Grupp: Huvudforum

C-rad - Positionerar sig för framtiden

0
Ogilla!
10
Gilla!
2013-09-22 21:19:11

C-rad - positionerar sig för framtiden

Jag har varit ganska aktiv den senaste tiden och skrivit spaltmeter angående C-rads otroligt fina position i medicinteknikvärlden. Jag har inte kunnat låta bli. Det ser så fantastiskt lovande ut. Jag ska försöka bena ut en del av allt som vi har att se fram emot i en snar framtid.

Produkter och avtal

C-rad har alltid, sedan jag började följa bolaget 2007, haft oslagbara produkter. De har några av de mest framstående personerna i branschen bakom sig. Anders Brahme som kanske är den mest namnkunnige i bolaget är prisbelönad för sin expertis. Här följer några länkar, angående hans arbete, för er som vill förkovra er ytterligare. Det är minst sagt imponerande.

http://www.vr.se:90/Tentakel/OldEditions/Nummer/2006-06/Artikelsida/4849.html

http://www.iva.se/press/Pressmeddelanden/709/

C-rad har fortfarande, och kanske än mer, överlägsna produkter idag än tidigare men deras svårighet har varit att få ut dem på marknaden. Att bli accepterad i den hårt granskande och skärskådade medicintekniska branschen kräver slipade armbågar, starkt intellekt och en briljant ledare. C-rad har haft och innehar fortfarande alla de tre delarna.

C-rad har varit smarta nog att bygga brett från grunden. De har, som vi redan vet, väldigt innovativa och grymt konkurrenskraftiga produkter som talar för sig själva. De har även fått till stånd samarbetsavtal med de allra största bolagen i världens i branschen. Elekta, Varian, GE, Siemens, Philips, Toshiba, IBA, Cablon etc. Fler är med all säkert på gång.

Det här är guld värt nu när lanseringen tar fart på allvar. Att man har lyckats få in C-rads produkter i Elektas (världens näst största acceleratortillverkare) ”pricebook” är för mig helt otroligt. När man sedan också har lyckats deala till sig att bli ”Preferred solution” så blir, i alla fall jag grymt imponerad.

Folk nämner att de är trötta på att se dessa avtal och ifrågasätter vart alla orders tagit vägen… Är man inte kapabel till att se vad det här kommer att leda till i förlängningen så bör man nog inte äga några aktier i den här branschen överhuvudtaget. Ni som tvekar bör betänka vad allt det här innebär. Vad tror ni t ex att det får för effekt att alla säljare som Elekta innehar (fler personer än de som kollar på gnaget en vanlig match) säljer C-rads produkter världen över? Är det bra ur marknadsföringssynpunkt? Ur försäljningssynpunkt? Rent ekonomiskt? Det är ren och skär jackpot för alla tre.

Marknaden har alltid rätt?

Tim Thurn, C-rads nuvarande VD, berättade på webb -presentationen att ca 50% av alla linacs som säljs, säljs med utrustning för andningsstyrd strålbehandling. 50%! Det säljs lite drygt 1 000 st linacs per år och någonstans mellan 350 – 400 st CTs per år. Det finns alltså en otrolig kapacitet och potential som marknaden inte alls har tagit till sig av.

När beskedet kom, i fredags, att ”Elekta Response 2 - interfacet” var färdigvaliderat så sprang kursen upp med dryga 12 % (och är antagligen inte färdig än). Det här beskedet var ingen nyhet - vi visste att det skulle komma. Vi visste till och med när det skulle komma, i anslutning till ASTRO.

Marknaden är märklig och seg men det ger oss också evinnerliga möjligheter att göra oss en rejäl hacka på en viss typ av eftersläppning som det här innebär. Visst, det finns alltid en viss osäkerhet t ex kring om interfacet skulle bli klart i tid etc. Men jag köper inte riktigt det argumentet, speciellt inte när Tim själv står och berättar helt öppet att det kommer att vara klart till ASTRO.

Det kommer att vara likadant med GEMini. Vi vet att den innovativa bildplattan är redo för lansering och försäljning men det är ”någon” som tycker att den kan anpassas ytterligare till ett speciellt ändamål och därför finslipas detaljerna ytterligare. Här står alltså både Tim och Kristoffer Maad och säger att bilderna håller konkurrenskraftig nivå men att de vill göra vissa finjusteringar för att förbättra vissa delar ytterligare.

GEMini kommer alltså att lanseras och det snart. Den håller måttet och är konkurrenskraftig redan. Vi har även ett av världens största bolag som granskar produkten in i minsta detalj och räcker resultatet för dem när plattan lanseras så... Vad väntar marknaden på? Jo – PM.

Precis samma visa är det med listbytet. C-rad kommer, i december i år, att byta lista till OMX Small Cap med alla fördelar som det som det drar med sig. Man har även redan tagit en stor del av kostnaden för bytet. Tim står också och säger rakt ut att vi i år kommer att byta till OMX S C. Jag har frågat honom personligen om han ser något som helst hot till att C-rad inte kommer att kunna byta lista i tid. Svaret: ”No!”. Då kan man fråga sig vad marknaden väntar på? Jo – PM.

En annan story är om Order-PM. Vi vet att bolaget har bytt kommunikationsstrategi och att de endast kommunicerar ut de orders som är av absolut strategisk vikt eller av annan okänd anledning som marknaden bör känna till. Jag har nästan daglig kontakt med någon initierad i bolaget och har frågat dem åtskilliga gånger angående hur försäljningen fortlöper. Tims senaste svar?: ”Sales is going well!”. Trots att marknaden vet om allt det här så väntar den på order – PM.

Har man varit med ett tag så lär man sig att hantera dessa möjligheter på bästa sätt och det har gjort min resa väldigt mycket roligare.

Onkologibranschen – en växande tumör

Ni som har följt mina trådar i diverse forum vet att jag har både rosat och risat bolaget även om det nu i slutet, av förklarliga skäl, mest har blivit ros. Det har jag gjort för att jag tycker det är viktigt att belysa båda delarna av myntet. C-rad är och kommer antagligen alltid att vara ett ”tredje parts – bolag” som är väldigt beroende av de stora drakarna. Det ska man inte förneka och är viktigt att belysa. Det är därför alla dessa avtal är så infernaliskt viktiga i längden.

Man ska även ta i beaktning att C-rad befinner sig i en bransch som behandlar en fruktansvärd sjukdom, Cancer, och även om vi inte vill tro det så ökar Cancern lavinartat i världen och ”marknaden”, för C-rad och andra bolag inom denna bransch, ökar för varje dag som går. Hemskt men sant. Vi har haft en hel del Cancer i min familj och därför känns det helt rätt att på något sätt bidra och att hjälpa människor till snabbare och effektivare behandling.

Några hemska siffror.

- Man räknar med att med så många som var tredje människa får cancer någon gång i livet.

- En ny rapport från Pekings institut för cancerforskning visar att antalet fall av bröstcancer har ökat med 127 procent i Peking på tio år och lungcancerfallen har ökat med 56 procent.

- En forskare vid universitetet i Hongkong väntar att lungcancerfallen ska öka med över 25 procent vart femte år. Som främsta orsaker pekas luftföroreningar från industriproduktion, kolförbränning och bilism ut.

- Varje år dör drygt två miljoner människor av cancer! Detta BARA i Kina!!

Det är jäkligt skrämmande siffror och jag har samtidigt väldigt svårt att tro att myndigheterna kan blunda för den här typen av växande problem. Oavsett om det blir lågkonjunktur så kommer inte länderna, staterna eller alla de beslutsfattande organen kunna minska sitt stöd i den här frågan. Det finns inte en möjlighet. Därför känns den här branschen relativt säker.

En baksida är ju att det finns mycket konkurrens, bland annat på grund av det jag berättat. Marknaden ökar lavinartat, det finns ett enormt intresse för att knäcka ”Cancergåtan” och lägg därtill att det även finns astronomiska summor i den här branschen.

C-rad i närtid

Vi har ASTRO närmast framför oss, faktiskt precis i detta nu. Det här är en enorm trigger, som vanligt, och jag förväntar mig att uppståndelsen från världskongressen i Atalanta kommer att bidra till att försäljningen verkligen tar fart. Nu givetvis även med extra hjälp av Elekta.

Catalyst hamnar i strålkastarljuset i den största och mest intressanta (i år) av montrar på ASTRO. Räkna med att det kommer att få genomslag. Inte konstigt att Tim nämnde det här med extra tyngd under webb -presentationen.

Ni som såg presentationen kanske, precis som jag, reagerade över den smått pillimariska Tim när han berättade om det "nya systemet" och som han själv uttryckte det "the unique combination of 4D Imaging and Virtual Simulation system". Det som fäste på mig var att han sa att det tagits emot över förväntat och att han även sa "vi kan inte se det på dagens siffror men... det har gått väldigt bra!". Det som kanske är mest speciellt är att det här systemet har alla sjukhus och kliniker, som innefattar onkologi, som sin marknad.

Det är med sådant här jag menar att C-rad jobbar oerhört subtilt. Det är genialt. Eftersom ALLA sjukhus använder sig av ”Virtual Simulation” idag så öppnar det här dörrar som annars inte hade varit öppna. Nu kan man få in en fot på alla världens kliniker och få tillfälle att presentera sin innovativa teknik och sina effektiviserande möjligheter tack vare det här.

Ni som vill läsa mer om det här unika och ”nya systemet” och deras fördelar kan läsa den bifogade filen.

http://www.aktieguiden.com/Message/Attachment/1208452

Jag är helt övertygad om att det var ett riktigt beslut att köpa upp Cyrpa. Synergierna börjar redan synas och jag tror att det här kan bli en väldigt viktig del för C-rad framöver. Kom ihåg att det redan, sedan i hopslagningen, finns över 15 projekt ute med det här systemet + de handfulla system som redan sålts!

När det gäller Cyrpa så kommer de även att visa upp sina produkter på ASTRO och det i ett eget bås. Bra tycker jag, vi syns alltså på tre ställen, inräknat Elektas bås.

C-rad kommer givetvis att fokusera mycket på ”Elekta-interfacet” och att gemensamt med Elekta visa upp Catalyst och deras funktioner integrerade med en Elekta Linac.

Man kommer även, i sitt egna bås, att satsa på att visa upp Catalyst HD, som är utrustad med tre kameror. Den här Catalyst-varianten tror Tim kommer att lyfta försäljningen i USA. Det finns nämligen en ökad efterfrågan på STST och SRS behandlingar som är kraftigare, mer exakta och mer effektiva. Det får som följd att även kraven på en exakt positionering ökar och enligt Tim är Catalyst HD den överlägset bästa lösningen på marknaden för ändamålet.

Det här tillsammans med att säljarstaben verkligen har utvecklats, i och med samarbetet med ScandiDos, gör att det kommer att leda till en markant ökad försäljning i USA. Elekta kommer givetvis även att hjälpa till…

När det gäller samarbetsavtalet med GE (General Electric) så är potentialen även här skyhög. Ytterligare en del som marknaden helt har förbisett. Det här kan bli hur bra som helst. Ta i beaktning att GE, och det här är uttalat, har sagt upp sitt samarbete med Varian och därmed deras RPM -system. Varian har i sin tur skrivit avtal med Siemens som är en stor konkurrent till GE. GE behöver ett substitut för RPM –systemet och har därför skrivit avtal med C-rad om Sentinel.

De kommer att använda Sentinel för 4DCT. GE är världsledande inom CT och innehar inte mindre än 39% av världsmarknaden. De säljer runt 400 – 500 CT –system per år. 4DCT är något som ökar och att C-rad skulle kunna sälja ca 50 – 150 st Sentinel per år bara i och med detta avtal är högst tänkbart.

Inte nog med allt det här. Vi har även GEMini att hoppas på. Utvecklingen har gått bra och bilderna visar redan konkurrenskraftiga resultat. En försiktig prognos innebär att vi kan vänta oss resultat i Q4. Och då innefattar det både framsteg i utvecklingsarbetet på universitetskliniken i Salzburg och även faktiska orders. Jag är övertygad om att man först inriktar sig, helt riktigt, på referensköpare. Universitetssjukhus i Europa t ex.

Än annan fördel är att C-rad har byggt ut sin direktförsäljning som täcker inte mindre än 70% av världsmarknaden. Det är riktigt bra. Då går vi från riktigt bra marginaler till löjligt bra marginaler.

Under webb -presentationen så fick vi även reda på att ca 80 – 100 projekt var ute. Det är fantastiskt bra och en uppdaterad lista angående antal projekt kommer att publiceras på investerardagen på fredag. Spännande.

Slutsats

Det finns givetvis många fler saker att ta upp men inlägget har redan blivit (för) långt och man måste begränsa sig någonstans. Jag vill dock poängtera en sista sak som egentligen berör allt som jag tidigare har nämnt och det är de uppköpsrykten som pågår. Det är oerhört intressant att följa och givetvis blir intresset allt större när C-rad levererar den ena detaljen efter den andra.

Tomas Puusepp som är VD för Elekta är rejält pressad, från den ”inre kretsen”, på grund av den svala rapport som bolaget sist presenterade. Deras konvertibler på ca 1,7 miljarder svenska kronor finns outnyttjade och enligt en del personer inifrån bolaget, likväl som en del utifrån, så vill man använda sig av konvertiblerna för uppköp och för att visa styrka. Det är oerhört mycket ”politik” i ett så stort bolag som Elekta.

Enligt Tomas så ska konvertiblerna snarare användas mot medicinteknikbolag än, som tidigare även nämnts, distributionsbolag. Det här får i alla fall mig att få gåshud. Det är många pusselbitar som ligger på rätt plats för att likna ett klassiskt uppköp utav C-rad från Elektas sida. Spännande.

Hur som helst så är jag övertygad om att intresset kring C-rad kommer att intensifieras ju längre in i vintern vi kommer.

Jag skulle inte alls bli förvånad om vi är uppe och nosar kring 30 kr inom några veckor. Jag kan helt ärligt säga att jag inte kommer att sälja en endaste liten aktie förrän marknaden har värderat alla de bitarna som redan är på ”plats” och vart vi då befinner oss står skrivet i himmeln.

Med tanke på uppköpschansen så kommer jag antagligen inte att sälja förrän även det är inbefriat.

Rekommendation:

Kortsikt: KÖP

Medellångsikt: KÖP

Långsikt: KÖP

Mvh AktieSiaren

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-09-22 21:50:38

Alltid lika intressant att läsa dina inlägg "Siaren"...

Hatten av, bugar och bockar...

1
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-23 08:12:21

0 Bra skrivet, hoppas dom är på gång nu för det är väl försök o förhoppningsignal nummer 47 i ordningen :-)

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-23 09:53:03

Jaha, då var ILS inne och dödar aktieuppgången igen. Nåväl det spelar mindre roll, då jag räknar med att ha kvar bolaget i portföljen ett bra tag till.

Nästa år kan bolaget mycket väl omsätta 200-300 Mkr, vilket för ett snabbväxande medicinföretag på O-listan ska innebära en kurs på minst 100-150 kr (jfr Raysearch och Arcam).

0
Ogilla!
9
Gilla!
2013-09-23 10:14:53

#3

Men nu bör det vara de sista aktierna från ILS som åker!

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-23 10:42:22

RIktigt bra Siaren! Som vanligt! :D Tack för det, du är grym! :D

Håller med dig i nästan allt men jag tror att det kan gå fortare än så :D Vi får se.

Vi har också haft cancer i familjen och det känns rätt att satsa på ett sådant här bolag!

4

Ja, ILS var inne även i fredags och lekte rövare. Får hoppas att de snart är färdiga.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-23 11:50:47

Ja C-rads börskurs är sig lik.

.

0
Ogilla!
8
Gilla!
2013-09-23 11:55:50

#0

Ett högoktanigt inlägg av dig Siaren! En utmärkt positionsbestämning betr. C-RAD. Tack för den!

Man kan inte annat än bli imponerad av hur Hedund & co utvecklat detta bolag på alla plan. De verkar göra rätt hela tiden. Den ena pusselbiten faller på plats efter den andra. Och det har säkert hela tiden varit en balansakt på en slak lina uppspänd mellan Varian och Elekta. Det blir intressant att följa den fortsatta utveckling...

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-23 13:12:33

NY INFO på hemsidan. Jajemän! :D "Siarens" ord verkar stämma :D

Ta en titt vettja! :D

http://www.c-rad.info/content.php?categoryID=14&parentID=0

//SS

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-23 14:16:31

C-radtåget han knappt ut ifrån stationen fören dom backade tillbaka det hjälpte inte med trippel catalyster i taket och HD denna gången, kanske hjälper bättre med deras nya I-pad jag menar G-pad till våren. Med andra or bara att fortsätta o daytrada, inget gör sig självt tydligen ;-))

Till o med stjärnanalytikern Addox på VCW börjar tvivla på C-rad.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
13
Gilla!
2013-09-23 15:01:25

Man ska väl inte förstå sig på dig thoman, och är det din önskan så har du iaf lyckats..

Hur tänker du när du tradar i C-Rad egentligen??

Som jag tidigare sagt har jag också en "tradingdel" av mitt kapital som jag leker med och placerar sen vinsterna i min långa portfölj..

Skulle väl aldrig falla mig in att trada i ett papper som C-Rad..

Enligt mig bygger ju trading på att "procenten" varierar kraftigt och man kan dumpa allt man är inne med i ett nafs..

Du har ju enligt dig själv tradat i C-Rad sen lång tid (även när omsättningen var i princip noll)..

Tradar du inte för att tjäna pengar, eller kör du bara för att det är roligt att köpa och sälja??

Jaja, hoppas du har roligt under tiden iaf..

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-23 15:19:25

Minus 4% en sådan här dag.

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-23 15:27:01

Haha, du är för rolig thrögman. :D

"Stjärnanalytikern", och "t o m han"! :D

Du får gärna trada hur mycket du vill. Jag är som sagt lång i den här aktien så jag skiter helt ärligt i om den backar några procent idag. Jag vet vart vi är på väg.

Om du vill så kan jag gärna köpa upp dina fyra aktie för 20e spänn st :D Äh, du får 100 spänn för dom! Taget? :D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-23 17:16:08

Så Elekta interfacet är klart. När får vi nu se GEMini, nästa bomb. Måste vi vänta till Dec?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-23 17:22:46

12 Du är rolig du StorStorken, förstår att du ligger kort i C-rad. Inte fel en sådan här måndag o mina 470st får du inte köpa.

Vems fel är det att kursen är så röd idag???? Någons fel måste det väl vara StorStorken??

.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-23 17:46:11

#14 Du mer eller mindre bor i c-radtrådarna dagarna i ända och säger att du tradar och så har du 470 aktier. Snälla Thoman, är det inte dags att skaffa dig en hobby istället?

Undra om det var ILS som dök upp via Avanza idag och sålde ner kursen igen.

0
Ogilla!
5
Gilla!
2013-09-23 17:55:47

15# De sålde nog i fredags också via NON/AVA, men de har ju ett ändligt antal aktier och några dagar till med hög omsättning kanske de är väck:)

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-23 19:00:59

Min gissning är att de sålde ganska duktigt i fredags, syntes rätt tydligt att det var någon inne och mixtrade. Kl1700 - prick- försvann alla stora orders. Märkligt :D

Ja Tröghman. Ge fan i att lägga ut alla dina 4 aktier på sälj så att du trycker ner kursen. Ditt fel det här!

//SS

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-23 19:22:20

17 Vem ska ni skylla på när ILS är klara?

StorStorken tror inte du är det minsta långsiktig däremot verkar du vara rätt platt men lång imellan öronen.

.

0
Ogilla!
9
Gilla!
2013-09-23 19:23:32

#16

Tror faktiskt det kan ha varit "SLAVA" som sålt ut sina ca 100K som han köpte för ca en månad sen..

Kan det vara så SLAVA??

0
Ogilla!
5
Gilla!
2013-09-23 19:29:57

Jag är nyfiken på hur ni kan veta prompt att det är ILS som säljer varje gång det säljs? Vad ser ni som jag missar? Kan det inte bara vara så att folk passar på att sälja av nu för de legat och skvalpat länge i c-rad och vill göra andra placeringar?

0
Ogilla!
7
Gilla!
2013-09-23 19:35:07

20# deras innehav sjunker kontinuerligt, jag tror de säljer men kan inte garantera det.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-23 19:36:44

20

1. Thoréns uttalande om utförsäljning.

2. Stora orders på båge sidor som helt plötsligt dyker upp och sedan efter ett tag försvinner.

3. Vilken mäklare det är som säljer.

4. Uppdaterade ägarlistor.

Givetvis omöjligt att säga direkt vem det är som säljer men att det pågått en trend ett bra tag har varit tydligt.

18

Jag skyller inte på någon. Jag är lång. Men däremot är det ju jobbigt när du väljer att sälja ut. Blir sånt jäkla tryck då...

//SS

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-09-23 19:57:33

Okok! Jag säger inte att det inte är så. Men om man kollar idag så ser man att de största posterna är sålda av bland annat AVA. Är det rimligt att tro att ILS använder sig av avanza?

Jag inbillar mig att man använder sig av investmentbanker som Carnegie, Erik Penser och dyligt! Eller Remium, SEB!

Jag vet inte hur det det där med storägande fungerar så det är en seriös fråga. Använder man sig av flera olika banker och depåer?

0
Ogilla!
8
Gilla!
2013-09-23 20:25:05

#23

Visst kan de använda sig av flera olika banker..

Nu är ju inte risken så stor att bankerna "kursar", men investerarskyddet finns ju av en anledning..

Skulle ju vara dumt att sitta "all in" i samma bank om den skulle kursa..

Med vänlig hälsning,

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-09-23 20:26:08

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
8
Gilla!
2013-09-23 20:27:56

25# men värdepapper äger du i ditt eget namn om man inte kör kapitalförsäkring.

Det är DU som äger inte banken:-)

0
Ogilla!
10
Gilla!
2013-09-23 20:34:18

Hahaha...

Där var du snabb Lindhe, trodde jag hann ändra innan nån hann läsa...

0
Ogilla!
7
Gilla!
2013-09-23 20:35:11

Haha otur;-)

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-09-23 20:40:46

Det gör det ju dock ännu viktigare att sprida ut sig..

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-23 23:08:49

C-rad är en ren tradingaktie imellanåt och det är tradingligan med nyckelgubben i spetsen som säljer av det som köptes in runt 14-15lappen i början på månaden, finns nog en del nick i den här spalten som är högst delaktiga i denna C-radlek eller hur StorStorken? Trodde ni hade lärt er nåt men inte ;-))) det är snart svårare o ta godis ifrån en 5-åring :-))))

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-23 23:37:43

Va fan får du allt ifrån. Jag har inte avyttrat en enda aktie sedan efter ne och jag kommer inte att göra förrän vi är uppe kring 40-50.

Löjligt att du ens får vara med här.

0
Ogilla!
8
Gilla!
2013-09-24 08:15:46

Kanske går utmärkt att trada i om man jobbar med "pyttesmå" poster..

Det är väl iofs så många jobbar, men jag vill iaf ha betydligt större omsättning i de aktier jag tradar..

Smaken är ju dock som "the azz"

0
Ogilla!
8
Gilla!
2013-09-24 08:18:16

Ja snacka om skitsnacksgubbe den där thoman. Jag passar på att öka min C-Rad stack ordentligt i dessa dagar. När Ikea rear ut så är det bara att ta för sig snart är dessa tider förbi-trust me...

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-24 08:19:09

Daytrading i C-rad på lång sikt kan vara ett känsligt ämne här i C-radtrådarna, inget man vill prata högt om när det fungerar bra, för det är bara pengar det handlar om.

I dom lugnaste vattnen simmar dom största fiskarna vet ni väl ;-)

.

0
Ogilla!
10
Gilla!
2013-09-24 08:46:08

I fredags kunde vi ju äntligen bocka av den kanske största triggern av dem alla nämligen den att ”ElektaInterfacet”, (Response 2 för att vara exakt) nu äntligen är helt klart med validering och allt Detta Interface används mot alla Elekta acceleratorer och kommer betyda massor beträffande försäljningsvolymer.

Igår såldes, (och köptes bl.a av mig) stora mängder aktier och min tro är att det är ILS som säljer en hel del av dessa, skulle kunna tänka mig att dom har ca. en halv miljon B aktier kvar bara så dom börjar så sakteliga ta slut. Har en löpare som tar sig till Euro Clear en vecka in i oktober för att läsa de mycket intressanta aktieägarlistorna som då har blivit uppdaterade.

Dessa utförsäljningar håller effektivt tillbaka kursen men snart kommer det märkas på kursen att säljtrycket avtar. Detta parat med bra nyheter kommer ge aktien en rejäl skjuts uppåt.

Förutom att ha ökat mitt innehav betydligt så har jag tagit tillfället i akt och uppdaterat min triggerlista för resten av året, håll till godo:

Triggerlista slutet av innevarande kalenderår 2013

1.Astro

Världens största kongress om strålcancerbehandling hålls i år i Atlanta, USA 22-25 september.

Detta kommer bli den ojämförligt mest lyckade kongressen för C-Rad genom tiderna. Dagarna innan Astro blev alltså Interfacet bekräftat helt klart och Elekta tar nu in Catalyst i prislistan vilket är en stor milsten. Catalyst HD, (3 kamerasystem) lanseras på Astro och vi kan förvänta oss betydligt mer substans denna gång som resultat av Astro än ett standardiserat ”mäss pm”. C-Rad och Cyrpa har bås alldeles intill Elekta och C-Rad:s produkter kommer dessutom exponeras direkt i Elektas jättebås.

2. Investor Day

Hålls i Uppsala fredagen 27 september. Bolaget presenteras och C-Rad:s och Cyrpas produkter visas upp i ett nytt träningscenter i C-Rad:s lokaler. Bra tillfälle tätt inpå Astro, tror att en hel del matnyttigt kan framkomma och intresset för bolaget och aktien lär öka vilket är mycket positivt. Har en kontakt på plats som bevakar denna träff.

3. Första vinstrapporten i bolagets historia.

Jag tror vi får svarta siffror den 28:e november då Q3 presenteras.

4. Stora avtal för Sentinel inom 4DCT där Siemens, Philips, Toshiba och GE valt Sentinel inom detta område.

Flera av ovan nämnda aktörer kommer säkerligen att välja Sentinel som standard, med stora volymer som följd. Amerikanska GE, (General Electric) exempelvis är en multinationell jättekoncern och GE har 38 % av världsmarknaden avseende CT, (datortomografer). I och med pm 130218 om Interface mellan C-Rad och GE står det klart att GE nu satsar på Sentinel till sina CT system. Har själv fått bekräftat av VD att GE Interfacet är releasat och i kliniskt bruk.

5.GEMini lanseras på marknaden.

Redan tidigare var de viktiga parametrarna uppläsningshastighet, stråltålighet och oberoende av dos hastighet bättre eller mycket bättre än konkurrenten Perkin Elmer. Samarbetet med Salzburgskliniken har nu lett till ytterligare prestandahöjning och vi kommer närmre och närmre en kommersialisering av GEMini, produkten i C-Rad portföljen som har störst intäktspotential.

130829 meddelas att förbättringar är genomförda och att bröstbilder är utmärkta. Nu arbetas det på de sista förbättringarna och inom maximalt ett par månader bör detta vara klart och GEMini lanseras på världsmarknaden med dess unika konkurrensfördelar.

6. Genombrottsorder-volymavtal DosimetriGEMini.

Redan på årsstämman 2012 så berättade dåvarande VD:n Erik Hedlund att det är en särskild framtagen kombinationsGEMini för Dosimetriområdet som kan antas bli först ut vad gäller ett kommersiellt större avtal. En bildförbättrad GEMini tillsammans med Cablons programvara för Dosimetriområdet är framtagen och vi väntar med spänning på första ordern.

7. Genombrottsorder- GEMini-Cablon.

Det tecknade avtalet med Cablon är mycket spännande. Cablon har sedan 15-20 år tillbaka sålt ett detektorsystem inom EPID. Nu anser man att detta är omodernt och då vill man kunna erbjuda ett nytt system. Cablon har nu valt GEMini och det är nu detta system man skall sälja in hos befintliga kunder när de nu behöver nya detektorsystem. Det görs nu en implementering och denna bör vara klar snart.

OBS ! 130225 kommunicerar C-Rad att avtal tecknats med Cablon, det förra avtalet var endast ett Letter of Intent, (LOI).

8. Genombrott USA.

130618 meddelas att 5 system sålts på den amerikanska marknaden. 130624 meddelas att C-Rad och Scandidos slår ihop försäljningsresurserna på den amerikanska marknaden. I halvårsrapporten 130830 meddelas att viktiga order erhållits på såväl Catalyst som Sentinel på USA marknaden. Dessa första installationer kommer fungera som mycket viktiga referenser framgent.

Resten av året bör innebära väsentligt ökad försäljning.

9. Godkännande Kina.

Kina kommer bli en extremt viktig marknad framöver och det kommer troligtvis hända enormt mycket på denna spännande marknad. 1500 av 7000 utplacerade acceleratorer världen över finns förresten i just Kina.

Det har sålts både Sentinel och Catalyst till Kina men när godkännande erhålls från kinesiska SFDA så kan vi räkna med att försäljningen tar fart på allvar. Då kommer nämligen Elekta att standardmässigt erbjuda Sentinel med sitt Axessystem. Godkännandet har dragit ut på tiden men bör komma när som helst.

10. Genombrottsorder Indien genom första Sentinel respektive Catalystordern.

Då Indien som land samt Indiens miljardbefolkning fått en väsentligt förbättrad ekonomi så är det en sjävklarhet att det i landet kommer satsas stort i framtiden på avancerad strålterapi.

11. OEM avtal Sentinel/Catalyst.

Ett eller flera OEM avtal, (serietillverkningsavtal eller industriorder) bör vi kunna få med större aktör.

12. Genombrott-Protonkliniker.

C-Rad kommer att satsa stort på protonkliniker framöver. En särskild utvecklad Catalyst HD är därför framtagen med extra funktionaliteter. Priset är ca. 2 miljoner kr, (normalutförande 1,2 miljoner ) men då dessa Protonkliniker vanligtvis är mycket stora så är detta småpengar för dessa kliniker. M'c Laren hospital i Michigan har en Protonklinik men det finns några andra som kan hinna före med beställning.

13. Stororder

Elekta tog nyligen en kinesisk jätteorder och kommande månad blir det klart hur det går med den jättelika brasilianska upphandlingen där 80 acceleratorer är på spel. Dels hoppas vi ju på att C-Rad ska ta en del stororder men det är ju inte så långsökt att tänka sig att C-Rad blir vinnare i andra hand om nu Elekta tar hem spelet mot Varian och då får leverera ett stort antal system tillsammans med Elekta.

14. Listbyte till OMX Small Cap.

Listbytet som Penser Bank håller på att förbereda kommer generera massmedial exponering och även göra C-Rad aktien attraktiv som investeringsobjekt för större institutioner, fonder etc. där man har som regelverk att inte investera utanför OMX huvudlistor. Det bör alltså bli en betydligt bättre omsättning och likviditet i aktien när detta är klart. I december ska listbytet vara genomfört.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-24 08:50:17

Versa HD och Catalyst i Elektas monter på Astro på bild här.

https://mobile.twitter.com/Elekta/status/382242401684688896/photo/1?screen_name=Elekta&

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-24 08:51:53

#30

Tips från coachen; det stavas emellanåt inte imellanåt, även om man artikulerar det så.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-24 09:03:33

33 Det är väl ingen som tvivlat på dej Keyman1 under dom senaste 4 åren när det gäller C-rad.

Lycka till med din daytrading idag.

.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-09-24 09:25:07

Versa HD + VisionRT = Why???

https://twitter.com/Elekta/status/382242401684688896/photo/1

www.visionrt.com/page-154.html

Det behövs inga glasögon för att se på formen att det inte är Catalyst som hänger itaket i alla fall men det blir nog bra om några år o till dess så kan man daytrada,

.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
10
Gilla!
2013-09-24 09:25:58

Delcheck på trigger 1 m.a,o ;-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-24 10:04:26

Elekta vet hur en slipsten ska dras därför väljer man att spela ut C-rad o visionRT mot varandra på Astro, lite småfult men business som business som vi daytraders brukar säga som nyckelord.

.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-24 10:18:49

Du är patetisk Thrögman. Gå och lägg dig. Förstår du inte att ingen vill leka med dig. Du tror att Elekta har samarbete med Vision RT även om de officiellt skrivit avtal med C-rad...

Låter logiskt. Och smart.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-24 10:29:57

42 Om du tar av dej solglasögonen och försöker få igån det mellan öronen, så ser även du att det inte är Catalyst utan VisionRT som hänger i taket men jag förstår om du inte vill eftersom du är enkelriktad.

Låter logiskt. Och smart //ZZ

Det ser ut att bli omsättningrekord idag :-))

.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-24 10:37:09

#43

Du har fel. VisionRT funkar inte ensam. Du får ta på dig glasögonen så att du kan läsa på:-))

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-24 10:45:51

thrögman!

Allvarligt? Haha.. jag trodde att du bara skojade. Du tror alltså på riktigt att det hänger en Vision RT produkt i Elektas bås? :D

Du är för rolig du. Det ser du väl att det inte är V RT. :D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-24 10:49:22

Ni som är så duktiga och vet allt om Elekta m.m. borde väl kunna tala om vad det är för utrustning som hänger i taket.

Hittade en annan bild på vad jag tror det är på den tidigare bilden ifrån Astro.

Se uppe till höger "vitt ufo" som är riktat ner mot bordet sen om det är VisionRt eller vad det nu är, kanske någon här kan tala om.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151856152774337&set=a.10151856088924337.1073741827.63518674336&type=3&l=71954dbd3b&theater

.

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-09-24 10:57:33

Läs på elekta.com.

Elektas monter är "lite" större än på bilden...

En annan sak, för alla andra:

Jag tror att vi kan vänta oss PM om första order på Catalyst HD ganska omgående. Enligt Siaren inlägg så är tim väldigt positiv till HD och att efterfrågan i usa är hög. Nu lanserar man och lägger fullt fokus på detta i sitt bås. Intressant.

Vart kan ett HD system kosta? Min gissning, tre kameror... 2,3 msek?

//SS

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-24 11:01:29

Du tror rätt mycket lillfisken ;-))

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-24 11:31:03

Vad säger du vindfagel?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-24 11:40:01

Se uppe till höger "vitt ufo" som är riktat ner mot bordet sen om det är VisionRt eller vad det nu är, kanske någon här kan tala om.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151856152774337&set=a.10151856088924337.1073741827.63518674336&type=3&l=71954dbd3b&theater

.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-24 12:09:37
0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-24 12:42:33

Bra då är det klart om var det var på bilden. Så då behöver du inte oroa dej över det mera Storfiren, bra va?

Finns det några bilder ifrån Astro där Catalyst/Sentinel kan ses i Elektamontern, vore ju inte så dumt att få se?

.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-24 13:00:36

På med thrögstruten.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-24 13:12:30

#49

Säger? Jag säger ingenting det har minou gjort.

Jag sitt mest och undrar om thoman har lyckats få igång det mellan öronen så att han kan få på sig glasögonen:-))))

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-24 13:14:37

Hehe

Jag menar angående det jag skrev i 47?

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-24 13:29:57

Reta inte upp thoman. Då kanske han säljer av alla sina 470 aktier.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-24 13:30:50

Var det SÅ många?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-24 13:43:18

Har ökat på till 550 nu :-)) ni e så goa.

Snart är vi under 17 lappen o åker igen bara så ni vet.

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-24 13:58:32

Ett tips kan vara att läsa på om vad stjärnanalytikern Addox på VCW skriver om bolaget, innan ni köper på er för många aktier.

//SZS

.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-24 15:54:43

Nu får vi allt ta fram cykelpumpen eller högtryckskompressorn, snart ett helt år kvar till nästa ASTRO

/(PHU

.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
8
Gilla!
2013-09-24 16:50:26

Ingen som hittat några bilder från ASTRO över c-rads bås? Hade varit kul att se!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-24 17:23:17

61 Det är hemlighetsstämplat, endast en mindre klick av C-radtradarna med pumpkunskaper har förmånen att få se dessa unika bilder.

//ZSSZ

.

0
Ogilla!
12
Gilla!
2013-09-24 17:29:42

Försöker du göra dig lustig eller?

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-09-24 19:20:55

Hej alla.

Jag fick svar på frågan: "Can I see your solution for free breathing gating in Atlanta?"

Jag har ställt frågan till Elekta och man svarade mig nyss från Elekta: "Yes, you can find this at the C-rad booth."

Det är alltså inte Catalyst vi ser på bilden utan man visar Catalystfunktionerna och produkterna i C-rads monter. Kul med ett så avslappnat svar;) Jag ställde frågan lite lurigt med "your solution" för den uppmärksamme..

0
Ogilla!
9
Gilla!
2013-09-24 19:46:15

#64

Ha ha, smart!:)

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-24 19:56:22

#64

Läste det på Elektas facebooksida. Bra frågeställning och ett tydligt svar.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-24 19:58:14

64

Intressant och bra gjort! :D

Härligt att dom inte hycklar med det :D Gå dit bara!

//SS

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-25 08:38:06

Den går hit, den går dit, den går runt en liten bit Den startar på ett kick, det är en makalös manick... gissa vilken aktie det är??

Trevlig Helg på er o lycka till denna RÖDA dag :-)

.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-26 09:08:26

Med lite tur o medvind, nerförsbacke o solen i ryggen samt OMX på plus så kanske vi plockar en hel 10öring idag eller är det att vara för överoptimistisk så här efter ASTRO och alla nyheter, och med C-radtåget fulltankat o startklar på stationen??

Börjar visst rött i vanlig ordning.

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-26 10:45:48

Någon som sett den där toman här på sistonde? Han verkar ha tröttnat eller så är det som ett sånt där irriterande obetydligt stenskott på rutan... tillslut ser man det inte mer...

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-09-26 11:08:42

Du menar monologernas mästare.=)

Han har väl helt enkelt tröttnat på att prata med sig själv!=))))

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-26 11:17:22

Totalt obegripligt hur man kan spendera tid på ett aktieforum och bara klaga. Jag lever kanske i 78 år om jag har tur och får vara frisk. Skulle aldrig falla mig in att använda min tid så dåligt. Snacka om att investera fel. Lite som att gå runt på en dansskola och berätta för alla hur dåligt man tycker att dans är.

Själv lägger jag min tid på att följa barnen till skolan, njuta av solen och annat medan jag hoppas att företagen som jag investerat i sköter sig och ökar värdet på mina aktier.

Ha en skön dag alla. Även du thoman.

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-09-26 11:23:29

Han försov sig dock idag..

Han började inte tjata förrän efter nio :-)..

0
Ogilla!
8
Gilla!
2013-09-26 11:35:30

Han är väl trött på börsen;) jag ser inget annat möjligt alternativ.

Går upp och tar en rejäl citron och biter i den så är han bitter hela dagen!

1
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-26 12:31:25

Visst är C-rad fantastisk så här efter ASTRO eller hur?

Tyckte det lät som den skulle dra till 30-40kr direkt, på forumen men som vanligt så händer det i princip inget med kursen, gick något fel? .( kanske förmycket säljare ;-)) )

Tur att man lyssnade på Addox för några år sedan och bara leker med små summor i aktien, gammal vet bäst. Om det mot förmodan skulle hända något så hinner man ju in utan att bli svettig ett som är säker. Men det gäller o va med om den tar fart om några år, tiden går fort.

Citroner är nyttigt Lindhe ;-))

Nähä dags för lite trading om omsättningen tillåter förstås

Hej svejs

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-26 12:57:12

#75

Hörru din dysterkvist. Har du någongång funderat över att skona oss andra från din substanslösa och ständiga negativism. Att växa upp och visa att du kan bortse från ditt eget ego.

3
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-26 13:42:29

Om c-rad hade varit så fantastisk som en del har trott så borde väl Jordanfonden och Addoxfonden mm rekat köp köp för aktien för flera år sedan eller hur, kan inte finnas många företag med en sådan sidledes kursutveckling dom senaste 5 åren.

Går ju knappt o få upp någon omsättning längre trots att man försöker daytrada i aktien.

.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-26 14:02:18

#77

I brist på igg-funktion blev det ett tryck på anmäl. Föreslår att andra som tröttnat gör detsamma.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-26 14:26:43

Det har jag gjort på varje inlägg...

Kan du inte ta och svara på min fundering istället Vindis?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-26 15:17:52

nr 47 tror jag att det var...

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-26 16:21:39

Förvisso har jag lite siffror från tidigare upphandling men varför mata thoman med det. Vill han döda forumet så får han:-)))

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-26 16:27:22

Jag tänkte mer för oss andra... Istället för att lägga all kraft på honom. Vi ignorerar honom bara. Jag är intresserad av hur mycket en HD kan kosta, jag är nog inte ensam om det.

Vet du?

0
Ogilla!
7
Gilla!
2013-09-26 16:52:03

82# trolitvis 1.2*3 - mängdrabatt säg 600k.

Jag tror närmre 3 mille men det är en ren chansning.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-26 16:53:33

Inga konstigheter och har sagts tidigare. Upp till 2 mille för protonvarianten. Till det kommer aftersales (uppgraderingar) + service som i C-Rad:s fall brukar faktureras för en femårsperiod vid orderläggning.

0
Ogilla!
7
Gilla!
2013-09-26 16:58:21

84# Tror du verkligen den blir så billig? Det är ju nämligen 3 st Catalyst som utgör båda HD/Protonvarianten?.

Vi får se men är det någon som har officiella siffror? Något intervall eller dylikt.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-09-26 17:14:08

Jag håller med dig Lindhe. Jag tror att den snarare ligger uppemot 2,5 + uppgraderingar och service.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-26 18:20:02

Men Lindhe!! Per styck för en Catalyst. Suck.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
5
Gilla!
2013-09-26 18:23:05

Jaha men säg det då!

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-26 18:40:22

Fan va du drygar dig Vindis. Vad jag har hört så kostar en normalt utrustad Catalyst ca 1,2, precis som Lindhe säger.

Jag skulle gissa att priset för en HD ligger på 2,3 - 2,5 beroende på val och tillägg.

Har du några bättre "gissningar" så kom upp med dom.

0
Ogilla!
8
Gilla!
2013-09-26 19:09:08

89# Nej han kan ha rätt eftersom det är mer funktioner, men jag vet inte hur mkt man kan pressa upp priset på den men lixom ett pris på 5m kronor ger en jäkla fin marginal.

Dock så tror jag man kanske nöjer sig med en lite lägre marginal och pris, men vi får se.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-26 19:23:03

Ok. Men eftersom det är en här inne som tydligen vet så kan han väl ta och upplysa oss. Vad spelar det för roll? Det är väl bara bra om vi kan få igång en vettig diskussion här inne.

Annars kanske Siaren kan upplysa oss om han läser detta.

5MSEK? Låter lite mycket va? :D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-26 19:57:35

Från Markin i maj

Om man då sätter detta i relation med den nu så viktiga marknaden för Catalyst och samarbetet med Elekta så ger det:

* Pris för Catalyst: 1,2 MSEK-2 MSEK. (Högre priset för protonkliniker).

* Vinstmarginal vid direktförsäljning: 83% Minst lika med Sentinel, säkerligen större då den höga vinstmarginalen fås för mjukvara/funktionaliteter. Där är Catalyst mycket mer utrustad än Sentinel.

* För varje såld Catalyst för 1,2 MSEK erhålls då en bruttovinst på 996 000 SEK/Catalyst!!.

--------------------------------------

"Fan va du drygar dig Vindis"

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-09-26 20:02:52

Kanske Keyman kan hjälpa till med den biten?

Hade väl en "löpare" som skulle dit?

Kan kanske be honom att ställa frågan:

Kommer Catalyst HD kosta ca tre gånger en vanlig Catalyst?

Då får vi ju ett hum om det vad Thim än skulle svara!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-26 20:03:13

Vad kan en Catalyst PT gå på då?

0
Ogilla!
12
Gilla!
2013-09-26 20:09:55

Skulan pt står för proton!!

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-26 20:35:41

Det är dock en adekvat fråga eftersom PT och HD säljs separata som två olika produkter. PT med "multiple cameras" och HD med "Three cameras".

Tycker Welander har helt rätt. Vi borde försöka få någon som ska gå på mötet imorgon och fråga om priserna och kanske även marginalerna.

Med all respekt för Markin, Vindis, så tror jag inte att ens han vet och speciellt inte i maj när HD inte ens var lanserad... Jag tror kostnaden är över 2 msek. Snarare 2,3.

Titta! Nu har vi ju fått igång en vettig diskussion. Det var väl inte så svårt, drygis ;D

0
Ogilla!
8
Gilla!
2013-09-26 20:39:46

96# jag menade att vindfågeln svarade på frågan.

Vore dock kul att veta exakt pris:-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-26 20:47:11

Ok. Förstår. :D

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
8
Gilla!
2013-09-26 20:54:21

Låt oss säga såhär;-) kostar Catalyst hd/pt 2 m styck så räcker det att kränga 4st set nästa år för att ge 100%+ tillväxt.

Om Catalyst och sentinel fortsätter att växa:-)

Kan de sälja så många? (Få?)

0
Ogilla!
10
Gilla!
2013-09-26 20:57:21

Har bett "Nyckelmannen" att skicka frågan om prisskillnaderna för de olika Catalyst-varianterna med sin "löpare" imorgon.

Med vänlig hälsning,

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-26 21:50:34

#95

Att PT står för proton framgår av hemsidan. Men jag måste erkänna att jag inte riktigt förstår skillnaden mellan Catalyst PT och Catalyst HD. Menar du att Catalyst HD består av tre st Catalyst PT?

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
10
Gilla!
2013-09-26 21:52:18

Catalyst pt består av 3 st catalyst.

Detsamma gäller Catalyst Hd dock vet jag itne om den består av 3st catalyst pt.

Båda produktkategorier är 3x st som säljs.

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-09-26 22:51:59

På nedan länkar kan ni se båda broschyrerna för HD/PT.

http://www.c-rad.info/document/Catalyst_HD-folder.pdf

http://www.c-rad.info/document/Catalyst_PT-folder.pdf

Det skulle sitta ganska skönt med en protonorder skulle jag säga:)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-27 07:31:04

Lindhe,så du menar att HD kan bestå av tre PT som i sin tur består av tre vanliga Catalyst. Snurrar du inte till det nu?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-27 08:13:04

#104

"Snurrar du inte till det nu?" ???

Du får bjuda till lite och skilja på Lindhe och folder. I foldern anges "flexible setup".

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-27 08:30:04

Va kul hela taken i ett behandlingsrummen kommer o vara fulla med Catalyster o sentineler hoppas dom får plats med lite belysning också. :-))))

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-27 08:41:15

#105

Jo, jag snurrar säkert till det också.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-27 09:19:28

Catalyst HD är tre stycken vanliga Catalyst. Catalyst PT är X antal catalyst med ett speciellt skal som står emot strålningen bättre, antalet beror på hur behandlingsrummet ser ut osv.

Står ju klart och tydligt i broschyrerna :)

Inlägget är redigerat av författaren.

1
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-27 11:11:06

Måste kommit någon positiv nyhet eftersom röda mattan ligger ute.

.

1
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-27 12:55:43

Nä in med några burkar Viagra så kursen reser på sig, det här gåår ju inte.

.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-27 13:46:11

Och därmed satte allas vår omtyckte thoman punkt för vidare försök till konstruktiv diskussion,.

Tala om att underminera för sig själv. Haha

0
Ogilla!
13
Gilla!
2013-09-27 13:51:12

Han har ett enormt behov att bara få skriva nåt i sin desperation..

Han har ju tradat sin aktie fram och tillbaka hela dagen :-)

1
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-27 13:55:37

Det går nog bra med C-rad, frågan är bara om det ska ta fem år till innan kursen drar, tur att man har lite Addoxkarameller o suuga på fram tills dess för bättre häv eller hur pippin sträck på vingarna vet ja det e ju fredag o dags för mjuklandning.

-4%

Men med lite vigmed, Cassandra och Cortus så går det plus minus noll den här veckan hoppas jag :-))

.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-27 16:56:32

När skulle mötet sluta idag?

0
Ogilla!
10
Gilla!
2013-09-27 17:07:14

114# När Thoman har gått och lagt sig:)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-27 17:09:41

Mötet ja. Rapport därifrån skulle kunna vara a new beginning i ny tråd.

Tar bort länken. Riktigt så gräslig vill jag inte vara en fredagseftermiddag;-)

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-27 17:13:20

Fan va denna Thrögman får mycket uppmärksamhet... Tröttsamt!

Det är alltså ingen som vet när mötet skulle avslutas.

Jag har för mig vid 17.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-27 17:14:44

17 är det. Stod på hemsidan.

Ny tråd absolut.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-27 17:15:13

Mötet slutar med andra ord kl. 17:00.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-27 17:34:33

2013-09-27 17:30

C-Rad: Spår ökad aktivitet i Frankrike till nästa år - VD

UPPSALA (SIX) C-Rad förväntar sig efter förvärvet av en

29-procentig andel i franska Cyrpa Medical Security att

aktiviteten inom försäljning ökar i Frankrike, avseende andelen

projekt av totalt antal strålbehandlingscenter i landet.

I dag har C-Rad fem projekt i Frankrike. Givet att Frankrike

har omkring 200 strålbehandlingscenter, ger det en andel på 2,5

procent.

Tanken är att försäljningsstyrkorna inom Cyrpa och C-Rad ska

integreras.

Förvärvet av ägarandelen i Cyrpa presenterades i slutet av

februari 2013. C-Rad har en option att förvärva de återstående

71 procenten i Cyrpa, vilken de har för avsikt att utnyttja.

Optionen löper fram till 2016.

Magnus Bernet

magnus.bernet@six-group.se

SIX News

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-27 17:36:56

#118, 119

Märkligt att just ni två och thoman är mest på tå vad gäller mötet.

Trevlig helg. Nu blir det indiskt här i Götet.

0
Ogilla!
9
Gilla!
2013-09-27 17:39:58

120# Var SIX med på investerardagen? Eller vart har de fått det där ifrån?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-27 17:41:08

Ja, det måste de har varit. De står "Uppsala" också... Intressant!

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-27 18:11:26

Totalt 149 projekt igång av dessa

40 st i USA

40 st i Dachområdet

14 st i Norden

10 st i Kina

Mycket intressant!

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-09-27 19:01:37

# 121

Var det någon fler än jag som noterade rimmet?

Trevlig helg!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-27 19:11:05

124

Verkligen intressant. SÅ många! PÅ presentationen tidigare var det ju mellan 80 - 100.... :D

Något mer som sades? :D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-27 19:16:17

Var det inte 80-90 projekt på gång vid mötet hos EP för en månad sedan? Det verkar som det tagit rejäl fart nu.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-27 19:22:34

Gemini börjar närma sig lansering. En ny kopparplatta med hål i skall förbättra bilddkvaliten.

Maad är hoppfull

0
Ogilla!
7
Gilla!
2013-09-27 19:24:39

Väntan, väntan, väntan!!

När pluggen väl släpper så kan det braka loss rejält..

Ska bli kul att se omsättningen från Oktober och framåt..

Tror den blir större än jag vågar tro..

Med vänlig hälsning,

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-27 19:34:00

Gemini närma sug lansering. Dec fortfarande eller senare/tidigare?

0
Ogilla!
7
Gilla!
2013-09-27 20:20:05

Vad menas egentligen med "projekt" på gång? Produkter som är på väg ut till kund?

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-27 20:36:36

Nä snarare där man fått ge en prisuppgift och är med på ett hörn. Betyder inte att det blir affär.

0
Ogilla!
5
Gilla!
2013-09-27 20:42:49

okej! Hur som helst spännande i alla fall. Om infon stämmer här så är det ju en bra ökning på projekten bara på en månad vilket i sin tur ökar chansen för affärer!

1
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-27 21:26:07

Projekt på gång har man haft i 4-5år och den där pluggen är helsvetsad både från insidan och utsidan så den lär inte lossna fören till våren i bästa fall.

Det här med ASTRO tyckte jag blåst bort lika fort som man släpper fjärt helt obemärkt i förbifarten, trist men sant.

Kursen blåstes upp lite grann inför mässan av StorC o trading gänget för att sedan krängas av till alla nyfrälsta med tro om att man köpt en raket, för att sedan sluta med pyspunka i vanlig ordning.

Blir väl ett 2-3kronors skutt när surfplattan G är klar, men den dagen då Elekta talar om att man börjat prenumerera på C-rads prylar ska man nog ta sig en funderare på ett mer långsiktigt inköp, Men tills dess blir det jukatrading och långskott i Addoxfonden.

.

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-09-27 21:37:15

Fast sen har jag aldrig förstått varför en mässa i sig skulle vara en trigger på kursen? Det är väl inte många som tror det! Däremot är det ju alltid positivt att man är ute och visar upp sina produkter och samarbeten. Sen har man ju faktiskt utvecklats framåt. Men aktiehandel för många är ju att tro man ska göra en fingerprintresa 3-80kr och casha in och ligga på stranden resten av livet med en paraplydrink!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-27 22:05:27

Det är väl inte Astro som dragit upp kursen den senaste tiden. Det är ju respons 2 interfacet som släpptes 20/9 som alla vi vetat skulle komma men inte blivit diskonterat tidigare. Jag hade väntat mig ett ännu större kliv då detta släpptes.

0
Ogilla!
9
Gilla!
2013-09-27 22:17:47

Det är Thoman som pratar för sin patetiska trading:) Han slänger så jäkla mycket dåliga ord till vissa och så sitter han själv å ja.

Försöker påverka kursen i hans tradingvågor.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-27 22:33:43

136

Helt sant. Jag också. Men utan ILS utförsäljning så hade vi absolut fått en större uppgång. De sålde av rejält i samband med releasen.

Kul med så många projekt på g och GEMini.. :D

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-28 11:02:04

Är det någon här inne som var på mötet och som skulle kunna avlägga en liten sammanfattning om vad som sades?

Jag är i alla fall väldigt nyfiken.

Vi vet tack vare aktieinvesteraren att:

- 149 projekt är ute och av dessa är:

40 st i USA - Riktigt bra.

40 st i Dachområdet - Riktigt bra.

14 st i Norden - Lite lågt?

10 st i Kina - Intressant!

- GEMini är på gång att lanseras. Ny kopparplatta med hål i kommer att förbättre bildkvalitén ytterligare.

Några andra kommentarer kring GEMini som dök upp på mötet? Maad var hoppfull skrev aktieinvesteraren... Något annat? Tid? Strategi?

Några andra nyheter som togs upp?

Någon som frågade om priset på Catalyst HD?

//SS

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-28 11:51:11

#139

Du menar så att din vän thorman kan fortsätta sin 10-öreshandel?

#69 Av: thoman

2013-09-26 09:08:26 » Anmäl

Med lite tur o medvind, nerförsbacke o solen i ryggen samt OMX på plus så kanske vi plockar en hel 10öring idag eller är det att vara för överoptimistisk så här efter ASTRO och alla nyheter, och med C-radtåget fulltankat o startklar på stationen??

Börjar visst rött i vanlig ordning.

------------------------------------------

Som man bäddar får man ligga som jag ser det:-))

.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-28 12:24:44

Jag tycker det är alldeles för många här, som brukar skriva läsvärda inlägg, som på sistone ägnat sig åt att skriva för mycket till/om Thoman. Det är ju precis det han vill... att trådarna ska spåra ur och bli icke läsvärda. Mata aldrig trollen.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-28 12:31:14

#141

Haha. Vem tror du att du lurar?

En fråga. Tillhör du också Östermalmstradarna?

"Mata aldrig trollen". Den var bra:-)

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-28 12:51:54

Tack Skulan. Äntligen en vettig person.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-09-28 17:39:14

140 Helt rätt.Som man bäddar får man ligga.

Har man haft C-rad i fem år så har man varit med och fått mata den i form av nyemmor. Men det är väl det som är vitsen inte o tjäna pengar som tur är får man väl säga nu :-) ( gick själv på detta dom första åren)

Nä ska man tjäna en hacka så får man allt mjölka aktien iform av jukatrading och svinghandel som Nyckelmanen o StorChefen ihop med tradingligan gjort under åren.

Tror även att det snart går att hänga på en liknande mjölkmaskin på dignitana för den som är intresserad.

Detta plus lite utvalda karameller ur Addoxfonden så får man inte klaga på spargrisen.

Sen det där med " Projekt på gång " ska man nog ta med en nypa salt bara för en kund ringer o frågar om priser o stl så kan man väl inte kalla det projekt eller hur? Nån måtta får det väl vara i alla fall.

" Koppar platta med hål i " tänk va svårt även ett enkelt hittpå kan vara ibland, med lite tur så kanske vi hinner med en svinghandelspumpning innan jul vem vet.

Och även om C-rad skulle slå igenom med dunder o brak på måndag med något helt otroligt så hinner man lätt in under veckan, för alla hårt troende sitter fulltankande upp till skorstenen sen flera år tillbaka enligt dom själva, så dom kan ju knappast köpa upp kursen eller hur, möjligtvis snacka upp den en krona eller 2, sen har vi ILS som håller på att megasälja flera ja tror det var miljoner aktier plus alla andra säljare som vaknat.Så någon större panik behöver man inte ha för att ta plats i raketen.

mvh

.

0
Ogilla!
6
Gilla!
2013-09-28 18:06:49

Man fick mata Elekta med nyemissioner under 90-talet också. Hittade lite gamla trådar från något forum om Elekta då det svors över det då. De som satt kvar har gjort en ganska bra avkastning.

Nu jämför jag inte bolagen på något sätt. Men allt blir inte guld och gröna skogar över en natt i sådana här bolag i denna branschen. Sen så kan det såklart bli lite tramsigt med alla som skriver " att det är nu det händer" dag ut och dag in. Men det har inget med bolaget i sig att göra. Så länge bolaget utvecklas i rätt riktning så sitter jag kvar. Den dagen utvecklingen stannar upp så funderar jag över min placering.

Visst hade man kunnat placera annorlunda under tiden och få bättre avkastning, men o andra sidan så hade jag inte behövt spela på lotto idag heller om jag lämnat in rätt nummer förra veckan!

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-28 18:34:21

Ta och tagga ned lite nu Vindfågel. Som jag skrivit tidigare så är jag långsiktig i aktien och tänker inte sälja en aktie förrän vid en kurs på 200 kr, där vi kommer vara den dag som C-Rad ligger på en omsättningsnivå runt 400 Mkr, om C-Rad värderas som liknande bolag på O-listan. Det räcker med en årlig försäljning på 100 Sentinel, 150 Catalyst och 150 GEMini för att nå dit. Jag är övertygad om att C-Rad kommer nå dit. Om det sker till 2015 eller 2016 har mindre betydelse. År 2016 kommer förresten Cyrpa köpas upp så då kommer Cyrpas siffror i sin helhet att ingå i C-Rads, så det kommer nog vara ett bra år att behålla aktierna till.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-28 19:30:27

Word.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-09-28 22:59:39

Hej ser väl ljust ut för c-rad i höst. Borde inte värderingen vara högre för det finns ju många förhoppningsbolag som kanske får fram någon produkt att sälja och där kan värderingen vara upp till 3 gånger högre än c-rad. Borde man inte premiera företag som redan har produkter och nu satsar på att sälja dem på fler marknader och även har gemini på gång. Här hittar ni några bilder från astromässan.

https://mobile.twitter.com/Tecnosan/media/grid?idx=1&tid=381906812846370816

Mvh klant

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.