Grupp: Huvudforum

Tradingmöjlighet utan risk?

0
Ogilla!
4
Gilla!
2014-04-21 10:27:48

Jag hittade denna gamla sträng från Börssnack

http://borssnack.di.se/?f=1&t=2160114

Där en ganska känd skribent hävdar att man kan tjäna stora pengar på att ställa ut veckooptioner på sitt fondinnehav i OMX-index.

Jag tvivlar på att detta fungerar men skulle gärna höra andra personers åsikt i frågan.

Jag har tittat lite och det verkar som att man kanske kan få runt 0,6% i premie i förhållande till index (om index är 1340 skulle man kunna få runt 8000 kr för 10 kontrakt om man ställer ut atm) varje vecka om man ställer ut fredag eftermiddag veckan före lösen. Men index stiger och sjunker ofta mer än 0,6% på en vecka så det blir väldigt ofta att man får betala betydligt mer än 0,6% när optionerna går till lösen. Förvisso får man behålla premierna när index har sjunkit men det lär knappat kompensera till den grad dels för utbetalningarna vid stigande index dels ge en rejäl vinst.

0
Ogilla!
0
Gilla!
2014-04-21 11:38:19

"Tradingmöjlighet utan risk?"

för dig eller för motparten (den som köper optionerna)?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-04-21 11:52:26

Självfallet är det "jag" som avses. Den som köper risker alltid det han har betalt för optionerna. Expertdirekt menar att de samlade premieintäkterna skulle göra att man tål mycket stora fall innan man gör förlust och i den meningen skulle strategin enligt honom vara riskfri.

Killen som skriver strängen på Börssnack är väldigt stor på Twitter

och drog enligt egen uppgift in 5,7 miljoner under första kvartalet.

https://twitter.com/expertdirekt

Jag är synnerligen skeptisk, men och andra sidan tveksam till varför en så kunnig och framgångsrik person skulle kunna ha så fel.

Det vore därför intressant med andras synvinklar. Det är lätt hänt att man missar något, möjligen går det att modifiera strategin så att den fungerar. Det vore inte helt fel om man kunde hitta något som tickade in kanske 10% varje år.

0
Ogilla!
8
Gilla!
2014-04-21 13:36:25

Jag har inte möjlighet att diskutera det här i detalj men det är ju helt klart genom optionshandel man har möjlighet att tjäna de stora pengarna och då som utställare av optioner. Det beror ju på att priset på en option består av två delar, dels realvärde och dels tidsvärde. Som utställare av optioner spekulerar du ju framför allt i ett eroderande tidsvärde. En option förlorar ju i värde även då underliggande går sidledes allt eftersom tiden närmar sig förfallodatum. En option med löptid på ex. vis tre månader förlorar lite tidsvärde per dag den första månaden mer tidsvärde per dag den andra månaden och väldigt mycket tidsvärde per dag den sista månaden. Speciellt snabb erosion av tidsvärde blir det ju i en veckooption. Har man ställt ut en veckooption en fredag så eroderar dess tidsvärde även över helgen medan börsen är stängd.

Utställande av optioner blir väldigt mycket en fråga om säkerhet. Du bör äga den underliggande tillgången som du ställer ut mot, annars kan förlusterna i princip bli hur stora som helst. Det går dock även att kontrollera riskerna med användande av olika optionsstrategier. Man bör även ha en mycket välkapitaliserad depå så att man inte behöver avyttra underliggande om det tillfälligtvis går åt fel håll.

Det är tråkigt att det inte finns veckooptioner för aktier i Sverige ännu utan bara månadsoptioner. Det är ju så mycket enklare med aktier än med index. Själv har jag periodvis ställt ut köpoptioner mot ett innehav av trögrörliga Telia. Det värsta som kan hända då är ju att man blir löst och tvingas sälja aktierna. Det skulle vara väldigt mycket bättre att kunna göra detta varje vecka jämfört med bara en gång per månad.

Ska man handla med optioner måste man vara påläst och förstå hur de fungerar. Det är ett villkor. Rätt använda är de ett mycket bra hjälpmedel för att tjäna pengar.

0
Ogilla!
9
Gilla!
2014-04-21 13:45:01

Finns expertdirekt bara på Twitter nu? Jag har googlat, och hittar inga andra aktuella sajter.

Mvh, holiday --- Life is what happens to you while you're busy making other plans

0
Ogilla!
0
Gilla!
2014-04-21 13:51:27

#4 Han skrev en kommentar om AstraZeneca på Börssnack igår, men annars verkar det gå lång tid mellan besöken.

Twitter är han aktiv dagligen på, jag har inte sett honom i någon annat forum.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-04-21 14:08:48

Han har bytt nick på di till expertdirekt2, antagligen när gamla börssnack dog.

Mvh, holiday --- Life is what happens to you while you're busy making other plans

Inlägget är redigerat av författaren.

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.