Grupp: Huvudforum

C-Rad - Uppgångsfas inledd.

0
Ogilla!
10
Gilla!
2013-06-28 00:34:03

Grunden är lagd - nu dags för stark försäljning, viktiga avtal.

Har medvetet varit återhållsam med inlägg. Jag har trott att det skulle gått fortare, men vi har fått invänta avtal och valideringar och nu kommer vi äntligen bli belönade.

Jag är helt säker på att läget för C-Rad nu är bättre än någonsin tidigare, dessutom är kursen nu mycket attraktiv och en uppvärdering står för dörren.

Jag är medveten om att jag sagt att läget är bättre än någonsin för C-Rad även vid andra tillfällen, men denna gång är de faktiska signalerna obestridliga.

C-Rad har byggt upp många mycket bra samarbeten med flera världsledande bolag inom strålterapibranschen. Listan är lång:

Varian

Elekta

GE

Siemens

Philips

Toshiba

IBA

Cablon

Civco (på gång, info från stämma)

Det är ingen slump att vi kunde se att försäljningen i q1 ökade starkt, det är ju mot dessa aktörer som C-Rad nu ökar försäljningen!

Omsättningen i q1 var ca 8,6 MSEK mot ca 2,5 MSEK föregående års q1. Likaså är det lätt att läsa sig till att kassaflödet varit positivt 2 kvartal i rad. Resultat på sista raden har också kraftigt förbättrats de senaste kvartalen. Avtalen och samarbeten börjar nu ge tydliga effekter.

Baissarna har gapat sig hesa över att det bara skrivs avtal och bildas samarbeten och att det i dessa PM inte rör sig om pengar in via försäljning.

Nu när det är hur tydligt som helst att försäljningen otvetydligt tagit fart så är det självklart att det är försäljning inom ramen för de avtal som tidigare slutits!

Stora avtal snart redo att inledas

Enligt tidsplanen så står vi nu dessutom inför de största beskeden om stora och viktiga avtal för C-Rad någonsin! :

* Elekta-interface ska enligt info från stämman vara på plats snart. Releasen är mycket nära. Detta interface kallat ResponseII öppnar upp för Catalyst på ett antal Elekta-system, inte minst VersaHD som ALLTID är utrustat med just detta interface.

Jag frågade på stämman den (snart) nye VD:n Tim Thurn om det nu är så pass klart att C-Rad kan börja ta order mot Elektas system och detta ResponseII-interface. Tim svarade att det nu går att vara med i upphandlingar med Elekta och sälja in Catalyst.

Elekta meddelar sina kunder att Catalyst kommer att vara kompatibelt med Elekta-systemen via ResponseII inom kort.

Det är inte längre någon tvekan, det kommer snart.

Detta är ett mycket stort steg för C-Rad och särskilt intressant då jag tror att många VersaHD kommer i stort sett per automatik att levereras utrustade med Catalyst.

Ett VersaHD-system kostar ca 20-25 MSEK för kunden och alla de extra funktionaliteter och de fördelar som Catalyst ger för ca 1,2 MSEK extra kommer att göra att Catalyst ofta väljs till i upphandlingen.

Elekta räknar också med att just VersaHD kommer att vara mycket vinstgivande för bolaget på USA-marknaden, världens absolut största.

C-Rad storsatsar nu i USA med nytt samarbete och en försäljningsorganisation tillsammans med Scandidos enligt PM i veckan. Detta samarbete leder till synergieffekter och ger båda bolagen en slagkraftig säljstyrka på denna viktiga marknad.

* GE där validering mot Sentinel också enligt tidigare uppgifter skall vara klar för försäljning nu direkt i juli.

Detta kan mycket väl visa sig vara C-Rad´s största avtal någonsin.

GE kommer att använda Sentinel inom 4DCT och då frångå tidigare användandet av RPM-systemet från självaste Varian.

GE är världsledande inom detta sk CT-område. GE har ca 38,5% av världsmarknaden och säljer ca 500 st CT-system/år!

4DCT växer och har i studier visat sig vara mycket viktigt inom strålbehandlingen för att säkerställa en säker och effektiv behandling.

Ett försiktigt antagande är att C-Rad årligen enbart till GE via detta samarbete kommer att sälja minst 100 st Sentinel/år. Det ger bara på detta avtal en försäljning på Sentinel uppgående till ca 60 MSEK. Varje år.

* GEMini har vidareutvecklats och blivit mycket mer slimmad och har bla nu hermetiskt inneslutit gasen i detektorplattan. Ingen gaspåfyllning behöver hanteras av behandlingspersonalen.

Bilder visades på stämman från den "nya" GEMini och förbättringen var slående. Alla förbättringar och då även ett byte av gasmix har gjort att förbättringen är mycket bättre nu än innan. Den nya gasmixen bestående av Argon/Xenon visade enligt tester upp en förbättring som var slående.

Salzburg inledde någon/några veckor före stämman fasen med att ta bildserier med GEMini. Detta arbete ska snart vara klart och allt tyder på att GEMini mycket snart kan börja levereras till marknaden.

Inget annat än en megatrigger.

Utöver dessa 3 mycket stora och viktiga milstolpar för C-Rad så är det mycket som händer som är positivt för C-Rad. USA-marknaden återhämtar sig, 5 sålda system senaste tiden för C-Rad i USA. Ett stort steg framåt.

Cyrpa-samarbetet har redan resulterat i order på gemensam lösning i CT-rummet. En exklusiv lösning som placerar C-Rad/Cyrpa i en klass för sig när det gäller lösning för positionering i CT-rummet. Även i linac-rummet är en gemensam lösning på gång.

Egna försäljningsorganisationer i Skandinavien, Europa, Asien och USA genererar en ökning på försäljningen, UTAN distributörsrabatter på ca 30-35%, en marginalhöjning som direkt får effekt på resultatet.

C-Rad - Imponerande produkter

C-Rad går från klarhet till klarhet och man har byggt upp företaget på ett imponerande sätt.

Alla avtal med världsledande aktörer börjar nu ge effekt iom den odiskutabla försäljningsökningen som C-Rad nu i kvartalsrapporter visat.

Jag är imponerad av C-Rad´s förmåga att ta fram produkter i absoluta framkanten när det gäller positionering och säkerställning av effektiv och säker strålbehandling.

Räknar med att vi nu kommer att se en stadig ökning av den löpande försäljningen och att det kommer att kryddas med större orders via exempelvis de samarbeten som nu finns med Elekta och GE, tack vare de interface som nu snart är helt klara.

Sedan tidigare finns ett redan väl fungerande samarbete med Varian gällande Catalyst-försäljningen.

Tycker också att det nu känns oerhört positivt och skönt att vara med när C-Rad nu äntligen kommer att blomma ut. Vi har väldigt mycket positivt att se fram emot, det är jag helt övertygad om.

Mvh

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-28 01:08:51

Hmm!

Vem vill svara ja på frågan att US har kommit igång o handlat in sådan utrustning som vi pratar om här!

Ledtråd "Obama håll tal i morse svensk tid"!!

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-06-28 08:46:29

C-Rad tåget nu satt i rullning

Mycket intressant gårdag där vi fick se köpsidan successivt ta överhanden. Trots en hel del dolda säljorders så tuggade köparna oförtrutet i sig dessa och aktien stängde 6 % upp på en dagshögsta notering.

Allt talar för att vi nu är på väg att lämna dessa låga kursnivåer och min absoluta tro är att vi med stöd av både stora och små nyheter kommer få en lång och varaktig uppgång.

Idag tackar vi av Erik Hedlund som har gjort ett gott jobb under alla dessa år som VD och man kan ju lugnt säga att med alla samarbeten och avtal som Hedlund rott iland så är nu manegen krattad för den ambitiöse och mer karismatiske Tim Thurn som alltså kan skörda frukterna av alla dessa ”förarbeten”.

Idag hade väl varit en bra dag att markera VD skiftet med en bra nyhet ?

Om inte så bör vi få någon/några nyheter nästa vecka då det säkert ligger i bolagets intresse att verkligen slå fast att det nu organisatoriskt skett stora förändringar.

Min väldokumenterade blygsamhet förbjuder mig att tala riktkurser men jag kan säga som så att om ett år när vi i ett halvårs tid legat på OMX small cap så skulle jag inte vara det minsta förvånad om vi har en tresiffrig kurs.

;-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-28 09:28:59

Får nog stå över morgonkaffet o skynda mej till köpknappen innan tåget går ;-))) man vill ju hinna komma över några poster till nästa sommar.

.

0
Ogilla!
9
Gilla!
2013-06-28 09:48:58

3

Jo förmodar att du knaprar i dig aktier för fullt på låga 16...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-28 10:24:03

4 Har mina ca 11k sedan länge, snitt mellan 14-15 sen gör man lite småresor med den rörliga delen.

Men det där Jä..a tåget får gärna dra för mej nu, känns som det stått vid perrongen lite väl länge, vi får se om det hjälper med ny lokförare.

.

0
Ogilla!
10
Gilla!
2013-06-28 10:44:39

Någon stackare som handlar genom Swedbank verkar ha sålt sitt innehav för bäst möjligt pris. Swed dumpade ut allt på en gång, 15,50 som lägst.

Jag handlar själv genom Swed och har några gånger angett bäst möjligt kurs. I bland handlar dom med fin känsla men andra gånger dumpar de ut allt på en gång.

Mvh joyman

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-28 14:07:15

Den där SHB är det den där berömda daytradern Sven Harald Bentsson mån tro.

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-28 17:18:34

Det gick allt o krama ut några lakan ur C-rad denna vecka trots den lilla kursrörelsen, synd att det inte går att blanka den.

.

1
Ogilla!
5
Gilla!
2013-06-28 17:24:55

Egentligen är jag totalt less på alla galna inlägg av guldivar och hans kompisar.

Men ett (kanske) sista gapskratt vill jag förmedla till dessa krakar.

Som ALLTID tror baissarna på ALLT som hittas på hemsidor, där det eventuellt kan finnas konkurrerande teknik.

Helt utan kritisk granskning.

Nollor!

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-06-29 11:49:14

Tror inte att det blir åka av förns aktien hamnat på sc. Har varit med i 3 år nu och kommer definitivt ligga kvar o mysa i minst 3 till.

Mvh,

1
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-29 12:40:48

Det tog 6 år och en massa nyemmor för att Raketen skulle ta sig från 38 kronor till 15 kronor så man hinner nog bygga på sitt lilla innehav utan någon större stress innan 20lappen blir ett faktum.

tack för mej hej :-)))

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-29 13:03:05

#11

Njae tveksam, lite väl modest, även för en realist?

Tim & en nyhet borde ju vara värd en värdering kring 20.

Sen tror jag vi får vänta tills sc för att det ska lossna, om inte ett bud hinner före vill säga.

I ett sånt fall går iaf inte jag under en hundring alt 1/1 i motsvarande aktie (elekta).

Mvh,

0
Ogilla!
9
Gilla!
2013-06-29 14:11:59

12# Är GEMini ute så är det dumt att sälja aktien då kan vi sitta ett tag å låta vinsterna stiga markant:)

För att sen om 2-3 år sälja aktierna:)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-29 17:42:26

12

Beror på hur ett ev. bud skulle se ut. Men en hundring om ett par år tror jag är troligt.

Skulle du kunna tänka dig o definiera markant?

Mvh,

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-06-29 18:55:21

Tänker inte sälja förrän år 2016, då Cyrpa kommer förvärvas helt och hållet. Jag tror nämligen Cyrpa kommer vara värt över miljarden år 2016 och C-Rad själv ett antal miljarder. Bara att ligga kvar och mysa i tre år över att allting går bolagets väg nu, vilket innebär att vi kommer få mysa över aktiekursen också.

0
Ogilla!
8
Gilla!
2013-06-29 23:45:17

Måndag är en stor dag. Då tar 32 årige Tim Thurn över VD posten på kommande storbolaget C-Rad.

Tim Thurn har arbetat inom strålskyddsterapin sedan 2003, han var produktchef och försäljningschef på tyska LAP innan han 2011 handplockades av Erik Hedlund och blev VD på C-rad Positioning.

4 mars 2013 utsågs Tim Thurn till vice VD och nu är det alltså dags för 65 årige Erik Hedlund att lämna över VD stolen.

Märk väl att Erik ingalunda kommer trappa ner utan stannar kvar som styrelseledamot i moderbolaget samt som arbetande styrelseordförande i de tre dotterbolagen C-RAD Positioning AB, (läs Sentinel). C-RAD Imaging AB, (läs GEMini) och C-RAD Innovation AB, (utvecklingsbolaget).

Tajmingen på Tims tillträde är så perfekt det kan bli och det är ett väldukat smörgåsbord han nu sätter sig vid. Erik har mycket omsorgsfullt krattat manegen åt den unge och ambitiöse tysken.

Förutom dom STORA samarbeten med General Electric samt Elekta som nu i sommar börjar att generera försäljningsvolymer så är den största faktorn GEMini.

Det är inte lätt att förstå potentialen men mycket talar för att ett regelrätt teknikskifte är på väg att ske då den gamla kiselteknologin inom strålskyddsterapin fasas ut. Oavsett om GEMini blir helt klar för försäljning samt initialorder kommer i juli, augusti eller september så kommer det sätta kraftigt avtryck på kursen, var så säker.

Lycka till Tim !

P.s Räkna med kurshöjande nyheter i närtid.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-06-30 23:49:29

Det där med "närtid" kan vara världens längsta gummibannnnd, men även ett PM 8.45 i morgon.

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-01 01:00:14

Jag tror på pm imorgon! :D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-01 08:05:18

Om tre år kommer såväl Sentinel som Catalyst som GEMini som Cyrpa att vara värda flera ggr dagens aktiekurs om allt går någorlunda enligt plan. Känns bra att ha så många ben att luta sig emot.

Extra bidrag till Aktieguiden

Du behöver logga in för att använda den här funktionen.

Tack till:

Hittills har ovanstående medlemmar tillsammans lovat att bidra med 1 000 000 kronor i den här insamlingen.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-01 16:30:16

Dags för VD-byte igen ? Det har ju inte hänt något nytt ännu idag det bådar inte gott, förutom på alla mina 27 tradingkonto, kanske plockar upp några på sidan om som någon förståsigpåare nämnde tidigare ;-))

Det blir nog bra till Jul

.

0
Ogilla!
8
Gilla!
2013-07-01 16:40:22

Från och med idag har jag valt att lägga all "fokus" på c-rad. Mycket talar för att vi, precis som det beskrivs i dagens PM, kommer att få se en mera fokuserad försäljning tack vare färdigställandet av hela produktportföljen nu står klart.

Alltför mkt talar nu för att detta kommer att bli en framgång och chansen att köpa in sig på en bra nivå har nu under en längre tid varit väldigt tilltalande.

Att kursen inte skulle stiga härifrån, är som många säger, inte speciellt trolig.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-02 11:51:27

Ja vad ska man säga, C-rad veckan startar precis tvärt om som en viss Traderman1 med svans förutspådde.

Någon trader som är förvånad :-))

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-02 12:23:40

Ja thoman och Dignitana går som tåget! Där lovad vd omsättning på 40 milj för ett år sedan och stora avtal m.m.

Verkar inte vara mycket verkstad där förutom en massa youtubeklipp men det gör ju ingen fet. Deras rapporter bli bara sämre och sämre.

Nej tacka vet jag C-Rad som verkligen levererar.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-02 13:58:44

Du tycker Dignitana går som tåget, intressant. Lite för dålig omsättning för min trading där ännu men det kanske bättrar sig med tiden.

.

0
Ogilla!
7
Gilla!
2013-07-02 14:53:13

Det har ju hänt en hel del beträffande C-Rad på sistone: ny VD, islossning på den amerikanska marknaden samt nytt säljsamarbete avseende denna marknad och initialorder av Cyrpa.

Dock har inga stora, rejält kurslyftande nyheter, (typ GEMini, GE eller Elekta breaking news) kommit och i väntan på dessa så lägger jag ut en pinfärsk update här nedan.

Grattis alla som har likvider och kan investera i detta superba risk/reward läge !

C-Rad:s affärsidé är att säkerställa hög precision vid strålbehandling av patienter med Cancer och därmed bidra till att fler kan botas från sin sjukdom. Nya avancerade strålbehandlingsmetoder som bland annat har utvecklats på Karolinska Institutet i Solna, kräver att stråldosen till patienten kan levereras med hög precision.

Verksamheterna i C-Rad gruppen baseras på forskning och utveckling, som har sitt ursprung från Karolinska Sjukhuset i Solna, samt Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

C-Rad bolagen grundades under åren 2003 till 2004. Grundarna är forskare från Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan, kliniker från Karolinska Sjukhuset samt personer med lång industriell erfarenhet inom strålterapiområdet.

C-Rad gruppen består av följande bolag:

C-Rad Positioning AB i Uppsala där laserskannern Sentinel och det systemet Catalyst ingår, C-Rad Imaging AB på Frösön där bildplattan GEMini ingår, C-Rad Inc. som bearbetar den viktiga USA marknaden och C-Rad Innovation som står för forskningen bakom produkterna. Nya säljbolag har startats upp i Berlin, C-Rad Gmbh som ska täcka den tyskspråkiga marknaden och i juli 2012 startade man upp C-Rad China med kontor i Shanghai.

Avtal har tecknats med branschgiganterna Elekta och Varian som tillsammans täcker inte mindre än 80% av världsmarknaden på LINAC sidan, (linjäracceleratorer) . 130218 meddelades den mycket positiva nyheten att Interface nu integreras hos GE, (General Electric). GE har inte mindre än 38% av världsmarknaden på CT sidan, (datortomografer) och C-Rad har nu samarbete med nedanstående aktörer som täcker inte mindre än 90 % av denna världsmarknad:

• GE Healthcare (subsidiary of GE)

• Siemens Healthcare (subsidiary of Siemens)

• Philips Healthcare (subsidiary of Philips)

• Toshiba Medical Systems (subsidiary of Toshiba).

Försäljning av bolagets produkter sker via egen säljorganisation direkt mot kund, d.v.s kliniker över hela världen men även genom ovan nämnda distributörer samt ett antal andra spridda över hela världen.

C-Rad:s produktportfölj bestod tills nyligen av 6 produkter : Gemini, Catalyst, Sentinel, Dioddetektorer, Orbiter och BioArtist varav de två sistnämnda ej nått kommersiell status än.

På årsstämman 130531 meddelades det att en ny produkt kommer att lanseras i höst. Produkten "Multi Camera Solution" kommer användas i linac-rum . Den består av 3 st Catalyst och kommer framförallt vara mycket viktig till Proton-kliniker, men även vara användbar vid övriga kliniker.

C-Rad har dessutom i år förvärvat belgiska Cyrpa Medical Security och därmed breddat sitt produktprogram ytterligare.

Cyrpa har utvecklat och introducerat nya innovativa produkter för virtuell simulering och för användning vid strålbehandlingen. Cyrpa är det enda företaget med lasersystem, som kan växlas mellan rött och grönt ljus. Med produkten Smart Phantom kan systemen kalibreras med en noggrannhet på 0.1 millimeter och kalibreringen görs på några få minuter. Med nuvarande teknik från konkurrenter är detta moment mycket tidsödande och tar mycket tid för personalen på strålbehandlingsklinikerna.

Genom att integrera de båda produktprogrammen från C-RAD och Cyrpa kommer C-Rad att som enda företag kunna erbjuda kompletta och nya innovativa lösningar för användning både vid datortomografen och vid den linjära acceleratorn. 130622 meddelade C-Rad att en initial Cyrpa order med C-Rad plattform erhållits. Sdn Bhd in Malaysia beställer 3 system av Cyrpa HIT för virtuell simulering.

Beskrivning av C-Rad:s övriga produkter samt produktstatus följer här:

Framtidens bildbehandling – GEMini:

GEMini är den produkt av de med kommersiell status som har störst intäktspotential.

GEMini är en ny typ av bildplatta med unika egenskaper, som gör den speciellt lämpad för de nya tillämpningar som acceleratortillverkarna fokuserar på idag, nämligen att kunna identifiera tumörens läge precis innan strålbehandlingen påbörjas med hjälp av CT-bilder och att verifiera tumörens

position före behandlingen med hjälp av terapistrålen, så kallade EPID-bilder.

De system, som levereras av de tre största acceleratortillverkarna

bygger alla på kiselteknologi. Problemet är dock att med kiselteknologi krävs det två olika bildplattor för att ta CT-bilder respektive EPID-bilder. Med GEMinis patenterade teknik är det möjligt att använda en enda bildplatta för båda typerna av bilder. Detta reducerar inte bara investerings

och underhållskostnaderna, utan minskar också behovet av skrymmande utrustning omkring patienten.

Den patenterade tekniken möjliggör också att EPIDbilderna kommer att ha en väsentligt förbättrad bildkvalitet.

Bildkvaliteten gentemot konkurrent har hittills som bäst varit jämförbar medan de extremt viktiga parametrarna uppläsningshastighet, stråltålighet och oberoende av dos hastighet visat sig vara bättre eller mycket bättre.

121123 gick C-Rad ut med ett LOI avtal med holländska Cablon och detta är mycket spännande. Cablon har sedan 15-20 år tillbaka sålt ett detektorsystem inom EPID. Nu anser man att detta är omodernt och då vill man kunna erbjuda ett nytt system. Cablon har nu valt GEMini och det är nu detta system man skall sälja in hos befintliga kunder när de nu behöver nya detektorsystem. . MEN det mest värdefulla med detta samarbete är att C-Rad får tillgång till Cablons programvara och denna tillsammans med en bildförbättrad GEMini är en kombination som C-Rad hoppas kommer kunna innebära stora försäljningsvolymer framöver.

130320 gick C-Rad ut med ” Successful evaluation of GEMini™ ED design improvements” och 130605 la C-Rad ut följande information om GEMini: GEMini Datasheet och GEMini Product folder. Klara förbättringar och detta säljmaterial visar klart och tydligt att nu är GEMini ytterst nära att på allvar ta sig ut på marknaden.

Nu väntar vi på kliniska bilder som bevisar förbättring även på detta område och sen kommer marknadsaktiviteterna påbörjas.

Prisbilden per GEMiniplatta kommer ligga på ca. 600 000 SEK och dosimetriGEMini varianten kan komma att variera en hel del prismässigt beroende på utförande.

Catalyst:

Catalyst är den produkt av de med kommersiell status som har näst störst intäktspotential.

Under Estro mässan 8-12 maj 2011 i London presenterade C-Rad en helt ny produkt, Catalyst.

Catalyst är ett system som erbjuder helt nya funktionaliteter med interaktivitet. Dessutom kommer nya algoritmer som beaktar förändringar i kroppskonturen att implementeras.

Catalyst kan via automatiska och oberoende verifieringar av en rad kritiska parametrar eliminera fel som kan uppstå före och under en behandling. Uppdateringen gör Catalyst i realtid då systemet är mycket snabbt. Detta har hittills endast kunnat göras manuellt, med alla risker för fel som detta innebär med mänsklig faktor och den tidsåtgång det kräver. Catalyst gör detta automatiskt på ett mycket snabbt sätt.

110928 offentliggjorde C-Rad att man inlett ett samarbete med Swedish Cancer Institute i Seattle, Washington där man kommer utveckla andningsstyrd strålbehandling genom Catalyst.

Genom Elekta och Interfacet som nu i sommar 2013 är på väg att releasas så är vägen öppen för stora Catalystvolymer då alltfler kunder lär vilja ha funktionen andningsstyrning..

Riktpris Catalyst i normalutförande ca. 1,2 miljoner SEK, protonvarianten kommer kosta ca. 2 miljoner SEK.

Sentinel:

Trotjänaren i produktportföljen.

Positioneringssystem för säkrast möjliga strålskyddsbehandling och där onödig stråldos minimeras. Systemet bygger på laserteknologi. Effektivitetsutnyttjandet av klinikernas strålutrustning höjs rejält då C-Rad fokuserat på att göra det så smidigt som möjligt för terapiassistenterna. För klinikerna innebär detta avsevärt högre genomströmning av patienter. Nya funktionaliteter läggs in successivt och den efterfrågade funktionen CRESPIRATION innebär exempelvis att Sentinel övervakar patientens andningsrörelser vilket är mycket viktigt då vissa tumörer rör sig under strålbehandling som ett resultat av andningen. Sentinel är nu på god väg att bli standard hos Elekta på den expansiva kinesiska marknaden då systemet integreras i Elektas Axesse accelerator.

Inom diagnostikområdet pågår en ständig utveckling för att förbättra bildkvaliteten, inte minst i de fall då bilderna kommer användas som underlag för dosplanering och efterföljande strålbehandling.

En av de stora utmaningarna är att andningsrörelser ofta riskerar att skapa en oskärpa i bilderna vilket gör det svårt att med säkerhet bestämma till exempel en tumörs utbredning. Lösningen på detta problem är så kallad fyrdimensionell datortomografi (4DCT). Detta innebär att patientens andningsmönster mäts in parallellt med att undersökningen genomförs. I efterhand sorteras sedan bildinformationen ut i de olika andningsfaserna vilket ger en tydlig bild över hur såväl tumörområdet som frisk vävnad och känsliga organ rör sig under hela andningscykeln.

Sentinelsystemet erbjuder här en mycket smidig och effektiv lösning i och med att patientens andningsrörelse kan mätas optiskt helt utan markörer eller manuella moment, till skillnad från andra tillgängliga lösningar. Idag finns Sentinelkoppling mot samtliga fyra stora datortomografleverantörer (Siemens, Philips, GE och Toshiba).

Ett ökande intresse har också noterats från såväl slutkunder som industriella partner att använda Sentinel för 4D- rekonstruktion även inom andra diagnostiska modaliteter som till exempel magnet- och positronkameror (MRI resp. PET). Detta kan på sikt erbjuda kommersiella möjligheter .

Numera offereras Sentinel alltid inklusive serviceavtal som kommer att ge bolaget ca. 10% påslag på köpeskillingen per år . Med tanke på nedanstående listpris ut mot kund så handlar serviceavtalen om betydande belopp för C-Rad framöver!

Riktpris Sentinel 700 000 – 1 miljon SEK.

Obs ! Vad som är uppenbart är att det är Gating,(andningsstyrning som kommer gälla framöver och då säljs Catalyst och Sentinel in kombinerat till klinikerna. Sentinel används då för att kommunicera mot klinikens CT, (datortomograf) medan Catalyst kommunicerar mot klinikens accelerator. En Sentinel behövs och minst en Catalyst behövs men vi har redan konstaterat att det vanliga förhållandet vid en kliniks beställning är en Sentinel och två Catalyst.

Dioddetektorer:

C-Rad tillverkar och utvecklar Diodddetektorer för belgiska IBA som är marknadsledande inom dosimetribranschen. 130124 meddelade C-rad att IBA gjort en årsbeställning på 6,1 miljoner kr.

BioArtist och Orbiter är ej kommersialiserade än och kräver tunga investeringar för att utvecklas vidare men C-Rad arbetar med att knyta till sig investerare eller finansiella partners som är villiga att investera i denna utveckling

BioArtist:

En ny terapistrategi som går under namnet BIO-ART, (Biologically optimised 3D-in vivo predictive Assay based Radiation Therapy), är under utveckling. Konceptet baseras på bilder från PET-CT på tumören innan strålterapin och på ett tidigt stadium av IMRT-behandlingen för att registrera tumörens respons på strålbehandlingen. Baserat på denna information adapteras sedan behandlingen för att ge maximalt resultat.

BioArtist systemet har utvecklats för en implementering av BIO-ART konceptet. I systemet integreras en terapimaskin för precis och snabb IMRT- behandling med smala skannade fotonstrålar och en PET-CT kamera för diagnostik. Ett sådant system kommer i realtid att kunna följa upp tumörspridningen, strålkänsligheten och levererad stråldos för optimering av den adaptiva behandlingen. Genom användning av BIO-ART konceptet kommer strålbehandlingen att bli en så gott som exakt behandling där tumördosen, tumörens respons på strålbehandlingen och celltätheten kan bestämmas in vivo och användas för att bestämma den optimalt kurativa dosen för patienten.

Orbiter:

Orbiter är ett helt nytt system för extern strålbehandling. Viktiga karakteristika är:

1. Snabbt och exakt system för intensitetsmodulerad strålbehandling, IMRT.

2. Noggrann patientpositionering med hjälp av den inbyggda laserkameran Positioner.

3. Dynamisk intensitetsmodulering med en ny typ av kollimator.

4. Ingen risk för kollision mellan patient och gantryt, eftersom detta är skyddat bakom en kåpa.

5. Hög tillförlitlighet till en låg kostnad per behandling.

Gantryt roterar med en hastighet av tio varv per minut att jämföra med dagens konventionella system som roterar med ett varv per minut. Orbiter-systemet designas för snabb acceleration och retardation. Gantryt har inget stopp utan kan hela tiden förflyttas det kortaste avståndet vilket sparar tid i patientbehandlingen och även möjliggör användningen av så kallad tomoterapi.

I en första version av Orbiter systemet kommer en konventionell multibladskollimator för IMRT att monteras. Fältstorleken kommer åtminstone att vara 30x40 cm bred med en bladstorlek på 7,5 mm. Bladen kommer att ha en s.k. ”over travel” på 150 mm till 200 mm så att också större fält kan moduleras. Bladens hastighet kommer att vara minst 25 mm per sekund för att snabbt kunna genomföra IMRT behandlingar. I framtiden kommer systemet att kunna utrustas med en ny patentansökt kollimator.

Dagens strålbehandlingsutrustningar begränsas av den öppna gantrylösningen som ej tillåts ha en hög rotationshastighet på grund av kollisionsrisk med patienten. Genom att bordet är upphängt i båda ändar, så ökar stabiliteten och patienten kan enkelt behandlas från alla gantryvinklar.

GEMini är en integrerad del av systemet och därmed blir det möjligt att generera EPID och CT bilder av hög kvalitet i realtid.

Orbiter systemet kommer att anslutas till de vanligaste dosplanerings och verifikationssystemen på marknaden.

Övriga intäkter:

C-Rad är även återförsäljare för IBA produkterna Blue Phantom och Star Track. 120104 i samband med att det presenterades en order på 5 Catalyst till Skånes Universitetssjukhus så fick vi också reda på att C-Rad fått ”en större order” avseende dessa system.

Marknaden :

USA marknaden är extremt viktig, (50 % av världsmarknaden) och här håller myndigheterna på att strama åt ordentligt för att undvika gällande onödig strålbehandling . Man kräver ökad träffsäkerhet för att undvika att intilliggande vävnader skadas och Sentinels finess är just exaktheten och man har kliniska rapporter som stöder detta, (Universitssjukhuset i Lund och Careggikliniken i Florens se halvårsrapport 2010). Sentinel minskar stråldosen med upp till 70% vid varje strålningstillfälle. Beträffande USA så räknar The Journal of the National Cancer Institute med att kostnaden för att upptäcka och behandla Cancer år 2020 har ökat till 158 miljarder dollar på årsbasis, (bara i USA alltså ) vilket ju indikerar en rejäl affärspotential för C-Rad.

130624 meddelade C-Rad att man slår ihop sin säljstyrka med Uppsalakollegan Scandidos och man kommer nu ha totalt 8 personer som kommer att bearbeta denna jättemarknad. 120305 meddelades milstolpen att Catalyst är godkänd för försäljning av FDA myndigheten i USA och 120829 meddelar C-Rad att man erhållit patent för den bakomliggande huvudfunktionaliteten för Catalyst, nämligen det som rör projiceringen. Detta gör att inga konkurrenter kan erbjuda ett liknande system och är av extremt stor betydelse för C-Rad.

Asien är en marknad som C-Rad hoppas mycket på. Kina satsar inte mindre än 123 miljarder dollar/år på att bygga ut hälsovården och Cancersektorn är prioriterad.

120110 meddelade C-Rad att man nu fått till ett genombrott i Kina och 120827 meddelar C-Rad ytterligare order från Kina. Det finns mycket som tyder på att nästa liknande nyhet gäller den likaså expansiva marknaden i Indien. Sydkorea och Taiwan är andra mycket intressanta regioner.

I en artikel i Dagens Industri 110310 beskriver Elektas VD Thomas Puusepp Asien som den snabbast växande marknaden i världen och potentialen i exempelvis Indien bör inte underskattas. Puusepp säger vidare att tillväxtländerna, (bl.a Ryssland, Kina, Latinamerika, Indien) ska utgöra 40% av bolagets omsättning år 2015 och att man inte ser nån större påverkan från världens krishärdar. Samtliga ovan nämnda länder har mycket omfattande statliga investerarprogram inom cancervården vilket gör dom mycket motståndskraftiga. Elekta har en genomsnittlig marknadsandel på 40% på tillväxtmarknaderna, Varian ungefär lika stor och C-Rad har alltså avtal med båda. Den enorma befolkningsmängden i kombination med kraftig ekonomisk expansion gör att regionen kommer satsa enormt på adekvat strålterapiutrustning. C-Rad:s offensiva satsning på Kinamarknaden yttrar sig bl.a i att man i juli 2012 meddelade att ett dotterbolag startas upp i Shanghai med Markus Braun som VD.

Den tyskspråkiga delen av Europa är mycket viktig och 120424 meddelar alltså C-Rad att man startar upp ett dotterbolag i Berlin (Peer Koltermann som VD) vilket visar på betydelsen av denna marknad. VD Erik Hedlund skriver i pm att en tredjedel av Cancerklinikerna finns i dom tyskspråkiga länderna

Industrikoppling:

C-Rad har även en joker i form av att man har avtal med polska Hitec som arbetar med projekt där C-Rad:s teknologi används gentemot industrin och hittar C-Rad rätt här så kan belöningen bli hisnande.

Ta till exempel oljeindustrin där det ju knappt behöver påtalas det viktiga i att upptäcka de minsta sprickorna i exempelvis oljerören långt ner i havet, BP:s katastrof 2010 var troligtvis ett resultat av slarvigt eller icke genomförda kontroller. C-Rads GEM teknologi kan mycket väl visa sig fungera bättre än dagens utrustning och får vi ett kvitto på detta så vore ju detta en riktig fullträff för C-Rad.

Patent:

C-Rad har erhållit ett antal patent och från och med 120828 så ligger patenten uppe på hemsidan, (about C-Rad fliken) för allmänt beskådande. Nytt är att C-Rad 120829 gick ut med att patent erhållits för USA marknaden för Catalyst och då projiceringsfunktionen. Detta innebär en stor fördel vid införsäljning till kund då konkurrent är förhindrad att använda en liknande funktion.

Bolaget introducerades på Aktietorget 2007 och noterades 2010 på OMX First North listan. I samband med nyemissionsmeddelande i september 2011 så flaggade VD Erik Hedlund för att man ska ta steget in på Nasdaq OMX huvudlista. VD har tidigare sagt att listbyte ska ske då företaget genererar en stabil vinst vilket gör att signaler nu skickas om att försäljningen kommer öka markant och detta går då helt i linje med storbolagens Interface som nu anpassas till C-Rads.s produkter och där Varians Interface alltså är först i mål. Slutet av 2013 beräknas C-Rad ta steget över till OMX small cap.

C-Rad:s mycket kompetenta ledning, intressanta produkter med rätt inriktning, Cancerns utbredning samt tendensen hos kliniker, branschföretag och myndigheter att minska på onödig stråldos gör att framtiden för C-Rad ser mycket ljus ut.

Marginalerna på C-Rad:s produkter är mycket höga, uppemot 70% vilket då volymförsäljning tar fart kommer generera en rejäl lönsamhet .

Ett uppköpsscenario är högst sannolikt då exempelvis samarbetspartnern Elekta redovisar mycket starka balansräkningar och Elekta har även uttalat en offensiv förvärvsstrategi där C-Rad mycket väl skulle kunna vara ett perfekt förvärv, (se analyser i Dagens Industri 11 03 09 och 12 03 06).

I början av mars 2011 gjordes det för övrigt en strukturaffär i USA då Accuray köpte upp Thomotherapy för ca. 1,8 miljarder kronor. 25 maj avslöjades att Elekta bjuder drygt 3 miljarder för holländska Nucletron.

120305 meddelar Elekta att bolaget vill låna cirka 1,9 miljarder kronor genom en så kallad konvertibelemission med företrädesrätt för de befintliga aktieägarna. Pengarna ska användas för att lösa lån men också göra det möjligt för bolaget att fortsätta växa. Bolaget utesluter inte nya bolagsköp efter fjolårets köp av Nucletron för över 3 miljarder kronor.

Strålterapimarknaden är glödhet och marknaden för 2012 uppgick till hisnande 35 miljarder kronor enligt VD Erik Hedlund.

Kompetensen inom bolaget är mycket imponerande och 3 personer som sticker ut mer än andra är

Anders Brahme :

Professor Anders Brahme med 40 års erfarenhet av medicinsk strålningsfysik.

Civilingenjör,Fil Dr,1977 docent i Medicinsk strålningsfysik och 1988 promoverad professor i medicinsk strålningsfysik vid Karolinska Institutet.

Prefekt vid Institutionen för medicinsk strålningsfysik vid Stockholms universitet, sjukhusfysiker vid Karolinska sjukhuset och initiativtagare till och föreståndare för Forskningscentrum för strålbehandling, Karolinska Institutet.

Mottagare av priser från ASTRO ( världens största strålterapiorganisation )

gällande bla "mest innovativa strålbehandlingsutrustning" och "bästa publikation”.

Erhöll 2003 Akzo-Nobels stora pris för sin utveckling av avancerad strålbehandlingsteknik för cancer i kombination med industriell koppling.

Akzo Nobel Science Award: ”Svensk upptäckt botar framtidens cancer” Stockholm, 27 februari, 2003. Årets Akzo Nobel Science Award Sweden på 500 000 kronor går till professorn i medicinsk strålningsfysik Anders Brahme. Han prisas för "sin unika forskargärning inom strålbehandlingsfysiken samt kombinationen av grundforskning, tillämpad forskning och interaktion med industrin"

Anders Brahme har publicerat ca 300 vetenskapliga artiklar och har ett 40-tal patent inom strålbehandlingsområdet.

Forskare, föreläsare, handledare, utbildare, mentor, med i ett flertal vetenskapliga råd, egen forskargrupp på KI, samarbete med ledande strålningsfysiker från b.l.a. England, Tyskland, Japan ,Indien, USA, England, Tyskland, Japan och Indien .

Grundare av C-rad 2004.

Erik Hedlund:

VD för C-Rad fram till 130630, nu styrelseledamot i moderbolaget samt som arbetande styrelseordförande i de tre dotterbolagen C-RAD Positioning AB, (läs Sentinel och Catalyst). C-RAD Imaging AB, (läs GEMini) och C-RADInnovation AB, (utvecklingsbolaget).

Civilingenjör KTH och MBA från Stockholms Universitet.

Tidigare styrelseuppdrag i ett 15tal bolag i Sverige,Tyskland och USA.

Totalt ca 35 år i ledande befattningar inom försäljning/affärsutveckling i teknikområdet.

Styrelseordförande för Raysearch sen 2000, Raysearch som han tillsammans med Anders Brahme grundade och förde till Stockholmsbörsen OMX 2003.

Grundare av C-Rad 2004.

Tim Thurn:

Tim Thurn har arbetat inom strålskyddsterapin sedan 2003, han var produktchef och försäljningschef på tyska LAP innan han 2011 handplockades av Erik Hedlund och blev VD på C-rad Positioning.

130304 utsågs 32 årige Tim Thurn till vice VD och 130701 blev han VD för hela C-Rad.

Triggerlista resterande 2013

1 Genombrott med Elekta då det viktiga Response Interfacet releasas.

Enligt uppgift på på årsstämman ska detta segdragna Interface bli helt klart i sommar, vilket är av oerhört stor betydelse. Det tas dock redan ordrar med Interfacet se order pm 130521 ”The linacs will be equipped with Elekta response 2 interfaces.” Observera också försäljningsavtalet och distributionsavtalet mellan C-Rad och Elekta som kommunicerades 130318.

2 Försäljning på Elektas premiumaccelerator Versa HD.

Nu väntar vi på de första ordrarna. I och med Interfacet så kommer kunderna per automatik offereras Catalyst, (30 Versa HD är redan sålda av Elekta per juni).

3 Stora avtal för Sentinel inom 4DCT där Siemens, Philips, Toshiba och GE valt Sentinel inom detta område.

Flera av ovan nämnda aktörer kommer säkerligen att välja Sentinel som standard, med stora volymer som följd. Amerikanska GE, (General Electric)exempelvis är en multinationell jättekoncern och ett volymavtal här och det kan mycket väl handla om enorma volymer. GE har 38 % av världsmarknaden avseende CT, (datortomografer)

initialcheck. Pm 130218 om Interface mellan C-Rad och GE.

4 Genombrottsorder-volymavtal GEMini.

Redan tidigare var de viktiga parametrarna uppläsningshastighet, stråltålighet och oberoende av dos hastighet bättre eller mycket bättre än konkurrenten Perkin Elmer. Samarbetet med Salzburgskliniken har nu lett till ytterligare prestandahöjning och vi kommer närmre och närmre en kommersialisering av GEMini, produkten i C-Rad portföljen som enligt VD Erik Hedlund har störst intäktspotential. Nu i sommar 2013 bör de sista kliniska bilderna göra GEMini helt säljklar.

5 Genombrottsorder-volymavtal DosimetriGEMini.

Redan på årsstämman 2012 så berättade VD Erik Hedlund att det är en särskild framtagen kombinationsGEMini för Dosimetriområdet som kan antas bli först ut vad gäller ett kommersiellt större avtal. En bildförbättrad GEMini tillsammans med Cablons programvara för Dosimetriområdet kan visa sig bli rena jackpoten.

6 Genombrottsorder- GEMini-Cablon.

Det nyligen tecknade avtalet med Cablon är mycket spännande. Cablon har sedan 15-20 år tillbaka sålt ett detektorsystem inom EPID. Nu anser man att detta är omodernt och då vill man kunna erbjuda ett nytt system. Cablon har nu valt GEMini och det är nu detta system man skall sälja in hos befintliga kunder när de nu behöver nya detektorsystem. OBS ! 130225 kommunicerar C-Rad att avtal tecknats med Cablon, det förra avtalet var endast ett Letter of Intent, (LOI).

7 Större order USA

130618 kom meddelandet att det lossnat på USA marknaden. Samarbetet med Scandidos visar dessutom att man satsar ytterligare på denna gigantiska marknad. Nu väntar vi på större order från USA.

8 Godkännande Kina

Kina kommer bli en extremt viktig marknad framöver och det kommer troligtvis hända enormt mycket på denna spännande marknad. 1500 av 7000 utplacerade acceleratorer världen över finns förresten i just Kina.

Det har sålts både Sentinel och Catalyst till Kina men när godkännande erhålls från de kinesiska myndigheterna så kan vi räkna med att försäljningen tar fart på allvar. Sentinelgodkännande bör komma när som helst , Catalyst ligger något kvartal bort.

9 Genombrottsorder Indien genom första Sentinel respektive Catalystordern.

Då Indien som land samt Indiens miljardbefolkning fått en väsentligt förbättrad ekonomi så är det en sjävklarhet att det i landet kommer satsas stort i framtiden på avancerad strålterapi.

10 OEM avtal Sentinel/Catalyst.

Ett eller flera OEM avtal, (serietillverkningsavtal eller industriorder) bör vi kunna få med större aktör .

11 Genombrott-Protonkliniker.

C-Rad kommer att satsa stort på protonkliniker framöver. En särskild utvecklad ProtonCatalyst är därför framtagen med extra funktionaliteter. Priset är ca. 2 miljoner kr, (normalutförande 1,2 miljoner ) men då dessa Protonkliniker vanligtvis är mycket stora så är detta småpengar för dessa kliniker. M'c Laren hospital i Michigan har en Protonklinik men det finns några andra som kan hinna före med beställning. På årsstämman meddelades dessutom att produkten ”Multi solution camera” tagits fram särskilt för protonklinikernas avancerade behov.

12 Genombrottsorder-Europa.

Tyskland och Danmark kunde vi i slutet av 2012 sätta C-Rad ordernålar på, vad kommer härnäst ? Frankrike och även Norge har nämnts som spännande marknader men det finns ju fler.

Delcheck. 130107 kommunicerades en första order om 3 system till Finland.

13 Genombrottsorder-Övriga världen.

Delcheck. 130103 kommunicerades en stororder om totalt 6 system från Sydkorea och fler order av liknande magnitud bör vara på gång på andra viktiga marknader.

14 Listbyte till OMX Small Cap.

Listbytet som Penser Bank redan håller på att förbereda kommer generera massmedial exponering och även göra C-Rad aktien attraktiv som investeringsobjekt för större institutioner, fonder etc. där man har som regelverk att inte investera utanför OMX huvudlistor. Det bör alltså bli en betydligt bättre omsättning och likviditet i aktien när detta är klart. Slutet av året beräknas listbytet vara klart

15 Överraskningstrigger.

Med VD Erik Hedlunds mångårigt omsorgsfullt, globalt lagda kontaktnät så finns det utrymme för riktigt trevliga överraskningsmoment utöver ovanstående händelser.

Jag tror att nye VD:n Tim Thurn kommer att vara aktiv direkt från start nu i sommar vad gäller informationsflödet.

0
Ogilla!
10
Gilla!
2013-07-02 16:04:47

Missade trigger 16:

16 Vinstrapport.

Två kvartal i rad har gett positivt kassaflöde. Nu väntar vi på första rapporten med svarta siffror. Kommer den 30 augusti ? Inte omöjligt alls trots att Q2 normalt är ett svagt kvartal i branschen.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-07-02 16:09:45

Med andra ord det tog 6 år och en massa nyemmor för att

C-rad raketen skulle ta sig från kursen 38 kronor till kursen 15 kronor det kallar jag kursutveckling det.

.

0
Ogilla!
8
Gilla!
2013-07-02 16:24:06

27

Bolaget har utvecklats kontinuerligt under denna tid. Att sen kursen dalat och står i 15 kr nu är det som gör risk/reward faktorn så väldigt aptitlig !

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-07-02 17:47:53

Den där Ante på BS har ni svårt att tvätta ren va ? :-)))

Men han kan ju vara bra för eran swingtrading eller ?? :-))) allt kan inte vara spikrakt i väntan på news.

.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-07-02 19:53:37

Trevlig läsning Keyman!

Känns ju överflödigt att skriva nåt själv :-)

thoman/ante utan cash: Känner ni inte själva att ni skulle kunna motivera varför ni vill ha en lägre värdering på bolaget, och vilken värdering ni skulle tycka vara rimlig och varför?

Förstår som alla andra att ni är bittra och ligger med ett för högt GAV i bolaget.

Bara för ni inte lyckats komma in rätt betyder ju inte att ni är "misslyckade". Alla kan göra misstag, men att erkänna dom kanske är svårare?

Det är ju ganska klart att "ni" som skriver mest "ner" om bolaget är mest intresserade av en lägre kurs.

Undra varför? :-)

Jag skulle ju aldrig i livet sätta mig ner och se en film som jag inte tror ska vara bra.

Ännu mindre skulle jag orka engagera mig i et bolag som jag tror är skit.

Själv hoppas jag C-Rad rasar efter en nyhet som exempelvis GEMini, men då av anledningen av att kunna tanka på :-)

Tack till alla som bidrar!

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-07-02 20:09:48

Gött snack Nyckeln! :D

Snacka om att det kommer att skjuta i höjden snart, frågan är bara när? Kanske imorgon? Torsdag? Fredag?

Sommaren är rent statistiskt en väldigt lugn tid för c-rad men jag hoppas och tror att det blir annorlunda den här gången.

Som jag skrev sist. GE samarbetet är färdigt enligt min polare i US.

Jag litar på honom iaf. :D

Snart står vi på 20:an igen.

///SS

0
Ogilla!
8
Gilla!
2013-07-03 06:27:25

Nä nu får det komma nånting så kursen börjar klättra.

1
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-03 07:42:45

31 Eller skjuter det i höjden om 3 år och undertiden tjänar vi en slant på kursjuckandet ;-)

.

1
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-03 09:27:12

Ja inledningen på dagen ser inte rolig ut, vi får hoppas på att Tim hjälper upp oss till blått.

.

1
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-03 12:43:44

Thoman din patetiska nolla. Lämna oss och gå och sug av nåt hårt

2
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-03 12:59:30

Usch så du uttrycker dig i C-radspalten. Passa på o köp idag, har du tur kan du kommer in på låga 14, vet ja.

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-03 13:17:14

Jaja fortsätt umgås med ironin så blir du nog lycklig

1
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-03 17:54:58

Det var en insider som sålde en rejäl mängd, fastän ni "experter" var så säkra på att det var förvirrade o vilsna småsparare som krängde aktier.

Han kan inte ha läst Martin och nyckelmanens kilometerspalter här o på BS o andra forum.

Tänk att en sådan ägare är så dåligt insatt i sitt eget företag. kan det vara strålningen eller lång semester.

.

0
Ogilla!
7
Gilla!
2013-07-03 18:12:31

38# Nu ska vi inte blossa upp den här händelsen. Det är en insider som har sålt och vi har även sätt köp den senaste tiden från insiders.

Det går på ett ut.

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-07-03 18:28:30

Det har varit uppenbart att någon sålt av och det har även diskuterats här. Det är klart att det blir tuffare för insynsägarna att sälja av i samband med raketen som nu är på g... Då väljer väl Lind att sälja innan om han nu behöver pengar. Trist för honom dock. Men han har nog så att han klarar sig. :D

Hoppas Tim bränner av något i dagarna!

//SS

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-04 00:00:46

#38

Hört talas om kapitalförsäkring?

Idealiskt läge att växla om nu.

Sen blir aktierna osynliga.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-04 13:07:55

Trevligt PM idag, som bekräftar att avtalet med GE innebär "huge potential" och även att Cyrpa-förvärvet var helt rätt.

C-Rad går affärsmässigt från klarhet till klarhet.

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-07-04 17:49:45

C-rad visar framfötterna. Det här kommer att generera goa inkomster. De där 100 st sentinel/ året från bara GE kommer att sitta fint i de kommande rapporterna. :D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-04 19:33:33

Jag skulle vilja sträcka mig till att de visar hela foten. Nästa gång får de gärna visa mera utan att för den skull blotta sig:-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-04 23:42:12

Är det inte bättre att visa att dom tjänar pengar än att visa upp en massa skitiga fötter ?

.

0
Ogilla!
9
Gilla!
2013-07-05 09:07:00

Gårdagens nyhet:

“A new version of the C-RAD software platform has been released for clinical use. The release includes new functionality for Sentinel and Catalyst. The focus was to further develop the integration with CT and linac vendors.

First installations with GE and Elekta have been performed and are already in clinical use.”

+ nye VD:s kommentar: “The new release is an important milestone in our strategy to achieve full integration of the C-RAD solution in the radiotherapy workflow. GE has a dominant market share within the CT market for radiation therapy especially in the US. This offers a huge potential for the Sentinel system. Projects with GE customers are ongoing.”

= mycket intressant. GE går ifrån samarbetet med Varian och deras RPM system och ämnar nu satsa på C-Rad och Sentinel. Enligt vad jag förstått har GE sålt så mycket som 500 RPM om året så här bör C-Rad kunna nå åtminstone ett par hundra Sentinel på lite sikt. Bara GE leveranserna lär göra rätt många kronor på kursen eller vad säger sifferbitarna ?

Verkar som ingen prisar in detta scenario trots att det inte är särskilt svårt att förstå det. Framförallt är det ju någon/några större aktörer som sålt/säljer stora mängder. Är det Lind som säljer ut allt av okänt skäl ? Det kommer helt klart märkas när inte dessa säljvolymer pressar kursen !

0
Ogilla!
0
Gilla!
2013-07-05 09:25:12

Fast man vet vad som komma skall, kan jag tänka mig att de som investerat vill ha ordrar svart på vitt nu.

V,

0
Ogilla!
7
Gilla!
2013-07-05 11:05:26

47

Jo det är väl så att när det svart på vitt påvisas rejäl försäljning, (i kommande rapporter) och inte bara några ordrar då och då, ja då senast lär den ordentliga uppvärderingen komma !

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.