Grupp: Huvudforum

Commodity Quest / Deltamineral

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-02-04 13:50:38

Nytt namn, ny energi och ny ledning med framtidsvision

Det som följer är en undersökning av bolaget. Det är inte en rekommendation eller en avrådan

Tidigare ägarstruktur

Projektet i Filippinerna drevs av Ilocano Minerals & Construction Corporation (IMCC) som bolaget Commodity Quest köpte in sig i våren 2010 då man betalade med aktier i Commodity quest. Ägandet var då 19,4%. Under årens lopp har få studier gjorts för att ta reda på potential men man har gjort tester kring den fysiska kvaliteten av sanden men aldrig på innehållet av den.

Under första kvartalet 2013 kom Commodity quest genom förhandling överens med IMCC att flytta licensavtalen till ett nybildat bolag mot att IMCC inte behövde betala den skuld på 7,3Miljoner till Commodity quest som de hade. Det nybildade bolaget fick ta över en skuld på 7,3Miljoner kr som IMCC hade till Commodity quest.

Nya ägarna kommer till

Delta minerals AB tog över projektet 2013 och de 7,3Miljoner kr i skuld till Commodity quest omvandlades till aktier som delades ut till aktieägare i Commodity quest. En värdering av vad Projektet är värt är omöjlig att fastslå i dagsläget men man ska kunna dra runt projektet även om resultaten blir dåliga..

Delta minerals AB genomför En garanterad företrädesemission upptill 3,3 Miljoner kr med utrymme att ökas till 5 Miljoner kr med 0,22öre per aktie. Garanterna är ett garantikonsortium samordnat av Capensor

Capital AB. (Garanterna erhåller en kontantersättning om 10 % på det garanterade beloppet, alternativ 12 % att kvittas mot ersättning i form av aktier till emissionskurs.)

Pengarna ska användas för att utföra studier över området för att få en uppfattning av vad för mineraler sanden innehåller.

Under 2014 kommer Delta minerals att listas på Aktietorget likaså.

Bolagsvärdering

Ett så kallat “Pre-Money” värdering på 5 Miljoner har fastslagits. Detta är något som gjorts för att kunna få igång projektet och man ska ha i åtanke att det är omöjligt att värdera bolaget i dagsläget. Med det måste man ha i åtanke att det är en högrisk aktie.

Man är öppna med riskerna inför nyemissionen och man lyfter fram att man har goda kontakter inom regionen för alternativa projekt.

Vad man kan använda sanden till

Forts följer

http://indein.se/2014/02/delta-minerals/

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.