Grupp: Huvudforum

CLS och dignitana

0
Ogilla!
0
Gilla!
2014-03-20 12:05:48

Man kan ju undra om cls kommer igång detta året. Tranberg tar sin chans att få lite uppmärksamhet på gamla dar innan det är för sent, för det har han ju aldrig fått innan.

Cls och dignitana är samma sorts skrotbolag som satt i system att påstå att snart händer det för att sen leva år efter år på emissionspengar.

Samma typ av VD:ar som har bluffat sig fram i flera år.

För att inte prata om bluffbolaget c-rad

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-03-20 13:15:03

Ja godkännandet i Kina som Dignitana nyss presenterat är säkert påhitt alltihop, likaså den kommande ordern från KM. Att du fortfarande är så bitter?

0
Ogilla!
0
Gilla!
2014-03-20 13:24:30

Kina gav inte så mycket eko på kursen och det förstår nog dom flesta att det kommer att ta låång tid och mycket mutor till varje sjukhus innan där blir någon försäljning att tala om. Plus japaner som ska sköta försäljningen som är så hatade i Kina så vi kan inte förstå det, ja ja vi får se hur lyckat det blir.

0
Ogilla!
6
Gilla!
2014-03-20 13:27:56

Du är bara tragisk ibland. No comment.

0
Ogilla!
0
Gilla!
2014-03-20 16:44:24

Visst är det tragiskt när någon säger sanningen om bluffande småbolag som ger helt felaktig information i åratal för att kunna genomföra emission efter emission.

I alla andra sammanhang så hade sånt kallats för bedrägeri och det är för det mesta småspararna som får stå med lång näsa.

Ser man inte att det är ren och skär vilseledning bolagen sysslar med så har man skygglapparna på.

Ger man vilseledande information gång på gång till marknaden och aktieägare så skulle det kosta bolagen kraftiga böter vilken lista dom än ligger på.

Tänk om dom för en gångs skull hade blivit klara med något tidigare än dom fantiserar ihop, men det har ju aldrig hänt.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-03-20 16:49:22

Vet inte om du kan jämföra bolagen rakt av.

C-rad och Dignitana har ju stigande omsättningssiffror.

Cls har vad jag vet inte omsatt några pengar överhuvudtaget.

C-rad är ett av de snabbast växande medtech bolagen i Sverige och Dignitana som omsatte ca 10milj förra året beräknas omsätta ca 35miljoner i år med tanke på kommunicerade orders.

Men jag antar att du egentligen har koll men har lust att provocera så jag förstår egentligen inte varför jag svarar.

0
Ogilla!
0
Gilla!
2014-03-20 17:12:33

# 5

Men om vi tar dignitana och deras vd så har där väl inte kommit ett sant ord från honom i alla år han suttit där, och varken cls och c-rad är väl kända för trovärdighet.

Nu sköt cls på sitt till efter Q1 och det verkar inte vara många som tror dom kommer igång därefter heller. Och c-rad har ju hållit på och lura i folk om vad som komma skall i många år, och nu i Q1 ska ju gemini vara klar, fan tro`t. Och kommer inget besked så är det ner till 5-7 kr.

Rent lurendrejeri är vad dom bolagen sysslat med i många år.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-03-20 17:36:21

Man kan väl säga att inget av bolagen rosat marknaden hittills. Frågan är vilka som ägnar sig åt lurendrejeri, bolagen eller ägarna?

Det är väl inte helt lätt med ledningsfrågor. Ofta hänger de med från utvecklingsstadiet. Det är ju inte självklart att de passar när bolagen går in i annan fas.

0
Ogilla!
5
Gilla!
2014-03-20 17:50:15

och det är ju ganska lätt idag att vända sig till allmänheten och därmed säkra sin lön åtminstone några år. Nyemissioner drar ju till sig flugor likt skit just nu.

0
Ogilla!
6
Gilla!
2014-03-20 17:52:31

och då kan man sälja allt ifrån bajspåsar till olja som inte finns.

Enkelt!

0
Ogilla!
0
Gilla!
2014-03-20 17:53:56

#7

Det är ju bolagen som ger informationen och sen bör marknaden kunna lita någorlunda på det för det är ju bolagen som har den informationen som marknaden får reda på.

Det är inte bara dom tre bolagen som rent medvetet vilseleder marknaden för det verkar vara mer eller mindre den rätten många av dom mindre bolagen tror sig kunna ta för det ska ju mycket till innan dom ens får en tillrättavisning från den listan dom är på.

Kan man inte lita på bolagsledningarna så vem i hela världen ska man då lita på.

Sen kan ju mycket gå snett men man märker ju att många bolag har satt det i system.

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.