Grupp: Huvudforum

Emotra- CE märkning klar !

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-03-12 08:52:06

Yes ! CE märkning klappat och klart. Bolaget går från klarhet till klarhet !

Emotra: Emotra har CE-märkt EDOR

(AktieTorget: EMOT)

Emotra meddelar att EDOR nu har blivit CE-märkt, vilket är ett viktigt steg i förberedelserna av en planerad klinisk internationell multicenterstudie.

Arbetet med att CE-märka produkten har pågått sedan sommaren 2013 och det har innefattat utvecklingen av ett relevant kvalitetssystem samt sammanställning av produkt- och metodrelaterad teknisk och klinisk dokumentation. CE-märkningen innebär att Emotras produkt och dokumentation anses vara i överensstämmelse med det medintekniska direktivet.

Att produkten nu har CE-märkts är en viktig förutsättning för att Bolaget ska kunna starta upp en omfattande internationell klinisk multicenterstudie. Utbildnings-/startupmöten kommer att genomföras inom kort. De enskilda klinikerna kommer att gå igång med att testa patienter så snart godkännande från etisk kommitté erhållits.

Hittills har fjorton kliniker tecknat samarbetsavtal med Emotra. Bolagets målsättning är att minst 15 europeiska kliniker ska inleda utvärderingar av Emotras testmetod, EDOR. Utvärderingen beräknas pågå under de närmaste två åren. Diskussioner och förhandlingar pågår med ett flertal kliniker i olika länder.

Emotra är inne i ett dynamiskt skede som involverar allt fler kliniska samarbetspartners. För att inte äventyra den finansiella uthålligheten bedriver bolaget allt arbete i en liten organisation och på ett så kostnadseffektivt sätt som möjligt. När Emotras metod har fått ett tillräckligt starkt internationellt vetenskapligt stöd från de kliniker som utvärderar EDOR, inleds lansering av metoden i Europa.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Claes Holmberg, VD

Telefon: 0708-25 45 47

E-post: claes@emotra.se

Emotra AB är listat på AktieTorget och bolaget har utvecklat en metod – EDOR – med syftet att upptäcka deprimerade patienters självmordsbenägenhet. Sammantaget har fler än 1 000 patienter testats och följts upp. En tillförlitlighet av upp till 97 procent har påvisats med EDOR. Med andra ord kan Emotras metod med 97 procents säkerhet fastställa om en person befinner sig i riskzonen för en signifikant ökad självmordsbenägenhet, varpå beslut kan fattas om att inleda särskilda självmordspreventiva insatser. Med EDOR ska rätt patienter få möjlighet till rätt vård.

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-03-13 09:15:02

Intressant läsning på placeraforumet (skrivet av gokboet).

Håller med till 100 %

"Jag har väntat på CE-godkännandet och var övertygad om att vi skulle få ett rejält uppställ i Emotras värdering när det var klart och offentliggjort. Jag tror inte ett godkännande var inprisat i aktiekursen i förväg. Tänk om Emotra fått bakläxa och måste bygga om maskinen? Den risken fanns och det skulle äventyrat hela multistudien.

Nåväl, Emotra levererar det de sagt att de skall göra och de gör det enligt tidplan. Det visar, om inte annat, att vi kan lita på att det ledningen säger och lovar, det är med största sannolikhet sant.

Jag förväntar mig 10-20% högre värdering av bolaget med en marknadsfärdig produkt. Det har vi nu.

Det som nu vidtar är marknadsintroduktion på bred front, dvs ingen omedelbar försäljning men däremot insäljning av produkten på den primära målgruppen. Det arbetet kommer att bedrivas den närmaste tiden i multistudien och tillsammans med EPA och Marco. Vi kommer efterhand att matas med positiva rapporter från multistudien, seminarier och vetenskapliga artiklar som belyser framgångarna med Edor-produkten.

Jag är övertygad om att under den tiden så kommer Emotras bolagsvärde att succesivt öka från dagens blygsamma nivå till rimligare 250 MSek, dvs 100 kr aktievärde finns inom räckhåll.

Risken i aktien har successivt minskat i takt med att alla "milstolpar" i planeringen passeras planenligt och därmed ökar sannolikheten att de mål man satt ut uppfylls inom utsatt tid, dvs 2016 är produkten på marknaden och Emotra ett lönsamt tillväxtföretag som ger sina aktieägare oerhört mycket lön för mödan. "

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.