Grupp: Huvudforum

Fingerprint FA - Del 65

0
Ogilla!
171
Gilla!
2016-02-06 13:46:39

Här håller vi oss till fing diskussioner som enbart rör FA

Alla är välkomna att bidra med det som man fått fram, Fings prestationer och framtida möjligheter. Allt som ligger grund för att en TA.

Gruppen kommer att vara öppen för alla som bidrar med vettiga åsikter. Kritisk granskning är välkommet men skribenter med mål att förtala, smutskasta, insinuera kriminella saker etc. får göra sig en egen tråd att förpesta.

Här kan vi samla alla länkar, uppgifter kring bolaget etc.

Som en parallell tråd till TA tråden.

Länk till andra delar..

58: http://www.aktieguiden.com/1361512/fingerprint-fa---del-58

59: http://www.aktieguiden.com/1365320/fingerprint-fa---del-59

60: http://www.aktieguiden.com/1366745/fingerprint-fa---del-60

61: http://www.aktieguiden.com/1370135/fingerprint-fa---del-61

62: http://www.aktieguiden.com/1373506/fingerprint-fa---del-62

63: http://www.aktieguiden.com/1378460/fingerprint-fa---del-63

64: http://www.aktieguiden.com/1384272/fingerprint-fa---del-64

0
Ogilla!
181
Gilla!
2016-02-06 13:47:09

Skall gå igenom lite saker kring olika punkter kring hur jag tänker. Det behöver absolut inte vara rätt men så ser jag på saken.

Wurrar - certifikat - blankning och allt vad det heter:

Det är ett sattyg som är framtaget av banker för att kunna tjäna pengar på aktiekursen som då ofta kan frigöras helt av vad bolaget presterarar. En del av dessa instrument är byggda på att människor gärna vill ha skyhög risk men även chans. 5 dubbla hävstänger och ibland mer, åt båda hållen. Allt för att folk skall kunna tro att man oerhört fort kan bli rik. I nästan alla fallen så finns det i det finstilta villkor som säger att allt nollställs om något specifikt händer, kursrörelser större än en viss nivå, en viss kurs som uppnås...och då slutar allt existera och man förlorar hela värdet, eller en mycket stor del av det urspungliga värdet. Banker älskar dessa instrument då man ALLTID kommer undan som bank och ser man att det går dåligt för banken kring ett utgivet cert så är dom konstruerade till att framkalla en rörelse som till slut räddar dom själva. ELLER att en massiv utförsäljning sker där dom kan roffa åt sig underliggande aktier.

Jag och många andra har varnat för dessa instrument gång efter gång och ändå är det hela tiden folk som går på skiten. Blankare är givetvis oerhört glada för att det finns så många naiva människor som investerar i den skiten..för de vet att de kan tjäna på att alla dessa underliggande aktier nu kan vräkas ut om en viss nivå nås...och jädrar vad de är iviriga på att pressa ner för att dom skall nås. Så ni som vill ha en genväg till rikedom, grattis, ni bidrar själva till att det inte sker...ni har gått på lurendrejeriet som banker håller på med. Tyvärr kan jag säga. Klandrar inte er, utan bankerna som lurat er att tro att riskerna är små.

Låt bli skiten, låt inte banker och blankare få mer redskap till att boosta rörelserna.

Blankning förstår jag syftet med. men jag vägrar tro att en övervärderad kurs inte skulle reglera sig själv, det tar lite längre tid, men blankning anser jag är ett sattyg som möjliggör att rörelserna blir mycket våldsamma. Det enda som kan ske är att den istället skrämmer investerare som faktiskt vill att ett bolag lyckas. Det är bara att se på hur det är härinne. Investerare som tror på bolaget men börjar tveka och oroa sig, allt för att någon lånat en massa aktier och vräker ner den i rent manipulativt syfte, varvat med påhittade påståenden...och totalt bortkopplat från vad bolaget presterat. Det är givet att man vill skapa en oro för att man skall kunna köpa tillbaka sina blankade aktier, att tro något annat är ju naivt. Förbjuda blankning? Nej, kanske inte, just för att jag förstår tanken att man då skulle lättare hitta en jämvikt. Men OJ vad man skulle behöva rensa igenom alla de köpta analytiker som skyddas av deras rätt att yttra sig genom analysfirmor då de kommer med rent påhittade påstående.

Per Lindberg är en sådan köpt analytiker.

1: Vem påstod helt felaktigt kring sensorpriset och som tvingade bolaget att dementera?

2: Vem stod för påståendet "anonymt" att FPC tappat kunder för att SYN:s "nya" sensor kommit ut?Där även där FPC var tvingat att demetera

3: Vem påstod att FPC:s kassa sitter fast i Kina? Även där tvingades FPC dementera?

Detta varvat med massa andra påståenden som är rent felaktiga och TROTS påpekan kring hur tekniken fungerar ändå fortsätter att hävda samma saker? Det är ju deras agenda. Ni vet...mäklaren som lever på blankning och som blankade bort Mattias Fredrikssons pengar. Samma firma kör vidare med sina smutsiga tricks.

Så DÄR skulle man verkligen behöva dyka in och reglera kring vilken dynga som sprids. Ja...det är svårt att få till en ständig sådan övervakning. men när det sker så uppenbart, så borde man ha något som de kan straffas för. Eller är det ok att man påstår att bolaget har patenttvister på gång och riskerar att få betala avgifter? och sen säga...det är vad i tror? Jag kanske kan ringa in och påstå att samung lagt bud? Nej...för då skulle jag ryka all världen väg. Men hade Per Lindberg sagt något, så hade ingen gjort något alls. men aj vad han påverkar mer än någon annan.

Det är alltså helt uppenbart att det finns en vilja till att manipulera genom att sprida på lösaktiga påståenden och gro in tvivel kring bolagets chanser. JUST för att småsparare skall tveka och sälja bort sig...

Konkurrenter

Detta är någon som hela tiden går att hota med och ta upp för att gjuta in oro hos investerare. det går ju liksom inte att OMGÅENDE döda detta påstående utan det kan ju vara sant eller hur. Därför är det ett återkommande påstående.

MEN. här gäller det då att ställa sig frågan, vem är det som påstår det? Vad vet dom mer än en själv? inte ett skit helt enkelt.

De har absolut inte bättre kunnande kring tekniken än vad jag har iallafall, det är helt uppenbart. Jag skiter fullständigt i vad de påstår när jag själv vet bättre kring vad som är bra eller inte. Det är INGEN som påstått att det inte kommer att komma konkurrenter och det är ingen som säger att det är en livsfara med att det kommer någon konkurrent. Marknaden är så ofantligt stor så det MÅSTE finnas fler, det MÅSTE vara mer sunt att det finns konkurrenter. Det finns INGEN marknad där det inte finns någon konkurrens. Men är det någon marknad som självdött för att det varit för mycket konkurrens? NEJ.

Däremot så har det skett utslagning, uppköp av konkurrenter osv.. Vem har dom störst risk att bli utslagen? FPC? Ja..de finns givetvis en risk för det också...men hur stor?

Är FPC the litte company in northern Sweden? NEJ. Vi har ju ett FPC med över 250 anställda nu. HALLÅ???

Vi har ett företag som kapitaliserar på marknaden IDAG. ALLT medan de andra jobbar med att ta fram en konkurrerande sensor. FPC sitter inte still. Medan de andra försöker komma ikapp med en sensor så sitter FPC i över 50 produkter hos mer än 23 tillverkare. Tror ni man sitter där och inte lär sig ett skit ? Man bygger ett kontaktnät, ett samarbete, ett kunnande, fler funktioner osv. ALLT medan de andra jobbar med att komma upp på banan. Förstår man inte det?

De som säger att det kommer att komma en jädra massa konkurrenter om 2..3 år`? En fråga till er.

Hur många har det kommit de senaste 2-3 åren? Hur många har det kommit de senaste 10 åren?

Om ni nu är så rädda för de kommande 2...3 åren som ni vill skrämmas med, visa då vilka som kommit till redan nu? HUr fasiken tror ni att det skulle ske så lätt när alla dessa som finns idag är sådana som jobbat i nästan 20 år och FORTFARANDE sliter med att komma upp till FPC:s nivå?

För att kunna konkurrera med FPC så måste man alltså både ta fram en bättre sensor, en billigare sensor...OCH erbjuda bättre tjänster. Allt detta på 2-3 år när dessa nedan hållt på i 15-20 år?

Authentec....som köptes av Apple

Val som köptes av SYN

Idex

Next

Sonovatio

Egistec

Goodix

Qualcomm som köpte upp tekniken av någon annan, minns inte nu.

Alla dessa har ju hållt på LÄNGE. Hur stor RISK är det då att det kommer 100st nya? 1...2%?

är det DETTA som ni hotar och bygger upp ert påstående kring?

Återigen. det kommer säkert att komma andra alternativ. MEN...hur är deras IP? Kommer de att komprimera in 20 års forskning och erfarenhet på 2 år? Det är STORA aktörer många av de som existerar...ÄNDÅ har de problem, men något litet kinesbolag skall rocka loss fullständigt på 2-3 år och sopa bort alla andra. Alltså...något intelligent slutledningsförmåga måste man ju ändå ha...???

Det är rätt givet att FPC själva missbedömt konkurrenternas förmåga. FPC trodde att man skulle ha 60% 2014.....och 50% 2015. Man fick 90% 2015

På två år har man alltså inte lyckats ens från de etablerade bolagen att konkurrera!!!!!!!!

Allt detta innebär att FPC varje kvartal kan ta in 1 MILJARD KRONOR som de kan investera vidare med och mycket aggressivt kunna använda för att dryga ut försprånget. ALLT medan de andra kämpar för att ens komma upp på banan.

Per Lindberg är ett praktpucko utan dess like när han jämför med Ericsson och Nokia. Företag som sålde till slutkonsument en produkt som var sammansatt av andras komponenter. Där ett misstag i design direkt gav utslag. FPC är en komponenttillverkare som inte säljer till konsumentledet DIREKT. Det är en teknik som ingår i telefonerna och som är oerhört stor teknikhöjd på. Även han är då den som påstår att det kommer att komma 300 kinabolag och göra kopior. Han tar då inte hänsyn till hur de senaste 2-3 åren sett ut överhuvudtaget...enligt ovan. Om som vi alla vet, så har han inte förstått teknikhöjden kring det hela. På senaste hearingen så hörde man hans syniska kommentarer kring hur FPC skall kunna hålla 90% av kinamarknaden då de alltid strävar efter att gå med inhemska. Well...han verkar glömma att många av märkena faktiskt säljs utomlands...och då är det även viktigt för dom med patent osv. De konkurrerar även inhemskt med andra telefoner och då duger det inte heller med skitkomponenter. Även Kineser vill ha lyx och bra kvalitet. Sålänge som FPC är bättre än någon annan så kommer även en Kines att vilja gå med FPC oavsett hur illa Per L mår av det.

Kursen:

Vi hade för inte alls länge sedan en kurs på 380 och vi gick upp 60 kronor dagen efter. Det kan vända lika fort denna gången. Vi har dessutom en rekordrapport i baken och en höjd prognos för 2016. Så vad är skillnaden från förra gången? Något SÄMRE läge? Knappast. Det är ju rätt uppenbart att någon bestämt sig att vi skall ner...och då får den gärna gå ner till 200 kronor om det är så. Det kommer inte att påverka bolagets prestationer ett skit....

...och kom ihåg...det är kursen som kommer att anpassas efter hur bolaget presterar förr eller senare...snarare än att FPC kommer att prestera efter hur kursen rör sig kortsiktigt

...därför kommer vi att korrigeras förr eller senare. Ni kommer att få se att man inte kan trycka ner en kurs allt för långt ner och där värdet på bolaget skiljer sig drastiskt från vad de presterar. Det är inte första gången som vi helt frikopplats från bolaget och där körningar skett. Så det är bara att vara lugn och inse att detta handlar om allt annat. BOLAGETS prestationer är det viktiga att komma ihåg...och det finns INGET som visar på att vi går sämre....INGET!!!!

Värdet på bolaget

prognosen ligger nu mellan 7-8.5 mdr.

Säg 8mdr, Bm45%. opex 550M, skatt 22% Aktier 64.6M

((8mdr*0.45)-550M)*0.78 = 2.4mdr (personligen tror jag att vi kommer upp till 2.8mdr)

Det ger EPS = 37 sek

Vilket innebär att på en kurs kring 380 så är det ett PE tal på 10.3 !!!!

Bolaget växer med 1000% per år. Flera hundra procent q o q.....och vi värderas LÄGRE än snittet på börsen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alltså....tänk lite nu när man skriker att vi skall ner till 200.....!! Ja..okej då..vi kanske skall ner dit för att 1000 trejders skriker att TA visar det...att blankare vill det. Men är det NÅGON som tror att aktien ALLTID är frikopplad från vad bolaget presterar? NEJ...det kommer förr eller senare att spegla detta....ibland även överstiga detta. Vi borde ha ett PE tal på 25 -30 på detta bolaget med denna tillväxt och hela världen som marknad. Det är ohållbart att det kan hålla på allt för längre med denna nedtryckning. Folk måste förstå att det handlar ENDAST om att vissa störra aktörer vill spela på den panik som småsparare alltid råkar ut för JUST för att man inte tänker efter vad som är sunt och vad som spelar roll. Återigen...man ser allt för många som tvekar och oroar sig och börjar i ren panik ifrågasätta allt och man vågar inte lita på vad man faktiskt har framför sig.

GÅ INTE PÅ SKITEN!!!!!

Återköp

Denna diskussion kring återköp...utdelning osv. den är patetisk. De trångsynta människor som aldrig haft någon kunskap alls kring hur man skapar ett mervärde är dom som mest skriker sig hesa om att man vill ha utdelning. kortsiktigt tänkande som man mest förknippar med en person som tänker så långt som näsan räcker

Jag kan likna det med något annat.

Du har två personer. En person som är entreprenör och en som mest tar mobillån , skulder och som lever för stunden.

Ge en miljon kronor till den sistnämnda personen och han åker på resa, tittar lite på ett känt Zoo med skylten Sundial Collier Headquarter på,..och sen vidare genom alla burar och där man kan se värsta gulliga orangutangen med uppspänd röd häck med det fina gulliga namnet Benson...

Spenderar sen en tid med lite fler resor, lite fina saker och så är pengarna borta.

Den första personen investerar i något mer klokt ...tex en maskin som tillverkar fler sensorer så att även samsung skulle kunna erbjudas sensorer....(som ett exempel bara).

EXAKT samma sak är det här. Är det klokt att precis första året när man fått en vinst att dela ut den till kortsiktiga ägare så att dom är nöjda? Eller är det mer klokt att investera i bolaget och därmed få en högre utväxling på intäktsidan ? större chans till att kapitalisera på en så kraftigt växande marknad? jag är HELT övertygad om att varenda en långsiktig ägare i FPC står bakom detta förslag till 100%. För den som fattat potentialen och varför man skall ligga lång...vet även att denna investering kan ge 10ggr mer genom ett ökat bolagsvärde OCH framtida större vinster. Att nu omgående dela ut pengarna är det mest korkade man någonsin skulle kunna göra.

Jag skulle alla gånger vilja att bolaget köper upp 6 miljoner aktier och sitter på dom för att sen kunna erbjuda dem som betalning vid förvärv. Helst då på en dubblad kurs...för helt plötsligt så har dessa 900M blivit värda 1.8M. Det hade dom inte blivit om de delats ut.

Bolaget om någon vet bättre vad som kommer att ske om 8 månader.....

Här skulle jag önska att man direkt tog en extra stämma och tog beslutet att omgående köpa tillbaka aktier till denna kurs om nu råder...och röker ut alla blankare.

3 miljoner aktier som sopas undan från marknaden skulle innebära en kostnad på 1.1 miljarder....

Kasserar dessa aktier efter inköp...eller behålla...spelar ingen roll. Vet iof inte hur det är med detta att köpa aktier på marknaden och behålla ett tag. för att sen betala eventuella förvärv...hur detta regleras..

Men ALLA gånger att jag skulle rösta för ett återköp före utdelning idagsläget. Så här fattar jag inte att en del ser detta som ett stort svek???? Det är fullständigt glasklart detta anser jag...

Framtiden

Hallå!!!. Vi har fått en prognoshöjning....en rekordrapport. En Lantto som andades oerhört mycket optimism, bankkorten, andra områden som alla växer. Inga konkurrenter de närmaste 7-8 månaderna av telefonsläpp. ... De telefoner som nu designas in måste grunda sig på sensorer som finns IDAG.....inte om 6 månader..... jag är rätt övertygad om att hela detta år kommer att vara FPC:s

VEm har då bäst chans på bankkort? FPC kommer att ha MILJARDER i sin kassa för att kunna förädla även den marknaden. MILJARDER.... Folk måste förstå att FPC inte sitter stilla och väntar på att konkurrenter skall lyckas. De jobbar häcken av sig för att dryga ut avståndet.

FPC kommer med största sannolikhet att få bud på sig förr eller senare. Tror ni att bolaget kommer att värderas efter dagens nivå när man omsätter tvåsiffriga MILJARDER nästa år?

Framtiden ser ju GROTESKT bra ut....det kan man ju bara inte missa ju. Bevisen och tecknen är ju mer klarare än någonsin ju. Om det var osäkert för 2 år sedan så är dom ju groteskt mycket klarare idag. Att folk oroar sig nu för framtiden fattar jag ärligt inte. Smartphone marknadspenetrationen är UNDER 50%....kring 30%....och vi beräknar nå 50% först i slutet av detta år. Sen fattas det ju YTTELRIGGARE 50% att slåss om...UTÖVER bankkorten som är 4-5 ggr STÖRRE:

Alltså...GÅR det att se det uppenbara? GÅr det vekligen att oroa sig för de närmaste 2 åren?

Svaret är ju givet om man bara tittar nyktert på det.

BEnson och dom grabbarna har röda arslen av en anledning.....tänk på det...

Det var min syn på det hela..

Så simma lugnt alla och GLÖM INTE.

Det enda som spelar roll i slutändan är vad BOLAGET SÄGER...och vad de PRESTERAR....

0
Ogilla!
211
Gilla!
2016-02-06 13:59:11

Crow: jag håller med i det mesta du skriver. Jag tradar en del FING, och att bolaget är rejält undervärderat nu är uppenbart. 500:- bör vara skamgränsen för dagens kurs.

En annan fråga: Hur ser du på IMINT? Lite samma utgångsläge som FING hade? Och skulle det vara helt otänkbart med ett samarbete där, uppköp? Nej inte troligt, men inte helt omöjligt. Katarina Bonde är en liten länk..

0
Ogilla!
5
Gilla!
2016-02-06 15:04:52

Mycket bra skrivet.

Finns olika namn på sådan som lille Per, men vi skall väl hålla stilen i tråden.

Konkurrenterna har just börjat torka sig själv i baken.

Kursen har i nuläget ingen koppling till hur bolaget går. Fing är föremål för en finansiell cirkus driven av blankare och bankgrisar som proppar i sig avgifter och courtage trots att de kan göra pengar, får hjälp när de gjort fel och får stöd av de som de blåser varje dag i kassa 1.

Tur att man inte har lätt för att kräkas.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
28
Gilla!
2016-02-06 16:07:46

Ta det här med Friends Provident. Ett olycksfall i arbetet som gjorde att FI fick möjlighet att titta på upplägget med benefik ägare och kunderna som förmånstagare som kunde låna sina köpta aktier för blankning. Frågan är om FI går vidare med de 69 förmånstagarna som då kunnat blanka utan någon insyn. För ett antal månader sen försäkrade jag mig om att Nordnet inte kör med liknande upplägg med kundernas aktier. Antagligen gäller samma för Avanza, men där vet jag inte eftersom jag inte är kund där. Problemet med blankning, som jag ser det, är att så många osunda element triggas igång runt omkring, som andra instrument och beteenden i den dagliga handeln. Fråga: Vad är likviditet i aktien värd om den bygger på osund handel?

För övrigt kan nog blankarna vara klara över potentialen i Fingerprint. Därför vill de komma över många aktier så billigt som möjligt. Jag försöker delvis utnyttja detta genom att följa dem i spåren och köpa aktier utan att delta i blankningen. Varför skulle jag göra det? Att blanka kostar stora pengar. Per L kan för övrigt vara en som skriver mot sitt eget vetande.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
152
Gilla!
2016-02-06 16:15:53

Tror du verkligen att per menar det han säger? Ta det här med kassan t ex, inte kan han väl mena det? Att fpc inte har tillgång till pengarna?

0
Ogilla!
31
Gilla!
2016-02-06 16:35:53

#5 Om det är mig du menar så får du läsa en gång till;-) "Per L kan för övrigt vara en som skriver mot sitt eget vetande." Med ditt exempel blir det uppenbart. Det där med kassan kvar i Kina på grund av "kapitalutföringsregler" var bara ett av alla dåliga försök att skapa osäkerhet. Men folk läser ju det. Även jag. :-)

Går det över tid att tjäna pengar på över 40 % låneränta för blankning där den maximala vinsten, som är osannolik, är 100 %? Ännu ett exempel på osunt beteende i handeln.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
174
Gilla!
2016-02-06 16:36:15

rökis

ja han menar det helt klart, men det är en köpt mening. Hela ABG har stora pengar i spel i FPC. De har blankat sedan kurs 50. Jag har en känsla det kan bli rena kaos blann kunder när det upptäcks att dom har blankat alla VIP-konto och ligger back med flera hundra procent i världens näst mest växande bolag i 2015.

När jag såg analyschefen sticka hakan fram och läste hans förklaring med att dom gör oberoende analyser, och att FPC var ett värre tillfälle än de värsta från IT-Bubblan 2000. Då fick jag för första gången tanken att hela analys-avdelningen är köpt av någon - eller ännu värre har de chansat stora pengar på att FPC inte klara av framtiden osv.

Det stinkar så jag vet inte vad jag ska säge. :-)

0
Ogilla!
161
Gilla!
2016-02-06 17:40:08

6, oj nu hade jag återigen otur när jag tänkte... läste lite för snabbt...

0
Ogilla!
186
Gilla!
2016-02-06 17:45:17

7, hoppas på kaos för abg.

Själv tycker jag att det finns nyhetsvärde i att per gick ut med en sådan uppgift och då menar jag att nyheten är att han hade så fel.

0
Ogilla!
169
Gilla!
2016-02-06 18:42:58

Banks Embrace Biometrics, But Will Customers?

As banks incorporate biometrics technology, they are doing so with the dual goal of enhancing security along with customer experience.

But from the outside, the technology that aims to make authentication easier is at a crossroads that a lot of innovation comes to — verifying people via biometrics will likely become the norm at some point, but plenty of people are not quite interested yet.

"We did a massive survey last year, talking to consumers about digital banking, and many were not even aware their bank offered [Apple's] Touch ID," logins, said Alistair Newton, an analyst at Gartner. "There were also many consumers who were happy to do the extra step and type in a username and password because it felt more secure to them. So even with the base stuff, like Touch ID, it's certainly gaining momentum but still has a long way to go."

http://www.americanbanker.com/news/bank-technology/banks-embrace-biometrics-but-will-customers-1078867-1.html

0
Ogilla!
181
Gilla!
2016-02-06 20:15:20

Är detta slutprodukten? Se bilden på kortet.

Den sägs lanseras på Mobile World Congress.

https://twitter.com/zwipe

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
10
Gilla!
2016-02-06 20:31:16

Du ska inte vara orolig CrowHater.

Det ordnar sig till slut om de levererar det de lovar.

Tyvärr är det en smal produkt men riktigt stora volymer så länge man är på topp.

0
Ogilla!
166
Gilla!
2016-02-06 20:47:55

Leaked image of the HTC One M10

There’s no HTC logo on the front of this device, and it looks like the company has ditched the black bar that has haunted the One M series. An elongated, oval shaped home button rests on the bottom of the device, and there’s speculation that it’s also a fingerprint scanner. The volume and power buttons are housed on the right side of the phone, and the power button looks pleasantly ridged like the edge of a coin, which should make it immediately identifiable with a brush of the fingertip.

http://www.androidauthority.com/leaked-htc-one-m10-one-a9-671928/

0
Ogilla!
180
Gilla!
2016-02-06 20:48:51

#12 du måste verkligen öva på att utrycka dig utan en underliggande neggoton. Eller menar du att låta så spydigt negativ?

0
Ogilla!
10
Gilla!
2016-02-06 21:01:30

Det finns ingen som kan snacka upp kursen längre.

Det är för stora krafter bakom rörelserna.

Hjälper inte att värna om ryktet. Analysbolagen och media styr det kortsiktiga men fundamental styr till slut var kursen är på väg.

INGEN vet var kursen är om ett år.

Snacket om att blankarna och de olika certifikatens fel att det inte bara går uppåt är ju bara struntprat. Allt detta ingår i spelet och har alltid gjort det.

Men till viss del så förstör spekulerarna marknaden.

Allt som går upp för fort paraboliskt kommer gå ner lika snabbt. Bara att lära sig av historiken.

Det är många som har tagit hem sina vinster nu i det snabbt växande bolaget och en del skyr nu aktien som pest när den har backat så mycket. Frågan är hur länge man ska behålla hoppet om högre kurser. Ingen vet... Bolaget är bara värt det som kursen visar.

En del säger att kursen alltid ljuger.. Marknaden har aldrig rätt. Kan vara så...

Marknaden försöker vara ett halvår före sin tid.

Passar på att gratulera alla som varit med och trott på företaget sedan kursen var under tian.

Om ett par år ser vi facit för hur allt utvecklas. Hoppas att smartkorten slår igenom så kan vi se kurser på det mångdubbla.

Inlägget är redigerat av författaren.

3
Ogilla!
1
Gilla!
2016-02-06 22:05:25

"Raser mod unge indvandrer-drenge: Her er episoden, der ændrede hendes syn på Nørrebro"

http://m.bt.dk/danmark/raser-mod-unge-indvandrer-drenge-her-er-episoden-der-aendrede-hendes-syn-paa-noerr

3
Ogilla!
1
Gilla!
2016-02-06 22:11:24

"Raser mod unge indvandrer-drenge: Her er episoden, der ændrede hendes syn på Nørrebro"

http://m.bt.dk/danmark/raser-mod-unge-indvandrer-drenge-her-er-episoden-der-aendrede-hendes-syn-paa-noerr

0
Ogilla!
183
Gilla!
2016-02-06 22:13:29

12, Hur menar du när du säger så här?

Tyvärr är det en smal produkt men riktigt stora volymer så länge man är på topp.

1
Ogilla!
168
Gilla!
2016-02-06 22:20:13

#15 nej ingen vet med 100% säkerhet vart kursen kommer vara nästa år. Men fler borde försöka analysera det och investera efter vad de kommer fram till istället för att söka kortsiktiga trades efter råd från en forummytoman likt dig själv.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2016-02-06 22:26:21

#18

Menar att det finns konkurrens och vem vet hur länge detta varar. 2 år ?? 5 år ??

Vem vet vilken teknik det finns då.

0
Ogilla!
140
Gilla!
2016-02-06 22:32:38

ok för jag tänker att produkten är ganska bred som kan säljas till hänglås, iot, olika kort, bilar, paddor och utöver det även i smartphones :-)

och angående volymer kommer det att fortsätta upp så länge marknaden växer vilket den verkar göra... det gör den ju även om fpc inte är i topp.

0
Ogilla!
152
Gilla!
2016-02-06 22:34:08

20, och angående hur länge nåt varar så gäller det väl ganska många bolag, hur länge varar det ? Man får omvärdera när man ser nåt som ger anledning till det.

0
Ogilla!
7
Gilla!
2016-02-06 22:34:11

Det finns enligt Redeye 62 039 135 aktier just nu.

Av dessa aktier omsattes drygt 4,4 miljoner aktier bara igår.

Med ett snitt på mellan 2-3 miljoner aktier varje dag så omsätts hela antalet aktier under 20 till 30 dagar. Det blir många ggr om året.

Om det skulle vara blankarnas fel att kursen går ner stup i kvarten så vad gör dom andra då? Ni som följer orderdjupet ser knappt några större mängder aktier vid varje nivå. Bara en massa småposter.

Ingen kan vara så naiv att tro att det bara är blankarna som säljer.

0
Ogilla!
175
Gilla!
2016-02-06 22:36:24

Ingen kan vide hvor kursen præcist står om 1 år, men man kan ramme et interval på 600-1200 og præcisere den yderligere til 800-1000, hvor kurs 900 lyder rimelig, men 1000+ mest realistisk:

Low: 7.000 msek revenue, margin 37%, profit 2.020, PE 20 = 631

Medium: 7.750 msek revenue, margin 38%, profit 2.297, PE 25 = 884

High: 8.500 msek revenue, margin 39%, profit 2.586, PE 30 = 1.212

Realistic: 9.000 msek revenue, margin 39%, profit 2.738, PE 25 = 1.069

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
6
Gilla!
2016-02-06 22:43:50

#21

Jo användningsområdena är många. Men det är i stort sett bara en produkt.

Den står och faller om något nytt kommer fram. Så länge de har en plats i toppen så är allt frid och fröjd. Hoppas de behåller den länge.

0
Ogilla!
6
Gilla!
2016-02-06 22:45:36

Redeye ger några alternativ på förväntad kurs.

Bara att välja och vraka. ;-))

http://www.redeye.se/analys/userreport/oberoende-analys-av-fingerprint-cards-ab-0

0
Ogilla!
164
Gilla!
2016-02-06 22:47:01

Klart att det inte bara är blankare, självfallet inte. Har inte sett att någon påstått det?

Ta t ex på rapportdagen. Helt vanlig handel till ca kl 14. Jag kan inte bevisa det men om det funnits intresse att blanka ner den så gjordes det från kl 14 och sen rullar det nog på som ett självspelande piano. Liknande handel har vi sett flera dagar, som på en given signal säljs det aggressivt och det vet vi vad det leder till.

Har hört en teori om att man handlar runt aktier mellan 3-4 parter och har man en stor del av handeln så går det mycket väl att styra priset. Men det görs säkert både upp och ner.

Just nu är aktien volatil för att många med makt hela tiden trummar ut ett budskap om att den är det. Det blir lite cirkelargument eller moment 22 typ.

Men det finns en anledning till intresset. FPC är inte som andra bolag. Jag tror nog att det mynnar ut i något bra. Visst kan jag nu tycka att hajpen upp till 680 var överdriven men likväl är nedgången till 350-375 lika överdriven. Rättvis värdering omkring 450-550.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2016-02-06 22:52:54

#27

Ja marknaden vet inte vad värdet är på fingerprint. Osäkerheten skapar oreda.

Räcker med rykten eller någon som skriver något i media som kan få priset att röra sig lätt 5%+.

Många blir nervösa när det går ner. Många är oerfarna aktieägare.

0
Ogilla!
171
Gilla!
2016-02-06 22:56:34

25, en teknik men många slutprodukter. En viss skillnad.

0
Ogilla!
176
Gilla!
2016-02-06 23:04:17

Leffe, SKF står också och faller med sina kullager om något nytt kommer. Hur länge har de hållit på? Just det, sedan 1907

Biometrin håller precis på att explodera, inte stagnera och FPC har bästa produkten/prestanda på sina sensorer. Det är ett ovedersägligt faktum.

0
Ogilla!
6
Gilla!
2016-02-06 23:06:24

Ja jag hoppas det håller i sig ett bra tag för bättre aktie får man verkligen leta efter.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
184
Gilla!
2016-02-06 23:15:50

28, första meningen, vi ser olika på det även där :-)

Vi har nu fått tre analyser av abg, Arctic och Carnegie. Snittriktkursen blir 516kr.

Varför låtsas man om att de inte duger med dessa tre?

Jo för att en person försöker med retoriska grepp, pungsparkar och knivhugg i ryggen få oss att tro att världsherraväldet och hela fpc kommer att decimeras. Man kör ett retoriskt skamgrepp genom att med skrämselpropaganda få oss att tro att det från och med nu går utför. Såklart oerfarna ägare blir oroliga.

Varför gör abg så här? Jo för att abg har sålt in ett blankningscase till sina kunder sen låga nivåer. De finns flera som sitter jävligt snett till och man försöker nu med alla medel att styra upp caset. För det är ganska solklart att per lindberg inte är förståndshandikappad för då hade han inte fått jobb på abg. Han förstår mycket väl att kassan är där den ska vara och att det inte finns något fuffens med det. Ändå kör han det nämnda skamgreppet. Att sjunka så lågt tyder på att man är duktigt desperat. Det här är inte första gången de kör det här fulspelet.

0
Ogilla!
189
Gilla!
2016-02-06 23:24:07

26, tack för länken.

Finns en del riktkurser i den. Jag är säker på att man kan få väldigt spretiga riktkurser på många bolag om man sätter igång och räknar. Håller du inte med om det, så egentligen gör man en höna av en tjäder typ...

Förresten med tanke på TA så ska Lantto presentera fpc under nordnet live i Stockholm water front den 17/2. Kanske kommer en del långsiktiga tagare efter det. Lantto är såå jävla bra så jag tror verkligen det.

0
Ogilla!
6
Gilla!
2016-02-07 00:30:24

#33

Ja att räkna vinsten är svårt i ett företag som växer så mycket. Lantto är inte mannen som är överoptimistisk och det är bra på ett sätt. Resultatet blir i regel bättre än prognos. Men nu i och med att de satt ut prognos på helår så kan inte förhoppningarna stiga till skyn längre. Luften gick ur. Ett företag behöver ha stora förväntningar för att locka till sig fler köpare. Tycker det var ett misstag men spliten är bra. Det kan bli en signal att aktien är billig igen. ;-)

0
Ogilla!
169
Gilla!
2016-02-07 00:39:08

34, vet inte om jag missförstod dig men nog hade man helårsprognos för 2015 och 2014 också. Så vad var ett misstag?

Spliten är bra och visar att man lyssnat på mindre ägare som önskat det.

Återköpen är riktigt bra, bra signalvärde, och grymt om man kan köpa bolag på det sättet. Köper på 450kr och kursen går upp till 600kr. Då köper man ett bolag med aktier vilket ger 25% rabatt.

0
Ogilla!
170
Gilla!
2016-02-07 00:51:02

Räknade lite pe-tal vid olika rapporttillfällen.

q2 - vinst 65miljoner x 4 = 260miljoner/år -> pe65

q3 - vinst 344miljoner x 4 = 1376miljoner/år -> pe 21

q4 - vinst 517miljoner x 4 = 2068miljoner/år -> pe13,4

0
Ogilla!
184
Gilla!
2016-02-07 00:55:19

34, vet inte hur mycket koll du har men vi har flera duktiga räknenissar på nätet. bla theleadmagnet som långt före prognoshöjningarna prickade årsomsättningen 2015 så gott som exakt. Har för mig att han nu räknar med 10mdr för helåret. Vågar inte tro på det än men hoppas förstås. Själv är jag nöjd med 8 :-)

0
Ogilla!
189
Gilla!
2016-02-07 01:07:30

#35

Återköp menas nog med att företaget köper Aktier i egna bolaget,

och lämnar tillbaks dom till Nasdaq Sverige ( makuleras )

På så sätt ökar dom kvarvarande Aktiernas värde.

Det var nog 10 % som kunde återköpas, på förslag, bolagsstämman beslutar.

Skulle alltså öka kvarvarande Aktiernas värde med 10 %.

Så har jag uppfattat det som stå i rapporten.

Fullt ut -6,5 milj aktier

Aktiestock efter 65 milj -6,5 milj = 58,5 milj Aktier

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
198
Gilla!
2016-02-07 02:15:54

#38 Vad menas med överlåtelser av bolagets egna B-Aktier, är det att man ska makulera dem eller kan de användas för förvärv ?

Jag skulle tippa på att det är tänkt att kunna användas som betalmedel vid förvärv men är inte säker på vad som är standard formuleringar ?

"Styrelsen vill även ha ett mandat från stämman i vår att kunna besluta om återköp av bolagets egna B-aktier, maximalt 10 procent av aktierna i bolaget. Vidare föreslår styrelsen att stämman ska ge tillåtelse att besluta om överlåtelser av bolagets egna B-aktier."

0
Ogilla!
173
Gilla!
2016-02-07 02:25:51

Om man kan köpa aktier billigt nu och använda senare vid förvärv istället för att emittera nya aktier för förvärv så är det helt klart smart att återköpa när kursen är låg... minskar ju utspädningen för oss långsiktiga ägare

och detta genererar vinst på vinsten som bolaget redan gjort

(I och för sig om man återköper och makulerer, sen emitterar nya aktier igen när det blir aktuellt så är det väl i princip samma sak rent krasst)

(nu förutsätter jag att en sådan manöver är tillåten- vet inte om det är det,

och så klart att kursen kommer gå upp när alla dessa slag under bältet är historia... Fingsensor-komponenter som knäcks på kreditkorten haha, inlåsta vinster i kina, konkurrenter som dyker upp från ingenstans och tar över marknaden o.s.v. :) )

0
Ogilla!
206
Gilla!
2016-02-07 08:00:57

38, jo jag vet hur det funkar normalt men just nu verkar det lite oklart om man kan använda aktierna utan att man makulerar dom??

Om återköpen sker på låg nivå och aktien stiger så är det i så fall bra för oss.

Annars får vi mindre antal aktier som ju är perfekt i så fall.

0
Ogilla!
159
Gilla!
2016-02-07 09:30:42

Leif du skuffer mig en anelse med dine kompetencer omkring det fundamentale. Jeg er selv ikke den store regnedreng og gø det derfor sjældent:)

mvh

0
Ogilla!
165
Gilla!
2016-02-07 09:49:55

41. Det jag menar är att om man köper t.ex 1000st aktier nu för 380, makulerar dem sen enitterar nya 1000 st för 1000 kr i framtiden...

eller behåller 1000 aktier i en Depå

Oavsett hur man gör så är vinsten där för bolaget/aktieägarna... dvs praktiskt sett olika lösning men vinsten är.ändå där...

jag tror det är lite av kråkans amdemening också på slutet av hans inlägg i början av denna sträng men lite annan formulering på det... dvs återköp kommer driva kursen, men det kommer även vara betalmedel längre fram (och då med pengar som gett avkastning)... du har redan varit inne på detta tidigare rökis

så jag kanske svamlar i onödan...

0
Ogilla!
160
Gilla!
2016-02-07 10:01:43

Jeg er faktisk overrasket og kan forstå, at Leif ikke kun genetisk er bygget godt til TA og hans kære EWT, men faktisk også kan se det store potentiale i Fing.

Ikke fordi jeg er helt enig mig ham i FA, såsom hvor hurtigt en eventuel konkurrence kan dukke op, eller fingeraftryk blive erstattet med noget andet i løbet af få år, men han er dygtig til at se på de generelle tendenser med olie, der falder, guld som stiger, og økonomisk vækst i USA og Kina, der stagnerer og ikke mindst hedgefonde, der shorter og andre store aktører, der hærger i Fing, trykker kursen ned for at skræmme alle private ud, da de private fik købt stort ind før disse aktører.

I dette billede tegner Leif sine EWT-niveauer, og har stor succes med sine TAer.

Det er godt gået! ;)

0
Ogilla!
186
Gilla!
2016-02-07 10:20:46

Jag är imponerad av dig netzoom för du verkar ha båda egenskaperna efter vad jag sett:) (TA i all ära'men kombinera är väl optimalt)

0
Ogilla!
7
Gilla!
2016-02-07 10:41:18

Att kombinera är riktigt bra. Det viktigaste är att känna av vindarna.När det börjar bli motvind då får man vända sig om och springa så fort man kan till utgången.

0
Ogilla!
149
Gilla!
2016-02-07 10:57:01

#46 det kan vara som du säger och att du är duktig på kurvor, man det är inte så att nån av långliggarna springer mot exit nu vad jag vet , snarare kanske man tankar lite nu, TA i all ära :)

( ingen kritik mot TA, EWT etc.. bara en reflektion )

0
Ogilla!
171
Gilla!
2016-02-07 11:34:25

FING B | LARGE CAP | 379.40 kr

Stockpicker rekommenderar KÖP med riktkurs 600kr!

" Vi sover inte, vi äter inte och vi vilar inte just nu, utan vi springer väldigt fort " var Fingerprint Cards dåvarande VD:s svar till undertecknad för tre år sedan, på

frågan hur Göteborgsföretaget skulle ta vara på de möjligheter som följde

i kölvattnet av Apples köp av huvudkonkurrenten Authentec.

Resultatet av ansträngningarna kommunicerades i torsdags då bokslutsrapporten visade en nettoomsättning på 2 900 Mkr vilket skall ställas i relation till 2013-års jämförelsesiffror på 95,4 Mkr.

Den explosiva tillväxttakten gav också ett rejält genomslag i rörelseresultatet

som uppgick till 910,3 Mkr, varav 517,6 Mkr genererades i Q4 där försäljningen landade på 1 351,5 Mkr. Som grädde på moset skruvade ledningen upp försäljningsprognosen för innevarande år till 7 - 8,5 Mdr kr och gav en hint om lönsamhetsutvecklingen med att upprepa tidigare prognos, att rörelsemarginalen kommer att överträffa fjolårets nivå under andra halvåret (37%)

Tack vare ett starkt kassaflöde från rörelsen som i Q4 hämtade in drygt 537,4 Mkr finns nu ca 1 Mdr kr i likvida medel vilket ger gott om finansiellt manöverutrymme. Bolaget flaggar också för att inte enbart organisk

tillväxt ligger på agendan utan även en förvärvsbaserad expansion. Det är nog bolaget också tvungna till om marknadsvärdet skall kunna lyfta och nå den twittrande storägaren Johan Carlströms visioner om ett börsvärde överstigande Ericssons, vars marknadsvärde vid uttalandet låg kring 260 Mdr kr. Frågan är om vi kommer att få damma av ¿Kejsarens nya kläder¿ eller om tidigare VD, idag affärsutvecklare, ser så många trumfkort delas ut ur FoU-avdelningen att

visionen besannas. Vi kan dock konstatera att Fingerprint Cards idag lever i den bästa av världar tack vare exponeringen och dominansen inom smartphonemarknaden som präglas av korta produktlivscykler.

I Kina säljs dessutom nu budgettelefoner som kostar under 100 usd med fingeravtryckssensorer. Trenden är knappast regional utan kommer högst sannolikt att bli global i takt med att användarna blir allt mer medvetna om den säkerhet och bekvämlighet tekniken erbjuder. I förlängningen innebär detta att

större krav kommer att ställas på prestanda där bolaget idag överglänser

konkurrenterna. Nya spelare som nu mobiliserar sig tvingas alltså inte enbart

erbjuda billigare sensorer utan också bättre. Inträdesbarriären är så-

ledes utmanande, i synnerhet om vi beaktar att Fingerprint Cards nu surfar

vidare på ett växande kassaflöde in i nya marknader, utökar produktportföljen

i snabb takt och lägger resurser på att få ner produktionskostnaderna. Sneglar vi mot befintliga konkurrenter visar visserligen Samsung fortsatt förtroende till Synaptics men i övrigt tycker vi att huvudkonkurrenten är rätt tandlös, likaså Qualcomms satsning på ultraljudsbaserade sensorer.

Fotfästet i Kina är därtill urstarkt där Samsung nu tappar mark till inhemska spelare. Här finns nio av de 10 största kinesiska smartphonetillverkarna

på Fingerprint Cards kundlista. Det blir inte sämre av att Huawei och Xiaomi expanderar internationellt och därtill satsar på PC-marknaden, en given färdväg för fingeravtryckstekniken där Microsoft redan valt Fingerprint Cards som leverantör till Surface Pro 4.

Adderar vi smarta kort, wearables, hänglås, bilnycklar och övrigt relaterat till det

snabbväxande Internet of Things är det lätt att färdas bortom fantasin i

beräkningarna. Med blytyngder på fötterna måste vi dock konstatera att ledningen, sedan Jörgen Lantto tog över rodret, visat en konstant benägenhet att lägga ribban för lågt avseende försäljningsprognoserna. Vi tror därför att det

faktiska utfallet av innevarande års spåkula kommer att ligga i det övre intervallet, alternativt överträffas. För att nå dit krävs en volym av 400 miljoner

sensorer beräknat på ett genomsnittspris av 2,5 usd.

Summan skulle för ett år sedan ha framstått som rena utopin men ser idag inte särskilt svårfångad ut. Gör vi en beräkning utifrån fjolårets smartphoneförsäljning

och marknadsandelar (enligt IDC), exkluderar Apple och Samsung, och räknar med att penetrationsgraden för fingeravtryckssensorer hos övriga

tillverkare i år når 60%, krävs en 75-procentig marknadsandel för att

nå volymerna. Det tror vi skall lyckas, i synnerhet med stödvolymer från näraliggande växande segment så- som tablets, laptops och smarta kort.

Vi bedömer därför att en vinst per aktie kring 40 kr ligger i korten. I normala fall, beaktat marknadspositionen och tillväxtutsikterna, vore det motiverbart med p/e-tal kring 30, innebärande en riktkurs på 1 200 kr.

Men nu är inte Fingerprint Cards ett normalfall utan snarare ett unikum som inte överensstämmer med skolboken då en explosionsartad marknadstillväxt borde resultera i konkurrensutsatthet, kraftig priserosion och dränerad lönsamhet. Det

skapar en osäkerhet och en försiktigare hållning till aktien varför det krävs att bolaget befäster nuvarande position, övertygar att marginalnivån kommer att bestå bortom 2016 eller att tillväxten mer än väl kompenserar ett marginaltapp.

Här har Fingerprint Cards allt i sina egna händer och vår bedömning är att aktiemarknaden idag underskattar fingeravtrycksteknikens utbredningspotential.

Det gör inte 1,4 miljarder kineser. Vi rekommenderar Köp med riktkurs 600 kr.

0
Ogilla!
153
Gilla!
2016-02-07 11:37:02

Paulla på AVA

" Återköp snarast möjligt!!

Att komma igång med återköp så snart som möjligt vore det bästa som kunde hända. Kursen kan stanna där den är tills återköpen kommit igång.

Köp av 5 milj aktier för totalt 1.900 msek skulle kunna ge ett enormt extra klirr i FPC;s kassa inom 3 år. Hänvisar till mitt tidigare inlägg igår kväll 21.15 då kursen 2018 skulle kunna stå i 2.000 msek. FPC skulle då ha aktier för 10.000 msek att köpa kompletterande verksamheter för. "

0
Ogilla!
5
Gilla!
2016-02-07 11:50:03

#47

Nej jag ser inget tecken än att utvecklingen stannar upp så jag ser fortfarande ljust på framtiden och vill gärna se vad smartkorten kan utvecklas till.

0
Ogilla!
135
Gilla!
2016-02-07 11:55:03

HTC One M10/ HTC Perfume, 3D Video Rendering based on Live Images and Leaks

http://www.techconfigurations.com/2016/02/htc-one-m10-htc-perfume-3d-video.html

0
Ogilla!
175
Gilla!
2016-02-07 11:55:15

Kilosek mange tak for de pæne ord. Mange bøger skriver, at FA er bygget ind i TA, men den køber jeg ikke. Det er vigtigt, at kombinere de generelle markedsbevægelser med det fundamentale og tekniske i Fing, hvis man både trader med sin lille korte portion og er lang med sin store portion.

0
Ogilla!
174
Gilla!
2016-02-07 12:03:36

Lär väl inte bli så många aktier för det ska finnas pengar i kassan också men man kan väl ta och köpa lite pö om pö. Börja med 200k varannan vecka vid fyra tillfällen.

0
Ogilla!
195
Gilla!
2016-02-07 12:07:54

50, själv är jag nyfiken på vad IOT kan ge i framtiden. Smarta kort och bankkort har ju varit på tapeten nu länge och verkar så pass långt gånget om man ska tro på vad Lantto sa nyligen, och det gör man ju.

0
Ogilla!
6
Gilla!
2016-02-07 12:17:15

#54

Ja det är nästa spännande fas.

Börsen ligger ju bara ett halvår framåt i tiden så smartkorten finns knappast i kursen än. Det var så jag menade. Blir det enorma kvantiteter där med så dubblas kursen väl flera ggr från de 380 vi ser nu.

0
Ogilla!
162
Gilla!
2016-02-07 12:25:45

#53 Fing har 1 Miljard i kassan, för 500 Miljoner kan man köpa direkt och sedan ta hem större poster vart efter tills man är nöjd. Skulle nog detronisera blankarna.

0
Ogilla!
165
Gilla!
2016-02-07 12:39:25

56, jag önskar också det men är inte det lite väl mycket ? Ska det inte finnas lite i kassakistan också? Frågan är alltså, hur mycket ska man ha i kassan för att inte riskera bolaget?

Och jo det skulle garanterat ändra kartbilden radikalt.

0
Ogilla!
153
Gilla!
2016-02-07 14:06:42

#25

En produkt idag.

Ska bli kul se din min när Lantto meddelar att FPC ska börja sälja processorer också.

Helt plötsligt säljer FPC två komponenter till OEMerna.

Lika smalt då?

0
Ogilla!
6
Gilla!
2016-02-07 14:12:29

Nä då e de ju dubbelt upp... ;-)

0
Ogilla!
163
Gilla!
2016-02-07 15:08:45

#57 det har ju fyllts på med 1 miljard kr i sommar och vid jul finns där över 2 nya friska miljarder ju :)

0
Ogilla!
187
Gilla!
2016-02-07 15:26:08

Glöm inte att man anställer folk vilket kräver lite pengar. Bättre göra återköpen stegvis och balanserat.

0
Ogilla!
151
Gilla!
2016-02-07 17:12:44

Borde inte återköpet klassas som insiderköp? Tänkte med regler o så, dom lär inte få köpa o sälja hur som egna aktien

0
Ogilla!
167
Gilla!
2016-02-07 17:18:57

Nä. Alla tjänar på det.

1
Ogilla!
30
Gilla!
2016-02-07 17:33:53

Årerköp, det här är vad som gäller nu sedan 2011.

Publika aktiebolag får köpa egna aktier

http://www.ekonomi-info.nu/publika_aktiebolag_far_kopa_egna_aktier_3477.asp

Rätt tajmat kan återköp bli en minst sagt bra affär med tanke på detta.

"Förvärv och överlåtelse av egna aktier innebär inga skattekonsekvenser för bolaget. Ev. reavinst resp. -förlust är inte skattepliktig resp. inte avdragsgill."

0
Ogilla!
10
Gilla!
2016-02-07 17:37:15

Då är det en god affär att köpa tillbaks till den låga kursen som är nu.

0
Ogilla!
156
Gilla!
2016-02-07 17:52:58

#64 Precis som Slakis är inne på så rullar det in färska miljarder in i FPC:s kassa. Således en mycket god affär att sätta igång med aktieåterköp till kursen som råder för tillfället! Skulle både gynna Fing och dess aktieägare samtidigt som det skulle kraftigt missgynna blankarnas positioner.

0
Ogilla!
182
Gilla!
2016-02-07 17:57:53

Fingerprint får ny köprekommendation

Publicerad 2016-02-07 16:42

Aktie Fingerprint som föll dramatiskt efter sitt bokslut i torsdags får nu en ny köprekommendation - denna gång av analysfirman Stockpicker. Analysen pekar mot en potential över 50 procent.

När Fingerprint kom med sina siffror för 2015 i torsdags var spänningen stor på aktiemarknaden. Och siffrorna var något bättre än väntat och framför allt höjde bolaget sin prognos för intäkterna för innevarande år till 7,0-8,5 miljarder. Den lägre gränsen höjdes med en halv miljard nu när bolaget tycker sig ha bättre kontroll över intäkterna senare under året.

Men det räckte inte för aktiemarknaden, aktien steg visserligen inledningsvis efter rapportsläpptes, men föll sedan kraftigt resten av torsdagen. och under fredagen tilltog fallet med över 10 procent och kursen slutade veckan under 380 kr.

Anledningen kan vara ett stort tryck nedåt från de stora blankningspositionerna i aktien plus den oro som många aktieägare visar över de säljrekommendationer som finns på marknaden , både från en mäklarfirma som ABG Sundal Collier (riktkurs 200 kr) och i övrig media. De negativa analytikerna siktar framför allt in sig på den framtida konkurrenssituationen som kommer hårdna betänkligt framöver och göra att 2016 blir ett toppår för Fingerprint.

Nya analyser väntas nu komma under vintern/våren från andra banker/och fondkommissionärer, vilket kommer ge ett bättre beslutsunderlag för marknaden. Först ut efter rapporten är analysfirman Stockpicker på söndagen som presenterar en köprekommendation.

Analysen tar sin utgångspunkt i Fingerprints marknadsledande ställning när det gäller teknik inom fingeravtryckssensorer plus den urstarka ställningen bland inhemska tillverkare av smartphones i Kina.

Stockpicker menar att detta även under 2017 innebär att Fingerprint kan hålla ställningarna och därmed plussa på ytterligare ett år med fantastisk lönsamhet. Då menar man också att bolaget kommer dra nytta av att tekniken nu kommer att börja användas i annat än smartphones, som till exempel läsplattor, smarta kort, fordon, etc.

Det sistnämnda är något som de negativa analyserna inte tar hänsyn till i tillräckligt hög grad - och därför ser Stockpicker att nuvarande kursnivå är ett utmärkt köpläge. Analysen pekar på att vinsten per aktie under 2016 kommer hamna runt 40 kr, vilket ger ett p(e-tal under 10. I normala fall skulle ett bolag som Fingerprint betalas tre gånger mer, men analysen menar också att bolaget är unikt i och med den marknadstillväxt som sker och att man därför bör vara försiktig.

Men en värdering ungefär som börsen innebär en riktkurs på 600 kr - och dit tror Stockpicker det är möjligt för aktien att gå med den information som finns idag. Det innebär en potential med 58 procent från slutkursen från i fredags.

Den är en av de faktorer som marknaden behöver ta hänsyn till under måndagens handel. Den andra är förstås det säljtryck som kan uppstå från de aktieägare som följde den starka nedgången under torsdag/fredag och som under helgen bestämt sig för att minska sina innehav för att eventuellt minska sina förluster eller säkra tidigare vinster.

http://www.privataaffarer.se/borsguiden/fingerprint-far-ny-koprekommendation-842263

0
Ogilla!
158
Gilla!
2016-02-07 18:01:45

Phuur

?@PhuurXVI

Phuur Retweeted Marcus

Jag hade kunnat tänka mig att tidigarelägga årsstämman, 4 maj, för att besluta om återköp, och hade gärna sett 20%

Johan Carlström ?@CarlstromJohan 15m15 minutes ago California, USA

@PhuurXVI Återköp av 10% av ett bolags egna aktier är maxantalet som är tillåtet.

0
Ogilla!
34
Gilla!
2016-02-07 18:25:20

#68

Nja, lagen öppnar upp en möjlighet att återköpa mer än 10 % om man överlåter det överskjutande inom sex månader. Men 10 % är väl gott nog med viss möjlighet till flexibilitet baserat på vad som är aktuellt för bolaget då återköpet sker. ;-)

Men självklart bör man inte skriva in mer än 10 % i ett stämmobeslut.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
166
Gilla!
2016-02-07 20:06:41

#69 Vindfagel. Håller med. Vi har sett avarter när Sveriges bolag enbart var verkstadsbolag. Och de ägde varandra korsvis.

Ungefär som att Apple använder sin kassa till att enbart Appleaktier. Vem äger Appl? Jo Apple. Livsfarligt för aktieägare...

Om man ser tillbaka 30 år när börsen bara bestod av verkstadsbolag, Tror KappAhl var större än H&M , men de var småskuttar.

Att på den tiden säga att ett butiksföretag som H&M skulle var börsens högst värderade i en framtid. Eller att ett butiksföretag som IKEA skulle bli något. Det var en helt osannolik tanke.

Det som har skilt agnarna från vetet har varit ledningen. KappAhl ägdes av en broiler som stoltserade med att han minsann kunde riva isär en telefonkatalog.

Medan gubben Persson visste vad duktiga medarbetare innebar.

När nu som i Fing rekryterar personer så inser man att EN talang faktiskt ersätter 50 medelmåttor. Det är Fings framtida styrka att så många doktorer och tekniska fysiker m.m. är anställda.

Läste en artikel en gång om ett litet kluster av killar på Handels som gått på Försvarets tolkskola. Inte nog med att de gick på Handels så läste de även medicin och Teknisk fysik samtidigt.

Träffat lite privat en koncernchef som gått hela vägen och frågade honom om Handels... -Lätt, behövde bara lära mig lite formlerna...

Vill komma till att ledningen och teknikerna utgör basen för Fing.

Är inne i ett annat litet bolag med samma kompetensstruktur och då vet man på förhand att det kommer att lyckas.

Likadant med Fing, bra kompetenta medarbetare som jobbar hårt... Då vet man att det kommer att fungera.

Gick All-In på 380. Men är vaksam på alla tokrusningar upp, för då säljer jag och kraftigt ner som i fre så köper man.

Ok att man tappar viss marknad mobiler men nästa stora genombrott... Smartcards.. Blir det som JL vid ett ögonblick sladdrade till... -Att han räknade med samma marknadsandel som med mobiler.

-Ja, då blir det stort! Men viktigt ändå att man i nuläget inte diskonterar det i kursen även om det ligger som en latent förhoppning.

Får man konkreta besked om att det släpps ett stort antal kort med Fings sensor då råder det inget tvivel att det är varaktig högre kurs som gäller.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
158
Gilla!
2016-02-08 09:01:24

FINGERPRINT CARDS: STOCKPICKER REKOMMENDERAR KÖP

08:59

STOCKHOLM (Direkt) Nyhets- och analysbrevet Stockpicker har gett en köprekommendation för Fingerprint Cards.

Det skriver Privata Affärer.

Analysen pekar mot en kurspotential över 50 procent.

Stockpicker tror att det är möjligt för aktien att nå en riktkurs på 600 kronor, med den information som finns i dag, enligt Privata Affärer.

Börsredaktionen

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
158
Gilla!
2016-02-08 11:19:34

Cardlabs levererar biometriska kort

8 feb 2016

Danska Cardlab har i början av året levererat sitt biometriska kreditkort till kortleverantören Epic One i USA samt två banker i Dubai och London.

Kortet är framtaget tillsammans med ett annat danskt företag, Quardlock, och använder sig av fingeravtrycksteknik från Fingerprint Cards. Kortet kan användas först när användaren autentiserar sig med sitt fingeravtryck.

I december avslöjade Cardlab att man är på väg att ta in kapital från ett japanskt riskkapitalbolag. Vd Frank Sandeløv uppgav då att hans personliga målsättning är att Cardlab ska kunna nå en omsättning på över 1 miljard kronor om fem år.

0
Ogilla!
159
Gilla!
2016-02-08 11:48:10

200miljoner 2016 och 40-50miljoner till fpc??

400miljoner 2017 80-100miljoner till fpc? osv...

0
Ogilla!
203
Gilla!
2016-02-08 15:56:47

Holdings

?@MF_Holdings

I och med att Mangold Fondkommission AB dyker upp som ny storblankare i #FingerprintCards är nu totalt 9,11% av kap. blankat. $FING

https://twitter.com/MF_Holdings/status/696708865690333184

0
Ogilla!
6
Gilla!
2016-02-08 15:59:15

#74

Så pass.. inte roligt längre..

Typiskt att ge sig på dom som har gott bäst sista tiden i en bearmarket.

0
Ogilla!
157
Gilla!
2016-02-08 16:04:18

Ser ut att bli Elekta 2

0
Ogilla!
273
Gilla!
2016-02-08 16:08:36

#74

Snart är det bara "blankare" kvar !

MVH Jope

0
Ogilla!
144
Gilla!
2016-02-08 16:13:24

vad är årets pe på vid rådande kurs?

0
Ogilla!
159
Gilla!
2016-02-08 17:42:44

FING handlas till PE 7,4 på årets prognos. Hur många bolag finns på börsen som har en växt på ca 250-300% med vinst och som handlas till så lågt PE?

Vänding kommer, men när ?

0
Ogilla!
152
Gilla!
2016-02-08 17:55:10
Ladda ned

Lite perspektiv på att Fing B trots dagens ras har vart en riktigt bra investering från 27e April 2015, det var den dagen som OMXS30 toppade.

Defensiva aktier och utdelare har tagit rejält med stryk. Bilden är inte min egen.

0
Ogilla!
173
Gilla!
2016-02-08 18:12:52

men nu börjar jag bli arg

Om börs inte kan handlas bara lite på fundamenta då har det ändrats från investering till ODDS

Hur ska man öht få in nya bolag på börsen om de kan slaktas till under PE10 med växt över 200% per år? Vad ska man som investerare gå efter?

Finns ju inte TA på ett bolag som noteras, hur ska man då värdera det?

Har allt fundamenta helt försvunnit från börsen?

Det här är fan helt galet alltså.

Förhoppningsbolag handlas ofta för högt. Men bolag på S30 har oftast en vettig värdering mellan PE 10 och 30 avhängigt av växt och framtidspotential.

Fing har tagits emot på S30 som ett rent förhoppningsbolag. Noll balans i nuv. kurs. Vi kommer sannolikt även i 300 nu, för det handlar bara om att knocka wurrer... Vad har det med bolaget att göra egentligen? Varför inte bara ha en börs enbart för ODDS och sluta helt och hållet med optioner, derivat och blankning. En spelbörs för dom som enbart kör på ODDS-handel.

0
Ogilla!
134
Gilla!
2016-02-08 18:27:59

tack basse.

har köpt på mig aktier de senaste två dagar gav hitils 361. kommer fortsätta i morron.

0
Ogilla!
116
Gilla!
2016-02-08 19:51:26

Finanshusen om Fingerprint Cards – vad betyder det de har sagt?

Senna 2016-02-08

Under senaste månaderna har tunga aktörer bland Nordens finanshus flaxat friskt mellan riktkurser, fair value och diverse andra termer. Per Lindberg som jobbar för ABG Sundal Collier har satt en riktkurs på 200 kr men menar samtidigt att aktiens egentliga värde är 40 kr. Per Lindberg är mannen som hårdrekat Ericsson samtidigt som han lika hårt rekat sälj i Apple sedan 2009. ABG är firman i branschen alla vill jobba för i slutet på dagen, lönerna är klart högre än någon annanstans och kontoren sprida över världen, bland annat delar ABG adress med Cadian i New York och bara ett stenkast ifrån finner man SRS, Soroban & Coatue, vi befinner oss verkligen i grädden av finanshusen i New York. Håvard Nilsson på Carnegie i Oslo verkar ha beslutsångest, Håvard är en 25 årig relativt nyexad ambitiös kille.. troligen har han tagit sig igenom hela sin skoltid med toppbetyg och tillslut välförtjänt landat ett toppjobb på Carnegie. Frågan är om han blev för exalterad tillslut och de äldre herrarna på kontoret drog åt tyglarna. För visst rimmade det illa när riktkursen sänktes från 670 kr till 580 kr och vidare ner mot 500 kr, FPC har under tiden bara meddelat positiva saker och Håvard själv talade om en höjning av estimaten efter prognosen som FPC släppte i december. Vad gäller Arctic står de något i skymundan av dessa två välrenommerade finanshus, kanske vågar de därför dra på lite mer? Även om de nu fegade ur i slutet på dagen även de.

Jag vet inte om Per Lindbergs analys ska ses som 161 sidor toalettpapper som kostat ABG en rejäl slant att låta Per ta fram. Den konspiratoriskt lagde kan nog koppla samman både det ena och det andre med att blankarna pumpar ABG och Per, vad man ska veta är att finanshusen gör ingenting utan att det genererar cash. Om vi då tar och tittar på vad Per egentligen säger ur ett värderingsperspektiv så blir det osammanhängande och svårbegripligt, ta bara ett exempel så som att man inte räknade med utdelning i år men sedan går ut med PM och vill göra gällande att FPC lurar sina aktieägare på utdelning. Jag tänker dock nöja mig med att titta på de två kurserna om 40 och 200 kr som Per har kommunicerat. Vi vet idag att FPC har en EPS på ca 13 kr för år 2015, det är något FPC kommunicerat ut på sådan nivå att man förstod att vi skulle hamna här redan innan julen tog fart. I Pers fall håller vi oss till att endast titta på P/E då Per inte verkar ha gjort någon djupare modellanalys.

EPS på 13 kr ger P/E = 3 med kursen 40 kr.

EPS på 13 kr ger P/E = 15 med kursen 200 kr.

Känns det seriöst att bedöma FPC på dessa P/E-nivåer? Nu senast justerade FPC upp sin prognos och tightade till intervallet, från 6,5-8,5 miljarder till 7-8,5 miljarder. I lägsta fall har FPC en EPS om ca 33 kr och i bästa fall 40 kr om man räknar på en EBT-margin om 38% så som man presterade i Q4 och nu även skatt om 22%.

EPS på 33 kr ger P/E = 1,2 med kursen 40 kr.

EPS på 33 kr ger P/E = 6,1 med kursen 200 kr.

EPS på 40 kr ger P/E = 1 med kursen 40 kr.

EPS på 40 kr ger P/E = 5 med kursen 200 kr.

Jag tycker inte att man behöver titta djupare än så här på ABG:s analys, även om FPC inte tar sig in på en annan marknad än Smartphones så känns årsomsättning på 2,5 miljard så som Per spår högst osannolikt, marknaden växer förnuvarande med CAGR 33% och biometridelen i marknaden snabbare än så. Hur kan Per diskontera detta till sina kurser utan att väga in att vi ska upp på omsättningsnivåer i enlighet med prognos innan dess? Det är inte seriöst, han negligerar helt smarta kort, automotive osv. Glöm nu inte att utvecklingstiden för en mobiltelefon är 7-8 månader, en sensor är inget man implementerar på lanseringsdagen, att FPC har 6-9 månaders visibilitet är med andra ord lika solklart som att björnen skiter i skogen...

Mer spännande blir det att ta sig an Arctics och Carnegies analyser där kvalitetsnivån är väsentligt mycket högre. Vi börjar med att undanröja Arctics riktkurs om 850 kr, den är inte mer komplicerad än att man har visat att man förstår aspekten om FPC:s kommunicerade visibilitet och tror på att FPC:s prognos för 2016 ska hålla. Fullt förståeligt är man någorlunda försiktiga och håller sig till en P/E-värdering om 20-25 kopplade till EPS om 33-40 kr – räkna själva så hamnar du mellan 660-1000 kr och då är 850 rätt lagom att gå ut med. När denna riktkurs släpptes rusade aktien, på eftermiddagen så gick vår samlade mediekår ut med att Arctic bara hade 353 kr som kurs enligt sin DCF-värdering. Hade vår mediekår kanske haft en ekonomiutbildning hade rapporteringen blivit en annan, nu uppstod istället kaos… men vad förväntar man sig? Claes Hemberg fick en gång frågan om sin utbildningsbakgrund, han valde då att totalt negligera hela betydelsen av en ekonomiutbildning, jag köper det… man kommer långt med sunt förnuft och lite koll på siffror, nu lider dock journalistkåren brist på just sunt förnuft då man tar sig an komplicerade siffror utan någon som helst ödmjukhet. Hade Claes Hemberg och hans kollegor varit utbildade inom ekonomi hade de haft helt andra grundförutsättningar, märkligt kan jag tycka… ingår inte pressetik i journalistutbildningarna?

De båda finanshusen har nyttjat en modell som benämns som DCF-analys vilket står för Discounted Cash Flow analysis eller på svenska diskonterad kassaflödesanalys. I sin enklaste förklaring går kassaflödesanalysen ut på att man diskonterar framtiden och då fastställer ett pris. Tidsperspektivet brukar vara 5 år fram samt ett antagande om steady state. Genom att prognostisera framtiden och diskontera den kan man fastställa en akties värde ifall ens prognoser slår in. Ni kan läsa mer här om DCF: http://www.foretagsvardering.org/kassaflodesvardering/. Här finns även en relativt simpel variant av kassaflödesvärdering, den är dock tillräcklig nog för det vi ska göra nu. Jag har nyttjat den här modellen med viss modifiering och ni kan ladda ner den här: http://s000.tinyupload.com/?file_id=00900267161473359586 De gula fälten är historisk data insamlad ifrån rapporterna som finns på FPC:s hemsida, de gröna siffrorna är där inte källa hänvisas mina egna antaganden om framtiden utifrån vad som ofta nämns och skrivs. Testa själva och se vad ni kommer fram till!

Som ni ser har jag antagit relativt tilltagande omsättningssiffror närmsta året. Detta med grunden av det Jörgen Lantto sagt angående kortmarknaden som förväntas bli lika stor som smartphones, samtidigt växer smartphone-marknaden enormt. Jag får då ett DCF-pris på ca 2500 kr. Carnegies Håvard motiverade den sänkta riktkursen i december med att smarta kort förväntas komma igång senare än han väntat, Arctic pratade om ökat hot från konkurrenter. Båda negligerar dock att marknaden växer mer än deras spådda förluster i marknadsandelar. När jag försöker sätta mig in i Carnegies och Arctics analyser kommer jag fram till att de estimerar att vi mer eller mindre peakar under 2016, därefter stagnerar tillväxten utifrån de förutsättningar vi har idag (vi har inte smarta kort ännu). Jag får dock inte ner priset till deras nivåer, men som ni ser är det en enorm spread på våra resultat iaf. Här är antagligen deras mer avancerade och välutvecklade modeller mycket vassare än den simpla variant jag har gett er, men det förtar inte faktumet att ni nu har fått en helt annan förståelse än tidigare för hur de har tänkt och hur de har kommit fram till detta – men framförallt vad det de kommunicerar betyder! Ni som redan kan kassaflödesanalys med mera förstod nog detta redan från början. Visst kan det te sig märkligt att man inte diskonterar kortmarknaden men här i ligger nog försiktigheten från de båda finanshusen. Jag är övertygad om att Håvard skulle vilja diskontera kortmarknaden men det tillåter nog inte cheferna som sitter ovanför honom, Håvard skulle ha allt att vinna på att sticka ut hakan men även här gäller risk/reward, risken med för optimistiska analyser slår inte bara mot Håvard utan mot Carnegie som namn… däremot, när de smarta korten kommer och marknadsandelar tas, då kommer nog Carnegies och Arctics estimat vara i nivåer att vi tar oss en bra bit över 1000-lappen och kanske rent av närmar oss 2000.

Jag hoppas nu att jag har gett er mer kött på benen och hjälp till förståelse för hur finanshusens analyser ska läsas. ABG:s analys är bara obegriplig. Arctics riktkurs om 850 kr ska tas på största allvar, det är en diskontering av 2016 års prognos. Carnegie och Arctics DCF-kurser är mer långsiktiga men satta utifrån försiktiga estimat angående framtiden, desto längre tiden går desto tydligare blir hur långt efter konkurrenterna är och desto fler marknader som skapas och tas – detta kommer att ge utslag i estimaten som kommer att skruvas upp. Om Samsung övervinns från Synaptics och/eller de smarta korten på allvar kommer ut på marknaden kommer det att låta helt annorlunda. Vi vet att FPC inte peakar i år, det vet troligen finanshusen också, de har dock mer att förlora på att vara optimistiska än de har att vinna.

http://www.redeye.se/analys/userreport/finanshusen-om-fingerprint-cards-vad-betyder-det-de-har-sagt-1

0
Ogilla!
120
Gilla!
2016-02-09 10:37:22

ANON og ABG køber op i dag!

Er det lykkedes dem at afskrække FING-investorer?

0
Ogilla!
125
Gilla!
2016-02-09 10:42:09

ABG borde blanka stenhårt, det är ju långt ner till 40kr...

0
Ogilla!
109
Gilla!
2016-02-09 10:47:38

#85

:o)

Ja exakt. Men dere kunder verkar inte riktig tro på det

0
Ogilla!
132
Gilla!
2016-02-09 11:00:15

Ja men ABG:s 40 kr är 100 % mer än Stollen förde fram 20 kr, bara nån månad före "analysen" utkom.

Perstolle är en simpel bedragare. Och glöm den idioten, som får oförtjänt mycket utrymme.

Nu ligger ABG som näst största netto köpare .. PÅ DESSA NIVÅER, huh !!

Lägg ihop 1+1 folks

0
Ogilla!
158
Gilla!
2016-02-09 11:11:16

ABG blev nok købt til at udarbejde en skræmme-analyse.

Deres analyse var ikke seriøs, men de har de generelle fald på børserne med sig.

Men jeg tror ikke, at fx USA er på vej ind i en recession.

Det er væksten i USA og Kina, der stagnerer.

Og Olien er ved at danne en bund.

Overreaktion, panik og massehysteri?

0
Ogilla!
118
Gilla!
2016-02-09 11:42:31

De internationale markeder og index er ved at finde sit leje.

En egentlig recession bliver slet ikke aktuelt hverken i Kina og i USA.

Aller højst er der tale om en sænkning af de meget høje prognosticerede væksttal og rater, som jo også allerede er sænket til noget mere moderate vækst prognoser og tal.

Det lysner snart også på dette punkt!

solo1

0
Ogilla!
122
Gilla!
2016-02-09 14:47:50

FINGERPRINT CARDS – Trumfkort på hand

http://www.stockpicker.se/ViewArticle.aspx?PageId=1245

0
Ogilla!
121
Gilla!
2016-02-09 14:58:39

Till och med Stockpicker fegar ur när de skall sätta en siffra på riktkursen. Efter att ha ägnat i princip hela analysen till att komma fram till att ett EPS på 40kr och PE på 30 är rimligt med en resulterande riktkurs på 1200kr, så avslutar man med att snacka ner sig till en riktkurs på 600kr.

Jaja, de får väl uppdatera sin rek och återkomma till 1200kr efter Q2 rapporten...

0
Ogilla!
128
Gilla!
2016-02-09 22:49:55

Xiaomi Mi5 med FING-sensor:

"its confirmed that it will only have a conventional fingerprint sensor from Fingerprint card AB(FPC)"

http://www.techconfigurations.com/2015/12/xiaomi-mi-5-press-renders-leaked-again.html?m=1

0
Ogilla!
113
Gilla!
2016-02-10 09:12:49

Tech Firms Push Toward a Future Without Passwords

Apple, Alphabet focus on technology that turns phones into digital keys ''

www.wsj.com/articles/tech-firms-push-toward-a-future-without-passwords-1454977631

0
Ogilla!
114
Gilla!
2016-02-10 09:24:41

#92 Bra at Xiaomi har ændret deres beslutning til traditione Touch fra FPC.

Xiaomi er meget vigtig og stor kunde!

solo1

0
Ogilla!
107
Gilla!
2016-02-10 09:34:19

LG G5 Will Feature An Always On Display, LG Confirms

http://www.androidheadlines.com/2016/02/lg-g5-will-feature-an-always-on-display-lg-confirms.html

The phone’s power / lock key will be placed on the back of the device, and will double as a fingerprint scanner. Android 6.0 Marshmallow will come pre-installed here

0
Ogilla!
108
Gilla!
2016-02-10 15:40:18
0
Ogilla!
112
Gilla!
2016-02-10 15:54:44

Holdings

?@MF_Holdings

Eminence Capital, LP dyker upp som ny storblankare i #FingerprintCards. Korta 0,69% av kap. Nu totalt 9,8% kort av storblankare. $FING

0
Ogilla!
129
Gilla!
2016-02-10 15:54:55

Som sagd, Elekta 2

0
Ogilla!
9
Gilla!
2016-02-10 18:06:48

Ja det märktes idag att blankarna var igång.. Borde gått upp över 400 idag.

0
Ogilla!
132
Gilla!
2016-02-10 20:33:15

Inte FA, men lär väl drunkna bort i TA-trådarna... ;)

https://www.swedishbulls.com/SignalPage.aspx?lang=en&Ticker=FING-B.ST

Our system’s recommendation today is to BUY. The BULLISH PIERCING LINE pattern finally received a confirmation because the prices crossed above the confirmation level which was at 364,2000, and our valid average buying price stands now at 370,5000. The previous SHORT signal was issued on 29.01.2016, 12 days ago, when the stock price was 462,3000. Since then FING-B.ST has fallen by -19,86%.Market Outlook The bulls have strong evidence on their side and this evidence prompts us to make a bullish bet. The bullish pattern that was previously identified is finally confirmed and a BUY signal is generated. It is probably the right time to be part of this boost and bullish market sentiment. The market is telling you about a possible new profit. Do not miss this chance.

0
Ogilla!
118
Gilla!
2016-02-10 20:57:05

Hahahha humor Leffe :) Verkligen!

0
Ogilla!
109
Gilla!
2016-02-10 21:11:40

Fa analys och TA är inte i motsättning

FA är aktien toppen. TA är liter annorlunda

då den är mer spekulativ.

Att jag gillar och tror på aktien i lång sikt beror på

excellenta skribetnter här i FA tråden som jag högaktar.

Aktien är värd mycket mer än vad den står i idag.

Sen kan man trade den naturigtvis som vilket annat instrument som helst

där ta kan uppvisa andra sidor än aktiens kvalitet tex en hård

spekulation med stora ekonomiska resurser och några telefonsamtal

mellan miljardärer

0
Ogilla!
113
Gilla!
2016-02-10 22:46:12

Locks for the Modern Age Read Your Fingerprints

www.forensic-news.com/locks-for-the-modern-age-read-your-fingerprints/

The team behind TappLock, Pishon Labs Inc., has been working hard to deliver this quality product that will offer both convenience to its users and also security. TappLock uses FPC 1020, an encrypted fingerprint sensor from Sweden Fingerprint Cards, a manufacturer known for its fingerprint sensors. This sensor, also used in mobile phones. has almost zero false recognition rates and can recognize a fingerprint in under a second.

0
Ogilla!
122
Gilla!
2016-02-11 07:37:23

(SIX) Aktiespararen ger fem köpråd och ett avvaktaråd i

februarinumret.

Rådet är köp på Fingerprint Cards, Dometic, Elanders, Creades och

JM.

Rottneros stämplas däremot med avvakta.

Joakim Johansson, tel +46 31 350 64 84

mailto:joakim.johansson@six-group.se

www.blogg.six.se @SIXNyheter

SIX News

0
Ogilla!
149
Gilla!
2016-02-11 08:23:44

P/E 13-14 är väl snittet på börsen?!

STOCKHOLM (Direkt)

Kombinationen växande marknad och ökade marknadsandelar är aptitlig, och just nu går det mesta Fingerprints väg.

Det skriver Aktiespararen i månadens utgåva, och landar med ett antagande om en vinst per aktie i år på 37 kronor (2015: 12:40 kronor) i slutsatsen att aktien är köpvärd, men inget för byrålådan.

Belönas Fingerprint för hög tillväxt borde aktien handlas med ett p/e-tal på runt 13-14 till 500 kronor, skriver tidningen, men påpekar att risken är att nyckeltalen om ett par år mer liknar Synaptics, och då väntar 200 kronor.

I övrigt lämnar Aktiespararen fyra köpråd: Dometic, Elanders, Creades och JM. Rottneros får rekommendationen avvakta.

Martin Lindgren +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
129
Gilla!
2016-02-11 08:35:08

Är benägen att hålla med Paulla, hur resonerar det amerikanska läkemedelsbolaget Mylan när man lägger ett sådant bud?!

Paulla på AVA:

" Det är mycket man inte förstår. Nu har något amerikanskt medicinbolag lagt ett bud på Meda som vad jag förstår innebär ett P/E-tal på ca 100. Meda växer inte något nämnvärt så man undrar ju hur dom har tänkt när dom presenterade budet. P/E tal 100 på FPC: s vinst för 2016 innebär ett bud på 4.300 sek!!!!!!

FPC växer kraftigt jmfr med Meda. Hur tänker man o hur får man ihop ett sådant bud? "

0
Ogilla!
112
Gilla!
2016-02-11 08:41:08

Meda Intern oreviderad treårs-budget för 2016-2018

Resultat 2016-2018

(MSEK) 2016 2017 2018[5]

Nettomsättning 19 572 20 235 20 803

EBITDA 6 250 6 651 6 930

Rörelseresultat (EBIT) 2 991 3 369 3 668

Finansnetto -847 -609 -531

Resultat efter finansnetto (EBT) 2 144 2 760 3 137

Nettoresultat 1 615 2 064 2 331

0
Ogilla!
108
Gilla!
2016-02-11 08:42:45

Mycket bra argument för högt pe-tal i fpc, bör lyftas fram.

0
Ogilla!
111
Gilla!
2016-02-11 08:53:05

P/E 13 för Fing, man tar sig för pannan!

0
Ogilla!
124
Gilla!
2016-02-11 08:55:41

Wilmer på AVA:

" Net entertainment. Ett fint bolag inom spelbranschen med liknande marginaler som FPC

Börsvärde 14 mdr

Fpc börsvärde 23 mdr

För 2016e handlas net ent till p/ebit 23, antaget att de växer 50% igen.

För 2016 handlas fpc till p/ebit på ca 6.5

Två tillväxtbolag på marknader med hög CAGR .

Slutsatsen blir att det är otroligt enkelt att göra sensorer och marginaler kommer krossas. Det är även nästintill omöjligt att göra casino-slotar och marginaler kommer vara höga i oändlighet.

Rimligt ? Det gäller att ha analytikernas gunst på sin sida, då kan multiplarna bli så här skeva. "

0
Ogilla!
117
Gilla!
2016-02-11 08:58:06

Fingerprint-chefen väntas komma med tunga nyheter i Barcelona!

Publicerad 11 feb 2016, kl 08:03

Nya uppgifter har sipprat ut från Jörgen Lanttos möten med investerare.

I förra veckan levererade den svenska sensor-tillverkaren en urstark rapport - men marknaden gjorde ändå tummen ner och aktien har efter rapporten gått ned med över 10 procent.

De senaste dagarna har Fingerprint-chefen Jörgen Lantto varit på andra sidan av Atlanten för att träffa investerare och analytiker. I lite större bolag är det standard att vd:n den närmaste tiden efter att rapporten har släppts bjuder in till ett antal investerarmöten för att mer i detalj gå igenom statusen i bolaget. Vd:n får, enligt börsreglerna, inte presentera någon information på dessa möten som inte är känd för aktiemarknaden. Men ändå jagar de investerare och analytiker som bjuds in alltid nyanser i vad vd:n säger som kan tolkas som nyheter.

Med detta i baktanke är det intressant att ta del av vad Jörgen Lantto har kommunicerat under sina investerar-möten i USA.

Enligt en person som var med på mötet väntas bolaget i samband med den viktiga mobilmässan i Barcelona (som startar måndag 22 februari) släppa flera tunga nyheter. Breakits källa uppger att Fingerprint-ledningen talat om ”nya banbrytande sensorer”.

I samband med rapporten redovisades en försäljning det fjärde kvartalet 2015 på 1.352 miljoner kronor. I de investeramöten som varit efter rapporten tolkar deltagare vd:n Jörgen Lantto som att omsättningen kommer vara ännu högre första kvartalet 2016 jämfört med sista kvartalet förra året.

Slutligen noterar en av mötesdeltagarna att Jörgen Lantto nu talar om ”en adresserbar marknad minus Apple”. Tidigare har Fingerprint talat i termer av den ”adresserbar marknad minus Apple och Samsung”. Detta kan tolkas som att Fingerprint är på väg att få även Samsung som kund - vilket skulle vara ett stort genombrott.

http://www.breakit.se/artikel/2630/fingerprint-chefen-vantas-komma-med-tunga-nyheter-i-barcelona

0
Ogilla!
76
Gilla!
2016-02-11 08:59:47

#106

Mylan bjuder 165 sek vilket är Trailing PE på 51 på 2015 års vinst (EPS 3.22). Och tillväxten var ca 30% 2015.

0
Ogilla!
117
Gilla!
2016-02-11 09:00:41

Skulle nog göra 200kr på kursen direkt!!

" Slutligen noterar en av mötesdeltagarna att Jörgen Lantto nu talar om ”en adresserbar marknad minus Apple”. Tidigare har Fingerprint talat i termer av den ”adresserbar marknad minus Apple och Samsung”. Detta kan tolkas som att Fingerprint är på väg att få även Samsung som kund - vilket skulle vara ett stort genombrott. "

0
Ogilla!
121
Gilla!
2016-02-11 09:25:05

Biometrics most disruptive technology in fintech: report

" The research firm highlights the use of biometric authentication in both Apple Pay and Samsung Pay and the proliferation of fingerprint readers in smartphones as making the biggest difference to ‘payment completion’ today. Juniper argues that use cases and deployments will proliferate in the short and medium term. "

http://www.biometricupdate.com/201602/biometrics-most-disruptive-technology-in-fintech-report

0
Ogilla!
97
Gilla!
2016-02-11 09:26:04

#112 aldur

Kolla på tillväxten 16>>17 och 17>>18 enligt #107

0
Ogilla!
125
Gilla!
2016-02-11 09:36:39

Hugo Barra ?@hbarra 18h18 hours ago

We have liftoff! The excitement of Redmi Note 3 Explorers in India is so infectious that I'm getting a contact high.

https://twitter.com/SudeepNbr/status/697428666121371650

Sudeep P Nambiar

?@SudeepNbr

@hbarra I'm so damn glued to my #RedmiNote3 now! Insane battery backup, super-fast fingerprint sensor and amazing performance! #MiGeneration

0
Ogilla!
111
Gilla!
2016-02-11 09:51:09

https://twitter.com/CrowHater1/status/697698773846384640

http://www.nilsonreport.com/publication_chart_and_graphs_archive.php?1=1&year=2015

Här kan ni se att marknaden kan bli så stor som 7mdr kort per år. Om man går över till FPS i dom.

Det kommer inte att ske över en natt....men det är TILLVÄXTEN som vi kan se framför oss...

7mdr kort per år. Säg 2USD stycket.

Ger 119mdr per år i intäkt. som biometri marknaden kan slåss om.

Jag tror inte att smartphones kommer att slå ut korten fullständigt även om de kommer att parasitera på dom. Tror de flesta vill ha kort ändå och säljare kommer att tycka det är smidigt med kort just eftersom de inte måste ha full täckning vid kassaapparaterna och folk som itn får igång sina appar osv. Så smidigheten kommer att vara en fördel för kort..

Det kanske tar 15 år innan stor del av dessa korten har FPS. Men det spelar inte så stor roll...som ni ser så är marknaden GROTESKT.

Lägg sen till ALLT annat...mobiler...passersystem....usb minnen...laptops....plattor...kameror...fjärrkontroller....IoT...osv...osv.

Så förstår vilken normalbegåvad person som helst att man inte kan motivera ett PE tal på 8 idag...eller ens 13 om två år.....

Man har ju NOLL koll på vad FIDO jobbar mot och vad som VISA ...mastercard pekar åt.

Långisktighet kommer att löna sig oerhört mycket i denna aktie.

Så kan dessa balackare som säger låga PE tal ..och att marknaden minskar efter 2016 visa VARFÖR dom tror det.

Jag har inte sett något alls som indikerar detta....,förutom deras....för att jag tror det.

Ja...tror gör man i kyrkan..här vet vi... ;-)

0
Ogilla!
106
Gilla!
2016-02-11 11:13:34
0
Ogilla!
101
Gilla!
2016-02-11 11:32:00

Nogen der kender en aktie der er værd at købe????

mvh

0
Ogilla!
113
Gilla!
2016-02-11 11:33:11

Skulle inte förvåna mig om det dyker upp bud snart, vad gör JC i staterna egentligen ;-)

0
Ogilla!
120
Gilla!
2016-02-11 11:34:14

Du menar att han förhandlar med Broncos om ett uppköp? :-)

0
Ogilla!
134
Gilla!
2016-02-11 11:35:08

Rökis, inte alls omöjligt. Säg 1000kr/aktien, bara för blankarnas skull ;)

0
Ogilla!
114
Gilla!
2016-02-11 11:36:04

121, haha, ja broncos vill ha flera ben att stå på

0
Ogilla!
112
Gilla!
2016-02-11 15:21:14
0
Ogilla!
124
Gilla!
2016-02-11 15:24:48

Gediget :-)

0
Ogilla!
113
Gilla!
2016-02-11 15:28:41

#124

Haha

0
Ogilla!
213
Gilla!
2016-02-11 15:34:45

CrucialTec To Host FIDO Event in March

http://mobileidworld.com/crucialtec-fido-event-march-102033/

0
Ogilla!
121
Gilla!
2016-02-11 15:50:53
0
Ogilla!
121
Gilla!
2016-02-11 16:13:40

Lenovo Vibe P1 Turbo announced

http://www.androidauthority.com/lenovo-vibe-p1-turbo-announced-672768/

The Lenovo Vibe P1 Turbo has just been announced in Indonesia, but it’s almost identical to the Vibe P1 which was announced at IFA 2015.

Sure, the Vibe P1 Turbo has a massive 5,000 mAh battery, but so did the P1. It also supports Quick Charge 2.0 to get 60% charge in 30 minutes, but so did the P1. You can also use the P1 Turbo to reverse charge other devices, just like the P1. It also has the same processor, internal storage, Android version, fingerprint scanner and display.

0
Ogilla!
122
Gilla!
2016-02-11 16:37:20
Ladda ned
0
Ogilla!
120
Gilla!
2016-02-11 20:15:06

ZTE N937St Smartphone Specifications Revealed From TENAA Filing

www.chinatopix.com/articles/76786/20160211/zte-n937st-smartphone-specifications-revealed-tenaa-filing.htm#ixzz3zt8sJyKw

The leaked photo of the device shows that no Nubia logo is apparent on the reverse side, so it could be that the smartphone would be part of another series from ZTE.

The upcoming ZTE N937St phone also features a fingerprint sensor.

0
Ogilla!
115
Gilla!
2016-02-11 20:56:36
0
Ogilla!
118
Gilla!
2016-02-11 20:57:45

" Det talas om att bolaget ska komma med "nya banbrytande sensorer", vilket skulle indikera att Fingerprint även fortsättningsvis skulle kunna behålla sitt marknadsledarskap med den främsta tekniken på området.

Jörgen Lantto ska också ha givit intrycket av att första kvartalet har börjat bättre än det fjärde kvartalet 2015 när omsättningen landade på drygt 1,3 miljarder. Det stämmer också med den uppdaterade intäktsprognos som företaget lämnade i förra veckan när den total omsättningen för hela 2016 ska hamna mellan 7 och 8,5 miljarder. "

0
Ogilla!
114
Gilla!
2016-02-11 20:58:36

" Ofta spekuleras det också kring Fingerprints möjligheter att få in Samsung som kund - bolaget som är en av världens största på mobilmarknaden använder idag en annan leverantör av sensorer. Tidigare har Fingerprint uttalat att Apple och Samsung inte tillhör den så kallade adressbara marknaden - nu nämnde bolagets vd bara Apple. "

0
Ogilla!
131
Gilla!
2016-02-11 21:10:06

Tycker det borde komma igång spekulationer om uppköp på den här nivån. Kan nog gå igenom på 1000kr som läget är nu. Omkring maj juni är läget ett annat.

0
Ogilla!
114
Gilla!
2016-02-11 21:13:03

#135 Frågan är vem som ska köpa? Några förslag?

Men ja, om någon är sugen på att lägga bud är nu det rätta tillfället.

Frågan är om styrelsen tar 1000:-???

0
Ogilla!
110
Gilla!
2016-02-11 21:18:25

Kan inte mer om sånt än någon annan. Gissar att qc borde vara intresserad men varför inte Apple eller samsung?

0
Ogilla!
124
Gilla!
2016-02-11 21:23:37

Tjoho!

0
Ogilla!
116
Gilla!
2016-02-11 21:32:36

#135 1000kr/aktie motsvarar ca.65 Miljarder, frågan är vilka bolag sitter på en sådan kassa för att kunna betala kontant? Qualcomm gör det definitiv. Samsung tror jag dessvärre inte är intresserade av FPC.

Apple kan vi avskriva direkt, de har ju Auth.

Men det hade varit förbannat kul om det kom ett bud, snacka om att det skulle generera panik bland blank-gamar! :)

0
Ogilla!
124
Gilla!
2016-02-11 21:37:37

139, nä äpplet går kanske inte nu när jag tänker med lite mer tur...

0
Ogilla!
105
Gilla!
2016-02-11 21:44:29

Vad säger du Slakis, Fing håller på att bli lika hårt blankat som Elekta och det verkar inte heller som de har för avsikt att täcka sina poss inom överskådlig framtid.

Vad fan ser gamarna som vi kan tänkas ha missat totalt?

0
Ogilla!
105
Gilla!
2016-02-11 22:00:16

#139

Hawaaaaaaiiii har väl en mumsig kassa? Småpotatis när de breder ut sig så som de gör nu.. Inte klokt vad de plockar mark =)

Synd bara FPC inte har en fot inne hos dem...

1
Ogilla!
110
Gilla!
2016-02-11 22:01:37

#139

Intel

Asus

Dell

3M

MSFT

Google

osv osv

Det finns många som har pengarna köpa upp FPC.

0
Ogilla!
114
Gilla!
2016-02-11 23:57:51

Enligt senaste marknadsundersökningar förutspår Acuity Market Intelligence en 100% penetrationsgrad för fingeravtryckssensorer inom smartphones redan 2018 !!

Räkna lite på det!

DENVER, Feb. 11, 2016 /PRNewswire-USNewswire/

According to new research from Acuity Market Intelligence, biometric smartphones are officially mainstream.

More than 200 fingerprint, iris, and eye-vein biometric smartphones have been introduced since Q1 2013 under 70 brand names. This includes market leaders Apple, Samsung, Huawei, Xiaomi, TCL, Oppo, Vivo, and ZTE. Acuity projects that 600 million biometric smartphones are currently in use representing 28% of the global installed base.

According to Maxine Most, Acuity Market Intelligence Principal, "This explosion of biometric smartphones is just the beginning.

The number of models available or announced increased from 52 a year ago to 197 today with additional announcements expected by the end of Q1.

Acuity is confident the market will achieve the 100% biometric smartphone adoption forecast for 2018 in last year's Global Biometrics and Mobility Report."

https://www.morningstar.com/news/pr-news-wire/PRNews_20160211DC21352/biometric-smartphones-are-officially-mainstream-more-than-200-models-have-been-introduced-since-2013.html

http://www.acuity-mi.com/BSP.php

0
Ogilla!
76
Gilla!
2016-02-12 00:56:59

I usa blir ibland bolag sönderblankade och smutskastade för att sedan köpas för några ruttna lingon. Men det får ni som är bevandrade ekonomiskt osv fundera på. Något fuffens är det..

0
Ogilla!
115
Gilla!
2016-02-12 07:45:12

Men nu är blankningar uppe i gissningsvis 14-15%. Mkt mer lär nog vara svårt blanka nu.

Jag ser bara en utväg och det är moder jords fetaste squeeze.

Därav kan det gå väldigt fort upp när det är dags.

0
Ogilla!
111
Gilla!
2016-02-12 07:53:08
0
Ogilla!
121
Gilla!
2016-02-12 07:56:22

#147 Hade givit härlig blankarförlust vid bud på 1000kr

0
Ogilla!
107
Gilla!
2016-02-12 08:02:25

Förstår inte den här misstron mot fpcs prognoser som verkar finnas. Lantto och fpc gör ju allt för att framstå som trovärdiga. Inte dra på om det inte finns fog för det. Många verkar på riktigt tro att det peakar i år, eller är det bara ett argument som man egentligen inte tror på? Nu pratas Det om 100% penetration år 2018. Låter ju kanonbra det.

0
Ogilla!
134
Gilla!
2016-02-12 08:03:47

148, ja precis, en extra glädje mitt i glädjen.

0
Ogilla!
110
Gilla!
2016-02-12 08:20:24

För övrigt tycker jag att det snart är dags att börja ta hänsyn till nästa års omsättning och resultat.

Vad tror ni?

Till nästa år hoppas/tror jag på en ökning från 8 mdr till 11 mdr, nästan 40% tillväxt.

Vinst 11 x 0,44 blir 4,84 mdr

Minus opex 0,6mdr

Minus skatt 0,9mdr

3,34 mdr -> PE 20 -> 66,8mdr -> över 1000kr utan återköp

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
118
Gilla!
2016-02-12 08:32:44

Ejerne accepterer ikke bud under kurs 1500...

0
Ogilla!
103
Gilla!
2016-02-12 08:43:59

152, nä men vi ser gärna att det kommer bud ändå. Man kan alltid tacka nej.

0
Ogilla!
134
Gilla!
2016-02-12 08:48:12

#151

11 mrd 2017 låter väldigt lite

0
Ogilla!
105
Gilla!
2016-02-12 08:53:01

#151 kanske 8-9 mrd i 2015 +70% 2016->ca. 14-16 mdr i 2017

K

0
Ogilla!
108
Gilla!
2016-02-12 08:56:01

I maj får vi mer kött på bena när fpc går ut med långsiktig prognos.

0
Ogilla!
126
Gilla!
2016-02-12 09:01:45

#156 har de lovat en långsiktig prognos vid q1'an?

0
Ogilla!
131
Gilla!
2016-02-12 09:03:30

i samband med stämman

0
Ogilla!
88
Gilla!
2016-02-12 09:05:46

Lång sikt som 2017 eller lång sikt som tom 2020?

Har missat detta helt

0
Ogilla!
113
Gilla!
2016-02-12 09:10:01

minns inte men kolla rapporten, där nämnde man nåt om prognoser...

1
Ogilla!
106
Gilla!
2016-02-12 09:13:51

Long print 360.8

0
Ogilla!
119
Gilla!
2016-02-12 09:17:26

Forkert tråd

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
106
Gilla!
2016-02-12 09:17:29

161, bra ingång.

0
Ogilla!
111
Gilla!
2016-02-12 09:34:45

12 FEBRUARI 2016

Sobi/Opus/Sensys Gatso/Fingerprint: Kan följa Meda och köpas ut - DI

(SIX) Dagens Industri har hittat fyra aktier som kan gå i Medas

spår och bli utköpta från börsen.

Det skriver tidningen på fredagen.

De bolag som pekas ut är läkemedelskollegan Sobi,

bilprovningsbolaget Opus, vägsäkerhetsföretaget Sensys Gatso och

biometriföretaget Fingerprint Cards.

Joakim Johansson, tel +46 31 350 64 84

mailto:joakim.johansson@six-group.se

www.blogg.six.se @SIXNyheter

SIX News

http://www.aktiespararna.se/analysguiden/Hitta-Bolag/IT/Fingerprint-Cards/Nyheter/2016/SobiOpusSensys-GatsoFingerprint-Kan-folja-Meda-och-kopas-ut---DI/

0
Ogilla!
117
Gilla!
2016-02-12 09:48:39

QUALCOMM: SIGNALERAR ÖKAD APTIT FÖR FÖRVÄRV

STOCKHOLM (Direkt) Halvledartillverkaren Qualcomm är redo att spendera mer pengar på att köpa andra bolag och teknologier som kan stärka bolagets position inom smarta telefoner och snabba på expansionen till nya marknader.

Enligt vd Steve Mollenkopf håller bolaget sin balansräkning stark för att kunna utnyttja situationen i industrin:

"Den konsolideras och vi tror att det finns möjligheter att delta i vissa marknader som rationaliseras", sade han i sin presentation för investerare vid bolagets huvudkontor i San Diego på torsdagen, rapporterar Bloomberg News.

Under 2015 stod Qualcomm vid sidan av när andra halvledare deltog aktivt i konsolideringen. Vid utgången av bolagets första kvartal, vid årsskiftet, hade Qualcomm omkring 30 miljarder dollar i likvida medel.

I ett försök att vända Qualcomms negativa försäljningstrend försöker Steve Mollenkopf ta bolagets teknologier till nya industrisegment som servrar, bilar och medicinska apparater.

De nya områdena ska expandera den tillgängliga marknaden för Qualcomms halvledare till omkring 100 miljarder dollar 2020, en ökning från dagens mindre än 30 miljarder dollar, enligt bolaget.

Vid presentationen uppgav också Qualcomm att det siktar på licensintäkter på mer än 10 miljarder dollar helåret 2020.

Qualcomm framhöll också att marknadens förväntningar på efterfrågan på smarta telefoner troligen är för pessimistiska. Samtidigt som en viss avmattning märks av i efterfrågan på de dyraste telefonerna, har försäljningen på tillväxtmarknaderna och Kina varit fortsatt relativt robust, enligt bolaget.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
111
Gilla!
2016-02-12 09:49:09

Vad tror ni ??

Kan FPC vara i QC intresse?

0
Ogilla!
106
Gilla!
2016-02-12 10:00:27

166, ja lätt.

0
Ogilla!
116
Gilla!
2016-02-12 10:04:15

#166 Skulle ju vara klockrent och passa in i deras strategi att sänka FPC med rykten om sin Ultrasound sensor.

0
Ogilla!
112
Gilla!
2016-02-12 10:04:38

#166 Ja, skulle nog passa betydligt bättre än Panasonic

0
Ogilla!
130
Gilla!
2016-02-12 10:05:25

#166 Ja, de prøver jo sig også frem på biometri-området, men det lykkes ikke helt med ultralyd, så hvem har en bedre løsning?

0
Ogilla!
108
Gilla!
2016-02-12 10:07:37

#170

Och vilka kommer snart med ny generation av banbrytande sensorer? ;-)

0
Ogilla!
123
Gilla!
2016-02-12 10:12:41

jag har skrivit det i över ett halvt år, jag tror mest på QC, Intel, MSFT eller Google.

0
Ogilla!
109
Gilla!
2016-02-12 10:25:52

172, på rätt spår.. QC har en tradition/kunskap av osnygga tricks. Vore inte förvånad om dom ligger bakom, bakom, bakom (täta skott) den stora envisa blankningen. Försök till utpressning av ett litet bolag att sälja sig billigt.

Men här kommer jc till sin rätt. Med sitt stora innehav och erfarenhet av marknadshandel (utom bolagsdrift) så är han en värdig motståndare till fulspelarna.

Han kan be vem som helst dra åt helvete, och använda Kina (våran största kund) som vapensköld.

Dom som oroar sig för att FPC skulle bli för dyrt vid 1.000-1.500-2.000 kr , så tror jag att det löser man genom en del betalning i kontanter, och en del i nyemitterade aktier .

Saken biff.

0
Ogilla!
121
Gilla!
2016-02-12 10:29:22

#173

Ja fulspelet kan tänkas vara från QC. Fast det finns många som upptäckt FPC grundet framgången 2015.

De flesta tänker ju att FPC bara kan förlora mark framåt. Så det blir nog helt naturligt i media som nu. Journalister kikar oftast i backspegeln. Så när de försöker tänka framåt blir det fel oansett. De är inte utbildet för att göra prognos men för att sälja news, och att vrida och vända på allt så mkt att de får läsare ....

0
Ogilla!
117
Gilla!
2016-02-12 10:30:39

Och ang. QC - ja de är kännda för att muta, trixa och fixa. Får ofta straf osv. Dere sensor med ultraljud verkar i alla fall hittills inte vara ett hot på varken kort eller lång sikt. Priset ska ner och det klarar dom inte.

0
Ogilla!
134
Gilla!
2016-02-12 11:14:18

Ledelsen vil foreslå bestyrelsen, at det besluttes at købe op til 10% af aktierne. De 10% er max antal FING kan tilbagekøbe.

10% er 6,5 mio. aktier, der kan tilbagekøbes og et split kan give 10-20% forøgelse af kursen...

Kæmpe overskud venter, og der kan også komme bud på virksomheden.

Nogen der kan forestille sig, hvilken effekt et eventuelt købsbud, mia. omsætning/overskud, aktie tilbagekøb og split kan have på kursen... ;)

0
Ogilla!
106
Gilla!
2016-02-12 11:55:17

Bull: Kombinationen er noget længere:

Short squeeze, nye markeder (MasterCard viser betalingskort med FING-sensor på MWC), sensorer i biler og IoT, købsbud, mia. omsætning/overskud, aktie tilbagekøb og split.

Bear: Hvis FING skal længere ned:

Øgede fald i børserne verden over såsom USA og Kina.

Flere hedgefonde som lykkedes at finde flere aktier til shorting eller eksisterende der øger markant.

Hvad er mest sandsynligt?

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
115
Gilla!
2016-02-12 12:21:36

#64 og #65 Journalisterne, særligt de svenske, får man indtryk af at de kan være en del eller et led i en større konspiration og masterplan, sammen med hedge- og kapitalfonde, med kun et formål, som er ::

At sænke og shorte kursen, ind til den ikke kan trykkes længere ned,

Herefter kommer et eller flere købstilbud, venlige som fjendtlige tilbud.

Det er det jeg længe har ment er en mulig strategi i et større og aftalt spil, som skal munde ud i opkøb af FPC.

Ja aktiemarkedet benytter sig desværre af mange beskidte kneb og tricks, og kapitalfondene opfører sig skruppelløst for at tjene penge. Der bliver desværre ofte manipuleret med alt, for at bringe kursen ned, samt herudover at nedgøre selskabet.

Men det håber jeg ikke at de får held med, samt at storejerne JC og Solrosen sætter en stopper og en kæp i hjulet for et opkøb.

Et muligt opkøb, bør inte være til drøftelse efter min mening, før kursen er over kurs 2000, Så kan vi snakke om muligt opkøb til den tiden.

mvh ;o) solo1

0
Ogilla!
110
Gilla!
2016-02-12 12:29:15

178, om det ligger nåt i det att man vill sänka bolaget vet jag inte. Men efter bolagsstämman har fpc ett effektivt vapen mot sånt. Nämligen att återköpa aktier för den gedigna kassan som man dagligen bygger upp. Efter stämman är det slutlekt med kursen.

0
Ogilla!
120
Gilla!
2016-02-12 13:05:48

Det här låter som.........

" Det började med en polisanmälan och slutade med ett bud på 80 miljarder kronor. För Anders Lönner, vd fram till hösten 2013 och arkitekten bakom de stora framgångarna, har Meda varit en revansch som saknar motstycke i svenskt näringsliv. "

0
Ogilla!
110
Gilla!
2016-02-12 13:25:01

på tal om att FPC skall köpa tillbaka 10% av aktierna och som då är max procenten enligt lag.

Låt säga, Ifall dom skulle makulera dem aktierna. Har dom då rätt att köpa ytterligare 10 % ?

0
Ogilla!
109
Gilla!
2016-02-12 13:27:46

Det behövs en extra bolagsstämma i så fall men den kassan finns ju inte just nu. Kan tycka 5% är fina fisken.

0
Ogilla!
90
Gilla!
2016-02-12 14:01:14

Fingerprint-konkurrent jagar förvärv - har miljarder i kassan

http://www.breakit.se/artikel/2653/fingerprint-konkurrent-jagar-forvarv-har-miljarder-i-kassan

0
Ogilla!
101
Gilla!
2016-02-12 14:02:20

"En ganska självklar tagare är amerikanska Qualcomm, som inte riktigt har lyckats med sina egna sensorer. Det andra alternativet är en kinesisk aktör, med stöd av den kinesiska staten som tydligt har uttalat att den vill förvärva sig till att bli ledande inom det här området", hävdade Breakits Stefan Lundell i Breakits podcast förra veckan.

0
Ogilla!
113
Gilla!
2016-02-12 14:09:59

Breakit Stefan läser mest här på AG, för att hålla sig ajour med allt kring FPC ;-)

0
Ogilla!
119
Gilla!
2016-02-12 14:37:55

FINGERPRINT: TÄNKBART ATT QUALCOMM KÖPER BOLAGET - BERNSTEIN

14:36

STOCKHOLM (Direkt) Fingerprint Cards skulle kunna tänkas vara en lämplig förvärvskandidat för Qualcomm, förutsatt att det svenska bolagets teknologi innehåller något som skiljer sig från den San Diego-baserade halvledartillverkarens.

Det bedömer Bernsteins telekomanalytiker Stacy Rasgon, som följer bland annat Qualcomm, i ett mejl till Bloomberg News, enligt vad nyhetsbyrån rapporterar på fredagseftermiddagen.

Analytikern betonar att han inte närmare känner till Qualcomms planer, men anser att bolaget tycks ha blivit mer benägna att genomföra kompletteringsförvärv för att komma över relevant teknologi.

På torsdagen signalerade Qualcomm ökad förvärvsaptit i samband med en investerarpresentation vid huvudkontoret, med beredskap att köpa bolag och teknologier som kan stärka positionen inom smarta telefoner och snabba på expansionen till nya marknader.

Qualcomms kassa uppgick till omkring 30 miljarder dollar vid årsskiftet, drygt tio gånger så mycket som Fingerprint Cards nuvarande börsvärde på strax under 23 miljarder kronor.

Martin Lindgren +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
114
Gilla!
2016-02-12 14:41:04

If you cant beat them, buy them! ;)

0
Ogilla!
100
Gilla!
2016-02-12 15:18:55
0
Ogilla!
106
Gilla!
2016-02-12 15:50:09

Står VISA näst på tur att lansera ett smartkort med Zwipes kortlösning?

Finns en antydan till det! :)

"Learn how you could pay at the register with the simple wave of hand"

MEDIA ALERT: Visa Unveils Future of Payments and Commerce at Mobile World Congress 2016

WHAT:

Visa will showcase the future of payments, including:

¿

Connected Commerce: Explore new ways to pay with mobile devices using mVisa and Visa Checkout, as well as a number of wearable contactless payment devices, such as Barclays¿ NFC-enabled bPay wristbands, keychains and stickers

¿

Connected Car: Experience the latest fuel and parking proof-of-concept apps in a connected car that bring greater simplicity and convenience to everyday tasks

¿

Biometric Authentication: Preview the future of payment authentication prototypes through biometrics. Learn how you could pay at the register with the simple wave of hand, or through facial recognition and fingerprint capabilities on mobile devices

0
Ogilla!
110
Gilla!
2016-02-12 15:54:31

"Learn how you could pay at the register with the simple wave of hand"

Låter ju mer som en rörelsesensor :)

0
Ogilla!
103
Gilla!
2016-02-12 15:57:52

Holdings

?@MF_Holdings

Coatue utökade igår sin blankning i #FingerprintCards till 3,09% (2,93%) medan Cadian i förrgår täckte till 0,49% (0,71%) $FING

https://twitter.com/MF_Holdings/status/698153188957024256

0
Ogilla!
103
Gilla!
2016-02-12 15:59:22

"NFC-enabled bPay wristbands, keychains and stickers "

0
Ogilla!
95
Gilla!
2016-02-12 15:59:52

NFC-kort (eller wearable) som använder fps istället för pinkod. Du håller bara ditt kort med fingret på sensorn, kortet aktiveras då och du behöver bara hålla upp mot betalterminalen och presto, betalat och klart.

0
Ogilla!
124
Gilla!
2016-02-12 16:08:48

Borde väl vara något i stil med det är gamla klippet; https://www.youtube.com/watch?v=zqbKhI1QWU4

Om inte Visa kör annan handrörelse än Mastercard :)

0
Ogilla!
119
Gilla!
2016-02-12 16:10:02

Eller skal VISA fremvise en app til smartphones, som autoriserer gennem biometri:

"fingerprint capabilities on mobile devices"

0
Ogilla!
148
Gilla!
2016-02-12 16:24:27
0
Ogilla!
93
Gilla!
2016-02-12 16:24:48
0
Ogilla!
104
Gilla!
2016-02-12 16:26:40
0
Ogilla!
116
Gilla!
2016-02-12 21:32:38

Nextbit Robin

Hardware [Fingerprint Sensor]

Under that button is a fingerprint sensor that, so far, seems to work just as well as the sensors on the Nexus 6P. In fact, the Nextbit Robin uses a FPC 1145 fingerprint sensor (made by FPC), the newest in a line of fingerprint sensors placed on the highest-quality Android devices in the industry.

http://www.slashgear.com/nextbit-robin-a-modest-proposal-and-our-3-first-impressions-12426652/

0
Ogilla!
115
Gilla!
2016-02-13 09:11:38
0
Ogilla!
124
Gilla!
2016-02-13 09:22:23

Det är två finansiella giganter Synaptics och QC om man jämför mot FPC, siffrorna liknar varandra… om man bortser från att det är USD som är bokfört. Det gör det i sammanhanget än mer anmärkningsvärt att de med helt andra resurser ändå förlorar marknadsandelar till FPC – det i sig tyder på att man antingen inte prioriterar fingerprintsensor-segmentet eller att man helt enkelt saknar kunskapen att komma ikapp – de i jämförelse svaga marginalerna kanske tyder på att konkurrenterna inte har råd att prioritera om? Det är i deras rapporter svårt att uttyda hur viktigt för intäkterna sensorerna är. P/E-talen är lägre för konkurrenterna, men när man väger det mot att man har låg tillväxt i jämförelse med FPC så förstår man att det inte blir rättvisande, jag upprepar för dig som tänker säga att man inte kan veta, 6-9 månaders visibilitet. Att man då i PEG-talet finner att marknaden inte prisat in tillväxten för FPC ges ett gynnsamt ingångsläge för att få se en uppvärdering om man siktar på att PEG för Synaptics = QC = FPC, vi pratar om minst kursdubbling härifrån. Tittar man djupare på de olika marginalerna, kanske framförallt profit margin, så tror i alla fall jag att det proportionerligt kommer att finnas mer kvar på sista raden i FPC:s årsredovisning än de två andras. Om man då går tillbaks till P/E-talet kommer man att se en justering till FPC:s fördel. Med det menar jag att den som vill diskontera prognosresultatet och fortsätta värdera det utifrån nuvarande P/E för FPC faktiskt finner stöd i det, tar man dessutom i beaktning hur konkurrenter värderas när man beaktar tillväxten får man ytterligare stöd.

0
Ogilla!
112
Gilla!
2016-02-13 09:24:00

" Väger man även in perspektivet att FPC tar dessa två konkurrenters kunder så blir framtiden allt mer intressant, det ger hela tanken om att räkna på framtiden substans… Att diskutera konkurrensläget utifrån en fundamental analys känner jag ger en ytterligare dimension om hur pass bra marknaden förstått vart det barkar. Det är så klart i sådana här case vanskligt, framgångsreceptet är dock att även som investerare vara före och hitta potentialen innan den är inprisad, speciellt i tillväxtbolag. Med en riktkurs om 850 kr (6-12 månader) tror jag att vi ännu bara är inne på 70-talet av Stenmarks karriär som sedermera peakade i mitten på 80-talet "

0
Ogilla!
109
Gilla!
2016-02-13 09:29:00

Lidt wrap-up (til dem der ikke har tid):

- FING har, med stor sandsynlighed, bundet og skal op

- Børsfald har, med større sandsynlighed, været en overreaktion

- Der kom gode data fra USA i går

- Gode data fra Kina, her efter deres nytår, kan trykke børserne op

- Shorterne afventer men der er sket nogle få mindre justeringer hos

Cadian og Coatue

- Øget sandsynlighed for short squeeze

Til dem der har tid, kan læse følgende samt eventuelle links:

Forventer at se FING stige fra nu af. Skuffende tal fra Kina kan måske trykke FING en sidste gang ned og danne en stærk bund i 350, før den endelig siger farvel til kurser under 400. Der er således er større sandsynlighed for, at den bryder 380 og fortsætter op i den kommende uge.

Good news:

"Day traders should be ready for a surprising strong move up over the

next few days."

http://www.investing.com/analysis/possible-s-p-500-bull-pain-trade-384274

"Late-day buying could be start of turnaround"

http://www.investing.com/news/stock-market-news/late-day-buying-could-be-start-of-turnaround-384505

Der har været en overreaktion og ikke en egentlig krise:

http://www.investing.com/analysis/mid-week-update-383125

Og nu mangler vi bare, at Kina er kommet sig efter deres nytår. Håber

at der også kommer lignende nyheder derfra, og mon ikke det er mest

USA, faldende oliepriser og stigende guldpriser, der har påvirket investorernes lyst til at investere i FING, fremfor Kina...

Cadian tror måske, at det er ved at være optur igen, da de har lukket nogle shorts og er røget under 0,5%. Coatue har øget, men det skal de nok også, hvis de skal kunne redde de gamle shorts fra 290-300 hjem.

Der er stor sandsynlighed for, at 313 var bunden, og lukker shorterne

ikke snart deres positioner, er der øget sandsynlighed for short squeeze.

Ser vi nogle gode dage nu især her op til MWC 2016 d. 22-25 februar?

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
117
Gilla!
2016-02-13 09:36:06
0
Ogilla!
109
Gilla!
2016-02-13 11:24:32

Blog: Top trends for biometrics in financial services

12 February 2016

www.planetbiometrics.com/article-details/i/4143/desc/blog-top-trends-for-biometrics-in-financial-services/#sthash.2tZu5ICD.dpuf

Biometrics is certainly a technology that is rapidly being adopted by the Financial Services industry and this is not just confined to mobile deployments. Mobile is a growing channel for the delivery of financial services and will start to dominate most financial sectors over the next five years but other channels are still a vital part of any delivery strategy.

This is an important message that I have learnt after spending the second half of 2015 researching how biometrics is becoming an important tool within the security toolbox that can be utilised in the fight against financial fraud and identity theft.

In the reports I identified five key trends that are currently shaping this market.

Bye Bye PINs for ATM Security

ATMs are unattended and when I type in my PIN I am always uber-aware of who is standing behind me in case they may be attempting to steal my PIN. Being a paranoid sort of person I go through a series of checks that includes checking for ATM skimmers or evidence that a camera may be pointing at the keyboard. Banks have installed awareness notices and stuck-on mirrors to help me protect my PIN but it shouldn't have to be like this.

Things are changing and banks are modifying their ATM technology to phase out PINs and to embrace biometrics. There is also choice in the biometric deployment method; a bank can either integrate a biometric sensor into the ATM itself (fingerprint, palm-vein, finger-vein and Iris are being used) to go either cardless (my biometric replaces the plastic) or keep the card (the biometric is stored on the card and a biometric is captured at the ATM and then matched against the stored template on the card).

There is also a mobile biometric solution that also replaces the need for a plastic bank card or integration of specialist sensors at the ATM; Hoyos Labs has a neat solution where the mobile device interacts with an ATM using a combination of barcode and mobile biometric authentication technology. And if you like plastic cards then there are solutions as well; a number of vendors, including Zwipe, have integrated a fingerprint sensor into plastic cards to replace PINs. The plastic bank card will only work if the authorised user's fingerprint is first placed on the sensor.

Authenticated Contactless Mobile Payments

One of the more visible success stories for biometric adoption in financial services has been the development of mobile biometric contactless payments. Apple Pay and Samsung Pay both use integrated fingerprint sensors to secure contactless mobile payments in physical locations. The PIN was adding friction to the physical payment experience so you can either forget about user authentication and limit the transaction amount (tap and pay for low value payments) or replace the PIN with a method that doesn't slow down the experience but still adds a level of security.

0
Ogilla!
113
Gilla!
2016-02-13 17:14:35

I det sjuttonde avsnittet av Aktiepodden har tidningens analysteam samlat ihop en fem-etta i köp- och säljrekommendationer. Dag Rolander upprepar sin köprekommendation i Fingerprint Cards från maj 2013. Då stod aktiekursen i 34 kronor, i dag handlas aktien i 375 kronor

16:50 in i podden:

https://soundcloud.com/aktiepodden/aktiepodden-ep17-hagstromers-storsta-tabbe

0
Ogilla!
117
Gilla!
2016-02-13 18:00:27

ZTE N937St specification leaked, coming with 2GB RAM & Fingerprint Sensor

http://newmobilereview.com/2016/zte-n937st-specification-leaked-coming-with-2gb-ram-fingerprint-sensor/

0
Ogilla!
105
Gilla!
2016-02-13 19:21:38

VISA

“By 2020, more than a quarter of a billion people are expected to embrace mobile payments, driving $130 billion spent using mobile devices.”

Strategy Analytics

https://www.visaeurope.com/tokenisation/#

0
Ogilla!
112
Gilla!
2016-02-13 22:13:21

Finns mycket gott att se fram emot nu i närtid.

Men jag funderar på det där med uppköp. Kanske är det Huawei som slår till först. Det var ju faktiskt H som slog till först med våra sensorer.

Helst vill jag ha återköpen först för det skulle i så fall lyfta aktiekursen vid uppköp. Samma BV men högre kurs. Jag kan nog vänta några månader :)

I april kommer nästa q-rapport. Min gissning blir 1,8mdr i omsättning och en vinst på omkring 640miljoner. PE 15 ger BV 36mdr en uppsida på över 50% Det är bara lite drygt 2 månader till q1rapporten. För visst borde man kunna ha ett lite högre PE-tal nu när man visar marknaden att man verkligen växer.

Blir nog bra det här...

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
98
Gilla!
2016-02-13 22:45:27

#209 vågar hävda att det bara är en tidsfråga innan fpc värderas norr om PE 20 med råge.(på forward 12)

0
Ogilla!
126
Gilla!
2016-02-13 23:00:04

210, ja allt talar ju för det.

Kan nog bli ruggiga förluster för dom som blankat på dessa nivåer om Det börjar budas på fpc. Skitsamma för Cadian och coature, det har dom råd med men jag tänker på privatpersoner som blankat Lite mindre summor, det kan snabbt dra iväg.

0
Ogilla!
119
Gilla!
2016-02-13 23:04:01

210, hur ser du på 2017 vad gäller omsättning och vinst?

0
Ogilla!
106
Gilla!
2016-02-14 05:16:57

http://www.reuters.com/article/us-china-economy-retail-idUSKCN0VM0FX?feedType=RSS&feedName=businessNews

Det er vel grænse for, hvor lang tid shorterne kan holde aktien nede...

0
Ogilla!
137
Gilla!
2016-02-14 08:14:02

Vi kommer tættere på en vending på børserne.

Bliver spændende mandag med Kina og tirsdag med USA og reaktionen fra Europa.

0
Ogilla!
102
Gilla!
2016-02-14 08:56:15

#209 vågar hävda att det bara är en tidsfråga innan fpc värderas norr om PE 20 med råge.(på forward 12)

0
Ogilla!
117
Gilla!
2016-02-14 09:04:03

#215

på en normal positiv börs är PE20 faktisk lågt på ett bolag som växer som FPC.

Men vi ser fram emot rimlig värdering. Det kommer före eller senare.

0
Ogilla!
114
Gilla!
2016-02-14 09:46:32

Aliaba , gilla FPC

MasterCard skulle sätta käppar i hjulet för Visa, gmn Zwipe/FPC förvärv.. kul (för oss)

FPC skulle köpa Zwipe, som har MC 260-280 M fn

0
Ogilla!
99
Gilla!
2016-02-14 11:42:55

#209 vågar hävda att det bara är en tidsfråga innan fpc värderas norr om PE 20 med råge.(på forward 12)

0
Ogilla!
102
Gilla!
2016-02-14 14:06:56

150820 hade fing q2rapport som visade en vinst på 65miljoner och en omsättning på 445miljoner. Aktiekursen stängde på 230kr.

Nu visar fpc vinst som överstiger den omsättningen/kvartal!

20160428 kommer q1rapporten som förväntas visa en omsättning som överstiger senaste q4an. Min gissning 1,7-1,8M och en vinst på ca 600miljoner.

Känns som vi har uppsida i aktien nu :-) vilket vi snart kommer se i TA också.

0
Ogilla!
132
Gilla!
2016-02-14 16:23:36

#219

Jag har ju iof hela tiden sett uppsida utifrån Min ta.

Vi har en kraftigt bullish rekyl inom långa trenden och aktien kommer vara på nya ath inom kort.

0
Ogilla!
114
Gilla!
2016-02-14 16:30:59

Det är det som är det roliga nu efter kurscrashen, glada dagar väntar oss igen :)

0
Ogilla!
105
Gilla!
2016-02-14 17:54:41

Microsoft Surface Phone updates: Specs, features, release date rumors

Unlike the current version, the Surface Pro 5 will come with a fingerprint scanner installed on it. Users find it hard to access the fingerprint scanner in the Surface Pro 4 which is embedded in the keyboard that users don’t always carry with their tablets

http://www.jewocity.com/blog/microsoft-surface-phone-udpates-specs-features-release-date-rumors/276899

0
Ogilla!
98
Gilla!
2016-02-14 17:56:49
Ladda ned

http://www.etnews.com/20160212000221

IHS Technology-Global #Fingerprint Sensor Market Share in 2015

0
Ogilla!
119
Gilla!
2016-02-14 18:00:00

https://twitter.com/CarlstromJohan/status/698875586886901760

Johan Carlström

?@CarlstromJohan Johan Carlström Retweeted ???

Pretty telling that 2 suppliers has 91% marketshare. Distance will increase in -16 & FPCs market share will rise

0
Ogilla!
118
Gilla!
2016-02-14 18:02:06

Kaxiga ord från en kaxig storägare.

När hade killen fel senast ;)...

0
Ogilla!
88
Gilla!
2016-02-14 18:04:49

Sweden Fingerprint Cards (FPC) Synaptics in the United States accounted for largest share standing around the fingerprint sensor chip market. Chinese smartphone manufacturer was targeting fruition. FPC has put the fingerprint module manufacturers in Korea Crucialtec as partners. The last Crucialtec the successful turnaround is interpreted as due to FPC fingerprint sensor chips seemed a brisk business.

According to market research firm IHS 14 general-purpose fingerprint sensor chip market last year (except for Apple's own orders), sales grew in size 600 million a whopping 203.9 percent compared to $ 30.6 million the previous year (207.5 million US dollars) to. Apple and Samsung Electronics and LG Electronics as well as China grew three times the market equipped with fingerprint recognition technology.

FPC has reached the top spot with 316 million months recorded a million sales, market share 50.1%. Year-on-year sales growth amounted to 878.3%. The nearly 10-fold growth. Atda significantly exceed the market average. FPC is sikimyeo won a fingerprint sensor chip supply to Huawei, Meizu, ZTE, Cool Pad, Lenovo, HTC smartphones, including Greater China manufacturers including LG Electronics has grown into a frightening speed.

Synaptic climbed to 2014 fingerprint sensor chips first place standing in the market seuneun fell over the last two positions. Revenue came in at $ 256 million. The share of 40.6%. Year-on-year growth rate was only 46% below the market average. Major customers include Samsung Electronics, the Synaptics. Galaxy S5, S6, a new notebook series Synaptic's fingerprint sensor chip is mounted. However, China failed to ensure clients have naejwotda the top spot in the FPC. Last year, Samsung smart phone adoption of non-Synaptics fingerprint identification chip companies was about HTC (Max won). Synaptic seuneun was eliminated in the low-end phones Samsung chip fingerprint sensor suppliers. Samsung is reportedly priced Taiwan Aegis technology to low-end A-series smartphones fingerprint chip supplier.

FPC fingerprint identification chip business is brisk for most of South Korea suffered a module partner, Crucialtec the beneficiary. Crucialtec and creates a module under the FPC fingerprint sensor chip is supplied by Huawei, China. Securities Crucialtec going to last for a record operating profit of 15 billion won, and was estimated to have a successful turnaround. Crucialtec share of the fingerprint module is more than 80% of total sales.

Industry insiders: " FPC last year, but the selection of China's five films to new module manufacturers are still leaving a lot of volume in Crucialtec" and "China's most FPC based smartphone makers as customers are Crucialtec as being also expect rapid growth this year it is also expected to result in a lasting benefit. "

Fingerprint sensor chips in circulation in the market is measured capacitance (Capacitive) of the area touched two fingers divided, utilizes a method of identifying fingerprints. Fingerprint sensor chips shipped last year, with 98% was the capacitive type. Qualcomm, InvenSense, sonar, etc. Innovation is knocking on the fingerprint recognition market with ultrasound (Ultrasonic) method. Ultrasonic method of water caught in contrast to capacitive finger may recognize the fingerprint.

0
Ogilla!
96
Gilla!
2016-02-14 20:33:46

Visa Announces Biometrics Heavy MWC Showing

February 12, 2016

Visa Plans Strong MWC Showing With Mobile, Biometric SolutionsVisa is planning to show off a number of innovative technologies at this year’s Mobile World Congress, the company has announced. In a new statement, the company says it will “showcase the future of payments”.

There will be a strong focus on mobile and wearable payment options, including Visa Checkout, mVisa, and wristbands, keychains, and even stickers via Barclays’ Barclaycard solutions. Taking things a bit further to the front lines of innovation, the company says it will demonstrate how new payment options can be integrated into the connected car of the future.

The company will also put biometric authentication into the spotlight, with plans to showcase fingerprint and facial recognition solutions. While those authentication modalities are not necessarily groundbreaking, Visa also hints at solutions that will eschew any sort of hardware, asserting that MWC attendees will be shown “how you could pay at the register with the simple wave of a hand”.

It’s an ambitious showing, but the company has been eager to get a foothold in the growing digital payments market, with recent announcements on new innovations to empower cardholders with new digital accounts management, and a new developer platform for Visa solutions.

http://findbiometrics.com/visa-announces-biometrics-heavy-mwc-showing-302126/

0
Ogilla!
111
Gilla!
2016-02-14 20:39:14

" Visa also hints at solutions that will eschew any sort of hardware, asserting that MWC attendees will be shown “how you could pay at the register with the simple wave of a hand”."

Kan vara biometriska kort:)

0
Ogilla!
117
Gilla!
2016-02-14 20:44:17

Tvivlar på det. Hoppas, men tror ej det är fallet.

0
Ogilla!
148
Gilla!
2016-02-14 20:45:23

låter väl mera som NFC?

Eller kanske en kombi där man har FPS på kortet samt NFC.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
120
Gilla!
2016-02-14 20:50:51

#230 fast nfc contact less utan fps finns väk redan så varför lägga vikt vid att visa det?

0
Ogilla!
124
Gilla!
2016-02-14 20:53:20

#230 fast nfc contact less utan fps finns väk redan så varför lägga vikt vid att visa det?

0
Ogilla!
118
Gilla!
2016-02-14 22:34:56

228 tror det är armband eller likn.

K

0
Ogilla!
106
Gilla!
2016-02-15 09:04:52

Meizu to launch Ubuntu Meizu Pro 5 at MWC

However it could be the rumoured Meizu Pro 5 Ubuntu Edition which was seen in leaked photos a few weeks ago. The Pro 5 would be quite the upgrade over the current MX4 with a larger display, fingerprint scanner and more powerful Exynos processor.

http://www.gizchina.com/2016/02/14/meizu-to-launch-ubuntu-meizu-pro-5-at-mwc/

0
Ogilla!
124
Gilla!
2016-02-15 09:32:47

Johan Carlström för en liten stund sen på twitter.

Johan Carlström ¿@CarlstromJohan 14 minför 14 minuter sedan Stockholm, Sverige

@Thlind2 @PhuurXVI det finns ca 15 miljarder "payment cards" utgivna fn. Jag tror på en signifikant marknad -17 och en stor marknad -18

0
Ogilla!
117
Gilla!
2016-02-15 09:37:23
0
Ogilla!
114
Gilla!
2016-02-15 09:39:58

CrucialTec MS TSP, Improved to Perform the Greatest

2016.02.14

http://blog.daum.net/serapeum

0
Ogilla!
98
Gilla!
2016-02-15 10:16:04

Zopo Speed 8 Design

Zopo is a China-based company which some of you probably heard of by now. This company has introduced the Speed 7 and Speed 7 Plus devices last year, both of which were really compelling offerings, especially if you consider their price point. That being said, Zopo is getting ready to launch yet another smartphones soon. The company has confirmed a while back that their new flagship, the Zopo Speed 8, will be introduced during the Mobile World Congress (MWC) in Barcelona later this month. The company will hold their press conference on February 24th

The phone will be made out of metal, and a fingerprint scanner will be placed below the rear-facing camera and dual-LED, dual tone LED flash.

http://www.androidheadlines.com/2016/02/zopo-speed-8-design-revealed-helio-x20-4gb-of-ram-in-tow.html

0
Ogilla!
113
Gilla!
2016-02-15 10:38:38

LeTV’s Next Flagship Device Le 2 Leaked, Priced Aggressively

Le 2 is purported to feature MediaTek 10 core Helio X20 chipset under the hood. As for other specifications, Le 2 is rumored to come with a 5.5-inch 2K display, 4GB of RAM, 32GB internal storage, 23MP camera, fingerprint sensor and fast charging support.

http://www.gizmochina.com/2016/02/14/letvs-next-flagship-device-le-2-leaked-rumored-priced-1500-yuan-228/

0
Ogilla!
115
Gilla!
2016-02-15 11:11:39
Ladda ned

Ulefone Future will feature a side mounted fingerprint scanner

Fingerprint scanners usually live on the rear of the phone, or on the chin, but a few brands have moved the security feature to the metal chassis of their phones like Ulefone.

Ulefone are aiming to be one of the first smaller Chinese brands to release a truly bezel-less smartphone and we hope to get our hands on it at MWC in a few days.

To keep interest in their new phone, Ulefone have been staging the common method of ‘leaking’ a new feature every few days. These ‘leaks’ have shows the bezel-less display in action, confirmed partial hardware parameters and today reveal the location of the fingerprint scanner.

On the Ulefone Future the fingerprint scanner will be located on the right side of the metal frame below the physical power button and volume rocker. On their previous Ulefone Power, the fingerprint scanner was used for a few different features from taking photos and locking apps, and we assume these features will be carried over to the Future.

http://www.gizchina.com/2016/02/15/ulefone-future-will-feature-a-side-fingerprint-scanner/

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
98
Gilla!
2016-02-15 12:54:45
0
Ogilla!
99
Gilla!
2016-02-15 13:02:04

Johan Carlström

?@CarlstromJohan

Då vissa ej verkar förstå hur FPC kan öka sin marknadsandel utan att vinna SS: AAPL hade 100% FPS penetration i sina smartphones -15 1/2

https://twitter.com/CarlstromJohan/status/699014331481120768

0
Ogilla!
101
Gilla!
2016-02-15 13:14:03

Where the consumer technology world is headed in 2016

The expansion of mobile payments

2015 was a big year for mobile payments. We saw the launch of Android Pay, Samsung Pay and a wider rollout of Apple Pay. Starting off with the first on our list, Google officially launched Android Pay in September 2015. This was the app that was meant to both compete with Apple Pay........

Samsung also launched its own mobile payment service in 2015, called, you guessed it, Samsung Pay. This one is a bit different than Android Pay, as the service works with not only standard NFC-enabled terminals, but it’s also backwards-compatible with legacy terminals. By using the payment system’s “magnetic secure transmission” technology, your phone will be able to make payments by means of a small electromagnetic field that closely resembles that of a credit card swipe. This is particularly handy when you’d like to use your phone to make a payment but the store at which you’re shopping doesn’t accept NFC payments.

There’s also Apple Pay, which is quite similar to Android Pay. They use the same technologies to make payments, though Android Pay can be installed on any device running Android 4.4 KitKat or later, whereas Apple Pay can only be used on newer iPhones.

As more businesses start adopting the payment methods, more places will start to advertise Android/Apple/Samsung Pay as an incentive to visit their stores. Once everyone has their payment terminals upgraded to work with these platforms, users – like me – will feel more comfortable pulling out their phones to pay, instead of having to guess which businesses support the service, and which ones don’t.

Google, Apple and Samsung are doing their part to make sure these payment methods are safe to use. They’re constantly thinking of more ways to enhance security, like adding new layers of fraud protection such as tokenization, where transactions can be completed without sharing sensitive info like a user’s credit card number or card expiration date. A wider rollout to more banks and retailers is just half the battle – these three companies will need to build trust overtime.

A bigger stress on mobile security

2015 was a year for changes in mobile security, and 2016 will be a year of refinement. What we hope to see in the year to come are more timely updates from manufacturers that have promised to roll out regular security patches. Do I think this will happen? Not so much, but I’m remaining hopeful. Aside from the first wave of Stagefright patches, not many manufacturers have kept up on their promises. I hope this changes in 2016.

Google added native fingerprint support to Android 6.0 Marshmallow, allowing for manufacturers to take advantage of a more advanced authentication-based security method. In 2015, mostly all major manufacturers included a fingerprint on their flagship devices – Google, Samsung, LG, OnePlus and a few others.

In 2016, we’ll see more manufacturers jump onboard with the fingerprint craze, and we’ll see biometric scanners get even better. Advancements in biometric technologies will not only help consumers access their data faster, it will also put us one step closer to Google’s goal of doing away with passwords altogether.

http://www.androidauthority.com/where-tech-is-headed-in-2016-667501/

0
Ogilla!
121
Gilla!
2016-02-15 17:31:17

Dagens handel, ABG køber 30K ved luk! :)

0
Ogilla!
116
Gilla!
2016-02-15 18:39:51

Holdings

?@MF_Holdings

Jörgen Lantto, Vd på #FingerprintCards, rapporterar in en försäljning om 380k av sina totalt 1300k teckningsoptioner. $FING

MegaZap

?@MegaZapOne

@realsmartcard @MF_Holdings Då kan vi räkna med en täckning från Mangold inom kort. Trol före 5mars.

https://twitter.com/MF_Holdings/status/699270571457126400

0
Ogilla!
108
Gilla!
2016-02-15 18:40:56

Gäller att ha råd att lösa in opparna.

STOCKHOLM (Direkt) Fingerprint Cards vd Jörgen Lantto har sålt 380.000 av sina 1,3 miljoner teckningsoptioner.

Det rapporterar Holdings på måndagen.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
143
Gilla!
2016-02-15 18:42:25

Holdings ?@MF_Holdings 32m32 minutes ago

@MF_Holdings Optionsförsäljning bör givit grovt räknat 90 MSEK in efter skatt. Optionslösen av resterande 920k landar på ca 50 MSEK. $FING

Johan Carlström ?@CarlstromJohan 9m9 minutes ago Stockholm, Sweden

@MF_Holdings glöm ej skatten på 30% samt att han betalade 2-3 Mkr för optionerna 2013

0
Ogilla!
139
Gilla!
2016-02-15 18:45:08

Ska vi gissa på försäljning innan kursdrivande nyheter på MWC ?

0
Ogilla!
131
Gilla!
2016-02-16 10:04:43

Jörgen Lantto:

Vi ser en mycket stark tillväxt de närmaste åren. Antalet enheter med fingeravtryckssensorer i vår addresserbara marknad uppskattas växa från knappt 250 m enheter 2015 till drygt 1.7 miljarder enheter 2018. Längre än så har vi inte räknat än. Vad gäller vår andel uppskattar vi att vi kan gå från ca 45% av värdet 2015 till ca 50-70% 2016. Längre än så har vi inte kommunicerat våra mål men vår ambition är att fortsatt vara den ledande leverantören

0
Ogilla!
103
Gilla!
2016-02-16 10:04:56
0
Ogilla!
88
Gilla!
2016-02-16 10:34:38

Jörgen Lantto:

" Absolut hela bolaget ska ha äran av våra framgångar. Vi har inte än kommunicerat våra långsiktiga finansiella mål, vi planerar att återkomma om detta vid bolagsstämman i maj. Men vår ambition är definitivt att växa bolaget med god lönsamhet och det är ingen konflikt mellan tillväxt och lönsamhet. Tillväxten kommer ifrån att marknaden växer väldigt snabbt och lönsamheten kommer ifrån våra produkter som är mycket kostnadseffektiva "

0
Ogilla!
120
Gilla!
2016-02-16 11:06:47

www.avanza.se/placera/redaktionellt/2016/02/16/fingerprint-har-levererat-aktien-direkt-billig.html

"Till att börja med kan vi slå fast en sak: Biometriska säkerhetslösningar är ingen fluga."

"Den kortsiktiga oron från konkurrens och snabbt fallande enhetspriser visade sig vara överdriven."

"På dagens kurs motsvarar det p/e strax under 12. Det kan bli mer, det kan bli mindre, men med den tillväxten och lönsamheten är aktien direkt billigt. "

"För våra spekulativa läsare tycker vi att den senaste rapporten kan tas som intäkt för att lägga till aktien som en del i en väldiversifierad portfölj."

0
Ogilla!
142
Gilla!
2016-02-16 11:14:55

FINGERPRINT CARDS: AKTIEN DIREKT BILLIG - PLACERA.NU

11:12

STOCKHOLM (Direkt) För aktienyhetssajten Placeras spekulativa läsare kan den senaste rapporten från Fingerprint Cards tas som intäkt för att lägga till aktien som en del i en väldiversifierad portfölj.

Det skriver chefredaktören Tomas Linnala i en analys på tisdagen, där det konstateras att biometribolaget i och med bokslutsrapporten nu har levererat, och aktien betecknas i rubriken som direkt billig.

Detta utvecklas i texten till att p/e i dag ligger under 12 räknat på en förmodad vinst på bortåt 35 kronor per aktie 2016 (Fingerprint handlas i skrivande stund till kursen 416 kronor).

Det kan bli mer, det kan bli mindre, men med den tillväxten och lönsamheten är aktien direkt billig, heter det i texten om vinstantagandet, där osäkerhet kring teknologiutveckling och lågt förtroende för bolagsledningen nämns som främsta skäl till den låga värderingen.

Dessutom råder frånvaro på stabila institutioner i Fingerprints ägarlista, konstateras det.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
87
Gilla!
2016-02-16 14:20:07

svårt att inte bli fing bull efter läst artikel nyl pubpå avanzaär vd pratat

vågar intelänka då jag sist länkade från Avanza följde mina depåer medklart värt besväret oläsaartikeln förde som tradar i fing

per

0
Ogilla!
108
Gilla!
2016-02-16 14:23:30

per, er det fordi jeg taler dansk, at jeg ikke forstår, hvad du skriver?

Troede du talte om kurs 200 tidligere og at FINGs kapital var låst fast i Kina.

Har dit syn ændret sig? ;)

0
Ogilla!
165
Gilla!
2016-02-16 15:17:29

Arrival of new competitors should be limited, at least in 2016

https://twitter.com/serapeum1103

0
Ogilla!
86
Gilla!
2016-02-16 15:21:40

Google and Alibaba to drive strong FPS demand

https://twitter.com/serapeum1103/status/699570898500583425

0
Ogilla!
90
Gilla!
2016-02-16 15:23:02
Ladda ned

IHS, Daiwa- Fingerprint sensor smartphone forecasts

0
Ogilla!
86
Gilla!
2016-02-16 15:25:03

Fingerprint sensor Module & Packaging

https://twitter.com/serapeum1103/status/699578722521776128

0
Ogilla!
99
Gilla!
2016-02-16 15:30:43

Visa Europe News Verified account

?@VisaEuropeNews

How the pace of #mobilepayments will be affected in 2016

http://vision.visaeurope.com/what-lies-ahead-for-payments-in-2016/

0
Ogilla!
103
Gilla!
2016-02-16 15:36:27
0
Ogilla!
114
Gilla!
2016-02-16 15:39:05

Holdings

?@MF_Holdings

Mangold Fondkommission AB täcker nu den korta pos. i #FingerprintCards som verkar uppkommit iom. optionslösen. $FING

0
Ogilla!
105
Gilla!
2016-02-16 15:55:58
0
Ogilla!
92
Gilla!
2016-02-16 16:05:25

Bezel-less, unibody, metal: Meet the Elephone S3

The Elephone S3 is a full-metal unibody phone which is supposed to be bezel-less. We’ve seen how most ‘bezel-less’ claims turn out in the end, so we won’t be hoping too much in that regard here.

From the photos, the S3 looks like an amalgamation of some recent Huawei and LeEco (Letv) phones, with the rear-mounted fingerprint sensor and all.

http://www.gizchina.com/2016/02/16/elephone-s3-metal-unibody/

0
Ogilla!
99
Gilla!
2016-02-17 08:10:53

FINGERPRINT CARDS AB

Fingerprint Cards utökar säkerheten för fingeravtryckssensorer (GlobeNewswire)

2016-02-17 08:01

Fingerprint Cards (FPC) inför en ny lösning, FPCLiveTouch(TM), som ytterligare

förbättrar säkerheten för fingeravtryckssensorer genom sin förmåga att

identifiera s.k. spoofs, även kallat fake fingers, d.v.s. försök till id-

kapning. Det skapar en ny nivå av säkerhet utan att kräva ytterligare hårdvara

och utan att verifieringstiden påverkas. Den nya lösningen är kompatibel med

alla lanserade touchsensorer i FPC:s produktportfölj.

FPC utökar sitt tekniska ledarskap genom att införa FPCLiveTouch(TM), en lösning

som tar säkerheten i FPC:s fingeravtryckssensorer till en ny nivå, drivet av

ökad efterfrågan på säkra, mobila betalningslösningar. Genom att använda den

branschledande bildkvaliteten hos FPC:s fingeravtryckssensorer ökar

FPCLiveTouch(TM) säkerheten genom att FPCLiveTouch(TM) kan upptäcka id-

kapningsförsök och förkasta sådana försök när användarens identitet verifieras.

Detta kan uppnås utan att ytterligare hårdvara krävs eller att verifieringstiden

påverkas; vilket möjliggör för FPC:s kunder att kunna erbjuda ytterligare

förbättrad, säker och bekväm användarverifikation.

FPCLiveTouch(TM) lanseras kommersiellt under första kvartalet 2016. Leveranser

till ledande kunder har påbörjats och möjliggör för FPC:s kunder att gradvis

införa FPCLiveTouch(TM) i sina produkter, vilket ytterligare förbättrar

säkerheten i deras erbjudande.

Jörgen Lantto, VD för FPC, kommenterar: "FPCLiveTouch(TM) är ett resultat från

vårt FoU-team som visar sitt ledarskap i den här branschen. FPCLiveTouch(TM) gör

det möjligt för våra kunder att ytterligare utöka säkerhetsnivån i sina

erbjudanden - utan att kompromissa med bekvämligheten. Vi tar fram den här

lösningen genom vårt systemerbjudande som kombinerar vår branschledande

bildkvalitet med vår mjukvara och algoritm. Det gör oss övertygade om att vi kan

bibehålla vårt tekniska ledarskap även i framtiden."

För mer information, vänligen kontakta:

Jörgen Lantto VD Fingerprint Cards AB (publ), 031-60 78 20,

investrel@fingerprints.com

0
Ogilla!
82
Gilla!
2016-02-17 08:11:21

Precise Biometrics ingår avtal med Fingerprint Cards för smarta kort (Cision)

2016-02-17 08:00

Precise Biometrics, marknadsledare inom fingeravtrycksmjukvara, utökar licensavtalet med Fingerprint Cards till att omfatta Precise BioMatch™ Embedded för smarta kort.

Det utökade licensavtalet genererar royaltyintäkter baserat på Fingerprint Cards försäljning av fingeravtryckssensorer för smarta kort som använder Precise BioMatch Embedded. Royaltyn är volymbaserad och kan inte prognosticeras i dagsläget.

”Det finns ett stort intresse av att integrera fingeravtrycksteknik inom nya produktområden. Det utökade avtalet med Fingerprint Cards, den största sensortillverkaren, bekräftar vår position som den ledande leverantören av fingeravtrycksmjukvara och öppnar upp intressanta tillväxtmöjligheter inom smarta kort”, säger Håkan Persson, VD för Precise Biometrics.

”De kommande åren kommer smarta kort och andra nya marknader att bidra till en kraftigt ökad tillväxt i marknaden för fingeravtryckssensorer”, säger Jörgen Lantto, VD för Fingerprint Cards. ”Vår ambition är att ta den ledande positionen inom dessa nya områden på samma sätt som vi gjort inom smartphones. Vår ledande fingeravtryckssensorteknologi tillsammans med Precise Biometrics algoritm kommer att erbjuda marknadsledande prestanda”, avslutar Jörgen Lantto.”

0
Ogilla!
85
Gilla!
2016-02-17 08:29:51

hugin:

Fingerprint Cards (FPC) inför en ny lösning, FPCLiveTouch(TM), som ytterligare

förbättrar säkerheten för fingeravtryckssensorer genom sin förmåga att

identifiera s.k. spoofs, även kallat fake fingers, d.v.s. försök till

id-kapning. Det skapar en ny nivå av säkerhet utan att kräva ytterligare

hårdvara och utan att verifieringstiden påverkas. Den nya lösningen är

kompatibel med alla lanserade touchsensorer i FPC:s produktportfölj.

FPC utökar sitt tekniska ledarskap genom att införa FPCLiveTouch(TM), en

lösning som tar säkerheten i FPC:s fingeravtryckssensorer till en ny nivå,

drivet av ökad efterfrågan på säkra, mobila betalningslösningar. Genom att

använda den branschledande bildkvaliteten hos FPC:s fingeravtryckssensorer

ökar FPCLiveTouch(TM) säkerheten genom att FPCLiveTouch(TM) kan upptäcka

id-kapningsförsök och förkasta sådana försök när användarens identitet

verifieras. Detta kan uppnås utan att ytterligare hårdvara krävs eller att

verifieringstiden påverkas; vilket möjliggör för FPC:s kunder att kunna

erbjuda ytterligare förbättrad, säker och bekväm användarverifikation.

FPCLiveTouch(TM) lanseras kommersiellt under första kvartalet 2016. Leveranser

till ledande kunder har påbörjats och möjliggör för FPC:s kunder att gradvis

införa FPCLiveTouch(TM) i sina produkter, vilket ytterligare förbättrar

säkerheten i deras erbjudande.

Jörgen Lantto, VD för FPC, kommenterar: FPCLiveTouch(TM) är ett resultat från

vårt FoU-team som visar sitt ledarskap i den här branschen. FPCLiveTouch(TM)

gör det möjligt för våra kunder att ytterligare utöka säkerhetsnivån i sina

erbjudanden - utan att kompromissa med bekvämligheten. Vi tar fram den här

lösningen genom vårt systemerbjudande som kombinerar vår branschledande

bildkvalitet med vår mjukvara och algoritm. Det gör oss övertygade om att vi

kan bibehålla vårt tekniska ledarskap även i framtiden.

För mer information, vänligen kontakta:

Jörgen Lantto VD Fingerprint Cards AB (publ), 031-60 78

0
Ogilla!
99
Gilla!
2016-02-17 08:36:22

??? ?@serapeum1103 3h3 hours ago Seoul, Republic of Korea

Suspected Gionee S8 real machine exposure

I guess Under Glass FPS

http://product.cnmo.com/article/1310974.html

0
Ogilla!
97
Gilla!
2016-02-17 08:38:23

Fingerprint Cards utökar säkerheten för fingeravtryckssensorer (GlobeNewswire)

2016-02-17

www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2016/02/17/fingerprint-cards-ab-fingerprint-cards-utokar-sakerheten-for-fingeravtryckssensorer.html

0
Ogilla!
106
Gilla!
2016-02-17 08:41:42
Ladda ned

Phuur

?@PhuurXVI

Daiwa: "CrucialTec - Initiation: a turnaround at its fingertips"

http://cfile219.uf.daum.net/attach/2125993D56C3344924C226

0
Ogilla!
104
Gilla!
2016-02-17 08:43:18
0
Ogilla!
100
Gilla!
2016-02-17 08:44:24

Huawei bids to become leading 'Internet of Things' platform

2016-02-17

http://m.chinadaily.com.cn/en/2016-02/17/content_23517237.htm?bsh_bid=993289684

0
Ogilla!
102
Gilla!
2016-02-17 08:45:42

IDEX ASA

IDEX Unveils World's First Flexible Touch Fingerprint Sensor for ISO Cards (GlobeNewswire)

2016-02-17 08:00

.

IDEX ASA today announced that it has successfully completed development of a

flexible polymer touch sensor with image quality and performance criteria

specifically designed for smart and ID card applications. This world-first touch

sensor for ISO ID-1 form factor cards is in support of IDEX's ongoing strategic

partnership with a global payments company.

Era tankar kring detta? Är dåligt insatt i IDEX, börjar de bli ett reellt hot mot FPC gällande smarta kort?

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2016/02/17/idex-asa-idex-unveils-worlds-first-flexible-touch-fingerprint-sensor-for-iso-cards.html

Ser ut att IDEX gett upp mobilmarknaden och satsar på kort. Jag tror att FPC:s försprång är ännu större på kortmarknaden.

0
Ogilla!
103
Gilla!
2016-02-17 08:47:00

Johan Carlström

?@CarlstromJohan

Johan Carlström Retweeted Phuur

CT är ett av FPCs 10 modulhus och ett av de större map volym

0
Ogilla!
99
Gilla!
2016-02-17 08:48:07

Huawei P9 Renders Leaked, Will Launch After MWC 2016

Huawei has just recently launched its Mate 8 flagship smartphone but it looks like the company is already planning to release another flagship in the next few weeks as renders of the Huawei P9 have leaked online.

The leaked renders reveal that the P9 will come in a full metal chassis and will be available in several colors including white, black, silver, gold, and pink. It also looks like the P9 will feature a rear-mounted fingerprint sensor as well as a dual rear camera system, something that we haven’t seen lately.

http://www.gizmochina.com/2016/02/16/huawei-p9-renders-leaked-will-launch-after-mwc-2016/

0
Ogilla!
164
Gilla!
2016-02-17 08:58:06
0
Ogilla!
109
Gilla!
2016-02-17 09:00:01

Nu ska svenska Fingerprint göra sina sensorer ännu säkrare

Ökad efterfrågan på mobila betallösningar har fått Fingerprint att utveckla sin produkt.

På onsdagsmorgonen meddelade det svenska succébolaget Fingerprint Cards att bolaget tagit fram en ny lösning för fingeravtryckssensorer. Den nya lösningen, som heter FPCLiveTouch, ska förbättra fingeravtryckssensorerna genom att identifiera försök till till id-kapning med fingeravtryck, så kallade spoofs och ”fake fingers”.

En av anledningarna till satsningen uppges vara den ökande efterfrågan på säkra, mobila betallösningar.

I ett pressmeddelade kommenterar bolagets vd Jörgen Lantto:

"FPCLiveTouch är ett resultat från vårt FoU-team som visar sitt ledarskap i den här branschen. FPCLiveTouch gör det möjligt för våra kunder att ytterligare utöka säkerhetsnivån i sina erbjudanden - utan att kompromissa med bekvämligheten. Vi tar fram den här lösningen genom vårt systemerbjudande som kombinerar vår branschledande bildkvalitet med vår mjukvara och algoritm. Det gör oss övertygade om att vi kan bibehålla vårt tekniska ledarskap även i framtiden.”

Den nya lösningen är kompatibel med samtliga lanserade touchsensorer i Fingerprints produktportfölj. Produkten kommet att lanseras under det första kvartalet 2016. Leveranser till ”ledande kunder” har dock redan påbörjats.

http://www.breakit.se/artikel/2698/nu-ska-svenska-fingerprint-gora-sina-sensorer-annu-sakrare

0
Ogilla!
102
Gilla!
2016-02-17 09:12:12

A World Without Usernames, Passwords? It's Coming, Says USAA Exec

February 16, 2016

How is adoption going for USAA's biometric authentication programs?

GARY McALUM: We have almost 1.3 million members actively enrolled in and using biometric authentication. About 88% of them are using TouchID for fingerprint recognition, about 7% are choosing to primarily use facial recognition and a small percent are using voice. So we're getting really good adoption and our goal is to continue to drive that up. As we roll out biometrics on more platforms, the challenge is the devices out there don't all accommodate biometric authentication. As phones and platforms start to become compatible, we're catching up with that. For mobile banking apps, we strongly endorse and recommend biometrics as an enhanced form of authentication as opposed to username and password. Data breaches are rampant. Personally identifiable information, sensitive information, phishing, malware, all of that comes together to make it really hazardous to depend on a user ID and password [or] even really strong security questions to authenticate to a mobile banking app, a shopping site, a social media site, whatever the case may be.

There's an argument to be made that by allowing the options of voice recognition or fingerprint recognition or facial recognition or username and password, you actually have weaker security because you're giving hackers more opportunities to break in. If all else fails, they can use stolen or guessed usernames and passwords.

You hit on a really good point. Fundamentally, all security is an identity and access-management problem. There are other issues with patching, but at the consumer level, all security issues start with identity and access management. Part of that is, you could have the strongest authentication in the world, but you also have to have a strong enrollment and recovery process. Biometrics works well, but you have to have a strong front door. You have to have a good way to authenticate and validate that identity up front and then enroll. In the inevitable case where someone is going to say, "I tried to use this biometric, it didn't work," or "I tried to use this authentication and it didn't work," you have to be able to deal with the exceptions.

Do you have any next steps in mind for biometrics?

We focus on innovation here. We're constantly looking at, what's the next level we can take this to? We have an innovation lab here and we're constantly looking at, where is this area of security? How is that evolving? Obviously, facial and voice recognition are interesting, but that's not really the future. That may be part of the future. We don't want to get locked into any particular implementation of authentication. There are exciting things going on in the market out there. We've looked at startups that are looking at heart biorhythms as a unique indicator of a person's identity. How do you bring that variable into the equation and operationalize it as an authenticator? There are other forms of biometrics and other authenticators out there. We're looking at all of them. When we can operationalize those and offer a choice to our membership, we're going to head that way. The secret here that we discovered is, there's no one flavor everybody likes. As much as we can offer choices for our members, they'll find the one that works. As long as it's one we're comfortable with, we want them to use it. Where we can, we want them to willingly adopt.

But more and more we're getting away from static information. We envision a world where there isn't a user ID or password involved, no static information. It doesn't matter how many security questions you have. That's one dimension of information and it's easily discovered over time because of data breaches and social engineering. In the world we envision, you would never use static information.

www.americanbanker.com/news/bank-technology/a-world-without-usernames-passwords-its-coming-says-usaa-exec-1079348-1.html?utm_content=buffer53aa6&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

0
Ogilla!
93
Gilla!
2016-02-17 09:19:37

Aiming High / Huawei Honor 5X review

Honor made a last minute swipe at CES and blew us away with what its 200 dollar phone could offer: a metal body, a large 3000mAh battery, quick fingerprint unlock, and a 5.5" 1080p screen. Honor is also entering the US market with the launch of the Honor 5X, selling it as an unlocked and dual-SIM smartphone.

http://www.gsmarena.com/huawei_honor_5x-review-1375.php

0
Ogilla!
104
Gilla!
2016-02-17 11:07:51

Huawei vill bli ledande inom Internet-of-things

Kinesiska Huawei vill bli nummer ett inom Internet-of-things, IoT. Det uppgav bolagets teknikchef Li Sanqi vid en mediakonferens i London på tisdagen där han avslöjade att Huawei satsar stora resurser på att bli den ledande IoT-plattformen, skriver China Daily.

Den ambitiösa målsättningen har inneburit att bolaget redan inrättat tio laboratorier runt om i världen samt att man tagit in mer än 600 samarbetspartners, varav majoriteten är konsulter och mjukvaruföretag. Syftet är att utveckla nya integrerade lösningar inom områden som transport och energi, sade Li.

Tillkännagivandet från Huaweis sida sker inför Mobile World Congress som skall hållas i Barcelona vid slutet av innevarande månad. Där tänker det kinesiska bolaget ta tillfället i akt och presentera mer än 20 nya digitala lösningar.

http://articles.finwire.com/FWM000A00C-huawei-vill-bli-ledande-inom-internet-of-things

0
Ogilla!
90
Gilla!
2016-02-17 11:10:07

Supposed Meizu Pro 5 Mini Handset Gets Pictured

The Meizu Pro 5 Mini has an unibody metal shell, with plastic antenna cutouts and rounded edges. Rumors talk about a Helio X20 processor inside, as well as 3 GB of RAM and 32 GB of storage. A 16 megapixel main camera, 5 MP front shooter and a fingerprint scanner are also in the realm of speculation.

www.gsmdome.com/supposed-meizu-pro-5-mini-handset-gets-pictured-basically-smaller-meizu-pro-5?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+gsmdome+%28GSM+Dome+-+Mobile+Phone+News%29

0
Ogilla!
82
Gilla!
2016-02-17 11:27:38

Xiaomi Mi 5 — Insanely fast, and more.

https://www.youtube.com/watch?v=-M01W6_loPU&feature=youtu.be

0
Ogilla!
142
Gilla!
2016-02-17 11:46:10

Hetaste prylarna vi ser fram emot på MWC

22 februari drar mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona igång, men redan på söndagen innan presenterar Samsung och LG nya produkter. Här är allt vi väntar oss på mässan.

Mobiler

Mobilerna har så klart en huvudroll på MWC, och i år väntas ovanligt många tillverkare släppa sina nya flaggskeppsmodeller på mässan.

LG vill inte vara sämre och håller också pressmöte på söndagen, som företaget kallar ”LG G5 day”. Företaget ryktas till slut frångå plast för att tillverka G5 i metall, och den ska ha en 5,6 tum stor skärm med 4k-upplösning. Ett annat rykte påstår att den kommer ha en irisskanner för biometrisk upplåsning. Läs allt om LG G5 här!

Från HTC kan lanseringen av One M10 däremot utebli. Enligt rykten har tillverkningsproblem tvingat företaget att skjuta upp den till mars eller april. Här har vi samlat alla rykten om HTC One M10 ”Perfume”.

Det har heller inte hörts några viskningar om en Xperia Z6 från Sony, som istället kan dyka upp på IFA. En ny surfplatta är troligare.

Eftersom Microsoft nyligen släppte Lumia 950 och Lumia 950 XL lär företaget inte släppa någon ny flaggskeppsmodell. Det har gått rykten om Lumia 750 eller 850, men det finns även motsträviga uppgifter.

Ett företag som däremot kommer med ett nytt flaggskepp är Xiaomi, vars Mi5 ska visas upp 24 februari enligt företagets Huga Barra. Enligt rykten ska den ha en 1440p-skärm på 5,2 tum, 16 megapixlarskamera, 3 600 mAh batteri och Snapdragon 820 med 4 gigabyte minne.

http://m3.idg.se/2.1022/1.649845/hetaste-prylarna-vi-ser-fram-emot-pa-mwc

0
Ogilla!
115
Gilla!
2016-02-17 12:00:18

Johan Carlström

?@CarlstromJohan

@CarlstromJohan FPC har nu Live finger/fake finger detection något som OEMs efterfrågat senaste året. Lär bli defacto-krav från OEM snart

Johan Carlström ?@CarlstromJohan 1h1 hour ago Stockholm, Sweden

@MrAdde höjer barrier of entry väsentligt! Svårt se Stolle-Pers horder av asiatiska copycat hänga med i uppskruvad innovations race!

ohan Carlström ?@CarlstromJohan 2h2 hours ago Stockholm, Sweden

@CarlstromJohan allt eftersom fler& större betalningar verifieras med FPS krävs ökad säkerhet! Något FPC nu levererar! Lär bli defacto-krav!

0
Ogilla!
121
Gilla!
2016-02-17 12:20:39

@serapeum1103 20h20 hours ago

Korean company #Konai will ship smart cards with an integrated fingerprint sensor partner as #CrucialTec within 2016

0
Ogilla!
112
Gilla!
2016-02-17 13:01:59

MiPe på AVA

FPCLiveTouch

I dag 12:47

" Dagens PM var ju både uppmuntrande, klargörande och något förvånande...

Uppmuntrande - för att det inleder FPCs presentation av en rad sannolika nya produkter, denna gång som en mjukvaruuppgradering (sannolikt, eftersom den verkar kunna användas på befintliga produkter, användas i OEMernas produkter, och möjliggörs av hela systemet i FPCs produktlinje - den goda bildkvalitén, mjukvara och algoritmer. Den bör alltså kunna erhållas av slutanvändare, av mobiler, som en kommande uppgradering) som alltså förhindrar att fejkade fingrar erhållna från avbildade fingeravtryck, och mha avancerad utrustning, ska kunna tillverkas och användas för att spoofa en användaridentitet.

Klargörande men förvånande - eftersom det tidigare antagits, även av mig, att FPCs teknik redan är spoofingsäker. Dock minns vi JCs något tveksamma svar i samband med tyska kaosklubbens, CCCs, lyckade spoofing av iPhone 5 och Samsung S5, dvs Authentec och Synas sensorer, där han uttryckte något i stil med att han inte trodde att det ska gå att använda fejkade fingrar på FPCs sensorer. Samtidigt så har inte CCC någonsin lyckats att fejka fingrar som autentiserar en FPC sensor, och Live Detectness har varit ett begrepp som MS använt och satt som krav för sensorer för deras produkter.

Hursom, FPC verkar alltså inte ansett att den live detectness som de haft varit fulländad och hundraprocentigt säker. Även om ingen lyckats spoofa dem, så har det kanske varit teoretiskt möjligt att göra det?!

Frågan om hur de nu gör dem säkra är intressant, och det kanske de inte heller kommer att avslöja. Goodix använder hjärtslagen för sin live detectness. Vad FPC använder vet vi inte, förutom att hela systemet är inblandat (att den goda bildkvalitén kommer till användning enligt PM, SKULLE kunna betyda att det är information om svettporerna som används) och att ingen ny hårdvara behövs.

Intressant är att fundera kring om hjärtslagssignalen, för att den ska kunna mätas, kräver minst ett slag, i sin peak? Eller om den elektriska signalen för ett hjärtslag går att detektera i vilken fas som helst och med säg max 50-100 ms avläsningstid för att inte fördröja avläsningen av sensorn? Det är ju risk att det tar betydligt längre tid än så för att detektera ett hjärtslag, och då är inte Goodix lösning ett bra alternativ. I så fall är mitt tips att FPC lärt sig att avgöra huruvida svettporerna är korrekt lokaliserade och om de är aktiva eller inaktiva som när kroppstempreaturen sjunker och därigenom kunna avgöra om det är ett levande eller dött finger.

Crow brukar påstå att FPCs algoritmer tar hänsyn till dem, men det är väl samtidigt en god gissning att det inte är enkelt, utan snarare väldigt komplicerat, eftersom de varierar sin form och storlek i takt med att kroppstemperaturen regleras och att det finns mer att hämta ur informationen om position och form/storlek i takt med att algoritmerna utvecklas. Crow, läser du under semestern, får du gärna kommentera inlägget.

Hursom, att FPC nu går ut och säger att sensorerna nu är säkra OCH kompatibla med redan befintliga produkter, är dels oerhört positivt för förtroendet för biometrin och för att bankerna ska godkänna teknologin för de smarta korten, är min övertygelse. Och NEXT har inte en chans att sätta något emot, sannolikt inte heller Idex på långt när. Dels skulle man kunna tänka sig, att om det är så att FPC utvecklar nya algoritmer för att få ut mer säkerhetsinformation från svettporerna, så kan det kanske även förbättra FRR/FAR ytterligare. Det är givetvis spekulation, tiden får ev. utvisa om sådant kommer.

Men det ska hursomhelst bli grymt kul att följa FPC under MWC och se vad för ytterligare produkter som kommer att lanseras! Jag misstänker att de nya produkterna det ryktas om att de ska lansera kommer att ge ytterligare vind i segel för FPCs redan otroliga framgångssaga och stärka dem gentemot konkurrenterna. "

0
Ogilla!
95
Gilla!
2016-02-17 14:45:23

smartcard ?@realsmartcard 22m22 minutes ago

Vad är det som gör att fingerprint vinner alla kontrakt... Lantoo "vi har den bästa tekniken. bästa ingenjörer,, det är bevisat "

4 retweets 30 likes

smartcard ?@realsmartcard 25m25 minutes ago

Jörgen Lantoo.. #fingerprint inte någon luft..i

2 retweets 15 likes

smartcard ?@realsmartcard 27m27 minutes ago

#Fingerprint Jobbar med ett helt ecosystem inom kortmarknaden som kommer ut i år

1 retweet 19 likes

smartcard ?@realsmartcard 28m28 minutes ago

nästa stora marknad efter mobiler ,Kort med #fingerprint sensorer

0
Ogilla!
117
Gilla!
2016-02-17 14:46:30

smartcard ?@realsmartcard 17m17 minutes ago

"Om tio år är vi fortsatt världsledande och vi har breddat vår produktportfölj. Passwords och pinkoder helt utrotade" Lantto

0
Ogilla!
105
Gilla!
2016-02-17 15:39:46
0
Ogilla!
119
Gilla!
2016-02-17 15:48:01

Mon ikke vi ser en lille lukning af short inden MWC starter helt :)))

Ellers skulle der være noget galt med systemet...

mvh

0
Ogilla!
113
Gilla!
2016-02-17 16:03:01

Från AVA

sammanställning av blankarna

En kort sammanställning av de olika blankningspositionerna som ligger synliga (och är rapporterade) för tillfället:

Eminence, översteg 0,5% i och med intervallet: 326-352. Dom ligger för tillfället back ca 30% med minst 0.2%-enheter av sin totala blankning om 0.69% - BRA!

Soroban, översteg 0,5% i och med intervallet: 438-448. Deras position inom detta intervall är om minst 0,67% av deras totala position om 1,17%. Dom börjar gå back om dagens kurs håller i sig och fortsätter stiga - BRA!

Coatue, har en position om 3.06% med ett beräknat snitt i intervallet: 429-451. Dom med börjar alltså gå back nu om kursen håller sig och fortsätter stiga - BRA!

Cadian, har som känt understigit 0,5% så där vet vi inte helt säkert om de lyckas stänga med vinst el ej - Synd!

SRS, har sin position om 2.70% inom intervallet 546-578. De har mao tills nästa vecka på sig att stänga innan det är för sent för dem med... ;-) (BRA?!)

Den totala (synliga) positionen om 8,26% har ett intervall inom 476-502. Detta snitt hålls enbart upp tack vare SRS, vilka kan få brått att stänga ifall de övriga måste minimera sina förluster.

Jag ser det som föga omöjligt för blankarna att stänga deras positioner med vinst innan vi når 500. - BRA!!!

En utförlig och bra sammanställning av samtliga blankningspositioner finner ni på:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/105ZgC6qL_fURtKB3YdZyJnwOXMflRVhBJUxeTg_9two/pubhtml?gid=744740285&single=true

0
Ogilla!
101
Gilla!
2016-02-17 16:19:03

FINGERPRINT CARDS: SÄKRAD KAPACITET EN KONKURRENSFÖRDEL- VD

16:16

STOCKHOLM (Direkt) Fingerprint Cards har säkrat sin tillverkningskapacitet hos kontraktstillverkarna, så kallade foundries, för de kommande åren. Det är en konkurrensfördel i en kraftigt växande marknad.

Det säger Fingerprint Cards vd Jörgen Lantto i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt i samband med Nordnets evenemang Nordnet Live på onsdagen.

Det här är en helt underskattad frågeställning. Jag är helt övertygad om att det är en stark konkurrensfördel, säger han.

I en marknad som växer så kraftigt som den för fingeravtryckssensorer är leveransförmågan något som kunderna värdesätter i allt högre grad, förklarar han.

Under 2015 upplevde Fingerprint Cards vissa flaskhalsar i tillverkningen, men nu är produktionen mer i balans.

Har ni säkrat er tillverkningskapacitet framöver?

Vi har gjort det, men det är ett kontinuerligt arbete så nu handlar det om att säkra kapaciteten för 2017. Vi jobbar med våra prognoser tillsammans med våra kunder och vi klarar nu av att försörja hela behovet de närmaste åren givet att behovet finns där, säger han.

Enligt Jörgen Lantto ligger bolaget före konkurrenterna när det gäller att säkra tillverkningskapacitet. Under 2015, då marknaden (exklusive Apple) summerade till knappt 250 miljoner enheter och FPC hade omkring 45 procent av marknaden, fick bolaget anstränga sig för att komma ikapp efterfrågan under året.

I år väntas marknaden dubblas för att 2017 fördubblas igen och uppgå till 1 miljard enheter.

Det kräver jättelika volymer av leverans för att ta bara en mindre del av den marknaden, säger han.

Fingerprint Cards drog också nytta av att halvledartillverkningsindustrin under 2015 befann sig i en cyklisk nedgång, vilket möjligen gjorde det något lättare för FPC att utöka sin tillverkningskapacitet så kraftigt. Under 2016 är halvledarindustrin tillbaka i en mer cyklisk uppgång, enligt Jörgen Lantto.

Det är inte lika enkelt att dra nytta av det för våra konkurrenter som ska växa från ingenting. Vi har investerat hur mycket som helst under 2015 i det här och våra konkurrenter har inte haft chansen att göra det. Vi har även en stark kassa som gör att vi har råd att beställa material för att möta kundernas växande behov, säger han.

När behovet är så stort, varför byggs inte tillverkningen ut?

Om det kostar 10 miljarder dollar att bygga en sådan tillverkningsfabrik, så görs inte det så snabbt, säger han.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
127
Gilla!
2016-02-17 16:23:29
0
Ogilla!
129
Gilla!
2016-02-17 16:38:07

Syna lanserar en sido sensor som FPC redan hade för ett år sedan.

Synaptics' fingerprint sensor fits inside the volume rocker

Plus, its SentryPoint security suite can tell if it's being unlocked by a real finger.

www.engadget.com/2016/02/17/synaptics-fingerprint-sensor-volume-rocker/

0
Ogilla!
99
Gilla!
2016-02-17 16:39:13

Dock så dröjer det upp till 1 år innan den hamnar i någon telefon!

" You might have to wait until next year to see the tiny scanner in action, though, since it's not slated to enter mass production until the third quarter of 2016. Besides the new product, Synaptics has also upgraded its SentryPoint security suite with an anti-spoofing feature."

0
Ogilla!
106
Gilla!
2016-02-17 16:51:12

Phuur

?@PhuurXVI

Phuur Retweeted Phuur

Why go with a copycat when you can have the original that is cheaper, faster and more accurate? Go FPC! #FING

Johan Carlström ?@CarlstromJohan 2h2 hours ago Stockholm, Sweden

@PhuurXVI hehe, ett år efter ungefär! Sitter ju bla sedan i september i Sony (3 modeller) samt några andra

0
Ogilla!
121
Gilla!
2016-02-17 16:57:23

Och här ser man FPC:s enorma försprång.

Volymtillverkning av Synas " Ultra Slim Area Touch Fingerprint Sensor " påbörjas först Q3 2016 så det kanske dröjer till 2017 innan den hamnar i en lur.

Sedan vet man inte hur den nya sensorn kommer att fungera.

0
Ogilla!
99
Gilla!
2016-02-17 16:57:59

Vilka sensorer hinner FPC lansera under den tiden! :)

0
Ogilla!
110
Gilla!
2016-02-17 17:00:29

var en del i livesändingen som var svar till Per stolle, kanske inte medvetet, men iaf lätt fatta att FING är trött på att höra analytikars snacka om fallande volymer, tuff konkurrens, lägre marginaler, tuff framtid med låga marknadsandelar.

:-)

Lantto did a good job !!!

0
Ogilla!
108
Gilla!
2016-02-17 17:06:00

Lantto er FINGTASTISK!

0
Ogilla!
128
Gilla!
2016-02-17 17:07:42

I dag var jag ute på glasklippan

Glasklippan – den där man puttar ut kvinnor att stå för att se om det håller. När ingen man vill ha jobbet eftersom loppet ändå med största sannolikhet är kört, kan man tänka sig att ta in en kvinna.

Jag skrev en artikel om det i Veckans Affärer för ett par år sedan. Av de 35 kvinnor som fått vara börs-vd:ar till och med 2012 kunde teorin med lätthet appliceras på 16 av dem.

En teori om att kvinnor ofta får chansen när ingen vettig man velat ta den passar ju utmärkt på mitt dagsverke i dag – att just efter att Jörgen Lantto gått av scenen kommentera Fingerprintaktien på Nordnet Live. Snacka om kamikazeuppdrag som ingen vettig man ville ta. Då ringde de in en kvinna. Ungefär så här svarade jag:

”Fingerprint är ju inte bara en av börsens mest omsatta aktier utan också den mest volatila, vad beror det på?”

Med ett bolag som växt så extremt starkt som Fingerprint vore det konstigt att man inte såg några hack i aktiegrafen. Men som alla vet är det förväntan om framtida vinster som styr kursen och där går meningarna i marknaden brett isär när det gäller Fingerprint och då blir naturligtvis kursen slagig också, men även om alla var överens om vad Fingerprint kommer tjänar 2016 eller ens 2017 så är det inte säkert att man är överens om multipeln. Är det här ett bolag som ska handlas på pe 10 eller pe 30?

Vad skall man tänka på som investerare i Fingerprint?

Jörgen Lantto brukar säga att det finns bara en Usain Bolt – det må låta kaxigt men är troligtvis helt sant, och hur konstigt det än må låta så har ett litet bolag från Göteborg slagit alla på fingrarna.

Bolaget har lyckats få fram den objektivt bästa, tekniskt mest överlägsna sensorn. Efter att ha tävlat i snart 20 år har bolaget VUNNIT mot konkurrenter som funnits lika länge men som lagt betydligt mer i R&D och som dessutom efter uppköp av Synaptics och Apple haft enorma resurser. År 2012 köpte Apple Authentech och i snart 4 år har sensor-tillverkaren alltså funnits som dotterbolag hos väldens mest välkapitaliserade företag utan att utveckla en bättre teknik än den Fingerprint har. Om Fingerprint redan haft de tuffaste konkurrenter man kan ha – under många år – vad är det då som säger att norska eller kinesiska bolag skulle lyckas?

Vilka är då utmaningarna?

Problemet är att det inte alltid är den bästa produkten som lyckas. När Ericsson och Nokias ingenjörer plockade isär en iPhone första gången så garvade de. De tyckte tekniken var undermålig och trodde aldrig att iPhonen skulle slå.

Sensmoralen är att kineserna, eller norrmännen för den delen, även om jag tror mer på de tidigare, inte behöver vara bäst. Det kan ju vara så att det räcker att de erbjuder en nästan lika bra produkt för en tiondel av priset för att priset för Fingerprints sensorer ska falla radikalt. Kan ökade volymer kompensera för prisfallet, kanske!?

Vad kommer avgöra kursutvecklingen framöver?

De som är negativa på Fingerprint lyfter gärna fram att man visserligen ser ganska bra in i de närmsta 9 månaderna, för det vet man genom sina sk design wins, och då ser det ju bra ut, men sen kommer konkurrensen ikapp! Men då ska man komma ihåg att en telefon säljer ofta i volym ett tag efter att den är lanserad, så snart börjar man kunna räkna ordentligt även på 2017 och då kanske det visar sig att volymerna och priserna håller sig längre än skeptikerna tror just nu.

Dessutom läste jag en analys igår som lyfter fram att Fingerprint är en av de få som kan få loss kapacitet i år. Kontentan i analysen var att det råder kapacitetsbrist i foundries/fabrikerna och att Fingerprint tack vare sin starka ställning förra året har lyckats säkra upp produktionskapacitet för 2016 och del av 2017, vilket betyder att konkurrenterna inte kan garantera stora volymer vilket gör att kunderna inte vill beställa av någon annan än Fingerprint… Haussat värre…

Jag håller med om att 2016 ser starkt ut för Fingerprint och svårigheten är som alltid att förstå hur mycket av det som marknaden tagit till sig. Men det allra viktigaste är vad som händer 2017 och framåt. På kort sikt ska man hålla ögonen på vad som lanseras i Barcelona. Och då inte bara från Fingerprint utan framförallt från konkurrenter som Qualcomm.

Nu sitter jag på min stol – hemkommen från glasklippan. Tack Joakim Bornold för att du bjöd in mig! Killarna kanske helt enkelt inte vågade.

https://www.efn.se/blogg/borslunch/i-dag-var-jag-ute-pa-glasklippan/

0
Ogilla!
108
Gilla!
2016-02-17 18:19:53

BIOMETRI

SMARTMETRIC KAN TILLVERKA 1 MLN KORT PER MÅNAD (Direkt)

2016-02-17 17:41

STOCKHOLM (Direkt) Smartmetric, som tillverkar bland annat kredit- och betalkort med fingeravtryckssensorer, har nu kapacitet att tillverka 1 miljon kort per månad.

Det framgår av ett pressmeddelande från Smartmetric.

Smartmetric skriver vidare att bolaget har möjlighet att öka denna kapacitet i betydande omfattning i takt med försäljning och marknadsföring av bolagets biometriska kort.

Smartmetric skriver även att bolaget befinner sig i samtal med kortutgivande banker i Nordamerika och Europa och att bolaget snart ska presentera sina produkter för banker i Sydostasien.

I slutet av 2013 meddelade Fingerprint Cards att bolaget hade levererat sensorer till Smartmetrics digitala plånbok One Card Wallet. Nyhetsbyrån Direkt har utan resultat sökt Fingerprint Cards på onsdagen för att fråga om relationen mellan de båda bolagen för närvarande.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
101
Gilla!
2016-02-17 18:21:31
0
Ogilla!
107
Gilla!
2016-02-17 21:36:24

SMARTMETRIC KAN TILLVERKA 1 MLN KORT PER MÅNAD (NY) (Direkt)

2016-02-17 20:01

(Tillägg: Kommentar från Fingerprint)

STOCKHOLM (Direkt)

Smartmetric, som tillverkar bland annat kredit- och betalkort med fingeravtryckssensorer, har nu kapacitet att tillverka 1 miljon kort per månad.

Det framgår av ett pressmeddelande från Smartmetric.

Smartmetric skriver vidare att bolaget har möjlighet att öka denna kapacitet i betydande omfattning i takt med försäljning och marknadsföring av bolagets biometriska kort.

Smartmetric skriver även att bolaget befinner sig i samtal med kortutgivande banker i Nordamerika och Europa och att bolaget snart ska presentera sina produkter för banker i Sydostasien.

I slutet av 2013 meddelade Fingerprint Cards att bolaget hade levererat sensorer till Smartmetrics digitala plånbok One Card Wallet.

"Smartmetrics är en av våra kunder, men vi har inga kommentarer vad gäller deras planer", skriver Malin Strandvall, vid Fingerprint Cards, i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt på onsdagskvällen.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
109
Gilla!
2016-02-17 21:52:41

Kanske inte så mycket att yvas om. Med tanke på att Fing levererar över en miljon sensorer per dag...

Men ett strå i stacken...

0
Ogilla!
105
Gilla!
2016-02-17 21:59:30

Smartmetric känns som Zwipes motsvarighet till FINGs konkurrenter.

Enbart snack, ingen verkstad.

0
Ogilla!
91
Gilla!
2016-02-17 23:31:52

305, jo det tycker jag. Har ett visst signalvärde. För kort är det nu i år samma läge som 2014 för smartphones. Det är nu det händer.

0
Ogilla!
127
Gilla!
2016-02-17 23:41:06

#307 rökdykarn

Håller med om att signalvärdet, är större...

0
Ogilla!
105
Gilla!
2016-02-18 09:04:25

Fingerprint Cards (FPC) lanserar FPC1268, en ny touchsensor i FPC1200 serien med funktionen FPC OneTouch. Den nya sensorn kan monteras under telefonens displayglas. Ledande smartphonetillverkare har påbörjat utveckling av smartphones där den nya sensorn används. De första kommersiella enheterna förväntas nå marknaden under andra halvåret 2016.

Introduktionen av den nya touchsensorn FPC1268 möjliggör för tillverkare av

smartphones och andra enheter att ytterligare förbättra formspråket när

fingeravtryckssensorn integreras i enheten. När FPC1268 används kan

fingeravtryckssensorn täckas av displayglaset som används i smartphones, i

den icke aktiva delen nedanför displayen. FPC1268 kan gömmas helt under

telefonens displayglas, vilket tillåter fingeravtrycksavläsning utan en

separat knapp. Som ett alternativ kan FPC1268 även användas som hemmaknapp täckt av glas.

Som med alla FPC:s fingeravtryckssensorer tillhandahåller också FPC1268

branschledande biometrisk prestanda som möjliggör en bra användarupplevelse

för säker verifiering av användaren. Den första versionen av FPC1268 kommer

att möjliggöra displayglas på 300 m, men sensorteknologin som används i

FPC1268 gör det möjligt att använda displayglas på upp till 400 m.

Jörgen Lantto, VD på FPC, kommenterar:

FPC1268 visar återigen hur vår teknologi utökar gränserna för vad som

hittills varit möjligt för fingeravtryckssensorer. Genom att använda FPC1268

kommer smartphonetillverkare att kunna montera fingeravtryckssensorn helt

under displayglaset på telefonen, vilket möjliggör ny och innovativ

industridesign. Tack vare den kostnadseffektiva designen i kombination med

den smidiga integreringen av FPC1268 och telefonens displayglas erbjuder

FPC1268 en mycket kostnadseffektiv lösning för att integrera en

fingeravtryckssensor under displayglaset. Vi ser fram emot att se lansering

av flaggskeppssmartphones som använder FPC1268 under andra halvan av 2016 och 2017.

FPC1268 har redan genomgått omfattande tester och verifiering och prototyper

finns tillgängliga för kunder i samarbete med ledande modultillverkare. Full

kvalificering av FPC1268 är planerad för andra kvartalet 2016 och de första

kommersiella lanseringarna av smartphones förväntas ske under andra halvan av 2016. FPC1268 kommer att demonstreras för inbjudna gäster under Mobile World Congress i Barcelona, den 22-25 februari 2016.

0
Ogilla!
105
Gilla!
2016-02-18 09:05:11

FINGERPRINT CARDS: INTEGRERAR SENSOR UNDER DISPLAYGLAS MED TPK

08:35

STOCKHOLM (Direkt) Fingerprint Cards har tillsammans med TPK, ett bolag specialiserat på displayglas och lamineringsteknologi, tagit fram prototyper som integrerar touchsensorn FPC1268 med displayglaset.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Lösningen kommer att demonstreras för inbjudna gäster vid nästa veckas mobiltelefonimässa i Barcelona.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
91
Gilla!
2016-02-18 09:08:03

FINGERPRINT: NY SENSOR, KAN ANVÄNDAS UNDER DISPLAY (NY)

STOCKHOLM (Direkt) Fingerprint Cards lanserar FPC1268 som kan monteras under en telefons displayglas.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ledande smartphonetillverkare har påbörjat utveckling av smartphones där den nya sensorn används. De första kommersiella enheterna förväntas nå marknaden under andra halvåret 2016, skriver bolaget.

När FPC1268 används kan fingeravtryckssensorn täckas av displayglaset som används i smartphones, i den icke aktiva delen nedanför displayen. FPC1268 kan gömmas helt under telefonens displayglas, vilket tillåter fingeravtrycksavläsning utan en separat knapp, skriver bolaget vidare.

Den första versionen av FPC1268 kommer att möjliggöra displayglas på 300 mikrometer, men sensorteknologin som används i FPC1268 gör det möjligt att använda displayglas på upp till 400 mikrometer.

FPC1268 visar återigen hur vår teknologi utökar gränserna för vad som hittills varit möjligt för fingeravtryckssensorer. Genom att använda FPC1268 kommer smartphonetillverkare att kunna montera fingeravtryckssensorn helt under displayglaset på telefonen, vilket möjliggör ny och innovativ industridesign, säger bolagets vd Jörgen Lantto enligt pressmeddelandet.

Tack vare den kostnadseffektiva designen i kombination med den smidiga integreringen av FPC1268 och telefonens displayglas erbjuder FPC1268 en mycket kostnadseffektiv lösning för att integrera en fingeravtryckssensor under displayglaset. Vi ser fram emot att se lansering av flaggskeppssmartphones som använder FPC1268 under andra halvan av 2016 och 2017, fortsätter han.

FPC1268 har genomgått omfattande tester och verifiering och prototyper finns tillgängliga för kunder i samarbete med ledande modultillverkare. Den nya sensorn kommer att demonstreras under Mobile World Congress i Barcelona nästa vecka.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
95
Gilla!
2016-02-18 09:09:19
0
Ogilla!
101
Gilla!
2016-02-18 09:13:40
0
Ogilla!
105
Gilla!
2016-02-18 09:18:08
0
Ogilla!
108
Gilla!
2016-02-18 09:24:01

FPC har uppdaterad hemsidan, snyggt!

http://www.fingerprints.com/

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
100
Gilla!
2016-02-18 09:34:56

REVOLUTION FRÅN FINGERPRINT

Fingerprint Cards lanserar FPC1268 som kan monteras under en telefons displayglas.

Ledande smartphonetillverkare har påbörjat utveckling av smartphones där den nya sensorn används. De första kommersiella enheterna förväntas nå marknaden under andra halvåret 2016, skriver bolaget om den nya sensorn.

0
Ogilla!
125
Gilla!
2016-02-18 10:27:24

Nogen der kender begrebet short cover, så hedgefonde undgår en større short squeeze?

Og ved I hvilken effekt, et cover får på kursen?

Bare kig på kursen :)

0
Ogilla!
115
Gilla!
2016-02-18 10:31:26

direkt:

STOCKHOLM (Direkt) Fingerprint Cards räknar med att bolagets nya touchsensor FPC 1268, den första som kan monteras under en telefons displayglas, börjar användas på en bredare front under 2017.

Under 2016 kommer det att vara mer en nisch, för att sedan få en bredare användning 2017, säger Fingerprint Cards vd Jörgen Lantto till Nyhetsbyrån Direkt.

Hur stor andel av FPC:s sensorförsäljning kan den stå för 2017?

Det är för tidigt att säga. Vi behöver se hur våra kunder planerar. I sådana här teknologisteg är det först när det finns fullt integrerat som kunden kan ha en uppfattning om hur brett den vill integrera lösningen, säger han.

Jörgen Lantto framhåller också att när det gäller bedömningen av konkurrenssituationen på marknaden 2017 bestäms den av de produkter som görs tillgängliga för telefonleverantörerna nu.

Fingerprint arbetar med smartphonetillverkare som utvecklar smartphones där den nya sensorn används.

Vi jobbar med flera telefonleverantörer, just i ett sådant här projekt brukar vi engagera oss i ett par stycken. Det handlar om stora och viktiga aktörer, eftersom vi vill engagera oss med någon som har en egen forskning- och utvecklingsverksamhet, säger han.

De första kommersiella enheterna, med FPC 1268-sensorn, väntas under andra halvåret i år och initialt väntas sensorn finnas med i så kallade flaggskeppsprodukter, i högprissegmentet.

Sensorn har ett högre asp (genomsnittligt försäljningspris, reds anm) än våra vanliga sensorer, det är typiskt dyrare med mer avancerade lösningar, säger Jörgen Lantto och tillägger:

Det är en dyrare lösning för kunden också, eftersom det är en mer komplex lösning att integrera i telefonen. Det är inte för alla telefoner direkt, det här är mer något för flaggskeppstelefoner, som verkligen vill sticka ut.

Först när man får ordning på massproduktion och skalproduktion av den här typen av sensorer kan man få se ett införande hos kunderna på bredare front.

Vad har FPC för marginaler på den här sensorn?

Det vill jag inte säga. Det är sådan information som vi inte vill ge till våra konkurrenter, säger Jörgen Lantto.

I september 2015 lanserade Fingerprint en ny touchsensor som kunde kan monteras under keramikskiva.

Det var den första generationen i det här segmentet, med keramik ovanpå. De sensorerna är i massproduktion och där kommer det att finnas telefoner som lanseras inom kort. Den här (sensorn FPC1268) är den andra generationen, som kan monteras under displayglaset, säger han.

Vad gör konkurrenterna inom glassegmentet?

Våra konkurrenter pratar mycket om det, men hittills har vi inte sett någon telefon som har en sådan lösning. Det här är ju det som Qualcomm håller på att prata om och de hävdar att det bara är deras teknologi som klarar det här, vilket inte är sant. Vad vi förstår är deras lösning mycket dyr och svår att integrera, säger han.

Även konkurrenten Synaptics har pratat om sådana här produkter, men deras sensor ska kunna läsas genom glas på 200 mikrometer, enligt Jörgen Lantto.

Det räcker inte, i de kunddiskussioner som vi har, har sådana lösningar avfärdats, det är för tunt, säger han.

Den första versionen av FPC 1268 kommer att kunna läsas genom displayglas på 300 mikrometer, men teknologin har möjlighet att använda displayglas på upp till 400 mikrometer.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
101
Gilla!
2016-02-18 10:43:06

Glassensoren er en de vigtigste produkter.

Vi vil om nogle år ikke se synlige sensorer på telefoner (i homeknap, bagside eller på siden).

Hvor er konkurrenterne? Op til 400 mm ... FINGTASTISK!

Så får vi dem også at se smartwatches, smartcars, smart IoT, smart ?...

0
Ogilla!
97
Gilla!
2016-02-18 12:01:35

FPC1268 video: https://www.youtube.com/watch?v=1Bo7s4fQ_00

Lantto på Nordnet: https://www.youtube.com/watch?v=3n5hs15iYO4&feature=youtu.be

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
106
Gilla!
2016-02-18 12:51:55

Fingerprints vd: Genomslag för ny högprissensor 2017

Fingerprint Cards räknar med att bolagets nya touchsensor FPC 1268, den första som kan monteras under en telefons displayglas, börjar användas på en bredare front under 2017

– Under 2016 kommer det att vara mer en nisch, för att sedan få en bredare användning 2017, säger Fingerprint Cards vd Jörgen Lantto till Nyhetsbyrån Direkt.

Hur stor andel av FPC:s sensorförsäljning kan den stå för 2017?

– Det är för tidigt att säga. Vi behöver se hur våra kunder planerar. I sådana här teknologisteg är det först när det finns fullt integrerat som kunden kan ha en uppfattning om hur brett den vill integrera lösningen, säger han.

Jörgen Lantto framhåller också att när det gäller bedömningen av konkurrenssituationen på marknaden 2017 bestäms den av de produkter som görs tillgängliga för telefonleverantörerna nu.

Fingerprint arbetar med smartphonetillverkare som utvecklar smartphones där den nya sensorn används.

– Vi jobbar med flera telefonleverantörer, just i ett sådant här projekt brukar vi engagera oss i ett par stycken. Det handlar om stora och viktiga aktörer, eftersom vi vill engagera oss med någon som har en egen forskning- och utvecklingsverksamhet, säger han.

De första kommersiella enheterna, med FPC 1268-sensorn, väntas under andra halvåret i år och initialt väntas sensorn finnas med i så kallade flaggskeppsprodukter, i högprissegmentet.

– Sensorn har ett högre asp (genomsnittligt försäljningspris, reds anm) än våra vanliga sensorer, det är typiskt dyrare med mer avancerade lösningar, säger Jörgen Lantto och tillägger:

– Det är en dyrare lösning för kunden också, eftersom det är en mer komplex lösning att integrera i telefonen. Det är inte för alla telefoner direkt, det här är mer något för flaggskeppstelefoner, som verkligen vill sticka ut.

Först när man får ordning på massproduktion och skalproduktion av den här typen av sensorer kan man få se ett införande hos kunderna på bredare front.

Vad har FPC för marginaler på den här sensorn?

– Det vill jag inte säga. Det är sådan information som vi inte vill ge till våra konkurrenter, säger Jörgen Lantto.

I september 2015 lanserade Fingerprint en ny touchsensor som kunde kan monteras under keramikskiva.

– Det var den första generationen i det här segmentet, med keramik ovanpå. De sensorerna är i massproduktion och där kommer det att finnas telefoner som lanseras inom kort. Den här (sensorn FPC1268) är den andra generationen, som kan monteras under displayglaset, säger han.

Vad gör konkurrenterna inom glassegmentet?

– Våra konkurrenter pratar mycket om det, men hittills har vi inte sett någon telefon som har en sådan lösning. Det här är ju det som Qualcomm håller på att prata om och de hävdar att det bara är deras teknologi som klarar det här, vilket inte är sant. Vad vi förstår är deras lösning mycket dyr och svår att integrera, säger han.

Även konkurrenten Synaptics har pratat om sådana här produkter, men deras sensor ska kunna läsas genom glas på 200 mikrometer, enligt Jörgen Lantto.

– Det räcker inte, i de kunddiskussioner som vi har, har sådana lösningar avfärdats, det är för tunt, säger han.

Den första versionen av FPC 1268 kommer att kunna läsas genom displayglas på 300 mikrometer, men teknologin har möjlighet att använda displayglas på upp till 400 mikrometer.

0
Ogilla!
118
Gilla!
2016-02-18 12:53:58
0
Ogilla!
118
Gilla!
2016-02-18 13:16:00

???

?@serapeum1103

#FPC's #Fingerprint sensor-FPC1268 will lead to innovation in the smartphone front BOTTOM DESIGN.

0
Ogilla!
99
Gilla!
2016-02-18 13:17:21

frrboom

?@frrboom

Vågar knappt tänka på vad som börjar hända ifall flera av kortarna får för sig att täcka samtidigt. Komihåg att vi bara vet om 10% ..

0
Ogilla!
144
Gilla!
2016-02-18 13:19:13

PayPal Gets A Massive Update To v6.0

The UI is a radical departure, and not entirely "Android" in appearance. The home page has your account info up top, then various quick actions below that. There are some material animations and touch effects, but I feel a little lost without a navigation menu. It feels a bit like a UI that was designed to work on both iOS and Android. It's supposed to support fingerprint sensors on Marshmallow, but I have not seen that in the updated app.

http://www.androidpolice.com/2016/02/17/paypal-gets-a-massive-update-to-v6-0-with-a-complete-ui-overhaul/

0
Ogilla!
108
Gilla!
2016-02-18 16:04:31

Blankning / Oförändrat

2016-02-03 SRS INVESTMENT MANAGEMENT, 2,70% -

2016-01-19 Coatue Management, L.L.C. 3,09% -

2016-01-18 Maplelane Capital, LLC 1,00% -

2016-01-11 Cadian Capital Management, 0,49% -

2016-02-02 Soroban Capital Partners LP 1,17% -

2016-02-15 Mangold Fondkommission AB - Fallit under 0,5%

2016-02-10 Eminence Capital, LP 0,69% -

http://fi.se/upload/50_Marknadsinfo/Blankning/Korta_positioner_2016-02-18.pdf

0
Ogilla!
103
Gilla!
2016-02-18 16:09:51

Och Fing fortsätter upp. Om en vecka är vi mellan 550 - 580. Det var någonstans där eller lite högre upp där blankningsattackerna började. Om de börjar täcka då då kan vi faktiskt gå upp till 700. Låter för mycket nu men en sådan scenario är inte omöjlig.

Sedan kan blankarna låna ytterligare aktier, man vet aldrig. Men just nu är Fing så pass stark att varje nyhet tas emot positivt.

Hur resonerar ni kring blankarna?

0
Ogilla!
94
Gilla!
2016-02-18 16:13:52

#327 går inte att resonera kring. Ofattbart att de inte redan försökt täcka.

0
Ogilla!
98
Gilla!
2016-02-18 16:16:06

Nä vi är fler som inte fattar haha

Undrar vad dom väntar på!

Dom väntar kanske på stollepers riktkurs;)

0
Ogilla!
107
Gilla!
2016-02-18 16:21:55

Tror att Fing:s långsiktiga mål som skulle kommuniceras i samband med stämman kan få blankarna i obalans. Tills dess får vi nog avvakta utveckligen.

0
Ogilla!
92
Gilla!
2016-02-18 16:22:09

Men Finger känns väldigt stark, det är det viktigaste. Det går inte längre att skrämma ägare med artiklar från SvD. Det var en kort dipp idag och sedan fortsatte den upp. Just nu är börsen faktiskt röd men FPC fortsätter klättra. Sådant beteende kan inte fortsätta i all evighet. Dessa blankade aktier är redan förbrukade, trenden är starkt uppåt, MWC närmar sig, det känns som att FPC har flera positiva PM som bara väntar rätt tillfälle. Nej, just nu är det inte roligt att vara blankare

0
Ogilla!
93
Gilla!
2016-02-18 16:22:25

De borde ta den vinst de har och de som blanka på 330 borde köpa i panik nu.

0
Ogilla!
90
Gilla!
2016-02-18 16:23:44

#330

Tror du att de är fortsatt kalla och inte täcker även om aktien klättrar uppemot 550 - 600 under nästa vecka?

0
Ogilla!
96
Gilla!
2016-02-18 16:25:51

#330 ja, de där långsiktiga målen är man ju duktigt sugen på att få ut nu när marknadens förtroende för Lantto stiger för varje dag :-)

0
Ogilla!
101
Gilla!
2016-02-18 16:27:22

#334

Tycker också att Lantto vunnit den här kampen

0
Ogilla!
86
Gilla!
2016-02-18 16:32:40

Anon +58k nu

0
Ogilla!
94
Gilla!
2016-02-18 16:33:57

#333 Ja, det tror jag.

0
Ogilla!
102
Gilla!
2016-02-18 16:35:35

Det kommer att ta ett tag att vinna den kampen, JC liknar det vid Iron Man tävling

0
Ogilla!
95
Gilla!
2016-02-18 16:37:08

+78k

0
Ogilla!
90
Gilla!
2016-02-18 16:39:17

Och vem vet, kanske Samsung blir sugna på nya FPC1268 OneTouch och då kan nog de flesta föreställa sig vad som kommer att hända med kursen!! :))

0
Ogilla!
104
Gilla!
2016-02-18 16:40:08

SHB +144k, nice!!

0
Ogilla!
79
Gilla!
2016-02-18 16:48:09

Anon +85k

0
Ogilla!
95
Gilla!
2016-02-18 16:53:24

Carnegie gör allt för att bromsa men det går inte att stoppa det här

0
Ogilla!
98
Gilla!
2016-02-18 17:02:54

nu är vi på nivån där FPC levererade en KANON-rapport 5e feb.

Härifrån bör det inte vara omöjligt åke direkt vidare till 550-600 nästa vecka, och då får vi säkert några veckar sidledes eller ner.

Men potentialen blir större o större varje månad. Dagens tunga pm ger intryck av att FPC verkligen behåller dere pole-position.

0
Ogilla!
83
Gilla!
2016-02-18 17:07:34

#344 basse, dagens PM indikerar 13-14 Miljarder i omsättning 2017

När lanseras första smarta kort? Då lär det bli åka av! ;)

0
Ogilla!
100
Gilla!
2016-02-18 17:10:32

#345

Sant Unia.

Jag fatter inte att blankare är helt lugna. Jag skulle inte tycke om det här om jag var kort.

Vad är det som vi inte ser? Det blir ju lätt 1000 kr senare i år..... Och det blir giga rally när 2-3 blankare vill täcka på samma tid.

Aja, den tid den glädje.

0
Ogilla!
105
Gilla!
2016-02-18 17:17:06

Tror de väntar in Q1 rapporten, kanske deras sista chans? Efter stämman kan det bli försent att göra så massiva återköp, vet faktiskt inte hur de resonerar.

0
Ogilla!
105
Gilla!
2016-02-18 17:18:32

ja vi såg ju hur dom kunne blanka en kanon-rapport från 485 till 313, men i samma period kunne dom låna aktier, det tror jag är slut nu. Och dessutom var börsen jävla sur/negativ i samma period.

0
Ogilla!
117
Gilla!
2016-02-18 17:20:57

Hoppas på bra nyheter inom smarta kort, MWC ?

0
Ogilla!
83
Gilla!
2016-02-18 17:35:15

Zwipe ?@zwipe 47m47 minutes ago

W3C enabling FIDO APIs for auth standard, Zwipe unveils embedded card sensor - SecureIDNews

https://twitter.com/zwipe

W3C enabling FIDO APIs for auth standard, Zwipe unveils embedded card sensor

http://www.secureidnews.com/news-item/w3c-enabling-fido-apis-for-auth-standard-zwipe-unveils-embedded-card-sensor/

Zwipe unveils card with embedded fingerprint sensor

Zwipe releases Zwipe ID, a card with fingerprint authentication capabilities targeted for the physical access control market.

With the same format as a standard card, Zwipe ID is targeted towards physical access control security systems. The Zwipe ID© card will be launched at ISC West, April 6-8 at the in Las Vegas.

Designed to work within regular MIFARE DESFire and MIFARE Classic access control systems provided by integrators around the world, the fully self-contained fingerprint system is used to identify the legitimate card owner.

Zwipe ID includes an integrated biometric sensor and utilizes the company’s biometric authentication technology to enable capture of the users fingerprint and to securely maintain the cardholder’s data on the card. The ability to harvest energy from installed access control readers not only eliminates the need for a battery, but also avoids costly reader replacement. On-card enrollment enables immediate implementation of two-factor authentication for Mifare and DESFire based access systems, both physical and logical.

0
Ogilla!
84
Gilla!
2016-02-18 17:36:39
0
Ogilla!
100
Gilla!
2016-02-18 20:34:47

CrucialTec links heartbeat to fingerprint verification

18 February 2016

www.planetbiometrics.com/article-details/i/4165/desc/crucialtec-links-heartbeat-to-fingerprint-verification/#sthash.7XJnqvtl.q9kInjaz.dpuf

South Korean biometric sensor maker CrucialTec has revealed a new smartphone fingerprint sensor that recognises a user’s heartbeat at the same time.

The new authentication system, called Anti-Fake BTP is a combination of the company’s representative product Biometric TrackPad, a fingerprint recognition sensor, and a heartbeat rate monitoring system to block spoof fingerprints.

Anti-Fake BTP is designed to prevent fake fingerprint use by only recognizing human fingers circulating blood, reported The Korea Herald.

The product will be showcased at this year’s Mobile World Congress in Barcelona and is expected to be commercially distributed later this year, according to CrucialTec officials.

0
Ogilla!
89
Gilla!
2016-02-18 20:39:04

Archos intros Diamond 2 Plus

The Diamond 2 Plus comes with a 5.5-inch 1080p touchscreen, a 20 MP rear camera with dual-LED flash, an 8 MP selfie shooter, MediaTek's MT6755 Helio P10 SoC running things (with an octa-core CPU clocked at up to 2 GHz and the Mali-T860MP2 GPU clocked at 700MHz), 4GB of RAM, 64GB of storage, LTE Cat.6 support, a fingerprint sensor on the back, a USB Type-C port, and a 3,000 mAh battery.

www.gsmarena.com/archos_intros_diamond_2_plus_with_4gb_of_ram_6inch_diamond_2_note_-news-16712.php

0
Ogilla!
37
Gilla!
2016-02-18 22:22:35

De som försöker slingra sig undan fingerprintloggning lär väl ändå vara ute och cykla ett tag till

.

Condex

0
Ogilla!
100
Gilla!
2016-02-19 08:32:24

New CrucialTec fingerprint sensor can’t be fooled by fake prints

Fingerprint scanners are supposedly the next major step-up for mobile security, but stories about software flaws and trick-able sensor components don’t fill some consumers with confidence. Fortunately, CrucialTec has developed a new biometric verification system that not only reads fingerprints but also recognized heartbeats at the same time, in order to stamp out fakes.

Known as Anti-Fake BTP, this new design aims to prevent fake fingerprint use by checking that the finger placed on the scanner is actually circulating blood, at the same time as scanning the print. The company also plans to incorporate other checks to strengthen security, such as bio-electrical impedance analysis to check that a finger’s composition is actually human.

You may recall a number of rather interesting fingerprint scanner exploits discovered over the years, such as the “wood glue spoof” for the Samsung Galaxy S5. In this scenario, traces of a user’s fingerprint from a smudge on the case were used to create a fake fingerprint accurate enough to fool the reader. By requiring that a real scan must pass a pulse check in addition to a print match, CrucialTec’s new system would eradicate exploits that attempt to recreate prints synthetically.

Given that the fingerprint scanners are being integrated into new systems that are closely tied to sensitive personal details, such as bank accounts via mobile payment systems, more secure hardware options, like the Anti-Fake BTP, are a very welcome breakthrough. Even though the risk of having a device broken into is already quite small, can we really be too careful?

CrucialTec will be showing off its Anti-Fake BTP technology at the Mobile World Congress in Barcelona and the hardware will be commercially available later in the year.

http://www.androidauthority.com/crucialtec-anti-fake-btp-fingerprint-scanner-674080/

0
Ogilla!
146
Gilla!
2016-02-19 08:33:06
0
Ogilla!
88
Gilla!
2016-02-19 08:33:52

???

?@serapeum1103

White version of HTC One M10(Codename Perfume) real machine exposure

http://bit.ly/21cAW7F

http://bit.ly/20I0Xtd

https://twitter.com/serapeum1103/status/700573309201559552

0
Ogilla!
100
Gilla!
2016-02-19 08:52:59

@serapeum1103 16m16 minutes ago

#Gartner says worldwide #Smartphone sales grew 9.7 percent in fourth quarter of 2015

https://twitter.com/serapeum1103

0
Ogilla!
87
Gilla!
2016-02-19 08:53:25

@serapeum1103 22m22 minutes ago

#Kia's concept SUV-#Telluride relies on a fingerprint-activated touch start button. guess supplier #CrucialTec, #FPC

0
Ogilla!
113
Gilla!
2016-02-19 08:54:11
0
Ogilla!
83
Gilla!
2016-02-19 08:56:27

#355. Man undrar om det inte är FPCs lösning det handlar om?

0
Ogilla!
101
Gilla!
2016-02-19 08:57:06

BIOMETRI: HSBC ERBJUDER BIOMETRISK BANKING FÖR 15 MLN KUNDER

STOCKHOLM (Direkt) Den brittiska storbanken HSBC lanserar biometrisk banking - ett sätt för kunderna att komma åt sina konton och banktjänster genom att identifiera sig med röstigenkänning och fingeravtryckssensorer.

Det rapporterar brittiska media på fredagen.

Barclays Bank använder redan röstigenkänning för ett begränsat antal kunder, men HSBC lanserar till sommaren sin nya tjänst för 15 miljoner kunder.

Lanseringen av röst- och touchidentifiering gör det ännu snabbare och lättare för kunderna att nå sina bankkonton, genom att de använder den säkraste formen av lösenord - den egna kroppen, säger Francesca McDonagh, HSBC:s brittiska chef för bankens kontorsrörelse, till BBC.

Michael Bernander +46 8 5191 7917

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
92
Gilla!
2016-02-19 09:00:34

#362

Det står inget om det är möjligt köpa en usb med fps osv. Så jag tror det gäller primärt kunder som har fps på dere smartphone, laptop, pad osv?

Min tolkning är att de bara nu har börjat med biometri och att detta håller på att explodera !!

0
Ogilla!
86
Gilla!
2016-02-19 09:07:32

Apples iPhoneförsäljning minskade för första gången i det fjärde kvartalet

Apples försäljning av iPhones föll för första gången i det fjärde kvartalet förra året. Därmed minskade teknikjättens marknadsandel från 20,4 till 17,7 procent visar siffror från analysfirman Gartner.

Under kvartalet sålde Apple 71,5 miljoner telefoner, att jämföra med 74,8 miljoner i det fjärde kvartalet 2014.

Den globala smartphoneförsäljningen överlag steg 9,7 procent vilket var den lägsta tillväxttakten sedan 2008, enligt Gartner. Precis som siffror från flera andra analysfirmor visat den senaste tiden var det kinesiska Huawei som stod för det största lyftet. Bolagets försäljning steg med 53 procent.

Marknadsledaren Samsung ökade något i fjärde kvartalet och tog 20,7 procent av försäljningen jämfört med 19,9 procent samma kvartal året innan. Sett på helåret tappade det sydkoreanska bolaget däremot marknadsandelar, från 24,7 till 22,5 procent.

www.marketwatch.com/story/apple-suffers-its-first-ever-fall-in-iphone-sales-says-gartner-2016-02-18

Stefan Linnér

stefan.linner@finwire.se, 0701-15 39 64

Nyhetsbyrån Finwire

0
Ogilla!
90
Gilla!
2016-02-19 09:27:20

ASG.

Ett alternativ för Gartner är ju att fråga Apple vad dom sålde.

Tex läsa Apples Q1 2016 rapport (fiscal Q1 2016 = sista kvartalet 2015.

Och då visar det sig att dom sålde 74,779 miljoner iPhones mot 74,468 miljoner fiscal q1 2015 (dvs sista kvartalet 2014)

Dvs en ökning med 0,4%. Inte alls en minskning.

Gud vad jag gillar när folk bryr sig om fakta.......

http://images.apple.com/pr/pdf/q1fy16datasum.pdf

http://venturebeat.com/2016/01/26/apple-sees-iphone-sales-grow-just-0-4-to-74-8-million-in-q1-2016-ipad-sales-decline-25/

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
108
Gilla!
2016-02-19 09:30:34

MWC 2016 - highlights update

SÖNDAG 21/2

- LG: 14.00 (LG G5)

- Huawei: 14.00 (Matebook? P9?)

- ZTE: 15.30-16.30 (2nd generation Axon)

- Samsung: 19.00 (SS7 + SS7 edge)

MÅNDAG 22/2

- Ulefone Future

- Gionee Elife S8

- Meizu MX6 (Pro 5)

- Lenovo Lemon 3 Plus

- Cubot

- LeTV/LeEco X820

- HP Elite X3 (Windows 10 phone)

- Coolpad/Quiku

ONSDAG 24/2

- Xiaomi MI5 (Qualcomm booth)

- Vivo X6 Pro

- Zopo

+ Mastercard, VISA, Elephone S3 (?)m fl mfl

0
Ogilla!
113
Gilla!
2016-02-19 09:54:12

Det växer lavinartat!

Xiaomi, Huawei & ZTE To Release Payment Service Like Apple Pay, Says Analyst

Yesterday, Apple officially unveiled Apple Pay in China, which is one of the most important markets for the Cupertino giant. However, it looks like Apple may not be the only smartphone company in China to work on a mobile payment service. IHS Analyst Kevin Wang revealed late last night that Chinese tech giants like Xiaomi, Huawei, ZTE etc are all planning to release their own payment service in the country.

So, Chinese users could soon be flooded with a number of options for paying at a store. Given their experience in the local market, they could very well provide features which are more convinient to its users. Could this be why Xiaomi decided to bring back NFC on the Mi 5 flagship?

Lei Jun, the CEO of Xiaomi, confirmed via a screenshot that the phone will come with NFC. Back in 2014, the company had said that there weren’t enough NFC users for them to include it inside its Xiaomi Mi 4 flagship. But looks like a feature like Xiaomi Pay can be a compelling reason for the company to incorporate NFC inside its latest flagship.

As of now, Xiaomi has not revealed anything about a possible feature like Xiaomi Pay. But let’s wait for the official announcement of the Mi 5, which is on February 24, for more details.

Stay tuned.

http://www.gizmochina.com/2016/02/18/xiaomi-huawei-zte-release-payment-service-like-apple-pay-says-analyst/

0
Ogilla!
92
Gilla!
2016-02-19 10:20:14

???

?@serapeum1103

#CrucialTec 2015 BTP(Biometrics Trackpad) part revenues 2247 KRWbn=about 1820m US$ vs 2014 228 KRWbn=about 18m US$

980% increase, Turnaround

0
Ogilla!
112
Gilla!
2016-02-19 11:30:22
0
Ogilla!
105
Gilla!
2016-02-19 11:31:39

MiPe på AVA

FPC ny generation sensorer

" Japp, PMet om samarbetet med TPK säger en hel del. Det säger dels att Atmels utförsäljning av sina touch paneler verkar ha gjort att FPC lierade sig med andra stora spelare inom displayområdet. TPK verkar vara duktiga på att ta fram olika typer av integrerade lösning mellan skikten i touch och skyddsglassegmenten/lagren.

I den lösning de nu presenterar så är alltså sensorn inlaminerad i skyddsglaset, där TPK använder flera leverantörer, bl a från Corning som gör Gorrilla-glasen, http://en.tpk.com/product-and-service/advantage. Dessa är som standard 400 um tjocka, och därför har FPC inte lanserat denna produkt förrän nu, då de med samma teknologi kan komma upp i 400 um glas där de fortfarande läser med god prestanda igenom.

Jag tror att det är anmärkningsvärt god prestandaförbättring som ligger bakom för att uppnå denna tjocklek av glaset, det är garanterat inget linjärt förhållande mellan tjocklek och prestanda, så att skillnaden mellan 200 um och 400 um (Syna vs. FPC) skulle vara en faktor 2 endast. Om truplamo läser detta, som länkade en ppt från Goodix, så rätta mig gärna, eller om Crow vet mer, men jag tror att de påstod att det var en faktor 30 ggr svårare att läsa genom glas jämfört med vanlig coating. Möjligen var det då en tunnare coating än den FPC använt. Men vi kan nog räkna med både att FPC har förbättrat sin prestanda ett antal ggr och att det är betydligt mer än en faktor 2 svårare att läsa igenom de 400 um än de 200 um, kanske är förhållandet tjockleken i kvadrat, dvs 4 ggr.

FPCLiveTouch och FPC1268 UG samt alla patent som ska ha file'ats 2015, säger mig att FPC nu alltså har utvecklat nya algoritmer och ev. också ny hårdvara som förbättrar prestandan ordentligt. Dvs att de nu förbättrat signal/brusförhållande, bildkvalitet, FRR/FAR osv.

Jag har länge funderat på om de nya algoritmerna, som i princip bibehållit prestandan trots den ständigt reducerade ytan i de nya sensorerna, inte kunnat appliceras på de större sensorerna och förbättra deras prestanda, 1020, 1025, 1155 etc. Och nu med LiveTouch, där man kanske lärt sig mer om svettporerna och att ta hytterligare hjälp av dem för att både få liveness detection (eller om det är andra metoder man använder) och ev. förbättra FRR/FAR. Även om man redan tidigare använt sig av dem, vilket de har enligt Crow. Slutligen också med FPC1268 konceptet, som rimligen bör ha uppgraderad hårdvara för att nå de nya prestandanivåerna för att klara 400 um glas.

Den prestandaökning som vägs samman av alla dessa förbättringar, hoppas jag att de visar upp med en ny generation av 1020, 1021/1025, 1150/1155 och 1022/1035 nu på MWC. Alltså in med de nya lösningarna som möjliggjorde 1025, 1155, 1035 med aktiva pixlar istället för en ring runt sensorn, algoritmförbättringarna som gav förbättrad prestanda, det som gör LiveTouch och det som gör att 1268 nu läser under så tjockt glas samt alla nya patent man tog i 2015 i en ny generation av sensorer. Det är ju en våt dröm (som dock inte säkert är realiserbar och som man definitivt inte ska förvänta sig eftersom verkligheten alltid är mer komplex) att alla dessa nya funktioner kan samverka och ge en additiv prestandahöjning... Vore så grymt att dra ifrån konkurrenterna ytterligare. Får de sedan ut sensorer anpassade för korten också, så ja...

Vad gäller samarbeten, så hoppas jag kunna se samarbeten mellan bilföretag och FPC samt en och annan IoT produkt som lanseras, kanske med nya refplattformar för dessa som är gjorda utifrån samarbete med Atmel eller andra kiselföretag som satsar på IoT. Det blir en spännande vecka som ligger framför oss onekligen! "

0
Ogilla!
99
Gilla!
2016-02-19 12:18:25

2016-02-19 11:00:00

Fingerprint nu över 500 igen

http://www.vafinans.se/aktier/nyheter/Fingerprint-nu-oever-500-igen-1001053729

0
Ogilla!
108
Gilla!
2016-02-19 15:02:46
0
Ogilla!
117
Gilla!
2016-02-19 18:26:21

Fingerprint Cards ?@FingerprintCard 2h2 hours ago

Final preparations ongoing, most of the staff will arrive Sunday to start the MWC show on Monday morning, see you there?

#MWC16 #biometrics

https://twitter.com/FingerprintCard

0
Ogilla!
81
Gilla!
2016-02-19 18:28:00
Ladda ned

New LG G5 Render Appears ahead of Announcement

February 19, 2016

LG is slated to announce the LG G5 at Mobile World Congress on Sunday. This will be their first time in a few years announcing a flagship device at the conference.

http://www.androidheadlines.com/2016/02/new-lg-g5-render-appears-ahead-of-announcement.html

0
Ogilla!
95
Gilla!
2016-02-19 19:28:55

Your Next Phone Could Use Invisible Fingerprint Scanners

02/19/16

Your next smartphone may be able to read your fingerprints with a reader invisible to the naked eye. Fingerprint Cards (FPC), together with TPK, unveiled on Friday a fingerprint scanner that sits directly under the cover glass, reading a user's fingerprint without requiring any moving parts. The catchily named "FPC1268" would result in a seamless design on the front of the device.

The partnership brings together FPC's expertise in biometric technology with TPK's glass lamination breakthroughs. The two companies plan to demonstrate the new sensor at the Mobile World Congress (MWC) in Barcelona next week.

"Our partnership, combining the major strengths of our respective offering, enables smartphone manufacturers to bring forward new highly attractive industrial designs," said Michael Chung, CEO of TPK, in a statement.

Fingerprint scanners have a variety of uses on modern smartphones. Beyond unlocking the device, biometrics has taken on new importance with the rise of mobile payment systems like Apple Pay and Android Pay. These payment systems use fingerprint scanners to authenticate contactless payments at the checkout, ensuring that the person currently using the device is the card holder.

Apple has been previously reported as developing a similar technology for future iPhones, which would allow for thinner bezels and displays. Removing the home button would also mean there would be one less moving part to break and wouldn't suffer from wear and tear.

Apple recently came under fire for disabling phones where the fingerprint sensor had been replaced during third party repairs. Switching to a buttonless system could reduce the likelihood of needing to make such repairs in the first place.

http://www.ibtimes.com/your-next-phone-could-use-invisible-fingerprint-scanners-2314883

0
Ogilla!
112
Gilla!
2016-02-19 21:39:19

Vivo XPlay 5 Release Date Confirmed, Will Feature Innovative Tech

According to the latest teaser from the company, Vivo XPlay 5 release date is set for March 1, just after MWC 2016 concludes

http://www.gizmochina.com/2016/02/18/vivo-xplay-5-release-date-confirmed/

0
Ogilla!
102
Gilla!
2016-02-19 21:45:02
0
Ogilla!
90
Gilla!
2016-02-19 23:26:50

De burde lægge videoen med color change på hjemme siden..

Bare lig lidt mere bling..

https://www.youtube.com/watch?v=6Zqyx2J0q74&ab_channel=FingerprintCardsAB

0
Ogilla!
98
Gilla!
2016-02-20 00:13:35

Hvad og hvem er Goodix?

Laver de selv sensorer?

Køber de FPC sensor (moduler) af TPK og sælger dem uden FPC`s patenter mm.

Moduler på deres hjemmeside ser vel kendte ud (FPC)

0
Ogilla!
94
Gilla!
2016-02-20 12:54:32

Intervju med Lantto ”backstage”

Vår kommunikationschef Johan Tidestad gjorde även en intervju med Jörgen Lantto ”backstage”. Här kan ni se intervjun:

http://www.nordnetbloggen.se/fingeprints-vd-gor-hyllat-inspel-pa-nordnet-live/19/02/2016/

0
Ogilla!
110
Gilla!
2016-02-20 13:20:02

@serapeum1103 15m15 minutes ago

Strategy Anaytics(SA): Smartphone #Fingerprint sensor penetration

#FPC, $FING, #CrucialTec, #OFILM

https://twitter.com/serapeum1103/status/701014445904891904

0
Ogilla!
84
Gilla!
2016-02-20 13:25:26
Ladda ned

???

?@serapeum1103

NH Investment Securities: #CrucialTec RIM ( Residual Income Model )

https://twitter.com/serapeum1103/status/701017239785381888

Residual Income Model

www.investopedia.com/articles/fundamental-analysis/11/residual-income-model.asp

0
Ogilla!
128
Gilla!
2016-02-20 15:13:17
Ladda ned

@serapeum1103

Counterpoint : Regional smartphone penetration and shipment forecasts

0
Ogilla!
93
Gilla!
2016-02-20 15:14:47
Ladda ned

2012-2017

0
Ogilla!
103
Gilla!
2016-02-20 15:46:34

Kan Syna tillgodose behovet?

@serapeum1103

If #SamsungPay extended to E/J series models, i estimates up to 300M ~ 320M #Fingerprint sensor demands.

0
Ogilla!
96
Gilla!
2016-02-20 17:08:11

@serapeum1103

In side FPS, #SYNA is one year later than #FPC. In under glass tech. 100um and 300um difference is more dozens magnitude tech difference.

https://twitter.com/serapeum1103/status/701064509222318080

0
Ogilla!
125
Gilla!
2016-02-21 12:35:38

HP Elite X3 to feature a 4150mAh battery; more photos leak

The HP Elite X3 is shaping up to be the most interesting and exciting Windows Phone since, well, ever. Earlier this morning, we passed along the latest specs for the high-end handset. Let's review them as there are some changes and additions.

The Elite X3 will be equipped with Windows Hello (iris scanner) and a fingerprint scanner as well.

Some new images of the handset have surfaced, and can be found in the slideshow. We should point out that the prototype that allegedly will be shown at MWC does not include the fingerprint scanner, even though the feature is still scheduled to be included on the production version of the phone.

www.phonearena.com/news/HP-Elite-X3-to-feature-a-4150mAh-battery-more-photos-leak_id78590

0
Ogilla!
128
Gilla!
2016-02-21 12:51:30

Smartphones to replace cards at bank machines

February 21, 2016

Customers need only verify their identity, which can be done with the device's fingerprint reader, or possibly with an iris scanner on the ATM.

http://phys.org/news/2016-02-smartphones-cards-bank-machines.html

0
Ogilla!
102
Gilla!
2016-02-21 12:55:26

Johan Carlström

?@CarlstromJohan

Noterat Benzin insinuerar jag sålt optioner i Okt-15:

FEL! löste samtligar oppar till aktier första lösendagen 6 Sep

www.fingerprints.com/corporate/kommunike-fran-extra-bolagsstamma-i-fingerprint-cards-ab-publ-den-5-september-2012/

Johan Carlström ?@CarlstromJohan 5m5 minutes ago

Johan Carlström ?@CarlstromJohan 37s37 seconds ago

@CarlstromJohan PB är ivrig att få veta mitt aktieinnehav i FPC. Han får lugna sig till första juli då alla innehav (även KF)måste redovisas

https://twitter.com/CarlstromJohan/status/701371285373378561

0
Ogilla!
114
Gilla!
2016-02-21 12:56:51

Fingerprint Cards ?@FingerprintCard 13h13 hours ago

36 hours left! So excited about MWC! #MWC16 #mobile #MobileWorldCongress2016 #security #sensors

https://twitter.com/FingerprintCard/status/701185267529547776

0
Ogilla!
90
Gilla!
2016-02-21 13:06:44

@serapeum1103 3h3 hours ago

#MWC2016 smartphone manufacturers conference time

Korean & Local time

https://twitter.com/serapeum1103/status/701336764133183488

0
Ogilla!
99
Gilla!
2016-02-21 13:44:52
0
Ogilla!
149
Gilla!
2016-02-21 15:40:37
Ladda ned

Huawei lanserar MateBook med världens första FPC Single-touch side fingerprint sensor!

Has an ultra-convenient sensor on the side

One nifty little feature on the side of the tablet is a built-in fingerprint reader. For this, Huawei repurposed the technology it developed for its phones and brought it to Windows 10, so you can now unlock the tablet by simply putting your finger on it.

http://techcrunch.com/2016/02/21/huawei-launches-the-699-matebook-windows-10-tablet-with-keyboard-case-and-stylus/?ncid=rss&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

0
Ogilla!
90
Gilla!
2016-02-21 15:51:37

Visa Inc

Visa Brings Secure Payments to the Internet of Things (Businesswire)

2016-02-21

MOBILE WORLD CONGRESS – Visa Inc. today announced that it is expanding its Visa Ready program to include Internet of Things (IoT) companies, such as manufacturers of wearables, automobiles, appliances, public transportation services, clothing and almost any other connected device.

Emerging IoT companies will join mobile device manufacturers, including mobile point-of-sale acceptance (mPOS) providers, mobile NFC-enabled device manufacturers and other technology partners in the Visa Ready Program.

The Visa Ready Program gives companies one seamless path to integrate secure payments into their products and services. Visa Ready partners receive access to industry best practices, tools and resources, and Visa’s Digital Enablement Program (VDEP), which includes streamlined access to Visa Token Service (VTS). The Visa Token Service, an innovative security technology, allows secure mobile and digital payments anywhere there is an Internet connection.

The first IoT companies to join the Visa Ready Program will focus on payments for wearables and automobiles. Initial Visa Ready partners include Accenture, Coin, Giesecke & Devrient, Fit Pay, and Samsung, who will work with device manufacturers including Chronos and Pebble, to help embed secure payments in consumer devices and have those devices certified as Visa Ready.

Mobile technology is accelerating the pace of change in the payments industry, helping open up new possibilities for a generation of consumers who increasingly rely on connected devices to manage their money, shop, pay and get paid. The number of IoT enabled devices is expected to reach 50 billion by 2020 according to Cisco, providing a huge opportunity for secure payments to be a feature in just about any form factor.

“ More and more, consumers are relying on smart appliances and connected devices to make their lives easier,” said Jim McCarthy, executive vice president of innovation and strategic partnerships at Visa Inc. “By adding payments to these devices, we are turning virtually any Internet connection into a commerce experience – making secure payments seamless, and ultimately more accessible, to merchants and consumers.”

Visa Ready Program for IoT

The Visa Ready Program is a commercial program designed to provide innovators with a path to help ensure that devices, software and solutions can initiate or accept Visa payments. It also provides a framework for collaboration with Visa, as well as guidance and best practices to access the power of the Visa network. Mobile point-of-sale acceptance (mPOS) providers, mobile NFC-enabled device manufacturers, and chip and platform providers are already playing a critical role in enabling new ways to pay and benefiting from the Visa Ready Program.

The Visa Ready Program for IoT will also enable device manufacturers to evaluate, develop and potentially adopt new payment methods that are already approved by Visa, and can help financial institutions and merchants drive growth by expanding the use and acceptance of electronic payments globally.

Visa Token Service

As part of the Visa Ready Program, all participants will use the Visa Token Service (VTS) security technology that replaces sensitive payment account information found on payment cards, such as the 16-digit account number, with a unique digital identifier that can be used to process payments without exposing actual account details.

Visa Partner Quotes:

Visa’s partners around the world are sharing their views on Visa Ready program for IoT manufacturers:

“This is the type of secure, frictionless payment enabler that we are looking to include in commercial solutions as clients start experimenting with how best to take advantage of the IoT,” said Anand Swaminathan, managing director of growth & strategy, Accenture Digital. “We lead a range of initiatives with contextual commerce capabilities that could integrate Visa Token Services. We are looking forward to seeing where else Visa Token Services will help make IoT-enabled payments easier for customers across any number of situations.”

“Chronos is focused on bringing the very best of today's technology to the items you already wear; creating seamless devices by distilling functionality and technology only to those that provide meaningful interactions,” said Luke Fromowitz, co-founder and CTO, Chronos. “Chronos believes payment on the wrist is one of those interactions; there is no quicker or more convenient method for payment than tapping your Chronos powered watch at the register. Partnering with Coin and Visa has allowed us to quickly bring this technology to the Chronos platform and help push the standard of payment processes into the future.”

“Coin is excited to be a Visa strategic partner in bringing secure payments to IoT devices. We’re giving wearables makers like Chronos, enabled by Coin, a seamless solution to integrate payment functionality,” said Kanishk Parashar, CEO and co-founder of Coin. “Our partnership with Visa is significant because of how it enables payment functionality on everyday devices. This is a big opportunity for the rapidly growing wearables market, projected to reach $53 billion in sales by 2019**.”

“Visa Ready is about opening secure, convenient payment capabilities to a wider range of products and enhancing the overall user experience,” said Michael Orlando, co-founder and chief executive officer of Fit Pay Inc., which has developed a payment platform services for wearable devices. “Integrating our wearable payment platform with the world’s largest card network is a critical step to bringing contactless payment capabilities to a whole new generation of IoT devices, including Pagaré - a payment smart strap we have developed for the Pebble Time.”

“The growing IoT market, particularly wearables, needs secure transactions and connectivity. G&D secures mobile life in the connected society,” noted Axel Deininger, senior vice president and head of the enterprise security OEM division at Giesecke & Devrient. “We are pleased to work with Visa on their new program.”

“We’re thrilled to be one of the first smartwatch makers in the Visa Ready Program,” said Eric Migicovsky, founder and chief executive officer of Pebble. “More than ever, today’s consumers value products that make their lives easier. Having the ability to make secure payments directly from your wrist is convenient and a great example of how a smartwatch can be helpful in your everyday life.”

Partners and device manufacturers seeking more information about the Visa Ready Program for IoT can visit: https://usa.visa.com/partner-with-us/visa-ready.html

0
Ogilla!
90
Gilla!
2016-02-21 15:54:24

Evan Blass Shows A Mysterious New Metallic Sony Xperia PP10

As for the photo itself, we can see a metallic looking back which could either be real metal or plastic with a metal-like finish, an average camera sensor and LED flashlight, and a likely fingerprint sensor under the power button (it's reminiscent of the Z5's design).

http://www.androidpolice.com/2016/02/21/evan-blass-shows-a-mysterious-new-metallic-sony-xperia-pp10/

0
Ogilla!
114
Gilla!
2016-02-21 15:55:35

Henrik

?@henrikbmoller

#MWC16 must be like watching a Friday the 13th scary movie for all the short guys :-)..mot 1000 #fingerprintcard

0
Ogilla!
112
Gilla!
2016-02-21 15:56:52

Huawei Device Verified account

?@HuaweiDevice

#HuaweiMateBook easy unlocking, safe and speedy access #Huawei #MWC16

https://twitter.com/HuaweiDevice/status/701403455475290112

0
Ogilla!
98
Gilla!
2016-02-21 15:59:12

@serapeum1103

In 2014 Meizu MX4 Pro/Oppo N3, IDEX can't handle metal case noise, there was no place afterwards.

https://twitter.com/serapeum1103/status/701419372246470656

0
Ogilla!
120
Gilla!
2016-02-21 16:00:21

LG G5 : Official Product Video (Full ver.) What a nice FPS.

FPC!!

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=anyW8UY9ELg

0
Ogilla!
95
Gilla!
2016-02-21 16:06:56

LG's modular G5 is its most daring flagship phone ever

Samsung's hometown rival pulled out almost all the stops.

Meanwhile, the sleep/wake button on the phone's back returns yet again, and this time it doubles as a fingerprint reader.

http://www.engadget.com/2016/02/21/lg-g5-modular-official/

0
Ogilla!
122
Gilla!
2016-02-21 16:40:49

Blev det ingen Huawei P9?

0
Ogilla!
93
Gilla!
2016-02-21 16:41:37

theleadmagne på AVA

Glöm Samsung och glöm QC

" LG G5 Kör med snapdragon 820 och har tom QCs CEO På scenen men de

använder FPCs FING Sensor.... skönt QC lär inte bli något hot i närtid...

Samsung kanske kommer senare i år... Vi får se men inte i S7 "

0
Ogilla!
87
Gilla!
2016-02-21 16:46:48

Här är LG G5

En telefon och en hel armé tillbehör är vad LG har att bjuda på med G5

http://www.mobil.se/nyheter/h-r-r-lg-g5#.VsnbuClxVMh

0
Ogilla!
118
Gilla!
2016-02-21 17:23:44

FinWire

?@FinWire

LG lanserar nya flaggskeppsmobilen G5 i Barcelona

https://twitter.com/FinWire/status/701421281879711750

0
Ogilla!
107
Gilla!
2016-02-21 17:24:22

FinWire ?@FinWire 44m44 minutes ago

Huawei lanserar MateBook

https://twitter.com/FinWire/status/701431193384972292

0
Ogilla!
140
Gilla!
2016-02-21 17:40:46
Ladda ned

LG G5 hands-on—LG may have made the most innovative phone of MWC

The full spec list is a 5.3-inch, 2560×1440 LCD, a Snapdragon 820, 4GB of RAM, dual rear 16MP and 8MP cameras, an 8MP front camera, a 2800mAh battery, and 32GB of storage. All the extras you could want are here too: a microSD slot, an IR blaster, a fingerprint reader, NFC, and a USB Type C port.

http://arstechnica.com/gadgets/2016/02/lg-g5-hands-on-lg-may-have-made-the-most-innovative-phone-of-mwc/

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
95
Gilla!
2016-02-21 18:10:35

Huawei’s first Windows 2-in-1 is stylish and incredibly thin

The MateBook mixes sharp design with some clever features

www.theverge.com/2016/2/21/11081456/huawei-matebook-2-in-1-type-c-mwc-2016

0
Ogilla!
105
Gilla!
2016-02-21 18:12:51
0
Ogilla!
98
Gilla!
2016-02-21 18:21:42

MasterCard Study of Social Conversations Reveals Consumers are Embracing the Next Generation of Payments

February 21, 2016

In 2015, the end of passwords and biometrics were among the most engaging topics in 2015, reflected in social conversations in 163 countries around the world. Fingerprint and electrocardiogram (ECG) payments-related technology became an engaging topic for users throughout the year, while facial recognition (“Selfie Pay”) remained a top driver (55%) of biometrics-focused conversation.

http://newsroom.mastercard.com/press-releases/mastercard-study-of-social-conversations-reveals-consumers-are-embracing-the-next-generation-of-payments/

0
Ogilla!
99
Gilla!
2016-02-21 20:11:13

När lanseras ZTE Nubia X8 ?

Nubia X8 feature a 6 inch 2K screen with 2560*1440 pixels resolution, uses Snapdragon 820, builds in 4GB RAM, 32GB ROM, has 5120mAh super battery. Nubia X8 has an integrated full metal fuselage, use three-stage design, supports fingerprint sensor.

http://www.nubiamobileshop.com/nubia-x8-smartphone.html

0
Ogilla!
92
Gilla!
2016-02-21 20:12:12

ZTE's tease suggests a phone announcement at MWC 2016

www.gsmarena.com/zte_tease_suggest_a_phone_announcement_at_mwc_2016-news-16727.php

0
Ogilla!
109
Gilla!
2016-02-21 20:45:54

https://twitter.com/CarlstromJohan

LG G5 / Xiaomi Mi5 / Huawei Matebook / Xperia PP10 ....

0
Ogilla!
93
Gilla!
2016-02-21 20:54:04

#412 Ad_Te

Ingen dålig FPC-skörd idag!

0
Ogilla!
100
Gilla!
2016-02-21 20:55:26

Samsung's Galaxy S7 and S7 Edge arrive on March 11th

www.engadget.com/2016/02/21/samsungs-galaxy-s7-arrives-march-11th/

0
Ogilla!
97
Gilla!
2016-02-21 22:33:47

När lanseras Huawei P9 ?

0
Ogilla!
94
Gilla!
2016-02-21 22:43:32

HUAWEI MATEBOOK: WELCOME TO THE NEW STYLE OF BUSINESS

https://www.youtube.com/watch?v=V48iPX23r6w

0
Ogilla!
99
Gilla!
2016-02-21 22:47:15

Inga Motorola lurar på MWC? Moto skulle väl gå All-in på fingeravtrycksensorer under 2016

Motorola's 2016 Phones to Sport Fingerprint Scanner, Says Lenovo Executive

http://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/motorolas-2016-phones-to-sport-fingerprint-scanner-says-lenovo-executive-788547

0
Ogilla!
103
Gilla!
2016-02-21 22:49:54

Ytterligare en tänkbar kund när det nu blir av...

NOKIA

INTE BRÅTTOM LANSERA EN TELEFON MED NOKIA-MÄRKE - VD (Direkt)

2016-02-21 19:23

.

STOCKHOLM (Direkt) Nokia har inte bråttom med att komma ut med en telefon under varumärket Nokia.

"Vi har ingen tidsplan, vi har inte bråttom", sade Nokias vd Rajeev Suri vid en press- och analytikerträff som hölls på söndagen i samband med telekommässan MWC i Barcelona.

0
Ogilla!
87
Gilla!
2016-02-21 22:50:03

ZTE Blade V7 lär ha FPC sensor

MWC 2016: ?????????? ????????? ZTE Blade V7 ? V7 Lite

http://www.3dnews.ru/928771

0
Ogilla!
98
Gilla!
2016-02-21 22:50:41

ZTE presenta i nuovi Blade V7 e V7 lite, assieme al proiettore Android Spro Plus

http://android.hdblog.it/2016/02/21/ZTE-presenta-i-nuovi-Blade-V7-e-V7-lite-assieme-al-proiettore-Android-Spro-Plus/

0
Ogilla!
110
Gilla!
2016-02-22 07:52:38

BIOMETRI: FPC, PRECISE, ST MICRO LANSERAR SÄKERHETSLÖSNING

07:10

STOCKHOLM (Direkt) Gemalto, Fingerprint Cards, Precise Biometrics och ST Microelectronics lanserar en säkerhetsarkitektur för biometrisk fingeravtrycksautentisering i samband med telekommässan MWC i Barcelona.

Det framgår av ett pressmeddelande.

OEM:er kan implementera den användarvänliga funktionaliteten av fingeravtrycksigenkänning i den senaste generationen wearables och hemelektronik.

Den nya proof-of-concept-lösningen ersätter konventionell autentisering med användarnamn och lösenord, vid till exempel betalning, e-biljetthantering, digital åtkomst och tvåfaktorsautentisering, med snabb och säker fingeravtrycksigenkänning.

Samarbetet har resulterat i en lösning som visas på en smartklocka med integrerad fingeravtryckssensor från Fingerprint Cards, fingeravtrycksmjukvara från Precise Biometrics samt en säker NFC-lösning och energisnåla mikrostyrenheter från ST Microelectronics.

Gemalto står för Upteq Ese där användarens identifieringsinformation lagras och för Match-On-Card-applikationen som bekräftar att avtrycket av det finger som placeras på sensorn motsvarar användarens biometriska data.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
112
Gilla!
2016-02-22 07:58:36

ZTE Blade V7

http://mwc2016.ztedevice.com/wap_html/

Nicolas Pareja från Sevilla håller i en mobil med FPS

https://mobile.twitter.com/ZTEDevice/status/701441639357751296

0
Ogilla!
107
Gilla!
2016-02-22 08:03:11

Replacing lost or stolen payment cards in 24 hours

https://www.youtube.com/watch?v=ahLYtlU29do

Gemalto: "Electronic and Mobile Identity for Governments"

https://www.youtube.com/watch?v=hTJXyJd1dyk

0
Ogilla!
106
Gilla!
2016-02-22 08:16:46

STOCKHOLM (Direkt)

Fingerprint Cards touchsensor FPC 1035 har integrerats i LG:s nya Android flaggskeppsmodell G5, som annonserade på söndagen på telekommässan Mobile World Congress.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Redan erhållna samt förväntade intäkter för 2016 som är hänförliga till försäljning av FPC 1035 relaterat till denna telefonmodell är inkluderade i FPC:s kommuniceradeförsäljningsprognos om 7,0 - 8,5 miljarder kronor för 2016, skriver FPC.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
97
Gilla!
2016-02-22 08:17:01

hugin:

LG annonserade igår på Mobile World Congress sin nya Android smartphone

flaggskeppsmodell G5, i vilken FPC:s touchsensor FPC1035 har integrerats.

Redan erhållna samt förväntade intäkter för 2016 som är hänförliga till

försäljning av FPC1035 relaterat till denna telefonmodell är inkluderade i

FPCs kommunicerade försäljningsprognos om 7 000 - 8 500 Mkr för 2016

Jörgen Lantto, VD på FPC, kommenterar:

LG är en ledande global smartphonetillverkare och vi är stolta över att

leverera FPC1035 till LG för G5, en uppföljare till den framgångsrika

lanseringen av V10 i 2015, som också använder FPC1035. FPC1035 stödjer 360 graders fingerrotation, snabb svarstid och industriledande 3D bildkvalitet.

0
Ogilla!
98
Gilla!
2016-02-22 08:22:17

MasterCard News Verified account

?@MasterCardNews

.@WISeKey and MasterCard partner to enable payments on select luxury brand watches

Press Releases

MasterCard and WISeKey to Bring Payments to Luxury Brand Watches and Wearables

Partnership Provides More Options for Consumers to Shop Securely Using Connected Fashionable and Functional Accessories

BARCELONA – FEBRUARY 22, 2016 –Today at Mobile World Congress, MasterCard and WISeKey announced a partnership to enable contactless payments on select luxury brand watches and wearables. WISeKey currently works with an extensive list of premium watch manufacturers, including Hublot and Bulgari, which use WISeKey’s patented security software, WIS.WATCH. Tweet: .@WISeKey and MasterCard partner to enable payments on select luxury brand watches #MWC16 #WhatsNext http://ctt.ec/wdUE7+

The partnership adds new devices and brands to ongoing MasterCard programs that bring payments to any consumer gadget, accessory or wearable – from fitness bands to refrigerators.

“Our collaboration with WISeKey is a great example of how payments functionality can deliver transformative more value for a variety of device manufacturers, and create safe and convenient shopping experiences for their consumers,” said Sherri Haymond, senior vice president, Digital Payments and Labs, MasterCard. “Together, we are using our collective innovative technology and expertise to transform the way people pay for things.”

With the companies’ shared commitment to advance payments security in both the physical and digital worlds, MasterCard will integrate its payments technology with WISeKey’s Cryptographic Root of Trust for IoT and NFCTrusted© technology solutions, providing consumers with the freedom to securely shop using their favorite watch or wearable.

“Working together, WISeKey and MasterCard will open the door to additional e-commerce and marketing opportunities for luxury wearable device and watch manufacturers. The potential for improved communication with customers can lead to increased customer loyalty and repeat business,” said Carlos Moreira, CEO of WISeKey.

Download our Mobile World Congress app or find a complete list of MasterCard news announcements from the conference in our Digital Press Kit. Follow us @MasterCardNews or using the hashtag #WhatsNext to join the conversation.

http://newsroom.mastercard.com/press-releases/mastercard-and-wisekey-to-bring-payments-to-luxury-brand-watches-and-wearables/

0
Ogilla!
100
Gilla!
2016-02-22 08:33:25

Credit card companies really want to put payment technology in your clothes

www.theverge.com/2016/2/22/11081384/visa-mastercard-mobile-payment-connected-devices-mwc-2016

0
Ogilla!
91
Gilla!
2016-02-22 08:34:13

hugin:

Huawei annonserade igår på Mobile World Congress sin nya 2-i-1 produkt

MateBook, i vilken FPC:s touchsensor FPC1145 har integrerats. Redan erhållna

samt förväntade intäkter för 2016 som är hänförliga till försäljning av

FPC1145 relaterat till denna produkt är inkluderade i FPCs kommunicerade

försäljningsprognos om 7 000 - 8 500 Mkr för 2016

Jörgen Lantto, VD på FPC, kommenterar:

Huawei är en ledande global smartphonetillverkare och vi är stolta över att

Huawei valde FPC1145 till sin nya 2-i-1 produkt MateBook, en uppföljare till

ett stort antal framgångsrika smartphones med FPCs touchsensorer. FPC1145

stödjer 360 graders fingerrotation, snabb svarstid och industriledande 3D

bildkvalitet.

0
Ogilla!
113
Gilla!
2016-02-22 08:43:42

Paulla på AVA:

FPC har som JC sa för drygt 2 år sedan "Pole position"

" Man drygar ut sitt försprång och har lagt ribban mkt högt för dem som vill hoppa in o vara med i leken om att leverera de miljarder sensorer som marknaden årligen kommer att ropa efter.

Hur ska de övriga konkurrenterna över huvud taget kunna få modulhusen att lägga upp produktionslinor för de order som man kan presentera.

Ta Next som exempel.Man har fått ut 100.000 sensorer under hela 2015 !!!

Detta till en kostnad av 46 sek/sensor !!! Dubbla kostnaden jmfr mot Fpc.

Ribban ligger oerhört högt nu för de s.k konkurrenterna. "

0
Ogilla!
85
Gilla!
2016-02-22 09:14:53

Samarbetet med det multinationella Gemalto är stort! Gemalto är världens största tillverkare av SIM-kort och smartkort.

www.gemalto.com/press/Pages/Gemalto-Fingerprint-Cards-Precise-Biometrics-and-STMicroelectronics-to-demonstrate-fingerprint-authentication.aspx

0
Ogilla!
96
Gilla!
2016-02-22 09:19:23

Gemalto som utskrattade FPC fram till 2012

Kanske ni kommer ihåg Leif K ;-)

Och vinnarcikeln alias ! (Pinnen)

0
Ogilla!
86
Gilla!
2016-02-22 09:20:04

ZTE's new mid-range phones look gorgeous

ZTE is announcing two new phones in its mid-range Blade line: the Blade V7 and Blade V7 Lite. The more interesting of the two is the Blade V7, which has a full-metal design that's quite attractive, if a bit derivative of other smartphones. It has a 5.2-inch, 1080p display with curved glass edges and a 78.2-percent body to screen ratio for easier one-handed use. The V7 is powered by an octacore Mediatek chip and has 2GB of RAM and a 13-megapixel rear camera.

The Blade V7 Lite is a lower-specced device, with a 5-inch, 720p display and lacks the full-metal body of the V7. It's powered by a quad-core processor and has an 8-megapixel main camera. But it gains a fingerprint sensor, which the V7 does not have. Both phones run Android 6.0 Marshmallow.

ZTE says the Blade V7 will arrive this summer in Germany, Spain, South Africa, Ethiopia, and Mexico, while the Blade V7 Lite will hit stores in the spring in Russia, Mexico, Spain, Germany, and Thailand. ZTE does not have any current plans to bring the devices to the US.

http://www.theverge.com/2016/2/22/11077836/zte-blade-v7-lite-android-smartphone-specs-mwc-2016

0
Ogilla!
105
Gilla!
2016-02-22 09:20:24

Ja Gemalto är som när vi fick samarbeta med Huawei, lika stort eller kanske större

0
Ogilla!
91
Gilla!
2016-02-22 09:21:30

Sony announces the Xperia X, square in the middle of its brand new X series

http://www.phonearena.com/news/Sony-announces-the-Xperia-X-square-in-the-middle-of-its-brand-new-X-series_id78571

0
Ogilla!
110
Gilla!
2016-02-22 09:22:36

ZTE jumps onboard the metal cruise with the Blade V7 and V7 Lite smartphones

http://www.phonearena.com/news/ZTE-jumps-onboard-the-metal-cruise-with-the-Blade-V7-and-V7-Lite-smartphones_id78563

0
Ogilla!
141
Gilla!
2016-02-22 09:23:47

Biometribolaget Fingerprint Cards meddelade på måndagsmorgonen att bolagets sensorer har integrerats i både LG:s nya Android-modell G5 samt Huaweis nya Matebook. Fingerprint lanserar även en säkerhetsarkitektur för biometrisk fingeravtrycksautentisering tillsammans med Gemalto, Precise Biometrics och ST Microelectronics. I den inledande handeln stiger Fingerprint-aktien med drygt 4 procent.

www.di.se/artiklar/2016/2/22/munter-oppning-pa-stockholmsborsen/

0
Ogilla!
87
Gilla!
2016-02-22 09:25:44

#433 basse65. Ja det er virkelig godt nyt, atter at høre noget positivt i samarbejdet med Gemalto.

solo1

0
Ogilla!
96
Gilla!
2016-02-22 09:39:27

Official Xperia XA launch video at MWC 2016 – Meet the stunning 5” smartphone from Sony

https://www.youtube.com/watch?v=d6hllDE7VJg

0
Ogilla!
83
Gilla!
2016-02-22 10:01:52

Vkansee har kommit så långt så dom skeppat samples av sin sensor nu. Fördelar är deras 2000 dpi och att dom klarar riktigt coverglass (gorilla etc). Resten; pris, energiförbrukning etc är ju frågetecken.

Sample nu innebär på sin höjd höstlaunch för nån mindre oem, men knappast aktuella för några större volym telefoner 2016.

Om sensorn nu är nått att ha. Det återstår ju att se.

http://www.biometricupdate.com/201602/vkansee-to-ship-ultra-thin-proof-of-concept-optical-fingerprint-sensor

0
Ogilla!
102
Gilla!
2016-02-22 10:09:49

Mastercard kommer till sommaren att rulla ut en betalningstjänst som bygger på ansiktsigenkänning. Tjänsten har hittills testats i USA och Nederländerna och nu ska kunder i Storbritannien kunna betala med vad som kallas "selfie pay".

Det sker som en del i en utrullning av olika tjänster som ska stärka verifieringen av användare vid mobila betalningar, skriver Financial Times.

Brittiska användare kommer att kunna betala genom sitt fingeravtryck eller genom att ta en selfie. Därmed krävs ingen pinkod eller lösenord för att verifiera ett onlineköp.

Mastercard uppger att systemet kommer att bli tillgängligt i 14 andra länder till sommaren. Kreditkortsjätten uppger även att de testar ett flertal andra säkerhetslösningar, bland annat röst- och irisscanning.

Gällande selfie pay så säger bolaget att konsumenterna älskar tjänsten i de tester som utförts i Nederländerna och USA.

Mastercard skapade redan under 2014 en division för att samarbeta med innovatörer inom finansiella tjänster. Hittills har det mynnat ut i ett antal investeringar och samarbeten. I oktober presenterades ett samarbete med norska Zwipe och dess kort med inbyggd fingeravtryckssensor, levererad av Fingerprint Cards.

Mastercard har dessutom investerat i kanadensiska Nymi som tagit fram ett armband som identifierar användaren via dess unika hjärtrytm. Kreditkortsjätten har även investerat i Dynamics som tagit fram ett kreditkort med inbyggd display som innebär att bland annat kortnummer kan döljas.

FinWire

0
Ogilla!
108
Gilla!
2016-02-22 10:41:25

Huawei siktar på att gå om både Apple och Samsung inom 5 år

Kinesiska Huawei kommer att vara världens största leverantör av smartphones. Det fastslår bolagets vd Richard Yu och tillägger att de vunna marknadsandelarna skall ske på Apples och Samsungs bekostnad, skriver TechNode.

- Våra konkurrenter har starka varumärken, men vi har mycket bättre produkter. Tidigare vann vi marknadsandelar från de mindre aktörerna men med tiden kommer vi att ta marknadsandelar från Apple och Samsung, sade Yu till journalister iu samband med Mobile World Congress som hålls i Barcelona.

För närvarande är Huawei största aktör på hemmamarknaden efter att nyligen ha petat Samsung från tronen. Men på den internationella scenen intar bolaget först en tredje plats med 7,3 procent av marknaden. För att göra verklighet av Yu:s uttalanden behöver Huawei nästan tredubbla sin marknadsandel ifall man vill bli störst 2020.

Ett steg i den riktningen är att ta upp kampen inom premiumsegmentet, något som initierades i samband med lanseringen av Mate S. Den nya flaggskeppsmobilen erbjuder en rad funktioner som ställer den i direkt konkurrens gentemot iPhone 6.

Richard Yo tog också tillfället i akt att hylla Apples vd Tim Cook för dennes vägran att lämna ut personlig datainformation till FBI. Han förblev däremot tyst kring Huaweis officiella ställning på den punkten. Huawei har tidigare varit svartlistad från att sälja telekomutrustning i USA efter anklagelser om spioneri.

http://technode.com/2016/02/22/huawei-will-overtake-apple-samsung-in-5-years-ceo-richard-yu/

Reno Santic

Nyhetsbyrån Finwire

0
Ogilla!
115
Gilla!
2016-02-22 10:46:53
Ladda ned

Gemalto

Top manufacturers of payment cards Worldwide

https://www.nilsonreport.com/publication_chart_and_graphs_archive.php?1=1&year=2015

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
134
Gilla!
2016-02-22 10:49:51
Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.