Grupp: Huvudforum

FDIC

0
Ogilla!
258
Gilla!
2017-01-08 09:13:05

I USA har bankkonton med upp till $ 250 000 bankgaranti genom Federal Deposit Insurance Corporation, FDIC. Emergency Funds uppgår till $ 30 Billion.

Det sammanlagda värdet på alla bankkonton i USA uppgår dock till $ 9 Trillion. 36 banker har vardera konton som uppgår till mer än $ 30 Billion. I räddningsfonden finns alltså inte ens 1 c för varje försäkrad $! Om endast en av dessa stora banker går i konkurs, vilket inte torde vara en omöjlighet, blir hela räddningsfonden tömd. Den här bräckliga situationen tror jag ytterst få amerikaner är medvetna om.

0
Ogilla!
258
Gilla!
2017-01-08 13:35:26

Det är mycket 'over there' som inte är finansierat i det långa loppet, ta bara Medicare och Social security som exempel.

Det här med FDIC:s räddningsfond och dess underfinansiering har kommit i skymundan. Om jag minns rätt är fonden ett resultat av Dodd-Frank? Har för mig att man snackade om detta på 'cable news' i amerikansk TV när lagen skulle igenom kongressen. T ex 'too big to fail' och att storbankerna var större idag än innan finanskrisen.

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.