Grupp: Huvudforum

Nytt från IMINT FA & TA del 2

0
Ogilla!
102
Gilla!
2017-01-10 21:03:49

Sådär pl2002,scenen är din!

0
Ogilla!
78
Gilla!
2017-01-11 03:29:38
Ladda ned

Ok då dejonki 89, lite sent på natta så det blir som det blir ?.

Tidigare inlägg IMINT.......https://www.aktieguiden.com/1373238/imint

Nytt från IMINT FA & TA … https://www.aktieguiden.com/1414825/nytt-fran-imint-fa--ta

Imint TA - Del 1. https://www.aktieguiden.com/1395581/imint-ta---del-1

Tidigare och lite nytt FA om Imint.

Ett gäng med Teknisk Fysiker, doktorer och mjukvaruutvecklare arbetar idag i ett företaget som grundades 2007 var målsättningen från början var att kommersialisera flera banbrytande innovationer inom realtids-bildförbättring av ubåts- och flygspaningsvideo.

Sedan 2013 har Imint kontaktats av olika mobiltelefontillverkare och dess “tech centers”. Intresset har varit omfattande för Imints tekniska förmåga inom videoteknik. Möjligheten att använda samma teknik med minimal fördröjning gör att Imints teknik lämpar sig oerhört väl i mobiltelefoner och mjukvaruapplikationer där behovet av bra videofilmning i realtid är stort. Nu har man i flera år arbetat med att implementera tekniken till smartphones och resultatet har blivit så pass bra att man: Två(!) år på raken har vunnit Europas motsvarighet till teknikens Oscar. Första gången i okt 2014 kammade man hem segern i kategorin “Young Bulls” (Bully Awards) organiseras av White Bull. Tävlingens syfte är att hitta FRAMTIDENS KOMETER bland Europas unga teknikföretag. Imint mottog priset vid en avslutande galamiddag och i samband en konferens lanserades “Vidhance Mobile” där videoalgoritmer redan då demonstrerades på en Android-baserad smartphone.

Dagens mer utvecklade teknik kallas för ”Vidhance Premium” var algoritmer skapar en mjuk video genom att separera avsedda rörelser, som zoomningar och panoreringar, från oönskade rörelser, som skak och brus. Allt sker i realtid med 4K-upplösning och höga framerates.

Det uttryckliga målet är att inta en VÄRLDSLEDANDE position för att analysera, förbättra och stabilisera video i realtid i mobiltelefoner. ”Idag för vi en tät dialog med ett stort antal aktörer på marknaden och kommer under 2016 se vår teknik användas.”

2016 fick man lön för mödan och nådde en milstolpe var man erhöll 800 000kr av ett ”Stort teknikföretag” i Asien för att utveckla Vidhance i deras kommande smartphones. I oktober tecknade man ett 3-årigt avtal med nämnda bolag och igår så bekräftades det att: ”Imint Image Intelligence AB (Imint) meddelar att videostabiliseringslösningen som utvecklats tillsammans med ett stort asiatiskt teknikbolag, nu finns tillgänglig för slutkunder i konsumentledet. Licensiering av mjukvaran sker under det treåriga ramavtal som annonserades den 26 oktober 2016. Produkten är en smartphone i premiumsegmentet, där kamerafunktionalitet är ett prioriterat område.”

Bara det faktum att det finns i bolagets kamera-premiumsegment gör att Imint:s lösning har öppnat sig för ALLA övriga androidtelefoner. Imint har garanterat förfinat Vidhance vid utvecklingsarbetet så nu är manegen krattad för fler kundavtal.

Alla, både små och stora mobiltillverkare kan använda IMINT:s mjukvarulösning, även de med OIS. EIS är en ren mjukvarulösning som är betydligt billigare än OIS som är kräver en mekanisk utrymmeskrävande rörlig lins, vilket gör att de mest slimmade modeller som Huawei Honor Magic enbart har EIS.

Google Pixel är en annan mobil var man helt skippat OIS till förmån för elektronisk bildstabiliseringen. Enligt M3: ”å andra sidan har Pixel ett snabbt gyroskop och en känslig accelerometer som erbjuder en form av elektronisk bildstabilisering. Vi föredrar visserligen optisk bildstabilisering, men det går inte att blunda för att Googles variant fungerar tillfredsställande.”

Imint citat: ”mjukvaruapplikationer där behovet av bättre videofilmning i realtid behövs”. Det blir väldigt stort och lönsamt för nätoperatörerna. Huawei som är störst på nätinstallationer, fastslog i sin senaste vitbok att utveckling av tjänster för videofilmning var framtidens viktigaste område. Mark Zuckerberg nämnde för inte så länge sedan att videofilmning via smartphone kommer att dominera facebook om fem år. Varenda tonåring är idag beroende av något socialt nätverk. Utvidgas graden av beroende till att; val av mobiltelefon blir avgörande till kvalitén i videofilmandet, då måste alla mobiltillverkare komma med en bra lösning.

Imint:s marknad är hela android segmentet(80,7% av alla mobiler). Och har man nu ett ”Stort teknikföretag” underförstått en av de större mobiltillverkarna (de flesta tippar på Huawei) så täcker ett liknande bolag Imint:s break-even vid 25-30 miljoner enheter. All försäljning utöver det blir ren vinst(räknat på 0,2$ per enhet) även om vd har nämnt intervallet 0,2$ -0,5$ per enhet.

Imint har en bruttovinst på 100%, man installerar en algoritm en gång och inte har någon kostnad per såld enhet efter det. Kostnaden är oförändrad oavsett om säljer 10milj enheter eller 100milj och får man dessutom betalt för utvecklingskostnaden så blir det en kraftig hävstång och vinst vid ett relativt litet antal enheter.

Det viktigaste i bolaget är en unik kompetens och erfarenhet. Man har varit oerhört selektiv i sin rekrytering och i förhållande till sin storlek kryllar det av tekniska fysiker och doktorer... Bl.a. är både vd Andreas Lifvendahl och styrelseordförande Katarina Bonde tekniska fysiker. Känner inte till något bolag på börsen som har det eller har haft, med undantag av gamla ASEA med Hans Werthén och Curt Nicolin..

Att erfarenheten gör sig gällande i Imint märks framför allt i bolagets informationsgivning, den är oerhört konservativ, man skickar inte ut pm i parti och minut. Den information som lämnats har varit relevant enligt plan och utan överdrifter.

Läs om Vidhance som Imint:s internationella varumärket: http://vidhance.com

Och deras lösningar på: http://vidhance.com/solutions/

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
62
Gilla!
2017-01-13 15:39:23

I anslutning till #1. Länken visar vad EIS verkligen kan prestera. Bättre än så här kan inte EIS demonstreras.

Nokia 8 bästa EIS någonsin på en smartphone. I videon nämns underförstått att videostabiliseringen kommer att sätta Nokia på kartan igen :))

https://www.youtube.com/watch?v=CPi26Ov0n7s

Uppsala, Sverige2016-05-25

IMINT Image Intelligence AB (Imint) har knutit Sami Niemi till bolaget som strategisk rådgivare, Niemi var en av grundarna till svenska Scalado, som växte till ett av de ledande mjukvarubolagen inom mobil bildhantering ”mobile imaging”, med över en miljard produktlicenser sålda. Scalado blev uppköpt av Nokia 2012, och senare en del av Microsoft.

Inom Microsoft samlade Niemi ett team av över 200 medarbetare för att driva utvecklingen av ny kamera- och fotofunktionalitet.

Niemi har nu lämnat Microsoft, och arbetar med rådgivning till både svenska och internationella bolag, och som medlem i investeringskommittén för Spintop Ventures.

Dels har Niemi kopplingen kamera-och fotofunktionalitet vs. Nokia och nu Imint.

Det kan mycket väl vara så att IMINT har ett samarbetsavtal med Qualcomm/Nokia utöver det redan tecknat avtal med storkund. De sitter knappast still för att ETT stort avtal redan landat...

Enl. tidigare info har IMINT varit i kontakt med de flesta större tillverkarna...

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
64
Gilla!
2017-01-20 13:11:47

Imint handelsstoppad!

0
Ogilla!
62
Gilla!
2017-01-20 13:14:15

Jaha ja...ingen märklig handel vad jag kunnat se, ett par procent upp bara..

Intressant.

0
Ogilla!
56
Gilla!
2017-01-20 13:19:13

Undra om den okända kunden kommer läcka nu.

0
Ogilla!
66
Gilla!
2017-01-20 13:21:51

Jaha?!

IMINT: AKTIEN HANDELSTOPPAD

13:06

STOCKHOLM (Direkt) Handeln i Imints aktie stoppades vid 13-tiden på fredagen.

Det framgår av ett börsmeddelande.

Strax före handelsstoppet handlades aktien, som är listas på Aktietorget, cirka 2,4 procent högre än torsdagens stängning och noterades kring kursen 54 kronor. Aktier för cirka 10 miljoner kronor hade omsatts.

0
Ogilla!
57
Gilla!
2017-01-20 13:22:49
Ladda ned

0
Ogilla!
56
Gilla!
2017-01-20 13:23:34

Ärligt talat är jag inte helt nöjd med att Imint är noterade på Aktietorget.

Jäkla strulplattform.

Hade hellre sett First North.

0
Ogilla!
54
Gilla!
2017-01-20 13:27:17

Såg pl2002 på Arlanda nyss :))

0
Ogilla!
57
Gilla!
2017-01-20 13:31:44

Han verkar inte stabiliserad utan svettades kraftig och talade osammanhängande ;))

Synd inför en långsemester.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
60
Gilla!
2017-01-20 13:36:46

Ja vi får se, undra vad vi kan vänta oss nu? Inte bra om det ses som man brutit mot sekretessavtalet.

0
Ogilla!
61
Gilla!
2017-01-20 13:55:41

Hehe.. Realdeal..

Tittade på mina gamla inlägg på BS Pro från 10/1 -07... iPhone fyllde 10år nyligen..

https://www.youtube.com/watch?v=-3gw1XddJuc

Skrev då: "Jag är givetvis färgad av att vara innehavare av Appleaktier. Oavsett så är marknadsförutsättningarna fantastiska för Apple. Ipoden har banat väg för mängder av nya köpare till Mac-datorer. För att inte tala om Iphone som milt sagt är fantastisk.

Kolla Steve Jobs presentation av Iphone på apple.com och få en garanterad upplevelse.

10/1 -07. Apples iPone som presenterades av Steve Jobs imponerande och är den bästa lösningen inom följande områden: Musik, video, bildhantering, film, e-mail (blueberry kommer att tappa mycket), sms, full internet med wifi, full synk till datorn, widgets och inte minst handhavandet av telefonen inkl. konferenstelefoni och röstbrevlådan.En patenterad och smått revolutionerande pekskärmsteknik har gjort det möjligt var man scrollar och klickar med fingret. http://www.apple.com/iphone/ Övriga multimedia-telefoner kan se sig rejält omsprungna. Minnet på 8Gb kan anses som snålt samt att inget framkommit om Officefunktioner. 3G kommer. Apple upp 8,3%! "

Sensmoral... Kan inte annat än att småle när jag tänker på likheten mellan iPhone och Imint. Kände mig som en missförstådd pionjär när det gällde apple-aktien. Och inte många verkar ha förstått Imint...

0
Ogilla!
59
Gilla!
2017-01-20 14:09:19

Det känns som IMINT kommer att offentliggöra kunden. Eller vad tror du pl2002? Vad kan handelsstoppet bero på?

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
52
Gilla!
2017-01-20 14:12:13

Lite märkligt att Imint har aktie-stoppats nu. Rusade i inledning 7%. Säkert en storaffär på G.

0
Ogilla!
56
Gilla!
2017-01-20 14:21:55

Aktietorget handelsstoppade mjukvarubolaget Imints aktie klockan 12.59 på fredagen, enligt ett marknadsmeddelande. Mer information väntas enligt så snart det är möjligt.

Aktien var upp med 2,4 procent till 54 kronor innan handelsstoppet. Aktier för 10,2 miljoner kronor har bytt ägare hittills idag.

Imint vill till Finwire inte kommentera huruvida aktien är handelsstoppad på bolaget eller Aktietorgets begäran, eller om Imint kommer att gå ut med information under dagen.

0
Ogilla!
60
Gilla!
2017-01-20 14:39:17

helt säker på på att det har kommit ett uppköpsbud på Imint.

Man handels-stoppar knappast en aktie på att typ Huawei är kund.

Kan ta gift på att det är ett bud på IMINT...!

0
Ogilla!
56
Gilla!
2017-01-20 14:40:38

Vad kan ett bud tänkas ligga på?

0
Ogilla!
61
Gilla!
2017-01-20 14:53:41

Ingen aning dejonki89, men under 300kr tror jag inte att det blir.. Nuvarande kurs på 54kr är samtidigt ett lågmärke att utgå ifrån.

0
Ogilla!
53
Gilla!
2017-01-20 14:55:44

Känns spännande, men tveksam på bud. Men hoppas!

0
Ogilla!
56
Gilla!
2017-01-20 14:57:20

Känns spännande, men tveksam på bud. Men hoppas!

0
Ogilla!
55
Gilla!
2017-01-20 15:30:28

"Information väntades så snart det är möjligt, enligt Aktietorget"

Tycker det går lite trögt med den infon, 2.5h har gått. Vill bra gärna ha besked, allt utom konkurs är OK nu när man är lång.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
61
Gilla!
2017-01-20 16:03:36

Hehe pewo. Konkurs finns inte på kartan, bolaget har bra likviditet. Aktietorget stoppar inte handel utan begäran från Imint. Jag kan inte se att en ny kund ger så pass drastiska åtgärder som stopp i handeln.

Vi får se, men jag är helt övertygad om att det är uppköp på G.

Kommer kanske att få göra en pudel, men i nuläget är det ett bud som är mest realistiskt...

0
Ogilla!
52
Gilla!
2017-01-20 16:28:03

hej pl2002

Så här skrev du dock den 29/10

Sedan tror jag även att inte ens ledningen trodde det var aktuellt med uppköp för några veckor sedan, har för mig att jag såg det nämnas i samband med något PM.

" pl2002

2016-10-29 20:06:48

unia.. Det är väl som vanligt skrivet i stjärnorna. Tar IMINT in många avtal så inser givetvis marknaden att IMINT kommer att få en dominerande ställning.

Hur den kommer att prissättas, tror jag kommer att bli väldigt konservativt. Mycket med tanke på Katarina Bonde som ordförande.

Hon har en viss vana att hantera multibolag och har inga personliga incitament att företräda sig själv kontra aktieägare. Blir det ett uppköp av bolaget kommer det givetvis att bli en kombination av att uppköparen som köper in majoritetsdelägarna och får en riktad nyemission.

Det är rätt osannolikt att någon lägger ett bud på bolaget rakt av. Därför att det kommer att förkastas... "

0
Ogilla!
55
Gilla!
2017-01-20 17:41:38

Bud? Nä det tror jag inte.

Jag misstänker att har att göra med den hemliga kunden, kan vara så att Imint ska gå ut med det offentligt före rykten/läckor?

Men bud är helt okej om det ligger 100+ :)

0
Ogilla!
62
Gilla!
2017-01-20 20:01:59

http://imint se

Har uppdaterat hemsidan, verkar vara Samsung!

Sjukt.

0
Ogilla!
54
Gilla!
2017-01-20 20:16:31

#25 Var står det att det är Samsung som är den första kunden?

0
Ogilla!
58
Gilla!
2017-01-20 20:18:27

# Står inte men dem har uppdaterat hemsidan med SS lur.

0
Ogilla!
57
Gilla!
2017-01-20 20:23:46

http://vidhance.com

Bilden på SS luren har väl alltid varit där?

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
54
Gilla!
2017-01-20 20:26:34

Folk tror på J3 eller A3 man ser inte hela bilden.

0
Ogilla!
60
Gilla!
2017-01-20 20:28:18
Ladda ned

Här är bilden!

0
Ogilla!
66
Gilla!
2017-01-20 20:38:56

#28

0
Ogilla!
51
Gilla!
2017-01-20 20:39:34
Ladda ned

#28

0
Ogilla!
60
Gilla!
2017-01-20 20:56:36

Verkar vara felaktiga information. Får vänta och hålla tummarna på positiva nyheter!

0
Ogilla!
53
Gilla!
2017-01-20 21:42:47

Länken nedan visar Imints hemsida 3 oktober 2016, där Samsungmobilen är med.

https://web.archive.org/web/20161003163059/http://imint.se/

1
Ogilla!
51
Gilla!
2017-01-21 18:19:36

Som tröst är det ett bud på Imint.

0
Ogilla!
46
Gilla!
2017-01-21 18:31:06
0
Ogilla!
45
Gilla!
2017-01-21 19:11:14

#35 Har det kommit något PM?

1
Ogilla!
51
Gilla!
2017-01-21 19:53:23

Inte hittat något. Mest spekulationer, typ risk att Imint stäms efter att ha avslöjat sin kund. Tycker det är dåligt att låta aktieägare få vänta och sväva i ovisshet så länge på besked. Aktietorget skrev i fredags 13:13 att "Mer information väntas så snart det är möjligt". Nu har det gått över 30 timmar efter det beskedet. Det kallar jag inte för snarast.

0
Ogilla!
44
Gilla!
2017-01-21 20:26:26

Från Ava:

" Mera trovärdiga rykten

I dag 20:15 IP: eKBsViS0R

Ryktena från trovärdiga källor stämmer visst, läs min historik så ser ni!

Samma rykten säger även att Imint tecknat avtal med två nya giganter på marknaden! Detta kommer tillkännages inom kort! Båda skall ut på marknaden med Vidhance Stabilization och även autozoom.

Samma rykten säger också att Imints försäljning har skjutit i höjden explosionsartat senaste månaden, och försäljningsprognosen för 2017 slår även dom mest optimistiska prognoserna med råge! Imint är idag ett extremt lönsamt IT bolag, men handlas till kurser av ett förhoppningsbolag.

Imint har haft ett sanslöst genombrott senaste två månaderna, och hade inte alla från lock up samt aktieöverlåtelsen från PÄAB dumpat öve 500 tusen aktier på marknaden hade vi idag haft kurser på 130-150 kr minimum sett till informationen som finns tillgänglig. Personerna som dumpat aktierna har haft noll koll på bolaget men varit med från IPO och tagit hem fina vinster.

Och skall vi gå på informationen från mycket trovärdiga rykten så är kurser på 400 till 500 kr fullt möjliga under senare delen av 2017

Fakta är att Imint har sin produkt ute i en av världens största smartphone tillverkares flaggskepp, och flera aktörer kommer inom kort, lägg sedan på autozoom. Inget av detta har prisats i kursen pga dom massiva dumpningarna från personer med noll koll på bolaget men som varit med sedan IPOn.

Jag har haft rätt hittills om ni läser min historik, resten av ryktena får ni tolka själva! "

0
Ogilla!
54
Gilla!
2017-01-21 20:27:12
0
Ogilla!
52
Gilla!
2017-01-21 20:28:46

#38

Imint AB is not to blame. All have access to smartphone firmware upgrades.

Just download and scrutinize.

No big deal , it had to come out sooner or later. Or do you think that Huawei is embarressed to incorporate Imint software !!

I see it as a non-event and prefer pl2002's guess on why the share was put on hold.

Dont expect any companies to release PM's during weekends. Have patience. Monday we will know :)

Stay tuned and await piles of money.

0
Ogilla!
50
Gilla!
2017-01-21 22:36:07

Verkar enligt forumet på placera att vidhance, kommer finnas med i alla Huawei telefoner som blir uppdaterad, och får EMUI 5 (Android 7.0 nougat)

Om detta stämmer kommer det generera rätt fina summor! Mycket rykten nu, hoppas vi får klarhet i detta innan öppning på måndag!

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
51
Gilla!
2017-01-21 23:15:28

#42

Huawei EMUI 5.0 Android 7.0 Nougat upgrade roadmap leaked, includes Nova, G9 Plus

Huawei's roadmap for the EMUI 5.0 Android 7.0 Nougat upgrade for their current smartphones has been leaked. The company has already launched the new version but only for some of their flagship smartphones.

Fortunately, a leaked roadmap of the Nougat upgrades has surfaced. It shows about 10 Huawei smartphones and the release dates for the update.

Huawei's roadmap shows that the EMUI 5.0 Android 7.0 Nougat upgrade has already been tested for some of the newer models as early as November 2016, according to Playful Droid. The earliest spotted was the Huawei Mate 8 with the final release date set for January.

The Huawei P9 and P9 Plus also had their EMUI 5.0 beta versions tested several months back. Both are the strongest smartphones from the company thanks to their dual-lens camera setup that was made in partnership with German company Leica.

Huawei Nova will be the next to receive the EMUI 5.0 Android 7.0 Nougat update in March, Tech Radar reported. The Huawei G9 Plus and the Note 8 will follow in April while the 6X and the M3 will have their update in May.

http://en.yibada.com/articles/187852/20170120/huawei-emui-5-0-android-7-nougat-upgrade-roadmap-leaked.htm

0
Ogilla!
52
Gilla!
2017-01-22 09:11:55

Jag visste att det skulle bli såhär när Imint bekräftade att en produkt är ute på marknaden! Klart som tusan att någon börjar gräva i mjukvaran, det borde även Imints ledning förstått?

Kanske är jag som är grävaren ;)

Men nu blir det gissningsvis offentliggjort nästa vecka.

Kan bli lite grinigt möjligen, tror de hade tänkt hålla på detta till MWC.

0
Ogilla!
52
Gilla!
2017-01-22 21:24:07

#35 pl2002

Har du lust att utveckla?

0
Ogilla!
47
Gilla!
2017-01-23 08:11:59

Mjukvarubolaget Imint meddelar att den design win som publicerades i ett pressmeddelande 10 januari finns med i Huawei Mate 9. Bolaget kommunicerar informationen eftersom mjukvaran är spårbar i telefonen. I övrigt är Imint förhindrade att kommunicera mer om affären på grund av sekretessavtal. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Aktietorget handelsstoppade Imints aktie i fredags den 20 januari efter att spekulationer om att det var Huawei

som var bolagets kund.

Vi har även avtal med SS sjukt!

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
46
Gilla!
2017-01-23 08:35:37

Frågan är vad vi öppnar på för kurs!?

Huawei samt Samsung säger allt!

0
Ogilla!
44
Gilla!
2017-01-23 09:00:48

Mobilunderleverantören Imints lösning för videostabilisering Vidhance finns med Huaweis mobiltelefon Mate 9. Bolaget har dessutom tecknat ett utvecklingsavtal med Samsung Electronics med ett ordervärde på upp till 800.000 kronor.

0
Ogilla!
43
Gilla!
2017-01-23 09:01:24

Imint utvecklar videolösning åt Samsung Electronics

Mjukvarubolaget Imint har tecknat ett utvecklingsavtal med sydkoreanska Samsung Electronics. Avtalet innebär en anpassning av Imints mjukvara Vidhance till en ny produkt som inte är en smartphone. Projektet är uppdelat i faser och kunden har rätt att avbryta projektet inför varje fas. Ordervärdet vid fullt utförande, uppskattas till cirka 800.000 kronor.

Samsung Electronics Co är ett dotterbolag i Samsung-koncernen. Avtalet innebär att Imint vidareutvecklar och anpassar mjukvaran Vidhance till en ny produkt som ännu inte är lanserad av kunden. Produkten är i kategorin konsumentelektronik men inte en smartphone. Huvudelen av uppdraget är planerat att utföras under våren 2017 och avtalet ger också kunden begränsad licensrätt till den nyutvecklade mjukvaran. Av sekretesskäl kan inte mer information publiceras om projektet eller den planerade produkten.

"Vi är naturligtvis mycket stolta att få det här förtroendet från ett av världens ledande bolag inom konsumentelektronik. Även om ordervärdet inte är signifikant, så ger det oss en chans att visa våra förmågor både vad gäller teknikens potential och vårt sätt att hantera kundprojekt", kommenterar Andreas Lifvendahl, vd i Imint.

0
Ogilla!
37
Gilla!
2017-01-23 09:19:04

Vi borde haft ATH!

0
Ogilla!
38
Gilla!
2017-01-23 09:29:29

Satan satan, är snornära att köpa 10k aktier som kortsiktig tradingpost...vi är ju fan knappt över 70 spänn!!!

Lär bli drag i veckan.

0
Ogilla!
43
Gilla!
2017-01-23 09:32:50

Mycket märkligt, kanon nyheter och kommer inte ens upp i emissionskursen. Säkert återtest mot 64-65

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
40
Gilla!
2017-01-23 09:43:39

Ja det är löjligt. Visst, många gör fina kortsiktiga vinsthemtagningar...tror resten av veckan blir blå...MWC nästa månad...

Pumpa in tungt nu är knappast en förlust på lite sikt.

UNDER EMISSIONSKURSEN!!!!

0
Ogilla!
40
Gilla!
2017-01-23 09:45:33

Vissa päron på di (läs drömmare) trodde på öppningskurs över 200 kr ;))

De kan varken räkna eller tänka.

0
Ogilla!
45
Gilla!
2017-01-23 09:52:28

#54 klart som fan det inte kan öppna på 200:- men jag tror vi snart får se kursen leta sig upp mot nytt ATH runt 100:-.

Kanske slutet av veckan eller nästa vecka.

0
Ogilla!
42
Gilla!
2017-01-23 09:53:38

Helt klart.

Avtalen är ju ett tecken på att de ligger jävligt rätt. Så är det bara.

0
Ogilla!
50
Gilla!
2017-01-23 11:03:18

IMINT: ROYALTYAVTAL MED SAMSUNG MÖJLIGT VID STORA VOLYMER - VD

10:04

STOCKHOLM (Direkt) Den videostabiliseringslösning som Imint har utvecklat åt en ännu olanserad Samsungprodukt har visserligen ett blygsamt initialt maximalt ordervärde, 800.000 kronor, men om produkten tas emot väl på marknaden kommer ett licensavtal med royaltyintäkter att upprättas.

Det säger den Aktietorgslistade mobilunderleverantörens vd Andreas Lifvendahl på telefon från Sydkorea, där han är för att träffa Samsung Electronics, till Nyhetsbyrån Direkt på måndagen.

I det här utvecklingsavtalet har kunden viss begränsad licensrätt. Det är för att kunna lansera produkten, men blir det sedan stora volymer behöver vi upprätta licensavtal, och hur det ska se ut återstår i så fall att definieras, säger han.

Den andra aspekten som kan få fart på intäkterna i det på måndagen lanserade avtalet är att Imint nu är leverantör åt Samsung, som med sina cirka 20 procents global marknadsandel är världens största aktör på området.

Det är kul att få jobba med Samsung inom videomjukvara; det är en trevlig scen att få uppträda på. Vi har olika spår på gång, varav ett är det vi lanserar i dag. Samsung är ju den största volymspelaren, och vi ser det här som ett sätt att visa upp vad vi kan, säger Andreas Lifvendahl om samarbetet med Samsung Electronics, utan att kunna ge fler detaljer.

Han kan exempelvis inte kommentera hur omfattande eller tätt samarbetet mellan mobiltelefonavdelningen och den del som utvecklat produkten med Imintmjukvara är, eller vad Samsung har för andra videostabiliseringslösningar i sina mobiler.

Vad för slags slutprodukt det handlar om är hemligt, och Andreas Lifvendahl kan inte vare sig kommentera eller dementera en direkt fråga om det rör sig om en actionkamera.

Strax före pressmeddelandet om Samsung aviserade Imint att dess lösning Vidhance finns med i flaggskeppstelefonen Mate 9 från Huawei. Tidigare har bolaget nämnt detta i form av en så kallad design win, utan att namnge vare sig tillverkare eller modell.

Vad kan du säga om era chanser att nå fler design wins framöver?

Vi har ett antal kunddiskussioner i olika faser, dr kunderna sjlva oftast vill vara ganska tystltna om i vilken fas deras produkter ligger och vilka underleverantrer de har. Som vi skrev nr vi kommunicerade det treriga ramavtalet med Huawei [i slutet av oktober och utan att namnge Huawei, red anm] jobbar vi sklart man vinner de hr kamperna produkt fr produkt, och vi jobbar stenhrt p att f fler design wins. Men det finns inga gratisluncher, s man fr alltid vara p topp.

Imint-aktien var upp cirka 30 procent efter en timmes handel på Aktietorget på måndagen, vilket innebär ett marknadsvärde på drygt 600 miljoner kronor.

Diagram: Imint-aktien sedan listningen i slutet av 2015.

http://i.direkt.se/170123/537508301.png

Källa: Infront.

Martin Lindgren +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
41
Gilla!
2017-01-23 11:32:18

#45 unia.

Jag var övertygad om ett bud på Imint, mest beroende på att all tidigare väsentlig information har kommit under pågående börshandel. Skrev t.om. att jag kunde ta gift på det.

Fick i mig tillräckligt med gift på lör kvällen så udda får vara jämt. Är fortfarande dålig.

Häftigt ändå att Imint klarar av att installera Vidhance i Mate9 genom enbart en programuppdatering. Trodde tidigare att det krävdes att man var med i själva utvecklingsstadiet av telefonen. Bolaget har nämnt att senaste upplagan av Vidhance Premium skulle ha ett gränssnitt som möjliggör snabb implementering, och att det nu verkar det stämma.

Innebärande att vi kommer att få se väldigt många smartphones med Vidhance.

Genom Huawei- och Samsungkontraktet har man halva inne hos de tillverkare som är ledande inom androidmobiler. -Vem kunde ha trott det för ett halvår sedan.

Tillfredsställande att tusentals timmars grävande i Imint gett lite grädde på moset.

Det stora släppet är inte nu men vänta...!

0
Ogilla!
40
Gilla!
2017-01-23 11:45:35

Det ser ju minst sagt bra ut för Imint...

Den andra aspekten som kan få fart på intäkterna i det på måndagen lanserade avtalet är att Imint nu är leverantör åt Samsung, som med sina cirka 20 procents global marknadsandel är världens största aktör på området.

"Det är kul att få jobba med Samsung inom videomjukvara; det är en trevlig scen att få uppträda på. Vi har olika spår på gång, varav ett är det vi lanserar i dag. Samsung är ju den största volymspelaren, och vi ser det här som ett sätt att visa upp vad vi kan", säger Andreas Lifvendahl om samarbetet med Samsung Electronics, utan att kunna ge fler detaljer.

Han kan exempelvis inte kommentera hur omfattande eller tätt samarbetet mellan mobiltelefonavdelningen och den del som utvecklat produkten med Imintmjukvara är, eller vad Samsung har för andra videostabiliseringslösningar i sina mobiler.

Vad för slags slutprodukt det handlar om är hemligt, och Andreas Lifvendahl kan inte vare sig kommentera eller dementera en direkt fråga om det rör sig om en actionkamera.

Strax före pressmeddelandet om Samsung aviserade Imint att dess lösning Vidhance finns med i flaggskeppstelefonen Mate 9 från Huawei. Tidigare har bolaget nämnt detta i form av en så kallad design win, utan att namnge vare sig tillverkare eller modell.

Vad kan du säga om era chanser att nå fler design wins framöver?

"Vi har ett antal kunddiskussioner i olika faser, där kunderna själva oftast vill vara ganska tystlåtna om i vilken fas deras produkter ligger och vilka underleverantörer de har. Som vi skrev när vi kommunicerade det treåriga ramavtalet med Huawei [i slutet av oktober och utan att namnge Huawei, red anm] jobbar vi såklart… man vinner de här kamperna produkt för produkt, och vi jobbar stenhårt på att få fler design wins. Men det finns inga gratisluncher, så man får alltid vara på topp."

Imint-aktien var upp cirka 30 procent efter en timmes handel på Aktietorget på måndagen, vilket innebär ett marknadsvärde på drygt 600 miljoner kronor.

1
Ogilla!
48
Gilla!
2017-01-23 12:39:07

Bara att köpa järnet nu runt 70:- som jag ser det!

0
Ogilla!
41
Gilla!
2017-01-23 12:45:17

Imints avtal med Samsung är en del i säljprocessen, finanschef vet ej när mer info kommer om Huawei

Imint har under dagen bekräftat att den design win som publicerades i ett pressmeddelande 10 januari gäller Huawei Mate 9, och bolaget har i ett separat pressmeddelande meddelat att man har tecknat ett utvecklingsavtal med sydkoreanska Samsung Electronics.

Imint är förhindrade att kommunicera mer om affären med Huawei på grund av sekretesskäl, och bolagets finanschef och tillika operativa chef Jens Ålander kan inte heller svara på när Imint räknar med att kunna gå ut med mer information.

Det är fortfarande ett sekretessavtal, så det återstår att se hur det kommer att hanteras framöver, säger han till Finwire.

Avtalet med Samsung innebär en anpassning av Imints mjukvara Vidhance till en ny produkt som inte är en smartphone. Projektet är uppdelat i faser och kunden har rätt att avbryta projektet inför varje fas.

I vår säljprocess så börjar vi normalt sett med något slags utvecklingsavtal, främst ur kundens perspektiv då de vill testa hur det verkligen fungerar. Slår det där väl ut så kan det bli ett licensavtal på ett eller annat sätt precis som det blev med Huawei, säger Ålander.

Så man kan säga att det är en del i säljprocessen, att tillsammans se hur våra lösningar kan implementeras med deras produkter, tillägger han.

Finanschefen säger att det är "jättesvårt att sia om" hur lång tid utvecklingsfaserna kommer att ta, men att tanken är att arbetet kommer att pågå under våren.

Vad kan ett licensavtal med Samsung vara värt?

Det kan vi inte gå ut med. Det beror helt på hur det går, svarar han.

Aktietorget handelsstoppade Imints aktie i fredags den 20 januari efter att spekulationer om att det var Huawei som var bolagets kund. Stoppet hävdes under måndagsmorgonen och aktien har sedan öppningen rusat med drygt 33 procent till 71,75 kronor.

0
Ogilla!
50
Gilla!
2017-01-23 14:57:49

#60 why? Ner mot 64-65 som jag ser det för att fortsätta sin resa uppåt.

1
Ogilla!
49
Gilla!
2017-01-23 15:04:35

#62 kanske du får rätt, men jag chansar inte!

Med dagens pangnyheter...köp ALLT under emissionskursen skulle jag säga!

pl2002...nu håller du med mig hoppas jag?

Helt övertygad om ett nytt ATH inom någon månad. Kanske mot MWC?

Köpläge tveklöst! 5000 st som jag håller lite kortsiktigt blev det.

0
Ogilla!
38
Gilla!
2017-01-23 15:13:04

Köper det, ville bara påpeka vad jag såg genom TA. Mvh

0
Ogilla!
36
Gilla!
2017-01-23 16:01:32

dejonki89 och Vader67. Ser fortfarande målkurs 600kr. Vid 25-30 till miljoner enheter är Imint:s kostnader täckta. Huawei och Samsung står för närmare mist 200 miljoner mobiler tillsammans. Vad händer inte då när alla övriga android telefoner knackar på dörren.

Lite löjligt att ens ifrågasätta det vi sett idag och det är bara förnamnet till det som komma skall. Har i ur och skur verkligen penetrerat Imint. Tänker lägga locket ner för ett tag...

Ingen idé att sälja in något som redan finns på banan. Dagens besked Huawei kontra Samsung kommer att sända signaler till alla andra 2 miljarder android tillverkare att Imint/Vidhance är ett Brandmark som kommer att vara riktmärke. Vill återigen rikta uppmärksamheten till att riktkursen 600kr införlivas vid 100 milj enheter. I det läget så återstår det 1 900 miljoner så... Det kan bli hur stort som helst.

Tycker att jag har gjort mitt och lutar mig tillbaka i soffan. Så ni får ta över...

0
Ogilla!
31
Gilla!
2017-01-23 16:04:08

#65Tackar ödmjukast, vad har du för tidsspann för att vi ska uppnå den värderingen?

1
Ogilla!
31
Gilla!
2017-01-23 16:44:04

En miljardvärdering ska vi iaf se inom kort!

Imint levererar tungt idag, hatten av.

0
Ogilla!
40
Gilla!
2017-01-23 16:45:09

dejonki89, Tänkte väl inte skriva något mer, men med Huawei är det 135 miljoner enheter vilket gott och väl indikerar på 548kr vid p/e 30, ytterligare antal mobiler kommer om inte i närtid så ändå att plussa på rätt rejält inom en två-års-period.

Så 600kr i Imint är lågt räknat inom två år. Har man i det stadiet penetrerat 10-20% av marknaden med tanke på drakarna Huawei och Samsung så lär det inte vara några problem.

Ser inte några problem med att det blir skyhöga kursnivåer i Imint, mest därför att jag lutar mig tillbaka och ser skeendet komma.

0
Ogilla!
36
Gilla!
2017-01-23 17:44:21

Ser inga problem med skyhöga kurser ;))

Haha. Komiker. Nä mer än att du kan få ryggskott när du skall lyfta vinsten.

Nä 2000 kr stycket är första bra riktmärke ;))

0
Ogilla!
33
Gilla!
2017-01-23 17:45:36

Tack, och hoppas du fortsätter lura i vassen! Otroligt att vi inte kommer upp på högre nivåer idag med tanke på vad som har blivit presenterat.

Som jag ser det är det viktigt att botten på 64-66 håller, och jag tror inte det är omöjligt att vi kommer utmana ATH nivåer den här veckan.

Mvh

0
Ogilla!
38
Gilla!
2017-01-24 09:56:22

Ner och studsa på 65 för att sen vända upp, för vidare uppgång till 75:-. Håller inte 64-65. Ska vi ner mot 54-55

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
32
Gilla!
2017-01-24 12:05:25

Köper ett gäng på den här nivån.

0
Ogilla!
47
Gilla!
2017-01-24 13:51:44

Samsung is Partnering with Imint on Video Stabilization found in Mate 9

www.gizmochina.com/2017/01/24/samsung-partnering-imint-video-stabilization-found-mate-9/?utm_content=bufferd5ee4&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

Samsung just signed an agreement with Imint, an organisation that develops real-time video enhancements that is used in defense, aeronautics and industries. In 2012, the company decided to get into the mobile industry after a new CEO was appointed.

The agreement borders on a software called Vidhance which is present in the Huawei Mate 9 Porsche Design and whose codes are present in Huawei’s own EMUI 5.0 in case the company plans on enabling it in any other device.

What is surprising is that Samsung’s agreement doesn’t include its use in smartphones which begs the question “what products will have the feature?”. Possible answers include a new Samsung Gear 360 camera, or maybe a new product like an action camera or a drone. So sadly, this enhancement won’t be coming to the Galaxy S8

4
Ogilla!
44
Gilla!
2017-01-24 15:07:13

0.2$ per telefon?

1.5kr.

Hur ska de kunna tjäna pengar på de???

Därför inte kursen stiger tror jag om så är fallet.

Mvh Civ

0
Ogilla!
48
Gilla!
2017-01-24 16:58:56

Klev av vid 70 går att köpa på billigare nivåer.

Gillar inte det jag ser just nu, går nog mot 64 nivån igen, inte omöjligt att vi ska ner och hälsa på runt 54 igen.

Inlägget är redigerat av författaren.

7
Ogilla!
41
Gilla!
2017-01-24 18:03:49

civ ekonom. Hur kommer det sig att du tafsat in dig i Imint. Lägg ner och fortsätt med dina guldslingor.

Ingen är intresserad av dig, du är t.om. så pantad att du vill ha din lön i Guld. Ett bättre förslag vore att du fick lönen i Imintaktier som gick upp 150% på årsbasis.

Snälla civ, kom inte med några fler inlägg som har med Imint att göra. Aktien kommer att tala sitt eget språk.

Så gärna fortsätt att övertyga din arbetsgivare om att ge din lön i guld. Du verkar tydligen inte fatta, men en sak är säker att du har inte alla hästar hemma.

Tror för din egen överlevnad att du inte ska fortsätta att snutta på dina guldmynt. Under tiden, sök hjälp, för det är något som inte stämmer, antagligen har du åkt på någon smäll. Sorry, men det kan utlösa tokigheter som i ditt fall...!

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
44
Gilla!
2017-01-24 19:10:17

Wealth calculator for Imint shareholders :)

https://jscalc.io/calc/JvryDxxNbMw9CNAP

1
Ogilla!
42
Gilla!
2017-01-24 20:03:34

Va trevligt.

Jag är iallafall saklig.

Har aldrig attackerat dej i person.

Svara på frågan istället.

Hur ska de tjäna pengar på typ 1kr mobilen?

Mvh Civ

0
Ogilla!
43
Gilla!
2017-01-24 21:17:21

Trevligt civ. tycker nog att du ska ägna dig åt guldet. Där har du en annan dollarkurs.

Imint kommer att ha minst 500 milj enheter i spannet mellan 1,8kr till 4,50kr. Vi möts igen om två år.

Kul när guldet raglar på 1000 och Imint har 10 dubblat sin kurs.

Då finns det ett råd till dig... -Ge dig inte in på områden du inte behärskar.

0
Ogilla!
39
Gilla!
2017-01-24 22:25:15
0
Ogilla!
57
Gilla!
2017-01-25 06:44:14

#80 unia.

Du har en bra förmåga att hitta info, både om Imint och Fing. Framgår i inslaget Fill or Kill att det gäller att vara lång i Imint. De nämner även att det finns en botten i Fing och att det kan minst sagt inte kan bli värre..

Åsna mellan hötapparna Fing eller Imint har de prickat in rätt bra. Sitter All-In i Imint lång och har tänjt på marginalen i tradingportfölj Fing. Så det ser bra ut...

Imint kommer att ha fördelen med att överraska med ytterligare kunder utöver Huawei och Samsung, tråkigt bara att Päab släppte lite för många aktier på marknaden. Oavsett har de sugits upp makalöst och måste vara rekord för aktietorget. Andelen aktier som har omsatts med kursökningar är minst sagt imponerande.

Köpa på sig en rejäl bunt Imint och lägga dom i byrålådan blir helt enkelt inte fel.

1
Ogilla!
42
Gilla!
2017-01-26 18:10:16

hej pl2002

Kanske lite IMINT i Huaweis kommande flaggskepp P10

Där snackar vi i alla fall lite volymer!

Tror du IMINT har utvecklingsresurser att utveckla åt andra än Samsung än Huawei? Behövs nog några större OEM:s med volymer för att kursen ska orka leta sig över 100kr nivån som första etapp, sedan lär det gå fort om man ska kunna räkna på caset. Tänk om man kunna plocka in Lenovo, Xiaomi, OPPO, Vivo

https://twitter.com/Ringdyva/status/824643112651853825

0
Ogilla!
41
Gilla!
2017-01-27 17:44:15

Utan tvekan unia att Imint-aktien kommer att gå med stormsteg. Förstår mig inte typ civ ekonom som klickar på i ditt inlägg som ogilla.

Jag har manglat mitt huvud en, två, tre ggr och har verkligen lagt ner både miljoner och timmar till att Imint är mitt största Case. Det kommer ingen att ta ifrån mig.

0
Ogilla!
44
Gilla!
2017-01-27 20:17:43

Ett nedställ av "light-karaktär" på måndag morgon kanske p.g.a. lite överköpt läge nu men 70-strecket tror jag den ogillar så mycket att den inte går under det nåt mer.

Condex

0
Ogilla!
46
Gilla!
2017-01-31 13:36:31

IMINT

Stockpicker har satt köp på Imint (Finwire)

2017-01-31 12:26

När det gäller Imint har företaget säkrad finansiering kombinerat med att man har två stycken drömkunder i bagaget samt en trio med mjukvaruprodukter på väg mot marknaden. Det gör att Stockpicker tycker tech-aktien är värd en chansning.

"Risken är fortfarande hög varvid aktien inte blir någon Top Pick. Vi nöjer oss därför med att återuppta vårt spekulativa köpråd", avslutar analystjänsten.

newsroom@finwire.se

Nyhetsbyrån Finwire

Så i vanlig ordning ser det bra ut för Imint...

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
39
Gilla!
2017-01-31 17:08:24

Fattar nada, Förra året så utsåg Stockpicker Imint till 2016-års vinnare. Den gick upp 150% sedan dess.

I år så sätter man upp bolaget återigen på sin köplista, med som man uttrycker det två stycken drömkunder i bagaget samt en trio med mjukvaruprodukter på väg mot marknaden.

Och så går aktien bara upp 1% idag...:((

0
Ogilla!
46
Gilla!
2017-01-31 21:33:26

Tänker filosofiskt på oss som Imint-anhängare. Forumet på AVA Imint har präglats av väldigt nya medlemmar.

Under det senaste året har vi sett en mängd stora förändringar i utvecklingsavtal, styrelseordförande i Katarina Bonde, tre-års avtal med Huawei ett avtal med Samsung plus en mängd öppningar i utvecklingen av Vidhance. Kurs på 100kr och nu drygt 70..

Det i kombination med den mest progressiva teknologin inom smartphone d.v.s. video gör att vi kommer att vara pionjärer inom området som ingen ens fattar inom två år. Möjligheten av att vara i framkant, är att skapa nya visioner och att vara delaktig i en ny teknologi som kommer att förändra världen.

Lite märkligt då, Samsung tecknat ett avtal med Imint då som sträcker sig utanför smartphone-världen. Imint har gång på annan nämna att deras forskning inriktar sig på områden utanför ren video, det har varit inom interaktion sociala forum, nämnt tudelning av gemensamma videoupplevelser men i grunden simultant.

Fattar själv inte vad det innebär, lite som att man via en video resumé kan återgå till respektive personers upplevelser etc.

Helt klart är att de tekniska fysikerna i Imint har lite andra visioner än ett företag som konstruerar sensorer för att läsa av fingeravtryck... liten "kick" till Plastgreven som gång efter annan nämner mitt skötebarn.

Picasso; "livet är inte vad det är, utan vad du föreställer dig"

-Lever i en chimär, allt som sker blir man starkare av. Och det blir IMINT...!

0
Ogilla!
53
Gilla!
2017-01-31 21:37:51

Sorry, såg skräpet som jag sker ovan. Var på fyllefest. Ser det inte som relevant till att innefatta mig...

Återkommer....!

0
Ogilla!
46
Gilla!
2017-01-31 21:45:02

Nej gör inte det :)

2
Ogilla!
29
Gilla!
2017-01-31 22:10:32

Tveksamt igen geven:)) Menar du att jag inte ska återkomma eller menar du att det inte var relevant beträffande mig.

0
Ogilla!
30
Gilla!
2017-01-31 23:46:50

@90 Ja

;-)

0
Ogilla!
40
Gilla!
2017-02-17 12:18:47

Känns stark, nytt avtal igår! Nu lägger jag mina i byrålådan. Känns precis som Fing innan det tog fart! Trevlig helg alla Imintare!

0
Ogilla!
32
Gilla!
2017-02-20 10:38:17

IMINT

Through its brand Vidhance, Imint offers software in the rapidly growing market for analyzing, optimizing and enhancing video in real-time. The company was previously servicing clients in niche segments but has refocused to target the larger mass-market of global smartphone OEMs.

? With the announcement of a number of license deals, Imint has shown that its Vidhance software is now a commercial product. We therefore feel confident that Imint is on the verge of its commercial breakthrough.

? Our Base case scenario renders an estimated fair value of 71 SEK. Our Bull and Bear case scenarios indicates estimated fair values of 135 SEK and 22 SEK respectively

http://beta.redeye.se/company/imint-image-intelligence/525622/imint-videos-imint-condition?utm_source=Cision&utm_campaign=Cision%20Redeye%3A%20Initiates%20analyst%20coverage%20of%20Imint%20Image%20Intelligence&utm_medium=Redeye%3A%20Initiates%20analyst%20coverage%20of%20Imint%20Image%20Intelligence#company-navigation

1
Ogilla!
34
Gilla!
2017-02-20 12:03:26

Jag personligen tror att vi kommer ligga på

ATH-nivåer inom någon/några veckor.

0
Ogilla!
34
Gilla!
2017-02-20 17:04:10

Redeye sätter motiverat värde för Imint till 71 kronor i basscenariot

Imint erbjuder genom sitt varumärke Vidhance mjukvara för den snabbt växande marknaden för att analysera, optimera och förbättra video i realtid. Bolaget betjänade tidigare kunder i nischsegment, men har nu ändrat fokus för att den större massmarknaden av globala OEM inom smartphones.

Imint har med flera aviserade licensavtal visat att mjukvaran Vidhance nu står på gränsen till ett kommersiellt genombrott, bedömer Redeye i en analys daterad den 20 februari.

Redeye sätter i sitt basscenariot motiverat värde, fair value, till 71 kronor. I det positiva scenariot, bull case, sätts motiverat värde till 135 kronor och i det negativa scenariot, bear case, är motiverat värde 22 kronor.

Analyshuset spår att Imint når intäkter på 18 miljoner kronor 2017 och 95 miljoner kronor 2018. Nettoresultatet spås bli en förlust på 5 miljoner kronor i år för att vända till en vinst på 47 miljoner kronor nästa år. Det ger ett p/e-tal på 14,9 för 2018.

0
Ogilla!
28
Gilla!
2017-02-24 09:52:15

Köpt fler efter rapporten känns positivt. Imint kommer trygga min pension!

0
Ogilla!
29
Gilla!
2017-02-24 13:39:30

Skiljer en hel del mellan pl2002 tp på 500-600kr och Redeyes Bull case på 135kr

Vad är det någon missar i ekvationen?

0
Ogilla!
29
Gilla!
2017-02-27 10:49:43

https://twitter.com/highsparrowz/status/836149677028409348

Mycket rykten, men är vi i p10 så ser vi nog aldrig mer tvåsiffriga kurser.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
39
Gilla!
2017-03-01 08:07:46

Joel Westerström? @Qwertyrius 12 timför 12 timmar sedan

Mer

#MWCBarcelona2017 #Huaweip10 #Vidhance #Imint Product Manager at Huawei said they have the same video functionality in P10 as in Mate 9

Joel Westerström? @Qwertyrius 12 timför 12 timmar sedan

@Qwertyrius not confirmed by #Imint or officially from #Huawei - though I believe P10 and P10+ has EIS from Imint

Joel Westerström? @Qwertyrius 12 timför 12 timmar sedan

@Qwertyrius Imint has also commercialized its Auto Zoom in Smartphone from Wiko

https://twitter.com/Qwertyrius/status/836654660849119233

3
Ogilla!
45
Gilla!
2017-03-02 20:56:23

Told you...

Huawei med sina 135 000 000 enheter är bara förnamnet...

Halva inne i Samsung och resten av android 2 Mrd är klart...

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
40
Gilla!
2017-03-02 21:06:28
0
Ogilla!
64
Gilla!
2017-03-02 22:20:16

Förstår in vem som i #100 är missunnsam med två ogilla.. Har försökt i alla lägen att göra det bästa för alla.

0
Ogilla!
39
Gilla!
2017-03-04 17:22:06

BARCELONA.

Efter succén för Fingerprint Cards jagar privatspararna nästa stora mobilleverantörssuccé.

En het kandidat har åttafaldigat värdet på aktien sedan entrén på Aktietorget för drygt ett år sedan.

En aktieplacerare kan inte hoppas på ett bättre scenario än att hitta ett mjukvaruföretag som får globalt genomslag i en industri som mobilbranschen. Det är vad videostabiliseringsbolaget Imint hoppas kunna göra med sin videoförbättringsplattform Vidhance, som realtidsförbättrar rörlig bild.

Företaget var tidigare inriktat på försäljning mot försvarsindustrin men bytte långa säljcykler mot en mer snabbfotad industri.

Under mobilmässan har företagets videostabiliserings- och autozoomfunktion lanserats i telefoner från franska Wiko Mobile. Däremot har man inte kunnat bekräfta de stora förhoppningar som funnits på att man skulle finnas med i Huaweis förväntade storsäljande P10-modeller.

Betyder avsaknaden av ett pressmeddelande att ni inte finns med?

”Det betyder att vi inte kommenterat det. Alla kunder är olika i hur de vill kommunicera. Vi har ramavtal med Huawei och jobbar på att komma in i deras premiummodeller, så det är vår önskan att vara med i P10”, säger Imints vd Anders Lifvendahl, som har en bakgrund på IAR Systems.

Imint ger få ledtrådar kring hur stora intäkter man räknar med per telefon i de modeller man finns med. Det gör det svårt att analysera bolaget, eftersom den operationella hävstången är så hög. I fjärde kvartalet omsatte bolaget 2 Mkr, men varje ny försäljningskrona kommer ge stor utväxling på resultatet.

”Å ena sidan ser det bra ut när man kan öka försäljningen utan någon merkostnad för produktion. Samtidigt vet kunderna om det där naturligtvis”, säger Andreas Lifvendahl.

När når ni break even?

”Vi ger inte prognoser och vi är ett ganska billigt bolag att driva. Vi har i princip kostnader för löner och flygbiljetter till Asien. Det behövs inte så många stora affärer för att vi ska bli lönsamma, men vi vill inte kommunicera när det kan bli. Vi har en stor kassa och är lugna med att vi har de pengar vi behöver.”

Precise Biometrics är ett levande bevis på hur svårt det kan vara att förverkliga högt ställda förväntningar. Trots att bolagets algoritm funnits med i 110 mobila lanseringar under 2016 har vinsterna inte imponerat.

Imint möter konkurrens på bildstabiliseringsområdet från bland annat Qualcom. Den San Diego-baserade chiptillverkaren visade upp sin lösning på mobilmässan i Barcelona i veckan och företaget kan sälja lösningen mycket billigt i anslutning till sina processorer.

Klarar ni av att ta ut vettiga priser eller prioriterar ni att komma in i nya modeller?

”När vi har fått några stora kunder har vi en annan sits och kan vara mer framåtlutade i förhandlingarna. Sedan handlar det om vilka funktioner vi stoppar in.”

Wikos telefoner blir först ut med att inte bara integrera stabiliseringsfunktionen utan även autozoomen från Imint.

”Wiko lyfte fram våra fördelar på scen i sin presentation av deras nya premiumfamilj. Då är det inte frågan om en komponent i mängden man köpt in från den leverantör som var billigast.”

Bolaget heter Imint men ni marknadsför er som Vidhance?

”Imint skapar förvirring. Många uttalar det fel och man kopplar ihop oss med Apple eftersom det börjar med I. Från början är det en militär förkortning, så därför använder vi Vidhance som är varumärkesskyddat.”

RICHARD BRÅSE

richard.brase@di.se

0
Ogilla!
36
Gilla!
2017-03-04 19:47:22

Bra där unia.

Jag har jobbat med mängder av Imint chart i excel. Räknat och räknat och finner inte det minsta hål i beräkningarna.

Imint är min absolut största investering. Har följt bolaget plus andra bolag från Uppsala kluster.

Klockrent case hittills och som Andreas nämnde när man kan öka försäljningen utan någon merkostnad för produktion.

Kan bara inte se ett bättre alternativ inom den mest expansiva delen inom smartphone som är video...

0
Ogilla!
28
Gilla!
2017-03-14 16:37:52

Ups!

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
26
Gilla!
2017-03-14 17:03:20

BQ lanserar sin nya smartphone AquarisX med Imints videostabilisering

Spanska BQ lanserar på tisdagen sin nya smartphone AquarisX och X Pro. De båda modellerna har en skärm på 5,2 tum och en Qualcomm Snapdragon 626-processor men skiljer sig något åt när det gäller internminne och lagringsutrymme.

AquarisX klarar av videoinspelning i 4K och använder sig av Vidhance videostabilisering från svenska Imint. Redan i somras meddelade Imint att bolaget tecknat ett tvåårigt licensavtal med BQ.

AquarisX kommer att släppas den första veckan i maj medan Pro-modellen kommer den första veckan i juni.

0
Ogilla!
27
Gilla!
2017-03-14 18:39:29

#106. Även att;

IMINT

LÖSNINGAR MED I TVÅ NYA SMARTPHONES FRÅN WIKO (Direkt)

2017-02-27 16:34

STOCKHOLM (Direkt) Imints lösningar Vidhance Videostabilization och Live Autozoom kommer att finnas med i franska Wikos nya smartphones, WIM och WIM lite, som lanseras senare under året.

Bolagets första design win för Vidhance Live Autozoom. Live Autozoom har ingen tidigare presenterat inte ens i avancerade videokameror. En helt unik produkt som zoomar in det rörliga objektet. http://vidhance.com/solutions/live-auto-zoom/

Dessutom det märkliga är att 3-års avtalet med Huawei inte fått större genomslag i aktiekursen.

Dessutom, ännu märkligare att avtalet med Samsung heller inte satt sig i kursen;

Samsung May Use Imint Vidhance, But Not In Phones

January 25, 2017 - Written By Daniel Fuller

Imint, the company behind a special video enhancement and stabilization software suite called Vidhance, has reportedly signed Samsung on as a client, but with a clause explicitly stating that Samsung will not be using the technology in their smartphones. The technology made it into Huawei’s Porsche Design version of the Mate 9, with bits of code for the feature sprinkled into a number of their smartphones, though that is the only phone it’s enabled on. This means that Vidhance is certainly applicable to smartphones, but Samsung apparently has a different use in mind. Word has not come out thus far on what Samsung’s plans with Vidhance may be, but things like a new Gear 360, drones with cameras, and dedicated digital cameras are all possibilities, among other things; video enhancement and stabilization software is a generalized enough arena that it’s practically pointless to guess at Samsung’s ideas for a possible use case at this stage..

Samsung har tydligen inte samma kompetens som Imint. Kan tyckas att det vore enkelt att de använde sina egna lösningar och kunskaper från smartphoneområdet. Innebärande att det är bara en tidsfråga(tror jag) innan Vidhance även finns i Samsungs mobiler.

Det stora snacket nu på AVA just nu är att Vidhance i Huawei P10 som kommer att bli stort.. Det kommer att bli intressant när mobiltester når marknaden och Imint blir en aktie i folkmun. Ännu har menigheten inte förstått case...

-Spännande!

1
Ogilla!
30
Gilla!
2017-03-15 12:14:36
Ladda ned

Inom ett drygt ett halvår har Imint erhållit sina första 4 avtal för videostabilisering. Ett tre-årigt avtal med Huawei, BQ, Wiko och Samsung(inte mobiler).

Affärerna har gått helt enligt plan och snarare bättre än det tidigare kommunicerats.

Beträffande Huawei Mate 9 var det tyst som muren pga sekretessavtal ända tills det avslöjades att Vidhace fanns med i en programuppdatering. Då var man villig att erkänna att Mate 9 hade Vidhance och att Huawei var bolaget man hade ett tre-års avtal med.

Mycket möjligt att Vidhance finns i fler telefoner utan att man nämner det. Det intressanta är att Imint snabbt kan implementera sin videostablisering bara genom en programuppdatering i en redan tidigare existerande modell(mate9).. Noterbart är att ledtiderna för mobiler ligger på typ 12 mån i storföretag nu verkar man ha löst det.. -Då har man kommit långt med sitt forskarlag bestående av tekniska fysiker och doktorer.. Vd Andras L har ständigt upprepat att det viktigaste just nu är produktutveckling.

Förra året åkte jag till Uppsala, det var någon månad efter Barcelona-mässan vilken är en mässa var kontakter knyts. Sonen, som har många Imint aktier, var då i Barcelona i en månad och skulle gå på mässan tills det visa sig att en mässbiljett kostade närmare 8 000kr! Det var inte en konsument-mässa.. I den vevan när jag åkte till Uppsala hade vd Andreas åkt till Asien och säkert för de kontakter han fått från mässan.

Han lär nog ta en tur till Asien igen i närtid för nya avtal. Nämnt det innan att vänta något år så kommer Imint att bli ett riktigt stort vinstbolag. De första initiala hindren ÄR avklarade. Referenser till super-produkter har landat och kunderna kommer att stå i kö...

Det finns inget "vingel" i bolaget med en mängd teckningsoptioner, det finns enbart 400 000 optioner med lösen sommaren 2018 på teckningskurs 87kr. De inkluderade vid full utspädning innebär 9,2 miljoner aktier vilket gör att det blir svårt att köpa volym. Så kursen kommer så småningom att tokrusa.

Det gör att det finns heller inget incitament till återköp, utan det blir utdelning rakt av till aktieägarna...

Själv kommer jag att hålla stenhårt i mina aktier, det är sällan som liknande tillfällen bjuder upp till dans...

0
Ogilla!
23
Gilla!
2017-03-15 13:17:34

@108 inom gångna halvåret .. Nåväl, inom ett halvår lär mycket klarna. Det stora språnget tänker jag blir när man visar vinst första gången/kvartalet.

Tanken är: öka ;-)

0
Ogilla!
32
Gilla!
2017-03-16 00:46:01

Jämförande test, "gamla" Huawei P6 med Vidhance:

"Imints egna jämförande tester där välkända och ledande smartphones med erkänt bra kamerafunktionalitet, som Apple’s iPhone 7 Plus och Google’s Pixel, ställs mot en äldre telefon (Nexus 6P) med Vidhance integrerat, visar att Vidhance står sig stark i konkurrensen. I genomsnitt når Vidhance 2,7 gånger bättre resultat än iPhone 7 Plus och 43 % bättre Pixel i resultat, mätt som oönskade pixelrörelser vid tio bildrutors viktat medelvärde och mätt genom s.k. optical flow-analys. I vissa svårare testfall, till exempel med digital zoom, ger Vidhance hela 4 gånger bättre resultat än iPhone 7 Plus, och 67% bättre mätvärden än Google Pixel."

Imint kan med andra ord göra underverk med gamla lurar också...

0
Ogilla!
32
Gilla!
2017-03-16 21:45:28

Huawei P10 förväntas sälja 10-15 miljoner enheter. Videon visar på att Vidhance även finns med i P10 titta 2:49 in i videon ser ingen skillnad. I vanliga fall skiljer det oerhört. https://www.youtube.com/watch?v=2sXKnUan5yI Imint har sedan tidigare Mate 9 installerat.

10-15 miljoner enheter på bara en modell gör att bolagets rörelsekostnader 2016 22 miljoner är betalda. Huawei som helhet säljer 135 miljoner mobiler.

Man har inga andra kostnader oavsett om man säljer 100 miljoner enheter. Bolaget har kommunicerat 0,2$ - 0,5$ enbart för funktionen videostabilisering. Vid lägsta pris 0,2($) *8,84(USD/SEK)*12,5 miljoner enheter = 22,1 miljoner i intäkter. Innebärande att vid 12,5 miljoner enheter/mobiler så är Imint:s rörelsekostnader betalda. Vid ytterligare 100 miljoner enheter blir det en ren vinst på 176,8 miljoner *p/e 30 = börsvärde 5,3 miljarder närmare 600kr/aktier.

Har tidigare nämnt just 600kr som målkurs..:))

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
22
Gilla!
2017-03-17 08:11:50

#111 pl2002

Dina uträkningar är väldigt förhoppningsfulla måste sägas. Enligt IMINT:s VD räknar han med att bli vinstdrivande inom 12-18 månader.

0
Ogilla!
22
Gilla!
2017-03-17 08:31:36

@112, jaa fast han ger intryck av en försiktig general. Bättre att det blir tvärtom. Omvänd JC policy. Rimligt att förvänta liten vinst redan i år. "Discord", är du med där? Själv är jag inte det, men en del kunniga har stängt in sig där. Störigt..

0
Ogilla!
21
Gilla!
2017-03-17 08:39:03

#113 Jag tror inte att vi kan förvänta oss att IMINT visar vinst redan 2017

0
Ogilla!
25
Gilla!
2017-03-17 11:17:15

unia, kanske har du rätt.

Rörelsekostnaderna är för 2016 kommer att öka men inte mycket, antal anställda i fortfarande i paritet med tidigare. Det bolaget söker är kvalité i urvalet https://www.avanza.se/placera/forum/trad.1775.2733674.html var man söker juniorer. Som utvecklingsingenjör så är det teknisk fysiker och som junior programmerare krävs civilingenjör Datateknik. Anställningarna kostnadsmässigt tynger mindre än vad man tror

Väldigt höga krav minst sagt... När jag jobbade på ett dataföretag så existerade det inte att en civilingenjör skulle vara programmerare. Imint är inne i en helt annan divison och rätt helt rätt linje, när de anställer personer är det bara personer med elitkompetens.

Nu gällde jämförelsen enbart en modellen P10 i Huawei:s utbud och att alla kostnader blir betalda av bara en enda modell. Det är klart att ekvationen inte håller fullt ut , men ger ändå en bra indikation och fingervisning om att det kommer många flera avtal med andra bolag, ribban, referens-taket via Huawei har nåtts.

Det tråkiga på kort sikt är att: Päab:s stora utskiftning av aktier till aktieägarna gjorde att många aktier hamnade på drift. Listningen Aktietorget gör att fonder och institutioner har klara direktiv att inte handla. Bolaget skulle behöva några större ägare som kan hålla kursen. Som det är nu kan enskilda personer sänka kursen med relativt få aktier. Imint blir då högvolatil med sin låga omsättning.

Själv är jag inte det minsta orolig, mer än att det skulle komma ett bud på bolaget. Samtidigt skulle Incitamentet hos de anställda att prestera med ny ägare minska. Vilket en uppköpare inser...

Har bra utbildning gällande statistik var sannolikhetslära är ett stort moment vid investeringar. Vid en bedömning ska alla faktorer ha en 95 procentig signifikansnivå. Om man mäter graden i de olika faktorerna IMINT så är de varierande:

Ledning... Den är oerhört kompetent. Styrelse... Likadant. Medarbetare kompetens... likadant extremt bra. Marknadsförutsättningar.. extrema förutsättningar. Framtida lönsamhet, likadant där väldigt goda förutsättningar.. Tillförlitlighet till bolaget.. Väldigt bra och ligger snarare före sin plan och hyllar(haussar) inte sitt bolag utan är pragmatiska.

Aktiespridning... Den är inte bra. Päab:s stora utskiftning av aktier till aktieägarna gjorde att många aktier hamnade på drift. Bolaget skulle behöva någon större ägare som kan hålla kursen. Som det är nu kan enskilda personer sänka kursen med relativt få aktier. Imint blir högvolatil med sin låga omsättning.

Antalet ägare Avanza var i närtid 2 700 och nu 3 705. Ökning har gått väldigt fort. De är nettoköparna.

Problemet är att det finns så få aktier att det kostar att köpa volym.

Summasummarum är allt positivt utom ägarbilden. I kalkylen så ser man inte att det finns andra androidtelefoner i mindre mobiltillverkarna. Med referenten Huawei till viss mån Samsung så ser det väldigt positivt ut.

Utan att reka köp, så kan var och en sätta sig in i bolaget och bida sig sin egen uppfattning. Har hållit mig lugn under en längre tid på slingan.

Men när ingen förstår vidden av Huawei avtalen är det tråkigt...

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
20
Gilla!
2017-03-17 14:44:15

Kan någon uppdatera mig, är listbyte aviserat ?

0
Ogilla!
19
Gilla!
2017-03-17 17:55:32

#116. Det är inte aktuellt.

1
Ogilla!
33
Gilla!
2017-03-19 20:30:49

Har en kompis som bor i Spanien, Där har snacket om Imint kommit igång på allvar. Marknaden verkar inte förstå vilken tung referent Huawei är. Och i Spanien är BQ aktuellt.

Att Imint har sin produkt Vidhance installerad i sin toppmodell Huawei Mate 9 innebär att övriga android-telefoner kommer att se Vidhance som ett riktmärke. Och när framförallt när ungdomar kommer att välja sin mobiltelefon i framtiden utifrån graden av videostabilisering. Så är det Vidhance som gäller.

I Spanien är Vidhance ett varumärke; estabilización de vídeo (Vidhance), modo slow motion (720@120fps), HDR Automático, disparo en formato RAW, modo manual.

Många android telefoner kommer att få Vidhance, synd bara att man inte kan se in i framtiden. Adresserbar marknad om några år är 2 miljarder enheter varav Huawei har 135 miljoner.

Och break-even låg förra året på 12,5 miljoner mobiler. Bolaget kommer givetvis att öka sina rörelsekostnader. Men inte mycket, man har en tight organisation och svävar inte ut.

Spännande att se huruvida Huawei kommer att implementera Vidhance i samtliga sina modeller. Samsung, var man har halva inne i nu blir nästa rysare. Får man Samsung i deras telefoner är det inga 600kr/aktie som gäller.

Kan tänka mig en annan uppköpare i form av Apple. Imint har bokstavligen utsopat iPhone 7 plus genom en äldre modell Nexus 6p med installerad Vidhance. Apple slog verkligen på stora tumman om sitt system kallat Cinematic. I alla jämförande tester efter det har Imint:s Vidhance varit bättre än Apple med hästlängder.

Man har tidigare kommunicerade att målet är att bli marknadsledande.

Skulle den visionen inträffa så är det bara att gratulera alla aktieägarna.

Det var inga direkta nyheter, men ville skriva av mig för jag tror så starkt på bolaget. ALLA pilar pekar på upp...!

0
Ogilla!
17
Gilla!
2017-03-21 13:29:29

När tror ni vi får info om p10? ;)

Av det man kan leta sig fram till så matchar den Mate 9.

Btw sålde alla fing, uppsidan i Imint är fenomenal!

Inlägget är redigerat av författaren.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
19
Gilla!
2017-03-21 15:23:20

Dubbelbotten upp och testa av 73-75 nivån igen!

0
Ogilla!
21
Gilla!
2017-03-23 13:08:28

Styrelseledamot minskar innehavet i Imint

Harald Klomp har den 21 mars sålt 1.999 aktier i teknikbolaget Imint där han är styrelseledamot. Aktierna såldes till kursen 67,54 kronor, till ett totalt pris på 135.000 kronor. Affären gjordes på Aktietorget. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

Harald Klomp har även den 21 mars via bolaget Uppsala Engineering Partner sålt ytterligare 3.600 aktier i Imint till en kurs på 67,27 kronor, totalt 242.000 kronor.

0
Ogilla!
20
Gilla!
2017-03-23 14:49:39
Ladda ned

Handlar nog om att betala in skatt, precis som vanligt. Hade det varit rejäl volym hade jag höjt ögonbrynen, men nu är det bara småpotatis.

1
Ogilla!
21
Gilla!
2017-03-24 09:01:46

Har själv köpt teckningsrätter av en anställd på IMINT. Nyutbildade civilingenjörer har inga marginaler. De är ute på sitt första jobb, stora studieskulder, tjatig flickvän och vill ha ett rimligt boende som kostar och kanske intention att avla av sig. Det kostar mer än de får in i lön.

Då ligger det nära tillhands att man säljer det som är det mest likvida. Dvs. aktier man fått billigt.

Nu finns det inga andra aktie program mer än 400 000 på kursen 87kr och lösen sommaren 2018.

Tittat ändå på att ska ha en positiv vinstprognos inom 12-18 månder. Kan inte få ihop det, det är alldeles för pessimistiskt.

I Q2 rapporten 2017 kommer man att omrevidera hela inkomst sidan beträffande Imint.

Övertygad om att IMINT kommer att landa på plus Q2. Man åstadkommer inte så mycket utan att det kommer snabbt i siffrorna.

0
Ogilla!
19
Gilla!
2017-03-24 11:43:52

Nya infallsvinklar Imint... Fritt översatt.

Bara några punkter om genomförandet hårdvara av algoritmer i marker. Massa rykten som pågår just nu, och det finns også en hel del missuppfattningar flyter runt. Detta är tänkt som en liten intro guide två chips, och hårdvaruimplementeringar.

De tre kungarna

Som vanligt "Tre kungar" av smartphone chips uppdateras i år igen. De tre kungarna är Snapdragon, Exynos, Kirin. Inget nytt här. Inga nya "super" chip beeing släpps. Precis som vanligt, är det dags för den årliga uppdateringen av high-end chips, precis som det är varje år. Så inget märkvärdigt händer detta år. Markerna är lite snabbare, lite mindre, lite mindre strömkrävande. Nästa år har vi nya marker, SOM ännu snabbare igen, etc. Inget extra händer med Snap Dragons eller Exynos i år, precis som varje år före. Årets highend chips är:

* Snap drake 835 (designad av Qualcomm - Tillverkad av Samsung)

* Exynos 9 (Plan / tillverkad av Samsung)

* Kirin 960 (designad av HiSilicon - Ett företag som ägs av Huawei)

Så låt oss återblick det. "Årliga upprepningar, inget jord Shatt ringen händer detta år" som jag antar att det kan inte sägas OFTA tillräckligt.

Fabrication

Av de tre företagen ovan, är den enda deltagende direkt i tillverkningen Samsung. De två andra företag är fabless, vilket innebär att de inte äger fabriker med produktionslinjer för storskalig kiseltillverkning. Som återigen innebär, selvom de utformar kretsarna, är den faktiska fab utlagda två någon som gör. Inte många gör faktisk, så Samsung är Regel engagerat nar människor behöver stora volymer fab. Vilket är fallet för Snapdragon. Det fab'ed av Samsung. Samma för Samsungs rival Apple. Apple designen egne chips, men fab'ing sig själv på entreprenad, OFTA två Samsung. Inga konspirationer Angående Qualcomm / Samsung, Samsung gör produktion, eftersom de är en av mycket få företag över hela världen SOM Kan stöd SÅ högvolymproduktion som Snap Dragons.

hårdvaruimplementeringar

Så vad exakt är en hårdvaruimplementering? Tillbaka i dagarna en CPU var en CPU. En central processenhet, kan vi kalla det en "generisk behandlingsenhet" som det skapas således, eftersom det kommer att köras "generiska algoritmer" du bygga i mjukvara, och kasta det. Detta är bra, det är super flexibel! Algoritmerna är uppdelade i CPU instruktioner, och drivs av CPU en instruktion i taget (Regel). Så du berätta processorn "multiplicera två av två", är instruktionen sent til CPU, CPU gör calculcation, och återvända "4". Ett "problem" är Närs din algoritm behovet av att kedjan tillsammans en hel del matematik, där varje nytt steg är beroende av det senaste resultatet. Du får en hel del instruktions avrättningar på CPU gjort i serie. Varje samtal för en CPU instruktion skaber lite overhead. Så om din algoritm behöver säga göra 10 instruktioner i serie skapar du overhead i 10 steg.

Vilket leder oss till "Specifika processorenheter". Den mest kända exemplet på detta är ditt grafikkort "GPU" (Graphics Processing Unit). Det är en specialiserad chip där en hel del 3D relevansalgoritmer är implementeres i hårdvara. Som betyder att du kan i princip lägga ut din transistor i chip således Det faktisk representera en eller flera galna komplexa algoritmer. Så för att exekvera algoritmen nu, du bara skicka en instruktion til CPU "Utför algoritm X".

En av de mest kända algoritmerna ganska mycket alla implementera i hårdvara thesedays är avkodningen av H264 video. Videokodaren är överutnyttjas allt, och det är super tungt på en CPU, så ganska mycket alla moderna CPU med IT-hårdvara implementeres. Men detta är bara ett exempel. Du Kan hårdvara Implementera ganska mycket varje algoritm du vill ha på en viss behandlingsenhet. Antingen med ett chip på egen hand, eller i din huvudprocessor. Nackdelen er du använder upp utrymme i chippet (fysiska utrymmet). Så det är bara "så mycket" du kan faktisk klämma in där, og Har två konkurrera med CPU-kärnor, I / O-styrenheter, minnescache etc. Det har fått två vara ett skäl för att sätta något inuti chipet, eftersom det betyder att offra utrymme SOM Kan anvendes för annat.

"Hybrid" chips - socs

I en smartphone, vi kallar chips SoC: s (System on a Chip). Det är Fordi det finns ganska mycket ett chip gör allt. Chipet fick CPU-kärnor, GPU kärnor, I / O-styrenheter, mem-cache, videokodare / avkodare, 2G / 3G / 4G modem, etc. Och nu nyligen, også EIS. Snapdragon, Exynos, Kirin är alla henviste två som SoCs, de innehåller mycket mer än bara en CPU.

EIS i SoC

Så vad betyder det? Betyder det ATT nu ATT Snapdragon fick EIS, är meningslöst all konkurrens, eftersom varje telefon fick god stabilisering? Nej det gör nog inte. EIS i Snapdragon sömmar på være funktion du behöver licens specifikt. Du kan Enten betala Qualcomm att använda EIS i sin chip, eller så kan du ignorera EIS och rulla din egen (eller licensiera en mjukvarulösning från någon annan). Till exempel Wiko kör Lejongap chips, men de licensierar Sina Stabilisering från Imint.

Samsung - det roliga fallet

Samsung är en rolig c

0
Ogilla!
21
Gilla!
2017-03-24 11:51:42

Innebärande att Samsung inte har en lösning utan IMINT... Förvånande mist sagt. Jag körde en Google översättning rakt av utan redigering. Tror ändå att ni förstår...

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
19
Gilla!
2017-03-24 12:11:44

Fritt översatt igen.

Jag är inte säker på, Om eller inte bädda accellerometers och / eller gyron Direkt i SoC. Om de gör det, Kan det / skulle innebära att de är i fullständig kontroll över kvaliteten / konsistens Sådana anordningar (som kan hjälpa i bild / video-stabilisering). Så i teorin ja. Men om de kan eller kommer att klämma mark sensorer i SoC själv, jag är inte säker.

Om EIS beroende av extern accelerometer / gyro, då skulle jag säga att det är samma som en ren mjukvarulösning (som Vidhance). Man skulle kunna ha två avtal med detta kunde telefoner som använder Sådana sensorer med varierande kvalitet / konsistens. Selvom de sensorerna överutnyttjas i varje telefoner idag, och jag gissar enheter är ganska lätt / billig att tillverka, och ATT så mycket av de andra sensorer i telefoner idag, troligen domineras av 2-3 stora leverandører, vilket gör kvalitet / consistancy-fråga något en icke-fråga. Men det är bara jag gissa. Som sagt, jag har ingen aning om SOM Regel producera DEM sensorer, hur små de kan göras, och OM QC är kunnet (eller vill) klämma sig själv i en SoC två stöd EIS.

0
Ogilla!
21
Gilla!
2017-03-28 12:56:46

P10 som läckt? Något är på g, spännande!

0
Ogilla!
19
Gilla!
2017-03-28 13:15:40

Mönstret är detsamma när det gäller OEMs, "inga detalj infos meddelas" !

Nåväl, är man insatt så har man försprång. DET är skillnaden ;-)

0
Ogilla!
20
Gilla!
2017-03-28 14:57:47

P10 och sen Samsung Galaxy Note 8 på det, det vore magiskt!

1
Ogilla!
21
Gilla!
2017-03-28 15:40:12

re dejonki89.

Imint kommer att äga.

1
Ogilla!
22
Gilla!
2017-03-28 15:52:10

130 Tycker det är märkligt att vi inte redan är på ATH-nivåer efter det vi vet! Men det kommer och då ska vi fira!

1
Ogilla!
22
Gilla!
2017-03-28 16:30:11
Ladda ned

dejonki89 Jag har fått några tunga gossar och tittat på Imint ALLA är övertygade om att bolaget kommer att bli stort.

Vi får se dagens graf bådar gott...

0
Ogilla!
25
Gilla!
2017-03-28 17:17:06

Saknar aktiepris 100-200 i omröstningen. Röstat på 80-100, men hoppas på 3 siffrigt, alltså inte 80-99..

he he är ni med

0
Ogilla!
18
Gilla!
2017-03-31 11:24:07
1
Ogilla!
20
Gilla!
2017-03-31 13:46:13
Ladda ned

Avtalen BQ och Wikko är väldigt små bolag. Huawei däremot sålde 139 miljoner mobiler 2016, ökning med 29%...

Nästa års Huawei produktion gällande video kommer bara att utgöra enbart Imint. Avtalet gäller bara videostabilisering, de övriga funktionerna som kostar minst lika mycket, innefattas inte.

Tycker att Imint har vattentrampat tillräckligt nu.

Huka er gubbar och gummor för nu skjuter kursen snart enl. Erlander. Varit personlig bekant och träffat honom och Aina på Harpsund.

Vet inte om det är comme-il-faut att nämna andra aktier. Men gör det ändå..

FPC förstår jag inte mig på inte om agendan. De verkar vilja ha ner kursen...

Och den tredje kandidaten Volvo B, tuffar på.

Hoppas! Då snackar vi tiotaggare! senap..:))

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
22
Gilla!
2017-03-31 16:05:17

@135, smuttat redan.. ;-)

JamenvisstImintja.tycktefingskulleköptdom. Blev avfärdad. Obegripligt enkelt att se samordningsfördelarna , åt alla jefla håll med ett sådant förvärv

1
Ogilla!
17
Gilla!
2017-03-31 17:59:59

#135. salmor, Tar första drinken nu. Hade en mentor beträffande aktier som sa...

-Har du inte is i magen blir du antagligen nervrak eller rik alkoholist.

Föredrar det senare. Skämt åsido, det är såpass mycket pengar i spel i att jag inte skämtar om min egen framtid.

Vet att det är helrätt med Imint, frågan är bara när det lossnar. Det räcker med en enda kommunikativ info.Då är det tio ggr pengarna.

Och mycket, mycket mer...

salmor, det det går alltid att knäcka olika Case, det enda man kan göra är att förutse sannolikheten i olika utfall. Imint har Vidhance installerad i Huawei, de har en funktion i Samsung som ingen har förstått.

Utöver de 139 miljoner enheter som Huawei sålde förra året så är det någon miljard utöver det.

Vid minsta marginal bara när det gäller Huawei är det 150 miljoner i vinst bolaget värderat till 600 miljoner på börsen.

Klart att man blir frustrerad när ingen annan fattar...

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
21
Gilla!
2017-04-01 14:16:12

Mmm, osäkerheten för aktien består i att priser och intjeningen är okända. Likaså konkurrensen. Men allt detta är inom normal beteende för liknande uppstarts (som nu är ett förhoppnings bolag väl !).

Man kan i stället titta på dom KÄNDA fakta, dvs avtal med Huawei, Samsung, BQ mm, mm. Ofattbart bra presterat av ett så litet bolag.

Den dagen Imint visar svarta siffror, vilket inte verkar långt bort, kommer uppvärderingen på riktigt.

Sen får vi se vad man kan åstadkomma åt Youtube, Google, Facebok (känns bolagen igen?) ;-)

0
Ogilla!
23
Gilla!
2017-04-05 14:45:21

Kan mycket väl vara Imint i Honor 8 Pro https://m.youtube.com/watch?v=wSXCUwkJSI0

0
Ogilla!
19
Gilla!
2017-04-05 16:58:07

Vid dessa nivåer fortsätter jag att tanka på mig aktier, vänta bara tills det vi redan vet om blir bekräftat. Snart kommer Imint visa svarta siffror i boken.

0
Ogilla!
20
Gilla!
2017-04-06 07:05:38

Et chart vil være velkomment.

Mvh Kr?sus

1
Ogilla!
19
Gilla!
2017-04-06 09:13:47

Hoppas på Samsung, vore lägligt nu i samband med nya telefonen som släpps!

0
Ogilla!
20
Gilla!
2017-04-06 16:49:59

Kanske total läge ingen. IMINT

TECKNAR TREÅRIGT LICENSAVTAL MED NY KUND (Direkt)

2017-04-06 08:49

STOCKHOLM (Direkt) Mjukvarubolaget Imint har tecknat ett treårigt licens- och supportavtal med ett asiatiskt teknikbolag. Avtalet ger kunden rätt att inkludera Vidhance videostabilisering i kommande smartphones.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Imint ger inga prognoser om affärsvärdet.

Licensavtalet, som bygger på royaltybetalningar per såld enhet som innehåller Vidhance mjukvara för videostabilisering, löper under tre år och innefattar också en mindre del för support och underhåll.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
23
Gilla!
2017-04-06 16:59:12
Ladda ned

Ser bra ut...

0
Ogilla!
22
Gilla!
2017-04-06 17:03:29

Skulle inte se det som otroligt om det är Samsung. Då är det 20-dubbling av kursen

3
Ogilla!
25
Gilla!
2017-04-06 20:55:33

Maken till skitsnack får man leta efter

0
Ogilla!
19
Gilla!
2017-04-06 22:44:02

Plastico, syftar du på #146.. pratar med dig själv sas.. ;-)

0
Ogilla!
20
Gilla!
2017-04-06 23:06:13

20-dubbling! Er det seriøst med kurs 1300?

0
Ogilla!
24
Gilla!
2017-04-07 00:39:51

Imint behöver nog göra någon krona i vinst innan vi ska prata om börsvärden på över 11 miljarder...

0
Ogilla!
26
Gilla!
2017-04-07 07:21:51

#149 Eller två, det ser dock lovande ut. Med tanke på att man skriver " ny kund " så är det nog inte SS, ska vi gissa på Xiaomi eller LG?

4
Ogilla!
24
Gilla!
2017-04-07 11:40:12

unia

Ny kund kan innebära ny kund inom segmentet Mobila lösningar Samsung är redan inne men inte som kund men beträffande mobila enheter.

Jag har räknat och det är som äldre damer, när dom väl fått smak, så flödar det.

0
Ogilla!
26
Gilla!
2017-04-11 11:28:17

https://youtu.be/6UPhcnLspLc

Huawei P10 och Samsung S8 känns väldigt lika kolla in videon, något stort är på gång!

0
Ogilla!
27
Gilla!
2017-04-13 12:05:12

Analystidskriften Stockpicker har skrivit en kommentar om techbolaget Imint.

Stockpicker satte spekulativt köp för aktien i januari. Därefter har teknikbolaget dock fallit 10 procent.

"Vi ser dock ingen anledning till att ändra vår slutsats då vi räknar med att kunderövringarna fortsätter i en accelererande takt vilket vi tror att förr eller senare kommer att ge ett positivt genomslag i kursutvecklingen. Som tidigare bedömer vi också att enbart licensavtalet med Huawei kan räcka för att nå lönsamhet", skriver analyshuset.

Stockpicker ser också gynnsamma odds för att Samsung skall välja Vidhance till sina smartphones. Det gör också att bolaget börjar växa in i skepnaden av ett attraktivt uppköpsobjekt. Slutsatsen från analyshuset är att Imint är värt en chansning.

Imint är skrivande stund ned 0,8 procent till 61,75 kronor på en i övrigt fallande börs.

0
Ogilla!
20
Gilla!
2017-04-18 08:31:19

Imint ser en stark efterfrågan - skall öka marknadsandelar - ÅR

Teknikbolaget Imint siktar på att öka sina marknadsandelar och bolaget ser en stark efterfrågan.

"Vår passion att erövra marknaden är lika stor som vår passion att förändra videoteknikens möjligheter. Med kundavtal på plats, en stark efterfrågan på våra lösningar, välutvecklade produkter och ett allt starkare och erfaret team, ser jag med tillförsikt fram emot 2017 som ett år då vi fortsätter att växa och vinner marknadsandelar", skriver vd Andreas Lifvendahl i bolagets färska årsredovisning för 2016.

Imint-chefen skriver vidare att bolaget fortsätter att rekrytera och då framförallt inom marknad och produkt- och kundnära utveckling.

"Planen är att fortsätta växa såväl i Sverige som Asien, för att kunna möta kunders krav på lokal närvaro och säkerställa att produktutvecklingen går i takt med marknaden", skriver han.

Lifvendahl uppger vidare att Imint i skrivande stund lägger stort fokus på ett första kontrakt för den nya produkten Live Auto Zoom. Produkten väcker enligt honom stort intresse vid kundpresentationer.

0
Ogilla!
35
Gilla!
2017-04-18 09:38:00

STOCKHOLM (Direkt) Kunden i ett treårigt licensavtal som Imint, verksamt inom bildstabilisering för mobiltelefoner, tillkännagav den 6 april är japanska Sharp, som sedan mars 2016 ägs av taiwanesiska Foxconn.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Varken den 6 april eller i tisdagens pressmeddelande anges något affärsvärde för licensavtalet, som bygger på royaltybetalningar per såld smartphone från Sharp med Imints mjukvara Vidhance inbyggd.

Imint nämner i stället att mer information "kan komma att ges" i samband med Sharps produktlanseringar.

Martin Lindgren +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
23
Gilla!
2017-04-18 09:39:47

STOCKHOLM (Direkt) Kunden i ett treårigt licensavtal som Imint, verksamt inom bildstabilisering för mobiltelefoner, tillkännagav den 6 april är japanska Sharp, som sedan mars 2016 ägs av taiwanesiska Foxconn.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Varken den 6 april eller i tisdagens pressmeddelande anges något affärsvärde för licensavtalet, som bygger på royaltybetalningar per såld smartphone från Sharp med Imints mjukvara Vidhance inbyggd.

Imint nämner i stället att mer information "kan komma att ges" i samband med Sharps produktlanseringar.

Martin Lindgren +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
21
Gilla!
2017-04-18 12:53:23

#156 dejonki89.

Rätt häftigt, nu är Imint även inne i Japan. Resten blir ......... Alla....

0
Ogilla!
23
Gilla!
2017-04-18 13:25:07

Ja verkligen, detta är bara början! Helt sjuk värdering med tanke på vad vi har på bordet.

0
Ogilla!
22
Gilla!
2017-04-18 14:37:17

#158.

Bordet är dukat. När det kommer till klarsikt att man inte har någon extra kostnad per enhet. Så vaknar de slöaste.

Det blir en så stor hävstång vid varje nytt avtal...

1
Ogilla!
22
Gilla!
2017-04-18 14:59:54

#159 Kommer bli som med Fing, och då kan vi sitta här och slå oss för bröstet och säga

"vad var det vi sa"! :)

1
Ogilla!
25
Gilla!
2017-04-18 15:08:18

@160 , ja det tror jag ock. Dock en fördel : ingen JC i Imint

0
Ogilla!
23
Gilla!
2017-04-18 15:39:48

#161. rätt.

Inga körningar i kurs eller vingel.

Bara riktiga rejäl företagsledning.

Det är Imint....

1
Ogilla!
27
Gilla!
2017-04-18 18:44:59

pl2002

Det ser lovande ut. Tankar fler....

1
Ogilla!
27
Gilla!
2017-04-18 21:31:36

unia

Bra, alla pilar pekar uppåt..

Det blir ett dilemma om försäljningen drar iväg. Hur ska man värdera ett bolag med 12,5 miljoner enheter i break-even och plötsligt får 300 miljoner i ordrar och det oavsett att OPEX har förändras...?

Minst sagt häpnande förutsättningar... Det kan inte annat än bli bra....!

0
Ogilla!
18
Gilla!
2017-04-20 08:37:14

En annan aktie som jag kan reka: Zwipe. . står i 65 NOK . Onoterad, skall sättas på börsen förmodligen i år.

0
Ogilla!
21
Gilla!
2017-04-20 08:50:33

Börjar inse att Imint kommer bli något som ger avtryck.

Svårt att inse vidden, men PL har gjort bra research.

0
Ogilla!
22
Gilla!
2017-04-20 09:08:16

Frågan är inte om det smäller, utan när det smäller!

0
Ogilla!
22
Gilla!
2017-04-20 09:28:31

# 165 Du köpte genom mäklare?

0
Ogilla!
18
Gilla!
2017-04-20 12:59:41

Finns via Arctic Securities I Norge.

0
Ogilla!
21
Gilla!
2017-04-20 14:47:24

@168

Ja, Arctic har ensamrätt att sälja den. Lite peppersexercis är det

0
Ogilla!
21
Gilla!
2017-04-20 14:47:35

#169" Tack!

0
Ogilla!
26
Gilla!
2017-04-20 17:36:40

Bra dejonki89, att du håller i tråden. Har lite intressanta nyheter inte tid nu tyvärr

0
Ogilla!
23
Gilla!
2017-04-20 20:37:34

#172 pl2002, vilken typ av nyheter syftar du på? :-)

1
Ogilla!
27
Gilla!
2017-04-21 17:14:06

Ofattbart att inte kursen är högre, åtminstone runt 90-strecket.

Tror folk på en dålig rapport? Siffermässigt kanske de inte har så mkt att visa upp, men herregud de levererar avtal på avtal...

Uppvärdering kommer...

0
Ogilla!
18
Gilla!
2017-04-24 12:52:42

IMINT Image Intelligence AB (Imint) meddelar att Jan Nyrén anställts som marknadsdirektör och tillträder tjänsten i början av maj 2017. Nyrén blir en del av bolagets ledningsgrupp och kommer att leda arbetet med produktmarknadsföring, varumärkesplattform samt bidra till det strategiska marknadsarbetet.

Jan Nyrén har närmare 20 års erfarenhet från tekniska och kommersiella roller inom IT- och telekomindustrin och kommer närmast från IAR Systems där han har haft rollen som produktchef. Nyrén har i grunden en civilingenjörsexamen från KTH, kompletterad med ekonomiutbildningar vid Uppsala universitet och Mittuniversitet. Nyrén har lång erfarenhet av internationella affärer och relationer inom telekom och god förståelse för utmaningarna hos både mindre snabbväxande teknikbolag och större telekombolag.

Bolagets ledningsgrupp utökas i och med Nyréns anställning till fyra personer, där sedan tidigare Andreas Lifvendahl (VD), Jens Ålander (CFO) och Johan Svensson (Produktdirektör) återfinns.

Jan Nyrén kommenterar:

”Potentialen för Imint är markant och vi har bara sett början på utvecklingen av video och applikationer som nyttjar olika typer av optimering av video i mobilen. Det ska bli roligt och inspirerande att få vara med att forma framtiden för ett snabbfotat och ambitiöst företag med stark teknik på en global och växande marknad.”

Andreas Lifvendahl, VD på Imint, tillägger:

"Den här rekryteringen kommer att bli en kraftfull förstärkning inom centrala områden för oss. När vi nu nått kommersiellt genombrott med licensavtal och produkter på marknaden med namnkunniga kunder, är tidpunkten rätt att förstärka vår marknadsposition och vårt varumärke. Samtidigt är det viktigt att vi har god förståelse för vad som kommer runt hörnet och här har Nyrén rätt analytiska egenskaper för att stödja vårt strategiska arbete."

0
Ogilla!
19
Gilla!
2017-04-24 12:59:34

IMINT Image Intelligence AB (Imint) meddelar att Jan Nyrén anställts som marknadsdirektör och tillträder tjänsten i början av maj 2017. Nyrén blir en del av bolagets ledningsgrupp och kommer att leda arbetet med produktmarknadsföring, varumärkesplattform samt bidra till det strategiska marknadsarbetet.

Jan Nyrén har närmare 20 års erfarenhet från tekniska och kommersiella roller inom IT- och telekomindustrin och kommer närmast från IAR Systems där han har haft rollen som produktchef. Nyrén har i grunden en civilingenjörsexamen från KTH, kompletterad med ekonomiutbildningar vid Uppsala universitet och Mittuniversitet. Nyrén har lång erfarenhet av internationella affärer och relationer inom telekom och god förståelse för utmaningarna hos både mindre snabbväxande teknikbolag och större telekombolag.

Bolagets ledningsgrupp utökas i och med Nyréns anställning till fyra personer, där sedan tidigare Andreas Lifvendahl (VD), Jens Ålander (CFO) och Johan Svensson (Produktdirektör) återfinns.

Jan Nyrén kommenterar:

”Potentialen för Imint är markant och vi har bara sett början på utvecklingen av video och applikationer som nyttjar olika typer av optimering av video i mobilen. Det ska bli roligt och inspirerande att få vara med att forma framtiden för ett snabbfotat och ambitiöst företag med stark teknik på en global och växande marknad.”

Andreas Lifvendahl, VD på Imint, tillägger:

"Den här rekryteringen kommer att bli en kraftfull förstärkning inom centrala områden för oss. När vi nu nått kommersiellt genombrott med licensavtal och produkter på marknaden med namnkunniga kunder, är tidpunkten rätt att förstärka vår marknadsposition och vårt varumärke. Samtidigt är det viktigt att vi har god förståelse för vad som kommer runt hörnet och här har Nyrén rätt analytiska egenskaper för att stödja vårt strategiska arbete."

0
Ogilla!
17
Gilla!
2017-04-24 13:14:31

IMINT Image Intelligence AB (Imint) meddelar att Jan Nyrén anställts som marknadsdirektör och tillträder tjänsten i början av maj 2017. Nyrén blir en del av bolagets ledningsgrupp och kommer att leda arbetet med produktmarknadsföring, varumärkesplattform samt bidra till det strategiska marknadsarbetet.

Jan Nyrén har närmare 20 års erfarenhet från tekniska och kommersiella roller inom IT- och telekomindustrin och kommer närmast från IAR Systems där han har haft rollen som produktchef. Nyrén har i grunden en civilingenjörsexamen från KTH, kompletterad med ekonomiutbildningar vid Uppsala universitet och Mittuniversitet. Nyrén har lång erfarenhet av internationella affärer och relationer inom telekom och god förståelse för utmaningarna hos både mindre snabbväxande teknikbolag och större telekombolag.

Bolagets ledningsgrupp utökas i och med Nyréns anställning till fyra personer, där sedan tidigare Andreas Lifvendahl (VD), Jens Ålander (CFO) och Johan Svensson (Produktdirektör) återfinns.

Jan Nyrén kommenterar:

”Potentialen för Imint är markant och vi har bara sett början på utvecklingen av video och applikationer som nyttjar olika typer av optimering av video i mobilen. Det ska bli roligt och inspirerande att få vara med att forma framtiden för ett snabbfotat och ambitiöst företag med stark teknik på en global och växande marknad.”

Andreas Lifvendahl, VD på Imint, tillägger:

"Den här rekryteringen kommer att bli en kraftfull förstärkning inom centrala områden för oss. När vi nu nått kommersiellt genombrott med licensavtal och produkter på marknaden med namnkunniga kunder, är tidpunkten rätt att förstärka vår marknadsposition och vårt varumärke. Samtidigt är det viktigt att vi har god förståelse för vad som kommer runt hörnet och här har Nyrén rätt analytiska egenskaper för att stödja vårt strategiska arbete."

0
Ogilla!
19
Gilla!
2017-04-24 19:12:59

Redeye spår successivt ökade intäkter för Imint kvartal för kvartal

Teknikbolaget Imint släpper på fredag den 28 april sin delårsrapport för det första kvartalet 2017. Bolaget kommer hålla en webcast klockan 10.00 på fredag.

Redeye har i en dagsfärsk analys släppt sina kvartalsvisa förväntningar på bolaget. Analysfirman tror att nettoomsättningen hamnar på 18,2 miljoner kronor för helåret 2017, fördelat på 2,1 miljoner kronor i första kvartalet, 3,6 miljoner kronor i andra kvartalet, 5,1 miljoner kronor i tredje kvartalet och 7,4 miljoner kronor i fjärde kvartalet. De totala rörelseintäkterna spås hamna på 32,3 miljoner kronor, men då ingår 14,0 miljoner kronor som aktiverade utvecklingskostnader.

Redeye spår att resultatet före skatt visar på en successiv minskad förlust på 2,9 miljoner kronor i första kvartalet, 2,1 miljoner kronor i andra kvartalet, 1,7 miljoner kronor i tredje kvartalet och 0,5 miljoner kronor i fjärde kvartalet, vilket summerar till en förlust på 7,2 miljoner kronor för helåret 2017.

Analysfirman tror att nettoomsättningen fortsätter stiga till 95 miljoner kronor 2018, 137 miljoner kronor 2019, 167 miljoner kronor 2020 och 221 miljoner kronor 2021. Vinsten per aktie bedöms hamna på en förlust på 80 öre per aktie 2017 för att vända till vinst på 5,30 kronor 2018. Resultatet väntas därefter öka till 6,70 kronor 2019, 8,40 kronor 2020 och 11,80 kronor 2021.

Redeye sätter i basscenariot ett rimlig värde på aktien till 71 kronor. I det optimistiska scenariot hamnar rimligt värde på 135 kronor och i ett negativt scenario på 22 kronor.

0
Ogilla!
21
Gilla!
2017-04-27 00:37:07

Jag tror vi kan bli positivt överraskade, framförallt med Huaweis senaste info om att man återigen är nummer 1 i Kina, och ser vi till Redeyes prognos så är den blygsam mot infon som är serverad för oss, att vi inte än uppnått 100-lappen är skrattretande!

Jag känner mig trygg och lutar mig bakåt, att vi kommer slå förra årets 135% i värdeökning tvekar jag inte en sekund på.

0
Ogilla!
21
Gilla!
2017-04-28 09:38:01

IMINT: DELÅRSRAPPORT FÖR IMINT IMAGE INTELLIGENCE AB 1 JANUARI - 31 MARS 2017

08:40

Första kvartalet, 1 januari-31 mars 2017

Nettoomsättningen för kvartalet uppgick till 2,0 Mkr (0,0 Mkr)

Rörelsens kostnader för kvartalet uppgick till 8,4 Mkr (4,7 Mkr)

Resultat efter finansnetto för kvartalet uppgick till -2,3 Mkr

(-2,6 Mkr)

Resultat per aktie för kvartalet uppgick till -0,26 kr (-0,33 kr)

Kassaflödet efter investeringsverksamheten för kvartalet uppgick

till -4,3 Mkr (-3,1 Mkr)

Eget kapital per den 31 mars 2017 uppgick till 67,0 Mkr (27,4 Mkr)

Likvida medel per den 31 mars 2017 uppgick till 48,8 Mkr (20,9

Mkr)

Väsentliga händelser 1 januari -31 mars 2017

Ett utvecklingsavtal med Samsung Electronics Company Ltd.

tecknades i januari. Avtalet innebär en anpassning av Imints mjukvara

Vidhance till ett nytt produktområde inom konsumentelektronik.

Imint kunde i januari bekräfta att bolagets lösning för

videostabilisering finns med i Huaweis smartphone modell Mate 9.

I februari, medverkade Imint på Mobile World Congress och visade

där marknadsledande video-stabilisering och Live Auto Zoom.

Ett flerårigt licens- och samarbetsavtal tecknades i februari med

Wiko SAS, ett franskt smartphone-bolag. Wiko kommer att lansera två

modeller med Vidhance, Wim och Wim Lite, under kvartal 2, 2017.

BQ, den spanska smartphonetillverkaren har lanserat två modeller

med Vidhance Video-stabilisering, Aquarius X och Aquarius X Pro.

Väsentliga händelser efter rapportperiodens slut

I början av april tecknades ett tre-årigt licens- och supportavtal

med Sharp Corporation från Japan. Avtalet ger Sharp rätten att

inkludera Vidhance videostabilisering i kommande smartphones.

Jan Nyrn har anställts som marknadsdirektör och tillträder

tjänsten i början på maj 2017.

VD har ordet

Under det första kvartalet i år passerades viktiga milstolpar för

Imint. Den viktigaste är att vår Vidhance mjukvara för

videostabilisering finns med i Huaweis flaggskeppsprodukt Mate 9.

Inom branschen innebär det en kvalitetsstämpel för vår teknik och

leveransförmåga vilket gynnat många av våra andra kundsamtal.

Tillsammans med utvecklingsavtalet med Samsung så innebär det att vi

nu tagit en position där vi får uppträda på de större scenerna.

Konkurrensen är fortsatt mycket hård mellan smartphonetillverkare och

mellan underleverantörer. Både försäljningsarbete och

produktutveckling måste ständigt ligga på en hög nivå.

För oss är Mobile World Congress i Barcelona en återkommande och

viktig begivenhet under första kvartalet. Detta år öppnades veckan

med att franska smartphonetillverkaren Wiko Mobile lanserade två nya

produkter, Wim och Wim Lite, där Vidhance fick en framträdande plats

i marknadsföringen. Värt att notera är att samarbetet med Wiko

sträcker sig bortom videostabilisering, vilket är en viktig del i

våra planer.

Den 18 april kunde vi meddela att vi lagt till Foxconn-ägda Sharp till

kundlistan. Det är väldigt tillfredsställande att vi lyckats få vår

första japanska kund.

Vi fortsätter att stadigt växa organisationen och ser behov av

forskningsnära och kundnära ingenjörer

samt fältpersonal för försäljning och support. En viktig rekrytering

utgörs av Jan Nyrn som marknads-direktör, som med produktledning och

strategisk marknadsföring på meritlistan, kommer att accelerera

positioneringen av Vidhance.

Vår produktutveckling går framåt och även om varje kundsamarbete är

unikt, så använder vi oftast vår videostabiliseringslösning för

pilotprojekt och för att bygga relation och teknisk plattform med

kunden.

På denna plattform kan nya funktioner läggas till, antingen mindre

features nära kopplat till stabilisering eller mer omfattande som

Live Auto Zoom. Tilläggsfunktioner och kontinuerliga förbättringar är

också en viktig del för framtida lönsamhet.

Vår finansiella ställning fortsätter att utvecklas i positiv riktning

med ökade intäkter, förbättrat resultat och en god likviditet.

Sammantaget så har 2017 startat väl och vi ser med tillförsikt fram

emot att kunna passera ytterligare milstolpar under året.

Uppsala i april 2017

Andreas Lifvendahl, VD

0
Ogilla!
23
Gilla!
2017-04-28 10:46:19

Så kom der regnskab og kursen reagerede en smule negativt.

Gap i rundt 55 lukket og C er således stadig i spil (A er også):

https://invst.ly/3ud60

Bør bevæge sig mellem 55-60 i dag, hvor seneste gap i rundt 60 lukkes.

Nedad er der støtter i rundt 52 og 45.

Opad er der modstande i 72 og 80.

0
Ogilla!
18
Gilla!
2017-04-28 11:05:38

Imint uppger att projekt med Samsung ligger i kylskåpet men samtal pågår - vd

Tech-bolaget Imint uppger i sin presentation att bolagets projekt med Samsung ligger i kylskåpet, men att samtal mellan parterna pågår. Det säger Imints vd Andreas Lifvendahl i samband med bolagets presentation hos Redeye på fredagen.

Vårt projekt har gått väldigt bra. Det här är egentligen ovanför vår kontroll. Det råder väl allmän nervositet i Samsung Electronics, säger Andreas Lifvendahl och tillägger att det pågår diskussioner och att det kommer regelbundna besked från Samsung.

Under kvartalet presenterade tech-bolaget en stor nyhet i form av att företagets mjukvara för videostabilisering Vidhance integrerats i Huaweis flaggskeppsprodukt Mate 9. Lifvendahl uppger i samband med presentationen att bolaget fortsätter att arbeta på bred front med Huawei.

På en fråga rörande priser svarar Imint-chefen att han är nöjd med de priser som man erhåller från sina kunder. Några exakta siffror går företaget inte ut med.

Imint uppger också att man för samtal med ett antal aktörer och fokus är på smartphonemarknaden.

Vi har egen personal i Kina och vi är själva väldigt mycket på resande fot både i Europa och i Asien, säger Andreas Lifvendahl.

Imint har beslutat sig för att inte ge några prognoser, en ståndpunkt som inte är på väg att ändras.

Det skulle bara bli fel, säger finansdirektören Jens Ålander.

Imint gör också satsningar på ytterligare personal och företaget expanderar till ett större kontor i centrala Uppsala, uppger Lifvendahl. Kontorsytan kommer framöver att dubblas. I rapporten skriver företaget att man är 27 anställda.

0
Ogilla!
20
Gilla!
2017-04-28 13:01:40

IMINT slaktas idag.

0
Ogilla!
22
Gilla!
2017-04-28 13:08:35

Hmm, det där med Samsung som styr. Fast det fanns ingenting i bolagets kommunikation som berättigade till inprisning i kursen.

Samsung är högst opålitlig samarbetspartner för alla underleverantörer i hela världen.

Deras ruttna företags kultur är i paritet som den JC anammade i FPC :(

0
Ogilla!
19
Gilla!
2017-04-28 16:04:04

Många ägare har orealistiska förväntningar när inkomster kommer att visa sig.

Därför denna berg o dalbana.

Sen är alla fundersamma..lyckas Imint ta rejält betalt eller har de pressats att sälja sig för småpengar?

Ovisshet skapar alltid volla.

0
Ogilla!
18
Gilla!
2017-04-28 16:09:52

Onekligen, snacket om Samsung Kyl/Frys gillas ej av marknaden.

1
Ogilla!
24
Gilla!
2017-04-28 18:48:40

Men kylen är väl bättre än frysen iaf? :)

1
Ogilla!
32
Gilla!
2017-05-02 09:06:46

pl2002, kommentar kring IMINT:s Q1:a?

0
Ogilla!
20
Gilla!
2017-05-03 18:39:59

Många gör tabben att man bara kollar på intäktsraden, (den låg i linje med Redeyes prognos), det man glömmer är kundfodringarna. Sen avtalet med Sharp och vilka samarbetspartner det bolaget har.

Det som jag tycker är riktigt intressant med Sharp är att dem väljer Imint framför Morpho.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
24
Gilla!
2017-05-03 20:28:14

Såg pl2002 på Arlanda nyss.

Han snackade om att skulle bli grisfarmare i Argentina ;))

1
Ogilla!
22
Gilla!
2017-05-11 16:22:53

Imint bekräftar Sharp-lansering med Vidhance videostabilisering

Imint bekräftar nu i ett pressmeddelande att Vidhance videostabilisering finns i Sharps nya smartphone Aquos R. Det är den första modellen med Vidhance inom ramen för det treåriga licensavtalet som de båda bolagen tecknade i april, framgår det av ett pressmeddelande.

Finwire skrev tidigare under dagen om Sharps lansering och att telefonen använder sig av Vidhance-teknologin.

Licensavtalet mellan Imint och Sharp bygger på royaltybetalningar per sålt enhet som innehåller Vidhance mjukvara. Avtalet löper under tre år och innefattar också en mindre del för support och underhåll, enligt tidigare uppgifter från Imint.

Sharp ägs sedan förra våren av taiwanesiska elektronikjätten Foxconn.

0
Ogilla!
14
Gilla!
2017-05-15 15:01:31

Referenser till Imints mjukvara i prestigeluren P10 från Huawei

Mjukvarureferenser till mobilunderleverantören Imints lösning Vidhance finns med i programvarureleaser till Huaweis flaggskeppstelefon P10. Det framgår av information som Finwire tagit del av.

Företaget vill dock inte bekräfta att prestigeluren från Huawei innehåller Vidhancemjukvaran med hänvisning till ett sekretessavtal mellan Imint och Huawei.

"Vår lösning kan finnas med i en lanserad smartphone men på grund av sekretessavtal så kan vi inte kommunicera eller kommentera det och har inte möjlighet att svara på specifika frågor. I praktiken innebär det att även om en av våra lösningar är integrerad i en viss produkt så har vi inte alltid tillåtelse av kunden ifråga att bekräfta det", skriver finanschefen Jens Ålander i ett mail till Finwire.

"Vi är väldigt nöjda med vårt kontrakt med Huawei och bygger kontinuerligt upp en god relation med dem och har för avsikt att bibehålla den goda relationen. Vi följer noggrant våra överenskommelser, dels av sekretess- och konkurrensskäl men även för att se till företagets bästa", avslutar Ålander.

Imints mjukvara för bild- och videostabilisering finns sedan tidigare med i Huawei Mate 9.

2
Ogilla!
15
Gilla!
2017-05-15 21:25:06

Ja jag vet inte vad marknaden kräver...gillar uppenbarligen att handla på förväntningar och luft, hatar konkreta avtal...

0
Ogilla!
12
Gilla!
2017-05-16 00:36:15

#193

Problemet för aktiekursen är just att de konkreta avtalen inte gett särskilt mycket i faktisk intjäning. När det finns "förväntningar och luft" är det svårare att värdera, vilket ibland ger övervärderingar.

0
Ogilla!
15
Gilla!
2017-05-16 09:57:08

Hvor er pl? Han plejer at have ekstra viden gennem sin kompis.

0
Ogilla!
10
Gilla!
2017-05-16 10:08:48

Inom ca 3 veckor så inträder slutdatum för värdering av PO. En låg snittkurs för aktien gynnar personalen ;-)..

Sen därefter ...

Gissar att det kommer PM pm P10 och annat godis, lagom och tursamt för personalen som tecknar. Wait & se

0
Ogilla!
12
Gilla!
2017-05-16 15:43:27

#196

Låter måttligt seriöst om det skulle vara så.

0
Ogilla!
15
Gilla!
2017-05-16 15:54:00

Mmm, men kort, kort efter offentliggörandet av po, och Q rappe, så nämnde Vdn att "samarbetet med Samsung ligger i kylskåpet" !! Sen dess är aktien ned med dryga 20%

Ett pyttelitet samarbete, ej mobiler förresten, som man normalt inte talar om ifall ingenting särskilt händer.

Vi får se efter 6.6. då. Vd:n har jag annars ett gott intryck av.

PS, liknande mönster i samband med oppar har man sett förr. Så att säga

0
Ogilla!
10
Gilla!
2017-05-22 10:21:41

IMINT: GRUNDARE SÅLT AKTIER, KURSEN UNDER PRESS

10:18

STOCKHOLM (Direkt) Harald Klomp, grundare av Imint och numera styrelseledamot i mjukvarubolaget, har den 16 maj sålt 44.000 aktier i Imint.

Det framgår av Finansinspektionens insynslista och det bekräftar Harald Klomp för Nyhetsbyrån Direkt.

Försäljningen, som genomfördes i två omgångar, gjordes till kurser om cirka 44 kronor. Avyttringen var därmed värd cirka 1,9 miljoner kronor.

Jag har ingen kommentar till det, svarar Harald Klomp på Nyhetsbyrån Direkts fråga om varför han sålt.

Harald Klomp grundade Imint 2008 tillsammans med en studiekamrat och var fram till slutet av 2012 bolagets vd.

Harald Klomp äger 17.000 aktier efter försäljning, enligt ägardatatjänsten Holdings. Det motsvarar 0,2 procent av aktiekapitalet.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt

0
Ogilla!
10
Gilla!
2017-05-22 10:28:37

Har någon sett PL2000 ?

Eller är han köttbonde i Argentina nu. Han grät ju av lycka i sina analyser.

0
Ogilla!
10
Gilla!
2017-05-22 11:27:06

Insidersälj har Imint gjort förut vid känsliga tidpunkter.

Nu rasar kursen ihop som ett korthus...klassiskt beteende näör alla springer mot samma dörr.

Den vågade börjar köpa nu.

Dock tror jag vi kan glömma drömkurser på 500:- inom de närmsta året...men upp mot 60-70-80:- tror jag vi tar oss.

0
Ogilla!
12
Gilla!
2017-05-22 11:42:50

Han såg ju kurser på uppåt 1400 kr.

Konstigt att VD säljer bort sig här när han kunde sålt för 1400?

0
Ogilla!
9
Gilla!
2017-05-22 13:41:00

Stockpicker slopar spekulativt köpråd för Imint

Teknikbolaget Imints delårsrapport för det första kvartalet blev en besvikelse för aktiemarknaden, där utvecklingsavtalet med Samsung lagts på is och Huawei ser inte ut att bli den kassako många hoppats på. Stockpicker ser en risk för fortsatt trist kursutveckling och slopar sitt spekulativa köpråd. Det framgår av den senaste utgåvan av Stockpicker daterad den 21 maj.

1
Ogilla!
9
Gilla!
2017-05-22 15:04:28

-50% på 3mån, börjar likna Fing

0
Ogilla!
9
Gilla!
2017-05-22 18:03:50

Vd sålt? nä insynsperson sålt 22 K och ytterligare 22 K lagda i KF ell ISK, eller vafan han gjort.

Bolag på smålistor, räcker med en nysning ...

0
Ogilla!
21
Gilla!
2017-06-02 09:02:36

Imint i utvecklingsavtal med ledande smartphonetillverkare i Kina, kan leda till licensavtal längre fram

Imint har tecknat ett utvecklingsavtal med vad som beskrivs som en av de större smartphonetillverkarna i Kina. Avtalet har ett ordervärde på cirka 550 000 kronor och innebär integrering och optimering av Vidhance videostabilisering till nya telefonmodeller som planeras att lanseras under 2017. Det framgår av ett pressmeddelande.

Huvuddelen av uppdraget kommer att utföras under sommaren och Imint har goda förhoppningar att nästa steg blir ett licensavtal, under förutsättning att utvecklingsprojektet uppnår bra resultat.

0
Ogilla!
18
Gilla!
2017-06-08 13:35:05
Ladda ned

Klar vändning... Efter att störste ägaren Päab delade ut Imint till sina aktieägare började kräftgången. Ett så pass litet bolag så är det ofrånkomligt att aktien störtdyker och alla vill kamma hem en skaplig vinst.

Aktien toppade på 99,75kr på luft när lock-up fortfarande fanns. Det fanns inga substantiella bitar som var påtagliga, ändå låg kursen på den nivån. Efter det har bolaget tecknat ett 3-årigt avtal med Huawei, avtal med Sharp och nu ett nytt utvecklingsavtal med ett större kinesiskt bolag vilket tydligen vänt på skutan. Just det att man får betalt för sin utveckling hos kund är minst sagt proffsigt.

Man kan även visa produkter i marknaden typ : https://www.youtube.com/watch?v=dd8tmaYYTys&t=110s

Nu har antagligen Päab:s aktieägare sålt klart. Veckografen visar det tydligt..

31% upp på en vecka...!

Inlägget är redigerat av författaren.

1
Ogilla!
8
Gilla!
2017-06-08 20:57:31

https://www.youtube.com/watch?v=DzNTiTIQ4jk

Utan optisk stabilisering (OIS)..!

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
8
Gilla!
2017-06-08 21:20:03

#200 Realdeal målkursen är fortfarande 600kr.. Go Your Own Way..

https://www.youtube.com/watch?v=kBYcbJBtjgE

En av världen bästa gitarrist och trummisen är enorm. Kolla början och 3,35 in i videon.

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
7
Gilla!
2017-06-09 14:21:07

Om flera tillverkare väljer bort EIS kommer det verkligen ta fart, att Imint ligger före Morpho råder det ingen tvivel om, och det visar flera av avtalen.

2018 är året då vi kommer kunna börja skörda. Men tror på kurser på ATH innan året är slut, trodde det skulle ske fortare, men hur lång tid saker och ting kommer ta är alltid knepigt.

Tänk långsiktigt och utvärdera caset i mitten av 2018 det kommer iaf jag att göra!

0
Ogilla!
8
Gilla!
2017-06-26 11:45:23

dejonki89 du menar OIS. Det är extremt mycket dyrare och har en kostnad för varje försåld vara. Imint har kostnaden och i en algoritm oavsett om man säljer 10 eller eller 1miljare

Imint fick flest röster i vår investerarundersökning på Småbolagsdagen

ARTICLE 2017-06-16 08:40, Edited at: 2017-06-16 09:26

Under Småbolagsdagen den 12 juni 2017 genomförde Redeye en undersökning bland investerare på plats och livetittare. De svarande fick välja ett eller flera av de 56 deltagande bolagen och ange i vilken utsträckning man rekommenderar det som investeringscase. Respondenten fick också bedöma bolagets starka och svaga sidor.

Av 277 genomförda bolagsbedömingar gjordes hela 95 av dem för Imint. Näst flest bedömningar fick Anoto och på tredje plats kom myFC. Därefter följde Saniona och Powercell, Genovis, Respiratorius, West International, Allgon, Alligator Bioscience, Bioinvent, Cantargia, Cherry och Hansa Medical.

Det är tydligt att synen är positiv och förväntningarna höga på många av bolagen som deltog. På frågan om man skulle rekommendera det valda bolaget som ett intressant investeringscase ger hela 60 procent av de svarande poängen 9 eller 10 (0-10). Ytterligare 32 procent ger poängen 7 eller 8.

Investerarnas bedömning av bolagens styrkor och svagheter

1. Attraktiva och innovativa produkter 93%

2. Betydande positiva nyheter är att vänta 92%

3. Lovande tillväxtmöjligheter 91%

4. Ledningen är kompetent och trovärdig 84%

5. Bolaget är attraktivt värderat 77%

6. Kompetenta inom marknad och sälj 59%

7. Sund och stark kapitalstruktur 56%

8. Bra investerarkommunikation 37%

9. Starka och stöttande ägare 33%

10. Uthålligt hög lönsamhet 32%

11. Starkt och förutsägbart kassaflöde 26%

Av bedömningarna framgår att bolagen har investerarnas förtroende vad gäller produkter, tillväxtmöjligheter och ledningens kompetens, faktorer som väger upp för låga poäng för befintligt kassaflöde och lönsamhet. Hela 77 procent anser att det bolag man bedömt är attraktivt värderat. Däremot finns det fortfarande mycket att göra för dessa bolag kring investerarkommunikationen som generellt får förhållandevis låga poäng.

Kan det bli bättre...?

0
Ogilla!
6
Gilla!
2017-06-26 15:45:57

Självfallet menar jag OIS, var för snabb när jag skrev..

Tror många kommer få en aha-upplevelse under Q2!

Kul att åter se dig på forumet pl2002! :)

0
Ogilla!
4
Gilla!
2017-06-26 16:01:49

dejonk, denna vecka alltså ?

0
Ogilla!
6
Gilla!
2017-06-26 17:01:02

Ja nu på fredag, vi får se om jag har rätt. ;)

0
Ogilla!
4
Gilla!
2017-06-26 17:18:10

Utan att veta vilket skäl du syftar på, så tycker jag detsamma ;-)

Tycker man det tillräckligt ofta , så får man rätt nån gång.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2017-06-26 17:26:47

Så sant som det är sagt! ;)

0
Ogilla!
6
Gilla!
2017-06-27 12:05:07

IMINT är ett av Svenska bolagen som är med i delegationen som följer Stefan Löfven på Kinaresan (!) ;-)

.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2017-06-27 14:06:43

#217 I rest my case! :-)

0
Ogilla!
3
Gilla!
2017-06-27 14:14:45

@218, och ni andra förresten, blir väl att dom tar med en godispåse med hem

3
Ogilla!
6
Gilla!
2017-06-27 15:02:05

dejonki89 och salmor..!

Har hållit på i många år med värdepapper aktier och fastigheter, har just ett fastighetsbestånd och aktier obelånat.

Men har aldrig sett ett så uppenbart Case som i Imint.

Upptäckte bolaget på ett väldigt tidigt stadium och såg att att det kommer att bli en stjärna.

Så det är kul ni blir pionjärer..!

1
Ogilla!
7
Gilla!
2017-06-27 23:17:13

http://m.gsmarena.com/oneplus_5_will_get_eis_for_4k_video_in_a_future_update

Känns inte omöjligt att Imint kan va involverade!!

2
Ogilla!
9
Gilla!
2017-06-28 08:45:15

" The Reddit AMA by the OnePlus team has been a fruitful one – it revealed that the 3/3T will get Android O by the end of the year and also that the OnePlus 5 is getting EIS for the 4K video recording mode. "

http://www.gsmarena.com/oneplus_5_will_get_eis_for_4k_video_in_a_future_update-news-25852.php

1
Ogilla!
8
Gilla!
2017-07-05 09:53:03

Jag antar att Samsung är långt ifrån körd för Imint, skulle vara bra med en uppdatering kring läget i Q2:an

January 25, 2017 - Written By Daniel Fuller

" Imint, the company behind a special video enhancement and stabilization software suite called Vidhance, has reportedly signed Samsung on as a client, but with a clause explicitly stating that Samsung will not be using the technology in their smartphones. The technology made it into Huawei’s Porsche Design version of the Mate 9, with bits of code for the feature sprinkled into a number of their smartphones, though that is the only phone it’s enabled on. This means that Vidhance is certainly applicable to smartphones, but Samsung apparently has a different use in mind. Word has not come out thus far on what Samsung’s plans with Vidhance may be, but things like a new Gear 360, drones with cameras, and dedicated digital cameras are all possibilities, among other things; video enhancement and stabilization software is a generalized enough arena that it’s practically pointless to guess at Samsung’s ideas for a possible use case at this stage..

Samsung’s order to Imint was for just a bit above $31,000 USD, and the agreement around it reportedly stipulates that Imint will be helping to integrate a custom version of Vidhance into an unspecified future Samsung product. Whatever it is they’re planning on making together, the work is supposed to begin this Spring, with no word yet on when the product should actually begin to hit shelves. For the time being, the project being worked on is strictly confidential; Samsung apparently does not want their plans for Vidhance falling into the wrong hands until later in development.

Imint’s Vidhance software packs a number of features that can make shooting video a far easier experience, and yield superior results. It is quite clear that Vidhance brings Imint’s history with applications like work in the defense and aeronautical industries to the smartphone arena, judging from the feature set. Features include automatic zooming and exposure control that follows and focuses on a selected moving subject, high-end video stabilization using real-time algorithms, and an automatic curation feature that can pick the interesting bits from longer videos and stitch them together without any intervention from a human user or any additional programming from a manufacturer. "

https://www.androidheadlines.com/2017/01/samsung-may-use-imint-vidhance-not-phones.html

0
Ogilla!
5
Gilla!
2017-07-17 15:32:54
0
Ogilla!
6
Gilla!
2017-07-18 01:00:55

Är det här du är unia, varför lämnar du fpc forumet utan ett ord? Ha det gott!

1
Ogilla!
6
Gilla!
2017-07-22 17:22:55

Wiko WIM: 16 MP Selfie Kamera, Dual-Kamera, 4K Video

21. Juli 2017

Modernste Technologie

" Um die Kamera des WIM mit Super-High-Definition-Videos, Videostabilisierung und Autozoom auszustatten, hat sich Wiko mit dem schwedischen Unternehmen Vidhance® zusammengeschlossen. "

http://www.technikneuheiten.com/wiko-wim-16-mp-selfie-kamera-dual-kamera-4k-video/

1
Ogilla!
10
Gilla!
2017-07-24 10:53:11

Styrelseordförande Katarina Bonde köper 1 000 aktier i Imint

Katarina Bonde har den 21 juli köpt 1 000 aktier i teknikbolaget Imint där hon är styrelseordförande.

Aktierna köptes för 37 kronor per aktie. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

0
Ogilla!
4
Gilla!
2017-07-24 21:58:48

Inget ont om Bonde, men 1000 aktier??? Känns liksom....okej...vad menar du med att köpa 1000 aktier? Det är som att satsa en piggelin ungefär.

0
Ogilla!
8
Gilla!
2017-08-03 12:34:17

Första testet av Autozoom i Wiko Wim !

Otroligt bra och mycket imponerande måste jag säga :-) https://www.youtube.com/watch?v=R3MA_0JWLl4&feature=youtu.be

Mvh silo

0
Ogilla!
9
Gilla!
2017-08-03 14:40:01

Så sant silo. Imint jobbar tydligen med ytterligare 20 mobiltillverkare.

Det blir stort...

0
Ogilla!
11
Gilla!
2017-08-03 21:20:21

Tjena pl2002

" Imint jobbar tydligen med ytterligare 20 mobiltillverkare. "

Det låter onekligen väldigt lovande, vad tror du om kommande Q2 rapporten? Kommer IMINT visa svarta siffror redan under H2 17?

0
Ogilla!
9
Gilla!
2017-08-03 21:25:16

Från Ava:

Samlade omdöme av Vidhance i Wiko WIM

2017-08-01

"...because Vidhance's electronic stabilization works really well on video and seems to have a 4-axis optical stabilizer on board."

http://www.dday.it/redazione/23775/wiko-wim-recensione

"...stabilization is also very effective, comparable to those obtainable with much more expensive devices and among the best ones on the market."

http://www.hwupgrade.it/news/telefonia/wiko-wim-e-wiko-wim-lite-primo-contatto-con-le-nuove-proposte-francesi_70255.html

"However, the video part is great... ...so that in some cases it almost seems like the phone is mounted on a mechanical stabilizer."

http://www.lastampa.it/2017/08/01/tecnologia/prove/smartphone-wiko-wim-la-recensione-interattiva-G3OuFtK8BSwfrDeZrd6aIN/pagina.html

0
Ogilla!
6
Gilla!
2017-08-03 21:52:00

Hej unia

Det blir Q3 som visar den riktiga vägen...

1
Ogilla!
7
Gilla!
2017-08-03 21:56:18

Hej pl2002

Hoppas det, har tankat en del aktier i omgångar under sommaren...

0
Ogilla!
5
Gilla!
2017-08-08 11:50:10

Är ni vakna ? Sharp presenteras idag.. Har stab + autozoom från Imint.

Gryyyymt bra resultat. Får man nån gång några nyheter från bolaget ?

Man kan tro att Fredrikson (FPC Vdn) är vd på Imint också, då han utryckte det "tystnad är bra" !

0
Ogilla!
4
Gilla!
2017-08-09 12:18:09
0
Ogilla!
4
Gilla!
2017-08-09 12:20:00
0
Ogilla!
2
Gilla!
2017-08-09 22:00:06

Som vanligt gör aktieägarna "Cherlock Holmes" jobbet. Bra som vanligt.

Imint finns väl kvar som bolag, va ? Tyst , tyst Har aktier i bolaget... !

0
Ogilla!
4
Gilla!
2017-08-11 17:33:19

Finns IMINT verkligen kvar som bolag? Inte ett pip från firman på över 2månader snart.

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.