Grupp: Huvudforum

C-rad - Inför kommande period

0
Ogilla!
14
Gilla!
2014-01-20 11:30:22

C-rad - inför kommande period

Som utlovat så kommer här en uppdaterad genomlysning av bolaget som kanske kan räta ut en och annan spekulation.

Ni som har läst mina trådar och inlägg vet att jag har följt C-rad sedan introduktionen 2007. Jag har varit en aktiv aktieägare sedan dess och har goda kontakter både i branschen och i C-rad. I och med dessa kontakter har jag alltid lyckats skapa mig en bra och värdefull bild av läget i bolaget oavsett situation som vi står inför. Givetvis är tidramen kritisk och alltid svår att förutspå, speciellt i bolag likt C-rad som sitter i händerna på andra bolag.

Om ni är intresserade så kan ni läsa min senaste analys om bolaget här:

http://www.bullstreet.se/2013/10/c-rad-borjan-pa-nagot-stort/

Veckan som gick:

Under veckan som gick så fick vi ett pressmeddelande från C-rad som gav oss preliminära siffror för året 2013. Bland annat så fick vi reda på att omsättningen kommer att uppgå till ca 45 Msek för helåret vilket innebär en ökning med ca 74 % jämfört med helåret 2012. Orderingången uppgick till ca 50 Msek vilket innebär en ökning med 51 % jämfört med 2012.

Det här ger oss följande siffror för Q4:

Omsättning: Ca 17 Msek – En ökning med ca 50 % jämfört med 2012.

Orderingång: Ca 18 Msek – En ökning med ca 20 % jämfört med 2012.

Vi fick även veta att spridningen beträffande orderingång ökar stadigt. Starka siffror för USA och Asien – vilket är viktigt.

På dessa starka siffror föll kursen kraftigt från ca 24 sek ner till omkring 19 sek. Ca 20 % nedgång under en rekordstor omsättning. Rimligt? Absolut inte!

Samarbetet med Elekta:

Att en del investerare hade för höga förväntningar på Q4 är ett faktum och en del initiala utförsäljningar skapade en stark överreaktion. Det som många räknade fel på var hur många orders det viktiga Elekta samarbetet skulle dra in redan under detta kvartal. Samarbetet med Elekta har betytt en del för resultatet under Q4 men kommer att betyda desto mer framöver.

Det som man måste ta i beaktning, och som även är en del av C-rad´s stora fördel i det här samarbetet, är att Elekta under ett par år har haft ett underläge gentemot sin antagonist Varian. Varian har länge haft exklusivitet på marknaden som ensam leverantör av funktionen för Respiratory Gating. Under dessa år har Varian´s säljare i stortsätt hjärntvättat marknaden att Respiratory Gating är ”a must have” och samtidigt har Elekta försökt motarbetat denna efterfrågan (även om det inte varit lätt..) eftersom man inte då kunnat erbjuda funktionen. Nu när Elekta äntligen kan erbjuda denna funktion så kan man givetvis inte bara vända på kappan utan måste göra det på ett snyggt sätt.

Det som möjliggör att Elekta nu får den här chansen att komma i kapp Varian är flaggskeppet Versa HD i kombination med Catalyst. När man värderar det här avtalet mellan Elekta och C-rad så bör man tänka på att utan Catalyst så kan inte Elekta erbjuda denna oerhört efterfrågade funktion, och på så sätt jämna ut fördelarna gentemot Varian, till sina kunder.

Det här är en gigantisk fördel för C-rad som verkligen ska värderas högt!

Enligt mina kontakter från bägge lägren så utvecklas samarbetet enligt plan och projekt som är direkt kopplade till samarbetet ökar. Det som man bör ha i åtanke är att kliniker och sjukhus ofta inleder med att lägga orders på acceleratorer (den absolut största investeringen). Elekta har sedan en leveranstid på ca 10 – 18 månader som standard. Kringutrustningen, där laser- och patientpositionssystem ingår, kommer i ett senare skede. C-rad har leveranstider på ca 3 – 4 månader, så vi kan anta att orders inkommer till C-rad ca 8 – 12 månader efter att Elekta har fått sin order. C-rad har sedan ca 7 månaders fördröjning från det att beställning är gjord till att betalningen är tillhanda.

Det här ger oss en markant fördel. Håller man koll på Elekta´s orderingång och vilka system som är sålda och till vilken marknad så kan man med relativt hög säkerhet kalkylera fram C-rad´s förväntade försäljningssiffror för kommande period. I och med att jag har bra insyn i Elekta så vet jag att Elekta och speciellt Versa HD har sålt starkt under sista halvan av 2013 och speciellt till den välutvecklade delen av världen… Märk väl att den här kalkylen ENBART rör försäljning som är direkt kopplad till Elekta. C-rad har många ben att stå på och det här är enbart ett…

Det finns dock en del pusselbitar som kan göra situationen än bättre.

Kina:

Vi har under en tid diskuterat godkännande för Sentinel på den viktiga Kinamarknaden. När Sentinel blir godkänd så blir detta system standard på Elektas Axesse system och det är viktigt. I och med godkännandet så öppnar man upp till försäljning till alla sjukhus över hela Kina. Idag har man endast kunna sälja till universitetssjukhusen.

Det här godkännandet ska enligt uppgift vara klart så till vida att man passerat alla procedurer och tester men man har ännu inte erhållit något tillståndsbevis. Kan komma när som helst. Det här förfarandet har man, av olika anledningar, behandlat via Elekta.

Det som är ännu viktigare än ett godkännande för Sentinel är ett godkännande för Catalyst. Tidigare har uppgifterna varit att ett godkännande är att vänta tidigast under sommaren 2014. Nu låter det annorlunda.

Elekta har satt stark press på Kinesiska myndigheter och samtidigt varit väldigt angelägen gentemot C-rad om att få Catalyst godkänd. C-rad sköter denna ansökan av egen maskin och jag har fått indikationer på att denna ansökan kommer att gå fortare. Innan sommaren definitivt. Det här är en oerhört stor trigger. Vi vet att Elekta är väldigt starka i Kina och de givetvis vill behålla/stärka sin position genom att kunna erbjuda Respiratory Gating till sina kunder och på så sätt inte bjuda Varian på ”lätta” orders.

General Electric:

När det gäller det så viktiga samarbetet med General Electric så har jag även här goda nyheter att komma med. Vi vet att utvecklingen har sköts på lokal och global nivå och att parterna har blivit eniga om en paketlösning innehållande både Sentinel och Cyrpas lasersystem. Det här är helt riktat mot 4DCT. Hur stort är 4DCT? Varje år säljs ca 400 st CT´s runt om i världen. GE står för ca 40 % av marknaden. Majoriteten av dessa system är 4DCT system!!

Ett avtal gentemot GE skulle vara oerhört lukrativt och skulle innebära en markant försäljningsökning av Sentinel och Cyrpas lasersystem.

Här är det saker på gång och under föregående vecka så har jag, i och med mina kontakter, fått starka indikationer på att nyheter angående detta samarbete är att vänta i närtid. Det här är ofantligt stort och ska beaktas som en klar ”game changer”.

GEMini:

Vi fick besked den 23/12 om att GEMini skulle, efter positiva tester, fortsätta att testas på en fullskalig detektor. Det här var enligt plan och inte ett misslyckande som många ser det. Återigen speglas en viss okunskap och möjligen pga bristfällig info från bolaget.

Den 14/10 fick vi besked om att pre-kliniska tester har varit positiva men att en del ”Scatter effects” återstår vilket ledde till mindre förändringar på hårdvaran. Efter justeringar och fortsatta tester så har man märkt att filtret, som enkelt förklarat tar emot fotonerna innan de omvandlas till elektricitet, har varit felkonstruerat. Detta filter har 900.000 st hål/rör som ska vara i exakt avstånd till varandra men så har inte varit fallet. Vissa hål har varit sammansatta vilket har lett till problem. Man har dock genomfört tester på den del av filtret som varit korrekt konstruerat och då på en mindre yta av detektorn. Det har visat sig fungera perfekt och man är nu helt övertygade om att ett felfritt konstruerat filter kommer att leda till samma perfekta resultat i korrekt skala.

För att säkerhetsställa att filtret blir oklanderligt har man nu från C-rad´s sida tagit in ytterligare en leverantör för att jämföra kvalitén på dessa två filter. Väldigt bra.

Vi kommer att få svar på dessa tester under Q1. En gigantisk marknad som kan öppna upp sig redan under detta kvartal.

Catalyst HD:

Det här är ett av de mest efterfrågade systemen på marknaden just nu. I USA ökar intresset för varje dag som går. Vi kommer att kunna få se många orders gentemot Catalyst HD under året. Det här är stort.

Catalyst PT:

Även det här är ett välutvecklat system som är efterfrågat. Vi kommer att kunna se orders även gentemot Catalyst PT under året. Man jobbar stenhårt med att försöka sälja in sina största och viktigaste produkter men även PT finns med och kommer att presentera sig själv på rapporterna fram över.

BioArtist /Orbiter:

Dessa båda system är otroligt välutvecklade och ligger många år före sin tid. C-rad har inte prioriterat dessa tungviktare under ett par år men nu låter det annorlunda. C-rad är, som jag tidigare varit inne på, trygga i med sin kassasituation och med sina flaggskepp Catalyst och Sentinel. När nu C-rad vänder situationen och börjar dra in kapital så kommer även bolaget att prioritera en vidareutveckling av dessa system, alternativt satsa på en utlicensiering av dem… Snacka om trigger!

Interface gentemot Varian´s TrueBeam Edge:

Här har vi tidigare fått indikationer om att sommaren 2014 är en rimlig tidsplan. Nu verkar det dock som att även det här kommer att lanseras tidigare. Om det är spänningarna mellan Varian och Elekta som gör att det här påskyndas vet jag inte men indikationerna är i alla fall att resultat är att vänta innan sommaren.

Vi vet att Tim (och även Erik) har påpekat ett flertal gånger att samarbetet med Varian löper på fint och att ett flertal orders är tagna just mot Varian. Vi diskuterar ofta endast Elekta på dessa forum men Varian har också en viktig del i C-rad´s framgångar. Ett fungerande interface gentemot TrueBeam Edge gör att vi har hela Respiratory Gating marknaden framför oss. Viktigt och riktigt stort.

Skandionkliniken:

Här har jag varit i kontakt med Skandionkliniken och dess ledning som har sagt att upphandlingen skulle kommit ut redan innan årsskiftet. Har även haft kontakt med C-rad som hade fått samma information. Nu bör detta publiceras vilken dag som helst. Att C-rad tar en bit av denna kaka är jag helt trygg med. Det blir ett antal system som givetvis är viktiga men man får även en viktig koppling till universitetssjukhusen och ett ökat samarbete på sikt. Väntar med spänning.

Kassasituationen/Q4 rapporten:

Här står C-rad stadigt med båda benen på jorden. För er som är osäkra ber jag er kolla igenom Q3 rapporten noggrant, den kommer att lugna er. Jag tror, beroende på hur man väljer att redovisa, att C-rad kommer att visa upp en stark kassa på ca 12 – 18 Msek. Man kommer att visa ett starkt positivt kassaflöde och ett resultat som är positivt. Gissningsvis kring 2 Msek. Ska bli oerhört skönt att läsa rapporten den 17 februari och se vad som händer med kursen när alla får se den starka kassan, starka kassaflödet, den stora orderstocken och det positiva resultatet! Den 17 februari ser jag fram emot.

Listbyte till OMX Small Cap:

Det här kommer att bli av i mars och är en oerhört viktig milstolpe, inte minst för oss investerare. Listbytet kommer att betyda en bättre genomlysning av företaget, ökad publicitet, större aktörer och en ökad omsättning av aktien. Mer information angående listbytet kommer men att det går av stapeln under senare delen av mars är att vänta. Väldigt positivt och någonting jag har efterfrågat under en lång tid.

Kommande triggers:

- Godkännande av Sentinel från Kina (vilken dag som helst)

- Godkännande av Catalyst (Q1 – Q2)

- Upphandlingen från Skandionklinken (vilken dag som helst)

- IBA order (slutet på januari)

- Order´s på Catalyst, Catalyst HD, Sentinel (vilken dag som helst)

- Första ordern på Catalyst PT (Q1)

- Första ordern på GEMini (Q1)

- Nyheter från General Electric (i närtid)

- Nyheter kring ”Varian Interfacet” (Q1 – Q2)

- Positiva nyheter kring GEMini (Q1)

- Avtal för GEMini via B2B partner (Q1 – Q2)

- GEMini order´s via direktförsäljning (vilken dag som helst)

- Listbytet till OMX Small Cap (mars)

- Stark Q4 rapport (17 februari)

- BioArtist /Orbiter (Q2-Q3)

Sammanfattning:

Det ser mycket lovande ut inför våren och jag är helt övertygad om att vi står inför en kraftig värderingsökning inom kort.

Q4 rapporten kommer att slå hål på de tveksamheter som föreligger angående kassan. Ett uppvisande av positivt resultat och stark kassaflöde kommer att ge positivt genomslag. Q1 kommer att slå hål på de tveksamheter som föreligger angående GEMini och bolaget är trygga med att finna en snabb lösning angående filtret. Vi väntar även starka nyheter i närtid kring GE, Skandionkliniken, Sentinel, IBA, Catalyst PT, Listbyte etc…

Mvh Aktiesiaren

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-20 12:05:12

Tack!

Ser fram emot alla triggers. Även tack för klargörandet gällande GEMini, nu förstår iaf jag vad som hände.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-20 12:10:51

1

Tack själv.

Ja verkligen. Ser fram emot nyheter angående GEMini under Q1.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-20 12:13:06

0. Bra sammanfattat. Återigen bara vad gäller resultatet så blir det sannolikt positivt för Q4 men naturligtvis inte för helåret 2013.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-20 12:28:01

3

Tack!

Ja det ser minst sagt lovande ut och jag tror att vi alla kan få vara med om en härlig resa nu under våren.

0
Ogilla!
6
Gilla!
2014-01-20 13:20:00

0

Underbar läsning, känns prima att vara storägare i detta genombrottsläge. Om ett par månader kommer C-Rad aktierna vara värda betydligt mer, det är inget snack om den saken !

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-01-20 13:39:01

Tydligen någon som inte vill se kursen stiga från dessa nivåer ...

#0 Tack för bra sammanfattning! Speciellt dina tankar om Gemini. Kanske kan överaska och hända något under året med Gemini.

Någon som har koll på godkännandeprocessen/status för Sentinel/Catalyst i Japan eller är det redan klart?

Kom ju ett ganska omfattande pm under hösten om samarbete med Elekta i Japan, både vid nya affärer och uppgradering av gamla linac's.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-20 13:44:46

6. Ansökan är påbörjad sedan förra året. Avtal kommer. Därefter utbildning av Elektas personal i sälj, installation och support.

0
Ogilla!
9
Gilla!
2014-01-20 13:50:35

Snyggt jobb Siaren!

Här har vi (eller snarare de som nyligen fått upp ögonen för bolaget) faktiskt fördelen med att ligga på Firsth North.

Skulle vi med nuvarande fakta ligga på Smallcap skulle värderingen med all säkerhet ligga betydligt över nuvarande nivåer.

Fördelen för oss ägare med tålamod och stark tro på bolaget är att belöningen kommer.

Ganska säker på att många av nuvarande ägare kommer "sälja bort" sig när väl aktien börjar stiga och hitta sin rätta värdering.

Marknaden och potentialen är overkligt stor, och jag skall verkligen se till att låsa in mina aktier och inte frestas av att exempelvis försöka pricka en kommande dipp efter nån nyhetsstegring.

Har försökt i andra bolag, men kassare tradare får man leta efter, haha.

Det enda jag vet är att framtiden för C-Rad är enligt mig kraftigt strålande.

(Omedveten ordvits - sorry :-)

0
Ogilla!
7
Gilla!
2014-01-20 13:55:01

#7 Tidplan för godkännande?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-20 13:57:29

9. Vet ej. Jag vet att man jobbar med avtalet sedan början av januari. Godkännandeprocessen rår man inte över men jag utgår ifrån att japanerna är effektiva i frågan.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-20 16:20:31

#0 Är du fortfarande lika övertygad om att B2B-kunden gällande Gemini är Elekta? Har du mer fog för det än att det sannolikt borde vara Elekta?

Du nämner inget om uppköp den här gången. Är det för att du inte tror det är aktuellt i dagsläget eller annan anledning? Tack igen för allt du delger.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-01-20 16:29:41

Bra sammanfattning!

Var från början ganska skeptiskt till Aktiesiaren och hans snack om "kontakter på insidan".

Därför har jag själv låst på, lyssnat på i stort allt material man kan få tag på på nätet samt även haft mailkontakt med både C-rad och Elekta.

Kan snabbt konstatera att "Siarens" uppgifter stämmer ganska bra.

Det hans "Kontakter" missar ibland är tidsperspektivet, vilket man kan förstå. Ingen vet EXAKT när olika trigger slår in.

Enligt TT kommer man INTE att påbörja försäljning av GEMini innan avslutade tester, men som jag tolkade mailsvaret så kommer detta test att gå ganska snabbt att genomföra.

Man kan snabbt konstatera att vi har en otroligt intressant vår att se emot.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-01-20 16:31:02

11

Tack själv.

Jag är övertygad om att B2B partnern är Elekta och jag har mina skäl, så kan jag utrycka det. Tyvärr kan jag inte delge något mer om det här.

Uppköp är absolut intressant och jag tänkte faktiskt ta med det men och andra sidan är det alltid aktuellt (eller aldrig). Det är så svårt att förutspå. Jag har fått reda på att C-rad är intressant som uppköpskandidat för Elekta men det kan väl vem som helst räkna ut.

Om vi ska diskutera läget - så känns det väldigt intressant. Elekta behöver verkligen C-rad på en hel del fronter just nu och bolaget har nu även vänt på siffrorna. Elekta kanske bara inväntar Q4 rapporten... Vem vet.

Mvh

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-20 16:35:10

12

Tack!

Det stämmer. Det är givetvis otroligt svårt att sia om framtiden. Man får lägga ett komplicerat pussel. Det som jag dock är helt säker på det är att mina kontakter hjälper mig fram till mycket bättre gissningar än vad jag annars skulle fått fram. Det är så man får se det - kvalificerade gissningar. Vissa givetvis säkrare än andra.

Mvh

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-20 16:38:17

Aktiesiaren

Vad tror du om dessa prognoser:

- Sentinel + Cyrpa "paket" via ett globalt avtal: ca 80 st per år efter signerat avtal.

- Sentinel till Kina via Elekta: ca. 40 st årligen efter godkännande

- Catalyst / HD / PT: 80 st 2014

- GEMini: 5 st 2014

Realistiskt? (motsvarar väl ca 120-150 MSEK i omsättning).

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-01-20 16:54:39

15

Eftersom det säljs 400 st CT´s per år och GE har ca 40 % av marknaden så innebär det ca 160 st system. Jag skulle kunna tänka mig att ett avtal så småningom kommer att handla om än fler system men till en början så har jag räknat med att var tredje CT´s utrustas med detta paket. Alltså ca 50 st system (jag gillar att ligga lågt).

När det gäller Sentinel till Kina och speciellt via Elekta´s Axesse system så kan det mycket väl handla om 30 - 50 st system årligen.

Dina övriga beräkningar ligger ungefär kring mina.

När det gäller Catalyst så kan det mycket väl bli uppemot 100 st system för 2014 om vi får ett godkännade för Catalyst i Kina tidigt under året och att samarbetet med Elekta flyter på. Får vi även ett fungerande interface gentemot TrueBeam så är det inte alls otroligt.

Catalyst HD har jag pratat väl om ett tag och alla jag pratar med hyllar systemet och har höga förväntningar på det. Skulle inte bli förvånad om det rasslar till några orders ganska omgående.

GEMini kan absolut bli fler. Ett OEM avtal är inte omöjligt och jag vet att man förbereder test tillsammans med B2B partnern redan nu parallellt med kliniska tester.

Jag tycker du ligger rätt, dvs lågt i dina beräkningar men har vi lite flyt och allt går enligt plan så kan vi dubbla dessa siffror för 2014. C-rad har en enorm potential.

Mvh

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-20 16:57:01

Då vet jag. Ska bli spännande att se hur Q1 utvecklar sig.

Åker på semester 2/2, borta två veckor... Ska försöka hålla mig ifrån att glo på börsen då (men kommer nog misslyckas) :)

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-01-20 17:28:12

Även om frågan inte var till mig så kan jag lugnt konstatera att förutsättningarna för Gemini är att C-rad och B2B-kunden kommer att förhandla om ett OEM-avtal.

Det har C-rad gjort klart för marknaden vid flertalet tillfällen.

Dessutom har vi avtalet med Cablon som ligger i startgroparna och vill påbörja försäljning så fort man får klartecken att GEMini är 100% färdig.

Om det nu är som siaren skriver kommer man även att prioritera direktförsäljning av GEMini.

Med dessa förutsättningar är det upp till var och en och göra en bedömning hur många GEMini C-rad kommer att sälja redan 2014.

0
Ogilla!
13
Gilla!
2014-01-20 18:23:12

18# 10st GEMini skulle innebära 18m kr i omsättning:)

De tester som görs nu lär vara de sista och antingen knyts minst ett OEM avtal eller så blir det inget.

Ett OEM avtal kan ge rätt så hyggliga volymer samt intjäning:)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-20 18:44:55

#19 Nu tror ju jag att det är de sista testerna, men det är ju inte antingen klart eller läggs ner som du antyder. Kan hända att det dyker upp andra justeringar i testet med full size. Kan konstatera att blir Gemini klart i Q1 skulle möjligen Gemini ensam kunna ha större omsättning 2014 än vad c-rad hade under 2013. 30 system känns inte som någon fantasi även om vi väl lärt oss att allt tar tid.

Tror definitivt att C-rad kommer hamna högre än plats nio på listan över tillväxtbolag.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-20 19:06:13

20

Helt riktigt.

Jag vet nu även att man från C-rad´s håll öppnar för fler B2B partners. Vi vet ju sedan tidigare att plattan även är kompatibel med Siemens maskiner, nu har de dragit ner på verksamheten men man vet aldrig.

I och med att man öppnar för fler B2B, arbetar tätt med Cablon och även kör hårt på egen direktförsäljning så tror jag att (om GEMini blir färdig i Q1) vi ganska omgående kan komma upp i stora volymer.

Mvh

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-01-20 19:15:23

# 19 20

Går man ut med att man ska göra tester med en B2B-kund, ja då är man nog ganska säkra på att GEMini snart kommer att vara en komplett fungerande produkt.

TT sa på senaste presentationen att de redan hade order ute på GEMini men han var osäker på om det skulle bli någon affär innan årsskiftet. Med ett sådant uttalande kan man inte tolka det på något annat sätt än att det bara är små justeringar kvar innan GEMini är klar.

I mailet som jag fick skrev TT "We will soon inform about the progress of the test ."

Är också ett tecken på att det är mindre justeringar som ska göras.

Finns ingen anledning att gå ut officiellt och nämna en B2B-kund om man inte är i närheten av att ha en färdig produkt.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-21 10:25:45

22

GEMini kommer att finnas på banan ganska omgående. Det är min övertygelse och även bolagets tro.

När jag har haft kontakt med TT så lyser självsäkerheten igenom och det känns riktigt lovande.

Tänk om vi kunde få ett PM om att Sentinel är godkänd i Kina och några veckor efter dimper det ner ytterligare ett PM om att Catalyst är godkänd på samma marknad. Vore riktigt viktigt.

Öppnar vi upp den Kinesiska marknaden för Catalyst så kan vi skruva upp våra prognoser för 2014 rejält.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-21 10:41:30

Januari brukar det ju komma några pm i och det har varit tunt hittills. Borde finnas en del att berätta kan tyckas.

0
Ogilla!
8
Gilla!
2014-01-21 10:45:33

#23

Vi får hoppad att den stiltje som vi just nu upplever bara är hos oss aktieägare.

Och att det i själva verket råder fibril verksamhet hos c-rad, vilket jag iof tror är fallet.:)

Lite Gemininyheter innan rapport bör vi väl kunna räkna med?

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-21 10:53:12

25

Skulle inte bli förvånad om det kommer nyheter angående GEMini innan rapport. Vi vet att de snabbar på processen och är säkra på vad problemet varit. De vill givetvis komma till ett läge där GEMini är "färdig". Tror vi kan bli överraskade angående detta.

GE tror jag dock än mer på. Det kan komma vilken dag som helst och det skulle vara otroligt positivt.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-21 10:56:37

"The test will take place in the next months." sa C-RAD i december, så tro inte att det kommer bli klart i januari.

Jag trodde efter sommaren, men har blivit försäkrad om att testerna blir klara i Q1, och det är väl på den nivån man ska hålla förväntningarna.

Dock skulle det inte skada med ett PM där C-RAD officiellt anger en tidplan för detta, och det låter på Tim som att ett sådant PM är på gång om jag tolkar uttalanden rätt.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-21 11:06:06

27

Du måste tänka på att det är två olika tester. Det som du hänför till är testet tillsammans med en B2B partner. Det kommer att börja under kommande månad.

Det kliniska testet kommer att ske tidigare och jag är väldigt hoppfull om ett positivt resultat som kommer att ge ett oerhört positivt PM inom kort.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-21 11:14:10

#28 Jaha, jag hade också uppfattat det som att det var samma test. Vad är det för test först menar du? Bara med nytt filter och inte med full storlek på plattan eller?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-21 11:22:07

Det kliniska testet kommer att testa de två nya filter emot varandra. Det här gör C-rad själva. Jag har även fått berättat för mig att man samtidigt förbereder för det andra testet tillsammans med B2B partnern. Det kommer alltså inte dra ut på tiden pga detta.

Bolaget är så övertygad om att man kommer att lösa "problemet" med filtret så man inleder redan nu, parallellt med det kliniska testet, testet med B2B partnern.

Resultat av det testet är att vänta. Tror även att vi kan vänta oss orders i samband med denna "release". GEMini kommer då vara helt klar för försäljning.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-21 11:26:54

GEMini borde döpas om till SENini...

nä nu var jag elak... =)

Ligger kvar på 30k aktier, men vill nog inte öka (än).

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-21 11:37:27

31

Det kommer vara värt väntan!

Fler kommer att förstå den här möjligheten men självklart är det bättre att invänta nyheten...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-21 12:10:08

I prospektet inför listbytet kommer de nog inte att hålla tillbaka på information. Om inte förr kommer vi nog att få mer information då.

Är det någon som vet hur långt innan introduktion ett prospekt skall publiceras?

0
Ogilla!
6
Gilla!
2014-01-21 12:18:57

#33 Varför tror du att företaget kommer att publicera ett prospekt?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-21 12:27:26

TT har skrivit att de kommer att göra det.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-21 12:38:42

35. I mail?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-21 12:51:13

Ja.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-21 13:53:59

37

Vad ska de gå ut med exakt?

Cyrpa info:

http://www.cyrpa.com/en/news/view/42/CYRPA-at-BHPA-Symposium-2014---Belgian-Hospital-Physicists-Association

Tillsammans med Cablon Medicals...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-21 14:04:05

Vet ej, bara att han bekräftade att de skulle presentera ett prospekt innan listbytet.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-21 15:03:03

#26

"GE tror jag dock än mer på. Det kan komma vilken dag som helst och det skulle vara otroligt positivt."

Som jag förstått det var allt klart mellan C-rad och GE. Så vad är det vi väntar på? Jag utgår ifrån att du ställt frågan i dina samtal med TT.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-01-21 15:06:00

40

Helt ärligt så vet jag inte men jag vet att nyheter är på gång. Vi vet ju även att Sentinel godkännandet i Kina är "klart" men att de väntar på påskrivna dokument.

Kanske är något liknande... det vore succé, minst sagt.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-21 16:09:10

Passade på att köpa på mig en bit av kakan på 19,40, tror det kan vara en ganska lovande ingång på en förväntad uppgång.

0
Ogilla!
7
Gilla!
2014-01-21 16:11:23

Köpte tillbaks mina på 19,40. Skönt att vara inne igen.

Mvh joyman

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-01-21 16:14:34

#43

Känns som en bra ingång med tanke på vad som väntar. Tycker även att det ser lite tunt ut hos säljarna.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-21 16:44:27

Nyheter under morgondagen och vi kommer ha ett härligt tryck underifrån. Får hoppas att ledningen rapporterar någonting bra.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-21 17:12:04

45

Lite nyheter hade inte varit så tokigt just nu. Håller med. Vi vet att det är en hel del på gång så varför inte.

GE?

Sentinel?

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-21 17:43:03

Gärna info om GE eller Sentinel Kina, eller skandionkliniken för den delen.

GEMini info vore intressant, men de kommer säga att de testat nya filtret på hela detektorn och att B2B testerna fortgår... Hellre ett order PM.

Mvh

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-01-21 17:45:07

47

De kan även gå ut med att GEMini är klar för försäljning och att första ordern är tagen. Det hade varit en aning bättre... :)

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-01-21 17:46:46

De hade ju det =)

Åh C-RAD, när ska du överraska mig...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-22 10:20:15

#48

Det hade varit en nyhet som hade fått fart på kursen! Håller tummarna för det.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-22 10:34:00

Frågan är om inte det ändå finns alltför många nervvrak i aktieägarskaran, med självförtroende som en moderatpolitiker i en byggbod. Stiger kursen med mer än 20 öre så blir det slagsmål på säljsidan.

Jag utgår ifrån att dessa lättsålda aktier blir köpta i samband med listbytet som senast. Mina aktier? Fler än någonsin tidigare.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-22 10:39:08

#51

Precis. Visst är det så. Det känns lång väg. Många småsparare om säljer så fort det kommer upp ett block. Trist men och andra sidan så kommer de få bråttom när det väl drar.

Jag har inte tänkt sälja på ett bra tag. Vill vara med över rapport, listbyte etc.

Ska bli skönt att sitta med många aktier när det börjar dra!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-22 10:42:14

52. Ska bli riktigt trevligt. Köp-panik är trevligare än säljpanik.. ;)

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-22 10:43:57

#53

Word!

Tror det vänder så fort vi får nys om någon nyhet! Borde komma något denna vecka! Januari är väl en god nyhetsmånad?

Lästa om Iba någonstans? Kom i slutet på januari förra året?!

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-22 10:47:50

54. Japp. 6,1 Mkr kom i pm den 24/1..

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-22 10:53:04

#55

Då väntar vi även på den då...

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-22 11:02:36

Jag läste nyss på texttv sid114-115 om att de i Danmark startat upp en modell om att få ner väntetider på cancerbehandlingar.

De skriver i inlägget att detta kan kanske även bli verklighet i Sverige.

I artikeln nämns även Herlevs sjukhus, är det inte dit C-rad sålde mycket av sin utrustning ?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-22 11:14:24

Stämmer. Var en stororder till Herlev.

10 system.

http://www.bequoted.com/investor/company/documents/crad_press_121019_eng.pdf

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-22 11:15:54

En sådan order vore inte fel att få just nu. Det kommer, frågan är bara när!

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-22 11:41:56

Fint med lite mjölk block så här inför för news ;-)

.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-22 13:08:28

Ja herregud vad det ska bli skönt! :)

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-22 13:53:06

De som nu av någon anledning tycks ha drabbats av panik och säljer sina aktier till vilken kurs som helst borde nog ta sig en funderare på varför Elekta är så positiva till Sentinel, Catalyst och GEMini och har tecknat så många avtal om dem med C-Rad. Vilka tror ni bäst kan bedöma om C-Rads produkter är gångbara på marknaden; Elekta eller de som paniksäljer under 20 kr? Själv väljer jag att följa Elekta då de aldrig skulle ha tecknat avtalen om preferred solution för Catalyst på hela världsmarknaden, om Sentinel på Kinamarknaden samt om Catalyst och Sentinel på Japanmarknaden, där de samtidigt uttalar sig om att C-Rads produkter är världsledande! Jag har en känsla av att Elekta vet vad de talar om...

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-22 13:58:43

62. Du vinner på sikt. Kom ihåg att vi har en flyktig skara som sätter dagskursen och just nu lockar alla möjliga nya skitbolag på de obskyraste listor med intetsägande pm och rallyn på 150% varje dag.

Dessa aktier kommer att köpas bort som man viftar bort flugor från osten på frukostbordet utomhus på sommaren vid ett positivt pm. Den som vågar vänta vinner antagligen. Ganska mycket tror jag. ;)

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-22 14:00:34

#63

"vågar vänta"?

Jag förstår inte de som vågar sälja. :)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-22 14:11:05

64. Man skall ej heller förglömma att risken är mångfalt lägre i C-Rad än i de forskningsbolag som rallar på pm om positiva resultat i preklinik med kanske 15 år till ett eventuellt läkemedel och i realiteten kanske 1 % chans att lyckas. C-Rad säljer sannolikt för 100-150 Mkr i år beroende på hur B2B och annat utvecklas samt när godkännanden sker på olika marknader etc.

Dock i en enkel investerarskola torde det vara klockrent att köpa aktier i C-Rad nu och inte röra dem förrän om tidigast två år.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-22 14:15:53

Håller med dig. Det är just därför jag har lagt C.rad till den långa portföljen. Det är ett "säkert innehav". Så säkert det nu kan bli.

Tror mycket på C.rad och dess ledning. De har verkligen arbetat brett och det gillar jag starkt.

Har ägt massor med aktier i mina dagar men har aldrig varit insatt i medicinteknikbolag förrän för något år sedan. Det ser väldigt lovande ut i många bolag. Har även Emotra och Medfield Diagnostics under uppsikt.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-22 15:29:40

Kollade igenom denna analys ännu en gång. Snacka om potential.

http://www.bullstreet.se/2013/10/c-rad-borjan-pa-nagot-stort/

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-22 21:23:16

Jag tycker mig se en Catalyst uppe i taket på bilden i reportaget.

http://gazettextra.com/article/20140118/ARTICLES/140119728/1100

0
Ogilla!
7
Gilla!
2014-01-22 21:32:24

Du kan inte lägga upp bilden någon annanstans? Man måste tyvärr vara medlem för att se den!

0
Ogilla!
10
Gilla!
2014-01-22 21:33:43
0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-22 21:33:57
0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-22 21:37:23

#69

Det är den bilden #71 lagt upp.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-22 21:39:34

Svar ja, det är en Catalyst. En av många som de sålt i USA förmodligen :)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-22 21:42:02

En catalyst är det utan minsta tvekan, är det något som C-rad PMat om tidigare??

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-22 21:49:47

De skickar inte PM om varje Catalyst de säljer (påstår de) :)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-22 22:04:10

Då är det en sådan som gått under radarn via Elekta kanske, såg ut som kliniken var nybyggd 2013 på deras hemsida.

.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-01-23 11:26:33

Riktigt spännande period nu. Minsta lilla nyhet från bolaget och vi är i gång igen. Det märks att det börjar byggas på ett visst köpintresse.

Jag har funderat en del kring Kina och godkännandet för Catalyst. Kan C-rad få till det här godkännandet relativt snart så får vi skruva upp våra prognoser för 2014. Hela Kina - där Elekta är oerhört stora - öppnar upp sig.

Har goda förhoppningar om att C-rad får till det här godkännandet mycket snabbare än Sentinel. Det är skillnad på efterfrågan och eftersom C-rad själva sköter ansökningen själva och med hjälp av Elekta´s påtryckningar så är jag övertygad om att det här går igenom relativt snabbt.

Ett GE-avtal som handlar om ca 80 - 100 st Sentinelsystem årligen vore ganska trevligt.

GEMini färdigutvecklad och första ordern är tagen.

Stororder på Catalyst...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-23 11:36:44

Ja nu får tysken snart plita ihop ett trevligt pm till oss.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-01-23 11:39:18

Då lär det bli åka av. Starkt köpintresse idag.

Läs här:

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/det-ar-mitt-basta-innehav-nagonsin_8919152.svd

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-23 12:42:55

Läste faktiskt den artikeln i morse, visade den för de andra på jobbet. Kanske är de som går in nu. :)

Jag förstår verkligen de som vill köpa nu. Precis som Aktiesiaren skriver så är det ett gyllene tillfälle att komma in.

Den här historiskt positiva och starka rapport vill inte jag missa!

Nyheter borde kunna rassla till när som helst!

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-23 17:21:54

77#

Att du tror Catalyst kan bli godkänt i Kina snabbare än Sentinel är otroligt. Speciellt med tanke på att Tim trodde Sentinel skulle bli godkänt redan innan årsskiftet 2013/14.

Han har iofs haft fel tidigare, men både Catalyst och Sentinel -godkännande är stort.

Med tanke på hur mycket som bara måste bli klart i Q1 så känns det som att det borde komma PM efter PM.

Kom igen nu; GE skriv på! GEMini, testa färdigt! Kina, godkänn! USA Beställ Catalyst HDs! Skandion lägg order!

osv osv

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-23 17:56:15

81

Det är den information jag har fått. De vill och tror att det kommer att gå fortare. Har haft kontakt med "båda lägren" (inte Kina dock..).

Visst tar allting tid och godkännandet av Sentinel har inte heller legat i C-rads´s egna händer. Elekta har trots allt en "liten" vinst av att C-rad får kämpa i motvind....

Tim skickar snart ut något, var så säkra.

0
Ogilla!
13
Gilla!
2014-01-23 22:51:35

Det är på ett sätt kul att jämföra C-rad mot Raysearch då jag menar att C-rad har så pass mycket mer lysande framtid.

Fler produkter, samt att man börjar bygga säljorganisationen som man ska..

Raysearch började på fel sätt och har varit tvugna att göra om:)

Raysearch har även ett BV på drygt miljarden och dit når nog C-rad sinom tid:))

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-23 23:24:34

83. Jag brukar också roa mig med det. I och med sammanflätningen av ägare och styrelseledamöter så drar man dels nytta av Raysearchs framsteg samtidigt som de redan har trampat på minorna..

En relativvärdering är intressant, särskilt med tanke på att R pressas av stämningen i USA. Ath är väl 85 kr?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-24 08:28:33

Några tankar på Elektas (och Varians) stororders från Algeriet och Irak?

0
Ogilla!
6
Gilla!
2014-01-24 08:49:38

STOCKHOLM, 24 januari - Elekta har vunnit en betydande order i Irak gällande strålterapiutrustning. Ordern innebär att Elekta kommer att leverera tio Elekta Synergy® linjäracceleratorer till hälsovårdsministeriet i Irak. Linjäracceleratorerna fördelas med två system vardera på kliniker i Babil, Basrah, Karbala, Missan och Nasriah. Varje klinik utrustas med behandlingsplaneringssystem, onkologiinformationssystemet MOSAIQ® och lösningar för patientfixering. I avtalet ingår även service av utrustningen. Totala ordervärdet är på mer än 16 miljoner USD och kommer att bokföras under räkenskapsårets tredje kvartal. Leveransen är planerad att ske under början av 2014. - Det är med stor stolthet vi offentliggör denna order. Elekta kommer att ge irakiska läkare möjligheten att erbjuda patienterna vård i världsklass, säger Tomas Puusepp, vd och koncernchef för Elekta.

0
Ogilla!
8
Gilla!
2014-01-24 09:38:07

Artikel i SvD Näringsliv idag "Elektas svajiga siffror oroar". En osäkerhet bland vissa stora ägare ska bland annat gälla hur försäljning och orderingång redovisas. Detta spiller förstås över på C-RAD:s egen redovisning av orderingång och försäljning.

Här har Elekta och Varian helt olika principer för att redovisa intäkter. Elekta bokför intäkterna när produkten levererats, medan Varian bokför intäkten när kunden betalt!

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-01-24 09:43:13

#87

Ingen större skillnad. 1/3. Kan tyda på att Elekta är vana vid godkända slutbesiktningar...

Inget som direkt berör C.rad. De har inte ens i närheten nått toppen av att använda hela Elektas fsg idag. Behöver bli bättre där.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-24 11:19:50

Härligt att se att Elekta tuffar på! Det ger sköna signaler för oss som befinner oss under paraplyet...

Ska vi avsluta över 20 sek idag? Det vore en fin avslutning på veckan. Jag ska försöka hjälpa till lite...

0
Ogilla!
7
Gilla!
2014-01-24 11:55:02

Verkar som om någon på sälj är nöjd med 19:60 sek eller kanske inte tankat/tradat klart ..., tror på det senare.

0
Ogilla!
6
Gilla!
2014-01-24 18:53:25

Vilka köper MGF åt? De är ju sedan tidigare utsedda till likviditetsgarant åt C-rad. Så är man konspiratorisk av sig så kan man hitta skäl till varför det köper. Men jag hoppas ju bara någon annan logisk förklaring.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-24 22:35:03

#87

Möjligen är det där en smaksak redovisningstekniskt och att de som är osäkra kan ha missat poängen med den marknad som Elekta befinner sig på, dvs att att kunden vanligtvis gör rätt för sig.

"Elekta säljer till stora sjukhus som historiskt har visat sig kunna stå för sina åtaganden. Det hade varit en annan sak om det finns en stor risk att bolaget måste göra nedskrivningar på grund av kundförluster."

C-Rad är minst sagt på god väg att få nödvändig acceptans och då finns knappast bättre kunder;-)

0
Ogilla!
8
Gilla!
2014-01-25 11:35:48

C-Rad – Ta rygg

Läser idag på s 7 i DI:s pappersupplaga:

”Medicinteknikbolaget Elekta fick igår en order på 10 linjäracceleratorer från hälsovårdsministeriet i Irak. Strax efter årsskiftet fick bolaget en liknande order från det kinesiska hälsoministeriet. Tillväxtmarknaderna blir därmed allt viktigare för bolaget”

C-Rad gick den 20 september förra året ut med följande:

“C-RAD has released a solution for free breathing respiratory gating. The package offers gated treatments based on the C-RAD Catalyst technology for all digital Elekta linear accelerators.”

Uppskattningsvis minst varannan Elekta linac bör framöver bli bestyckad med Catalyst. Dock är det långa ledtider så det tar några kvartal innan freebreathingavtalet leder till signifikant ökade försäljningsvolymer. Ordern som Elekta presenterade igår bör C-Rad vara delaktig i men C-Rad får säkert inte ordern av Elekta förrän framåt våren/sommaren.

Trots att Elektasamarbetet alltså inte på långa vägar är i full snurr och trots att blytriggers i form av avtal med GE avseende Sentinel och initiala orders på kommande kassakon GEMini ännu ej kommit så talar ändå mycket för att C-Rad i detta nu transformerats till vinstdrivande bolag.

Ser med andra ord fram mot rapport den 18 februari och minst en krona i vinst på Q4 så är jag nöjd.

Nu gäller det att plocka på sig så många aktier som möjligt för C-Rad är nu på väg att ta rygg på Elekta och då även kursmässigt.

Ni kan ta rygg på mig, det lär Ni inte ångra !

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-26 20:00:35

Kan bara hålla med (#93). Helt klart en av de bästa skribentetna här..

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-26 21:22:01

#93

Håller med. Ser riktigt bra ut.

Jag har redan tagit position kring 19 - 20 kr men det var uppenbarligen lite för tidigt. Jag tror att vi kan få se kursen dala en aning till innan vi ser en uppgång. Kanske vi t o m måste invänta rapporten innan uppgång?! Många som är nervösa.. :S

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-26 21:31:58

Rapporten kommer inte säga nått vi inte redan vet. Siffrorna har de redan publicerat.

Det vi vill se innan rapporten är det som kan få aktien att stiga. Försäljningar, godkännanden, samarbeten och information om GEMini.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-26 23:42:26

Jodå, lite saker vill vi nog allt veta :)

En och annan kan nog vara intresserade av kassasituationen och vad de planera att göra vid listbytet. En emission (riktad!!) i samband med ett listbyte är väl att vänta antar jag. Inte direkt ovanligt.

Kassan bör visa sig stark, gärna över 15 Mkr. Det tror jag att den kommer att göra men jag vet många som inväntar rapporten.

Jag har tagit position och tror hårt på c.rad framöver men rapporten blir oerhört intressant och viktig!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-27 09:40:57

Verkar tyvärr som att jag får rätt. Många som är osäkra och det här är nästan patetiskt men det är så det funkar.

Blir till att öka på vägen ner.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-27 09:47:10

C-Rad faller inte tyngre än annat smått verkar det. Borde finnas en rejäl uppfjädringspotential när momentum vänder och vi får ett pm..

0
Ogilla!
10
Gilla!
2014-01-27 10:14:17

97# Med nuvarande kassasituation finns det ingen anledning att tro på en emission i och med listningen på smallcap.

Men om nu orderingången skulle bryta trend från den vi ser går det inte att utesluta en emission i framtiden.

Rapporten och nyckeltalen för q4 är i princip redan kända och jag ser ingen anledning till oro inför den.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-27 10:24:34

#100

Marknaden verkar inte hålla med.

Ok, så du menar att det inte finns en risk för en utspädning i och med listbytet? Alltså en riktad emission?

Eftersom jag har tagit position så tror jag på bolaget, glöm inte det, och jag tycker inte att en riktad emission är fel. Snarare strategiskt riktigt. Jag tror att vi kan vänta oss en sådan.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-27 10:28:19

Skulle det komma en emission tappar Tim förtroende då han i sten nekat till att en emission skall ske.

0
Ogilla!
7
Gilla!
2014-01-27 10:35:10

Skulle det vara så att det skall tas in pengar via emission, så förespråkar jag alltid att det görs via företrädes (i de bolag jag ligger lång, vilket jag gör i C-Rad).

Kursen går ofta ner, men möjligheten ges verkligen till oss som vill teckna och köpa till den rabatt som ges i sådant fall.

Bolagtsvärdet justerar sig själv med tiden, och dessutom så slipper man kortspekare som gör att kursen far som en jojo!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-27 11:29:24

Håller med men det är inte ovanligt att en riktad kommer i samband med listbyte. Vi får väl se men hade jag suttit i styrelsen så hade även jag varit öppen för en sådan lösning.

Få in trygga ägare och nytt fräscht kapital.

Det som Tim har sagt nej till har väl varit en företrädesemission och att de "inte behöver" göra en. Eller? Inte riktigt samma sak som att de inte tänker göra en..

Skitsamma. Bara en tanke jag hade! omx smallcap ser jag verkligen fram emot!

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-01-27 12:14:07

105#

Vi har olika syn och jag ser inte positivt på utspädning som vissa andra på forum runt över tycker.

Det behövs inte med nuvarande orderingång tillväxt om den står sig, då finns det ingen anledning.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-27 12:46:14

#105

Så din reaktion skulle bli negativ om ett sådant besked kommer? Det känns mindre bra för mig!

Jag anser att en mindre riktad emission vore ok och på längre sikt positivt för bolaget men vi får se.

Kanske bör avvakta att köpa på mig mer nu då om reaktionen från er på ett sådant besked är negativ.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-27 13:48:23

106

Jag är absolut inte negativt inställd till en riktad emission även om jag hellre väljer en FT om jag får välja. Nu tror jag dock inte att det tal om en emission överhuvudtaget. Kanske en blockaffär för att byta ägare men en riktad... Nej, det tror jag inte.

Jag vet i o f sig att Erik har öppnat upp för det tidigare och det skulle inte förvåna mig men för egen del har det mindre betydelse. Jag är ser längre än så.

Vi kan dock konstatera att kassan är stabil och att det kommer inte att behövas en emission pga det.

0
Ogilla!
7
Gilla!
2014-01-27 13:49:04

Nej inte negativ men jag tycker att man ska tänka på den långsiktiga utvecklingen och om man blir utspädd stup i kvarten så blir jag inte glad.

Som tur är har detta inte hänt i det här bolaget men nu kvarstår faktum att kassan är stark 31 december och vi får se hur q1/q2 utvecklas.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-27 21:30:30

Ser att Dignitana fått sin kylmössa godkänd idag och nu väntar på att få sitt certifikat från Kina. Dignitana skrev ett långt PM om detta idag medan C-rad inte brydde sig om att meddela marknaden nyheten. Lite skillnad i informationsgivningen...

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
8
Gilla!
2014-01-27 23:20:18

Har C-rad blivit godkända i Kina än då?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-28 09:49:44

Ja, enligt de som pratat med VD har Sentinel blivit godkänt i Kina för ett tag sedan.(Eftersom jag även äger lite Dignitanaaktier hade det varit intressant att höra för hur länge sedan). Men som sagt märkligt hur dålig C-Rads informationsgivning är i detta avseende jämfört med Dignitanas.

Även vad gäller Catalystavtalet med Elekta är C-Rad extremt svaga i sin informationsgivning. Här hade man kunna gå ut med ett PM om en uppskattning vad avtalet betyder för C-Rads försäljning när avtalet är i full kraft. C-Rad kunde skrivit något i stil med att C-Rad uppskattar att avtalet innebär att ungefär hälften av Elektas sålda linacs kommer bestyckas med en Catalyst och att detta kommer synas fullt ut i orderboken från någon gång under andra halvåret 2014.

Hade C-Rad skrivit ett sådant PM så hade aktiekursen nu varit minst det dubbla och ca 50 kr efter noteringen på small cap.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-28 10:22:22

#111

"Men som sagt märkligt hur dålig C-Rads informationsgivning är i detta avseende jämfört med Dignitanas."

Haha. Eller tvärtom. Men jag kan hålla med dig om att C-Rad är återhållsamma i sin informationsgivning och inte skriver s.k. luft-PM för blåsa upp kursen.

Det som skett beträffande Dignitana är att Center for

Medical Device Evaluation har gjort en första förberedande granskning inför en regulatorisk prövning av CFDA. Dignitana kan ännu inte sälja i Kina eller möjligen som bolaget själv skriver "Dignitana närmar sig godkännande i Kina".

0
Ogilla!
6
Gilla!
2014-01-28 10:23:56

För mig personligen känns det bättre att C-Rad väntar med att gå ut med godkännande-PM tills certifikatet är påskrivet, klart och i bolagets ägo.

Det är ju inte överallt en överenskommelse fungerar muntligt.

Annars känns det som bolaget skickar PM två gånger om samma sak.

Kanske är bra för "pump-och-dump" gängen, men jag som investerar på lååång sikt känner mig lugn med att vänta tills allt är 100% klart.

Men det är jag det.

Med vänlig hälsning,

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-28 11:03:03

#113

Du kan utgå ifrån att Elekta håller hårt i tyglarna där eftersom Elekta Kina hittills beställt fem Sentinel och två Catalyst. Elekta vill garanterat INTE att någon slarvar till det innan allt är formellt klart.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-28 11:10:49

114

Det är till Universitetssjukhusen - vilka ha andra regler än de övriga sjukhusen. Därav har Sentinel redan kunnat säljas.

Får man godkännandet så öppnar man upp HELA Kinamarknaden. Måste komma när som helst. Lite segt nu...

0
Ogilla!
6
Gilla!
2014-01-28 11:16:22

#114

Exakt vad jag menar.

Inga PM förrän allt är 100% klart.

Med vänlig hälsning,

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-28 11:51:24

På Universitetssjukhusen i Kina installeras de. Liksom i alla andra länder. När tar det fart på riktigt;-) När förberedelserna är klara.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-29 10:29:30

Jag är inte så säker på att C-Rads knapphändiga informationsgivning är så lyckad. Det man kan konstatera är att marknaden inte alls förstår vad de ska tro avseende Elektaavtalet om Catalyst. Antingen stämmer det VD sa på informationsträffen och har man då kunskap om ungefärligt antal linacs med free breathing som Elekta kan antas sälja samt priset på Catalyst så inser man att C-Rad är gigantiskt undervärderad (om man har någon hum om värdering) eller stämmer det som VD sa inte alls och då är aktien rätt värderad (om man även tror att GEMini kommer misslyckas).

För att aktiemarknaden ska kunna fungera så bra som möjligt är det av yttersta vikt att marknaden får en så fullständig och korrekt information som möjligt. Och då menar jag inte på informationsträffar eller genom kontakt med VD, utan genom att innebörden av avtal förklaras på bästa sätt i de pressmeddelanden som bolaget skickar ut. Något är fel i informationsgivningen om kursen står under 20 kr när kursen borde stå närmare 100 kr om det VD sa är sant.

0
Ogilla!
6
Gilla!
2014-01-29 10:39:13

Vindfagel: "Medical Device Evaluation har gjort en första förberedande granskning inför en regulatorisk prövning av CFDA"

Är du igång och spekulerar nu igen :-)

Du är obestriden mästare inom det området!

För övrigt ska ni nog vara tacksamma för hur C-Rad kommunicerar. Köp Dignitana så förstår ni vad jag menar :-)

Där kommer allt på en gång. Närmast ett prospekt om Braincool.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-29 11:14:15

#119

Mitt inlägg var enbart ett svar till Skulan inget annat. Dignitana är inte my cup of tea. VD:n är lite för besk i smaken.

0
Ogilla!
8
Gilla!
2014-01-29 11:19:23

#120 :-)

Ja det är en smaksak men det som är nyttigt för kroppen smakar som regel lite beskt eller surt.

Det publicerades ett dokument i Dignitanatråden igår som kan vara av intresse även för er.

Måste iväg nu men ni hittar väl själva?

Står lite om hur regulatoriska godkännandet går till i Kina.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-29 21:20:42

Vad jag förstått så väntar nu både Dignitana och C-Rad bara på att få tillståndscertifikatet att starta försäljningen i Kina. Det ska i värsta fall ta två månader, enligt de som läst länken ovan, vilket alltså betyder slutet av mars för Dignitana. Frågan är när C-Rad kom i detta läge att endast certifikatet återstod. De som pratat med VD har nog en hum om det, men jag har för mig att jag läste det någon gång här i december, vilket bör betyda att det högst är någon vecka kvar till certifikatet ska vara klart.

0
Ogilla!
6
Gilla!
2014-01-29 22:07:54

Förmodligen har C-Rad gjort nödvändiga förbättringar och uppdateringar av Sentinel, därav den långa väntetiden.

Man måste söka tillstånd för exakt den produkt man tänkt sälja, annars får man ta om hela proceduren från början.

Sedan har Kina skärpt till reglerna alldeles nyligen.

Det skulle kunna förklara varför Sentinel ännu inte är godkänd.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-29 22:28:53

Tim sa ju på senaste presentationen att godkännandet skulle vara klart "before christmas". Det är väl i byråkratin det sitter fast antar jag.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-29 22:34:39

#124

Eller kanske hos Elekta?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-30 08:56:04

Dags för ett PM så vi kan starta en ny tråd. Denna börjar bli väldigt lång :)

0
Ogilla!
6
Gilla!
2014-01-30 09:12:15

126

Jo man kan ju liasom tycka att det vore på sin plats...

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-30 09:50:59

Ja, det här börjar ju likna rena parodin.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-01-30 10:23:59

Vi ligger nu en bra bit under nivån där insiders tankade via optionerna. Det positiva är väl att det flyktigaste kapitalet lämnat skutan nu och således är förväntningarna inte längre höga. På lite sikt är det väl bra och jag skulle personligen uppskatta en stabilare kursutveckling. Den PMS som drabbat de flesta företag som är verksamma inom cancerområdet är inget jag uppskattar eftersom jag är mycket långsiktig i de flesta investeringar såsom framförallt C-Rad. När jag tradar så blir oftast resultatet att jag säljer nära botten och köper när det jublas. Tiden är min bästa allierade och jag tar nu en paus ifrån forumen. Inte helt men lägger ner att skriva på ett tag.

Vi hörs på vägen och definitivt på rapportdagen.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-01-30 11:07:17

#129

Ditt tålamod har prövats, men din uthållighet kommer att belönas. På återhörande och tack för dina inlägg.

0
Ogilla!
10
Gilla!
2014-01-30 11:30:27

Ja man skulle ju köra strutsmetoden och inte titta på börskursen på ett par veckor men man klarar ju inte av att avhålla sig en timme ens ;-)

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-01-31 14:56:40

Någon som vågar äga aktier över rapporten? Känns som en riktig chansning! Köp en lott.

Verkar dock vara få som vill ta den risken!

Låg kassa och det blir fall på ca 10%

Blir det inte vinstresultat och gärna 3 - 5 mkr så blir det fall.

Orderingången MÅSTE vara stark annars sjunker vi än mer.

Info om händelser efter periodens slut får gärna visa på goda nyheter.

Blir allt bra så kan vi säkert åka hiss uppåt en eller två nivåer men det är en stor downside. Jag står helt utanför.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-31 15:03:37

#132

Är du seriös eller?

Vi har redan fått information om omsättningen och orderingången. Så du kan glömma ett vinstresultat på 3-5Mkr...det blir nog närmare +-0.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-31 15:22:22

Seriös.

Får väl se vad marknaden förväntar sig, tror att de behöver visa upp en stark ordetstock för att rapporten ska tas emot positivt. Vi får se.

Vet du hur många orders som har tagits efter perioden Q4...?

Kan vara av intresse, för mig är det sjukt viktigt.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-01-31 15:47:11

Jag är tydligen inte ensam om att vara försiktig inför rapport. Strategiskt riktigt att hålla en del av kapitalet utanför.

Kan faktiskt sjunka en bit till inför rapporten.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-31 16:06:28

För helåret 2013 väntar jag mig en förlust på ca 18-19 Mkr. Jag utgår ifrån att vi går med bra vinst 2014. Precis när order trillar in, godkännanden blir klara etc vet vi ju inte. Jag vill ha en bra orderstock och info om Gemini i rapporten samt ett datum för listbyte så att vi kan lägga börsens bakgård bakom oss.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-01-31 16:36:33

Får hoppas på bra besked för att vända denna tunga nedgång.

Kan mkt väl gå fort om de visar rätt siffror och indikationer. På kort sikt, fram till rapport, ser det mörkt ut.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-01-31 16:47:26

Ett nyreggat skitnick med en tydlig agenda, är man förvånad? Nix

.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-01-31 17:00:31

Du kan hojta bäst du vill... fakta kvarstår. Tungt fram till rapport om inga nyheter dimper ner.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-01-31 17:16:24

Ett nyreggat skitnick med en tydlig agenda, är man förvånad? Nix

.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-01-31 18:05:45

Kakadua?

Neråt åker vi, ska ni med? Jag hämtar upp längre ner.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-31 18:09:11

tydlig agenda var det.

.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-31 18:33:43

Lägg ner Thok1! Om du klarar av att läsa och räkna så ser du att orderingången blev 18 Mkr under Q4, försäljningen blev 17 Mkr, orderstocken var 24 Mkr och resultatet runt noll kr. Kassan bör vara 12-15 Mkr. Rapporten blir därmed helt ointressant efter det tidigare PM:et.

Att kursen tokrasar nu beror på att marknaden tror att VD ljög om att det skulle följa med en Catalyst till varje såld Elektalinac med Respiratory Gating.

Vi får se antingen stämmer.det att VD ljög så det stod härliga till eller stämmer det VD sa och då är C-Rad börsens mest felvärderade bolag. Kanske dags för C-Rad att lägga korten på bordet och upplysa marknaden i ett PM hur det förhåller sig med Elektaavtalet. Att se till att marknaden har en tillräckligt bra information för att kunna göra en rimlig värdering av aktien är faktiskt ett bolags skyldighet.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-31 18:38:12

#134

Precis som Skulan skriver så är det mesta inför rapporten redan känt, dvs omsättning, orderingång och orderstock.

Förstår inte riktigt vad du förväntar dig av rapporten?

C-rad har aldrig tidigare berättat i rapporterna hur många orders de tagit under pågående kvartal.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-31 20:17:37

Jag kan då bara hålla med alla andra om att det är väldigt märkligt med denna tystnad från företaget. Det skall ju vara så mycket på gång. Man får känslan att det jobbas på i det tysta.

Vad kan det vara ?

0
Ogilla!
5
Gilla!
2014-02-01 12:51:27

Ok. Rapporten är helt ointressant... verkar logiskt.

Marknaden behöver besked om hur fsg går, hur samarbetet med elekta löper på etc.

Så du menar att Tim kanske ljuger?? Lite komiskt att du skriver så.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-01 14:37:30

145 Du förväntar dej väl nyhets-PM varannan dag, med vad man gör och gjort dom senaste dagarna. Ta och läs på om vad företaget gör, finns hur mycket info som helst men det krävs förstås att du anstränger dej och kan förstå vad du läser , det är väl som är problemet

.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-01 14:47:30

Thoken om du hade lite bättre läsförståelse så skulle du se att jag skrev att marknaden tror att VD ljuger. Vad gäller försäljningen så kommer det inte stå något mer i rapporten än det som det PM:ats om. Märks att du är novis.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-01 15:51:37

Thor1!

Äger du aktier i C-rad?

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-01 17:45:23

Jag tror hårt på C-rad.

Jag vill bara baissa för att få ner kursen och komma in billigare.

C-rad är det intressantaste bolaget på hela börsen.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-02-01 17:56:25

Löjligt. Klart att det kan framgå mer i rapporten än vad som kommunicerats. Du snackar om novis...

Eftersom bolaget endast kommunicerar större orders eller orders av strategisk vikt så är det givet att rapporten är av intresse.

Finns det inga "dolda" orders så kommer marknaden att bli besvikna. Det var ju det som hände när de presenterade resultatet för fjärde kvartalet. Marknaden trodde på mycket mer. Varför ha en strategi om att inte gå ut med allt när man faktiskt har gjort det... tyder på svaghet.

Jag har ägt aktier och kommer att äga aktier men avvaktar rapporten. Tror att det kan bli ett rejält tapp men det är bara mina egna funderingar. Går in igen på lägre nivå. Andra mer intressanta case i närtid.

Kan ju inte vara någon här inne som var nöjd med det som presenterades? Egentligen är det inget fel på siffrorna men alla hade förväntat sig mkt mer.

Måste komma något speciellt i rapporten för att vi ska ta en resa uppåt. Kassan MÅSTE vara stark. Ca 15 mkr annars negativt. Andra händelser efter perioden är av stor vikt.

0
Ogilla!
10
Gilla!
2014-02-01 18:57:06

Otroligt facinerande med Thor1 som plötsligt upptäckt C-Rad och ser massor med faror, möjligheter, lägen, missar, uppenbarelser med mera..

Hoppas ni "nya" bara "plockar" bort hans skitsnack..

0
Ogilla!
6
Gilla!
2014-02-01 19:05:27

Thor1 vi vet redan orderingången och det fanns inte många ej kommunicerade.

Därför föll den från 24kr

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-01 19:59:35

Thor1!

Då förstår jag att du är orolig och vill baissa aktien.

Du sitter utanför och hoppas komma in på lägre kurs.

Det vore givetvis en en katastrof om kursen går upp och du sitter vid sidan om och tittar på.

Marknaden reagerade negativt på senaste pm:et där man skruvat upp enorma förväntningar på försäljningstillväxten.

Försäljning var mycket bra MEN marknaden hade förhoppningar om ännu bättre siffror.

Kursmässigt har vi redan tagit smällen, så att rapporten skulle medföra ytterligare kursnedgång ser jag som minimal.

Så det finns absolut inga förväntningar på "extra" orders. Det vet vi ju redan att det inte kommer att presenteras. Alltså ingen nyhet för marknaden.

Ser snarare att rapporten kan ge positiva signaler genom att TT beskriver en positiv framtid och klargörande kring elekta-avtalet mm.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-02 09:37:09

#151

Du verkar inte veta ett skit om C-rad. Varför sitter du här glappar massa skit?

Glappar om rapporten??

Bolaget har redan gått ut med ett pm om hur Q4 ser ut.

Marknaden vet redan att det inte finns några dolda ordrar. Det har dom redan gått ut med. Är du inte läskunnig?

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-02 10:07:15

155 Förståndshandikappad är väl den snällaste beskrivningen på han och dessutom sämre påläst än en blind.

Men han vill samtidigt köpa in sig i C-rad bara han kan lura några att sälja billigt som han nu själv talat om här.

Vilken falsk liten gris han är

.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-02 10:51:58

156

Jag håller med dig till 100%

Han talar emot sig själv gång på gång.

Trist att trollen har hittat hit.

Brukar läsa en del på aktieguiden och det är många bra inlägg.

Men det finns alltid dom med mindervärdeskomplex

1
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-02 10:55:20

Anmäl hans inlägg varje dag så kanske vi slipper läsa skiten.

Det ska jag göra.

1
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-02 13:43:20

Helårsintäkterna blev 45 miljoner kronor, en tillväxt med 74 procent jämfört med 2012.

Orderingången blev 50 miljoner kronor, en ökning med 51 procent mot 2012.

Men det duger väl inte åt Thorsmurfen, det är väl på väg åt fel håll i hans brunöga.

.

1
Ogilla!
5
Gilla!
2014-02-03 10:41:15

Tycker ni fortfarande att jag har fel...?

Amatörer.

0
Ogilla!
9
Gilla!
2014-02-03 12:05:45

#160

Du som söker så mycket bekräftelse.

Kan du inte ge dina tankar på vart kursen exempelvis kommer vara om ett par månader eller kanske ett halvår.

Gärna varför också.

Då kan du ju få lite respekt om du redogör för dina tankar och om du dessutom får rätt blir det ju ännu bättre.

Tills dess går du in i kategorin "gap, skrik och sprida dålig stämning forum-troll"

2
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-03 12:48:05

160

Du har inte ett rätt!

Snacka om att vara amatör.

En jävla nolla som sprider massa påhittat skit för att komma in billigare.

ha ha tror du det funkar?

Förstår att du har en hammar som signaturbild, den måste du fått i huvudet.

Det verkar vara ganska tomt däruppe på dig!

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-03 13:02:18

För mycket Thor-basaret dravel nu för att bidra med substans.

Läge alltså att anmäla bort nerskräpningen.

0
Ogilla!
5
Gilla!
2014-02-03 13:51:55

Tycker jag absolut. Jag har anmält.

Läs vad jag har skrivit så ser ni att det inte är en massa personliga påhopp som många av er håller på med. Pinsamt.

Jag tycker att C.rad är ett intressant bolag och kommer att gå in igen men på en lägre nivå. Jag har öppna ögon och ser på bolaget på ett nyanserat sätt, gift er inte med er investering!

Jag blev besviken på prel.info om fjärde kvartalet och sålde eftersom jag trodde att marknaden skulle reagera negativt på informationen. Det stämde.

Nu tror jag att marknaden vill ha klargörande i rapporten, t ex angående kassan. Oavsett vad ni påstår att ni VET, så vet vi inte förrän vi har sett det svart på vitt. Varför tror ni annars att kursen går ner? Vad är det dom som sålt från 24 ner till 17 ser som inte ni andra ser? Eller menar ni att dom har fel?

Situationen i C.rad ser bra ut men det är en del orosmoment.

Kassan är ett, Gemini är ett annat, Elektasamarbetet ett tredje...

Fortsatt nedgång tills rapport.

(Inga personliga påhopp tack).

1
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-03 14:40:25

Tycker inte att vi ska hacka på Thor, för han kommer faktiskt med en relevant teori som inte alls är omöjlig.

Nu är det så att jag inte vågar stå utanför om det skulle visa sig att rapporten är stabil (vilket jag tror, annars hade jag sålt). Men om Thor väljer att stå utanför och vill berätta varför, så tycker jag att han har all rätt till och göra det. Precis som vi andra har rätt till och berätta varför vi inte vill sitta utanför.

PS. Har följt C-rad trådarna länge och valde att registrera mig idag på grund av alla påhopp på Thor.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-03 14:42:52

163

Håller med till 100%

Det har varit intressant läsning i C-rad slingan under lång tid.

Därför är det tråkigt när troll som Thor1 dyker upp.

Jag anmäler trollet varje dag och kommer att fortsätta med det.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-03 14:48:01

Duktigt förvirrande med en

Thorl (Registrerad: 2014-02-01)

och en

Thor1 (Registrerad: 2014-01-31)

Dos trollz?

1
Ogilla!
4
Gilla!
2014-02-03 14:50:23

165

Tack, det känns bra att någon förstår att man faktiskt kan vinna på att belysa båda sidor av myntet.

167

Var någon som tyckte det var roligt att ta ett liknande namn som mitt och sprida massa skit. Trist.

166

Kan du berätta varför du skulle anmäla mig? För att jag har en annan åsikt än dig?

Upplys gärna mig om varför jag bör gå in i C.rad tidigare istället. Jag har hittlills vunnit en hel del på att stå utanför.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-03 14:52:36

#164

"Nu tror jag att marknaden vill ha klargörande i rapporten"

Du verkar inte fatta någonting.

Kursen går ner för att det fanns förväntningar på det skulle bli bonusordrar som marknaden inte fått info om.

Nu blev det inte så och då gick kursen ner.

Nu vet hela marknaden om det (utom Thor1, som inte fattar).

Eftersom alla redan vet så blir det ingen negativ effekt, den är redan tagen.

Du är ju ett troll. du skriver att du vill att kursen ska gå ner och då ska du köpa.

Personliga påhopp!!

Det är du som startat med prov. inlägg och personangrepp.

1
Ogilla!
5
Gilla!
2014-02-03 14:57:12

Sluta vara så förbannat löjlig och håll dig till fakta.

Så du menar att marknaden INTE inväntar rapporten?

Tror du på fullaste allvar att "händelser efter periodensutgång" inte är intressant?

Redogörelse för Gemini? Elektasamarbetet?

Om du nu vet, och ALLA andra, snälla berätta för mig exakt hur mycket C.rad kommer presentera i kassan?

5 Mkr? 10 Mkr? 15 Mkr? 20Mkr?

Löjligt att man inte kan få belysa båda sidor. Glöm inte att jag faktiskt säger att det är ett intressant bolag med hög potential MEN att det finns en del orosmoment.

Finns det INGEN som håller med mig i det?

0
Ogilla!
10
Gilla!
2014-02-03 14:58:08

Fan vilket trevligt forum, Tänkte kanske jag får lite mer info om C-Rad som jag tror mycket på men som i skrivande stund går kursen neråt.Men det enda jag ser är tjafs hit och ditt. Nån av thor1 har ju rätt iallafall att kursen går ju neråt för tillfället för varje dag som går tills rapporten kommer,men jag märker att så fort nån säger att kursen håller på gå ner så blir dom påhoppat hitten o datten men kolla kursen själva så GÅR den faktist ner så han har ju rätt. Ni som håller på med påhopp verkar vara jävligt oroliga på eran investering i C-Rad så tolkar jag det.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-02-03 15:01:48

Håller med helt med thor1. Han har ju rätt och det är inte fel att prata om bägge sidor.

Det tenderar till att bli en alldeles för ensidig debatt här inne. Givetvis finns det risker och det är väl rätt att man belyser dem i ett sånt här forum?

Om man ska snacka TA så ser det inte direkt ljust ut..

Jag vill veta hur mycket kassan är innan jag går in mer. Tycker även att kommunikationen från ledningen är USEL.

Kör hårt thor1, tycker du skriver vettigt även om vi inte är överens i allt. Personliga påhopp anmäler även jag!

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-03 15:07:21

Tillägg i debatten.

Tycker nivån verkligen har sjunkit här inne och det är bara att konstatera. Nu lämnar vi det och håller oss till sakfrågan.

C-rad, som aktie, har verkligen inte varit rolig att äga de senaste dagarna, veckan. Jag är, precis som jag sagt tidigare, trygg i min investering och har en långsiktig plan för hur jag kommer och ska agera. Jag sålde en del kring 20 sek (pga klimatet) men har nu ökat på igen och kommer förmodligen att öka på ytterligare inför rapport.

Jag ser fram emot rapporten där jag gärna ser att bolaget presenterar en stark kassa och ett datum för listbytet.

Mvh

0
Ogilla!
7
Gilla!
2014-02-03 17:18:49

Vad tror ni om noteringen på SC? Vet det finns några som har lite mailkontakt med bolaget. Ligger planen kvar att upptas i mars? Hade varit bra med ett officiellt datum. Kanske kommer vid rapport.

Någon nämnde prospekt vill jag minnas. Men det tar man väl aldrig fram om man inte har för avsikt att få in lite pengar? Nu vet jag inte var jag läste det.

Märkligt att vi börja närma oss nivån där storägare köpte för 10-tals miljoner i höstas. Låg omsättning och sur marknad är ju en stor del av det hela. Stör mig ändå lite på att bolaget gick ut med PM:et. Vi hade inte hamnat under 20an efter rapport då, även om den inte skulle leva upp till förhoppningarna. Dels för att vi säkert hade fått ta del av en hel del info om hur saker och ting gick.

Med facit i hand skulle man gått ut och hållit sig kall. Men det är alltid lätt att vara efterklok.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-03 17:25:18

174. Det var ett lite olyckligt beslut från bolaget som hade sin grund i mailbombning från oroliga och otåliga aktieägare som gjorde att man släppte aktuellt pm. Man blev minst sagt förvånad på den kursreaktion som följde. Givet är ju att ingen från bolagets ledning sitter och följer upptrissade förväntningar som skapas på forumen. Man jämförde med 2012 och tyckte att man hade en stark och gedigen tillväxt.

Nu tror jag att det skall väldigt mycket till för att de skall släppa uppdateringar igen. Jag gissar att de blivit mailbombade och utskällda även för pm:et...

C-Rad jobbar inte för aktiekursen och på sikt vinner vi sannolikt på det. Trist med kursnedgången men det rättar till sig igen. Snarare än man tror gissar jag.

0
Ogilla!
5
Gilla!
2014-02-03 17:48:28

Nivån har sjunkit här och vad ska man säga,

Har varit en trogen och långsiktig ägare länge för att ignorera den här chatt turbulensen:-)

Bläddra tillbaka och titta på tillväxten sedan drar ni en lite brantare linje än den tidigare för att göra en prognos för de närmsta åren.

Att poängtera att ett OEM avtal kan innebära en direkt tillväxtökning om 50-500% för att sedan stagnera:-)

Gissa jag är fortfarande efter dessa år mycket säker på att GEMini når marknaden.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-03 17:49:41

#170

Jag tänker precis tvärt emot dig!

Efter alla fina pm under slutet av 2013 var förväntningarna höga på att C-rad skulle överraska med att de fått flera order som inte publicerats.

När så inte blev fallet gick aktiekursen ner från 24 kr till dagens 17 kr.

När nu rapporten kommer är förväntningarna ganska neutrala. Vi vet redan ganska mycket om det som kommer att stå, när det gäller försäljning mm.

Thor1 nämner att han är osäker på hur kassan ser ut, ytterligare en osäkerhets aspekt som diskuteras.

Nu har TT vid ett par tillfällen nämnt att bolaget är nöjda med sin kassasituation.

Med de neutrala förväntningar som ligger på rapporten finns möjligheter till positiva överraskningar.

Jag tänker då bla på info gällande:

Framsteg i förhandlingarna med GE

Framsteg när det gäller GEMini och B2B-kunden

Förtydligande gällande Elekta-avtalet och Catalyst.

Allmänna positiva signaler från TT.

Ett förtydligande om att inga kapitaltillskott behövs.

Att listbytet kommer att ske som planerat i mars.

mm

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-03 17:56:54

Aktiesiarn!

Du har stort förtroende på olika forum.

Förstör inte det genom att å ena sidan skriva att nyheter kan komma vilken dag som helst och i nästa stund skriva att du sålt av en del av aktierna.

Vet man att positiva nyheter kan komma vilken dag som helst, då säljer man INGA aktier.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-02-03 18:54:05

178

Tackar för din komplimang. Jag försöker skriva så sakligt jag kan, om det jag kan.

När det gäller mitt innehav så är jag bara ärlig. Jag förstår om det irriterar någon men jag tänker inte linda in något i bomull bara för att.

Jag har inte tänkt att sälja av på mycket länge, det vet de flesta, och jag har en plan för hur jag ska agera när C-rad äntligen når sin fulla potential (vi är inte i närheten av denna!!). Jag har, som de flesta vet, kontakter inom Elekta och jag vet hur intresserade de är av C-rad. Att missa att vara med om ett sådant uppköp vore för mig tragiskt...

Precis som jag skrev så sålde jag av ett antal aktier kring 20 sek, bl a pga av klimatet plus en del privata anledningar. Hade tyvärr inte någon möjlighet att göra på något annat vis. Det rörde sig om mindre än 10% än mitt totala innehav i aktien och har på inget sett att göra med hur jag ser på bolaget och dess potential framöver.

Från den här (löjligt låga) nivån så ser det oerhört trevligt ut och jag är övertygad om att vi kommer att bli belönade med en kraftig värdeökning inom kort. Kom ihåg att personalen köpte aktier för 19 - 20 sek och att Tim stod och berättade att 19,50 sek var en bra ingångsnivå...

Som återkoppling på ditt påstående så håller jag inte riktigt med dig. Jag tror att man bygger upp ett förtroende genom att vara ärlig och seriös. Givetvis har jag haft fog för det jag skrivit när jag skrivit att det är goda nyheter på gång men någonstans går även min smärtgräns och jag var - tvungen- att sälja av några k aktier. Ingen stor grej.

Det är fortfarande riktigt positiva saker på gång men det har jag skrivit tidigare och indikationerna är detsamma även om jag inte skriker om dessa varje dag.

Tror, precis som Thor1, att många inväntar rapporten för att få besked om både det ena och det andra. Däremot är jag helt övertygad om att vi kommer åka upp över 20 sek efter rapport.

Ett besked om datum för listbyte, som för övrigt har sagts bli under senare delen av mars, så är vi på ännu högre nivåer.

Mvh

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-03 20:44:46

179

Ja du gör som du vill.

Blev bara så förvånad att det var just du som sålt en del av dina aktier då du alltid skrivit "Jag har inte tänkt att sälja av på mycket länge"

Sen skriver du:

"Jag tror att man bygger upp ett förtroende genom att vara ärlig och seriös."

Som sagt, var och en har sin taktik/strategi.

0
Ogilla!
5
Gilla!
2014-02-03 21:02:14

Man ska nog vara medveten om att det finns skribenter som skriver mycket om aktier men agerar annorlunda. Speciellt i C-rad. Vissa har varit tyst en längre tid. Kommer väl en "körare" snart igen. Det har nog varit lukrativt för de som agerat.

Men man får göra sina egna beslut och köra efter det! Känns som att det kan smälla på när som helst. Tyvärr gör det ju aldrig det. Men man är väl bara lite bitter för det vänder neråt och man är otålig. Ligger väldigt tungt!

0
Ogilla!
5
Gilla!
2014-02-03 21:05:38

180

Läs mitt inlägg igen så kanske du förstår.

Äger antagligen bra mycket fler aktier i C-rad än de flesta här inne.

181

Ja man blir lätt lite bitter och då är det inte riktigt lika kul att skriva inlägg längre. Det som dock är bra är att det snart vänder. Övertygad om det.

Trevlig kväll!

0
Ogilla!
5
Gilla!
2014-02-03 21:09:56

Äntligen lite bättre nivå på inläggen. Tackar för det.

Jag står som sagt utanför inför rapport men jag respekterar givetvis de som väljer att göra annorlunda.

Tycker det är starkt av skribenter såsom Aktiesiaren, Keyman osv som har så stora poster inför rapport. Det hade inte jag vågat men de har antagligen en större plånbok än oss vanliga dödliga... eller mindre sinne för strategi ;-)

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-03 22:22:01

182

Jag har läst alla din inlägg i tråden och lägger man ihop allt det du skrivit så förstår man vilken strategi du har.

Om du läser mitt inlägg en gång till och vad du skrivit bara i denna tråd så förstår du nog bättre vad jag menar.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-02-03 22:48:10

Ledsen om jag har gjort dig besviken.

Jag hade inte direkt räknat med att kursen skulle sjunka som en sten ner till den här låga nivån bl a pga det som jag skrivit tidigare.

Därav blev jag tvungen att sälja av ett antal k aktier. Som sagt, mindre än 10% av mitt totala innehav i C-rad. Ingen speciellt. Nu har jag dock återigen fler aktier än tidigare.

Tror att det är betydligt fler som sålt av betydligt mer...

Mvh

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-03 22:57:25

#184

Sluta kasta skit. Alla gör som de vill. Vad tror du om personerna som skriver på ett forum? Är de volontärer? :)

Om nu de som verkligen tror på crad måste sälja en del av sitt innehav så är det väl deras ensak?! Varför ska de behöva redogöra för hur de köper/säljer?

Ähhh, det här kommer att bli bra och jag tror mkt på crad under 2014. Fortsätter utvecklingen som den gjort hittlills så blir vi glada gubbar hela bunten! :)

#185

Vad tror du om kassan? Borde va runt 12-15 mkr lr?

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-03 23:19:24

Jag är en av dem som skriver sparsamt nu och jag har dragit slutsatsen av januaris kursutveckling att det knappast gagnar aktien att trissa förväntningar. Jag sitter personligen full med aktier och luskar och undersöker för mig själv. Jag vet inte hur aktien kommer att utvecklas på kort sikt men jag ser den som ett fantastiskt investeringsalternativ till vettig risk på ett års sikt eller två. Jag har mina aktier framförallt på lång sikt. Detta inte minst för att jag är värdelös på att trada..;)

Sköt om er och håll sams.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-03 23:47:18

Inför ansökan om notering på Nasdaq OMX ska ett projekt presenteras. Detta är alltså obligatoriskt och har inget med emission att göra. projekt kommer att i detalj redovisa bolagets situation för att marknaden korrekt ska kunna värdera bolaget.

Detta framgår av börsens regelverk.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-04 07:35:12

174#

Det här är en del av vad jag fick angående fråga om listbytet "-However the time frame is still the same.

Yes we will present the prospect."

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-04 08:04:30

185

Du har inte gjort mig det minsta besviken.

Jag har inget intresse i dina affärer och strategier.

Jag blev bara en aning förvånad över att just DU av alla skriver att du sålt en del av ditt innehav.

186

Jag kastar inte skit bara konstatera fakta.

Tror inte att det var så många som trodde att Aktiesiarn av alla skulle sälja några aktier i C-rad.

Volentärer??

Nej då jag är också medventen om att man skriver för egen vinnings skull.

Tycker precis som dig, det är var och ens ensak och man behöver inte redovisa det. Men nu gjorde ju Siarn det, eller hur.

Och då kommenterade jag att jag blev mycket förvånad, det är väl inte förbjudet?

Skit samma, jag tror på C-rad och min försäljningstrategi håller jag för mig själv.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-04 08:35:01

Dagens tidning.

WHO: Cancer ökar lavinartat. Lungcancer och bröstcancer värst.Värst drabbade kommer låg- och medelinkomstländer att bli.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18291962.ab

Allt som kortar ner behandlingstiden kommer att göras. Elekta och C-Rad har insett detta. Mer precission medger ökad stråldos med färre behandlingstillfällen som följd.

0
Ogilla!
10
Gilla!
2014-02-04 09:43:31

Jaha det är ju bra att de desperatas aktier köps upp. Lyckades faktiskt själv knippa 10 K på 16,50 så det är väl bara att tacka och ta emot...

0
Ogilla!
7
Gilla!
2014-02-04 10:49:42

Det är ju nu tradarn vill att ni ska sälja till hen .....

.. kan ju alltid hoppas att hen har sänkt en nivå för långt för att locka till sig fler aktier. Kanske dags för hen/traders att vända skutan ...

Kom ihåg att sälj på 17 kr troligtvis är samma som har flest orders på köpsidan just nu.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-04 10:54:11

BOM ! NON strikes ;-)

0
Ogilla!
7
Gilla!
2014-02-04 11:09:32

Skönt att se någon som insett att försöken att handla ner kursen kan ha nått vägs ände!

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-02-04 13:20:36

191

Läste precis samma sak. Det är precis det som vi har diskuterat tidigare. Efterfrågan kommer att öka och C-rad´s produkter, som kan effektivisera både kostnader och ledtider, kommer att bli en viktig kugge i att förbättra vårdens allt högre krav.

Jag har, som koppling till 190 påstående, köpt på mig än fler aktier idag. Varit på rea - skulle man kunna säga.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-04 14:12:53

Köpte på mig en mindre post idag. Tycker att vi såg ett trendbrott med stora köporders och mindre sälj.

Köpte på mig en liten post men jag anser att botten är nära och att vi nu vänder uppåt. Kan vara fel men känslan är den.

Avvaktar med det större kapitalet till efter rapporten eller någon nyhet.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-04 14:37:51

196

Det var ditt påstående att du sålt.

Jag har bara skrivit att jag blev väldigt förvånad av att just DU sålde aktier i C-rad.

Vad skönt att det löst sig ekonomiskt för dig. Du sålde ju för att du var tvungen att få loss lite deg. Men det verkar ha ordnat sig nu när du kan köpa fler aktier igen.

197.

Du skrev för någon dag sedan:

"Någon som vågar äga aktier över rapporten? Känns som en riktig chansning! Köp en lott."

"Jag står som sagt utanför inför rapport"

Du har alltså vågat dig in i denna chansning trots att du spår en nedgång i samband med rapporten?

Då var det alltså bara massa skitsnack förrut?

ha ha rolig kille!

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-04 16:26:59

Thorskiten ska sopas bort med kvast, vilken grisnivå han håller.

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-04 16:37:46

Kul och se lite blåa siffror för en gång skull.

Kanske ett litet trendbrott?

Likaväl som att folk vill stå utanför när rapporten kommer, så vill folk även vara med under rapporten.

Inte alls omöjligt och se ett dundrande köp tryck ju längre fram mot rapporten vi kommer, för folk har sålt av rätt friskt senaste tiden.

0
Ogilla!
8
Gilla!
2014-02-04 17:08:04

Ja nu måste de som verkligen ville ut ur C-rad sålt tycker man! Det har legat stora köp en bit ner både igår och idag. Så det har funnits gott om lägen för den otålige eller för andra som varit tvungna av olika anledningar att gå ur!

Det finns ju ingen fallhöjd nu tycker man när rapporten kommer. Det enda orosmolnet som vissa fortfarande har är ju kassan. Visar den sig vara okej så borde vi ha en uppstuds till 20 ganska fort. Jag hoppas noteringen går enligt plan och att vi slipper ta in pengar till det.

Ser framemot rapporten i övrigt. Åtminstone presentationen av den där man brukar få en bra bild av läget och möjlighet till att ställa frågor!

0
Ogilla!
10
Gilla!
2014-02-04 17:18:35

Måste säga att det hade känts som ett mkt otaktiskt agerande, att vid flytt till en "finalista" direkt be om pengar!!

Har ingen aning men tror inte detta blir fallet, för då blir det nog fallet!;))

Rätta mig gärna om jag tänker helt galet.:)

0
Ogilla!
7
Gilla!
2014-02-04 17:31:35

Tja alltså det är ju ganska vanligt att man gör det när man byter lista. Dels för att det finns krav på att man ska kunna bevisa att man står på egna ben i minst 12 månader efter listningen, som jag förstått det.

Så klarar man listningen utan att ta in något kapital så är det ju ett oerhört styrkhetstecken. Då behöver man inte vara orolig för en NE ett år framåt och i C-rads fall, skulle det troligtvis betyda att man aldrig behöver ta in pengar igen. Möjligtvis när man köper resterande del av Cyrpa, beroende på vad den prislappen ligger på.

0
Ogilla!
5
Gilla!
2014-02-04 17:36:07

#203

För min del tycker jag det skulle kännas som ett litet svaghetstecken att börja så. Typ att att komma till nya jobbet och genast be om förskott på lönen!;))

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-02-04 17:58:28

#198

Ja det är så jag känner. Det är en lott. Nu har jag köpt en "liten" sådan. Som jag skrev, så står jag ute med större delen av kapitalet.

Du verkar ha duktigt svårt att förstå dig på flertalet personer på detta forum. Siaren får väl göra som han vill, släpp det nu! Låter som en barnunge.

#202

Det är inte omöjligt att man gör en riktad emission i och med listningen men det är ju knappast det som skulle dra ner kursen. En smidig riktad emission hade varit helt ok, trots utspädningen.

Det är kassan och orderflödet jag är orolig för.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-04 20:17:44

205

Ha ha, du är en festlig kille/tjej Thor1.

Klart att var och en gör som man vill, finns det någon som påstått något annat?

Men det är väl inte förbjudet att kommentera andras inlägg?

Tycker bara att det är kul att en viss signatur skriver "vem vågar köpa innan rapporten" och två dagar senare köper han aktier trots allt.

En aning schizo måste jag säga!

Att Siarna fått ordning på ekonomin och köpt tillbaka de aktier han var tvungen att sälja tycker jag bara är kul för honom.

Har inga problem att förstå ett flertal personer här på forumet.

Tvärtom, tycker att det varit ett mycket bra forum där många pålästa signaturer delar med sig av kunskaper och tankar.

Det var när du kom in här och började skriva som det blev dålig stämning.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-04 21:46:56

TradingThor1 är en kappvändare och mytoman och det är inte så svårt att förstå vilket nick han hade tidigare :-)) nä fram med kvasten o städa bort skiten.

.

0
Ogilla!
6
Gilla!
2014-02-04 23:13:25

Ni måste vara de mest tragiska människorna här inne. Herregud!

Jag skrev att jag tycker att det är en lott, det står jag för. Idag skrev jag att jag köpt på mig en LITEN post men att jag står utanför med den stora delen av kapitalet. Svårt att förstå?

Förstår om ni mår dåligt över era investeringar när ni hoppar på första bästa som inte håller med er... Ni kanske skulle öppna upp ögonen lite och ta in de risker som faktiskt finns med denna typ av investering.

Ni menar att jag och enbart jag har fått stämningen till att bli dålig här inne?? Jag skrev vad jag tyckte, vilket hör till ett forum. Jag höll inte med er och skrev helt enkelt att jag tycker att det är en chansning att äga C-rad aktier över rapport. Nu äger jag en liten del MEN är medveten om risken/chansen. Jävla skillnad.

Tror att du kan sluta oroa dig för andras "förtroende" och hur det ska skötas, du har andra saker att oroa dig för!

Någon som kan ge sin syn på kassan? Har fortfarande inte fått något svar. Hur många miljoner kommer vi att se? (Det visste tydligen alla... eller hur var det?)

2
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-05 06:30:44

Fram med kvasten :-))) vilket pucko :-))

.

0
Ogilla!
8
Gilla!
2014-02-05 07:18:55

208# Jag tycker du är oseriös och här kommer en utläggning angående kassasituationen.

Under q3 så ökade fordringarna väldigt mycket och det är troligt att dessa trillan in i kassan under q4 (ökade 7mkr jämfört med q2), så här kan vi räkna med en positiv inverkan om 6mkr.

Sedan så vet vi att bolagets ledning och arbetare tecknade aktier för 20kr styck i q4 och det kommer in i kassan ungefär 4-5m kr.

Tredje kvartalets kassaflöde påverkades negativt i q3 efter ett lån utgetts till cyrpa med tanke på köpavtalet.

Bolaget omsätter över 16mkr och detta bör räcka för ett + resultat med ett bra kassaflöde.

Då ska vi räkna 6+4+1=11m+ ungefär och för säkerhetens skull säger jag 8-11m kr i positivt kassaflöde för q4.

0
Ogilla!
13
Gilla!
2014-02-05 07:46:40

#210

Tack Lindeh!

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-05 09:07:59

#208

Jag har också en del i den dåliga stämningen! ;D Du kan vara lugn.

Låt dom vara bara, kastar skit på alla som kommer in. Bryr dig inte.

#210

8-11 mkr? Låter lite lågt men vi får väl se!

0
Ogilla!
5
Gilla!
2014-02-05 09:10:45

212# plus det som finns i kassan vid utgången av q3.

Tycker ens förväntningar ska vara på siffran jag nämner.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-05 09:20:53

208

Vill se, förutom det vi vet:

- Ett positivt resultat om ca 1 - 2 Msek

- Starkt positivt kassaflöde

- Starka signaler - händelser efter periodens utgång.

Ca. 10 Msek i kassan.

Mvh

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-05 09:33:20

Är det någon som kan förklara varför vi skulle ner till 1263? Jag kan inte se något i chartren som antydde om den nivån..

0
Ogilla!
7
Gilla!
2014-02-05 09:45:32

C-RAD

Order of Three Systems From Azerbaijan (Nasdaq OMX)

2014-02-05 09:40

Press release 2014-2-5

C-RAD AB with its three fully owned subsidiaries and three international sales companies are all active in the field of radiation therapy. The Azerbaijan Medical University ordered Sentinel, a fully equipped Catalyst system and a Cyrpa Laser System. The radiation therapy department has the objective to provide cutting edge cancer treatment to their patients. As part of the investment program the new Varian TrueBeam™ linear accelerator will be equipped with C-RAD and Cyrpa technology. Delivery for the systems is scheduled for the first quarter of 2014.

Tim Thurn, CEO of C-RAD AB: “Azerbaijan is the gate into the emerging markets in the Middle East as well as to Russia. It is a good opportunity for a prosperous cooperation between C-RAD and cancer centers in that area.”

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
31
Gilla!
2014-02-05 09:48:24

KANOOOON !

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-05 09:49:17

WOW! Härligt! :D

Mellanöstern! Det var inte illa. Ryssland är nära!

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-05 09:53:45

Det var en härlig läsning - mellanöstern är en stor marknad och precis som 218 skriver så är Ryssland en stor dold marknad.

Det kommer mera...

OBS:

"The radiation therapy department has the objective to provide cutting edge cancer treatment to their patients. As part of the investment program the new Varian TrueBeam™ linear accelerator will be equipped with C-RAD and Cyrpa technology"

Intressant!

0
Ogilla!
5
Gilla!
2014-02-05 09:54:54

Härligt när Varian och Elekta sätter press på varandra och C-rad bara cashar in!!=)

#217

Var det detta du menade, eller dök det upp från ingenstans?

0
Ogilla!
12
Gilla!
2014-02-05 09:56:39

TrueBeam+Q1=!!!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-05 10:26:16

#221

Håller med! :)

Många som vill in nu! WOW! Blir bra det här!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-05 10:58:53

Skulle inte förvåna mig om det blir ett jävla lättnads rally efter rapport! :)

Ser sjukt lovande ut i djupet nu!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-05 11:18:44

223.

Är rapporten över det förväntade så kommer det definitivt bli ett lättnadsrally.

Alla dessa nyheter vi har fått från December-Februari kommer bli inräknade efter rapporten, dvs. Om rapporten är positiv.

1
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-05 12:18:09

Vad säger du nu då Thor1?

Jävla pajasinlägg du skriver.

Var ett schyst forum att tagga i sig lite ny inf.

Sen du kom och dravla massa skit.

Du är ju som en barnunge som man bara tycker synd om.

1
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-05 12:19:50

thoman!

Bra skrivet!

Håller med dej, sopa skiten under mattan ;-)

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-02-05 12:24:50

Fan va löjliga ni är.

Låt killen/tjejen vara. Läser ni hans inlägg så är de hälften så barnsliga som era.

Du är ju en ren copycat dessutom! :D

1
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-05 12:56:17

Axe!

Hen förstör.

En oförskämd nolla som inte har en cell i knoppen.

Men tack för stödet att du också tycker Thorra Thors inlägg är barnsliga.

1
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-05 12:59:08

Killen varnade för rapporten och var arrogant .

Han skrek att rapporten blir dålig, stå utanför och så köper den falska grisen aktier ändå.

Sen grinar han för han tycker andra är stygga mot honom.

Jävla pajas

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-02-05 13:09:57

Nu börjar det hända grejer.

Har precis haft kontakt med Skandionklinken och deras upphandling ska (har sagts tidigare) offentligöras "när som helst". Borde röra sig om ett antal system för C-rad. Gissningsvis 4 - 6 st.

Har även haft kontakt med Elekta och en särskild klinik i Norge. Det kommer att komma beställningar även därifrån. Då är det även kopplat till en Versa HD...

När det gäller GEMini så verkar testerna komma igång under februari månad. Det är positivt. Har även fått fram att det antagligen är flera B2B partners som är intresserade. Elekta är givetvis en av dem men kanske även Siemens.

När det gäller GE så fortgår utvecklingen av samarbetet bra och nyheter angående detta kommer inom kort. Det berör fler delar än enbart RT...

Listbytet ser ut att gå av stapeln i slutet av mars men C-rad sitter här i händerna på OMX kommittén som tar det slutliga beskedet på ett avstämningsmöte. Efter mötet tar det ca 1 - 2 v innan C-rad kan handlas på Small Cap. Det här är dock en "formalia".

Angående interfacet gentemot Varian´s TrueBeam Edge så fortgår arbetet enligt plan men däremot, fick jag känslan av att det här går fortare än planerat. Oerhört positivt.

Sentinel är klar (godkänd i Kina) men man väntar på dokumenten.

Catalyst är högaktuell för godkännande i Kina och här har jag tidigare fått besked om "efter sommaren" men nu har man alltså dragit fram tidsramen och tror på ett mycket smidigare scenario än för Sentinel. Skillnaden är att C-rad själva sköter prövningen för Catalyst medans Elekta har skött den för Sentinel.

Försäljning går bra, även om Q1 är en lugnare kvartal än övriga. Man har ett antal projekt tillsammans med Elekta som kommer att beslutas om inom kort.

När det gäller IBA så har jag inga besked men det borde vara på gång när som helst. Någon annan som har info här?

Catalyst HD är starkt efterfrågad, speciellt i USA. Här kan vi inom kort vänta oss orders. Även PT jobbas det aktivt med.

Allt som allt så ser det oerhört spännande ut och jag väntar med spänning på rapporten som kommer att klargöra en hel del. Jag är inte ett dugg orolig och har som sagt ökat kring 17 - 17,50. Känns som en riktigt bra ingång på kort, lång sikt.

Mvh

0
Ogilla!
8
Gilla!
2014-02-05 13:26:21

#230

Har från initierad källa fått till mig att C-rad och IBA redan träffats och att frameorder finns, vilken minst bör röra sig om samma nivå som tidigare år.

Mvh

0
Ogilla!
10
Gilla!
2014-02-05 13:41:46

Var får ni er info ifrån?

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-02-05 14:07:39

232

Frameordern kommer ju alltid runt skiftet jan/feb så det är väl inte så svårt att lista ut frameordern bör vara på väg...

0
Ogilla!
8
Gilla!
2014-02-05 14:18:18

Nä jag tänkte mest på när man nämner initierade källor osv. Nu menar jag såklart inte att man ska avslöja precis av vem man får sin info ifrån. Sen nämner Aktiesiaren en massa info som hade varit intressant att veta ungefär var den kommer ifrån. Tex Gemini testerna går igång nu i februari och att Elekta är en av dom. Att det kommer info om GE inom kort. Att Sentinel är godkänd men att bara dokument fattas. Att Catalyst troligen kommer godkännas fortare osv.

Man kan ju dra slutsatsen att allt detta är på väg med tanke på att det inte kommit än. Men det är ju skillnad när man påstår att man har hört det så att säga,

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-05 14:47:41

234

Håller med dig och jag hade ställt samma fråga. Tyvärr kan jag inte ge dig något svar, som du säkert förstår.

Du får helt enkelt döma mig på min historik och på vad som kommer framöver. Allt jag kan säga är att jag litar på mina källor till 100%. Vi får säkert tillfälle att lufta en hel del av dessa frågeställningar under webb-presentationen i samband med Q4 rapporten.

231, 233

Håller med. Den borde rapporteras när som helst men jag har inte fått några "fakta" angående det. Borde rimligtvis, precis som Keyman skriver, komma i den här perioden.

Mvh

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-05 15:30:48

Mycket bra att systemen skulle levereras till TrueBeam Edge redan det här kvartalet. Det bör betyda att TrueBeam-interfacet är klart inom kort. Dessutom visar det Elekta att C-Rad kan sälja system även till konkurrentens vassaste accelerator och inte är helt beroende av Elekta. För det som pågår nu tror jag är ett maktspel från Elekta, där Elekta vill visa C-Rad att ni klarar er inte utan oss. Jag har sett sådana här maktspel inför uppköp förut.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-05 15:31:18

#230

Snacka om att det finns triggers runt hörnet! :)

Det är många som vill in, det syns i köpdjupet. Tror faktiskt att vi kan åka upp kring 20 kr redan innan rapport. Ser positivt ut.

Catalyst hd känner jag kan bli något riktigt stort, verkar inte vara många som räknar med denna produkt i sina kalkyler och analyser!

Tack för uppdateringen Siaren! Jag är redo för rapport! :)

2
Ogilla!
4
Gilla!
2014-02-05 15:38:16

Thoman!

Här kommer ett sammandrag vad Thor1 har skrivit.

Vilken jävla pajas.

Verkar vara helt utan celler i knoppen.

Baissa baissa baissa och så köpa

Sen gråta gråta gråta och klaga. alla är så dumma mot mig.

Vilken sjuk jävel

Någon som vågar äga aktier över rapporten? Känns som en riktig chansning! Köp en lott.

Verkar dock vara få som vill ta den risken!

Låg kassa och det blir fall på ca 10%

Blir det inte vinstresultat och gärna 3 - 5 mkr så blir det fall.

Orderingången MÅSTE vara stark annars sjunker vi än mer.

Jag står helt utanför.

Jag är tydligen inte ensam om att vara försiktig inför rapport. Strategiskt riktigt att hålla en del av kapitalet utanför.

Finns det inga "dolda" orders så kommer marknaden att bli besvikna. Det var ju det som hände när de presenterade resultatet för fjärde kvartalet. Marknaden trodde på mycket mer. Varför ha en strategi om att inte gå ut med allt när man faktiskt har gjort det... tyder på svaghet.

Jag har ägt aktier och kommer att äga aktier men avvaktar rapporten. Tror att det kan bli ett rejält tapp men det är bara mina egna funderingar. Andra mer intressanta case i närtid.

Kan ju inte vara någon här inne som var nöjd med det som presenterades? Egentligen är det inget fel på siffrorna men alla hade förväntat sig mkt mer.

Måste komma något speciellt i rapporten för att vi ska ta en resa uppåt. Kassan MÅSTE vara stark. Ca 15 mkr annars negativt. Andra händelser efter perioden är av stor vikt.

Jag står som sagt utanför inför rapport men jag respekterar givetvis de som väljer att göra annorlunda.

Köpte på mig en mindre post idag. Tycker att vi såg ett trendbrott med stora köporders och mindre sälj.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-02-05 15:41:57

# 238

Seriöst, lägg ner det här. Inte roligt. Han eller hon lär ju inte fortsätta på forumet.. Trist.

Kämpa Thor1.

Jag gillar dig! :)

1
Ogilla!
4
Gilla!
2014-02-05 15:43:48

Hoppas folk tröttnar och anmäler. Inte roligt alls. Bara för att jag hade en annan åsikt än er...

Tack Axe!

1
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-05 15:44:22

Bra luskat siaren

Hoppas du har rätt då blir det rally

100% upp inom kort inte omöjligt

Skandionklinken har du snackat om ett tag inget hänt. Du snackade dec förut. Hoppas det smäller den här gången.

Du snackade dec godkännande sentinel men inget hänt.

Kineserna tar tid på sig.

Flerar b2b-kunder låter bra. Då blir det åka av.

Har du kolla hur många månader vi snackar om innan påskrift om det funkar enligt plan?

Bra jobb, siaren

0
Ogilla!
8
Gilla!
2014-02-05 15:59:34

Såg ett köpblock på 103 000 på 17.20 tidigare. Undra vem det kan vara.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-05 16:01:19

Såg också det! :)

Inte illa...

2
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-05 16:36:47

Thorponken!

Handlar inte om annan åsikt.

Handlar om att du är en falsk jävla pajas som skriker rapporten blir dålig, vem vågar köpa innan rapport. aktiekurs rasar efter rapport osv

Sen köper du!

Det är sådan personer man ska anmäla

Börja gråta.

Kolla själv vad du skrivit till andra

ingen annan som gråter när du ger dej på dom

0
Ogilla!
7
Gilla!
2014-02-05 16:38:49

alltså helt ärligt hur länge ska ni hålla på och slänga skit på varandra håll käft alltså det räcker nu håll er till C-Rad börjar bli jävligt irriterande. Har ni inget att komma med skriv inget .

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-05 16:48:24

Precis!

Ge upp! Låt hen vara, om du läser vad hen har skrivit så är det inte speciellt konstigt.

Nu återgår vi till C-rad. Du kanske kan lämna alla dina ThorNicks... Börjar bli lite rörigt.

Över 100 tusen aktier på köp tidigare, kan mkt väl hamna över 20 kr innan veckan är över. Känns som att vi har vänt nu.

2
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-05 17:14:33

Glöm Axe

Så länge torkelThor skriver skit så kommer jag att kommentera ,förstått grabben?

Inte konstigt????????

Baissa baissa baissa och köpa. Inte konstigt???

Oseriös pajas!

När pajasen slutar skriva gör jag också det.

Kommer att kommentera varje gång Thor1 skriver massa skit.

Annars läser jag och tar bra info från Dator, Lindhe, siaren, adcrad, keyman mfler.

toman följer jag självklart också. bra kommentarer som rensar bort packet

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-05 17:15:36

Toman säger du... konstigt.

0
Ogilla!
5
Gilla!
2014-02-05 17:43:25

Tack för ett trevligt inlägg till mig!

Vi som äger C-rad mår inte dåligt som du påstår. Tror de flesta mår väldigt bra och ser med spänning på bolagets framtid.

Förstår att läget börjar bli jobbig, du som vill försöker framstå som en seriös signatur och nu står med brallorna neddragna.

Det fanns andra signaturer som trodde att du ifrågasatte C-rad för att sedan köpa in sig till lägre kurs, de fick helt rätt.

Jag ser på dig, precis som Lindhe, du är väldigt oseriös.

Kan bara förklara ännu engång att jag inte oroar mig för andras förtroende (som du uttrycker det). Jag bara konstaterar att det finns oseriösa skrivare.

Lite intressant att veta vad jag ska oroa mig för, tänker du på C-rad eller?

Skyller inte på någon när det gäller den dåliga stämningen som blivit på forumet. Kan bara kallt konstatera att det påbörjades när du började skriva här.

I din värld ska du få skriva vad du vill men om någon ifrågasätter dina inlägg, då blir det ett himla liv.

Du gnäller på att andra signaturer är tuffa i sina kommentarer men du är inte så jävla trevlig själv.

Tyvärr finns det ingen ignoreraknapp, så jag får fortsätta läsa dina inlägg. Men jag hoppas verkligen inte att vi behöver kommentera varandra inlägg i fortsättningen för jag är övertygad om att resten av alla kunniga skrivare bara tycker denna typ av inlägg är jobbiga.

Skriver jag något mer kommer det att handla om C-rad och inget annat

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-05 17:50:30

Kan ingen stänga av packet? Jävla tjat!

Kan ni sluta förstöra för oss andra? Pinsamt. Vad har Lindhe gjort för fel nu då?

1
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-05 18:09:36

Minus imorgon igen

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-05 18:30:20

Ke?

Gick upp idag och kommer fortsätta i morgon. Botten var kring 17 kr och nu går vi mot 20 kr i första hand. 100 k aktier på köp.

0
Ogilla!
8
Gilla!
2014-02-05 18:36:32

Löjlig nivå men med tiden kommer smallcap att ordna den här kalabaliken.

Från och med då kanske kursen inte kan påverkas nämnvärt av chattsidor. :-)

Jag ser inte vad jag har gjort för fel och jag står för allt jag skriver.

Det är anledningen till att jag inte är anonym.

Hälsningar Daniel

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-05 18:44:22

Verkligen kul med dagens pm.

Tror att vi får en hel del förtydligande i web-presentationen.

TT svara inte när man mailar men jag kan förstå honom. Är nog ganska många som mailar just nu.

Intressant info du fått fram AktieSiaren. Hoppas bara dessa nyheter snart når marknaden.

Axefinder.

Lindhe har inte gjort något fel vad jag vet. Han beskrev bara en annan signatur som oseriös och jag höll med. Lindhe är en bra skrivare med saklig info.

Vet inte vilka du menar med jävla packet. Misstänker att du inkluderar mig eftersom du skrev inlägget direkt efter mitt.

Då vill jag bara säga att jag har all rätt att svara på inlägget från signaturen som du försöker vara "skyddsängel" åt.

Men nu vill jag inte kommentera signaturen mer

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-05 18:45:00

Är det Scandidos i Uppsala som har tillverkningen av C-rads utr. ?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-05 19:16:49

En liten fråga till dom som ev rör sig i närheten av redan installerade

maskiner.

Hur är reaktionerna från dom som jobbar dagligen i vården.

Det måste ju finns patienter som mitt under behandling får tillgång till en ny maskin.Hur upplevs skillnaden?

Det såldes väl 10 st till köpehamn,någon till Norge,Uppsala,Malmö.

Behöver säljarna jobba hårt för ett avslut eller är det röda mattan

2
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-05 19:46:30

Håller med dej Axe!

Stäng av packet (Thor1).

Kul att se dej höja tonen.

Axe, varför ger du dig på Lindhe. Han är en bra kille skriver bra och sakligt. Han har inte gjort nått fel.

Nu får du vessa till dig!

Alla Thornick, två stycken och du tycker det är rörigt.

Shit trodde du kunde hålla i sär mer än två nick.

Bara början om Thore fortsätter härja, då ska du få se att det blir rörigt.

Nu skiter vi i det och hoppas att C-rad klappar på över 20 spänn, är ru med på det Axe?

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-05 20:25:45

Haha, tönt.

Tror alla kan se att det är tre Thornick. Sluta vara en sådan bluffgubbe och börja leverera istället.

Det var jag som ifrågasatte ADC som skrev att Lindhe var i samma kategori. Skitsamma ni är väl samma person, vore inte speciellt svårtolkat.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-05 20:27:55

Haha, tönt.

Tror alla kan se att det är tre Thornick. Sluta vara en sådan bluffgubbe och börja leverera istället.

Det var jag som ifrågasatte ADC som skrev att Lindhe var i samma kategori. Skitsamma ni är väl samma person, vore inte speciellt svårtolkat.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-05 20:36:21

252

Finns ingen botten i c-rad för några veckor sedan var botten 20kr.

Dessförinnan hade vi sett tjugan för sista gången,om någon nämt 16,50 så hade personen blivit idiotförklarad på stört av initierade med kontakter på "insidan"

Man kan ej hellre sälja bort sig i denna aktie då det bara är att vänta in nästa totalt obefogade nedgång om man vill köpa in sig billigare igen,så har det varit i flera år med enda skillnaden att topparna tenderar att bli lägre vid varje uppåtcykel.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-05 20:45:22

Känns som om du är lite oinitierad. Ingen botten? Tänk om, tänk rätt.

2
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-05 20:49:25

Du är lättlurad Axe!

Du vill inte ha massa skitsnack utan bara snacka C-rad.

Vill bara se om du sväljer betet.

Du går ju igång och snackar lika mycket skit som andra.

Inget om C-rad.

Ingen bluffgubbe här. Två nick räcker. Tredje Thore är din polare. Där snackar vi bluffgubbe.

Ge fan och anklaga Lindhe. Ingen har snackat skit om honom. Bara du som undrar vilka fel han har gjort.

Kul att snacka med dej Axe. Blir nog fler gånger.

Tänk att du svalde betet. Fan vad kul.

Lägger ner och vill snacka c-rad.

Men kommer att kommentera om packet snackar gojja igen.

Gäller dej med axe.

1
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-05 20:53:18

Hur byter man nick? hade tänkt mej shitfinder eller Thoreskogfån :-)

.

1
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-05 20:55:12

Du fattar nog om du vill annars får historiken hjälpa dig framtiden är bara gissningar för oss oinitierade utan spåkulor,eller kontakter på insidan men historien är kalla fakta köpte du på 24.50 så behöver du inte oroa dig där är vi ju om några timmar eller hur.

1
Ogilla!
11
Gilla!
2014-02-05 20:57:24

Men va fan händer!? AG och C-rad-trådarna har jag sett som seriöst forum. Nu börjar det likna vcw. Lägg ner nu för fan! Är det vuxna människor här som handlar med aktier eller är det kids som leker med pengarna det precis fått på sin 18års dag? LÄGG NER!

2
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-05 21:35:41

Det får bli lurman2 för det går ingen på ;-))

.

3
Ogilla!
4
Gilla!
2014-02-05 22:55:02

thoman!

No koll om man kan byta nick.

Skojade bara lite med Axe

Han tror alla som inte tycker som han är samma person.

Försökte byta men det funkar inte.

0
Ogilla!
11
Gilla!
2014-02-05 23:32:23

Efter att ha följt senaste tidens trådar här på forumet så börjar jag tröttna..

Funderar på att skapa en ny C-Rad sida där inträdesavgift krävs..

Detta kommer isf vara en symbolisk avgift som dessutom återbetalas på stämman..

Anledningen är naturligtvis att få tillbaka de betydligt sakligare och företagsbaserade inlägg som förekom bara för några veckor sedan..

Positivt som negativt, båda sidor skall belysas men allt rent trams skulle vara skönt att bli av med..

Jag vill läsa seriösa tankar (positiva som negativa), men kan helt vara utan massa tjafs mellan olika nicks..

Med vänlig hälsning,

2
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-06 14:23:52

Inlägget är redigerat av författaren

.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-06 16:42:05

Det skulle på ett enkelt sätt lösas här. Bara ignorera inläggen och anmäl de som bryter på AG regler.

Nu blir det dubbelt med skitinlägg då man måste läsa argumentationen mot tramset också.

Bara ignorera och anmäl. Fortsätt vara sakliga och strunta i inläggen.

C-RAD och Medivir har de mest kunniga skribenterna så vore synd om delar försvann.

Mvh

0
Ogilla!
6
Gilla!
2014-02-06 17:15:46

Saldo du har sätt att jag är inne i Medivir också:=`)? Håller även med att de är kompetetnta:)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-06 17:23:44

Japp såg det. Tror försäljningssiffrorna kommer överaska.

600 MSEK i vinst i år och 800 MSEK nästa är inte helt osannolikt. Sen vet jag inte vad som händer men 1400 MSEK är en bra bit på vägen :)

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-06 17:25:09

Kul att jämföra självfötroendet hos de som handlar i C-Rad och de som handlar i Fing. Trots prognoser som aldrig är i närheten, nya utspädningar och ännu en katastrofrapport så tror aktieägarna och vågar köpa aktier. Detta även efter dagens katastrofrapport.

I C-Rad är det som att man köpt en handgranat som säljaren nyss dragit ur sprinten på. Makalöst.

Rätt värde kommer men vi behöver nya pengar som köper nervvrakens aktier till en nivå där de inte längre vågar köpa tillbaka. Då kan vi få en vettig utveckling. Detta händer vid ett par snabba pm till om försäljning, Gemini-klartecken eller GE-avtal. Då blir vi nog även av med skolkillarna härifrån... Can't wait...

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-06 17:29:54

Japp så är det, aldrig varit med om maken på nervösa aktieägare som i c-rad

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-06 17:37:27

Tänk om tänk rätt

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-06 17:42:12

#261 Av: Axefinder

2014-02-05 20:45:22» Anmäl

Känns som om du är lite oinitierad. Ingen botten? Tänk om, tänk rätt.

Copy cat? Haha...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-06 17:53:59

Enligt djupt insatta källor var det du som offrade 1 blivande dyrgrip för att öka slutkursen 10 öre.

0
Ogilla!
7
Gilla!
2014-02-06 19:58:35

#277

Med tanke på din bitterhet angående lägre och lägre toppar så måste jag säga att vi har under den tiden sätt högre och högre orderingångstoppar.

Bolaget utvecklas framåt i en bra takt och den takten kommer accelerera och en tillväxtraket är här både med hänsyn på kursen och aktiekapitalet. :-)

Trevlig kväll

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-06 20:51:26

Mig veterligen bara 2 order som sticker ut danmark korea tror jag att det var i övrigt pytteordrar som numera drygas ut med cyrpas lasrar där c-rad bara är med på 30%.. Kan kanske bli ändring på det det vet jag inte men jag är såpass säker att det inte sker närmsta tiden att jag vågar stå utanför och vänta på stora smällen som kommer årligen.

Nä jag är inte bitter jag är realist förstår däremot din bitterhet när du ser din depå decimeras varje gång du trodde att nu äntligen vänder det.16,90 imorgon kanske köps upp till 17,20 med 10 aktier 17:29:58 Min gissning ni har era gissningslekar bara det att ni glömmer kommatecknet.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-06 21:11:04

Tycker det är en härlig mjölktrading nu det är bara att passa på så länge dom håller på.

.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-07 00:25:56

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-07 09:36:55

Jag har sparat lite rapportspeklikvider men det vore kanske smartare att lägga en köp på 16,50? Emellanåt bryter ju någon Avanzian ihop och drar iväg ett gäng till bäst möjligt. Vi är nu långt under nivån där personalen tecknade och ganska nära nivån där Per Hamberg och Olle Stenfors köpte Ikeas aktier.

0
Ogilla!
8
Gilla!
2014-02-07 10:34:31

#279# jag är också realist vad jag förstår.

Tycker du bör kolla på tillväxten iatället för att svara som en politiker.

Bemöt frågan istället

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-07 11:08:20

Vilken fråga?eller ska jag svara på påståendet?

2
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-07 11:26:00

gonten!

Du verkar inte må bra kisen.

Du flamsar bara massa skit.

Klart du baiisar när du inte har några aktier på kontot. Du är precis som ThorkelThor1.

Baiisa baissa baissa och sedan köper du.

Eller du kanske inte är intresserad av c-rad?

Klart som fan det suger när det går ner. Behöver inte vara Einstein för att fatta det.

Vad har du för aktier som funkar så jävla bra idag då?

Skulle gissa att du är den största loosern av alla. Därför sitter du och gojjar runt i trådar där ingen vill ha dej.

Fan skulle aldrig skriva massa skit om aktier jag inte är intresserad av. Men det brukar vara olykliga människor som inte har något annat att göra på dagarna som håller på med sånt trams.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-07 12:20:43

Tror att vi kommer att få se en liten rusning inför rapport. Känns som att vi har konsoliderat kring 17 kr och att det är fler och fler som vill in.

Många inser väl att det är ganska uppenbart att det kommer att bli ett lättnadsrally vid rapport. Den minsta positiva vinkeln så har vi 10% till.

Över 20 kr direkt efter rapport är min gissning och sedan har vi ett momentum som fortsätter tills vi byter lista. Där vet vi vad som händer.

Väldigt bra köpläge i C-rad nu!

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-07 12:33:00

Jag mår utomordentligt.

Har en del aktier kvar kanske fler än dig?

Mina övriga innehav får du leta efter i berörda trådar lite får du jobba själv tror du behöver det så lugnar ner dig.

Tror du verkligen att det jag sagt påverkar kursen nämnvärt jag har ägt c-rad från och till i flera år,vad jag sagt var att jag trodde kursen skulle gå ned.

Tror fortfarande att det kommer en otrevlig överraskning snart därför ligger jag utanför med nytt kapital.

De långa aktier jag har kvar klarar en nedgång på 6-7kr därför är jag inte orolig.

Ber ödmjukast om ursäkt för min avikande åsikt trodde detta var ett diskussionsforum.

2
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-07 12:55:58

Visst gonten din ursäkt beviljas.

Måste känna dej en smula kluven om du äger massa aktier i c-rad och tror på en negativ rapporte.

Du påverkar inte kursen men du tycks tro det, varför annars bara svamla skit här?

Som jag skrev har jag inte tid att bry mig om aktier jag inte äger så orkar inte rota i dina aktier.

Du kids, jag är hel lugn. äger ju för sjutton aktier i c-rad. bara lite tålamod så smäller det till.

Har du fler aktier än mig måste du vara lite rubbad. Har en hel del.

Jag menar har du fler står det inte rätt till i skallen om man köper och sedan baissar.

Nu skulle jag tro att du mest snackar massa gojja. tror inte du äger några aktier i C-rad.

Du är bara ute att provocera, har väl inget bättre för dig.

Visst är det ett diskussionsforum men du diskuterar inte, du snackar bara massa påhittat skitsnack

0
Ogilla!
8
Gilla!
2014-02-07 13:37:34

287# Det handlar om hur du skrev allt att t ex bolaget inte lyckats med något.

Den går ner konstant.

Bolaget har och det är ett faktum visar bra tillväxt dock lägre än vissa förväntningar som finns här.

Jag är långsiktig och visst var det mer bekvämt när aktien stod högre men jag hade ändå inga planer på att avyttra.

0
Ogilla!
6
Gilla!
2014-02-07 13:39:31

Känns som att, om ngn tung lirare skulle välja att knipa de sista ;) stora säljposterna på 17kr så får vi nog ett litet ryck uppåt i eftermiddag!

Och sedan lite positiv prospektinfo så...=)

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-07 13:55:25

Kursen går ner konstant.

0
Ogilla!
12
Gilla!
2014-02-07 14:05:14

Kursen kommer antagligen gå upp konstant framöver.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-09 14:04:55

Skulle bara vilja återblicka på senare order från Azerbadjan. Tror inte folk fattar hur viktigt de båda betydande samarbetspartners är ( Elekta, Varian).

Framförallt nu när set börjar droppa in order från Varians sida som jag själv tyckt hackat lite.

Som Aktiesiaren skrev om att b2b kunden absolut är Elekta, men vem säger att Varian inte finns på ett hörn, nu när de jobbar på samarbetet med det nya systemet.

För övrigt vill jag tacka för bra analyser, framförallt till Aktiesiaren, men också nyckelmannen :).

Har någon några tankar liknande mina med Varian? Borde inte trycket på Gemini vara lika stor i USA som resten av världen? Isf bör Varian vara intresserade av liknande avtal som ev Elekta vill ha?

Mvh Gurkan

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-09 14:45:38

Har hört lite lösa rykten som säger att vi kan få vänta lite längre på en uppgradering till nästa lista. Också att Gemini kommer att dra ut på tiden( exakt varför har jag inte fått klart för mig än). NE kan också vara i antågande när cyrpa ska köpas.

Detta tillsammans med den sämre rapporten än vad marknaden förväntar sig kommer göra lite hack i kurskurvan på kort till medellång sikt.

Vågar man ligga kvar över rapport så får man igen sina slantar, men att sitta på kapital att pumpa in vid rapport på 15-16 kronor är guldläge just nu. Billigare än så får man nog inte denna aktie som på lång sikt har en utmärkt potential.

Men just nu så kommer marknaden reglera ner kursen inför och efter rapport.

Med vänlig hälsning/crad

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-09 14:50:45

293

Hej Gurkan!

Vid investerardagen i höstas så fick jag intrycket att C Maard nämnde att Gemini är avsett främst för Elektas acceleratorer.

Hoppas i ju för sig att jag har fel!

En sak som jag tyckte lät riktigt intressant i senaste PM:et var att interfacet mot Varians True Beam verkar snart vara klart.

Är det fler än jag som tycker detta låter väldigt bra ?

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-09 17:23:17

#295

Så är det rimligen beträffande interfacet även om det här också är fråga om ett universitetssjukhus. De är inte på samma sätt beroende av interface som andra sjukhus är. De bygger en temporär koppling till det man är intresserad av att utvärdera för att kunna skapa den manual som är tänkt att användas på nationell nivå.

En annan intressant sak är att Azerbadjan, liksom flera andra nya länder, inte lägger en sån här order utan att linactillverkaren Varian gett sin välsignelse. Beställaren vill självklart försäkra sig om att den investering man gör i mjukvara är långsiktigt hållbar.

0
Ogilla!
8
Gilla!
2014-02-09 17:32:38

#294 Optionen att köpa resten av Cyrpa 2016. Lite svårt och sia om idag hur dom löser det då!

Det skulle vara väldigt lustigt om dom sköt upp listningen. Ser inga direkta skäl för det. Kostnaden ska tydligen redan vara tagen. Det officiella skälet till att man sköt upp det i höstas var att man hade nya personer i styrelsen och att den var tvungen att vara intakt en viss tid.

Det enda skulle kunna vara att man inte tycker C-rad har tillräckliga ekonomiska resurser och att man skjuter fram det för att klämma in en kapitalinförskaffning, Men det har man ju och andra sidan haft tid på sig att göra i januari, februari.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-09 17:58:46

#297

De hade ett gyllene läge att i stället för lägesrapporten på 23-24 kr gå ut med emissions-PM men gjorde inte det.

Det Nasdaq OMX tittar på för ett bolag i C-Rads läge är om bolaget kan antas finansiera sin löpande verksamhet för 12 månader framåt. Kan börsen se det ska det inte vara några problem.

0
Ogilla!
8
Gilla!
2014-02-09 18:11:08

Om man ska lita på de svar jag fick från Tim i förra veckan beträffande tid för listning och införskaffande kapital för denna listning, eller kapitalanskaffande överhuvudtaget så bör vi kunna sitta lugnt.

Transfer to Small Cap

1. Will there be any further information about the transfer to Small Cap in the Q4 report?

TT: Yes, a prospect will be published beforehand. Also we will take it up in the Q4 report webcast.

2. Is the plan still end of mars?

TT: Yes.

3. Will you need to ask shareholders for more money before the transfer or for any reason at all?

TT: We have a solid cash position to run operations.

Jag tror inte han hittar på detta!

Mvh

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-09 18:39:57

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-09 18:41:42

#299

Det är klart att TT inte hittar på att de har en solid kassa. Det är ju bara att räkna lite på de siffror som redan lämnats så ser man att kassan är tillräcklig. Att det sedan finns de som gått ur och försöker skrämma ned kursen genom att sprida falska rykten som #294 blir lite väl genomskinligt. Att dessutom börja gaffla om att C-Rad skulle behöva stärka kassan nu inför resterande förvärv av Cyrpa om två år blir bara patetiskt.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-02-09 19:11:39

#301

Kan inte annat än att hålla med!

Kommande info kommer bara bekräfta allt tydligare att, den väg som c-rad så länge stakat ut, nu och i framtiden har stor pontential att ge ypperlig avkastning!

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-09 20:10:06

Till rapport har vi någonstans mellan 15-16 kr. Sen beror det helt på rapporten vad kursen tar vägen.

Ingen trodde på ett så dåligt Q4 som det blev och jag tror inte vi ska förvänta oss så mycket mer nu.

Den som sitter på kapital att stoppa in vid rapport sitter bra till, kommer att kunna få ett bättre ingång än 17.

Med vänlig hälsning/crad

Med vänlig hälsning/crad

0
Ogilla!
7
Gilla!
2014-02-09 20:17:49

Det är Q4 som ska presenteras nu. Siffrorna är i stora lag redan kända!

0
Ogilla!
8
Gilla!
2014-02-09 20:22:11

#303

Du är med såpass långt iaf så att du förstår att det är Q4 som kommer att presenteras nu?

0
Ogilla!
9
Gilla!
2014-02-09 20:23:56

#304

:))

0
Ogilla!
8
Gilla!
2014-02-09 20:36:10

Q4 rapporten är redan känd och nedgången har varit pga den och de kommer visa ett +- 0 resultat med ett starkt kassaflöde från både rörelsekapitalet och optionen.

Jag förstår inte vad folk håller på att dilla om .. En sak man måste anta är väl att samtliga är läskunniga:)?

2
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-09 20:47:28

Fan vad kul!

Vi har fått hit en spåkärring i tråden

Kul att du kom en gissning.

INGEN trodde på bla bla bla. Vet du vad ALLA trodde?

Fan vad det dyker upp IQ-befriade signaturer.

Håller med 305. Fantastiskt att spåkärring hänger med så pass att det är q4 vi snackar om

gonten vet tydligen inte vad upp och ner är på aktiekursen.

han gapar att kursen går ner och så går den upp.

Totalt stopp innanför pannbenet på den stackarn

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-09 21:03:24

293

Först vill jag tacka för komplimangen.

Jag kan dock dementera dina uppgifter angående Varian. GEMini är utvecklad och anpassad för Elektas alla digitala Linacs. Det finns dock möjlighet att använda GEMini även mot Siemens men det har man från C-rads sida lagt på is då Siemens dragit sig tillbaka.

297

Den mest logiska anledning till att man skulle behöva skjuta upp listbytet är givetvis att man inte har hunnit bli färdigt. Det är ett omfattande arbete som krävs och givetvis kan förseningar inträffa. Jag hoppas och tror dock inte att så är fallet.

294

Ditt resonemang kring kassasituationen och den tänka NE lösningen för att köpa Cyrpa stämmer inte. Det finns en plan för det här och den planen är först under 2016. När vi kommer dit har C-rad gått med vinst i två år och har en stadig situation. Antagligen är vi redan uppköpta.

Håller helt och fullt med Lindhe om att det mesta är känt och att vi kommer att få bevittna den bästa rapporten i C-rads historia. Ser verkligen fram emot måndag om en vecka. Då åker vi uppåt igen. Tror faktiskt att vi kommer att få se en uppgång redan denna veckan.

Mvh

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-09 22:06:42

Thora du bara gapar och skriker du är helt ur balans du talar i tungor och verkar inte förstå var du befinner dig i tråden,eller var det fredagsrallyt i c-rad som fått dig att festa till det lite.

Ett tips i all välmening gå och lägg dig nu så du orkar munhuggas imorgon.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-09 22:50:59

Neråt mot 16 kronor till nästa vecka, sen får vi se.....

Med vänlig hälsning/crad

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-10 00:01:24

Var som nöjd när man hittade det här forumet för ett tag sen. Övervägande bra skribenter.

Men nu är det här också förstört...sorgligt.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-10 00:09:12

Håller med

Med vänlig hälsning/crad

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-10 00:12:17

Tror denna vecka bjuder på en nedgång i kurs ......

Om ett halvår så kan vi börja se 20 kronor igen kanske

Med vänlig hälsning/crad

1
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-10 00:17:12

Ingen som ville köpa dyra aktier på 17,50 i fredags eftermiddag.....

Varför tror ni någon vill sälja 10000 tals aktier på ett bräde till det priset?

För att göra en bra trade och gå in billigare efter rapport. Men marknaden tyckte tydligen att det var för dyrt.

Med vänlig hälsning/crad

2
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-10 00:20:15

Lägg ner din pissmyra!

2
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-10 01:04:23

Moget här inneaxepaxe:)

Med vänlig hälsning/crad

2
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-10 01:08:39

Bara ren och skär fakta om fredags handeln......det är ingen som vill sitta och köpa lotter i detta skede:) helst inte om det skulle visa sig vara nitlott vid rapport som så många gånger förut.

Du kan ju om du vill gå in och köpa i veckan vet ja:)

Lycka till

Med vänlig hälsning/crad

2
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-10 01:13:52

Vissa ser inte fundamenta och marknadsförväntningar......

Vissa vill så gärna att deras lott ska vara vinstlott så att man skriver om samma triggers i flera år. Framsteg och uppköp.

Med vänlig hälsning/crad

3
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-10 01:25:53

Se och lär denna vecka då kursen kommer pressas nedåt!

Varför? Jo för att vi vet vad som kommer i rapporten och det är inget nytt än det som det har snackats om det senaste halvåret.

Det som dock har visat sig betydligt sämre än väntat är försäljningen.

Och då kommer någon på att det är långa ledtider som har suttit i aktien många många år. Okunskap eller rent skitsnack.....

Finns alltid en tröst och en förklaring när siffrorna inte faller på plats.

C-rad är tyvärr just nu bara en underleverantör som man kan bolla rätt friskt med om man är ex. Elekta eller Varian.

Hade det jag nu skriver varit helt åt fanders så hade kursen och börsvärdet på bolaget inte varit där det befinner sig.

Med vänlig hälsning/crad

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-10 01:58:39

#309

Men borde det inte vara till C-rads intresse att hitta ett smart paket med Gemini för Varian också. Som sagt, för varje gemini ha vi goda marginaler. Är det inte ens på tapeten?

Och när väl Gemini blir klar, kan den inte säljas via Varian då?

Mvh Gurka

1
Ogilla!
10
Gilla!
2014-02-10 05:25:42

Jag har hört lite lösa rykten om att Crad tror att hans skrämseltaktik funkar här för att komma in billigare . Har ett råd till dig det är måndag nu så lägg ifrån dig spritflaskan och gå och lägg dig sluta spamma forumet med ditt skitsnack.

0
Ogilla!
10
Gilla!
2014-02-10 07:16:39

Att försöka skrämma marknaden över en rapport där 90% av siffrorna är relativt kända är pinsamt.

Sen säger ajg inte att aktien rent potentiellt skulle kunna utvecklas svagt men det är inte rapporten om en vecka som är orsaken då.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-10 08:29:19

För den som inte vet, Crad är lika med Ante_Med _Ca... på BS

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-10 08:37:01

Otroligt att övriga deltagare låter såna som Crad fullständigt okupera tråden med sina negativt ensidiga och substanslösa budskap.

Det går att rösta bort honom. Dock krävs viss aktivitet. Nämligen ett tryck på anmäl av de som är betalande medlemmar.

1
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-10 10:28:53

Sa det igår och säger det igen, kursen kommer leta sig nedåt mot rapport. Idag börjar vi nedgången...... Dock trevligt att så många vill in ändå:)

Med vänlig hälsning/crad

1
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-10 10:49:13

321

Ja det kan man tycka men marknaden tillsammans med Elekta är tillräcklig än så länge. Där har du ca 400 nya Linacs/ år och sedan har du hela begagnadmarknaden. Ofantligt stor.

Det jag vet och har fått som svar är att de fokuserar på Elektas maskiner men skulle, teoretiskt även kunna funka på Siemens.

Det kommer givetvis utveckla sig framöver men det viktigaste är att vi får ut GEMini på banan.

2
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-10 11:11:28

C-rad är fortfarande alldeles för små och för sköra. Måste lita till att Elekta låter dom vara med och leka. Och Elekta dumpar ju så klart marginalerna rejält till råga på det.

Ser till att skriva avtal och förbindelser som gör att dom bakbinder c-rad för att själva ha kontroll på marknaden.

Med vänlig hälsning/crad

0
Ogilla!
7
Gilla!
2014-02-10 11:16:08

Konstigt att man trycker ut stora poster på 17kr idag när man kunde sålt förra veckan när det låg 100k köp på 17.50

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-02-10 11:19:02

329

Måste ju vara aktörer som är i stort behov av likvider.

OBS, jag ingår inte i denna kategorin...

Ahh rapport om en vecka längtar ;-)

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-10 12:26:57

328 Ante räcker det inte med att du sprider din skit på BS?

.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-10 13:05:27

Öhhhh, bs?

Läs på och ta reda på fakta innan du anklagar mig och går till personangrepp.

Har aldrig haft något konto på bs men läser inläggen där ganska ofta.

Med vänlig hälsning/crad

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-10 13:07:40

Tror inte det är att man är i behov av likvider utan sälja innan rapport.

Med vänlig hälsning/crad

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-10 13:12:38

Dom flesta här vet vart det barkar till rapport.

Det ligger köp på 17 och under och dessa har redan aktier i c-rad.

Vill inte att kursen ska gå ner till rapport och lägger därmed ut stora poster för att det ska se bättre ut på köpsidan.

Tittar vi lite längre ner i stocken så ser vi inga poster att tala om.

Med vänlig hälsning/crad

2
Ogilla!
3
Gilla!
2014-02-10 13:24:06

334 Som sagt sjuk är bara förnamnet på dej

.

2
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-10 13:28:33

Du verkar ju norma, hahaha

Vilket skämt du är......

Med vänlig hälsning/crad

1
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-10 13:29:11

Thoman, Redan där tog fantasin slut

Med vänlig hälsning/crad

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-10 13:34:18

Tittar man på Emotra så är det inga stora volymer som styr kursuppgången där.

Och snart ska pengarna tillbaka till C-Rad igen:-)

1
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-10 13:42:37

? Utveckla gärna.

Med vänlig hälsning/crad

2
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-10 14:13:14

339

Har du fått psykbryt!

Verkar lida en smula av bekräftelsbehov.

Häftigt med en spåkärring som dessutom verkar helt speedad.

Verkar skitnödig grabben!

Gonten!!

Verka som du tog år dig, bra gjort!

Letion 1:

Du måste lära dig vad som är uppgång och nedgång.

Fattar att du inte har koll på annat heller

2
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-10 15:03:04

Instabil är bara förnamnet är det din pubertala testosteronproduktion som spökar du borde gå och lätta på trycket lite innan mamma kommer hem.

3
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-10 15:25:01

gonten!

Du skrev på fel forum.

Ingen sexforum här vet du

Fixa trycket innan mamma kommer hem?

Ja verför inte

du kanske väntar till mamma kommer hem istället, ganska sjukt måste jag säga.Hålla på med morsan?

Du är äcklig mannen

1
Ogilla!
2
Gilla!
2014-02-10 16:35:48

Ajaj håller 17 idag?.

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.