Grupp: Huvudforum

Recyctec - cleantechresan kan börja !

0
Ogilla!
19
Gilla!
2014-03-20 09:29:59

Aktietorgsnoterade Lundabolaget Recyctec har redan gjort en raketresa. Bolaget noterades till kursen 3,95 kr januari 2013 och drog iväg till 23,50 kr på bara någon månad. Mycket talar för att vi snart kommer se en liknande kursgraf.

Fram tills idag har gången varit att smutsig glykol forslats bort och bränts upp i avfallsvärmeverk, föga miljövänligt då dessutom energimängden i glykol är låg. Recyctecs smarta affärsidé är följande: Recyctec ska ta hand om denna smutsiga glykol och för detta erhålls ersättning enligt den s.k miljöavgiften, glykolen renas sedan och säljs tillbaka till industrin såsom kemiskt ren glykol. Man har härigenom skapat ett kretslopp och glykolen kan återanvändas ja i princip hur många gånger som helst.

En fabrik har byggts i strategiskt läge utanför Jönköping och man står nu i begrepp att i stor industriell skala, rena och sälja glykol.

Unika, (så gott som) .

Ja förutom amerikanska Glyeco som inte renar glykolen upp till samma renhetsgrad, (Recyctec ska rena glykolen till 99,8 % kemiskt ren glykol) så finns det faktiskt ingen konkurrent så vitt man vet.

Marknad

I Sverige förbränns årligen ca. 33 miljoner liter använd glykol. Recyctec har som mål att innan utgången av 2016, årligen ta hand om 10 av dessa 33 miljoner liter vilket motsvarar fullt kapacitetsutnyttjande av Jönköpingsfabriken. Breakeven nås redan vid 2 miljoner liter.

Den årliga globala tillverkningen och konsumtionen av glykol uppgår till ca. 17 miljoner ton.

Av dessa 17 miljoner ton står Kina för inte mindre än ca. 11 miljoner ton och den marknaden växer dessutom med ca. 15 % per år. Beträffande Kina har Recyctec intressanta planer, mer om det nedan.

Testat sen 2008

Recyctec har labbtestat sen 2008 och man har i en uppskalad pilotanläggning processat mindre mängder glykol med koncentration överstigande 95 %.

Q2- storskalig produktion i gång

Det sista reningssteget inväntas nu för att få fram den kvalitet som Recyctec eftersträvar och i kvartal 2 ska storskalig produktion vara igång och redan kvartal 3 ska bolaget vara vinstdrivande.

Politiskt incitament

Intressant är att det finns politiska incitament som kraftigt gynnar Recyctec. Då glykol är ett giftigt avfall så utgår som sagt miljöavgift , Recyctec räknar som avfallsmottagare med ett snitt av ca.2 kr. Men inte nog med det, enligt EU:s ramdirektiv har avfallshierarkin, även kallat avfallstrappan följande prioritetsordning för lagstiftning och politik på avfallsområdet:

1 Minimera uppkomsten av avfall

2 Återanvändning av produkten

3 Materialåtervinning

4 Annan återvinning, (t.ex. energiåtervinning/biogas)

5 Bortskaffande, (t.ex. deponering hos avfallsföretag)

Recyctec ser med andra ord till att punkt 2 nås. Man återför glykolen i kretsloppet. Följaktligen kunde bolaget förra året av EU:s miljöfond erhålla ca. 6 miljoner kr i bidrag. Beträffande bidrag så har även Recyctec erhållit bidrag från Vinnova genom projektet ”Testbäddar inom miljöteknikområdet”.

Användningsområden

Glykol delas upp i ett par produktsegment.

1 Etylenglykol, exempel på användningsområden: Anti-freeze, (bilkylarglykol), polyesterfiber, PET flaskor. Beträffande bilkylarglykol som väl är det användningsområdet som alla känner till så kan det vara intressant att känna till att glykolen inte bara förhindrar kylskador, den smörjer även och förhindrar korrosion. Glykol används därför i fordon worldwide, alltså även i tropiskt klimat.

Men det outstanding största användningsområdet är faktiskt polyesterfiber där glykol används i produktionen, alltså textilindustrin där Kina står för en stor majoritet av glykolanvändningen.

2 Propylenglykol, exempel på användningsområden: Avisning inom flygindustrin, glasfiberindustri, färgindustri, läkemedelsindustrin.

Strategin initialt är att inte sälja direkt till ovanstående industrier utan agera mellanhand och sälja glykolen till kemibolag som sedan säljer den vidare. Det är dock mycket möjligt att man framöver ser över denna strategi och kanske nöjer sig med att rena glykolen till 30-50 % koncentration och sedan sälja direkt till exempelvis bensinstationskedjor och därigenom maximera intäkterna.

Viktiga avtal:

På leverantörssidan har i år avtalsskrivande kommit igång och i januari redovisades 4 st avtal med kommunala återvinningsbolag: Renova AB, SRV Återvinning, Vafab Miljö och Borås Energi och Miljö. Total uppskattad volym under den tvååriga avtalsperioden uppskattas till 350 ton. Framförallt i Q2 väntas fler leverantörsavtal.

På försäljningssidan har avtal tecknats med Fred Holmberg & Co AB avseende leveranser av renad koncentrerad glykol . Bolaget är en av Skandinaviens största distributörer av kemikalier. Flera andra Letter of Intent avtal finns med andra aktörer inom kemibranschen.

Expandering utomlands

Nu blir det riktigt intressant och det är här jag ser den riktiga hävstången i aktien. Till att börja med så ska Recyctec komma igång i stor skala i Jönköping men så fort man ser att fabriken producerar enligt plan så kommer man att se över en kontrollerad expansion. Affärsmodellen innebär att Recyctec AB innehar försäljningsrätt avseende Norden för att bedriva rening. I Norden kan därför nya anläggningar komma att byggas upp i framtiden och tanken är att de ska se ut precis som fabriken i Jönköping. För marknader utanför Norden inkluderar Recyctecs affärsmodell utlicensiering av rättigheter till reningsmetoden. Man har förresten redan propåer från aktörer i ett antal utomnordiska länder inom EU.

Beträffande Asien blir det extra intressant. 2009 kom två kineser in i bolaget som storägare och dessa herrar har vardera byggt upp miljardimperium i Asien. Det är Sau Suen Tse samt Shing Lee , den senare är betydande ägare i Wulling Motors Holdings Ltd, som tillverkar 1,4 miljoner småbilar/år. Härigenom har han sett potentialen vad gäller återanvändning av glykol på den asiatiska marknaden, inte minst i Kina.

Meningen är att Tse och Lee ska sätta upp Recyctec-anläggningar i Asien, initialt i Kina. Kina exempelvis plågas ju av en dålig miljö och det borde ju rimligen vara lättare för dessa kinesiska miljardärer att erhålla de tillstånd som krävs av myndigheterna.

Hösten 2013 bildades Recyctec Asia och detta bolag med säte i Hong Kong ska vara navet i Asienexpansionen. Recyctec Asia ägs till 50 % av Recyctec Holding och till 50 % av Richy Ocean International Ltd, som i sin tur ägs av herrarna Tse och Lee. Anledningen till att dessa har fått en 50 % ig ägarandel är att dessa kineser stod för en stor del av finansieringen av Recyctec mellan 2009-2013 innan bolaget börsnoterades. I planerna ingår att lista Recyctec Asia på Hong Kong börsen.

Tse och Lee äger ca. 40 % av kapitalet i Recyctec Holding och det säger ju en del om deras engagemang och de sitter även i styrelsen.

Styrelse och ledning, kompetent med sikte på internationell expansion.

Ulf Ohlsson - VD

Flerårigt förflutet som produktionsdirektör inom Stena Metall, Dotterbolags VD inom Getingekoncernen mellan 2005-2013 innan Ulf 2013 tillträdde som VD för Recyctec.

Bengt Andersson - Styrelseordförande

Har tidigare varit VD på AB Tetra Pak Sverige samt varit styrelseordförande i ett antal medelstora och mindre bolag.

Roland Magnusson – Styrelseledamot, grundare och storägare.

VD i Recyctec innan Ulf Ohlsson tillträdde. Har en lång entreprenörsbakgrund inom flera branscher, till exempel textilbranschen. Byggde bl.a upp varumärket Takano samt ett textilföretag som blev en av detaljhandelns största leverantörer i Sverige.

Göran Ahlquist – Styrelsesuppleant, grundare, storägare, CFO i Recyctec.

Har tidigare bl.a varit verksam som affärsutvecklare på Ericsson i Dublin.

Lars-Erik Skjutare – Styrelseledamot

Tidigare VD Sparbanken Öresund, (som tidigare hette Sparbanken Finn) i närmare 20 år med lång erfarenhet av finansieringsfrågor.

Shing Lee – Styrelseledamot

Internationellt erkänd och verksam inom bl.a bil och gruvindustri. Ledande positioner och betydande ägande i över 30 bolag.

Sau Suen Tse – Styrelseledamot

Byggde bl.a på 90-talet upp Canadian International School i Singapore som delvis såldes med en prislapp på dryga miljarden svenska kronor.

Michael Hermansson – Styrelseledamot

Varit VD på Bahco Norden AB arbetar som koncernchef på GCE Group AB.

Gunilla Dirnberger – Styrelseledamot

Ansvarar för produktionen i Jönköpingsfabriken. Gunilla har arbetat som fabrikschef på Ashland i Helsingborg. Gunilla är civilingenjör i kemiteknik och lett flera stora driftsättningar, bl.a i Kina.

Kristina Lidén Mascher – Styrelsesuppleant

Kristina arbetar med klinisk forskning och kvalitetssäkring.

Finansiering

Det kostar att bygga fabrik och det kostar att etablera nya logistikkedjor. Kassan har varit ansträngd en längre tid och EU bidraget på 6 miljoner förra sommaren räckte inte till och i höstas slöts därför avtal med Global Emerging Markets, (GEM). Finansieringens utfall påverkas av aktiekurs och omsättning och då kassan sinat och investerare på goda grunder misstänkt att en refinansiering var på gång så blev resultatet sjunkande aktiekurs och låg omsättning. Denna spiral gjorde att man fick tänka till och lösningen blev en riktad emission på ca. 8 miljoner kr se pm http://aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=68702 till en mindre krets investerare. Intressant här är att en av dessa investorer avser en av Dunkerstiftelserna som är storägare i bl.a Trelleborg.

Certifiering

Strax innan årsskiftet blev Recyctecs verksamhet i Jönköping miljö och kvalitetscertifierat enligt ISO 14 001 och ISO 9001. Certifieringen visar att verksamheten har fungerande rutiner och processer på plats.

Ägarbild

% av kapitalet per 2013 12 31 , (viss förändring har skett i och med att riktad emission just genomförts)

Richy Ocean International Ltd , (som ägs av de två styrelseledamöterna Lee och Tse ) ca 40 %

Roland Magnusson ca 18 %

Göran Ahlquist ca 18 %

Avanza är på fjärde plats med ca. 3 %.

Värdering och kurs

Styrelsemedlemmar innehar alltså ca. ¾ av aktierna. Efter den riktade emissionen som just genomförts kommer det finnas ca. 12,2 miljoner aktier och det innebär att styrelsen ”låser” ca. 9 miljoner av aktierna. Klassikern ”free floaten är begränsad” är helt klart berättigad i Recyctecs fall.

Idag, (slutkurs 130319 , 12,60 kr) är bolaget värderat till ca. 150 miljoner kr.

Vid full drift i Jönköping, 10 miljoner liter kommer intäkterna se ut ungefär så här:

Ca 2 kr i miljöavgift erhålls för att ta emot glykolen vilket ger 20 miljoner kr.

Ca 8 kr erhålls vid försäljning av renad glykol vilket ger 80 miljoner kr . Dra bort alla kostnader och vi har då en vinst på totalt ca. 30 miljoner kr, (EBITDA) enligt bolagets egna uppgifter.

Då konkurrenssituationen ser oförskämt fördelaktig ut, (läs det finns ingen konkurrens) och en kraftig utlandsetablering står för dörren så sätter jag ett ”snabbväxar” P/E tal på 20 och detta ger oss då ett bolagsvärde på 600 miljoner kr vilket i sin tur ger en riktkurs på knappa 50 kr.

MEN det intressanta i synnerhet ur kurshänseende är ju att nås full eller åtminstone en hög drift i Jönköpingsfabriken så blir detta startskottet för utlandsetableringen. En fabrik per land i Norden, licenser till övriga Europa och sist men inte minst etableringen i Kina som är det land som tack vare sin textilindustri slukar en lejonpart av världens glykol. Detta ger vad jag kollar en hävstångspotential modell större. Kursen kan då rycka med ett antal tior för varje land som Recyctec etablerar fabrik i. Och slår det väl ut i Kina ja då snackar vi om sanslös kurspotential, undra just hur många fabriker Kinamarknaden skulle behöva för att täcka behovet ? Och övriga Asien går ju inte att förringa heller.

Recyctec skriver i pm:et 140313 ” kapitaltillskottet ger bl.a Recyctec möjlighet att slutföra sista steget i bolagets storskaliga industriella process” och VD har sagt att Q2 ska denna storskaliga drift vara igång.

Sedan tidigare har Recyctec muntliga avtal med de största avfallsbolagen, dessa kommer gå över i riktiga avtal när Recyctec ser att man kan ta hand om riktigt stora volymer. Räkna alltså med att en hel del avtal kommer att presenteras i Q2 när driften är igång ordentligt.

Jag känner mig som en musikproducent som fått höra på en kommande superhit, jag tror stenhårt på detta case och ser med stor tillförsikt på framtiden som Recyctec aktieägare. Cleantech resan kan börja !

Ps Nu är det prick en vecka tills VD Ulf Ohlsson presenterar detta högintressanta bolag på Sedermeradagen i Lund, självklart är jag på plats och lyssnar !

0
Ogilla!
23
Gilla!
2014-03-21 08:47:04

Erhöll en hel del positiv feedback efter gårdagens Recyctec inlägg.

Fick bl.a en hel del mail från investerare som var intresserade och ville veta mer men fick även ett mail från en mycket insatt i branschen som upplyste mig ytterligare om glykolens egenskaper: utöver de egenskaper jag nämnde så är det på det viset att glykol även höjer kokpunkten. Detta innebär att man kan köra motorn på en högre temperatur med bättre förbränning som följd. En nog så viktig egenskap för motorer i tropiskt klimat.

Jag fick även ett påpekande om EU:s miljöfond Life + där jag skrev att Recyctec förra året erhöll ca. 6 miljoner kr.

Det var inte riktigt rätt formulerat, rätt ska vara att bolagets ansökan godkändes i juli förra året men att pengarna inte betalas ut förrän i år. Ett fint likvidtillskott kan man med andra ord se fram emot.

Kan ge lite mer kött på benen om detta bidrag och denna miljöfond.

Så här skriver EU i pm som släpptes 3 juli förra året:

”Europeiska kommissionen har godkänt finansiering för 248 nya projekt inom ramen för programmet Life+, EU:s miljöfond. Projekten omfattar åtgärder inom områdena naturskydd, miljöpolitik och information och kommunikation i miljöfrågor i alla medlemsländer. Sammanlagt rör det sig om investeringar på cirka 556,4 miljoner euro, varav EU kommer att tillhandahålla 281,4 miljoner euro. Life+ fortsätter att vara en viktig finansieringskälla för innovativa projekt. Dessa nya projekt kommer att bidra kraftigt till skydd, bevarande och förbättring av EU:s naturtillgångar. De främjar vår strävan att göra EU till en resurseffektiv, grön och konkurrenskraftig ekonomi med låga koldioxidutsläpp, sade miljökommissionären Janez Potocnik. ”

Recyctec var ett av bara fyra svenska bolag som kan se fram mot ett monetärt bidrag inom ramen för Life+. Motiveringen från EU lyder:

“ReCOOL for LIFE+ (Recytec AB): This project aims to demonstrate an innovative recycling technology for glycols (a very toxic and harmful organic compound) resulting from anti-freeze/coolants waste. This new technology is expected to lead to the production of glycol with >95 % purity. Fully implemented, it has the potential to lower demand for virgin glycol by 50 % by enabling some 270 million litres/year of anticoolant to be recycled in Europe.”

Snacka om fina argument för VD att ha dessa rader från EU:s miljöfond med sig när det ska förhandlas med glykolleverantörer. Och tänk när glykolen ska säljas. Retorisk fråga tror Ni inte att det är till Recyctecs stora fördel att kunna säga att denna glykol är återvunnen glykol som vi nu återför till industrin, glykol som annars skulle ha bränts upp i avfallsvärmeverk ?

Miljöfaktorn kommer bli allt viktigare framöver och Recyctec har stora möjligheter att bli en av branschens stora gröna vinnare !

0
Ogilla!
14
Gilla!
2014-03-21 12:25:22

Tycker det är ett spännande bolag med stor framtids potential!

Stora volymer glykol kommer renas redan i q2.

Har köpt lite under förra veckan och även igår!

Tack för en bra sammanfattning!

0
Ogilla!
24
Gilla!
2014-03-21 12:31:51

Vilka volymer kan avtal med ragnsell och stena ge?

0
Ogilla!
18
Gilla!
2014-03-21 13:30:31

Intressant! Vad renar man glykolen från och vad görs med detta och till vilken kostnad?

0
Ogilla!
14
Gilla!
2014-03-21 13:51:01

3

vet inte exakt men stora volymer, dessa aktörer är störst på marknaden.

4

Från slaggprodukter så att kemiskt ren glykol bildas, till vilken kostnad vet jag dock inte...

0
Ogilla!
40
Gilla!
2014-03-24 08:40:36

Hittade en mycket intressant artikel från Jönköpingsposten ifrån förra året då grundaren och storägaren Roland Magnusson fortfarande var VD

Saxar ur valda delar ur artikeln med rubriken:

”Jönköpingsbaserade Recyctec med reningsanläggning för använd glykol ska bli störst i landet och övriga Europa inom sitt område.

VD Roland Magnusson har i många år varit verksam i textilbranschen och därigenom kommit i kontakt med hantering av kemikalier. Och för snart fem år sedan grundades Recyctec med kontor i Lund.

Roland Magnusson var en av grundarna.

– Vi hade under flera år funderat på varför det inte finns någon riktig hantering av använd glykol, vilken oftast bränns upp, men rent kemiskt går den ju att återvinna och använda glykolen på nytt, säger Roland Magnusson.

Glykol i plastindustrin

För de flesta av oss är glykol mest känt för användning i allehanda kylsystem som i bilar och kylanläggningar. Inom plastindustrin används också mycket glykol i tillverkningsprocessen. Genom en rad tester och metoder för rening identifierades en metod som kunde rena glykolen helt och dessutom på ett miljövänligt sätt. Det blev startskottet för det nya företaget och målet var också att bygga en reningsanläggning.

Platsen blev Momarken vid Torsvik söder om Jönköping och den riktiga driftstarten sker inom kort.

Företaget har tidigare fått miljötillstånd av länsstyrelsen.

Recyctec med i dag fyra anställda har som mål att vid anläggningen i Jönköping klara av att rena tio av 30 miljoner liter använd glykol som varje år hittills inte har tagits om hand.

– Mest fokuserar vi på att ta hand om glykol från fordon och kylanläggningar. Vi har etablerat kontakter med ett flertal större avfallsbolag.

Att valet blev Jönköping har förstås mycket att göra med det geografiska läget.

Roland Magnusson berättar att bolagets mål inom fem år är ytterligare ett tiotal reningsanläggningar, inte bara i Sverige utan i övriga Europa och i Kina där också en av delägarna finns.

Bred expansion

– Vi är ensamma om vår metod så det finns stora möjligheter till en bred expansionsom också gynnar miljön. ”

ps 4

1-2 kr/ liter har jag läst

0
Ogilla!
25
Gilla!
2014-03-24 12:37:28

Verkar ju helt klart som några aktörer med Penser i spetsen fått loss sina aktier i den riktade emissionen och nu gör sig en snabb hacka.

Blir fint att bli av med dessa ägare...

0
Ogilla!
30
Gilla!
2014-03-26 08:49:23

Drömläge efter sanslös emissionsrekyl !

Ja, det var inte nådigt. Efter att Recyctec aktien klättrat upp till 14,40 kr förra veckan så mosades aktien igår ner till 10 kr.

Orsak ? Någon/några aktörer som gör en snabb vinst på ca. 30-40 %, (kurs 7,25 i riktad emission annonserad 13 mars) ) och ”bombar ut ” sina aktier.

Har just fått bekräftat att aktier i denna riktade emission blivit ”utbokade” denna vecka och det syns på kursen om man säger så. En Penseraktör började med att sälja 40 000 aktier i måndags och satte därmed tonen. Igår fortsatte Penser med att trycka ut 70 000 aktier och sålde verkligen ner kursen.

Frågan är ju bara när detta säljtryck är borta. Kursslakten gör ju att intresset att sälja torde minska och oavsett så är det rimligt att tro att exempelvis Penseraktören borde vara i det närmaste tom på aktier. Den riktade emissionen var ju på blott 8 miljoner och delades nämligen upp på ett antal aktörer, bl.a Delcea AB och Henry Dunkers Förvaltnings AB, (storägare i Trelleborg för övrigt ). Det är näppeligen de sistnämnda aktörerna som på detta kortsiktiga sätt vräker ut sina aktier.

Intressant PM som Recyctec kom med igår förresten

http://aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID_News=68871

VD har nu extra goda skäl att få saker och ting på plats i Q2.

Det lär synas på kursen när emissionsaktierna tar slut, tror på en uppstuds redan idag på ett par kronor.

Remarkabelt köpläge sammanfattar jag det hela med !

Ps Imorgon informerar VD Ulf Olsson om läget på en investerardag i Lund.

0
Ogilla!
16
Gilla!
2014-03-28 14:39:41

Jaha då var man tillbaka efter ett litet trevligt skåneäventyr.

Mycket matnyttigt Sedermera event igår. Nya kontakter knöts och intressant information om ett antal bolag inhämtades.

Recyctec stack ut med sin miljövänliga process : rena och därmed återanvända glykol.

Väldigt positiv genomgång av VD Ulf Olsson där han berättade att man redan nästa månad rampar upp volymerna. Det verkar inte vara nåt större problem att övertyga avfallsbolagen om fördelarna med att återanvända glykolen istället för att bränna upp den i avfallsvärmeverk. Närmast ”hallelujastämning” tydligen bland dessa så viktiga leverantörer vilket ju låter oerhört bra.

Tänk förresten att Recyctec får betalt när råvaran ”köps in ”, inte många bolag som får det.

Han berättade också att det finns stora möjligheter att utvidga sortimentet och en möjlighet är ju att rena till säg 30-50 % renhetsgrad och sen sälja glykol till betydligt högre pris till ex. bensinstationskedjor som då lablar den och säljer som sin egen miljövänliga glykol.

VD berättade också att man har EU i ryggen och bl.a erhållit 6 miljoner kr i bidrag från EU:s miljöfond.

Stora triggers framöver är avtal utkommunicerade med stora privata avfallsbolag + ett antal kommunala avfallsbolag. Avtal pm.ades ut i januari exempelvis med 4 sådana kommunala bolag som täcker ca. 30 kommuner så det finns ju några kommuner kvar om man säger så.

Tror att dessa avtal kommer trycka upp kursen ordentligt.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-03-28 17:21:10

Står säkert någonstans. Men vad får Recyctec betalt när dom säljer glykolen? 2 kr/liter gäller inköp, så formen måste bli 2 kr + "såld glykol" kr = intäkt kr/liter

Borde man inte kunna förvänta sig ett antal pm under året med avtal med både privata och offentliga?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-03-28 18:12:45

Läste din post på börssnack. ca 8 kr försäljning och 2 kr i kostnad. Så borde teoretiskt bli 80 MSEK när Jönköpingsfabriken går för fullt. Borde kunna nå miljardvärdering på det med andra ord :)

Sedan är ju ambitionen att expandera på det.

Blir intressant att se hur snabbt dom kan öka produktionen och hur snabbt avtal trillar in.

Men visst låter det ganska bra och är någon som behövs oavsett om vi är i låg eller högkonjunktur.

0
Ogilla!
25
Gilla!
2014-05-23 08:36:27
0
Ogilla!
10
Gilla!
2014-05-26 08:37:06

Stort avtal !

Har ägnat ett antal timmar i helgen åt att gå igenom uppgifterna i Redeyebloggen http://www.redeye.se/aktiebloggen/recyctec-nasta-investerarfavorit och det är inget snack om att det är substans i Carpe Diems rader.

Vad skribenten dock inte verkar ha koll på är att Recyctec faktiskt redan har avtal med ett av dom största avfalls/insamlingsbolagen i Sverige, nämligen Sita. Kolla på hemsidan http://recyctec.se/Partners där det står: ”SITA Sverige är ett av landets ledande företag inom återvinning och avfallshantering. Vårt avtal om samarbete innebär att vi har ansvaret för omhändertagandet av all använd glykol från deras kommuner och uppdragsgivare ”.

Stenarecycling är tydligen störst i branschen, Ragn-Sells är näst störst men sedan kommer Sita som god trea. På Sitas hemsida står det att läsa : ”Med 1100 medarbetare, 60 lokalkontor och egna behandlingsanläggningar erbjuder vi effektiva, miljöriktiga lösningar med fokus på nytänkande och långsiktig hållbarhet. Genom att välja oss får du en nära och engagerad partner med lokal kompetens. Samtidigt drar du nytta av vår erfarenhet som en internationell aktör inom avfallshantering.”

Det sista är intressant, Sita ingår nämligen i det internationella börsnoterade miljöföretaget SUEZ ENVIRONNEMENT. Detta jättebolag har i sin tur närmare 80 000 anställda och gör affärer i drygt 70 länder så vem vet, avtalet med Sita kan kanske i förlängningen leda till nyckeln in på andra intressanta marknader ?

Att Redeyeskribenten missade detta avtal mellan Recyctec och Sita är dock inte så konstigt, jag har gått igenom hela nyhetsarkivet och läst igenom alla rapporter men inte någonstans har Sita nämnts så man får ju säga att Recyctec ligger närmast anmärkningsvärt lågt i sin kommunikation.

Måste säga att caset ser oerhört spännande ut.

0
Ogilla!
26
Gilla!
2014-06-03 08:32:58

Finfint köpsignal-pm som just släpptes.

VD nyttjar optioner och har tecknat 100 000 st aktier.

Härligt när VD får incitament att lyfta kursen.

http://aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=69961

Tror stenhårt på detta case !

0
Ogilla!
28
Gilla!
2014-06-03 09:18:09

Mycket bra!

Det visar vart vi är påväg:)

0
Ogilla!
12
Gilla!
2014-06-05 09:53:40

Ny blogg på Redeye om detta papper som kommer bli en fröjd att vara ägare till framöver :-)

http://www.redeye.se/aktiebloggen/recyctec-helt-ratt-i-tiden

0
Ogilla!
17
Gilla!
2014-06-05 10:37:53

http://aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=69996

Bra nyhet friska pengar in i Recyctecs kassa och här har vi garanterat förklaringen till EP:s massiva sälj sista veckorna. EP har sålt ca. 250 k på två veckor och därmed hållit nere kursen.

När EP är klara vilket dom bör vara snart så lär det bli åka av kursmässigt särskilt om trevliga nyheter kommer...

0
Ogilla!
19
Gilla!
2014-06-11 08:51:28

Vilken dag det var för Recyctecaktien igår !

Uppenbart att en positiv analys som kom redan på morgonen låg bakom det markant ökade intresset : http://media.wix.com/ugd/7e0f23_b2ec143c507c4f688423142d5d762047.pdf

Men ca. klockan 16 så var det som att trycka på en knapp och aktien handlades friskt upp till 15,80 som högst och slutade på 15,40, en nätt uppgång på dryga 20 %.

226 000 aktier omsattes, (3,2 miljoner kr), wow säger jag bara !

Allt talar för att Recyctec kommer bli en klockren summerhit.

Jag förklarar härmed cleantechresan med Recyctec som startad !

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.