Grupp: Huvudforum

Precise/IMINT 100% veckans uppgång?

0
Ogilla!
96
Gilla!
2016-05-17 23:29:03

Precise kom med delårsrapport idag. Om man går in i detalj och jämför med Q4 så ökade omsättningen med 3% och vinsten på kvartalsbasis var 2 öre/aktie, vinsten är till största delen beroende på fsg till Fing.

Man redovisar och skryter med en bruttomarginal på 88%, de 12% som finns som kostnad per såld vara, härrör sig enbart från Tractivo. Tractivo är den enda produkt som har en produktionskostnad och den går dessutom med förlust. Bruttovinsten ökade med 294 tusen kr från Q4 till Q1 i år. Resterande vinstökning är att man bantat organisationen. Så tillväxten i reella tal var knappt 1,4% på kvartalsbasis.

Algoritmen har, som i ett likvärdigt bolag (IMINT) 100% i bruttovinst, därför att det finns ingen kostnad per såld vara. Det man producerar är ingen fysisk produkt utan den kostnad man har är OPEX, dvs den operativa verksamhetens kostnad.

FPC kör sitt eget race framöver med egen algoritm, möjligt att Precise kan få ett par goda kvartal framöver men efter det blir det tufft, volymerna på 1 miljon algoritm-intäker/dag kommer att saknas.

På 5 års sikt kanske det inte är helt fel med värderingen. Men veckans kursrusningen från 2,01kr förra veckan till 4,35 som högst idag, indikerar på att investerarna inte vet mycket om vad biometrni ger för intäkter.

Räkna man på 90 miljoner/Fing sålda licenser per kvartal och dividera det med omsättningen så får man det till en Intäkt på kanske 20 öre per varje såld mobiltelefon för Precise. Den omsättningen kommer ju på sikt att försvinna. Så jag förstår inte värderingen.

För IMINT:s del handlar det om helt andra siffror. Alla android-mobiltelefoner har videofilmning och då är det 1-1,2 miljarder mobiler som mer eller mindre behöver Imint:s algoritm-lösning.

Med en intäkt på 1,7-4,25kr per algoritm/mobil så bleknar alla jämförelser.

Ni kanske undrar varför jag är så rabiat i att framställa IMINT som framtidens Case...

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
100
Gilla!
2016-05-18 00:54:18

Det är bra. När man har en stark magkänsla ska man gå på den. I aktiemarknaden tror jag ofta också det handlar om att man vill få en bekräftelse på sin övertygelse, eller omedvetet kanske motbevisad. Jag är själv ytligt intresserad av imint, men har väldigt svårt för att investera i förhoppningsbolag och hoppas att du kan sprida lite ljus över mina funderingar;

Dela undrar jag över tekniken. Vad är det med imints teknik som övertygar dig så, hur ser teknikhöjd/patentsituationen ut? Att kameran och videokvalitén är viktig råder det i inget tvivel om, men när du skriver att alla andriodtelefoner "behöver imints algoritmlösning" ser jag det mer som att de behöver en algoritmlösning. Det stora frågetecknet är förstås hur ett litet förlustbringande bolag ska kunna behålla eventuell edge gentemot konkurrenter i en nisch man kan anta att det satsas stora pengar på. Om Imints lösning var outstanding borde man väl slukats vid det här laget, kanske redan innan notering?

Vad gäller ersättningen per algoritm "1,7-4,25kr per algoritm/mobil" går det bara att konstatera att det är ett enormt spann. Var kommer uppgiften ifrån och hur resonerar du kring spannet/osäkerheten?

1
Ogilla!
91
Gilla!
2016-05-18 16:15:53

#1 Ted-Spred, redan 2013 uppvaktades Imint av mobiltillverkare för att implementera deras realtids-stabilisering som de jobbat med inom flygspaning sedan 2007(i bolagsform).

Klipper och klistrar: "Resultatet blev så pass bra att man: Två(!) år på raken har vunnit Europas motsvarighet till teknikens Oscar. Första gången i okt 2014 kammade man hem segern i kategorin “Young Bulls” (Bully Awards) organiseras av White Bull. Tävlingens syfte är att hitta FRAMTIDENS KOMETER bland Europas unga teknikföretag. Imint mottog priset vid en avslutande galamiddag och i samband en konferens lanserades “Vidhance Mobile” där videoalgoritmer redan då demonstrerades på en Android-baserad smartphone (Huawei om jag inte minns fel).

Det lilla "förlustbringande företaget" har hållit näsan över vattenytan genom Uppsala Innovation, som är en ledande finansiär av företagsinkubationer, Almi och Päärs(riskkapitalister) utöver det börsintroducerades man sig i dec 2015 för att få spelrum likviditetsmässigt och för att bredda ägandet.

Att satsa stora pengar i ett algoritm-projekt som hos IMINT som har tio års försprång med patent och en ledning med tekniska fysiker och doktorer inom bildanalys. Det görs inte över en natt. Utöver det har utvecklingsstaben personer inom tekniska fysik och civilingenjörer. Man har en personalstyrka snart på 30 personer var majoriteten är tekniskt/software utbildade akademiker.

Prissättningen 1,7-4,25kr per algoritm/mobil; en större kund, var man direkt kan se att en modellserien som generera flera tio-tals miljoner enheter behöver kanske betala 20cent per mobil medan en mindre tillverkare betalar 50cent.

Återkommer med länkar...

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
88
Gilla!
2016-05-18 16:23:23

# 2 intressant, tack för info :)

0
Ogilla!
75
Gilla!
2016-05-18 21:43:30

Tack pl2002. Ett spännande bolag helt klart, men att man uppvaktades redan 2013 men inte inlett ett konkret utvecklingsarbete förrän nu? Inbillar mig att telefontillverkare är snabba att ta till sig teknik de finner oumbärlig, men det är klart, det kanske bara handlar om att nå en "breaking-point" där tekniken börjar massimplementeras. Fingerprints genombrott kom ju också senare än många trodde, men oj vad fort det gick när det väl hände.

0
Ogilla!
72
Gilla!
2016-05-19 19:59:39

Visst Ted_Spread, inte förrän nu...? Skillnaden är att Vidhance har utvecklats i takt med att processor kraften i mobilerna har ökat, då har 4K kommit på agendan. Det var omöjligt innan. Vidhance Premium kom, som är det senaste. Full realtid i 4K och överlägsen Iphone 6s etc. etc.

Det finns massor att rabbla upp: http://vidhance.com/newspost/20160218-imint-vidhance-showcases-at-mwc/productannouncement-feb2016-mwc-and-improved-video-stabilization.pdf

Visades som Showcases på senaste MWC.

Inlägget är redigerat av författaren.

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.