Grupp: Huvudforum

Petrodollarsystemet

0
Ogilla!
17
Gilla!
2014-04-04 21:56:32

Det börjar osa lite katt på det övergripande planet.

Jag har hela tiden hävdat att "krisen" med Ryssland handlar om nåt helt annat än Ukraina/krim. Under många år har Västmedia och västelit svartmålat och demoniserat Putins Ryssland. Man vill försöka få bort honom för att oskadliggöra och inlemma Ryssland i västsfären och därmed konsolidera den monetära makthegemonin i världen.

Det är ett oerhört smutsigt och hänsynslöst maktspel där de som utmanar eller ses som ett hot mot systemet skoningslöst krossas.

Vi kommer närmare en seriös utmaning mot detta system nu. Ryssland och Kina närmar sig och kommer snart underteckna stora strategiska energi- och samarbetsavtal (Putin ska till Kina i maj). Fler länder kan börja haka på den sino-ryska duon och därmed dra undan mattan för petrodollarsystemet. Själva grundbulten i den världso(o)rdning vi har nu.

Om de lyckas är skrivet i stjärnorna. Vi kan räkna med våldsamt motstånd och en utdragen smutsig och farlig kamp. Elitskiktet som styr oss drar sig inte för något. Räcker med att säga att sist någon utmanade det internationella banksystemet så ledde det till världskrig. Idag har vi dock kärnvapen som hindrar alltför vidlyftiga krigiska alternativ men man vet aldrig.

http://voiceofrussia.com/2014_04_04/Russia-prepares-to-attack-the-petrodollar-2335/

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-04-04 22:58:20

Det är komplicerat med dollarn, den tappar inte i nämnvärt i värde trots FED´s utspädning av valutan. Dels används dollarn, som du säger, vid handel med olja, dels är den världens reservvaluta. http://www.mises.se/2013/09/30/dollarn-reservvaluta/

Eftersom många länder har investerat stort i USA så finns det motstånd mot att dollarn sjunker i värde. Dollarn åtnjuter stora fördelar och det utnyttjas till max av FED och USA´s regering. Helt klart börjar det knaka i fogarna. Putin vill säkert plocka bort USA från tronen och har säkert en plan för detta. Kina vill samma men är beroende av sin stora export till USA och sina tillgodohavande i amerikanska papper.

Helt säkert kommer USA att falla p g a att man negligerar sin reella ekonomiska situation och på det sätt man arrogant utnyttjar sin valtutas ställning.

Men resten av världen kommer också att lida ekonomiskt.

Här är en kort video som på ett enkelt sätt förklarar varför det kommer att gå åt helvete. :-)

https://www.youtube.com/watch?v=2nUUsPWfV00

0
Ogilla!
16
Gilla!
2014-04-10 21:34:37

Här kom mera nyheter om saken.

Gazprom ska testköra systemet.

Det här är stort.

http://www.zerohedge.com/news/2014-04-10/gazprom-prepares-symbolic-bond-issue-chinese-yuan

1
Ogilla!
5
Gilla!
2014-04-10 22:37:17

Väst(USA) har hela tiden kört sanktionsvapnet mot obekväma stater, men resultatet blir det motsatta, ju mer USA använder sanktionsvapnet, desto mer blir BRIC-länderna och oljeländerna enade.

USA behöver deras olja och industrier (billiga arbetskraft), men de behöver inte USA lika mycket.

Vad vi ser är de facto en maktförskjutning österut och Kinas valuta som håller på att ersätta dollarn som världsvaluta. Och den kommer troligen att vara uppbackad av guld.

Inlägget är redigerat av författaren.

1
Ogilla!
6
Gilla!
2014-04-10 22:52:21

Tyvärr så utnyttjade USA det finansiella systemet för egna politiska syften när de tvingade VISA/Mastercard att blockera överföringar till Wikileaks, eller när de införde ekonomiska sanktioner mot diverse länder som handlade olja i andra valutor än dollar...

Så jag välkomnar alla konkurrenter till VISA/Mastercard och SWIFT, t.ex. Kinesiska och Ryska kreditkort och banksystem som är oberoende från USAs system.

Även guld och bitcoin har en roll att spela i liberaliseringen av finansmarknaden, jag kan tänka mig att det ultimata hotet mot dollarn är en guld-backad bitcoin - du har guldets förderlar i form av äkta värde och bitcoins fördelar i form av anonymitet och snabb&billig överföring över internet.

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
0
Gilla!
2014-04-11 13:19:35
0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-04-15 17:08:07

Lyssna på

Dr. Paul Craig Roberts på King World News.

Petrodollarn blöder.

0
Ogilla!
0
Gilla!
2014-04-15 18:13:53
1
Ogilla!
1
Gilla!
2014-04-15 21:00:18

Ryssarna kan sänka dollarn om de känner för det. Dock är det en farlig väg.

http://article.wn.com/view/2014/03/23/Russia_Could_Crush_the_Petrodollar/

1
Ogilla!
1
Gilla!
2014-04-15 22:38:54

#4

Tror du bitcoin kommer att överleva den dag dollarn kollapsar och det är mat för dagen som gäller och kanske inte ens tillgång till ström?

Det man inte har i handen kommer att var lite värt enligt min mening.

Inlägget är redigerat av författaren.

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.