Grupp: Huvudforum

En dag som daytrader

0
Ogilla!
83
Gilla!
2005-01-20 20:14:14

Kommer ni ihåg de inlägg och kommentarer jag skrivit och varnat för att dagen innan optionslösen samt samma dag som optionslösen sker brukar vara väldigt svårtradat med ologiska rörelser - kort och gott brukar man inte känna igen rörelserna och det är lätt att göra trades som resulterar till förluster.

Jag har själv erfarenhet om detta. Mina trades har avsevärt sämre avkastning dagen före och under optionslösen dagen, än veckor och dagar utan optionslösen. Det klokaste vore såklart att helt enkelt inte trada dagen före och under optionslösen, det förmodar jag att ni alla håller med om. Är jag klok? Nej.

Som bekant är det dagen före optionslösen idag och under hela eftermiddagen har jag enbart bevakat terminerna och marknaden, inte agerat eller ens funderat på att trycka på köp-/säljknappen. Till slut satt jag på ett kurslarm och gick ifrån datorn.

Strax efter 19-tiden ringde det på datorn och jag satte mig framför skrivbordet och såg att marknaden visade svaghet. Vi föll mot nya bottnar och jag gick kort på en setup. Jag fick ut en halv punkt i vinst, inte mycket att hurra över, men nedgången fortsatte aldrig så lika bra att stänga positionen.

Vi började rekylera sakta men säkert uppåt och jag såg detta som ett brillant tillfälle att åter ta en kort position. Jag väntade på min setup och tog en kort setup. Det fortsatte uppåt så jag fick stoppa ut mig.

Ett par minuter senare såg det ut som att uppgången var över och vi började falla, jag gjorde en re enter på min korta position men detta resulterade åter igen till en utlöst stopp.

Två stoppar utlöst och en vinst på en halv punkt! Jag har följt mina regler till punkt och pricka, men trots allt blir resultatet dåligt. Den enda regeln jag inte följt är att inte trada dagen före optionslösen - det är ju samma visa varje gång!

Jag har enormt svårt att göra bra ifrån mig dessa dagar, jag läser av marknaden fel och den går exakt tvärtemot vad jag tror. Ändå försöker jag trada detta. Samtidigt är det svårt att sitta och bevaka en hel dag och se potentiella trades utan att agera.

Jag förmodar att fler av er känner igen sig, att man borde inte trada dessa dagar men gör det ändå. Mitt råd är att stänga av datorn och ägna tiden åt något annat, för det är inte värt det.

....men i morgon kommer jag säkert sitta framför skärmarna igen och försöka trada denna marknad....what can I do....what can I do....

Med vänlig hälsning,
US Trader

0
Ogilla!
7
Gilla!
2005-01-20 20:23:10

Det som krävs för att ett dåligt beteende är att det är invant, eller har blivit till en rutin. Det går inte att ändra sina dåliga vanor på papper eller i sina tankar utan dessa dåliga beteenden kan bara ändras när man är i den situationen.

Om du nu känner att du sitter med ett dåligt beteende i morgon så ska du ha datorerna på men tvinga dig själv till att stänga av datorn när börsen väl har öppnat.

Mvh Pike!
In the reeds.
pike@piketrader.com
Besök gärna www.PikeTrader.com

0
Ogilla!
9
Gilla!
2005-01-20 20:24:31

Du har ju insikten iaf.... What can you do?

Förslag, dra ur kontakten på datorsystemet. Una dig själv en riktig långhelg!

Motionera, simma, förbered god middag länge och väl... promenad. Koppla ned, koppla av =) 

Why not? Du vet ju hur morgondagen blir med sannolikhet, alltså kass trading dag.... 

|StRY| "Caveat emptor. Buyer beware."

0
Ogilla!
14
Gilla!
2005-01-21 10:03:17

us trader, jag hade samma känsla som du. dvs att jag ofta tog dåliga trades dom här dagarna. Så jag kollade mitt utfall för optionslösen och dan före.

;-) det var ingen kul läsning, totalt sätt gick jag med förlust och hade en ruskigt hög SL rate.

Så numera är jag ledig från tradingen dom här dagarna. Och inte nog med det, jag tjänar ju pengar dom här dagarna genom att inte trada (och inte förlorar några pengar ;-)   

Det kallas "betald semester" ;-)

0
Ogilla!
52
Gilla!
2005-01-21 16:13:30

Tror ni jag sitter här idag igen? :-)

Jag har gjort 1 trade idag, på plus faktiskt hehe.

Annars mycket goda råd ni ger mig, och jag håller med om allt, saken är den att jag inte vill ha betald semester, jag vill ha en lönsam trading :-) 

Ok nu ska jag fortsätta! Tack för alla kommentarer btw ;) 

Med vänlig hälsning,
US Trader

0
Ogilla!
1
Gilla!
2005-01-21 17:30:34

#4 Allt är inte pengar i livet... Fritid är mkt värt också =)

|StRY| "Caveat emptor. Buyer beware."

0
Ogilla!
44
Gilla!
2005-01-21 20:31:20

#5
Så sant, och nu börjar arbetsdagen ta slut och det är helg. Ska bli skönt.

För övrigt avslutade jag dagen med vinst, helt otroligt.  

Trevlig helg på er allihopa!

Med vänlig hälsning,
US Trader

0
Ogilla!
47
Gilla!
2020-05-14 22:42:37

Kul tråd. Känner igen mig.;)

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.