Grupp: Huvudforum

Webmaster tänker högt...

0
Ogilla!
122
Gilla!
2002-12-12 14:33:00
Med anledning av en annan diskussion på Aktieguiden tänkte jag kortfattat försöka redogöra för min syn på Aktieguiden och Aktieguidens framtid. Kanske är det värdefullt för någon att känna till lite mer kring mina värderingar och hur jag tänker.

Jag är en sådan där människa som gärna vill göra ett fint avtryck under min tid i den här världen. Enligt mitt sätt att se kan jag göra det på två olika sätt; antingen genom att hjälpa andra människor eller genom att skapa upplevelser för andra människor. Båda dessa saker tror jag att jag kan uppnå genom att ge av mig själv, min tid, min kunskap, mina tillgångar, mitt fokus och vad annat jag nu har att ge av som är av värde.

Aktieguiden för mig är ett sätt att försöka uppnå en liten del av ovanstående. Min förhoppning är att ni som är Aktieguidens medlemmar ska få ut någonting av att vara med här. Nya bekantskaper, nya kunskaper, nya möjligheter, mer pengar, någon att dela glädje och sorg med, eller kanske bara en chans att själv kunna bjuda andra på en liten del av vad ni har att ge. Jag vill minnas att någon på Aktieguiden har skrivit i sin sidfot att "pengar är inte allt här i livet". Det om något tycker jag är en understatement. Även om Aktieguiden aldrig varit något framgångsprojekt intäktsmässigt så har avkastningen ur mitt perspektiv varit god (för att tala i termer som hör hemma på en aktiesida).

En medlem sa till mig vid ett tillfälle att "hittills har du imponerat mer som webmaster och skapare av communities än som affärsman". Jag har tänkt mycket på den formuleringen och har förståelse för hans uppfattning. Hittills har över 21.500 medlemmar registrerat sig hos oss och trots det har vi inte tjänat några pengar på det här projektet. Visst var det dålig timing att starta då vi startade men ändå, kan klimatet verkligen ha varit så dåligt att man inte kunnat få in lite pengar på reklam? Nej kanske inte, men min personliga åsikt är att det finns värden som är viktigare att försvara än att till vilket pris som helst kommersialisera Aktieguiden.

Av alla olika företag och projekt som jag jobbat med under mina första 28 år är Aktieguiden det roligaste. Anledningen är ingen annan än att jag känner att jag får någonting väldigt värdefullt tillbaka från er. Ur inkomstsynpunkt har projektet hittills varit en katastrof, men tack vare att allt fler bidrar till vår utveckling och fortlevnad genom den frivilliga medlemsavgiften så minskar behovet av kapitaltillskott från mig själv. En vacker dag kanske man till och med kan få möjlighet att ta ut en liten lön, men framtiden får utvisa om så blir fallet.

Jag har också mina mörka stunder. Ibland inbillar jag mig att de kommer oftare än vad de borde göra och ibland inbillar jag mig att de är mörkare än de borde vara. Men varje gång, efter en kort tids eftertanke, konstaterar jag att det är synd att gnälla och bestämmer mig istället för att försöka göra någonting bra för att förändra situationen. Jag kan erkänna att jag sällan varken tittar på eller läser nyheter. Anledningen till det är enkel; det händer så mycket deprimerande saker omkring oss och det är alltid så svårt att kunna hjälpa till. Då sätter jag mig hellre här vid Aktieguiden och försöker bygga vidare på vår positiva gemenskap här.

Vi har en lång lista med idéer till hur vi ska kunna göra Aktieguiden ännu bättre och i ännu högre utsträckning passa de behov vi ser i dagsläget. Jag tycker att våra chanser att förverkliga dessa idéer aldrig har sett bättre ut än de gör idag.

Anledningen till att jag låter er ta del av – märk väl – mina funderingar på det här sättet är att jag vill att ni ska veta att jag kommer fortsätta kämpa och göra vad jag kan för att hålla Aktieguiden vid liv och samtidigt utveckla projektet vidare. Med er hjälp är jag övertygad om att vi kommer nå långt.

August Strindberg sa en gång att "genom att försöka med det omöjliga når vi högsta graden av det möjliga". Jag tycker om den formuleringen och jag tycker om att utmana den. Tänk om vi - några år in i vår civilisations tjugonde århundrade - lyckas skapa en plats där människor bidrar till varandras välmående och framgång...

- frivilligt -
Mvh // Staffan Webmaster på Aktieguiden
0
Ogilla!
12
Gilla!
2002-12-12 14:51:18

Staffan!

Du har min odelade beundran och uppskattning för din livsinställning.

Ett stort tack!

Lars i Kina
0
Ogilla!
4
Gilla!
2002-12-12 14:57:57

Det tycker jag låter som en fin filosofi, men det är jobbigt att ge av sig själv.

Samtidigt så gör du väl inte detta för våran skull heller, det är väl ett brinnande intresse (förlåt) ;-) för detta projekt som driver dig/er.

Mvh brandman
0
Ogilla!
11
Gilla!
2002-12-12 15:10:31

Rörande inlägg Staffan som borde få fler att tänka till......

Krya inte på dig...(if you catch my drift)

Dempa (en tacksam användare)

0
Ogilla!
7
Gilla!
2002-12-12 15:34:18

Jag är mycket tacksam för att AG finns, ett seriösare forum får man leta efter!

Så länge jag är aktiv handlare tänker jag vara frivilligt betalande medlem här! 100kr i månaden är rena reapriset med tanke antalet kvaliteinlägg.

Annat kan man bara inte tänka...

 

MVH Kristian

0
Ogilla!
6
Gilla!
2002-12-12 15:39:04
Mycket rart skrivet Staffan. Torkar en tår ur ögonvrån. Mitt bidrag har du i alla fall  på livstid. Min alltså, inte din. Går det så går det...
0
Ogilla!
4
Gilla!
2002-12-12 15:52:03

Mycket välformulerat Staffan!

Tack för allt hårt arbete, och för din osjälviska inställning.

//Spalato 

0
Ogilla!
10
Gilla!
2002-12-12 16:04:13

Staffan,

Man skulle önska att fler tänkte och agerade på detta sätt,med tanke på dagens nyhetsflöde om alla katastrofer som drabbar vår värld är det förståeligt att du ej vill ta del av nyheterna,men man kan ju fundera över varför det så ytterligt sällan pratas om de goda och roliga nyheter som trots allt inträffar,är det pga att vi människor på något sätt får syre av eländigheterna?"Jag har det iallafall bättre än dom"om det är ett av skälen så borde vi se över vår livssituation och inse att även för oss tickar klockan,se filmen People i know med Al Pacino lysande framför allt Al,vidare hoppas jag innerligt att du vill o orkar fortsätta ditt arbete,men drygt 21000 medlemmar och bara 100-talet betalande denna struntsumma??????????HALLÅ,HALLÅ pynta NU.

                                  Mvh B-G

0
Ogilla!
11
Gilla!
2002-12-12 16:25:28

Lugn Staffan det kommer att bli pengar till dig med vad det lider det är jag hundra på. Det finns en o annan som inte fattat vilken guldgruva AG är, ok det må vara så men jag är övertygad om att de flesta som varit på ag o har ett hyfsat intresse för värdepappershandel snart fattar vilken seriös sait detta är o så ramlar det in några kronor till. Hur man skall agera för att få in pengar lite mera regelbundet som du kan räkna med att du får även nästa månad o nästa osv. det har vi ju haft ett otal lösningar o ideer på. fn är ju 100 kr som friv avgift kopplad till lite förmåner för dessa som gäller . Detta går säkert att utveckla kanske olika frivilliga nivåer eller vissa obligatoriska komb med frivilliga och förmåner därefter förstås. vi låter hjärnorna jobba lite så löser det sig säkert, kanske vi skall bilda en grupp med WM som värd där vi bara spånar om just hur vi skall utveckla ag på olika sätt?? Håll modet uppe din inställning till AG och din livsfilosofi kunde inte vara bättre. Önskar många andra började tänka så och. MVH Olov

0
Ogilla!
4
Gilla!
2002-12-12 16:32:27
#11 Vad bra då slipper jag kommentera tycker ditt inlägg var precis
som min egen uppfattning. mvh edvin
0
Ogilla!
4
Gilla!
2002-12-12 16:45:07

#10

Nej det var inte ett svar på ditt inlägg,jag har full förståelse för dom som inte handlar regelbundet med värdepapper inte tycker det känns motiverat att betala men av de 21000 medl,måste det väl finnas mer än 100?Fibonacci har ju börjat med en fördröjning på sitt Mw för de som ej betalar vilket säkert irriterar en del,så även mig innan jag tänkte till, vilket alldeles för ofta tar alldeles för lång tid,1000:-/år slå ut det på 365 så inte blir det möcke om man ser till vad man får.

                                             Mvh B-G

0
Ogilla!
27
Gilla!
2002-12-12 17:16:20

Jag kan bara instämma med alla andra, att det är ett otroligt arbete som du och dina kollegor har gjort när ni har skapat AG. Den har gett mig otroligt mycket i fråga om både tips och kunskap om aktier och macroinformation. För mig är det en självklarhet att stödja er.

Sen kan jag också förstå att om den inte tradar aktivt och tjänar pengar på informationen på AG, så kan det vara svårt att se anledningen att betala. Men det tycker jag är upp till var och en och avgöra hur mycket AG ger en och om man vill bidra till den.

Men en annan anledning till att folk inte stödjer AG tror jag är det faktum att man inte förstår att AG än så länge varit en "ideell" verksamhet där uppbyggnaden och driften faktiskt betalats av dig. Att det faktiskt finns någon som av en "outgrundlig" anledning betalar ur egen ficka för att AG skall få finnas till är så unikt i dagens kommersialiserade samhälle så man knappt tror på det.

Om jag räknar rätt så är det faktiskt närmare 200 som idag stödjer AG, jag har för mig att det var runt 50 i våras, så trots allt så går trenden i rätt riktning. Och ju fler som inser att AG's överlevnad beror faktiskt på oss, och att våra bidrag är den enda inkomsten ni har, ju fler tror jag kommer att stödja er.

En vacker dag hoppas jag att du kan skriva här att du plockar ut en bra lön från AG och att du har fått tillbaka allt du investerat i den, för det är du definitivt värd. 

mvh/aldur

0
Ogilla!
9
Gilla!
2002-12-12 17:29:21

Applåder aldur.....!

0
Ogilla!
7
Gilla!
2002-12-12 18:23:45

Instämmer med 100 % med Aldurs inlägg. Du är värd allt beröm Staffan för allt vad du gör för Aktieguiden. Hoppas innerligt att projektet blir en rejäl framgång och att du kan får tillbaks med råge allt vad du har satsat!

Mvh/wintrader

0
Ogilla!
3
Gilla!
2002-12-12 19:08:29

inför betalning.

och man kunde kompletera med betaltjänster.

t ex realtidskurser för nasdaq och sp terminerna som styr omx mellan 9.30 och 15.20

du kan säkert få ett bra pris om du hänvisar till 21000 användare :-)

and last but not least, din karma växer dag för dag

tack

0
Ogilla!
3
Gilla!
2002-12-12 19:21:05

Kan inte E-trade eller någon mäklare betala? Nordnet står ju för VCW. Vilka kostnader har du för att driva sidan? Om det räcker med några hundratusen skulle ju 10 000 användare som betalar 20 kr per år räcka. En tjugolapp kan nog de flesta stå ut med att betala - särskilt om man kan administrera betalningen på ett lätt sätt.

0
Ogilla!
5
Gilla!
2002-12-12 19:23:02

#18

Finns väl en hake med det, då släpper Webbis med flera sitt oberoende och frihet.

Mvh Opss

0
Ogilla!
10
Gilla!
2002-12-12 20:00:49

Detta är mer än pinsamt!

Vad jag förstår så är det är mindre än 1 promille av AG´s användare som väljer att betala (2,7 kr/dag) för den tjänst man nyttjar. Pinsamt så det förslår.

Vet inte om jag läser dig rätt Staffan. I nästa sista stycket som börjar "Anledningen till..." tycker jag mig ana en uppgivenhet samt en antydan till att kanske inte AG går att driva längre. Är det så?


Detta vore i sådana fall oerhört tragiskt men kanske också förståeligt. Någongång måste det ju bli "payback time" även för pionjärer. Antar att det inte bara handlar om kapital för dig/er utan också respekt för er insats. Känns inte längre som att det räcker att klicka på "Bra inlägg" då du har skrivit något.

Jag föreslår att de frivilligt betalande medlemmarna formerar sig på "Insidan" för att idka lite "brainstorming" i syfte att öka andelen betalande medlemmar eller på annat sätt bidra till att öka intäkterna . Vet inte riktigt vad jag kan bidra med, men det känns nästintill oanständighet att låta det fortsätta på detta sätt.

Tar mig friheten att citera ur #0; "Ur inkomstsynpunkt har projektet hittills varit en katastrof, men tack vare att allt fler bidrar till vår utveckling och fortlevnad genom den frivilliga medlemsavgiften så minskar behovet av kapitaltillskott från mig själv."


Aktieguiden -ett obundet och interaktivt kunskapsforum. Detta är väl värt att bevara.

0
Ogilla!
5
Gilla!
2002-12-12 20:51:03

#20, Du skriver: Jag föreslår att de frivilligt betalande medlemmarna formerar sig på "Insidan" för att idka lite "brainstorming" i syfte att öka andelen betalande medlemmar eller på annat sätt bidra till att öka intäkterna .

Varför inte i webmasterforumet i stället? Finns säker många medlemmar som av olika orsaker inte betalar avgiften i dag som kan ha bra ideer som det är synd att utesluta.

0
Ogilla!
6
Gilla!
2002-12-12 20:52:05

När du är sann i ditt hjärta och lyssnar och följer det, då blir det sällan fel.

Hur många vågar följa det ?

Jo Du Högsta ärade Webmaster är ett Gott exempel och det du sprider genom att följa din övertygelse.

Jag brukar fråga när jag jobbar,- Vad får ditt hjärta att sjunga?

Få som svarar gör just det utan något helt annat.

Anledningen att det är så många här kan ju vara att andan som finns här, har grott ur ett Gott frö. Jag var inne i arkivet här på Ag o rotade idag och i just den strängen fanns en dikt skriven av dig.....

det är sällan tillfälligheter här i livet!?

så silver flashar= Ag på dig min vän

 tinkerbell********

0
Ogilla!
2
Gilla!
2002-12-12 21:06:25

#21

Vid eftertanke har du nog rätt i att detta skall ske i ett offentligt forum där alla kan lägga fram tankar och argument. Har nog större förutsättningar att bli konstruktivt då.

Såg att först nu att liknande förslag framfördes av okarlgren i #11.

0
Ogilla!
10
Gilla!
2002-12-12 21:51:00
#20: Eftersom jag vet att Staffan har påbörjat sitt luciafirande kliver jag in för att dementera att det är uppgivenhet i det han skriver. Jag vågar nästan lova att det är optimism han vill dela med sig av och jag hoppas att ni kan känna det. Just nu finns det ingenting som tyder på att det inte går att driva Aktieguiden vidare. Mycket pekar åt rätt håll även om diagrammen över börsen inte gör det. Vänliga hälsningar Niklas ---------------------------------------------------------------------------------  Har du en strategi?  Om svaret är ja eller nej, gå med i gruppen Strategier. ---------------------------------------------------------------------------------
0
Ogilla!
10
Gilla!
2002-12-12 21:51:06

Staffan!

En gratis aktiechatt utan reklam som drivs ideellt för finansvalpars och andra börsspekulaters fromma - inte ens Moder Theresa torde ha värnat så om dessa grupper:-)

Givetvis så hoppas jag (liksom många andra) att Du och övriga så småningom kan få en god avkastning på satsat kapital och nedlagd tid, och då avser jag i pengar och inte bara i det nöje Du och övriga tycks finna i vår virtuella närvaro. Utan reklam, extern finansiering (vilket torde vara svårt att erhålla utan någon form av reklam) eller tvingande medlemsavgifter är jag dock tveksamt om det går, dvs. för att själva AG skall bli en vinstmaskin torde det behöva att en del av det som gör AG unikt ändras. Det kanske i och för sig räcker att det sker genom att endast betalande medlemmar får tillgång till vissa analyser eller får förtur till dem, men i någon form torde en ändring krävas.

Jag undrar dock om det är i själva AG som pengarna ligger. Ni har lyckats bygga en i mina ögon unik plattform för chattar med funktioner som vida överväger konkurrenternas lösningar trots att ni endast torde ha haft en bråkdel av deras resurser (även om vi i investeringen bör räkna marknadsmässig lön på allt gratisarbete som ni lagt ned). Forumet har ju genom vissa grupper som inte handlat om aktier redan visat sin lämplighet för alla sorters chattande och torde sålunda kunna marknadsföras mot andra sektorer. Även om aktiechattarnas storhetstid var för två till tre års sedan så tror jag att företeelsen som sådan är här för att stanna och just plattformens uppbyggnad och funktion torde ni kunna "exportera". Dessutom är min tro att ni som är inblandade torde ha vunnit en hel del erfarenheter som torde komma att vara er till nytta i era framtida karriärer. 

Mvh Fenrir, björnen i ulvakläder

Extra bidrag till Aktieguiden

Du behöver logga in för att använda den här funktionen.

Tack till:

Hittills har ovanstående medlemmar tillsammans lovat att bidra med 0 kronor i den här insamlingen.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2002-12-12 22:05:09

Strindberg sa också"att erkänna sina fel och brister det är att vara stark" mycket förnuftigt sagt och just den varan har vi för lite av i vårt samhälle,för om fler tordes erkänna sina misslyckande så tyder det på styrka och ej på svaghe.t

0
Ogilla!
5
Gilla!
2002-12-12 23:13:38

Det är inte ofta som man får höra folk tala med själlen. Tack för att du gör detta. Tack för att du inger hopp om att vi trots allt är goda inombords, och hoppas, hoppas att vi får flera såna här guldgruvur som du, att omringa oss.

MVH! Tack

0
Ogilla!
12
Gilla!
2002-12-13 00:23:44

Som vanligt läser jag inläggen för sent på kvällen, och andra har redan hunnit skriva en massa kloka saker jag bara kan instämma i.

Men jag kan inflika att för min egen del har WWW blivit mer eller mindre synonymt med AG, var jag än sitter med en uppkopplad dator så är AG den första plats jag loggar in på, och den sista plats jag loggar ut från. Och det beror på många saker...

Dels finns här otroligt många kunniga och trevliga människor. Jag är väldigt tacksam både för allt jag hunnit lära mig här sedan jag hittade hit, och för alla människor jag lärt känna sedan dess. Dels är AG suveränt gjort på alla sätt, praktiskt, estetiskt och tekniskt. Och dels för att man tydligt märker att människorna bakom siten verkligen bryr sig. På många andra platser på nätet är 'webmaster' ett anonymt administrativt väsen som bara finns, men här märker man trevligt nog av människan bakom. Detsamma gäller er andra som ligger bakom AG. Det känns som avståndet mellan användare och utvecklare är väldigt kort, och hela siten andas en egen personlighet som är unik.

Allt sammantaget inger, iallafall hos mig, en hel hög med respekt och tacksamhet.

Så kort sagt, keep up the good work, and rock on! ;-)

0
Ogilla!
9
Gilla!
2002-12-13 01:23:55

#0

Webbis, det där var ett mkt tankeväckande inlägg - för mig dock av lite andra skäl än för många andra. Jag sitter nämligen och arbetar med min kandidatuppsats i praktisk filosofi. Ämnet är egoism.

När jag först läte ditt inlägg blev jag orolig. Jag började fundera, om det verkligen är så, att egoism är den korrekta moraliska normativa principen. Anledningen till mitt plötsliga tvivel var, att du påvisar, att även en icke-egoistisk inställning är rimlig.

Jag har under mitt arbete med uppsatsen (och även tidigare) brottats med frågan om vad som är det grundläggande moralbegreppet: är det konsekvenser, plikt, dygd, rättighet eller något annat. Eftersom diskussionen däromkring troligen är ointressant för flertalet, nöjer jag mig med att nämna min slutsats: det måste vara viljan som är "the moral primary" (i avsaknad av svensk översättning).

På grund av dina tankar fick jag alltså större insikt i moralitetens grundläggande problem. Så jag säger: tack så mycket - för allt!

Vänligen, Kanaman
0
Ogilla!
4
Gilla!
2002-12-13 02:08:46
#28 & #29 Gav mig definitivt "rysningar" för hela December... och nog även för hela 2003!

För Allt ÄR möjligt!

ALLTID!

med vänlig hälsning, Soulfly
0
Ogilla!
9
Gilla!
2002-12-13 02:53:19

#29 Håller med om det där med viljan...för det är då vi börjar närma oss det verkligt intressanta i moralen. Det där som den praktiska filosofin ofta misslyckas med att fånga, enligt mig, nämligen motivationen. PF sysslar mycket med den förnuftsmässiga sidan; "Utgående från dessa premisser, så kan vi dra slutsatsen...men det verkar orimligt i just den här situationen...och är det här rationellt utifrån den där principen och blablabla bla...". Men vad som är logiskt, rationellt, följdriktigt, konsekvent, koherent och principenligt svarar väldigt sällan på frågorna "Varför?" eller "So what?" Visst, jag vet att alla de där morallärorna säger det här. Och det låter ju bra. Men vad hindrar egentligen mig från att strunta totalt i det, vilken motivation har jag egentligen att bry mig?

Den motivationen hittar vi inte i förnuftet, utan källan till motivationen är känslan. Vi behöver visserligen testa känslorna mot förnuftet, men utan känslorna är vi i grunden likgiltiga. De riktigt goda människorna är inte de, som har tusen och ett goda argument grundade i genomtänkta läror, som låter förnuftiga. Det är de, som när de gör en god gärning inte kommer på något annat svar än det enklaste, ett som säger inget men ändå allt: Att det bara kändes rätt och självklart.

Den känslan tycker jag att filosofin egentligen aldrig lyckats riktigt att dissikera. Idealismen, omtanken, välviljan. Vi kan bara notera och vara glada att den finns, att det finns människor som själva blir glada av att göra andra glada.

Fast resonera och dra slutsatser kan man ju ändå. Ur #0 kan man till exempel dra följande: Webbis tycker om oss. Och jag vet att det är sant...ha ha ha...

 

 

0
Ogilla!
2
Gilla!
2002-12-13 03:27:28

#31, en kort kommentar

Den praktiska filosofin tar i allra högsta grad hänsyn till känslor. Inom moralfilosofin är för närvarande den dominerande metaetiska traditionen nonkognitivistisk Det betyder, att värdepåståenden egentligen är ett uttryck för våra känslor (den underkategorin av lärar kallas emotivism), inställningar eller attityder och inte vanliga propositionella påståenden med sanningsvärde (S eller F).

Återkommer...

Vänligen, Kanaman
0
Ogilla!
4
Gilla!
2002-12-13 09:07:04

#29

... "the primary moral"  (i avsaknad av svensk översättning)

Skulle ju kunna översättas till "primärmoralen" eller "grundmoralen" eller "grundläggande moralen" eller "huvudmoralen".

Mycket intressant ämne förresten. Jag hoppas att vi får oss några alster till livs så småningom.

Det där med egoism kan man brottas medmycket. Ganska lustigt förresten. Då jag var yngre blev jag testad vid inprovning som stridsflygare i flygvapnet. I slutet skulle man skriva någonting om sig själv. Då tog jag av någon konstig anledning upp det här med ens egoism. Det var kanske inte så säljande att göra det, då man kanske inte var så intresserade av piloter som satt och filosoferade under flygningarna. Men vid vårt eftersamtal så tycktes man av någon konstig anledning vara mer intresserade av vilken tid jag sprang 1500 m på. Jag klarade förresten proven som sådana, men då det fanns så många fler som hade klarat det bättre än jag, så kom jag inte med på listan över de slutgiltigt uttagna. Men, jag var inte speciellt ledsen för det. Det fanns ju så mycket annat intressant i livet som man kunde göra. Så här sitter jag nu efter en lång släng runtom i världen i Kina och producerar skrivalster på AG.

Lars i Kina
0
Ogilla!
20
Gilla!
2002-12-13 09:34:57

Jag var inte hemma igår em och kväll m a a firandet av en nära släktings jämna år. Bara för att nämna skälet till sen ankomst i debatten. Och när jag läser Web:s ord blir jag förstummad. Är 21.500 medlemmar registrerade och endast på "Tack"-sidan namngivna betalande ? --- Jag måste ta en paus.

Jag kom in i AG för blott drygt en månad sedan. På den korta tiden känner jag mej ha kommit in i börsrörelsernas mysterier mer, än jag gjort under de tidigare 20 år jag följt desamma.Genom att läsa artiklar och inlägg i AG med tankar, synpunkter och analytiska bedömningar, har jag självt vävt samman bilder, som blir mina egna ställningstaganden.

Särskilt två saker av många har gjort mej mycket positivt överraskad.

1 Den otroliga uppföljningen från Web. Eftersom jag inte är någon mästare på data, hände det en gång att jag var lite för snabb med att sätta muspilen på ett ställe, som inte var meningen. Innan jag visste ordet av, fanns Web där och frågar om jag behöver hjälp. Jag blir häpen ! Jag sitter ju inte ensam längre. Jag har uppbackning. När har jag träffat på något liknande ? Svar: Aldrig !

2 Den sakkunskap och den förmåga, som avslöjar sig hos många skribenter, att på ett enkelt, men ändå på ett fängslande och lättfattligt sätt, delge oss andra sina tankar imponerar. Här sitter folk ute i stad och bygd - jag vet inte var, men det spelar ingen roll - som har kunskap och begåvning i en omfattning, som gör mej förvånad. Här kommer tankar och slutledningar till uttryck, som vilken professionell börsskribent eller börsanalytiker som helst skulle avundas. Dom är dessutom inte färgade av profithunger.

För att kommentaren inte ska bli för lång, stannar jag här. Men en sak ska tilläggas. Staffan, Webmaster ! Låt dina idéer komma till uttryck, låt dina funderingar utmynna i förslag på vad vi, som åtnjuter förmånen av att ta del av AG ska göra för att du ska känna tillfredsställelse med din enorma arbetsinsats.

AG ska leva vidare !

Mvh mbrab

0
Ogilla!
1
Gilla!
2002-12-13 09:46:26

#33

Lars, det var ingen felskrivning från min sida, utan jag menade "the moral priamry." Priamary är här ett substantiv (typ grunndbegrepp) och moral ett adjektivattribut till detta (typ moraliskt).

Vänligen, Kanaman
1
Ogilla!
1
Gilla!
2002-12-13 10:07:57

#35

Du menade alltså att det var en felskrivning. :-)

Priamary är ett ord jag aldrig har stött på. Det får jag suga på.

Lars i Kina
1
Ogilla!
2
Gilla!
2002-12-13 10:18:39

Dålig uppmärksamhet: priamry skall det vara.

Hade jag dessutom varit lite mer observant tidigare, så hade jag ju sett vad som var substantiv resp adj attribut.

Lars i Kina
0
Ogilla!
2
Gilla!
2002-12-13 14:22:51

#35, 36, 37

Ja, det var helt klart en felstavning - i mitt senare inlägg! Det ska vara "primary" och inget annat såsom betydande "something that is first in order, rank, or importance." Måste säga att jag blev mäkta förvirrad där ett tag när jag inte insåg, att jag själv stavat fel! 8-)

Vänligen, Kanaman
0
Ogilla!
14
Gilla!
2002-12-13 15:12:58

Jag har varit bortrest och har ej läst detta inlägg förrän nu. Jag tolkar det så att WM definitivt känner och visar motivation, vidare andas optimism, men jag läser även ett litet rop på hjälp för att ork och motivation ska räcka även i framtiden.

Andra får tala för sig, men en sak är säker och det är att jag kommer att göra vad jag kan för att birdra med "morötter" typ fördröjning av inlägg etc.  

Jag ser inte AG bara som en sida för aktieintresserade utan jag ser det som en samlingsplats, en klubb, där man hittar både trevliga och kloka människor i kombination med kunskap och erfarenhet. En samlingsplats där medlemmarna generöst delar med sig av vad de har i bagaget.

Ska jag vara riktigt ärlig är det obegripligt att någon som inte har råd med 2,70 kr om dagens överhuvudtaget ens handlar på börsen.

Personligen skulle jag skämmas om mitt namn inte kunde läsas under TACK, men det är min åsikt - andra har sin.

Så, jag hoppas WM fortsätter att utveckla detta fantastiska forum, härligt befriat från all reklam och allt skit, och jag vädjar till alla medlemmar att - om de så ekonomiskt förmår - dra sitt strå till stacken. 

Men jag vädjar också till alla duktiga skribenter att i mån av tid skriva inlägg och kommentarer för att därigenom öka den intressanta trafiken och motivationen för medlemmar att också bli frivilligt betalande. 

Avslutningsvis tror jag inte WM:s intention med detta inlägg egentligen var att koncentrera tankarna till den frivilliga betalningen, utan ett sätt att visa oss medlemmar att han står stark även i lite motvind. Men strängen tycks i ha uppfattat ett sådant budskap.

Hur som helst, låt oss hjälpas åt att se till at det blir medvind.

>> För närvarande är > 250 nya medlemskap i kö @ fibonacci

Extra bidrag till Aktieguiden

Du behöver logga in för att använda den här funktionen.

Tack till:

Hittills har ovanstående medlemmar tillsammans lovat att bidra med 0 kronor i den här insamlingen.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2002-12-13 15:27:52

The Master i Munläder har talat...och vi andra lyssnar förståss...;)

Applåder även till Dig fibo!

0
Ogilla!
2
Gilla!
2002-12-13 16:10:26

>>>kanaman

Vad spännande det vore intressant att få läsa!

Ett litet tips en bok du borde läsa "The Act of WILL" Roberto Assagioli, M.D

Egoism är ofta en distortion av en stark vilja!?

tinkerbell  har nog en(distortion av den goda viljan);))

1
Ogilla!
3
Gilla!
2002-12-13 18:48:27

Jag har funderat men det kommer inte ut nåt riktigt bra än. Men, hur är det nu ,jag är lite osäker,kanske nån kan tillrättalägga om jag är ute o cyklar. Grupp fibonacci består av 500?? + ett antal som vill in?? inom grupp fibonacci finns ett antal frivilligt betalande som får hans analyser som tack för 100kr/mån till ag samt tillgång till AG+. Varför inte kolla om ALLA i gruppen skulle kunna tänkas betala, men MINDRE än hundringen, ex 50kr, dock kvarstår att tillgången till fibbos analyser är fortfarande vigt de som betalar 100kr vilket ju egentligen inte är frivilligt längre utan en förutsättning för att få hans analyser. NU till de övriga som betalar 50kr, de har alltså tillgång till grupp fibonacci och jag föreslår att alla somm är analytiker samt de 15 mest populära skribenterna (utgår ifrån att ni är med i gr, annars blir det knepigt)i fortsättningen skriver alla TYNGRE och mera arbetade inlägg i den gruppen och i huvudforumet ej sätter ut så detaljerade saker som grafer med vågor dagliga nivåer m.m. var gränsen går får var o en avgöra. på detta sätt skulle dom som betalar 50 kr också få väldigt mycket för pengen och dom som inte vill betala alls dom har huvudforumet mm som vanligt. AG skulle få in en hel del pengar mera på så sätt. Bara en ide vi kan väl utveckla den eller spåna vidare??? VI MÅSTE GÖRA NÅT VÄNNER NU.

MVH Olov

1
Ogilla!
2
Gilla!
2002-12-13 19:12:07

# 43 Agree.

Men, jag tycker att den befintliga nivån är ett minimum. Jag hoppas dock inte gränsen höjs för 2003 i alla fall utan att befintliga nivåer behålles.

Jag kan faktiskt tänka mig att diffrentiera mina publikationer, vilket jag ska fundera över, så att det blir större skillnad än idag. Detta är inte något jag önskar, men samtidigt måste ekonomin tryggas för AG och därmed sidan för oss medlemmar. Vi får inte glömma bort att detta är minimal kostnadstäckning, så vitt jag förstår jobbar alla inom AG ideellt, och vi kan inte kräva att AG ska betala för att vi ska få vara här, det är ju helt galet.

>> För närvarande är > 250 nya medlemskap i kö @ fibonacci

Extra bidrag till Aktieguiden

Du behöver logga in för att använda den här funktionen.

Tack till:

Hittills har ovanstående medlemmar tillsammans lovat att bidra med 0 kronor i den här insamlingen.

0
Ogilla!
6
Gilla!
2002-12-13 19:26:03
#43 "jag föreslår att alla somm är analytiker samt de 15 mest populära skribenterna (utgår ifrån att ni är med i gr, annars blir det knepigt)i fortsättningen skriver alla TYNGRE och mera arbetade inlägg i den gruppen och i huvudforumet ej sätter ut så detaljerade saker som grafer med vågor dagliga nivåer m.m." Tack för ditt (och övrigas) engagemang, jag känner ju hur välmenta alla förslag är, men nu tror jag det är dags att vi väntar in webmasters (o övr ägares) syn så att förslagen inte hamnar stick i stäv med deras intentioner. Att förvandla @fibonacci till ett slags Huvudforum vore som jag ser det en MYCKET radikal förändring ;-). Mvh lång-tradarn, värd på AG mvh
2
Ogilla!
6
Gilla!
2002-12-13 19:54:13

# 45

Vad som görs och sker i min grupp är något som är upp till oss inom gruppen och framför allt till mig att bestämma "långis".

Din slutsats om @ fibonacci som HF har väl ingen som helst anknytning till # 43 utan är en spöksyn som i stället för kommentaren i # 43 visar omtanke och värnar om AG - och dessutom vill gå från "tugg" till handling.

Jag hoppas verkligen att @ fibonacci får agera precis som den vill och ej styrs av värdar eller AG.

Och för att inga tveksamheter ska råda, och för att visa att jag menar vad jag säger, kommer jag före jul att lägga ut de nya förutsättningar som ska gälla för gruppen @ fibonacci, punkt slut !

>> För närvarande är > 250 nya medlemskap i kö @ fibonacci

Extra bidrag till Aktieguiden

Du behöver logga in för att använda den här funktionen.

Tack till:

Hittills har ovanstående medlemmar tillsammans lovat att bidra med 0 kronor i den här insamlingen.

0
Ogilla!
8
Gilla!
2002-12-13 20:01:18

#46 Visst, men det stod ju också "NU till de övriga som betalar 50kr, de har alltså tillgång till grupp fibonacci och jag föreslår att alla somm är analytiker samt de 15 mest populära skribenterna (utgår ifrån att ni är med i gr, annars blir det knepigt)i fortsättningen skriver alla TYNGRE och mera arbetade inlägg i den gruppen och i huvudforumet ej sätter ut så detaljerade saker som grafer med vågor dagliga nivåer m.m. var gränsen går får var o en avgöra."

Att inskränka huvudforumet kan väl tolkas så som långis gör eller?

Den som står i blåsväder samlar inte damm... ledar´n - värd på aktieguiden
1
Ogilla!
7
Gilla!
2002-12-13 20:03:42

Jag orkar faktiskt inte med tjafs om detta.

Jag gör som jag vill i min grupp och Ni gör som Ni vill i HF.

Gruppsystemet är väl tillåtet och då får man ta baksidan. Begriper inte att Ni inte har omdöme att hantera detta bättre.

>> För närvarande är > 250 nya medlemskap i kö @ fibonacci

Extra bidrag till Aktieguiden

Du behöver logga in för att använda den här funktionen.

Tack till:

Hittills har ovanstående medlemmar tillsammans lovat att bidra med 0 kronor i den här insamlingen.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2002-12-13 20:14:36

I dag finns det förutom huvudforumet både Öppna och Slutna grupper, ett sätt att öka "motivationen" för medlemmar att betala hade kanske varit att lägga till en tredje typ "bara för betalande".

Sen hade dom olika gruppansvariga själva kunnat välja om dom ville att gruppen skulle vara öppen, efter ansökan, eller för betalande.

Har en känsla att det finns vissa grupper där det hade ökat antalet betalande rätt snabbt om dom hade blivit "bara för betalande" :-)

Men det här är ju lite av en filosofisk fråga för AG och WM och gruppvärdarna att diskutera. 

0
Ogilla!
13
Gilla!
2002-12-13 21:53:32
Oj, det var väldigt vad lång diskussion mitt inlägg skapade.

Först och främst: några av er verkar ha uppfattat mina ord som att vi är på väg att kasta in handduken. Så är det verkligen inte. Formuleringen "jag vill att ni ska veta att jag kommer fortsätta kämpa och göra vad jag kan för att hålla Aktieguiden vid liv och samtidigt utveckla projektet vidare" sammanfattar bra det jag framförallt ville säga med mitt inlägg. Har vi klarat det här stålbadet så här långt så borde vi kunna fixa det mesta... =)

Många av era kommentarer handlar om Aktieguidens frivilliga medlemsavgift. För att reda ut alla frågetecken kring denna så lovar jag att inom några dagar återkomma med helt nytt inlägg innehållande min syn på den, jag hoppas att ni kan avvakta tills dess.

Tack också för alla vänliga ord. Mvh // Staffan Webmaster på Aktieguiden
0
Ogilla!
8
Gilla!
2002-12-14 04:06:30

#50 webmaster

Ja det är ju naturligt att det handlar om den frivilliga medlemsavgiften, eftersom det ytterst handlar om AGs fort-/överlevnad. Detta bekymrar givetvis i hög grad oss alla som uppskattar AG intill bristningsgränsen, vilket speglas på allehanda sätt i ovanstående inlägg. Alla vill ju bidraga med att på bästa sätt  finna en tillfredsställande lösning som håller i slutänden, ty en sak är säker, och det är att denna självuppoffrande frivillighet inte kan fortgå tills vi alla har blivit pensionerade, och speciellt då avseende de som arbetar utan lön och med egna insatta medel.

Det skall hur som haver bli mycket intressant att ta del av dina kommande synpunkter på denna i förlängningen så kritiska fråga.

Lars i Kina
0
Ogilla!
7
Gilla!
2002-12-15 14:44:17

Har legat i influensa hela veckan lång, därför detta sena inlägg/bidrag till debatten.

Och det blir ett kort bidrag (fortfarande sjuk):

 - Det känns bra att veta man är medlem och bidrar till AG's fort-/överlevnad! Och det för den ynka summan av 2.70 kr/dagen. 

För tänk! - Ja tänk (hemska tanke) om ni skulle vakna upp en dag och AG är borta!  Jag menar helt ärligt - försök föreställ er att ni en morgon slår på datorn och sätter på en kopp kaffe, under tiden den bryggs färdigt kopplar ni upp er mot internett och i sedvanlig ordning öppnar ni AG-fönstret först (ett märkbart beroende av AG har ju infunnit sig och för att stilla den abstinensen så går man först till AG) . Men det är något som inte stämmer, - ni kommer inte in på AG och tror först att det är ett systemunderhåll el. dyl. Några timmar senare försöker ni igen och blir då märkbart irriterade när ni upptäcker samma sak, - börsen har ju för f*n varit öppen i 2 timmar nu! Mot er vilja går ni istället in på ett grannforum där det spammas, brusas, haussas, osv osv - inte mycket substans m.a.o..... där läser ni ett inlägg av någon som påstår att AG har lagt ned sin verksamhet - vilken idiot tänker ni högt, för det mesta som skrives i detta forum är ju bara en massa skit, så du tar det inte så allvarligt.

Medan dagen fortskrider så börjar det mer och mer gå upp för dig att det kanske var en viss sanningshalt i det som blev skrivet om AG iaf,  ni har nämligen fortfarande inte kommit in! Genast gör ni ett försök igen, och då kommer en sida upp som säger - "Det är med stor beklagan och sorg vi på AG har beslutat oss för nedläggelse av Aktieguiden pga för stora driftskostnader".

- Vaakum!!

 

 

- "Det känns bra att veta man är medlem och bidrar till AG's fort-/överlevnad! Och det för den ynka summan av 2.70 kr/dagen."

 



Vänligen ®sjöberg

 

 

0
Ogilla!
61
Gilla!
2008-10-05 23:49:53

Oj, det här var inte igår... 

Mvh // Staffan
Webmaster på Aktieguiden

0
Ogilla!
2
Gilla!
2008-10-06 09:26:13

... Men en sträng som är lika aktuell oavsett tidpunkt kanske?

/mvh Dalarant

0
Ogilla!
43
Gilla!
2013-03-14 16:42:24

#0

Väl värd att läsas igen kära vänner... :-)

D.

0
Ogilla!
37
Gilla!
2013-03-14 21:39:08

#51

Dempa, vad roligt att se ditt namn här, det var längesedan!

(Tack för senast, det måste vara 10 år sedan. Enda gången vi träffats och du bjöd på ett galet bungyjump. Fantastiskt.)

// Staffan

0
Ogilla!
39
Gilla!
2013-03-14 21:54:52

Gissa om jag tyckte det var kul att hitta tillbaka och minnas...

Det där jumpet när tokfan som band fast mig inte kunde lova att min vilja att få doppa huvudet i ån kunde lovas till 100, men han skulle försöka :-)

Det enda som stack upp ur vattnet var fotsulorna...

Lika kul att träffa dig den gången som att se din närvaro här och nu och att ni fortfarande kämpar med AG, Du är en speciell människa Staffan!

0
Ogilla!
35
Gilla!
2013-03-14 22:15:09

Verkligen, det måste ha varit nära att du slog huvudet i botten.

Skickade dig ett privat meddelande nyss, hoppas att du inte missar det. Det skulle vara roligt att höras på telefon vid något tillfälle.

// Staffan

0
Ogilla!
37
Gilla!
2013-03-14 22:42:37

Inte missat :-)

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.