Grupp: Huvudforum

Stor uppsida för C-rad!

0
Ogilla!
7
Gilla!
2013-05-27 20:24:02

Vad är det som har hänt med kursen den senaste tiden? Kortsiktiga investerare säljer av efter NE och innan rapport. Inget konstigt och faktiskt helt naturligt. Att säkra en mindre vinst och slippa risken att förlora hela vinsten och kanske till och med få en förlust på halsen. Olika teorier, strategier och olika tidsramar. Men jag är villig att ta den "risken".

Det enda som vi kan och ska förhålla oss till är här och nu och framåt, det är det som är viktigt och det är det vi kan påverka.

Vad har vi framför oss?

På onsdag släpper C-rad sin första rapport under 2013. Q1 som enligt tradition, inom branschen, är den absolut svalaste av de fyra rapporterna. Jag skulle dock inte bli förvånad om den här blir den bästa hittills. Både orderingång och omsättning lär vara höga (ATH Q1?!) och det tror jag kommer att trycka upp kursen, speciellt från de här låga nivåerna.

Jag har haft en dialog med Erik den senaste tiden och varit riktigt kritisk till den svala försäljningskommunikationen. Det som jag fått som svar är att de har en ny "kommunikationsstrategi" som innebär att de inte går ut med några mindre orders och att försäljning sker "löpande". Det kan alltså med andra ord finnas en del dolda orders med i bilden redan på onsdag men speciellt framöver i kommande rapporter.

Försäljningen till Tyskland var oerhört positiv på många sätt men framförallt var det härligt att se:

- "The linacs will be equipped with Elekta response 2 interfaces."

Då kan vi bocka av interfacet som vi pratat om så länge och som kommer att betyda åtskilliga (extra) orders framöver. Det här är stort. Ytterligare ett avtal med giganten Elekta. Elekta har nu valt Catalyst som standard inom FreeBreathing Gating. Det går att utläsa i och med det här PM:et. Intressant!

Vi vet även att GE (General Electric) har valt Sentinel som ersättare för Varians RPM system inom 4DCT vilket snart kommer att vara slutvaliderat. Skulle gissa på juni (alltså riktigt snart!). Det kan mycket väl handla om ca 100 - 200 st system per år. En gigantisk trigger som vi bara väntar på ska trilla in. Här är Erik väldigt försiktig när jag nämner GE och det märks att han vill att det ska skötas diskret. Någonting stort är på g.

Den största giganten av de alla kanske ändå är GEMini. Det är alltså äntligen dags att presentera kliniska bilder för den färdigställda och installerade bildplattan. Fick svar från Erik att han skulle försöka ha dem klara tills stämman. Den är nu på fredag...

Det är nu folk kommer att få upp ögonen för alla samarbeten som bolaget byggt upp den senaste tiden. Tillexempel med Cablon. De ska alltså sälja GEMini till sina redan befintliga kunder i BeNeLux-länderna. De använder sig idag av gamla system som nu ska bytas ut och det handlar om ca 100 st och det BARA i BeNeLux- länderna!! Cablon kommer endast att erbjuda GEMini till sina kunder. Cablon är alltså redan helt på det klara med kvalitén hos GEMini och att kunderna kommer att bli nöjda med produkten. Att inte fler ser de signalerna är för mig en gåta.

Den sista saken som jag vill belysa, och det lite extra, är givetvis Elektas roll i och omkring C-rad. Snaran dras åt och allt fler trådar knyter dessa båda bolag ihop. Jag har skrivit tidigare att Elekta har C-rad under lupp och har gjort ett antal teoretiska och hypotetiska beräkningar på ett uppköp av C-rad. Det är inget konstigt med det, de har flera bolag som de gör liknande utstuderingar av. Det är dock få som de har så tätt samarbete med och så många avtal.

Den 12 juni är det dags för Elektas Kapitalmarknadsdag i Stockholm för inbjudna investerare och journalister. Det är Elekta som ska informera allmänt om makroläget och om hur de ser på framtiden inom branschen. Mr Puusepp kommer att vara närvarande och prata om strategi och utveckling. Det ska bli oerhört intressant att höra vad som presenteras på den dagen.

Jag har haft åtskilliga mailväxlingar med både Tomas Puusepp och med Johan Andersson Melbi angående Elektas framfart och deras nya system Versa HD. Jag har även frågat angående uppköp och har fått bekräftat att det snarare handlar om medicinteknik än om distribution. Konvertiblerna som förra året togs in, som är riktade mot förvärv, är på ca 1,2 miljarder svenska kronor. Ett uppköp från Elektas sida är nära förestående och det skulle inte vara allt för otroligt om det presenterades på kapitalmarknadsdagen den 12 juni eller varför inte redan i samband med Q4 rapporten den 5 juni? Det skulle inte heller om det uppköpta bolaget heter C-rad.

Det händer mycket för Elekta just nu och jag är relativt övertygad om att dem har inväntat just det som nu händer i C-rad. Genombrottet. GEMini lansering, positiva kassaflöden, (vilket Cyrpa kommer att hjälpa till med i slutet av året), godkännande av system, utbredning på marknaden och framförallt acceptans av den fruktansvärt kräsna medicinteknik branschen.

Elekta och C-rad, smaka på den...

Mvh Aktiesiaren

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
77
Gilla!
2013-05-27 21:36:44

Sen att både Tim och Gunnar har handlat lite aktier den senaste tiden stärker min tro i alla fall;-)

Får hänvisa till C-rads hemsida för rapportering av insynshandel.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-27 21:51:53

Tim köpte väl 17500 st.

Som sagt, det finns en rejäl uppsida.

0
Ogilla!
112
Gilla!
2013-05-28 08:01:23

Jag bättre insyn än vad de har kan man väl knappast få.:)

Det här bådar gott inför fortsättningen, minst sagt!!

0
Ogilla!
97
Gilla!
2013-05-28 08:40:49

Bara att hålla med AktieSiaren i allt. När rapporten, (som bör innehålla en hel del ljusglimtar) är överstökad så tror jag det blir åka av resten av veckan. Vid stämmobanketten på fredag kväll i Uppsala så kan vi nog se tillbaka på en rejäl actionvecka...

0
Ogilla!
58
Gilla!
2013-05-28 18:19:44

Någon som vet varför Erik Hedlund, Anders Brahme och Bengt Lind sålde nästan 200 000 aktier för ett halvår sen?

http://www.c-rad.info/content.php?categoryID=17&parentID=0&pageID=221

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-28 18:21:00

Åter igen tror jag det är farligt att basunera ut att denna Q1 rapport kommer bli extremt bra, eller t.om. den bästa någonsin. Det finns inget som pekar på detta, och det kan mycket väl bli en försäljning på bara 4-5 MSEK.

Bättre att hoppas men inte över-hype:a då det redan är volatilt med många som köper och säljer baserat på rykten och viskningar.

Angående kommande större volymer av både Catalyst, Sentinel och om vi har tur även Gemini. Är det någon som vet vilken kapacitet C-RAD och underleverantörer har i produktionen av dessa? Kan vi producera 50 Sentinel detta år t.ex.?

Mvh

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-28 18:57:32

Ju rödare kursen blir för C-rad ju bättre går det enligt alla pålästa här, trevlig trading klubb ;-)))

men det blir nog bra bara åren går fort......

.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-05-28 19:04:54

Thoman,

Du har rätt, det enda som spelar roll är resultat, och där får man svart på vitt 4 ggr per år.

Men något måste vi alla syssla med mellan dessa tillfällen, så man får gissa och spekulera :D

Mvh

0
Ogilla!
13
Gilla!
2013-05-28 19:21:13

Uppriktigt sagt tror jag inte det spelar någon roll vad som basuners nu. Det är överspelat inför morgondagens rapport.

Kapaciteten kan vara en lämplig fråga för stämman, eller vad säger du thoman?

0
Ogilla!
70
Gilla!
2013-05-28 20:27:22

6

Jag har då inte sett många som hypar rapporten. Visst det kan mycket väl vara så att vi får vänta på svarta siffror tills volymaffärerna med Elekta och GE ger klirr i kassan( klara Interface gentemot båda i juni).

MEN vi har ju megatriggern GEMini där åtminstone jag förväntar mig positiva besked när som helst.

Sen borde ju exempelvis USA nyheter komma snart vilket vore mycket välkommet då det ju handlar om halva världsmarknaden.

Nån protonorder borde ju också kunna presenteras snart.

Finns ytterligare en bunt triggers så jag tror att denna rapporträdsla skapat ett köpläge som inte kommer återkomma...

0
Ogilla!
62
Gilla!
2013-05-29 00:25:36

#7 - thoman

Ser din ironi, men jag tror du får äta upp det ganska kraftigt.

Röda siffror på aktiekursen nu, har inget med bolaget att göra.

Det har ju bara att göra med kortsiktiga "lyckosökare".

Finns säkert en del stackare som trott att dom skulle göra sig en snabb kaka i samband med emissionen.

När det inte gått som de önskat, så tappas tålamodet och utförsäljning börjar (många har säkert uppnått sitt mål - och dessa är nöjda).

Vet inte hur du ställer dig till bolaget (bitter - arg - positiv), men jag utgår från att du inser att C-Rad ALDRIG tidigare befunnit sig i ett bättre läge.

Rapporten tror jag personligen inte kommer bli nån "höjdare", men det påverkar inte min inställning nämnvärt.

Bygga med kvalité tar tid, och enligt mig har inte C-Rad med Erik i täten gjort någon realistisk investerare besviken.

Kvalité belönas i längden och nu är belöningen inom räckhåll.

Såga gärna de som missleder folk, men glöm inte att tacka de som tipsar och uppdaterar dig om bolaget.

Besluten tar du sen själv.

Att många är väldigt "överpositiva" i sina analyser innebär inte att de inte har kunskap om bolaget (snarare tvärtom).

De brukar dock vara lite för tidiga med sina förhoppningar - kvalité tar som sagt tid.

Lycka till och sälj gärna till vrakpris :-)

Med vänlig hälsning,

0
Ogilla!
54
Gilla!
2013-05-29 08:54:21

Dagens förstasida i DI samt uppslag viks åt rubriken ”superpiloter utklassar börsen” där DI syftar på VD:ar som äger stora delar av "planet" samt i vissa även slagit i den första muttern. DI slår fast att bolag med dessa superpiloter är så stor att det varit en riktig lönsam affär att hänga med på superpiloternas åktur.

Ett bolag som nämns är RaySearch som är på väg att blomma ut och som utvecklar mjukvara för bl.a strålbehandling mot cancer. Johan Löf syftas på som superpilot med 20,7 % av kapitalet. Intressant här är kopplingen mot C-Rad. Medgrundare, styrelseordförande och storägare i RaySearch, Erik Hedlund som är VD i C-Rad avslöjade på informationsträffen i Göteborg i vintras att han och Johan Löf har en intern tävling sinsemellan bolagsmässigt.

Frågan är när breaket kommer för C-Rad som haft det svårt att lyfta kursmässigt. Det är väl bara att konstatera att RaySearch leder tävlingen rätt stort i nuläget men superpiloten Hedlund med ca. 1,2 miljoner C-rad aktier har nu spänt bågen. Avtal med Elekta och Varian på acceleratorsidan och avtal med alla stora aktörer på CT sidan gör att man får vara bra pessimist om man inte ska tro att detta ska rendera i volymförsäljning, (tekniska förutsättningar med GE och Elekta ska vara klara i juni).

DESSUTOM så räknar C-Rad enligt mina uppgifter med att börja leverera GEMini i september/oktober. GEMini är den produkt med klart störst intäktspotential och om leverans är ca. 3 månader bort så lär inte första ordrarna låta vänta på sig särskilt länge.

Många förväntar sig idag en medelmåttig rapport och har därför sålt av sina aktier sista tiden med kursfall som följd.

Att nu i samband med rapport kunna köpa aktien under 16 kr kan mycket väl vara ett gyllene tillfälle att fördelaktigt komma in i bolaget innan alla C-Rad:s avtal de facto kommer generera stora försäljningsvolymer.

Som konstaterats tidigare är marginalerna mycket goda så jag tror att bara exempelvis leveranserna till GE börjar komma igång så kommer hjulen börja snurra fort…

Ps Q1 rapporten kommer i eftermiddag.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-29 14:43:10

Mycket stark rapport. Kassaflödet från den löpande verksamheten är positivt för andra kvartalet i rad.

Order från USA, och Kina.

0
Ogilla!
96
Gilla!
2013-05-29 16:25:22

#13 Du verkar blivit överraskad av att rapporten var bättre än du trott. Hur illa hade du trott det var då? :-)

Omsättning på hela 8 milj kr.

Nja sopis, rapporten är väl ändå helt meningslös och intetsägande om bolagets framtid. Finns väl ingen som bryr sig om det står 5 milj eller 10 milj i omsättning.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-05-29 16:33:18

Positivt kassaflöde för andra kvartalet i rad i Q1 som är branschens sämsta kvartal.

Okommunicerade ordrar under april och maj bla. till USA, mycket positivt och det bekräftar den nya kommunicationsstratetegin.

Listning på OMX Smallcap påbörjad.

Orderingång på 9,7 milj. Fantastiskt bra

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-05-29 16:57:30

Tror nog att Mr Slakhane är dummare än han ser ut! :D

Rapporten var över förväntan! Härligt att se, precis som Aktiesiaren skriver, okommunicerade orders i rapporten. Skönt att se att det inte bara är tugg från bolagets sida.

Orders från två kliniker i USA (hur stora, ingen som vet..) och orders från Kina.

Ytterligare orders efter periodens utgång till Tyskland (komm.), Frankrike och USA (igen!!).

Men det som ger pirr i magen är när Erik säger:

"En nyutvecklad version av GEMini detektorn har installerats på universitetskliniken i Salzburg. Vi ser med stor spänning fram emot de första kliniska resultaten.”

Bilderna ska presenteras när som helst, helst innan fredag (stämman) har han sagt. Det kommer att ge bränsle åt kursen, tvivla inte på det Stakehane.

///SS

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-29 17:08:47

Stor uppsida för C-rad har det varit i fem år snart men åren går fort så det kanske händer något om fem år till gäsp.............. vem har bråttom?

.

0
Ogilla!
69
Gilla!
2013-05-29 17:10:26

Det är helt ointressant vad bolaget har för siffror nu. skulle den värderas efter dessa så är ju aktien snordyr.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-29 17:19:37

#18 jo men det gäller ju alla förhoppningsbolag allramest fing. Men om något halvår eller så, så är inte C-rad något förhoppningsbolag längre

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-29 17:19:49

Jag vet inte hur du har det med synen men jag kan inte se en enda siffra i mitt inlägg...

Orders är bra, eller? Kanske helt ointressant för bolaget..

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-29 18:47:39

Hade C-Rad sänt ut PM om USA- och Frankrikeorderna hade vi legat över 20 kr nu. Men det känns skönt att alla kortsiktiga emissionsspekulanter inte fick casha hem några större vinster. Dem tar vi långsiktiga hand om istället.

För det råder ingen tvekan längre om att C-rad kommer lyckas nu när man börjar slå sig in på allt fler marknader och då inte minst den viktigaste USA-marknaden.

Att C-Rad väljer att inte releasa USA-orderna visar på att man har större saker på gång inom en snar framtid. Det här tyder på en självsäkerhet och framtidstro från ledningen, som inte är vanligt bland de mindre bolagen.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-29 19:45:17

Skall bli intressant att höra vad Hedlund säger om framtiden på fredag.

Spännande att få höra vilka de okommunicerade ordrarna i USA kan tänkas vara , vad tror ni andra, Markin

Keyman mfl.

Jag kommer att närvara på stämman på fredag, några andra som skall dit ?

0
Ogilla!
56
Gilla!
2013-05-29 20:01:13

22#tyvärr ska jag på ett internat med jobbet:/ Men hade gärna velat delta men ni får ha det så kul utan mig!.

Hoppas någon tar Vofflan i armbrytning!

0
Ogilla!
52
Gilla!
2013-05-29 20:13:19

22

Klart man är på plats då ;-)

23

Enligt vad jag hört ger Vofflan 3 gånger pengarna på armwrestlingstiteln, KeyMan 1,4 ;-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-29 21:45:44

22

Klart man är på! Hedlund har en del att förklara på förhand och dessutom förhoppningsvis något matnyttigt som man inte har koll på!

23, 24

Självförtroendet på en del är det inget fel på! Hur det blir efter ett par kalla pilsner kan man bara fantisera om!....

Tråkigt att du inte kommer Linhe. Fär passa på att gratta till jobbet! Bättre än balkonggrejen kan jag tro?

MVH

0
Ogilla!
65
Gilla!
2013-05-29 22:12:54

Haha mycket bättre detta tycker jag är sjukt kul:)

0
Ogilla!
67
Gilla!
2013-05-29 23:00:11

Keyman1 har bra självförtroende i armbrytningen efter vistelsen i Frankrike. .snart springer han på fel snubbe; )

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-29 23:54:49

Jag har varit väldigt pessimistisk ett antal bakåt men denna känns riktigt bra. Skulle nog vilja påstå att detta är den mest övertygande rapport vi sett hittills. Det som markin mfl har påstått skulle vara nära förestående känns nära förestående på riktigt nu. Rapporten bekräftar även aktiesiarens info om förändrad kommunikationsstrategi. Intressant poäng av #21, snart får vi se :)

Känns som att det är välbäddat för tryck uppåt nu. Många aktier har uppenbarligen bytt ägare sedan nyemissionen och som keyman säger kan det väl inte vara många med ett gav som ligger under dagens kurs.

Hoppas att ni som närvarar vid stämman lämnar en gedigen stämmorapport till oss som inte kan. :)

/Frejdon

0
Ogilla!
49
Gilla!
2013-05-30 07:49:44

#19 Men varför då bry sig om rapporten?

Jag är mkt väl medveten om att Fing är extremt dyr om den ska värderas utifrån vad de omsätter idag.

Noll omsättning där också.

Därför kan jag inte förstå varför du jublar över crads rapport.

0
Ogilla!
55
Gilla!
2013-05-30 08:04:01

29# C-rad har haft en omsttningsölnong senaste kvartalen.

•Bolaget har sålt system under q1 samt mer under q2 utan att kommunicera försäljningen. Detta är för mig ett styrketecken.

•Hög fakturering och ett bra kassaflöde, en sak jag inte kan kommentera är ökningen av korta skulden men om vi fokuserar på att omsättningen hamnade på 8-9m kronor så är det mycket nära breakeven.

En sak många är intresserad av är GEMini då det är en överlägsen produkt (enligt mig) och det är bara en tidsfråga innan man säljer den på bred front.

0
Ogilla!
50
Gilla!
2013-05-30 08:50:42

På vilket sätt är det styrketecken att inte kommunicera ordrar?

Vi snackar omsättning på 8-9 milj. När det är i det området så slår ju omsättningen extremt mkt och säger inte så mkt. En order mer eller mindre ger utslag på många %...

Du förstår nog vad jag menar..

0
Ogilla!
60
Gilla!
2013-05-30 08:59:08

Breaking news, (Örebromålet) från Vindfågel på BS:

"Det var en kanonrapport utifrån de farhågor som fanns innan. Turnarounden lyser igenom. Eftersom "emissionslikviden inte inkommit under rapportperioden" bör kassan nu uppgå till drygt 30 miljoner, förutsatt att det kortfristiga lånet på 16 miljoner för köpet av Cyrpa är återbetalt.

Dessutom har vi nu en dom som vann laga kraft igår. Rimligen innebär detta att en order från Örebro är på ingång värd drygt 5 miljoner. "

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-30 09:06:30

Sluta svamla nu Slakhane och anslut till var stora härliga C-rad- familj. Jag lovar du kan äga aktier i både Fingerprint och C-rad utan att dina polare i Fing blir sura.

0
Ogilla!
63
Gilla!
2013-05-30 09:10:08

#33

Då får du övertyga mig varför de helt plötsligt skulle börja sälja så mkt mer än de gör idag.

Jag är idel öra

0
Ogilla!
47
Gilla!
2013-05-30 10:45:11

Tänker du sopis? :-)

0
Ogilla!
56
Gilla!
2013-05-30 10:45:11

Slakhane tror du måste förstå att c-rads produkter är nya och högteknologiska det viktiga är att först sälja till referens kliniker typ sus i lund eller herlev i danmark eller varför inte senaste ordern till tyskland..

Branchen är seg men sen börjar snöbollen att rullla fortare och fortare:)

Vi är nu bara i början!

Mvh

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-05-30 10:54:05

#35 Läs #0 av AktieSiaren, 1 mycket bra sammanfattning av läget

0
Ogilla!
57
Gilla!
2013-05-30 10:57:44

36

Framförallt borde han förstå att det inte ligger i C-Rad.s intresse att bara sälja några system hit eller dit. Godkännandet för Sentinel i Kina, klart Interface för GE samt Elekta allt detta i juni möjliggör volymförsäljning på ett helt annat sätt än tidigare. För att inte nämna GEMini som kan bli en riktig kassako och där vi faktiskt snackar hygglig närtid...

0
Ogilla!
65
Gilla!
2013-05-30 11:09:54

#37 nu var det ju faktiskt som så att jag frågade dig. Du hade ju åsikt om rapporten så du borde ju ha koll kan jag tycka.

#38 Ja det förstår jag att det är ointressant om de lyckas sälja något enstaka system här och där. Därför jag undrade vad det är som talar för att de kommer sälja volymer framöver.

Min kunskap om bolaget är i princip noll, därför jag frågar.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-30 11:15:34

Så mycket som du frågar kan inte din kunskap om bolaget vara i princip noll, köp 100k vet jag, går du plus så har du gjort 1 bra affär, går du back så har du förmodligen lärt dig något

0
Ogilla!
68
Gilla!
2013-05-30 11:19:56

105 392 K räcker för att ta sig in på topp 10 på ägarlistan så det antalet rekommenderas ;-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-30 11:45:48

"På vilket sätt är det styrketecken att inte kommunicera ordrar?"

Jo, för det visar att man har kommit upp en nivå i försäljningen.

Att man dessutom väljer att inte kommunicera ut de första orderna på USA-marknaden innebär att man kommit så långt att man förväntar sig att releasa viktigare saker.

Tror vi kommer få en mycket intressant resa fram till årsskiftet.

0
Ogilla!
56
Gilla!
2013-05-30 11:54:18

Menar du att 8-9 milj är att komma upp i nivå?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-30 12:30:03

Ja, det är att komma upp en nivå med tanke på att man omsatte 25 Mkr på hela föregående år och det första kvartalet är det normalt sämsta kvartalet. Att man dessutom inte releasar USA-orderna tyder på att man räknar med att komma upp ännu en nivå högre.

Dessutom visar det på en självsäkerhet från ledningens sida att man inte skickar ut PM för att hålla uppe aktiekursen och humöret på aktieägarna, såsom många andra småbolag gör. C-rads ledning är säkra på att det inte behövs därför att...

0
Ogilla!
62
Gilla!
2013-05-30 12:35:30

Jag föredrar ju själv ett bolag som tänker på aktieägarna och tänker på aktiens utveckling.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-30 12:47:51

Ja det kan man ju hålla med om lite kritisk till att nyemissionen sattes så lågt som till 12:- när aktien var uppe i 27.70:- som högst i februari. De hade lätt kunnat få 18-20:- och få fulltecknat ändå men beslutet fattades nog när aktiekursen var betydligt lägre.

0
Ogilla!
12
Gilla!
2013-05-30 12:59:08

#45

Du har bidragit till att uppdatera mig då Fingerprint. Du förtjänar attså någon form av svar.

C-RAD:s lösningar är speciellt framtagna för de avancerade behandlingsmetoderna inom strålterapi.

En av dessa metoder ser du i denna länk.

http://www.proton-therapy.org/map.htm

C-RAD har redan, i liten skala, tagit order från referenskliniker inom protonterapi, inklusive USA. Man har dock valt att hålla en låg profil om detta. Marknaden är i sin lina med kick off i USA i mars i år för en gemensam nationell satsning.

Om de USA-ordrar som C-RAD tagit under och efter gårdagens rapportperiod har anknytning protonterapi återstår att se. Möjligen ges ett svar i morgon på stämman. Frågan kommer i alla fall att ställas.

Även jag hänvisar till trådstartarens inlägg. Både för Fingerprint och för C-RAD gället att någonstans (8-9 milj) ska allting ta sin början.

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
58
Gilla!
2013-05-30 13:22:31

#45 - slakhane

Håller delvis med dig.

Dock ser jag det som en STOR fara att meddela marknaden om varje enstaka order om bolaget har visioner att bli ett "storbolag".

Genombrottsorder och andra viktiga avtal ska naturligtvis delges marknaden.

Att däremot meddela om exempelvis två sentinel genom PM tyder ju snarare på att bolaget tycker det är stort med en sån order (och det vill vi ju inte).

I en småsparar och förhoppningsaktie (som denna) skulle ju upp och nedgångarna i kursen bli ännu större om det kom PM om småordrar så fort det kom nån.

Angående att komma upp en nivå, så är det ju det C-Rad sakta men säkert håller på med.

Sen tar det ju naturligtvis tid och är väldigt viktigt att man börjar i rätt ände.

Genom att lägga en stark grund så är det ju givetvis lättare att öka i ett snabbare tempo när man väl är där.

Problemet med signaturer som skriver om kurser som ska upp 100% tills då är ju att det flockas småsparare och lyckosökare runt såna aktier.

Händer det inte så drar flocken vidare med liten förlust och kursen faller.

Exempelvis Markin med flera (som skriver flitigt) är ju utan tvekan väldigt insatta och kunniga gällande bolaget, men målbilderna är ju minst sagt något före bolagets nuvarande läge.

Tror stenhårt på C-Rad, men inser även att genombrott tar tid i de flesta fall.

Se bara på Fingerprint, som vi (båda?) har aktier i.

Tekniken har ju funnits på marknaden länge, men sen ska ju tekniken användas av "alla" för att det ska bli nåt bra av det.

Dit är ju FING på väldigt god väg, och dit börjar även C-Rad hitta sakta men säkert.

Med vänlig hälsning,

0
Ogilla!
15
Gilla!
2013-05-30 13:43:14

Kanske ska tillägga följande.

En viktig fråga att ställa om man ska investera i C-RAD är.

Hur ser trenden ut inom marknaden för avancerad strålterapi och vilka är möjligheterna för C-RAD att bli en del av denna trend.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-30 13:52:32

15kr är (utöver de djupare sakerna ni diskuterar) dessutom ett starkt stödområde för aktien, kursen har studsat upp härifrån ett flertal gånger, bla nu senast under emissionen.

0
Ogilla!
49
Gilla!
2013-05-30 14:13:46

#47, 48 Tack för svar. Jag får botanisera lite framöver.

#49 Ja stöd och motstånd har jag kunskap om. Just nu är aktien svag och fallande. Finns ju risk för 15 bryts och då kan man väl kanske få möjlighet fiska på lägre kurser.

Vi får se

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-30 14:51:02

1 förslag: Sälj de 1000 fingaktierna du köpt runt 3:- och ta vinsten på 30 papp och investera i 2 K C-rad

0
Ogilla!
56
Gilla!
2013-05-30 15:30:50

Så du tycker inte jag ska köpa för merän 30k kr?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-30 15:32:03

sen när brydde du dig om vad jag tycker?:-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-30 15:50:43

Om det här är uppsidan för C-rad så får man hoppas att man hinner sälja av när nersidan kommer eller vad säger ni i tradingklubben här? :-)))

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-30 15:57:32

Haha, vilket jäkla tugg.

Det måste väl ändå vara mycket bättre med en styrelse och framförallt en VD som tänker på bolaget i första hand och aktieägarna (läs kursen) i andra hand. Går bolaget bra kommer vi att få vår belöning, var så säker.

///SS

0
Ogilla!
12
Gilla!
2013-05-30 16:26:04

#55

Uppsidan sparar vi till i morn efter stämman.

Trenden inom branschen är annars adaptiv behandling där stråldosen är skräddarsydd för individen och levereras med allt högre energier. Typexempel för leverans med höga energier är Elektas flaggskepp Versa HD och Varians motsvarighet TrueBeam.

Höga energier ställer i sin tur krav på att patienten positioneras rätt under hela behandlingen. Minsta avvikelse ska kunna korrigeras så snabbt som möjligt för att förkorta behandlingstiden. Det är här C-RAD kommer in med positioneringssystemen Sentinel och Catalyst där C-RAD är ohotad världsledare, särskilt efter köpet av Cyrpa som ökar noggrannheten och snabbheten ytterligare.

0
Ogilla!
13
Gilla!
2013-05-30 23:21:45

McLaren Institute beställde Catalyst i april förra året.

http://www.mclaren.org/protontherapy/ProtonTherapy.aspx

Ser att de nu är på gång att öppna sin nya protonklinik.

I länken under Events nämns för övrigt Essen, Tyskland, som också ingår bland C-RAD:s beställare.

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
13
Gilla!
2013-05-30 23:41:20

Den klickbara animationen i länken visar tekniken med svepta strålar (pencil beam) med en av C-RAD.S grundare, Anders Brahme, som upphovsman.

http://ki.se/ki/jsp/polopoly.jsp?d=3573&a=10256&l=sv

0
Ogilla!
11
Gilla!
2013-05-31 08:16:44

Här är den nämnda motsvarigheten TrueBeam tillsammans med innovationer som patient positioning, motion management och gated radiotherapy.

http://www.mclaren.org/protontherapy/ProtonTherapyTrueBeam.aspx

Ska Catalyst användas i behandlingen så är en klinisk utvärdering en självklarhet.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-31 08:49:44

Någon som är på stämman idag, får gärna fråga om orders till Kina på Catalyst och Sentinel ingår i orderingången.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-31 08:57:05

Tack Vindfågel!

Mycket intressant, kan du inte starta en tråd på börssnack med den infon?

Det är så mycket svammel där så det behövs lite fakta.

0
Ogilla!
12
Gilla!
2013-05-31 09:52:38

#62

Satt precis i motivationsfasen för att tillsmötesgå ditt önskemål. Du han före och gjorde det alltså bekvämt för mig:-)

Beroende på hur tråden utvecklar sig är det fullt möjligt att jag bidrar med lite kompletteringar och klargöranden.

En sak kan jag garantera. Detta blir inte dagens enda tråd. Rapporter från stämman förtjänar en egen tråd. Åtminstone på BS;-)

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-05-31 09:56:56

#64 Tröttnade på att vänta och tog saken i egna händer, tänkte att du hade fullt upp med att knyta slipsen inför stämman :-)

Ser fram emot många rapporter från stämman.

0
Ogilla!
27
Gilla!
2013-05-31 12:29:02

Vindfagel

Hade varit ytterst tacksam om du skulle vilja/orka förmedla lite matnyttig information från ditt besök på stämman i Uppsala, för det får man ju anta att EH kommer med.=)

Finns ju en hel del frågetecken som kanske rätas ut för Er som kan delta vid mötet.

Tack på förhand!

Mvh

1
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-31 16:14:51

57 Om det här är uppsidan vad är då nersidan ?

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-31 17:15:21

Beslut och information från C-RAD ABs (publ) årsstämma 2013

C-RAD AB (publ) med tre helägda dotterbolag i Sverige och tre internationella säljbolag är alla verksamma inom området strålbehandling av patienter med cancer. Årsstämman 2013 i C-RAD AB (publ) genomfördes fredagen 31 maj i Uppsala.

Vid årsstämman fattades följande beslut och gavs följande information.

Nuvarande VD för C-RAD Positioning AB, Tim Thurn, tillträder från 1 juli 2013 också befattningen som VD för moderbolaget C-RAD AB (publ). Nuvarande VD, Erik Hedlund, kvarstannar som styrelseledamot i moderbolaget samt som arbetande styrelseordförande i de tre dotterbolagen C-RAD Positioning AB, C-RAD Imaging AB och C-RAD Innovation AB.

VD och styrelseledamöterna beviljades ansvarsfrihet.

Mats Thorén lämnar sitt styrelseuppdrag i C-RAD AB (publ). Mats Thorén avtackades av ordföranden. Börje Bengtsson, Erik Hedlund, Anders Brahme och Bengt Lind omvaldes. Dessutom invaldes Peter Hamberg. Börje Bengtsson omvaldes till styrelseordförande.

Det beslutades att styrelseledamöter som ej tillhör grundarkretsen skall ersättas med 240 000 kr fram till nästa årsstämma. Därav utgår 160 000 kr till styrelsens ordförande. Arvode till revisorerna utgår enligt löpande godkänd räkning.

Årsstämman beslutade att ge styrelsen bemyndigande att fatta beslut om nyemission av B-aktier, konvertibler och/eller teckningsoptioner i enlighet med förslaget. Sådana emissioner får inte medföra att C-RAD ABs (publ) aktiekapital överstiger 3 600 000 kr.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-31 17:21:31

Väldigt intressant att Hedlund avgår som VD, gavs det någon motivering på stämman?

Någon annan intressant information från stämman?

0
Ogilla!
10
Gilla!
2013-05-31 17:31:28

Drygt två och en halv timme för en stämma är personligt rekord för min del.

Att C-RAD står inför en turnaround på flera plan får anses uppenbart. Unga friska krafter ska in. Inskolningen av Tim T är klar. Från och med halvårskiftet är det han som frontar bolaget medan Erik H finns kvar i en passivare roll.

Erik H stod för summering av året som gått, Christoffer M höll i Gemini och Tim T tittade in i framtiden.

Med ökade enerigier i behandlingsrummen lär nuvarande bildplattor inte få det lätt. Den genomsnittliga livslängden för dessa plattor är nu 8-9 månader. Utsatthet för ökad strålning leder till snabbare förslitning.Hur Perkin Elmer ska hantera detta problem gavs det ingen bra förklaring på. Som jag förstod Christoffer M visste han helt enkelt inte.

Att sätta Gemini på banan är önskvärt av flera skäl. Marknaden är på väg mot portaldosimetri. Geminis tekniska prestanda svarar väl mot den riktning som nu är på väg. Vissa kliniker(bl.a. Köpenhamn) har helt gått över till portaldosimetri.

Mats Thorén förklarade varför man nu hade minskat ner sitt innehav genom att beskriva ILS:s roll som finansiär. Man tror fullt ut på bolaget men man anser att man nu "satt bolaget på fast mark".

#66

Får återomma till nedsidan efter paus som bl.a. består av att efterfrågan på exempelvis Catalyst kan ha underskattats grovt.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-31 18:19:24

Kom visst ytterligare en order från USA igår. Härligt att höra att det äntligen tagit rejäl fart.

Lite märkligt bara att en del säljer till kurser som ligger 40 % under kursen för några månader sedan nu när det uppenbart lossnat för bolaget. Men, det är deras problem.

0
Ogilla!
16
Gilla!
2013-05-31 20:01:51

Den nya kommuniceringspolicyn bekräftades på stämman. Nu bara strategiska och volymordrar.

Åter till nersidan som då består av en ny produktkombination med 3 Catalyst kopplade till varandra i behandlingsrummet, framför allt på protonklinikerna. Stora maskiner och speciella behandlingsbritsar skapar "skuggor" som täcks upp med Catalyst. Release om stereotactic package senare i år (dec?)

Förseningar för Versa HD förklarar Elektas sena interface medan C-Rads 2 är klara.

Processen med listbyte är schemalagd till juni - december, prospekt ska tas fram m.m.

Christoffer M började jobba med de marknadsmässiga aspekterna för Gemini under 2012. Gastrycket har stabiliterats med ett nytt tillslutet hölje. Nu säkerställs bildstandard genom serietagning av kliniska bilder. Insamling och utvärdering av data kan ta några veckor till en månad. C.M:s kroppsspråk och minspel talar för att de senaste förändringarna varit lyckade. Han angav att Varian står inför stora utmaningar beträffande bildplatta. Vad detta innebär för Geminis del uppfattade jag inte.

Jag talade med försäljningschefen som bekräftade att Varian minst sagt är med på banan fortfarande där han såg en ökad efterfrågan på auto cetup och gating. Kunder som installerat är mycket nöjda med resultatet.

Expansion kommer att ske mot Östeuropa och Ryssland där investeringar skulle finansieras med EU-medel. För Ryssland angavs 10-15 linacprojekt per år.

Första ordrarna för komben med Cyrpa förväntas under Q3.

Sentinel kommer att tas med i GE:s pricebook efter att validering är klar nu i det närmaste.

Då jag återkopplade till McLaren-ordern förra året och förestående invigning av protonkliniken sken Erik H upp och sade "ja det är ett pågående projekt". Jag fick hjälpa honom med tidpunkt då interfacet till TrueBeam är klart. Ålder (65) angavs som skäl till att han nu vill ta det lite lugnare.

Revisorn räknar med att hans arbete nu kommer att få fokus på orderingång, faktureringsrutiner, lagerredovisning m.m.

0
Ogilla!
34
Gilla!
2013-05-31 21:00:11

Tack Vindfagel!

Jag kan inte tolka detta på annat sätt än att c-rad är på väg att ta ett rejält kliv framåt.

Förhoppningsvis kommer vi att märka av en återkommande orderingång framöver.

Gemini ser ju ut att kunna bli det enda alternativet värt att välja på marknaden framöver. Härligt!!

Mvh

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-05-31 21:09:00

Tack Vindfågel, lysande!

Behöver jag be dig om att lägga ut det här på bs också ;-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-01 08:31:15

Riktigt bra information och superkul att det släpper på alla fronter samtidigt!

Ska bli intressant att se vad volymerna är i Q4 t.ex. när Kina är godkänt, GE rullar på och Elekta interfacet är släppt + GEMini :-)

Det ryktas om att det finns en video från stämman. Någon som har tillgång till den?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-01 10:01:58
0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-01 10:45:47

Tänkte mer på den video det pratas om på vcw, som är över timman lång.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-01 13:38:39

Snacka om positiva nyheter!! :D

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-01 14:17:05

Bäst att skynda att fynda för C-radtåget ska nog lämna perrongen för 189onde gången enligt traderligan här ;-)))

.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-01 17:41:37

#78 Definitivt tjatigast och enformigast här, snacka om att skivan hakat upp sig.

0
Ogilla!
16
Gilla!
2013-06-01 18:40:20

Undrar i vilken utsträckning Sentinel med 4DCT kan bidra till att GE Healthcares CT får "the complete package"?

http://www.ctclarity.com/ctclarity/201211#pg18

Kolla bilderna. Vilken skillnad i kvalité:-)

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
11
Gilla!
2013-06-01 18:51:56

#78

Vet du vad det märkligaste är?

Då ingen bidrar med information är du den som skriker högst.

Vad bidrar du själv med? Översitteri kanske:-))

0
Ogilla!
31
Gilla!
2013-06-01 21:36:21

Då ber undertecknad att tacka för visat intresse för en riktigt intressant och givande ”C-Rad” dag. Synnerligen informativ stämma, trevligt samkväm efteråt och det hela toppades med en superb gourmetmiddag på pepparpeppar där både champagne och chateauneuf du pape kom med i spelet.

Nästa år vid samma tid då GEMini är med och levererar och volymförsäljningen till GE och Elekta kommit igång ordentligt så lär antalet C-Raddare på middagen vara betydligt större. Vad kursen då står i kan vi bara sia om men att den lär utvecklas synnerligen väl var alla rörande överens om efter stämman.

Beträffande stämman så fick åhörarna lära sig ett och annat om avancerad strålterapi och den stora trenden som gäller nu är att portaldosimetri får ett stadigt ökat intresse. Det utmärkande för portaldosimetrin är bl.a:

1 Verifiering av dosplanen i förväg.

2 Säkerställer korrekt dosleverans.

3 Ger stora tidsbesparingar.

En hel del sjukhus bl.a Rigshospitalet i Köpenhamn använder sig enbart av denna metod och många väntas göra så framöver. Det intressanta är att vi fick veta att GEMini ”passar som handen i handsken” i denna portaldosimetri. C-Rad är nu snubblande nära att kommersialisera GEMini och detektorn har förbättrats remarkabelt. Bl.a är GEMini nu helt gastät och gasblandningen har förbättrats vilket lett till data som de facto ger exceptionellt bättre prestanda. GEMini har en livslängd 5 gånger konkurrentens som ligger på blott 8-10 månader. Övriga viktiga parametrar uppläsningshastighet, stråltålighet och oberoende av dos hastighet är bättre eller mycket bättre än konkurrent. Och när livslängden är så oerhört mycket längre hos GEMini så säger det sig själv att här har vi nåt riktigt stort på gång . Nu väntar vi bara på kliniska bilder som bekräftar förbättringarna och sen är det ”shoot” som gäller.

Vi fick också höra att det nu börjar lossna på den viktiga USA marknaden som utgör inte mindre än 50 % av världsmarknaden, (order i torsdags bl.a). Något större är på gång fick vi höra och min gissning är att det kan handla om ett distributionsavtal med en större USA aktör som har en upparbetad säljstyrka vilket direkt skulle stärka C-Rad försäljningen markant över en dag på denna jättemarknad.

Nu önskar vi Tim Thurn lycka till som VD från och med 1 juli. Han gjorde som vanligt ett mycket gott intryck och har nu alla möjligheter att bygga upp C-Rad till en global stor aktör. Att listbyte till small cap är klart i december är en signal att företaget nu räknar med att växa ordentligt.

Nya produkter framgent, bl.a Multi Camera Solution som kommer användas i linac-rum och som består av 3 st Catalyst kommer vara mycket viktig till Proton-kliniker, men även till övriga kliniker.

Synergierna med Cyrpa väntas bli betydande och en större satsning på den icke oföraktliga Rysslandsmarknaden meddelades också. C-Rad har faktiskt redan levererat till Ryssland, närmare bestämt St Petersburg och detta system är i drift fick vi veta.

Den oerhört betydelsefulla valideringen av GE Interfacet bör vara klart i slutet av juni. Klartecken här och stora volymer Sentinel kommer bli ett faktum . GE säljer ca. 500 system /år och åtminstone 100-200 Sentinel på årsbasis bör vi få här, (min uppskattning).

Elekta Interfacet klart i sommar. Vill slutkund ha den allt viktigare funktionen andningsstyrning ja då erhåller C-Rad en order direkt via Elekta. Sentinel har även funktionen 4D CT för Elekta kunder och hur stort detta blir återstår att se.

Mvh

KeyMan

Ps Ett stort tack till mat och drycksponsorn på C-Rad dagen

Ps 2 Ett stort grattis till vofflan 84 och en tungt meriterande 2-1 victoria ;-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-02 09:24:57

Det är väl bäst att skynda sig att köpa imorgon vid 9 hugget annars får man väl betala över tjugan för C-rad :-)))

.

0
Ogilla!
30
Gilla!
2013-06-02 11:03:28

#83

Ja, kan nog vara en idé,

Med det som framkommit från stämman bör vi väl iaf passera 18:50 kr snart, tycker jag.

Tack till alla Er som bidragit med info från mässan!

Att mycket nu är på gång att slå igenom på världsnarknaden, för detta lilla svenska bolag är väl ett understatement!!

Mvh

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-02 11:51:40

Ja mycket bra idé, undra om man inte ska köpa 100K bäst möjligt direkt i öppningen för att vara riktigt säker på att få några C-rad under 20:- i ljuset av alla trevliga nyheter som basunerats ut senaste veckan.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-02 12:14:45

Hörde ryktesvägen att elektainterfacet ska vara klart vilken sommar som helst nu, helt fantastiskt eller hur.

.

0
Ogilla!
28
Gilla!
2013-06-02 12:42:18

85

Jo man kanske skulle passa på och öka lite ;-)

0
Ogilla!
29
Gilla!
2013-06-02 12:46:00

Jag är ju redan fulltankad.] Får se kanske får in lite flis snart då ska jag nog minsann köpa mer.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-02 14:07:51

Tack Nyckelmannen! Det här bådar gott :D

Sa dom någonting om Civqo?

///SS

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-02 14:21:24

Tack till alla er som sammanfattat stämman på olika sajter.

Det man läser känns onekligen positivt och efter att ha lyssnat på ljudupptagning från stämman är jag odelat positiv och får nog se till att öka ytterligare i veckan.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-02 14:30:16

Vart kan man få tag i ljudupptagningen?

0
Ogilla!
24
Gilla!
2013-06-02 14:35:39

89

Nej men det hintades om att det är större saker på gång på USA marknaden. Lät inte som att det skulle ta så lång tid innan det kommer att presenteras. Beträffande USA marknaden är väl varken ledningen eller vi aktieägare särskilt nöjda med utvecklingen trots att försäljningen nu tuggat igång. Här hoppas jag på mycket och ett avtal med en betrodd aktör som har en större säljstyrka på plats i USA som kommer att sälja C-Rad:s produkter hade ju varit helt perfekt.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-02 14:46:57

Ja det hade inte varit dumt!

Något om protonklinikerna?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-02 14:55:49

Om några år kanske det händer något, tur att åren går så fort här i C-radtrådarna :--))

.

0
Ogilla!
22
Gilla!
2013-06-02 16:27:28

93

Vi vet sen tidigare att en särskilt stråltålig protonCatalyst tagits fram, (riktpris ca. 2 milj. kr). Nu fick vi dessutom på stämman reda på att den nya produkten Multi Camera Solution som består av 3 st Catalyst kommer att framförallt vara viktig på Proton-kliniker.

Dessa satsningar hade näppeligen gjorts om inte C-Rad ser en stor och viktig marknad här.

Nu väntar jag med spänning på en genombrottsorder vad gäller protonmarknaden...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-02 16:34:13

Intressant intressant! Inga orders än men jag antar att det ligger på lut. Den här M C S produkten, är det något som de kommer att kunna erbjuda snart? Eller redan nu?

det här borde ge skjuts åt kursen, fasen vad bra det ser ut!! :D

0
Ogilla!
38
Gilla!
2013-06-02 16:46:32

96

ja vad sades där månntro, jo på Astro i höst skulle den lanseras om jag minns rätt...

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-02 16:47:44

Haha! Härligt. C-rad slutar aldrig att leverera. Jag ska öka på mitt innehav i veckan!! Snart uppe i 30k :D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-02 18:10:16

C-rad har många bra produkter, vore kul om dom kunde börja kränga en del också, det är väl det som är poängen va.....

.

0
Ogilla!
31
Gilla!
2013-06-02 20:17:11

Thoman: C-rad är i fasen där tillväxt börjar synas och vi får hoppas att den fortsätter dock i en lite snabbare takt till en början:-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-02 20:29:29

Det kommer att gå fortare framöver var så säker! ;D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-02 20:58:14

Sen kommentar från stämman:

Det mesta om inte allt är nog sagt av det viktiga och tillika positiva från stämman. Det absolut mest positiva för min egen del var diskussioner med ett antal av bolagets större ägare som ger vid handen att de nu ser bolagets utvecklingsfas gå över i kommersialisering av de nu presenterade produkterna/systemen. Där Gemini sist men inte minst beräknas vara klar med de sista kliniskarna bilderna inom några veckor!

VD-bytet är också en annan oerhört positiv sak för den kommiersilla utvecklingen!

Måste givetvis oxo passa på att hälsa til alla aktiägare som bidrog till många och långa diskusioner i anslutning till stämman! Vår allas resledare måste oxo få en eloge för idogt arbete och förnämlig underhållning på kvällspasset! Kraftprovet skall sent glömmas!!!!!!

Ser fram emot en kurs i stigande!

MVH

0
Ogilla!
26
Gilla!
2013-06-03 09:13:33

Jaha, då ska vi se om de lyckas med att skrämma några till att sälja innan de släpper på säljklossarna!

Skönt förresten att se att de uppdaterat Geminiinformationen på sin hemsidan.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-03 09:20:34

Nu är det stor uppsida igen ! sicken roller coaster

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-03 10:08:34

Nu är det väl dags att peta upp den från den röda sidan eller ???

.

0
Ogilla!
25
Gilla!
2013-06-03 10:21:33

Breaking news ! C-Rad har lagt upp en ny productfolder + datasheet på hemsidan, (under GEMini).

Ser onekligen skapligt ut !

oj såg precis inlägget i 103 men what the heck ;-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-03 11:14:44

Bolaget ökar intäkterna med 244 % i Q1 och det fortsätter det trilla in order i allt högre takt under Q2.

Samtidigt kommer bolagets avtal med Cablon, GE och Elekta att träda i kraft om bara någon månad. Samtliga tre avtal kan var och en flerdubbla bolagets omsättning.

Senare under året kommer bolagets nya produkt med Cyrpa att lanseras liksom Multi Camera Solution till protonklinikerna.

Bolaget har redan lämnat raketrampen och det är därmed bara en tidsfråga in aktien också gör det.

0
Ogilla!
21
Gilla!
2013-06-03 11:16:42

107

Jo bara så märkligt att inte fler än vi ser detta...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-03 12:47:06

#108

Jo, mycket märkligt att C-Rad värderas betydligt lägre nu när försäljningen lossnat och allt börjar trilla på plats. Dock har jag varit med så länge på börsen att jag vet att det inte kommer dröja länge förrän också aktien tar rejäl fart uppåt. Det är börsens naturlag och den kan ingen aktie gå emot i längden.

Jag tänker för övrigt behålla mina aktier till dess C-Rad omsätter 500 Mkr, vilket jag tror C- Rad kommer göra senast år 2016. Den dagen C-Rad omsätter 500 Mkr den dagen kommer C-Rad att värderas i ca 200 kr om aktien värderas som andra snabbväxande medicintekniska bolag.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
23
Gilla!
2013-06-03 13:12:52

109

Kan ju säga att det var intressant att prata med en del storägare i samband med stämman som hade ungefär dom tankegångarna som du skriver om...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-03 13:42:35

Den där naturlagen som gäller för C-rads aktiekurs har en tendens att sträcka ut sig över en tidsperiod på 4-5 år minst, men vem har brådis det kommer flera högkonjukturer

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-03 15:01:19

Likheterna mellan thoman och Slimpy på bs är slående...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-03 15:41:37

Tror faktiskt vi når 55-60M i år och 100M nästa år. Det skulle innebära 100% tillväxt ett par år i rad.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-03 15:43:56

112 Nu skojar du allt din skojare ;-))

.

0
Ogilla!
20
Gilla!
2013-06-03 15:58:40

112

Jo båda är extraordinärt intresserade av C-Rad och förmodligen är båda storägare ;-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-03 16:05:43

115 När ska du kliva in i C-rad traderman1?-/

.

0
Ogilla!
30
Gilla!
2013-06-03 16:12:32

116

Nja det börjar ju onekligen lukta lite köpläge nu eller vad säger du ?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-03 16:40:06

Man behöver ju inte sova på köpknappen det gäller o vara med när maffian ska in eller hur?

.

0
Ogilla!
29
Gilla!
2013-06-03 16:59:24

118

Nä precis gör du så !

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-03 17:10:58

119 Nä precissss !!

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-03 17:17:56

thoman stick iväg nu, schas på dig

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-03 17:37:00

Tappa inte balansen sopan.

.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-03 19:48:24

Hehe! Vilken pajas du är thrögman :D

109

Håller helt med dig Skulan. Det är mycket som talar för att bolaget värderas i spannet 100-200 kr om bara en bråkdel av deras potential slår igenom så stort som de kan och mer kanske man inte kan hoppas på. Men det är rätt ok för mig också :D

Säljer inte en enda aktie i C-rad förrän Sverige spelar fotbolls VM i Rio. Då behöver jag lite cash :D

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-06-03 20:25:55

Ja, man undrar var alla baissande stollar kommer ifrån. De verkar totalt sakna både läs- och räkneförmåga.

Ingen försäljningsutveckling påstår en del. Bolaget omsatte 244 % mer i Q1 än året innan. Hittills under Q2 har man tagit order på minst 6 system, vilket motsvarar ca 30 % mer än man gjorde under hela Q2 förra året.

Försäljningsutvecklingen på nuvarande basis pekar på en omsättning på ca 50 Mkr i år. Observera att jag skriver på nuvarande basis. Jag räknar alltså inte med den merförsäljning som följande sex punkter kommer medföra:

- Sentinelgodkännandet i Kina

- GEMini och Cablonavtalet

- GE-avtalet

- Frisläppet av Elektas interface

- Den gemensamma produkten med Cyrpa

- Multi Camera Solution

Om vi således räknar bort de ovan nämnda sex punkterna, så kommer årets omsättning hamna runt 50 Mkr. Några gapar om att värderingen är skyhög räknat på dagens försäljning, vilken alltså indikerar att vi hamnar runt 50 Mkr.

Sanningen är precis tvärtom, värderingen är toklåg! Ett högteknologiskt bolag med den omsättningstillväxt och de marginaler C-Rad har ska värderas till minst 10 ggr omsättningen om kassan är påfylld och det är den.

C-Rad aktien borde således stå i 25 kr enligt normal börsvärdering även om vi, såsom baissarna gör, blundar för alla de sex punkterna ovan.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-03 20:46:59

Håller helt med dig. Och man ska komma ihåg att C-rad gör det utan några serietillverkningsavtal, vilket kommer att komma på flera av C-rads produkter. Då är vi uppe i helt andra siffror.

Kursen kommer absolut att stå i minst 25 ganska snart men jag håller även med Keyman om att det är konstigt att inte fler ser det som alla vi och bolaget ser... Vi får i o f sig räkna in att InterLifeScience har sålt av en stor del av sitt innehav och det har dom gjort ett tag. Det påverkar givetvis kursen men de är förhoppningsvis klara snart :D

Någon liten härlig nyhet så är vi uppe ovan 20 lappen igen :D

0
Ogilla!
33
Gilla!
2013-06-03 20:58:18

124

Klockrent inlägg, thumbs up !

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-03 21:15:03

#124 Bästa inlägget på mycket länge! Kort, koncist och pedagogiskt.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-04 09:49:18

Har sammanställt lite data från de senaste kvartalen, så det blir lättare att få en överblick. Ni är välkomna att ändra i dokumentet.

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AhAEDo_oqrOldE9JcDJKS204d3d3eklfTW1HaUpydFE&usp=sharing

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-06-04 17:29:48

Nu får vi snart ta fram stora CykelPUMPEN för att få upp C-radkursen eller vad säger du STORAfiskfärsen?

.

2
Ogilla!
2
Gilla!
2013-06-05 02:55:53

Hello,

my name is Miss sandy, I am a young beautiful girl with full of love and caring also romantic, i saw your profile today and like to be your friend, reply me back to my private email address: (sandymaxwell560@yahoo.com ). so that I will send my picture to You and more information about me.

bye with a nice kiss;

sandy.

0
Ogilla!
33
Gilla!
2013-06-05 08:40:18

130

Nu så börjar C-Rad tråden hetta till ;-D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-05 09:56:45

Någon som lusläst Elektas rapport med tanke på att den kunde ha inverkan på C-rad?

0
Ogilla!
46
Gilla!
2013-06-05 10:07:03

132

Inte lusläst men den måste ju ha varit riktigt bra med tanke på kursuppgången. Nu är det dags för Radden att ta rygg på storebrors formidabla succé !

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-05 10:17:51

Lite volymer nu i C-rad, Ava tankar

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-05 10:20:36

Elekta rapporterade på morgonen för det

fjärde kvartalet (feb-apr). På den positiva

sidan presenterades en stark orderingång

på drygt 4 md kr, ca 10% över

marknadens förväntan. Bolagets resultatguidning

för det kommande verksamhetsåret

(+7% efter valutaeffekter) var

dock klart lägre än konsensusprognosen

(+17%). Vi räknar med rejäla prognossänkningar

i marknaden.

Från dagens börsnytt SHB.

Kanske bra med orderingången?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-05 10:20:37

130 o 131.

Ja nu börjar en del inse att herrarna som investerar i c-rad kommer att ha gott om pengar inom kort:)

Kul att Elekta går som tåget. Hade varit väldigt intressant att höra deras tankar om c-rad. Gissar att företaget nämnts på ett och annat styrelsemöte.

0
Ogilla!
27
Gilla!
2013-06-05 10:30:11

136

;-D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-05 10:33:30

Ja mycket snack är det här men raketen går åt fel håll om man kollar kursen men det har väl ingen betydelse för dom troende ;---)))

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-05 10:37:09

#138 Varför så intresserad av C-rad?

0
Ogilla!
33
Gilla!
2013-06-05 10:43:31

138

Skule vilja säga att raketen stampar och bygger upp inför ett sjusärdeles underbart megarally !!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-05 10:57:23

(SIX) Medicinteknikföretaget Elektas lansering av Versa HD

har överträffat bolagets förväntningar. Under de första 60

dagarna med produkten har bolaget tagit orders på 30 Versa

HD-system.

Det säger Elektas vd Tomas Puusepp under dagens

telefonkonferens.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-05 10:59:43

SIX) Medicinteknikföretaget Elekta ser trots programmet för

extrautdelning om 0,50 kronor per aktie och år under de kommande

tre åren samt den ökade satsningen på forskning och utveckling

goda möjligheter att kunna göra förvärv om det uppstår sådana

möjligheter.

Förvärvsintresset är riktat både mot distribution och

hårdvara och bolaget har en lista över intressanta

förvärvskandidater.

1
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-05 11:28:42

Aj Aj nu är det en NordNetare som säljer rött att dom inte förstår bättre men Avanzaliraren förstår vad som komma ska.

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-05 13:02:52

#138 Du sandy213, du börjar bli tjatig nu...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-05 20:43:34

PTCOG 52 in Essen June 5-8 !

googlade lite om ovanstående mässa som c-rad medverkar i och hittade denna hemsida där även c-rads produkter visas !

http://www.lightions.com/products_services/patient-positioning-monitoring-and-gating-applications/12

LIONESS represent SUMITOMO Heavy Industries in certain select proton therapy projects. We also represent C-Rad and several other leading suppliers of radiotherapy equipment.

detta var en nyhet för mig ! någon ????

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-05 22:08:05

låter inte direkt pos , samt verkar som om börsen o beQuoted är överrens om bolaget med tanke på kursen .

beQuoted nyheter: Nya avtal bäddar för ökad försäljning i H2 för C-RAD - EP Access (beQuoted) Skriv ut

2013-06-05 11:18

[beQuoted]

Nyhetsbrev, 5 juni 2013

Nya avtal bäddar för ökad försäljning i H2

- Analys från EP Access

C-RAD | Nettoomsättningen avvek marginellt från våra prognoser och uppgick till 8.6 SEKm under årets första kvartal. En ökning med 6.1 SEKm jämfört motsvarande period föregående år.

Efterfrågan ökar för Sentinel och Catalyst

Med ordrar för Sentinel och Catalyst bokade från Kina och USA uppgick orderingången i kvartalet till 9.7 SEKm (9.7). Orderstocken ökade sekventiellt till 16.1 SEKm från 14.8 SEKm vid utgången av 2012.

Fortsatt röda siffror på sista raden

Resultat per aktie uppgick till -0.37 i kvartalet (-0.50). Rörelseresultatet, vilket belastats med förvärvskostnader om ca 2 SEKm, var -5.8 SEKm i kvartalet jämfört -7 SEKm motsvarande period föregående år. Vi noterar dock att kassaflödet innan investering- och finansieringsverksamheten var positivt för andra kvartalet i rad, om än med 0.3 SEKm.

Nya avtal bäddar för ökad försäljning

Efter en lång process med Elekta har idag parterna avtal på plats för försäljning och distribution av C-RADs Catalystsystem för andningsstyrd strålbehandling. C-RAD är även i processen att utveckla interface för kommunikation med General Electrics datortomografer. Validering är planerad till Q2 2013. Med avtalet med Elekta på plats har C-RAD idag avtal med alla större strålterapileverantörer. I mars annonserades även att utvärderingen av GEMini har varit lyckad där de tidiga problemen med att få detektorn lufttät är åtgärdade. Vi ser med tillförsikt fram mot de kliniska bilderna från GEMini som skall presenteras senare i år. Givet fortsatt lyckade resultat ser vi potential i markant ökad försäljning under andra halvåret.

Bra mottagande av Cyrpaförvärvet

Förvärvet av Cyrpa ämnar stärka C-RADs position via gemensam utveckling av säkrare och mer precisa lösningar för strålterapimarknaden. Förvärvet krävde ett kapitaltillskott i form av en emission vilken mottogs väl av marknaden och tecknades till 366 %. (För mer information om förvärvet av Cyrpa vänligen se analys från 2013-03-06).

Mindre justeringar i våra prognoser

Men hög volatilitet i intjäning i kombination med ett fortsatt rött rörelseresultat bedömer vi risken som hög i våra prognoser. Med avtal på plats med Elekta i kombination med en lyckad omkonstruktion av GEMini ser vi dock med något mindre osäkerhet till våra prognoser framgent. Vi gör endast marginella justeringar för 2013 och 2014 och vi bedömer att C-RAD är kassflödespositiva 2015.

Källa: Nya avtal bäddar för ökad försäljning i H2 www.bequoted.com

0
Ogilla!
13
Gilla!
2013-06-05 22:54:13

Lioness är en etablerad privat aktör inom framför allt protonterapi. De var med i Skandion-upphandlingen som IBA tog hem. Förra gången jag tittade var C-RAD inte med. Nu är C-RAD nyckelleverantör tillsammans med en av de stora på protonterapi, Sumitomo. Att Lioness är kräsna i sina val framgår av länkinnehållet.

De har sina tentakler överallt i världen beträfande avancerad strålterapi. Det här kan helt klart bli nåt.

http://www.lightions.com/about/about-lioness-light-ions/2

Det är börjar bli en del nu beträffande protonterapi. Bara att ligga i för mer kommer det att bli:-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-05 23:30:01

Das Proton Therapy Center Switzerland

ska visserligen inte vara klart än på några år,

men sumitomo och lioness är med i matchen, och samtidigt c-rad

http://www.ptcs.ch/language/de-CH/tabid/132/Home/Links-Partner.aspx

0
Ogilla!
12
Gilla!
2013-06-06 00:35:42

Och Paul Scherrer Institute har ett särskilt gott öga till C-Rad:s produkter:-)

0
Ogilla!
9
Gilla!
2013-06-06 09:37:46

#146

EP har hela tiden varit spartansk i sin värdering av C-Rad och haft potentialen i ett "strypkoppel". EP verkar i alla fall nu ha skalat ner risken från mycket hög till hög.

Utöver potentialen i de avtal som C-Rad nyligen ingått och som nu bör vara på väg att trigga igång är det uppenbart att protonmarknaden är en egen möjlighet av stora mått.På den marknaden har Elekta hittills inte gett ifrån sig något anmärkningsvärt vad jag har sett. Så, hur gör Elekta där? Läge att läsa igenom rapporten för att se om de uttrycker några ambitioner.

Alla här inser säkert att marknaden för avancerad strålbehandling för C-Rad:s del har en konkret och viktig innebörd i protonterapi. Det är dit bolaget hela tiden har strävat och det är fortfarande dit man ska gå.

Dit ska jag också.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-06 10:49:23

Kan någon kortfattat beskriva skillnaden mellan en protonklinik och en vanlig?

Tack på förhand!

Mvh

0
Ogilla!
12
Gilla!
2013-06-06 11:30:43

#151

Koncentration är skillnaden. Protonstrålen kan koncentreras till själva tumören och därför leda till färre biverkningar. Vanliga strålar har sin största effekt då de träffar kroppsytan och inte själva tumören.

Skandionklinikens hemsida innehåller mycket matnyttig information.http://www.akademiskahus.se/index.php?id=457&lNewsID=1310

C-Rads produkter är till för att optimera den utrustning som levererar strålningen. Viktigt att känna till att dessa produkter oftas handlas separat.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-07 09:04:51

Aj AJ AJ rött redan på morgonkvisten bådar inte gott för framtiden läser inte dom otrogna tradingspalterna på BS o AG om C-rad mån tro.

.

0
Ogilla!
12
Gilla!
2013-06-07 10:27:48

Aj Aj Aj nerv vrak redan på morgonkvisten bådar inte gott för framtiden:-)

Märkligt att ditt innehav i C-Rad inte tagit kål på dig redan.

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.