Grupp: Huvudforum

Silver vs. Bitcoin

0
Ogilla!
230
Gilla!
2017-12-11 08:39:40
Ladda ned

Var ska det sluta?

Vad jag erfarit så åtgår nu 0,13% av all världens energi till Bitcoin. En enda transaktion tar uppemot 10 min och kostar 20 USD. En enda bitcoin transaktion kräver lika mycket energi som krävs för att lysa upp ett helt hus en hel vecka.

I natt började handeln med Bitcoinfuturer på CBOE. 18 december börjar handeln med Bitcoinfuturer på CME. Då blir det ju lättare att korta Bitcoin efter den värsta lanseringshysterin lagt sig.

Dessutom tror jag det bara är en tidsfråga innan amerikanska skatteverket, IRS, ingriper på det ena eller andra viset. Man kan ex. vis helt enkelt förklara dem som sysslar med Bitcoinmining för finansiella institutioner med allt vad det innebär. Man kan nog utgå ifrån att de på olika sätt vill ha in så mycket skatt som möjligt från kunderna.

Hur som helst blir det intressant att följa fortsättningen.

0
Ogilla!
160
Gilla!
2017-12-11 17:12:10

Bitcoins uppgång kan man jämföra med tulipanhysterin men det är nog bäst köpa en tulipan/ros till Jul istället för att korta Bitcoin. Men visst gillar man lite mer rörelser än index gör nu för tiden så kan Bitcoin vara att föredra.

https://bitcoinwisdom.com/markets/bitstamp/btcusd

0
Ogilla!
190
Gilla!
2017-12-12 00:19:42

Bakgrunden till IT-bubblan var egentligen logisk, i framtiden skulle alla handla allt via internet och det räckte med att sätta ett bolag till börsen som hade något IT-relaterat i namnet och det steg till skyarna.

Grundtesen var helt korrekt, framtiden tillhörde internet. Det är bara att kolla på FAANG- aktiernas börsvärde idag. Däremot prisade alldeles för mycket in, alldeles för tidigt och i helt fel bolag.

Kryptovalutorna har samma problem, upphöjt i 10. Alla kan se fördelarna med en global valuta, men det är fortfarande väldigt opraktiskt och en försvinnande liten andel av alla transaktioner sker för avsikten att använda valutan som just en valuta. Istället är det förhoppningen om att någon i framtiden kommer betala mer för den.

Med det sagt är det bara att säga hatten av till alla som faktiskt hade bollarna att ge sig in i Bitcoin tidigt. Det finns inget tak på hur högt en bubbla kan blåsas upp och kanske är den skepticism bl a jag ger uttryck för här ett bevis på att det finns mycket kvar på uppsidan. Jag hoppas alla tänker sunt och kommer ihåg att ta hem lite vinster då och då.

0
Ogilla!
158
Gilla!
2017-12-13 15:18:32
Ladda ned
0
Ogilla!
136
Gilla!
2017-12-22 10:02:15
0
Ogilla!
130
Gilla!
2017-12-27 13:19:52

https://invst.ly/66xog xrpusd

fick förklarat för mig att xrp och eth skulle vara bättre

de är på plats 3 och 2 när det gäller pengar insatta i.

eth är mer än coins, skulle vara nån sorts programerings/utvecklings miljö för framtida internet.

xrp dvs ripple är väldigt snabbt och testas av jap, skorea banker och am express. xrp minas inte, utan ägs av ripple som har lagt en jäkla massa i en escrow, och därifrån sipprar ut sakta vissa mängder varje år

eth är redan i stratosfären, så det kan vara sent

xrp däremot har bara börjat lyfta(om den fortsätter vete fasen)

http://www.seasonalcharts.com/future_farmprodukte_wheat.html

0
Ogilla!
163
Gilla!
2018-01-12 08:37:16

Nu verkar det som om olika myndigheter ger sig på cryptocurrencies genom att på olika sätt försöka strypa tillförseln av pengar.https://banyanhill.com/cryptocurrency-investments-threatened/#readmore

0
Ogilla!
143
Gilla!
2018-01-16 23:33:59

#6

Motargumentet från HODL:arna är att det inte går att förbjuda/stoppa. ALLT som någon gång är menat att omsättas i den verkliga världen, växlas in, handlas för etc går att reglera med juridiken. På gott och ont.

Tyvärr har kryptovärlden nu blivit så stor att den tvingar regeringar till än mer regleringar, jag ser en oroväckande trend där politiker runt om i världen ser sig tvingade till allt högre grad av kontroll på internet. En kontroll som kan ta sig djupt odemokratiska uttryck. Allt naturligtvis med "goda" intentioner.

Politiker i Sveriges riksdag pratar idag helt öppet om att filtrera bort "fake news" för medborgarna. Vad som bedöms som "fake news" får nog ses utifrån vem det är som för tillfället har makten. Facebook/google kommer göra vad som ger högst vinster.

http://www.gp.se/ledare/det-fria-ordet-%C3%A4r-hotat-%C3%A4ven-i-sverige-1.5006055

Lite off- topic kanske, men det går in i varandra.

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.