Grupp: Huvudforum

Mina bästa vinnartips nr 2...

0
Ogilla!
26
Gilla!
2005-07-31 12:51:40

Efter mitt första tips, som framförallt avsåg att behålla spekulationspengarna intakta, fortsättes i samma anda som i den strängen:

Mina bästa vinnartips... 2005-07-16 14:59 Av: viotto Grupp: Aktieguidens huvudforum

Vad passar bättre än att starkt understryka:

inte emot rådande Konjunkturtrend, såväl stigande som sjunkande, ifall ni inte har mycket starka skäl att tro på en "konjunkturvändning."

Nu gäller det förstås att skilja på agerande vid långa, medellånga och korta trender så "konjunkturvändning" kan väl utläsas i detta senare trendperspektiv.

Har i alla fall efter drygt 25 års trading insett vikten av ovanstående, sedan jag ganska totalt missade nedgången från 2000-årshysterin.

Men sen vändningen i mars 2003 har portföljen varit i stort sett fullinvesterad för att dra ned i vinsthemtagningar efter de saftiga helårsrapporterna för det året. (Borde dock ha sålt ännu mer, om man vetat om den kyliga våren och sommaren som följde 2004).

Med återköp under 2004 har nu portföljen sommaren 2005 ökat till ca 350% av marsvärdet 2003, vilket i stort sett förklaras av att Konjunkt(J)uren har följts slaviskt...något som man torde kunna utläsa ur den här strängen:

Uppgång eller fortsatt nedgång? 2004-05-11 19:05 Av: Mr Moonman Grupp: Börsinsikt

Hade man dessutom haft tillgång till signaturen fibonacci:s, i mitt tycke, bästa innovation nämligen hans diagram över (mycket), lång, medellång samt (mycket) kort tidshorisont med "Early Warning" etc på en skala från 1 till 10 så skulle man nog kunnat listat ut vart det barkade på våren 2000 med flera perioder.

Tillsammans med diagrammen över "Up and Down Volumes" var de ganska O-överträffade verktyg för en placerare utan insiderkunskaper. Nu finns i alla fall Aldurs excellenta motsvarande diagram att tillgå för AG-medlemmarna och det är vi otroligt tacksamma för !

mvh/viotto

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2005-08-02 22:04:23

Och nu kom ytterligare en påminnelse om Konjunkt(J)uren i #47 i strängen:

Uppgång eller fortsatt nedgång? 2004-05-11 19:05 Av: Mr Moonman Grupp: Börsinsikt

(Har som sagt hängt med i den strängen från början...och tjänat bra på det. Titta inte bara på rubriken...den skulle lika gärna kunna specificeras tvärtom;-!)

mvh/viotto

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2005-08-02 23:15:48

Hej!

Ja nu sitter jag här fulltankad sedan länge och följer bara med uppåt. När vändningen kommer hoppas jag att jag är med och hinner sälja av i tid. Sedan gäller det att blanka för hela slanten. Men vilka är de bästa blankningsaktierna? Det gäller att vara ute i tid och att ha framförhållning!

Mvh Mr Moonman

0
Ogilla!
2
Gilla!
2005-08-03 01:15:53
#2 "Sedan gäller det att blanka för hela slanten. Men vilka är de bästa blankningsaktierna? Det gäller att vara ute i tid och att ha framförhållning!" Exakt samma fråga har du faktiskt redan fått svar på, i en tidigare sträng. Det faller på sin egen orimlighet att ge specifika blankningstips, såväl som specifika köptips, i, som du själv beskriver det, god tid innan. (måhända med vissa undantag, om det tex rör sig om långsiktiga investeringar i normalt ej så volatila aktier) De råd jag gav dig förra gången var allmänna råd man gärna kan beakta vid valet av blankningskandidater. Medan specifika råd om aktier att blanka, inser du säkert när du tänker efter, är inte seriöst att ge med den framförhållningen du är ute efter. För vem vet vad som hinner inträffa fram till dess, bolagsspecifikt och/eller rent allmännt hur stämningen är på marknaden ? Vem vet vilka branscher som är heta resp svala just då ? Och inte minst, vem vet vilken kurs aktien står i då ? ... O s v, o s v. Du får la ge dig till tåls, och återkom sen gärna med din fråga när det blir aktuellt för dig att göra affären, så har du bättre möjligheter att få seriösa svar. I all välmening.
0
Ogilla!
3
Gilla!
2005-08-03 01:25:58
Har nu letat fram den förra strängen. Klipper in svaret jag gav då. Hoppas även att du förstår att det i grunden är en fråga om seriositet, om förtroende. Och att det inte är någon slags illvilja :-) som gör att du ej får exakt det svar du efterfrågar. Men som sagt återkom när det är dags, så kanske nån kan ge "bättre" eller mer specifika råd. "#1 av: lång-tradarn 2005-05-19 22:49 Den frågan är det kanske bäst du återkommer med den dag det blir aktuellt. Ty den typen av råd är ju färskvara. Men rent generellt kan man kanske säga att de aktier som gått upp mycket utan fundamental anledning under tidsperioden innan, tillhör de som brukar kunna dippa mest under en rekyl. Dvs helt normala vinsthemtagningar i volatila aktier som ej står på den stabilaste av grunder, och som man därför vill passa på att ta hem vinsten i (medan den finns kvar). Bra inlägg [8] Bryter mot AG's skrivregler"
0
Ogilla!
1
Gilla!
2006-03-29 12:49:47
0
Ogilla!
11
Gilla!
2020-07-04 16:40:56

Mycket intressant om du sysslar med min och turbo handel.

/Greta

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.