roande

roande

roande

Född 1953 och tradar lite sådär lagom. Använder denna sysselsättningen som ett trevlig avkoppling från tankar på arbetet mm.

Gjorde mina första aktieaffärer som nybliven student i Lund 1974. Knallade upp till SE-banken vid Stortorget, efter att misslyckats med att få igenom affären via telefon. Hade då ingen aning om att det kunde bara typ mångmiljonärer göra. Det visste inte jag för jag hade bara läst i en nyinköpt aktielärobok att så kunde man göra. Säkert dog nån på banken av skratt. Men sånt ska man skita i. Hade ingen aning om vad som var bra eller dåligt. Fick för mig att man kunde gå efter utdelningsprocenten (!). Det blev Uddeholm och nåt mer. Sålde med bra vinst, så man slapp att sommarjobba så mycket den sommaren. Hade ingen aning om hur skatter och deklarationer funkade, eftersom farsan var livrädd för allt sånt och fick hjälp av sina kompisar, som han hade mängder av.

Blev inga fler aktieaffärer eftersom pengarna tog slut. Kan bli så för studenter som ha roligt och tycker att det finns mycket annat man kan ägna sig i Lund än studier.

För en del år sen fick jag ett arv, som blev till en snystart på aktieintresset. Så är det som det är.

Statistik

Registrerad: 2002-02-24
Aktiv: 2016-07-04
Inloggningar: 5 976
Inlägg: 18
Kommentarer: 697