Grupp: Huvudforum

C-rad analys av AktieSiaren!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-08 09:23:11

Lovade att copa hans analys. Här kommer saidas goa framtidsutsikter!! :D :D woop woop; D

C-rad - framåt, neråt, bakåt, uppåt?

Har nu läst igenom hela prospektet och även granskat rapporten ännu en gång. Jag har även fått reda på en del svar som har varit hängande i luften ett tag. Jag har tyvärr inte kunnat, av personliga skäl, följa med i kursen men har på avstånd kunnat se att den har klarat sig enormt bra i dessa tider. Väldigt hög omsättning, vilket är riktigt bra. Många som vill sälja, behöver sälja och även varit tvungna till att sälja har sålt av och de som väntar på lägre kurser blir allt ivrigare desto högre vi kommer. Den här omsättningen hade jag verkligen inte räknat med och det tar oss igenom perioden snabbare än planerat. Intressant.

En snabb reflektion angående rapporten. Den innehöll som sagt många bra bitar men även en del som var mindre bra. Men det som jag, mer och mer, fastnar för är den ökade omsättningen. Det var en ökning på hela 73% för året och 211% för Q4. Det är en rejäl ökning som indikerar välgång i vartenda bolag och så även i C-rad. Jag är övertygad om att många av oss, jag inkluderad, hade för höga förväntningar inför den här rapporten. Allt kommer att falla på plats även om vi får vänta på ett plusresultat ett tag till. Positivt cashflow är dock en stark indikation på att allt är på väg att vända. Jag ser med tillförsikt fram emot den kommande perioden.

När jag nu har bläddrat igenom prospektet ett flertal gånger så fastnar jag varje gång vid ett par intressanta formuleringar. Den första är Erik Hedlunds egna ord under "VD har ordet". Det är de här stycket:

"Genom att integrera de båda produktprogrammen från C-RAD och Cyrpa kommer vi att som enda företag kunna erbjuda kompletta och nya innovativa lösningar för användning både vid datortomografen och vid linjäracceleratorn. Säljresurserna och distributionskanalerna för de båda företagen kommer att på alla nyckelmarknader att integreras. Detta kommer att inledas under andra kvartalet 2013."

Det här låter verkligen som guld i mina öron. Att C-rad utökar sin produktfamilj och blir allt mer unika i sina konstellationer ger i sin tur en ökad konkurrenskraft. Att de sedan även förbättrar och effektiviserar hela behandlingskedjan och gör det bra mycket smidigare för både personal på plats och för den behandlande patienten gör saken än bättre. Erik nämner i sin presentation att bara kalibreringen mellan produkterna via Smart Phantom endast tar någon minut jämfört med konkurrenternas som tar uppemot 30 minuter.

Det här förvärvet kommer verkligen att höja statusen på C-rads produkter, det kommer att bidra till ett förbättrat resultat och det kommer även att underlätta försäljningen genom, det som Erik nämner, att de allt större säljresurserna och distributionskanalerna integreras. Att allt även verkar gå fort tyder på att de vill vara beredda på en stark expansion. Redan i andra kvartalet ska det ovannämnda tas i bruk och redan i vår flyttas produktionen av Cyrpas produkter till C-rads huvudkontor i Uppsala.

Det andra som jag fastnar för i prospektet är även det under "VD har ordet". Där nämner Erik:

"Med ett fortsatt stöd från C-RADs aktieägare är målet att vi ska se en lönsam tillväxt under 2013."

C-rad är alltså nu redo att se en "lönsam tillväxt under 2013". Jag har aldrig, under de här 5 åren som jag följt C-rad, någonsin hört Erik uttala sig såhär. Han vet att det är mycket på gång och vi kommer snart att märka av det.

En annan sak som jag tycker är slående är kapaciteten som GEMini besitter och som kan bli en riktig bomb framöver. Om man läser prospektet noga och läser igenom delen "marknadsöversikts" så kommer ni finna en hel del matnyttig information.

Där går tillexempel att läsa det som jag tidigare har pratat om, att nästan varje enskild linjäraccelerator levereras idag med ett EPID -system. GEMini kommer att kunna konkurrera ut de gamla systemen och det relativt fort. GEMini är bättre än dagens kiselteknologi på alla plan. Den är billigare, mer effektiv, bättre livslängd, mer funktioner och ger bättre bilder. Eftersom den kan användas för både EPID bilder och CT bilder så krävs endast en skärm och valet av GEMini kan således minska antalet skrymmande produkter inne i behandlingsrummet.

Vi snackar om 100 - 300 st system per år! Det här kommer absolut att bli någonting stort i närtid.

Kom ihåg att avtalet med Cablon tecknades och gjordes klart långt innan de flesta hade spekulerat i och det indikerar givetvis att GEMini nu är nära release. De tecknar självklart inte ett avtal om en produkt som inte är färdig.

Jag återkommer med mer fakta framöver och teckningsperioden börjar imorgon men man kan än så länge bara konstatera att kursen håller sig förvånansvärt bra.

Ny dag i morgon och handeln med TR börjar.

Mvh AktieSiaren

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-03-08 09:41:23

Heard it all before.

0
Ogilla!
17
Gilla!
2013-03-08 09:45:31

Trevliga rader i 0 !

Ja det vräks inte ut TR precis. De som räknar på kronor och ören bör tänka på att TR kommer vara inträdesbiljetten till aktierna i optionen så de kommer vara "värda sin vikt i guld " ;-)

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-03-08 09:51:29

HAHA! Gonten lite tjurig? ;D

Ja jag säljer inte mina tr, möjligen köpa:D

Sharkslayer ; D

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.