jag, som aktieägare och till skillnad från många andra, som något väldigt positivt. De får nu in ett välmående företag som har kontakter världen över. De kommer även att få en ökad produktfamilj som kommer att generera stora synergieffekter framöver.

De kommer även att få ökade marginaler vilket alltid är välkommet. Rätt och slätt en väldigt positiv strategi från styrelsen. Det här kommer att kosta ca 15 miljoner svenska kronor. Ca 10 av dessa miljoner är för det kortfristiga lånet och ca 5 miljoner för utveckling och sammanföring av produkterna. Det låter som en rätt optimistisk kalkyl men väldigt ljus om den håller. Det enda som jag är väldigt tveksam till, även den här gången, är tidsutsikterna. Att påstå att Cyrpa redan i år ska kunna bidra till C-rads kassa verkar för mig helt tagit ur luften. Jag vet inte om Erik har uttalat sig om det men har själv läst det i olika forum. Har väldigt svårt att se det. Har däremot erfarenheter av att fusioner av det här slaget kan komma att innebära ökade förseningar och försvårande innan saker och ting har satt sig. Det är trots allt en väldigt positiv utveckling men var beredda på förseningar.

Inget listbyte att vänta

Ni läste rätt. Antagligen kommer även det väntade listbytet från First North till OMX Small Cap, som många redan verkar ha räknat hem, att dra ut på tiden. De här indikationerna har jag fått från Erik själv. I och med förvärvet så har han sagt att listbytet kan komma att senareläggas. De vill se hur fusionen med Cyrpa utvecklar sig innan de tar steget. Kan t o m vara en regelfråga, är dock lite osäker på det. När beskedet om det här kommer ut så lär kursen pressas än mer. Förseningar är vad vi ägare av C-rad aktier är vana vid och måste anpassa oss till. Är tyvärr inte överraskad. Håll era förväntningar lågt angående listbyte iaf och blir inte överraskade om det blir fördröjt.

Slutsats

Jag har i den här belysningen av bolaget, C-rad, valt att medvetet lyfta upp en hel del frågeställningar som jag tycker vi ser alltför sällan i den debatt som nu florerar på de flesta forumen.

Jag äger själv aktier i C-rad och tror på bolaget på lång sikt men jag blir nästan mörkrädd när jag läser inlägg som i det här läget skriver att allt är positivt och att det inte finns några frågetecken kvar. Ett ”säkert case” såg jag att någon skrev. Allvarligt talat!

C-rad kommer med all sannolikhet fortsätta att utvecklas men bara om Elekta och Varian tillåter det. Vi sitter helt i händerna på dessa två giganter, glöm inte det. Man ska även komma ihåg att både Elekta och Varian har utvecklingsavdelningar som har en större budget än hela C-rad. De kan alltså lätt komma ut med egna lösningar på samma problem. Ja, jag vet att C-rad har patent på sina lösningar men det jag menar är nya tekniker. Tiden springer iväg och C-rads ”spetsprodukter” kommer inte att vara det i all framtid. Därför är det nu en kamp emot klockan och än så länge så har tyvärr klockan vunnit.

Hoppas att vi nu kan få se en utvecklande debatt där båda sidorna av det här caset belyses! Man måste ju erkänna att det inte är raka spåret för något bolag och absolut inte för ett förhoppningsbolag, alltså inte heller för C-rad. Det är bara att kolla bakåt.

Börsvärdet bör inte vara över 200 miljoner efter emissionen. Har då tagit förgivet att emissionen blir fulltecknad och räknar på drygt 17 M st aktier.

Vi kommer alltså att fortsätta sjunka ner emot 12 kr!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-04 09:08:42

Låter rimligt!

Håller med, dagens "nyhet" var väl egentligen ingen nyhet. Trist att se. Får nog se en fortsatt sänkning av kursen efter det här. C-rad är ju inte direkt kända för att skicka ut PM varje dag precis.. Det här var nog det vi får den här veckan!:(

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-04 09:16:57

Det kommer VÄRLDSNYHETER nästa vecka det borde ni veta vid det här laget :-))

.

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-03-04 09:18:05

Haha.. men man tycker ju lite synd om dom!

0
Ogilla!
11
Gilla!
2013-03-04 09:32:26

Det kom faktiskt ett organisations PM idag. Kolla hemsidan

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-04 09:36:43

"organisations pm"... Tveksamt!

Riktigt jävla besviken på MR Hedlund!

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-03-04 09:40:09

Det jag tycker är mest oroande är att interfacen dröjer, vid förra emissionen skulle interfacet mot elekta "snart vara klart". Men ännu har det inte kommit något interface, i Q4-filmen säger Erik att valideringen ska börja under Q2. Det har vi dock hört några gånger tidigare. Vi fick även veta att det saknades interface mot Varians senaste maskin, men inget om när det skulle bli klart eller om det ens skulle bli något interface. :/

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-04 09:40:48

Det kommer att bli bra med tiden, bara åren går fort.

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-04 09:41:52

6

Det är verkligen ett orosmoln som många försöker förneka. Det kommer säkert att lösa sig men det tar tid. Det är det jag försöker få fram!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-04 09:59:21

Kristofer Maad tillträder befattningen, som VD för C-RAD Imaging AB.

http://chrela.com/store/images//Mad.jpg

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-04 10:02:52

Troja

Undrar hur pass påläst du är?

"Varian å sin sida har mer och mer gått över till sin landsfrände och kommande partner Vision RT."

Landsfrände? VisionRT är engelskt.

Detta var ett gott försök men väldigt genomskinligt.

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-03-04 10:05:19

10

Dom är även väldigt stora i USA tillskillnad till C-rad.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-04 10:08:19

Roligt var det i alla fall.

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-03-04 10:19:39

Roligt vet jag inte... Tur man har likvida medel så att man kan sänka sitt snitt de kommande dagarna!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-04 10:24:40

9

Kan inte vara bra för C-rad att ha en chef som är Mad i dessa tider. Måste vara bättre med en smart chef.

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-04 10:28:21

Ni som försöker vara objektiva börjar bli aningen tjatiga om att kursen ska ner till 12kr. Börjar ni bli nervösa eller varför tjatar ni om det flera gånger om dagen, ni är värre än ni anklagar Keyman för att vara. Har ni tänkt på att det är väldigt många som tänker köpa aktier vid 12 - 13kr... räcker aktierna till er alla när/om kursen når dit ner?

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-04 10:44:30

Ja räcker inte aktierna till runt 12-13kr så tar jag resten runt 10-11kr om inte så har jag mina 10k på ett snitt runt 14-15kr sen tidigare i långa väskan. Men lite trading är alltid kul i den här hissaktien.

.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-04 10:47:54

Ja men sluta tjata då, du och ni andra framstår som extremt nervösa. Antingen går kursen längre ner under emissionen eller så kommer fler nyheter och vi ser botten idag. Framtiden ger svaret.

Ert "objektiva" baissande är pinsamt genomskinligt.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-04 11:02:29

Såhär är det alltid under emissioner då rävarna träder fram:-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-04 11:02:39

17 Det där kan man vända åt andra hållet också utan någon som helst överdrift men det är väl ingen passande strategi nu.

.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-04 11:07:07

Gillar de här rubrikerna om osäkerhet och dolkstötar. När de skrivs så har kurserna pressats så hårt att det är köpläge till skillnad mot alla genombrotts och framtidstrådar som alltid kommer i 1 läge då kursen rallat kraftigt.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-04 11:24:37

Alla verkar rörande överens om att kursen går över 20kr igen inom en relativt snar framtid. Vissa här och på andra forum (som tidigare klagat över pumpinlägg) vill vääldigt gärna ha ner kursen till 12kr så de kan köpa riskfritt. Problemet är bara att det är inte säkert kursen når de nivåerna, den kan mycket väl göra det men det är inte säkert.

Fast om ni skriver att ni tänker köpa vid 12kr tjugo gånger till så kanske det blir verklighet...

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-04 11:38:52

Kan säga att jag är helt säker på vem som står bakom detta startinlägg, att nu köra med ett nytt nick lurar inte mig i alla fall !

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-04 11:41:47

Inte mig heller kulturfront

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-04 11:43:43

23

Nix, det är för proffsigt för att komma från kulturfront

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-04 11:49:57

#23

Håller med.

Kultis får ibland credit för sånt han inte är kapabel till.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-04 11:53:54

Kulturfronts mamma?

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-03-04 12:03:11

26

Säger inte vem det är men jag är besviken på honom !

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-04 12:54:52

Sluta kasta sten nu! Jag har inte gjort något :D

Tycker i o f sig att inlägget var bra även om det var lite väl negativt :D Men och andra sidan så kan det vara bra när det oftast gapas om genombrott till höger och vänster.

Dagens nyhet var ju inte direkt KANON! Pinsamt Erik!

0
Ogilla!
7
Gilla!
2013-03-04 14:53:21

28# tvekar på att de menar dig angående dagens nyhet så är det troligtvis ett måste att visa att man strukturerar om i bolaget.

Pinsamt att du kommenterar på det sättet du gör dock inte i samma nivå som trådskaparen.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-04 15:12:40

Nu när dom flesta av er åkt har med ner från 25 - 26 kr , så kan ni ju lika gärna hänga med ner sista biten ner till tolvan också.

Eller hur ?

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-03-04 15:19:29

30

Jo visst, skulle det bli på det viset så hänger jag på ner...

men tvivlar skarpt på att det blir så

och oavsett vilket så har vi mina 50 bagis vid stämman sista maj, såg det precis återigen i min kristallkula och multipla identiska syner, ja det kan inte annat än stämma ;-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-04 15:19:58

#30 hehe nej nu fintar vi bort alla som tror de ska få handla på 12:- och drar till 25-26:- igen

0
Ogilla!
17
Gilla!
2013-03-04 15:23:42

#32 ja just nu är det ju utklassning i vår match.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-04 15:30:38

#33 Nej matchen avslutades 20/2 när C-rad toppade på 27,8:-

Jag vann:-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-04 15:37:20

Jag förstår också att trådskaparen är en person som tidigare skrev positivt om C-Rad, men som nu sålt av i hopp om att köpa tillbaka billigare. Dock är jag inte 100 på vem det är, även om jag misstänker en person som tidigare skrev mycket på bs.

Men, jag tycker i alla fall att trådskaparen har en del vettiga kommentarer, som är väl värda att lyfta fram.

0
Ogilla!
7
Gilla!
2013-03-04 16:01:15

Man får iaf vänja sig med att folk under emissionsperioden kommer att försöka att göra så aktien går ned till 12kr. Vi får se hur de lyckas med den saken.

Vi får väl gilla läget och isf handlar jag på mig mer=))

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-04 16:02:15

29

Löjlig kommentar. Dagens PM var ju ett rent fiasko! Det måste väl även du inse. Gå ut med något som vi redan visste om är ett tydligt tecken på desperation!

Jag tror Erik fått rejäl påtryckning från vissa tunga ägare och försöker därmed med alla medel som är möjliga att hjälpa kursen.

Löjligt är ordet! Kom med alla de andra "super triggers" som väntar bolaget i stället.. Interfacet skulle ju vara så gott som klart, var det inte så du skrev Key? Nu startar validering i slutet av mars och det är inte riktigt samma sak. Lång väntan väntar! Trådskaparen har en mycket bra poäng här och det är att allt tar tid och det är ett orosmoment. Kan någon här inne svara på varför Elekta tar sådan tid på sig? Inget bra tecken!!

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-03-04 16:06:23

37# Du är trög? angående dagens pm det är något som ska ut oavsett om det är kursdrivande eller inte.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-03-04 16:07:42

Tänker inte lägga ner att kommentera så mycket under denna emissionen finns det folk som vill ha andras dåliga affärer på sitt egna samvete som 0# vill.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-04 16:16:15

37

Oj vad orolig man kan vara och du har all anledning att vara det om du står utan aktier...

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-03-04 16:19:37

Ja, jag är sjukt orolig. Vad skulle kunna hända? Jag lär ju inte förlora några pengar i alla fall! Men nu äger jag faktiskt aktier, även om det inte är så många längre! :D

Men jag måste ändå säga GRATTIS Lindhe till ett utsökt PM! Jag hade ändå väntat mig "lite" mer från sveriges, nordens, europas och kanske VÄRLDENS bästa bolag... Eller vad brukar ni kalla det? :D:D

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-03-04 16:21:46

Nej jag bryr mig inte om detta pmet men förväntar mig att det kommuniceras när det sker större förändringar vilket företagen ska göra till sina aktieägare.

Detta handlar inte om vilken magnitud det kommuniceras.

Som sagt tror nog du kan tänka över dina egna rader du skrivit och förstå vad jag menar är fel.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-04 16:21:47

#37

Du menar alltså att de inte informerat om omstruktureringar i ledningen om de inte "fått påtryckningar från storägare" :-) :-)

Det var endast för att stötta kursen och inte för att de lyder under FI:s regelverk...

#41

Och eftersom det kom ett PM idag så kan det såklart inte komma andra PM också.... logiskt eller..

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-04 16:27:02

Sverige har lägst andel fattiga i EU.

Det var väl innan det senaste tok-raset i C-RAD.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-04 16:36:40

Så här är det.

Jag vill inte någon illa, varför skulle jag det? Varför tror ni att jag belyser den sida av caset som vissa av er aldrig någonsin vågar prata om? Man måste våga belysa båda sidor. Varför tar vissa så illa vid sig? Är mina frågeställningar för svåra? Kanske rentav lite obekväma?

Att det tar lång tid för ett bolag att komma igång med finanserna och få allt i rullning är helt normalt. Inget konstigt med det. Om ni slutar att endast skrika om att "genombrottet är nära" mm. så slipper ni säkert de flesta rent baissande kommentarerna på forum runt om.

En sak ska ni ha klart för er och det är att man måste se problemen för att kunna hitta lösningarna. Gör man inte det är man illa ute.

Så om ni som har tagit åt er av min analys, i stället för att ta det som konstruktiv kritik, skulle kunna svara på mina frågeställningar så vore det mycket bättre.

- Varför har det tagit ÅR för Elekta att släppa interfacet?

- Hur ser ni på att C-rad i dagsläget inte har interface till varken Varians eller Elektas senaste maskiner?

- Hur kommer det sig att det blev en NE, som de flesta förståsigpåare sa var uteslutet?

- Varför dröjer försäljningen från USA? Den största marknaden? Den som skulle slå igenom snabbt och med kraft!

- Varför har GEMini ED blivit försenad? Den som "såldes" för över ett år sedan.

- Om Elekta nu är intresserade av att köpa upp C-rad, varför tar de då inte och agerar nu?

- Listbytet, varför tvekar Erik om det? För bara ett halvår sedan så var det ju raka spåret framåt?

Vi kan ju börja där! Någon som vill upplysa mig och våra läsare om detta? Gärna konkret tack! Uppskattar inte diverse påhopp.

Inlägget är redigerat av författaren.

1
Ogilla!
0
Gilla!
2013-03-04 16:46:09

43

Du har uppenbarligen inte så mycket erfarenheter från affärslivet. Om du fortfarande pluggar så förstår jag ditt tänk. Kom tillbaka när du har arbetat i alla fall 10 år i näringslivet.

Och Lindhe. Sluta gnabba nu. Du vet att du har manipulerat både en och två köpare/säljare genom åren och att du skulle försöka påstå att du har rent mjöl i påsen är ju bara löjligt. :D

Jag är den första att erkänna att jag tradar och den som inte gör det är bara löjlig! Fråga KEY om inte han har sålt av lite på sistone och svarar han ärligt så kommer det komma fram att även han har "sålt av"! Men man behöver ju inte sluta gilla bolaget för det!! :D:D Jag gillar C-rad men dagens PM var faktiskt ingen höjdare! :D

0
Ogilla!
8
Gilla!
2013-03-04 16:48:23

Skriv med ditt vanliga nick så kanske jag bemödar att kommentera dina skriverier.

Jag har inget problem att kommentera det ovan men jag gör det när du träder fram med ditt andra nick.

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-03-04 16:56:38

Vilket andra nick?

Jag är helt ny här och har inte haft några andra nick. Skrev tidigare på bs men det var innan de förnyade sidan. Var är ert problem? :D

Har aldrig varit med om fegare investerare! Eller är ni bara okunniga??

Sluta i så fall med att sprida rykten som inte är sanna och svarar i stället på frågorna så att vi får en debatt om ämnet och inte personerna. Jag har min bakgrund i finansvärlden och vet därför en del om fusionsbiten tillexempel. Men ni vill klart inte höra mina erfarenheter eftersom de drabbar er lilla debatt.

Ursäkta mig! Ska inte kommentera C-rad mer.

0
Ogilla!
5
Gilla!
2013-03-04 16:58:39

Detta är inte ditt original nick det är ganska uppenbart och man ser det på hur du skriver.

Var vänlig kom tillbaka på originalet så folk kan kolla på vad du skrivit tidigare.

Tack och hej

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-03-04 16:58:44

C-RAD är utan tvekan en av börsens mest seriösa uppstickare men , Avanzas och Nordnets mer eller mindre pålitliga så kallade mupp-kollektiv kommer pålitligt se till att vi får kurser ner mot 12 kr om några veckor.

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-03-04 17:08:28

45

Att Elekta väljer att vänta har jag ingen aning om. Kanske testar andra produkter??

De kommer väl interfece till båda två snart. Kan nog ta sin tid.

JAg tror inte crads produkter håller för usa. det verkar ju inte så iallafall. Sen har vi ju konkurrenten till crad som är stora där. Svårt att komma in.

0
Ogilla!
7
Gilla!
2013-03-04 17:09:37

46

Är du blind eller ?

Dagens PM var "pinsamt av Erik " skriver du.

Får väl klippa in det här så får du läsa igen, fattar du inte att C-Rad står inför en kommersialiseringsfas som verkligen kommer ge oss aktieägare payback framöver, ja då är du ohjälplig.

"C-RAD-gruppen stärker organisationen

C-RAD AB med tre helägda dotterbolag i Sverige och tre internationella säljbolag är alla verksamma inom området strålbehandling av patienter med cancer. C-RAD genomför ett flertal förändringar inom moderbolaget och dotterbolagen med syftet att stärka gruppen både kommersiellt och tekniskt.

C-RAD har sedan flera år haft avtal med Elekta, IBA och Varian. Under inledningen av 2013 har tre nya samarbeten och förvärv genomförts:

• Utveckling av interface mot General Electrics datortomografer

• Samarbetsavtal med Cablon Medical för utveckling av ett gemensamt system för dosimetriområdet baserat på C-RADs GEminiteknologi

• Förvärv av det belgiska bolaget Cyrpa för att kunna erbjuda marknaden kompletta lösningar för positionering och övervakning vid diagnostik och strålbehandling av patienter

Dessa nya samarbeten liksom de tidigare med Elekta, IBA och Varian kommer att ställa nya krav på C-RADs organisation.

Inom moderbolaget utses Tim Thurn till vice VD. Han behåller sin nuvarande tjänst, som VD för C-RAD Positioning AB.

Första maj 2013 tillträder Marie Åström befattningen som CFO och koncerncontroller för C-RAD AB. Marie Åström har många års erfarenhet som CFO och finanschef i börsnoterade bolag.

Kristofer Maad tillträder befattningen, som VD för C-RAD Imaging AB. Han har tidigare arbetat som produktchef i C-RAD Positioning AB och har varit viktig i framtagandet av de båda systemen Sentinel och Catalyst och kommersialiseringen av dessa. Två av hans uppfinningar har resulterat i patent.

Peter Nyman har övertagit ansvaret som produktchef inom C-RAD Positioning AB. Peter kommer närmast från en befattning inom Maquet, som ingår i Getingekoncernen.

Erik Hedlund, CEO i C-RAD AB:

“Med förstärkningar av organisationen i moderbolaget och dotterbolagen står C-RAD-gruppen väl rustat för att möta nya utmaningar och säkerställa en fortsatt expansion under kommande år.“

1
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-04 17:17:57

Nej, jag är inte blind och jag är inte naiv heller :D

Är det därför du sålt av en del? För att du tror på bolaget??

Det är ganska uppenbart hur du agerar KEY. TRor du tradar mest av alla här inne om jag ska vara riktigt ärlig.

Är du inte man att erkänna det??

Sen att hoppa på greken och snacka om nick i stället för att svara på hans frågor är ju bara pricken över det berömda!! Skärpning i klassen!!

marknaden verkar hålla med dig om att det var ett grymt pm idag!! :D:D Vi ska nog kunna se till att backa lite trots detta gryma pm.. Haha, löjligt! :D

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-03-04 17:21:01

45

Vet att du har svar på de flesta frågor du ställer så jag spiller inte mer krut på dig...

0
Ogilla!
9
Gilla!
2013-03-04 17:22:43

51# C-rad var före tiden med andningsstyrd strålbehandling och det är något nu som mer och mer uppmärksammas iom avancerad strålterapi.

Jag känner mig ganska bekväm med C-rad och är nog ganska övertygad om att produkterna är tillräckligt bra för amerikanerna. Det tar iaf tid och C-rad har dålig teckning på den marknaden men det blir nog förändring där ska du se.

1
Ogilla!
7
Gilla!
2013-03-04 17:22:57

53

Skrattar bäst som skrattar sist din slemmiga braxen...

1
Ogilla!
12
Gilla!
2013-03-04 17:23:46

Din dumma stolle du är ju priceless

0
Ogilla!
11
Gilla!
2013-03-04 17:31:12

Hörni alla i denna sträng. DET TAR LÅNG TID att upparbeta ett pålitligt nick. Tycker att många i strängen har gjort bort sig. Är inte ägare i Crad, en kompis är, därför läser jag strängen. Skall sluta nu för det har ballat ur. M V H SOFUS

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-04 17:48:35

0

"Jag tänker inte säga ”vad var det jag sa”, även om det är frestande mot vissa som absolut inte kan acceptera det faktum att kursen är på väg neråt."

Vad var det du sa? Enligt 48 har du inte skrivit här förut?

1
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-04 17:56:07

Ni är ju för jävla sköna! Ni kastar skit omkring er som aldrig förr och ändå så kan ni inte svara på några enkla frågor som trådskaparen ställer. Ni som ska vara experterna på den positiva sidan. HAHA! Ni får totalpisk! :D:D

Och att du KEY inte vågar erkänna att du tradar och sålt av en del av ditt innehav är sjukligt fegt. Men tänk om du skulle erkänna det... :S Då skulle ju säkert jätte många sälja av och då sitter du ännu mera i skiten.. LÅGT!

Förresten så blev det mycket riktigt minus idag igen, precis som jag sa! Trots världens bästa pm. Grattis! :D:D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-04 18:02:20

Håller med dig fisken till viss del :) Ni kan väl hjälpa mig med att försöka svara på frågorna!!

Jag har inte så bra koll och skulle gärna vilja ha svar! För mig är det relevanta frågor och det blorde väl inte va så svårt att svara på, eller??!

2
Ogilla!
7
Gilla!
2013-03-04 18:02:52

60

hehe jag skiter högaktningsfullt i Er baissare och jag finner ingen anledning att svara på frågor så mycket ovett som jag själv får. Låt kursen dra sig ner mor 12 då hur det än är så kommer jag öka mitt innehav ordentligt.

Tror faktiskt jag ska lägga ner att serva med information på ett tag då det känns som man ger betydligt mer än vad man får tillbaka.

Ajöss

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-03-04 18:10:19

Men why? Varför inte svara på hens frågor och få saken ur världen!!!

Troja har uppenbarligen en hel del vettiga frågeställningar och jag är i alla fall lite orolig kring elektas förseningar hela tiden...!? Förseningen av försäljning i usa är inte heller speciellt lugnande!

0
Ogilla!
9
Gilla!
2013-03-04 18:13:27

En sista kommentar:

59

Touche !!!

0
Ogilla!
11
Gilla!
2013-03-04 18:16:27

Imperiebyggen tar tid. Rom byggdes inte på en dag.

Vad Imperator Hedlund håller på med, är ju att bygga upp ett globalt högteknologiskt företag. Jag tror inte att man ska underskatta honom och hans legionärer.

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-03-04 18:17:46

Vad är det som är fel???

Vad är det som tar sån tid?

1
Ogilla!
0
Gilla!
2013-03-04 18:22:41

Det är inget som är fel på c-rad. Vad kan väl vara fel på ett sådant bolag. :D:D

Skämt och sido! Det som tar tid är väl den avancerade tekniken men även att Elekta uppenbarligen inte ha velat lansera interfacet. Hade de velat de och prioriterat det så hade det gått på en handvändning. Det är oroande, precis som greken skriver :D

T o m nyckelpojken skriver nu att kursen kan nå 12 och då tänker han öka rejält. Vilken ny taktik :D

Jävligt löjligt att inte kunna erkänna att man tradar! Du har nog huvudet för högt upp på halsen :D:D Haha.

0
Ogilla!
12
Gilla!
2013-03-04 18:30:06

66# Det är väl omöjligt för oss att svara på varför det tar sådan tid med bla elekta interfacet.

Men det har nu börjat uppmärksammats att användning av andningsstyrd stålbehandling är mycket effektivt vilket inte var faktum för ett år sedan.

Varian punkten så har c-rad tre st interface men saknar till truebeam det är dock något som är utlovat att det ska bli färdigställt om jag inte minns fel så har det beställts Catalyst för att användas mot truebeam.

GEMini ed försening? där har det inte funnits någon tidpunkt när lansering sker men med tanke på det senaste pmet från Cablon så verkar det som produkten är redo för försäljning.

Angående denna emissionen så visste vi förståsigpåare att en företrädes var ett alternativ men vi höll fortfarande frågan uppe att styrelsen ansökte om tre olika alternativ. Problemet här var att baisarre dagligen sade att företrädes skulle ske samt till en kurs under 10kr då slängde vi fram motargument.

Angående att det tagit lång tid dvs punkt ett var att C-rad var före tiden genom att offerera andningsstyrd strålbehandling och det fanns inte tillräckligt med vetenskaplig grund med vilka förbättringar behandlingen ger.

Jag tror jag täckt det mesta av frågorna som ställts.

0
Ogilla!
9
Gilla!
2013-03-04 18:30:48

67

Du jag har några hundra K. Känns som att småtrada på den här nivån inte ger alltför mycket, eller vad tror du ?

Ja sälj alla under 10 vore fint att få köpa på

SÄÄÄLJJJ

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-03-04 18:36:39

KEY då.. nu gör du mig ledsen. Inte ska du väl ljuga på det här sättet. Alla vet att du har sålt. :D

"Småtrada"... löjligt!

1
Ogilla!
8
Gilla!
2013-03-04 18:43:06

70

"Alla vet att du har sålt"

Patetiska idiot !

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-04 18:44:14

68

tack för ett seriöst svar. Verkar lite oklart för mig ändå och har lite svårt att ta in alla begrepp men d blir nog bra.

Förseningar är ju dock inte bra och man kanske ska vänta med att köpa på sig fler. känns som att aktien har trevat ett tag utan att verkligen slå igengom. får se men kanske fiskar lite som du storfisken vid 13 nivån:)

Det vore bra!

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-03-04 18:47:54

Känner dig träffad nu KEY! Det är ok att erkänna. Klart som FAN att du har sålt av en del, du som är så "insatt". :D Försök inte lura mig!

Bra Lindhegubben! Någon som vågar försöka!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-04 18:50:54

Moget tonläge.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-04 18:52:33

lägg av nu, kom med saklig info eller lägg ner skrivandet

0
Ogilla!
11
Gilla!
2013-03-04 19:04:02

72# Jag äger först och främst C-rad för jag tror så extremt mycket på skifte bland detektorplattorna (GEMini). Det är minsann en produkt med potential så det heter duga och vi har nyligen sett att man börjar sälja den i BENELUX länderna.

Det gillar jag extremt mycket

0
Ogilla!
9
Gilla!
2013-03-04 19:18:52

För övrigt angående Elekta interfacet så tror jag att det är klart i närtid.

Varför kan man undra?

Jo C-rad sålde nyligen en Catalyst som kommer att användas på en Elekta accelerator i Finland. (får hänvisa till pmet).

Det finns här två vägval Elekta kan ta.

1. Man kan blåsa kunden i Finland och välja att inte färdigställa interfacet.

2. Man kan färdigställa interfacet och se ljust på framtiden i Finland som är ett Varian land(många Varian acceleratorer där eller rättare sagt nästan bara sådana).

Vilket alternativ av de ovan som kommer hända känner jag mig relativt säker på men framtiden får utvisa det svaret.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-04 19:26:21

Ja eller så har man meddelat kunden att det kommer att ta tid och därav gett stora rabatter.

Som erik sa och jag tycker att vi ska lita på honom så sa han validering i q2. Klart i närtid? Nja...

Sen till alla dom som skrek att "det är nu det händer" i fredags när elekta släppte sin nyhet om en ny accelerator. Elekta gick - 2,1% idag.. :D Tror ni att det hade skett om nyheten varit SÅ bra? :D

Hehe.. försöka går ju.

0
Ogilla!
12
Gilla!
2013-03-05 08:34:06

78

Hade tänkt hålla tyst men kan inte avhålla mig från att klippa in från dagens Elekta rapp :

"Den 1 mars lanserade Elekta Versa HD™ - en ny banbrytande linjäraccelerator designad för att erbjuda cancerpatienter avsevärt bättre vård. Med kombinationen av en extremt god precision och hög stråldos möjliggör Versa HD en mer optimerad behandling och högre effektivitet."

Jag hajar till vid orden god precision.

Vad tror du lillmört det skulle ge för påslag på C-Rad kursen om det skulle visa sig att Elekta bygger in låt säga Catalyst i deras LINAC:s och då inte bara i deras senaste premiummodell Versa ?

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-03-05 09:04:01

JO jag håller med. Men Elektas investerare verkar inte tycka det var någon direkt bra idé...

- 5% hittills!

0
Ogilla!
7
Gilla!
2013-03-05 09:06:20

80

Inget svar på ställd fråga ?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 09:24:59

Hehe.. JO eller hur, dröm vidare! :D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 09:32:51

Snorfiskaren C-rad 17:- bagare kanske inte blir några billiga aktier för 12:- för dig:-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 10:04:47

Många som ligger och väntar vid 12kr som är nervösa nu. Än har vi inte ens varit nära den nivån. Kommer antagligen att bli slagsmål om aktierna redan om de närmar sig 13kr. Kommer det sedan ett bra PM så blir det riktigt roligt.

0
Ogilla!
13
Gilla!
2013-03-05 10:07:15

83

Nog fler än lillmörten som är bra nervösa utifall RIKTIGT bra nyheter skulle dammas ut ;-)

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-03-05 10:10:57

Jag tycker att man ska vara försiktig och argumentera för att en aktie ska fortsätta falla redan efter ett fall på 30-40% då utspädningseffekten knappt når upp till 10%.

Jag kommer alla dagar i veckan argumentera emot dem(=

0
Ogilla!
9
Gilla!
2013-03-05 10:14:43

86

Jo denna MR Anderssonska metod har ju baktänt förr om man säger så ;-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 10:20:08

Andersson sa väl att den skulle ner till 6 kr. Det var 3 kr under NE kursen.

Det är väl ingen som sagt att den skall ner till 8 kr nu.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 10:21:16

84

Du verkar nervös och rädd för att kursen skall gå ner till 12 kr som du tjatar om detta. Släpp det och se det som ett köptillfälle.

Man kan nästa tro att du sitter och bockar av varje avslut.

.

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-03-05 10:23:45

Ha ha! Toppen det här! Hej va det går! :D

Nu är det bara uppåt som gäller. Nyheter kommer säkert imorgon.

Snart över 20:- igen! :D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 10:26:00

Konstaterar att 12-ligan verkar nervösa...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 10:27:02

#91 Bra smeknamn på snåljåparna som tror de ska tanka på 12:-

1
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-05 10:34:20

Jo den omvända "MR Anderssonska metod" är den mycket kända och omtalade "Keyman1hausse metonden" som ju har baktänt ett mycket stort antal gånger dom senaste tre åren, senast i förra veckan minus 45% om man säger så, men det är ju också ett sätt att trada till sig stålar på ;-)

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 10:38:33

90 Enligt säkra källor är det alltid nästa vecka nyheterna kommer det borde du ha lärt dig.

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 10:40:25

Kommer den ner till 12kr kommer jag också köpa fler aktier men jag argumenterar inte för det.

På en del verkar det som att man måste ligga all-in och antingen köpa nu eller vid 12kr.

Jag tror det finns en hel del aktier som behövs säljas för att betala tecknade aktier men jag tror också det finns en hel del kapital vid sidlinjen som väntar på köpläget.

Vi får helt enkelt se vilken sida som är starkast när det blir dags.

Sedan har vi jokern som kan rita om kartan när som helst, ett riktigt bra PM. Då blir det intressant att följa handeln.

0
Ogilla!
11
Gilla!
2013-03-05 10:57:56

Aj aj, nu är det någon som är riktigt nervös att kursen ska ta för stora kliv. =)

Sålde tydligen lite för tidigt!! =)))

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 11:01:49

Hur gör jag för att teckna mig för fler aktier än de jag har förträdesrätt för? Låt säga att jag anmäler att jag vill teckna 3 ggr så många som jag egentligen vill. Måste jag då teckna alla om budet accepteras? Dum fråga kanske men har aldrig övertecknat förr.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 11:13:12

Funderar på att plocka de där 49550 som är till salu på 16,20:- rakt av

0
Ogilla!
9
Gilla!
2013-03-05 11:46:12

MMRRICH vi har samma syn jag köper också ifall den mot förmodan skulle falla:-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 12:26:15

Funderar på om jag inte ska ta o köpa hela C-rad innan Elekta köper upp dom.

.

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-03-05 12:39:19

Uppenbarligen någon som ville avyttra några aktier där ett tag.. 49 k.. Verkar som att grekens anslag inte var så fel trots allt :D:D

JAg tror crad köper upp elekta efter att den här fräcka nyheten kom! :D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 13:00:08

#98 sådärja borta nu

0
Ogilla!
11
Gilla!
2013-03-05 13:16:06

Ingen fler än jag som undrar varför inte Herr Stenfors, via SHB har agerat? Han brukar väl trada med en del av sin enorma portfölj?

0
Ogilla!
10
Gilla!
2013-03-05 13:46:52

103# Vadå trada? Tror nog inte han håller på med sådant har mest varit kontinuerliga köp från hans sida.

0
Ogilla!
11
Gilla!
2013-03-05 13:50:26

Ja det kanske är så. Har tidigare dock sett att SHB, förutom som du säger köper rejält, även säljer större mängder. Det behöver kanske inte finnas ett samband?

0
Ogilla!
8
Gilla!
2013-03-05 13:52:56

Jag tror inte att det finns ett samband mellan dem då jag aldrig sett att Olle minskat någon gång.

0
Ogilla!
9
Gilla!
2013-03-05 13:55:39

En mer trogen och stabil aktieägare får man leta länge efter:-)

(Om han kunde lägga några kronor på Dignitana också..........De behöver honom:-)

0
Ogilla!
9
Gilla!
2013-03-05 14:15:04

107

Kan ju säga att jag har en del kontakt med Mr Stenfors och han delar till fullo min syn att denna emission antagligen utgör den sista möjligheten att komma över en större mängd aktier till väldigt bra pris.

Då han, (och även jag fast inte riktigt i samma nivå) har en rejält stor mängd aktier redan så innebär 1/6 ytterligare aktier att det per automatik kommer fyllas på ordentligt med C-Rad:s i depån ;-)

0
Ogilla!
9
Gilla!
2013-03-05 14:30:48

Jag glömde förstås att nämna dig som en trogen och stabil aktieägare:-)

0
Ogilla!
9
Gilla!
2013-03-05 14:36:15

109

hehe det gör inget vem vet det kanske är som lillmörten säger jag har sålt av alla mina typ 10 k

;-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 15:35:49

Jag byter gärna in mina aktier mot elektaaktier vid en eventuell försäljning. Iaf inte lägre..

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 15:41:02

efter dagens ras i Elekta är det inte så intressant längre men ok då 1 mot 1 för den goda sakens skull

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 15:42:47

Absolut 1 mot 1

0
Ogilla!
21
Gilla!
2013-03-05 16:10:15

Oops där var det en SkandiaBankare som prompt ville ha loss likvider, han får sälla sig till fiskstimmet som inte vill ha några breaking news i närtid då...

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-03-05 16:34:56

Haha! 10 k har jag väl aldrig sagt! :D:D Jag vet att du besitter ca 200 - 300k beroende på hur många du har sålt av :D

Det är min bestämda åsikt att du har sålt av en del och är redo att fylla på med tr men jag kan ju ha fel ;D Hehe.. elleh inte!

Bra dag idag! :D Heja crad!!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 16:56:45

Idag har jag tankat lite grann! Härligt riv i kursen i förmiddags :) Men precis som fisken säger så är det dock en hel del som trots allt vill sälja av. troja var nog inte helt fel ute trots allt.

I morgon vad händer då? Kan vi vänta några nyheter?

0
Ogilla!
5
Gilla!
2013-03-05 16:58:28

116# Det är minst lika många som vill köpa som vill sälja tror jag. Det är bara kolla omsättningen den dagen nyheten släpptes det var ju nästan rekord. Vanligt att emissionsrävarna säljer direkt vid besked och köper vid emissionskursen.

Det vore tråkigt för dem om kursen inte faller till 12kr(=

0
Ogilla!
25
Gilla!
2013-03-05 16:58:58

Det jag menar är att det finns många som sålt för att köpa på lägre kurser redan.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 17:02:41

Jag tror att vi kan räkna ut detta Linde! :D

Men säljkavakaden fortsätter nog imorgon! Ett stycke c-rad ligger till försäljning på 16,40 nu. Kommer nog krypa ner emot 14 imorgon! :D

Många som måste ha ut pengar! Ta chansen och SÄLJ! :D:D

Skojar!

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-03-05 17:03:44

Jo men jag menar mest alla fokuserar på att det finns säljare men det är minst lika många som sålt för att köpa tillbaka.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-05 17:04:33

Lillskiten lägg av nu, ägna dig åt någon annan aktie förslagsvis Astra Zeneca

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-05 17:16:33

Okej ska ge mig! Vit flagg!

Håller dig linde! Klart att det finns köpare, sen om det finns lika många är ju svårare att säga! Men att det finns båda delar och att båda är sugna på att få så bra pris som möjligt är ju självklart!

Jag tror, hör och häpna!!, inte att vi kommer att få se kurser kring 12 kr mer :D Den har faktiskt hållt sig bra i da! Kanske att vi får se en svaka ner till 14 men inte mer. Det är min åsikt efter dagens handel.

Bra gjort ni som inte trodde på 12, även om det inte är klart än och den värsta perioden kanske är kvar!

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-05 17:29:05

Personligen får jag säga att aktien uppvisar grym styrka efter den rejäla utförsäljningen nyss på eftermiddagen.

Kan säga att jag kände till att några stycken med hyggligt innehav var beredda att lossa en hel del och de kanske är klara nu med utlastningen.

Dessa personer är alltså beredda på att chansa på att det inte kommer några nyheter och tror att kursen kryper ner nån krona och då ska de gå in tungt igen.

Som sagt själv tror jag inte på det scenariot...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 17:31:39

12 kronors aktierna är ju inte ute än.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 17:36:57

Du har en poäng där Equinox! :D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 17:51:28

12krs aktierna kommer inte ut förrän den 22 april...

Innan dess har mycket hänt, är det det ni väntar på :-)

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-03-05 18:28:20

126# Det är exakt det jag menar när det eventuella fallet kommer kan det ha hänt otroligt mycket.

(= alltså när de nybokade aktierna släpps men vissa har väl nerver(=

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-03-05 18:41:07

Det är en chansning absolut men historiskt så har den chansningen visat sig ganska hygglig! :D:D

Jag tror inte heller vi får se 12 men kanske 13?! Vem vet!

Tror dock inte aktien kommer att rusa speciellt mkt heller. Vi såg ju ida att de dök upp en del hajar när kursen vad uppe på 17. Helt plötsligt dök det upp 49K aktier till salu...:D D är ju uppenbart att de finns ett säljsug från vissa rika as :D

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-03-05 18:50:20

128# Jo visst kan den gå ner till 13kr men det händer först när de nybokade aktierna släpps och det är över en månad tills dess. Eller ifs det är ju handel med BTA.

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-03-05 18:53:23

Behöver ju inte vara "först när de nybokade aktierna släpps".. :D

Finns ju andra tänkbara scenarion :D Vi såg ju en tung klump på säljsidan idag och det är ingen slump, d lovar jag!

Att det kommer fler det kan vi va säkra på! Men när och hur många som vill köpa och på vilken nivå?! Omöjligt att säga! :D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 18:55:07

Försök att få in i bollen någon gång att BTA kommer att handlas i spannet 12 till 13 kr.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 19:21:56

125 000 aktier omsatta idag och alla över 15kr. Börjar bli jobbigt att vänta nere vid tolvan :-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 19:48:02

Jag väntar bara på att komma till eller under mitt avg. (13,17) då skall jag flytta till ISK.

Allt för att undvika reavinst. Att inte vänta ger förlust utan att kunna köpa tillbaka samma mängd.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 19:59:29

Ja vi får se hur det fortsätter. Emissionen är inte över men det syns att det finns en hel del kapital vid sidan om som vill in. Själv kommer jag att köpa de resterande aktierna jag ska ha löpande under emissionens gång, är intresserad av att försöka hitta någon botten. Den här nivån är billig både vid 12 och 17kr.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 20:01:22

Är inte intresserad ska det stå.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 20:07:05

Det är helt omöjligt att försöka hitta någon slags botten. Glöm det!!

Det bästa är att köpa nu om man tror på aktien men man kan givetvis göra en trevlig affär om man köper några kronor billigare. :D

Kanske får möjligheten att köpa för 13-14 imorgon men den kan lika gärna stanna vid 15-16. Det beror helt vad säljarna och d här hajarna sätter för gräns för när de vill sälja av.

Vi får la se! :D:D

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-03-05 20:29:05

Jag tror inte att vi har sett den värsta anstormningen av försäljning ännu. Jag är helt övertygad om att vi kommer att närma oss 12 kr inom en snart framtid. Det oavsett hur bolaget ser ut och vad som möjligtvis kan komma i pipen. Självklart kan vi får se en ökning om det kommer riktigt stora nyheter men kursen kommer då också att bli slaktad rätt hårt av storfräsare som hellre säljer av på 16-18 kr för att få en rejäl överteckning och aktier för 12 kr. Logiskt.

Men det är klart att det innebär en risk och en chansning som Storfisken skrev. Det kan ju mkt väl komma en order från GE eller någon annan stor aktör men den risken lär vara ganska liten.

Det senaste PM:et som kom var väl inte den översta på önskelistan om man säger så. Hade hoppats att Erik kunde ge oss något mera än det absolut självklara...!

Jag tror att kursen i dag höll sig uppe bra tack vare en del tunga investerare som köpte på sig en del i dag. Alla har olika taktiker och jag är övertygad om att den säljande sidan står starkast om några dagar eller kanske rent av i morgon!

Kanske ska tilläggas att vi även kommer att få se en mkt pressad aktie framgent eftersom vi har emissionstider fram till och med den 22 mars, de nyemitterade aktierna blir inte aktiverade förrän 22 april och då kommer en massiv vinsthemtagning på börjas! Vi kommer inte få se en kurs över 20 kr förrän i maj! Tidigast!

Så är det bara! Oavsett ni vill det eller ej.

"Growing old is a case of mind over matter. If you don´t mind it doesn´t matter!"

///Patrik

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 20:39:03

Ni fattar väl att så fort TR har avskilts från aktien så dippar kursen 20 - 25 %.

Resten sköter våra pålitliga småsparare om

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-03-05 21:54:42

#137

Jo du kan mycket väl vara rätt ute. Vi såg ju faktiskt en del tunga poster i säljkåren ida!! :D Men o andra sidan så köptes den ju upp :D

Vi kan mycket väl få kurser ner emot 14 men vem bryr sig? Vi kanske inte kommer över 20 förrän i maj. Du har en poäng. Men vem bryr sig? Vi kommer upp över 20,30,40 inom en ganska snar framtid :D:D

Ja, jag vet att man kan tjäna mer om man kommer åt flera aktier och därför är det intressant att vänta med att gå in förrän vid 13-14. MEn i längden? What the heck! ;D

Går den under 14 imorn så ska iaf jag köpa :D Annars är jag nöjd sålänge tills TR o ÖT kommer mig till godo :D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 22:00:55

Många olika "nya" signaturer som skriver exakt samma sak med samma ord och formuleringar :-) :-)

Så märkligt...

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-05 22:08:51

139

Ja vi får väl se. Jag vet i alla fall att jag inte tänker betala 16 kr för något som jag vet att jag kan få för 12-13 kr bara genom att vänta. Argumentet att man inte skulle våga vara utan aktier nu är ju bara löjligt. Klart att man vågar, vad har man att förlora?

Som det ser ut nu så kan aktien egentligen bara gå ner. Säljtrycket kommer att öka och då åker kursen givetvis ner. När TR blir aktier och kommer ut i handeln så kommer kursen att pressas. Om det mot förmodan skulle komma någon stor nyhet så kommer kursen ändå att pressas av säljtrycket som nu råder och som kommer bli högre om kursen stiger. Då blir det en fight om de betalande gästerna..

Det finns alltså inget att vara rädd för och alltså således inget att förlora på min strategi. De som köper nu måste ju vara hyfsat desperata och inte direkt rationella.

Min gissning är att vi kommer få se några riktigt stora poster i säljdjupet även i morgon och då är det inte säkert köparna finns kvar i samma höga grad som i dag och kursen faller..

"Mind over matter, money overall!"

///Patrik

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 22:19:14

C-rad har sjunkit 10 kr och sen tror några optimister att det är rally för den gått upp 1 kr :-))) är det något som går på dessa sagor mer än traderman?

.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-03-05 22:27:02

Med tanke på att kursen är en bra bit ovanför så kan vi räkna med mycket stor aktivitet från nyreggade användare. (=

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 22:28:34

1 ny aktie på 6 befintliga ger ca en utspädning på 15%. Från en kurs på 25kr innan emissionbesked ger det en relevant kurs på 22kr. Sedan förvärvar de ett bolag som går med vinst samt rapporterade sitt första kvartal med vinst utan de avtal som slutits i år.

Men visst vänta du på tolvan, jag gör det inte.

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-03-05 22:33:54

Visst mmrish men har du inte varit med vi ne tidigare? Det är rätt ovanligt att kursen håller sig såhär högt över! Tycker att putte har en poäng även om jag inte tror att den når den där omtalade 12an :D:D

thoman! Ja det är märkligt fenomen :D Men det är lite charmigt :D

Rally är nog fel ord men om den håller sig här så är det ju ruskigt starkt enligt mig!!! :D

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-03-05 22:37:45

Storfisken detta är något investerare försöker inbilla andra investerare. Det finns flera exempel moberg derma de steg under hela deras emission som f.ö var offensiv.

Men helt ärligt så kommer de inte upphöra med tjatet då det är i deras intresse att kursen går ner och vi får se hur det går men det är långt ifrån en självklarhet att den går ner till emissionskursen.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-05 22:46:50

Jag tycker iaf att det är pretty obvious! Kursen ska ner och det kommer inte jag att fixa utan det har redan Erik fixat åt oss när han satte 12 kr på beskedet. Se och lär.

Förstår inte hur ni vågar att INTE trada! Ni kommer ju förlora pengar och det är ju inte så roligt eller smart.. Många av er har säkert tappat åtskilliga tusen i depån sen beskedet, vissa har väl tappat mer..., om Ne och varför inte passa på och hämta upp lite av det tappet nu? Det är öppet mål!!

Säg att ni har 10 000 st (snyggt namn!) säljer de för 15 (kursen står i 15,80 men lär sjunka imorn) det ger er 150 000 kr. Kursen sjunker till 12 kr, ni köper tillbaka aktien och får i stället 12 500 st!! Är det lönt? JA! Jag har gjort det åtskilliga gånger och har därför en stor depå. Kolla här!

10 000st á 15 = 150 000 kr

12 500st á 15 = 187 500 kr (+37 500kr på lite aktivitet)

Det blir än mer relevant om kursen rusar i maj, som ni pratar om och vilket jag själv stöder.

10 000st á 40 = 400 000 kr

12 500st á 40 = 500 000 kr (+100 000 kr!)

Man kan ha ganska skoj för 100 bagis..

/// "putte" (hajen! ;))

0
Ogilla!
9
Gilla!
2013-03-05 22:52:23

Jag tror nog de flesta här kan basic matematik? Men jag argumenterar för en helt annan sak och jag kommer inte sälja men fan vad jag öppnar plånboken om den går ner till 12kr(=

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 22:53:25

Har varit med om många emissioner och det är verkligen ingen regel att kursen går ner till ne nivå. Kan visa många exempel på det. De som gör det är oftast bolag som går dåligt och tar in kapital för att överleva.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-05 22:56:34

linde

absolut kommer tugget att fortsätta ett bra tag till och låt de komma. Jag har ju själv varit en del av det och ska jag va ärlig så spelar det ingen roll för mig eftersom jag är långsiktig. Ha även en del lösa likvider i fall kursen sjunker. De passar mig åt båda håll :D

Läser juh en del avd et som aktiesaida (aktiesiaren) :D skriver och dennes analys för några dar sedan var välgit bra. Han är väldigt tydlig o verka lagom positiv tillskillnad från markin eller andra. De kan ja rekommendera! Läs hans inlägg. kanske kan copa nån dag om jag hinner o orkar. :D Markin har väl stoppat mulen i sanden nu igen:D:D Varför kommenterar han bara när de är bra? då är de väl ingen vits egentligen? :D

Putteboy! Ja ta gärna Hajen som smekis :D Annars är sharkslayer något som polarna brukar säga ;)

Jag har gjort som du ett antal ggr även jag :D Säljer dock inte av allt som du skriver, fegar ltie :D

Får se vad som händer imorgon! Sov gott stressade själar! :D:D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 22:58:49

Du 10000, många utropstecken gör dig inte trovärdig snarare desperat. Att säga åt andra att det är öppet mål att sälja säger en hel del om dig och tyder mest på att du är angelägen om att få köpa själv.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 22:58:56

149

en snabbis, måste sova!

Varför tar crad in kapital då? Vill inte dom överleva? ;D;D

Hehe.. skojar bara. ta´t lugnt! Peace out!

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-03-05 23:03:34

#151

Tror du kanske. Har mer kontakter än vad du kan drömma om. Inte meningen att va kaxig men så är det antagligen...

Jag vet, i stort sett, att kursen kommer att sjunka de kommande dagarna! Om det inte ska ske så måste det finnas ett massivt köpsug och det tror jag inte det finns på den här relativt "Höga" nivån.

Sorry men det är sant! Ni får själva se. Men sälj om ni vill spara några tusen eller till och med 100 000kr om ni har så mkt aktier. Kom ihåg vem som sa det!!

Eyhh Sharkslayer!! ;) Nu ska även jag sova!

///Putte pilot!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-05 23:09:22

Löjligt man börjar ju se desperationen från folk som vill snacka ner kursen då nya nick dyker upp i parti och minut.(=. Lite bättre kan ni väl göra?

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-03-05 23:10:16

Bra att du redigerade! Skulle jag också gjort.

///Patrik "putte" Piloten

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-06 09:09:14

Roade mig med att titta på de tre bolag jag kom att tänka på först som genomfört emissioner senaste året. Tittade på kurs innan, under och efter emissionen.

Ingen av dessa gick ner till teckningskurs under emissionen däremot gick kursen bra under och mycket bra efter emission.

Jag bryr mig inte hur ni andra gör, ni får sälj eller köpa eller behålla men jag tyckte det var relevant att kolla upp historiken istället för att skrika 12kr som om det vore en naturlag.

* CLS januari 2012

Teckningskurs 4,80kr

Kurs innan: 6,50kr

Lägst kurs under emission: 5,50kr

Högst kurs under emissionen: 10,50kr

Kurs när nya aktier bokades ut: 9kr

*Dignitana oktober 2012

Teckningskurs 13,20kr

Kurs innan: 18kr

Lägst kurs under emission: 14kr

Högst kurs under emissionen: 18kr

Kurs när nya aktier bokades ut: 14kr

*Cybaero februari 2012

Teckningskurs 0,50kr

Kurs innan: 0,90kr

Lägst kurs under emission: 0,55kr

Högst kurs under emissionen: 0,78kr

Kurs när nya aktier bokades ut: 0,65kr

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.