Grupp: Huvudforum

Lite tankar om framtiden

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-22 23:03:27

Vi vet ju lite vad som hänt o inte hänt sedan 2008,

Nu efter 222 FED möten så gurglar man snarlikt mantra. Dock klär man grisen i olika festkläder. På grund av misskötsel så mår dock grisen bara sämre o sämre trots sitt stela plastic leende.

Ett TA gäng väntar in en femma för att tippa lasten. Även de vet att koskit luktar.

De andra gänget vet redan nu toppbygget är klart o väntar in kanaldyk. Dock skall lite björnar skrämmas in i skogen dessförinnan.

Värdeinvesterarna vet bestämt att det lönar sig att ligga lång i aktier. De har ju funkat innan 2008 och de värsta man kan göra är att sälja sin fina fina långa portfölj. Finns ju 1000 bevis på att man har tänkt rätt. Man kan inte annat än att förstå dem. På tio år ger en aktier ok om man kan hitta lite lägen. Nu rullar dock hjulen snabbare och vi har sedan fem år tagit oss in på highway coma. En ny väg som även ger dem bubbliga magar. De har blivit lite mer fundersamma och resonabla. Snart kommer de få köpläge igen då de alltid har likvider i rätt läge. De har ca 10- 20 år på sig att fylla på så de bör hinna.

Guld o silver. Inte mycket o säga mer än att trots att vi kan klona getter och döda varandra via datorn så har vi vår historia. Klarar vi inte att förena det man kan begära av värdesystemet i form av rättvisa och funktionen så hamnar man här. Ofattbart primitivt säger vissa och lägger in en snus o går o skiter på utetoan :).

Nu tampas man med att överskottsreserverna är en belastning i USA, bostadspriserna en stödillusion och arbetslösheten sa ju till och med Benny är högre. Han satt att 7,6 procent är liksom inte en totalt riktig bild av läget. Blir plus för att han inte orkar ljuga om det.

USA har även en stor fråga i de lite längre räntorna som stiger. De är per definition moment 22 för en tom verktygslåda samtidigt som halva Fed dagiset som vill avsluta tillgångsköpen. Inne i hörnet finns de inte mycket utrymme och snart få de stå på tånaglarna.

Inget har blivit till de bättre reellt i USA efter 2008 utan det är endast drivet av manipulation, femörespsykologi och tryckpress. Tyvärr. De töntiga kissa i brallan exemplet gäller. Sen kan man ju alltid förneka pisset och nita nån.

EU har ju sin problemagenda och den grundar sig i att man så att säga hängt med i dekadensen och kredit och tävlat i konsumtion med den sk drömfabriken.

Efter 2008 fick således även vi vårt OK. Hela EU konstruktionen blev synad big time och fredsprojektets fina samarbetsarkitektstur visade sig vara ett strypkoppel för de glada och spontana kämparna i södra delarna av klubben. Deras samhällstruktur visade sig inte passa i klubben fullt ut och de tvingades låna låna låna och låna för att inte tappa sina speedos.

Nu pumpar vi på med samma lånemottagare och samma problem som 2010. I smyg addera ett litet problem till, men man orkar knappt notera det. Båten sjunker sakta.

Egentligen skulle vi i ett normalt tillstånd ha skjutit nödraketen. Dock kan vi till viss del praktisera jänkarnas buttrick`s lösningar. Så länge Spanien, Italien och Frankrike får ihop till sina löpande utgifter så kan vi fasaden hållas uppe.

Politikerna greppar sig fast i sina arvoden och adelsläge och skulle kunna skjuta sig i benet för sina bidrag. Givetvis även överbelånade framröstare i krokodilskor med.

Är ovan den nya ekonomin ?. Nej. Givetvis inte. Mer ett uttryck för sin inre oro. Vi offrade nått 2008. Nått gick sönder. De handlar inte om bakåtsträvande att säga så utan mer om andra lagar.

Som vanligt önskar man som människa minimalt lidande för att linda upp den misär som den lätta vägen kommer innebära.

Inlägget är redigerat av författaren.

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.