Grupp: Huvudforum

Detroit

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-07-24 00:06:35
0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-07-24 10:44:10

Filmen i länken i #0 visar ett tudelat USA. Dels finansvärlden som lever gott och företagen som fortfarande gör bra vinster även om de hålls uppe mer av kostnadsbesparingar än av ökad försäljning. Dels finns befolkningen längre ner på skalan som, enligt reportaget, inte ens kommer att få pension eftersom avsatt kapital går till att täcka löpande kostnader i städer och stater. Det är en sida man normalt inte hör talas om när man sysslar med aktier och lever i finansvärldens nyhetsbrus. Finansvärlden är av naturliga skäl inte intresserad av den biten, man ser inte längre än ett halvår framåt och vill helst inte höra talas om problem.

Hela fasaden hålls uppe av QE och pengatryckandet och den fattiga massan hålls lugn med matkuponger, socialistiska tankar och uttryck är bannlysta i detta land, I USA bygger man av tradition sin egen framtid.

På något sätt verkar den dåliga situationen redovisas mer ärligt i Europa med fakta om det verkliga läget. Man har betydligt lättare att lösa problem om man kan dra fram dem i ljuset. Vi får se om Detroit är början till en rannsakning, money talks, det kommer att förloras pengar på obligationer utställda av städer/stater.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-07-24 10:50:17

Bra skrivet. Le, peka finger, sneriktad socialistisk kapitalism, låta patriotism va napp till en stor msssa i misär.

Fortsättning följer då felmedicineringen är skiven i sten.

Allt för att hålla masken ett kvartal till.

0
Ogilla!
5
Gilla!
2013-07-24 11:02:10

Mellan 1900 och 1950 växte befolkningen i Detroit från ca 250 000 till en bit under 2 miljoner. Sedan dess har befolkningen stadigt minskat till typ 700 000. Infrastrukturen där är alltså dimensionerad för en betydligt större befolkning. Denna för stora kostym ska alltså underhållas med allt mindre skatteintäkter. Det säger sig självt att detta inte går. Åtskilliga andra städer i US har samma problem, ex. vis S:t Louis.

Inlägget är redigerat av författaren.

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.